262
  • asysoft
    Amúgy szerintem a hír címe eléggé gáz. Nem tudom, ki használ manapság még DVD dekódoló kártyát, mikor egy 500as P3 mellé sem nagyon kellett már...
  • asysoft
    Nem tudom, nekem ez a visszatartás nem igazán tűnt fel... Itt van pl a videokártyák piaca. Nemhiszem, hogy lenne ma shader, meg hasonlók, ha nem lenne DirectX. Akkor még ott az a SharePoint dolog is, amit nagyon jónak tartok-irodai környezetben.
  • Laci
    "Arról nem beszélve, hogy az elmúlt 15 évben a MS nem keveset tett le az asztalra, hogy eljutott a világ oda, ahova"
    Egyébként lehet hogy hasznos dolgot csinált, ugyanis a túlzott technikai fejlődés is lehet veszélyes a világra. Gondold el ha nincsenek ilyen parazita cégek, már hol tartanánk. Monitor helyett minden háztartásban hologram:), kockacukor méretű szgépek, semmi fagyás, észre sem vanni a műveletvégzéseket, a szemünkkel írányítanánk a kurzort a 3dimenziós térben:). Teljesen virtuális életstílus. Szerintem nagyon hülye dolog lenne. Ehelyett most még szerencsére el lehet vonulni a szoba nyugodt szegletébe könyvet is olvasni, nem fertőzött teljesen mindent meg az informatika. Ilyen szempontból lehet hogy az ms a fejlődés visszatrtásával sokmindentől megment minket:)
  • Laci
    "Öröm látni egy hozzáértőt is."
    :)))Hol látsz te itt akát EGYET IS???
  • Laci
    "...olyan mint amikor én elégedett vagyok a kis fizetéssel, szar autómmal is..."
    Visszaolvasva ez a hasonlatom itt tényleg neméppen kifogástalan, inkább a zenei iparhoz lehet hasonlítani. A szar zenét azzal az indokkal nyomják a nép pofájába, hogy erre van igény. Csakhogy az igényt megteremtették a színvonalcsökkentéssel, amihez a tömegek hozzászoktak. Így lett ez is ördögi kör. Igényesebb zenét sem nagyon hallani manapság, de azért az emberek kezdik ezt is élvezni. És ez nemcsak ízlés dolga, az aki tényleg szereti a zenét nem véletlen hogy nem hallgat ilyeneket. Az ms valami hasonló módszerre épülve tudja a nép pofájába tolni ugyanazt a kacatot már elég régóta. De ennek nemtudom miért is kéne örülni és minek kéne annyira elfogadni.
  • Laci
    Nemiiiis, mert erről Pheel, meg Janek81 hozzászólásai szólnak, bííí.:)
  • Laci
    De ezt a legtöbben életükben nem tapasztalták és azt hiszik ez is jó...Ezt tényleg kár olyannak magyarázni, aki nem tudja miről van szó...
  • Laci
    Ó ez a kezelhetetlen Laci:))) Csak emlékeztetlek, hogy amikor kérdezni akartam tőled valamit is mindig kitértél a válaszadás elől, addig volt jó neked is amíg csak üres vitákat lehetett folytatni...Fejhajtás a szakértelmed előtt:))))
  • Pheel
    Igen, erre akartam utalni, de falra hányt borsó. Ezért sem vitatkozom vele.
  • NEXUS6
    Amúgy szerintem meg az a jó oprendszer, amiről nem is tudod, hogy van a gépeden, a progijaid még is műxszenek!
  • NEXUS6
    Erről a kényszerít/nem kényszerít sziturol nekem a Kádár rendszer jut eszembe.

Az átlagember számára elfogadható volt? Hát végül is működött!
    Ott állt minden ember mögött egy gumibotos rendőr, hogy fejet hajts a rendszer elött? Hát nem mert, az ecceri "júzer" el volt a rendszerrel.
    Mi történt ha alternatívát kerestél? Akkor kezdődött a vesszőfutás!

Ehhez a van alternatíva, nincs alternatíva kérdéshez meg annnyit:
    Szerintem nincs reális alternatíva, most már nincs!!!!
    És ez a gáz.

Divid et impera.
  • Yv@n
    "Hát igen. Erről szól ez a topik is..."

Sajnos nem...erről a te összes hozzászólásod szól, amit valaha is cikk-el kapcsolatban olvastam az sg-n :)
  • floatr
    Jajj bazze, ne csináljátok má.
    Ha valaki megszokik egy OS-t akkor némi szakértelemmel tudja használni, ismeri a hibát, ki tudja védeni. Ez mindegyikre igaz, vannak érvek -- pro/kontra -- de egyik sem a megtestesült tökéletes megoldás.

