262
  • Janek81
    Igen, a linuxot bonyolultabb belőni. Sőt, van, aki egyáltalán nem is képes rá, a windózt ezzel szemben tökéletesen saját magára tudja szabni, még aki nem is ért hozzá.
  • Janek81
    Én már soroltam pár dolgot a windóz mellett, de tőled még nem hallottam ilyesmit, hogy miért lenne jobb a linux... Szal nem tudom, miért kell mindig hozzátenni, hogy "szar termék"... Én nem mondom a linuxra, hogy ilyen szar meg olyan szar. Biztos van jó oldala, amit elismerek, de a windóz mellett még mindig jóval több érvet látok.
  • Laci
    :)))Most meg már teljesen mellébeszélsz:))) Ez jó valamire?
  • Janek81
    Ja, persze, én is csak hülyéskedek, egyébként linux alól vagyok. LoOoL
  • Laci
    Pedig Lola írta hogy a telepítésnél bele kell merülni a win mélységébe, nemcsak a next-eket nyomkodni. Ő pl. értvén hozzá ki tudta venni az új xp felületet telepítés előtt. Most akkor kell is hozzá szakértelem meg nem is mi? A nagy winfanok...
  • Janek81
    "Sajnos manapság mindenki szakinak tartja magát aki egy windowst fel tud telepiteni. Namost erre a 8 éves unokatesóm is képes....."

Pont ez a lényeg. :)
  • Janek81
    Nem nagyon volt még szó a csillivilli windóz felületről, úgyhogy ezt nem értem...
  • Janek81
    Mondd azt, hogy te nem használsz vírusírtót/tűzfalat netre kötött windózon. :) Na, ez a LoOoL :)
  • Laci
    Ezzel a felfogással sajnos továbbra is mindenhol win lesz.
  • Laci
    Ja ha már a belövésnél tartunk: A Linuxot bonyolultabb belőni, de azt egyszer kell és utána rendeben. Windowsnál teljesen lutri dolog ez is...
  • Janek81
    Nem egyszer leírtam már, hogy miért használok windózt. Mindenki erre fejleszt, erre írják a programokat. Alternatíva talán van, de miért adjam a talánt a biztosért?
  • Laci
    Jó nem kell a reklám, úgy néz ki már kihalt a csatatér nem érdekel senkit. Kár ezt a sz@rt fényezni ez a lényeg, ezt kéne már felfogni. Persze szar terméknek nagyon kell a csillogtatószöveg, tudom én...
  • Janek81
    Halotál már a Ghostról, vagy a Acronis True Imageről? Egyszer kell csak jól belőni a windózt, lemented és kész. Ha valami gond van, visszatöltöd a beállítgatott rendszert fél óra alatt.
  • Laci
    "ellenérved egy homályos célozgatás volt valamilyen multimédia alkalmazásra, ami nem futott az általad megfelelőnek tartott módon."

Csak ez az általam megfelelőnek tartott mód már kb. 19-20 éve megvalósult nem windows rendszereken...Hát ez megint mi ha nem LOL?
  • Janek81
    Ha hiszed, ha nem, nekem olyan program nincs a gépemen, amit a windózba épített szolgáltatások is el tudnak látni. Pl lejátszónak a Windows Media Playert használom zene/film lejátszásra. Fent van az ace kodek csomag és mindent lejátszik. Levelezésre az Oultook Express van beállítva, stb... Szal amiket a MS ad, azzal nincs baj, de nincs is egy telepítőn öt féle egy programból.
  • Laci
    Mike úgy látszik megsértődött. Ugyan nem tudom minek. Lehet hogy ide már nem nagyon jön vissza....
  • Janek81
    Nem olvasol elég figyelmesen. Fel tudtam rakni néhány nap küszködéssel, talán egy hét is volt. De egy óránál tovább nem nagyon volt fent, mert kezelhetetlen egy olyan számára, aki egyedül, segítség nélkül próbálja megérteni.
  • Laci
    "És egyébként jól megfogtad a lényeget ("csak biztos a sok lámer csesz el valamit"), ésszel történő géphasználattal még a túzfalat és a vírusirtót is meg lehet spórolni, elég, ha frissíted a Windows-t."

Ez meg ezzel mond ellent, de nem gond. Mindig a nagy winszakértők jönnek azzal hogy ők tudják kezelni, mert értenek hozzá.
  • Laci
    Úgy látszik nem Mike, hanem te nem értetted hogy azt a mondatot hülyeségből írtam. Persze hogy a windóz-szolgáknak tetszik, mert eddig is csak ahhoz hasonló mondatokat tudtak írni.
  • Janek81
    Az én, és hozzám hasonlók lúzersága egy nagyon fontos jó pont a windóz mellett. Mert a windóz ugye a felhasználóbarátságot hivatott képviselni valamilyen szinten, amit bárki, bármilyen lúzer tud használni. Ez a linuxra egyáltalán nem igaz. Sokan, köztük én is, pl ezét nem használunk linuxot. Ha egyszerűbb lenne, részemről akkor sem, de így pláne.
  • Laci
    Jó demagóg reklámszöveg volt. De mondom nekem hiába írtok ilyeneket én nem veszem be. Ez csak szűk látókörűségre utal. Teljesen kezdők beveszik. Az meg dehogynek a windóz hibája hogy van olyan driver/programhiba hogy annak hatására sorozatosan újraindul. Ez egyszerűen lol.
  • Janek81
    Azért maratam a windóz mellett, mert nem kell különösebb szakértelem a használatához. Nekem arra nincs időm, hogy leálljak drivereket írni, meg egy notepad megnyitásakor jeszót beírkálni. Folytathatnám azzal, hogy gyakorlatilag mindenki windóz alá fejleszt. Aki esetleg linuxra, valszeg anak sem a linux a fő profilja. A kifejezetten linuxra fejlesztők meg nagyon kevesen vannak. És még sorolhatnám az érveket, de nincs értelme...
  • Garfield
    Ezért nem értem mi szükség erre a silányságra. Ettől lenne számomra egyféle világ egyféle válasszal?

