262
  • Garfield
    Hidd el, elég sokan vannak olyanok, akik ha nem is profik, de az általuk igényelt Windows-os környezetet be tudják állítani.
  • NEXUS6
    Na erre csak annyit, hogy létezik olyan oprendszer sajna már csak mutatóban, amire ha rátelepítesz minde szemetet és szétcsapatod, akkor is perceken belül vissza tudod hozni az eredeti beállításaidat és nem kell újrainstallálni az egészet.

Mind ezt egy olyan lámer (bocs) hozzáértésével mint te meg én.

De ez már a múlt!

Most viszont itt van nekünk a nagyszerű xp meg longhorn, amire még mindíg igaz lesz, hogy könyebb újratelepíteni mint helyrepofozni.
  • Garfield
    Tudod, azért, mert az ilyen "védésekkor" derül ki, hogy az az adott hiba általános jellegű, vagy csak az adott konfiguráción fordul elő. Ha mindenki másnál megy, akkor a habzó száj helyett szét kéne nézni a problémás gépben. A Windows-os problémák döntő része pedig ilyen.
  • Laci
    Hát meg nem is winpc-vel.
  • Garfield
    Igen, valószínűleg egy stúdióban minden szart futtatnak még a háttérben, hátha tökönszűrja magát a határidős munka kellős közepén.
  • Janek81
    A stúdióban nem is 900-as cerkákkal dolgoznak...
  • Laci
    Nem rólad beszéltem anyagi vonatkozásban, de ha minden olyan jó akkor nem tudom ez neked miért jó.
  • Laci
    Mert az az ember is csak a winnel foglalkozik, ő mást néz le, mert gondolja más nem olyan elterjedt ezért nem olyan jó, de ez nem fedi a valóságot.
  • Garfield
    Na jó, mondjuk Windows Update + Firefox + Thunderbird.

Ezzel a vírusok és férgek 99%-ától védve vagyok. A maradékhoz meg nekem kéne rákattintani. (Tegnap kaptam egy sulinetes címről egy angol!!! nyelvű levelet, valami pucér nőciről írtak. A csatolt fájl kiterjesztése jpg.pif volt. Ahhoz nem kell vírusirtó, hogy az ilyeneket ne szívjam be.)
  • Janek81
    Na nekem most mi hasznom származik abból, hogy kiállok a windóz mellett? Én örülnék a legjobban, ha fizetnének érte. Ha hallassz ilyen lehetőségről, kérlek nekem szólj elsőnek...
  • Laci
    Ha elolvasod még utána is írtam, hogy "ilyen hülyeségeket én is tudok írni" Te tényleg nem olvastál vissza.
  • Laci
    Tévedés. Ebből látszik nem mindenki ismer bizonyos oprendszereket.
  • Garfield
    Aha, persze.

Ha az istenítés mögött pénzt vízionálunk mindenhova, akkor bizony a szabad szoftverek mögöt irtózatos pénzeknek kéne lenniük...

Mondd már, miért elképzelhetetlen számodra, hogy valaki nemcsak ért hozzá, hanem elégedett is a Windows-ával???
  • Laci
    "Márpedig akinél megy, azok vannak többen."
    MI AZ HOGY MEGY? A legtöbben azt sem tudják hogyan kéne egy számítógépnek LEGALÁBB MENNIE!
  • Janek81
    Könnyen gondolhatná azt az ember, hogy ez is a véleményed, csak eddig máshogy fogalmaztad meg. Szal...
  • Laci
    Épp ezaz hogy feltűnően sokan védik ilyen helyeken...Ha annyira jó kit érdekel hogy szidják?
  • Laci
    "Ha teszek alá egy fokkal jobb vasat, máris megszűnik, és lehet konvertálni filmezés közben, meg futhat ezer prg a háttérben..."
    Na ez az amiben nem kéne olyan biztosnak lenni. 900 Mhz meg elég sok. Csak a pécések szemében kevés, mert nekik az x86 mérce.
    "Meg egyébként is, mi a francnak futna más a háttérben, ha egyszer filmet nézek?"
    Megint az önzelem. Ezt egy stúdióban kéne felhozni.
  • Garfield
    Szarul megírt programmal bármilyen op.rendszert ki lehet nyírni.
  • Janek81
    Ismerőseim közt vannak, aki kizárólag a windóz ápdéttel védik a gépüket, de őszintén szólva abban nem bízok annyira, mint egy tűzfalban/vírusíróban. Mondjuk amíg modemes voltam, addig tűzfalam nem, vírusírtóm is csak ritka adatbázis-frissítéssel volt, de akkor nem éreztem ennyire, hogy szükség van rá.
  • Garfield
    Tudod, csak egyvvalami a gond: akiknek megy, azok nem fognak beírni az ilyen fórumokba, hogy "Császtok, csak annyit akarok mondani, nálam minden oké."