Ha netán a cikkről vitáztok, akkor annyit hadd fűzzek má hozzá, hogy ebben a formában a cikk eléggé sucks. Meg amikor valaki azér nyáladzik a kékhalálra, mert kituggya milyen HW/driver páros fekszik el az OS alatt.

Mellesleg ipar. A fejlesztések nagy hányada nem az IT szakértőkre, hanem a lúzerekre épül. Van aki éppen arra épít, hogy no bakker ez mekkora egy elvakult anti-win társaság, oszt jól megvágják a jónépet egy állati gázos support-szerződéssel, de a szoftver ingyé van. Ha elég pofátlan, akkor jó nagyot fog kaszálni. Az MS "ellenfelei" ezzel a hozzáállással szedik meg magukat, amitől egy eltaposott csigánál értelmesebb ember nem fog ráélvezni az alternatívákra.
  • Magnetic
    Ebböl is látszik, hogy nagy az isten állatkertje :)))))
    Laci, Janek81 soha a büdös életben nem fogjátok egymást meggyőzni a másik igazáról.

Mike: Öröm látni egy hozzáértőt is :)

Csak, hogy én is beleszóljak :)
    Egyszerre használok Debiant és Win-t. Ha játszani akarok akkor net off és boot windows (kevés hangulatom van antivirust,tűzfalat,anti-spy programokat telepiteni) . Ha pedig dolgozni, netezni akarok akkor boot debian. Azt azért halkan megjegyezném, hogy Linux alá megtaláltam szinte minden program alternativáját és nem került egy vagyonba. Igaz ezek a programok nem a "és most nyomja meg a bal egérgombot" kategória :))
    Sajnos manapság mindenki szakinak tartja magát aki egy windowst fel tud telepiteni. Namost erre a 8 éves unokatesóm is képes.....

Üdv,
    Magnetic
  • Laci
    "Nekem semmi bajom a windózzal, feltelepítettem és ami NEKEM kell az fut rajta, be tudom állítani rendesen, úgyhogy nem fagy le, csak biztos a sok lámer csesz el valamit, ez még nem az ms hibája."
    Ugye észrevetted hogy ezt hülyeségből írtam:))) Ez egy winfan emuláció...:)
  • Laci
    "nem kényszerít semmi, csak te hiszed." De kényszerít de ezt már megbeszéltük...
  • Laci
    Bocs, nem mondtam hogy te voltál, hanem hogy te fogod törölni. Megint tévedtem.
    "A vaknak hiába magyarázod, hogy milyen szín az a kék, a kamikázénak hiába magyarázod, hogy milyen értékes az élete stb."
    Hát igen. Erről szól ez a topik is...
  • Mike
    másrészről mitől lenne ez önzőség, te klegalább annyira elvakult vagy mint Janek81
  • Mike
    ok: Nekem semmi bajom a windózzal, feltelepítettem és ami NEKEM kell az fut rajta, be tudom állítani rendesen, úgyhogy nem fagy le, csak biztos a sok lámer csesz el valamit, ez még nem az ms hibája.

tessék
    és ez igaz is
    sőt van olyan haverom, akinek 5 éve! ugyanaz a win98-a van, és egyszer nem telepítette újra, pedig az eredeti gépből csak a kisflopi maradt meg
    Szal sok hibája van a winfosnak, de azért nem igaz, hogy ne lehetne használni.
    Arról nem beszélve, hogy az elmúlt 15 évben a MS nem keveset tett le az asztalra, hogy eljutott a világ oda, ahova
  • Mike
    tudod, szerinted a karosszéria az autó, szerinte meg a motor
  • Mike
    "Nyílvánvaló, hogy ha egyszerre több alkalmazás fut, akkor megeszi a gép erőforrásait és másnak esetleg nem jut annyi, amennyire szüksége lenne."
    Világosan leírtam hogy nem ezzel van a gond, hanem ahogy a win ezt "kezeli", ha ezt egyátalán kezelésnek lehet nevezni.

hagyd, ebből a mondatból is látszik, mennyire ért hozzá
  • Pheel
    EGYETLEN hozzászólásodat SEM töröltem MÉG.

Próbáld ezt észben tartani! Ha nem megy, írd fel egy PostIt cetlire és ragaszd ki a monitorodra! És hogy miért nem reagálok az üzeneteidre? Egyszerű. A vaknak hiába magyarázod, hogy milyen szín az a kék, a kamikázénak hiába magyarázod, hogy milyen értékes az élete stb. Vond le a konklúziót!
  • Mike
    "Felrakok egy vírusírtót meg egy tűzfalat, azt felőlem aztán írkálhatják a vírusaikat az ezzel foglalkozó idióták. " LOL, főleg az idióták tecc
  • Mike
    akkor miért a windows-t használod?
    miért nem mondjuk OS/2-t, vagy mmondjuk Mac-et?
    nem kényszerít semmi, csak te hiszed.
  • Mike
    "Nameg ezek a szakértők arra pazarolják a hozzáértésüket, hogy naponta órákat a win konfigurálásával, meg registryzésével töltenek. "

áldassék ezért az ms neve!