Mondjuk lehet, hogy nem egyféle világ létezik számodra, csak az nem derült ki, hogy milyen az a világ. Mert semmi másról nem szólt a topik, minthogy egy nem MS-gyártó driverhibája kapcsán te minden sz*rnak elmondtad a Windows-t. A legkonkrétabb ellenérved egy homályos célozgatás volt valamilyen multimédia alkalmazásra, ami nem futott az általad megfelelőnek tartott módon.

Nekem semmi bajom a windózzal, feltelepítettem és ami NEKEM kell az fut rajta, be tudom állítani rendese, úgyhogy nem fagy le, csak biztos a sok lámer csesz el valamit, ez még nem az ms hibája.

Jelentem, ez a kijelentés rám is igaz. (Meg még sokmillió emberre, de biztosan ők is hülyék, hogy ilyen sz*rt használnak.)
    Hozzá kell tenni, hogy én lusta winfan vagyok, aki csak azért, hogy májer csávó legyen, nem teszi az életét komplikáltabbá azzal, hogy a jól bevált helyett hót ismeretlennel kísérletezget állandóan. Tudod, én a számítógépet nem önmagáért használom, hanem meghatározott célra. (Bár, hozzá kell tennem, hogy évente egyszer rámjön, hogy na jó, csekkoljuk le a Linuxot, de aztán pár nap használat után elmúlik.)
    És egyébként jól megfogtad a lényeget ("csak biztos a sok lámer csesz el valamit"), ésszel történő géphasználattal még a túzfalat és a vírusirtót is meg lehet spórolni, elég, ha frissíted a Windows-t.
  • Janek81
    Pont ezt mondom én is. Akkor miért mindig a windózt hozzák ki bűnsnek?
  • Janek81
    Ezt nem értem. Még véletlenül se kapcsolódik ahhoz, amire válaszoltál.
  • Janek81
    Bocs, de én csak most regeltem ide, és nem fogom átbújni az egész fórumot, hogy hol, mikor és miért fikáztad a windózt...
  • Janek81
    Miért írnám, hogy szar, képtelenség beállítani, és állandóan lefagy, ha ez nem igaz? Nekem speciel a világon semmi bajom vele. Amikor újra is kell rakni, az azért van, mert én szétcseszem minden baromsággal. Régen mániám volt minden szart feltelepíteni. Ez lefekteti a windózt, de továbbra sem a windóz hibája, sokkal inkább az enyém, hogy minden baromságot kipróbálok, amire nincs is szükségem.
  • Laci
    Meg most hiába kezdenék itt el diplomatikuskodni, hogy a win sem olyan rossz meg ilyenek, mert az alternatívák sokmindenben legalább tudjak azt mint a win, sokban meg lekörözik. Ezért nem értem mi szükség erre a silányságra. Ettől lenne számomra egyféle világ egyféle válasszal?
  • Laci
    Heh. Kérdés mely hardwer cégeknek. A Tajvani dzsunkáknak biztos.
  • Laci
    Veled ki vitatkozot??
    Ehe:) Nem te vagy az a Mike, akivel régebben elég csúnya politikai vitákba keveredtem a polfórumokban?:)))
  • Laci
    Ja nekik igen, de a náluk sokkal több felhasználó meg le lett sz@rva. Ennek most örülni kell vagy mi?
  • Laci
    Ezt én sem.
  • Mike

hagyjuk, nem fogok leállni veled vitatkoznni, meg lasajnálni, ahogy te tetted

számodra csak egyféle világ van egyféle válasszal, élj benne boldogan
  • Mike
    az MS monopoliuma inkább kvázi szabványt teremtett. és ez jót tett mind a szoftvereseknek, mind a hardver cégeknek
  • Mike
    nem hiszem
  • Laci
    Na mondjuk ez a pár sor is olyan amit lehetne részletezni, különféleképpen értelemzni, de ebbe már ne menjünk bele...
  • Mike
    észre
    csakhogy rám mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy winfan vagyok, mégis igaz rám ez a pár sor
  • [HUN]PAStheLoD
    látom azért a szakértők csak összejöttek , ha már így van nem maradhatok ki én se
  • [HUN]PAStheLoD
    tyűű már 104 hozzászólás ..
  • Laci
    Shader, meg hasonlók annyira azért nem nagy cucc. Helyette vannak silicon grapics féle grafikai megoldások. Star Wars is egy dologban volt jó. Korához képest elég durva grafikai megoldásokat alkalmaztak benne, amivel akkor többet lehetett kihozni mint most a dx-el. Inkább a dx könnyű programozása lehet az amivel sokakat megfogtak. Ne említsem a Babylon5-öt (jajj micsoda eretnekség, hiszen azt A4000-el + Toasterrel csinálták) melynek bár manapság nincs valami nagy filmes-grafikai színvonala, de jobb egy raytrace mint egy dx-es grafika. Ja hogy azt renderelték nem real-time egy csomó géppel egyszerre. Hát igen, de ha ennyire növekszik a számítási teljesítmény, akkor meg lehetne próbálkozni egy ilyen megoldással, csak 3d kártya helyett erre kéne célhardware. Viszont akkor nem lehetne ám mindig új vidkarit rásózni a népre, ami egy kicsit is jobb játékhoz már jobban kell mint az eddigi vidkari...