Márpedig akinél megy, azok vannak többen. Azt nem állítom, hogy a Windows hibátlan. Viszont az sem igaz, hogy annyira szar, mint amennyire te megpróbálod beállítani.
  • Laci
    "az vajon miért tűnik úgy egyeseknek, hogy a MS fizetett embere..."
    HÁT EZAZ!!!
  • Laci
    Hajrá!
  • Laci
    "A Windows-t csak úgy nem istenítik." - Ó de nem ám. Ahhoz érdekek is kellenek...
  • Janek81
    Hajrá. ;)
  • Janek81
    Nekem 900-as celeron zakatol a gépemben, három darab 128-as, 100 herces RAM-al. Érdekes módon mindenféle videó, zene, sőt DVD vígan megy rajta. Persze ki kell lőnöm néhány dlgot filmezéskor, de ez kizárólag a gyenge gépnek köszönhető, és ezért nem a windózt zidom. Meg egyébként is, mi a francnak futna más a háttérben, ha egyszer filmet nézek? Konvertálni vagy egyéb gépigényes dolgokat nem fogok futtatni, amíg megy a film, mert eleve az megöli, a film már el se indulna. De könyörgöm, ez miért a windóz hibája? Ha teszek alá egy fokkal jobb vasat, máris megszűnik, és lehet konvertálni filmezés közben, meg futhat ezer prg a háttérben...

A driver gondot is kitárgyaltuk ár azt hiszem. Ezt is a windózra fogják, holott az a driver nincs normálisan megírva, sőt ezer éve a kutya nem használja...
  • Garfield
    Érdekes, pont a fordítottja szokott lenni: a "májkroszoft száksz" típusú emberek szokták lenézni a Windows-t használókat. De ezt ebben a topikban ugye nem kell senkinek magyarázni.

A Windows-t csak úgy nem istenítik. Ez inkább más op.rendszerek felhasználóira igaz és olyankor is a Win ellenében. Az más kérdés, hogy egy ilyen op.rendszeres hitvitában ha valaki érveket hoz fel a Windows mellett, az vajon miért tűnik úgy egyeseknek, hogy a MS fizetett embere...
  • Laci
    "Vagy a mások által írt driverért is a MS a felelős?"
    1001-edszer: resetelés egy drivertől. Ez neked jó oprendszer????
  • Laci
    Általános problémákról beszélek a szar hw is ki lett beszélve egy csomó topikban. Egyébként ezekről a fos pécé is nagyon tehet.
  • Laci
    Jajj de komolyak lettünk hirtelen. Olvasd el újra oda van írva hogy: "Jobb lenne ha azt írnám hogy: ...?"
  • Laci
    "Miért az az érzésem, hogy a te negatív tapasztalataidat szeretnéd viszontlátni másoknál is? A probléma pedig az, hogy másoknál (itt most milliós nagyságrendű számra kell gondolni...) megy vígan, gond és hibaüzenet nélkül"
    Aha! Nézz körül csak a neten aztán majd látsz milliókat akik nem biztos hogy olyan nagyon elégedettek. Ez egyszerűen nem igaz...
  • Garfield
    Márpedig amit itt leírtál, bizny-bizony, egyéni problémának tűnnek, nem pedig általánosnak. Vagyis szar a hardvered és/vagy a hozzá való driver. Erre nem is gondoltál? Vagy a mások által írt driverért is a MS a felelős?
  • Laci
    Inkább ti nézitek le azt aki nem feltétlenül hisz a win kikezdhetetlen használhatóságában. Ti szoktatók gúnyosan "szakértőzni" pedig a winfanok sem bizonyították itt a hozzáértésüket.
  • Garfield
    Röhögni fogsz: én nem.