újra van munka, lehet megint jó sok pénzt elkérni winfos rendszerek pátyolgatásáért. a különböző spyware és egyéb fiinomságoknak szintén megvan ez a jótékony hatása :)
  • Mike
    eldöntik? éppen te mondod? és akkor az ms mit csinál?
  • Mike
    megszokás,
    illetve azért, mert a Linuxot nem ismered, fel sem bírtad rakni
  • Mike
    igazi lúzer vagy koma, és még büszke is vagy rá
    ne is használj linuxot, mert nem való neked

a "nem fér el a vinyómon" meg különösen LOL
  • Mike
    vagy mégsem
  • Mike
    hadd garatuláljak ehhez a roppant primitiv hozzászóláshoz
  • Mike
    "Sigma Designs cég által nem megfelelően programozott Hollywood Plus nevű DVD-dekódoló szoftvernek köszönhető"

miért nem javítják ki inkább ezt?
  • Laci
    Én is pont ezt akartam most bejelenteni:)) Akkor majd este...
  • h4x0r
    Nem neked kell megirnod a drivert. Sot, sok gyarto maga is keszit linux ala drivert. Pl. ilyen a VIA-Rhine halokartya. A telepitocdjen rajta volt az opensource linuxos driver.

Neked meg csak egy menubol kell kivalasztani, hogy mi kell. Ehez kell egy kis szakertelem, de hamar meg lehet tanulni.

Ami meg az alternativakeresesedet illeti, nem biztos, hogy azert nem valasztottad pl. a *BSD-t, mert szar, hanem mert pl. nem tetszik a felulete. Meg nem art egy kicsit elore utananezni. Ido kerdese az egesz. En is csak kb. 5-odik alkalommal kezdtem veglegesen Debiant hasznalni.
  • Janek81
    Most mennem kell, este folytatjuk.
  • Laci
    Soxor a gyártó driverei fektetnek kétvállra egy xp-t.
  • Janek81
    Kis különbség azért van aközt, hogy a hardver gyártójától kapok drivert, vagy magamnak kell megírnom. Egyszrűbb, gyorsabb, és biztonságosabb. A gyártó csak jobban tudja, mi kell a hardverének, mint a user... Na meg ha valamit elírsz, kezdheted előről. Persze ez csak feltételezés, mert nem értek ehhez. De most őszintén, melyik a felhasználóbarátabb megoldás?
  • Laci
    Háhááá ember. Azt is sokan leírták, hogy miket művelt az ms. Kezdjük előről a win95-ös hülyítésektől, sőt az 1985ös első win kiadásától? Lehetne ezen itt is mazsolázni, de erre rengeteg topik ment el... Itt rég nem a minőségről van már szó. Egyszerűen a lefizethető emberek meg a hiszékeny emberek azok (köztük én is így voltam) akik segítették elterjeszteni...közhelyek szinte már ezek...
  • Janek81
    Én kutattam. Nem azért, mert nem voltam megelégedve a windózzal, pusztán kíváncsiságból. Ha magában a kíváncsiság elég, hogy valaki lternatívát keressen, akkor az többszörösen ösztönzőleg kellene hasson, hogy szar a windóz. Mégis mindenki mrad a windóz mellett. Vajon miért? Mégsem olyan szar? Vagy szar, de az alternatívák szarabbak?
  • Laci
    Kb vagy 1000-szer leírtam a problémáimat nemcsak ebben a topikban hanem az egész rohadt fórumban... Miért térsz vissza mindig a probléma elejére?? Ezt nem értem...

Ja és Pheel bácsi estére szerintem törölni fogja ezeket, mert ez flame és lehet lezárja a fórumot. És én leszek majd a hibás!
  • Laci
    Most őszintén: Jobb lenne ha ide azt írná valaki, hogy: Nekem semmi bajom a windózzal, feltelepítettem és ami NEKEM kell az fut rajta, be tudom állítani rendese, úgyhogy nem fagy le, csak biztos a sok lámer csesz el valamit, ez még nem az ms hibája. Ilyen hülyeségeket én is tudok írni, de ez önzőség, olyan mint amikor én elégedett vagyok a kis fizetéssel, szar autómmal is és nem érdekelnek a többiek akiknek jobbra van szükségük, mert szerintam az is jó ha ennek van piaca. Ez önzőségből való másokat a minőségtől megvonó magatartás.