A legutolsó vírus, ami az itthoni gépen volt, a Michelangelo, pedig megy itthon a fájlcsere, mint állat. Frissítéssel és értelmes nethasználattal elkerülhető.
  • Janek81
    Én beszélek mellé? Figy, most értelmes érveket sorakoztatunk és próbálunk normálisan megvitatni egy dolgot (amit majdhogy lehetetlen), vagy baromkodunk? Mert ki írta, hogy "azt a mondatot hülyeségből írtam"... Kicsit több komolyságot, ha lehet, és a szmájlik azért vannak, hogy használd, ha viccelődni akarsz.
  • Laci
    A Linux terjed, és hidd el egyre többen látják benne azt a fantáziát!
  • Laci
    Te még több érvet látsz. Én nem ezen kezdtem. Én mér nem nyelem le ezeket az általam winnelk megismert problémákat. A szar termék meg azért kell mindig mert egyesek úgy tesznek mintha nem fognák fel. Szerinted milyen multitask az, ahol egy szar háttérben futó néhány kbyteos program meghiúsítja a videolejátszást, kb 256Mb rammal, milyen dma az, amikor lemezkezelés van de egy rohadt mp3 is akadozik másfél Ghz mellett és miért lehet egy jól megválasztott programmal, vagy driverrel hazavágni rendeltetésszerűen más programokban lévő médialejátszást a resetelésig. Persze erre lehet azt mondani hogy másnak nincs ilyen gondja, csakhogy nem mindenki használ mindenféle programot.
  • Garfield
    Nekem semmi bajom a windózzal, feltelepítettem és ami NEKEM kell az fut rajta, be tudom állítani rendese, úgyhogy nem fagy le, csak biztos a sok lámer csesz el valamit, ez még nem az ms hibája.

De mondom nekem hiába írtok ilyeneket én nem veszem be. Ez csak szűk látókörűségre utal. Teljesen kezdők beveszik.

Hát akkor tisztázzuk. A Windows szerinted egy szar, gány, hulladék, dedósoknak való komolytalan op.rendszer. Te meg azt sem hiszed el, hogy ezt be lehet lőni rendesen. Miért? Olyan bonyolult volna?

Miért az az érzésem, hogy a te negatív tapasztalataidat szeretnéd viszontlátni másoknál is? A probléma pedig az, hogy másoknál (itt most milliós nagyságrendű számra kell gondolni...) megy vígan, gond és hibaüzenet nélkül.
  • Janek81
    Nyílvánvaló, hogy a windóz felhasználókon belül is vannak bizonyos szintek. De a hangsúj azon van, hogy adj oda egy sz.gépet még nem látott embernek egy formázott vinyót, alá egy gépet meg egy linux és windóz telepítő CD-t. Kíváncsi vagyok, melyiket fogja előbb felrakni és melyiket lövi be előbb, hogy használni is tudja az alap funkciókat.
  • Garfield
    Max. neked.

Az általad lenézett Windows-júzerek erre is képesek. És ez a hozzáértés, nem pedig a feltelepítés. Igen, arra 8 éves unokaöcsök is képesek. Rendesen belőni viszont nem.
  • Janek81
    Valami oka csak van, hogy rajtam nívül még néhány millióan windózt használnak, a fejlesztők meg windóz alá dolgoznak. Ha látnának fantáziát a linuxban, akkor nem tudom elképzelni, hogy mi vagy ki állíthatná meg őket.