262
-
Garfield #222 Óóó, én nem vagyok annyira "szakértő" a témában, mint te. -
Garfield #221 Látod, itt a probléma.
1. A videólejátszás az a 700 MHz-es procik óta nagyjából folyamatos. Azért írom, hogy nagyjából, mert ugye felbontástól függ.
2. Mi a francért nézzek minél több programot??? Megvan, hogy mire használom a gépet, arra megvannak a programok, futnak gond nélkül. Mi a francért tegyek fel egy 3D-s modellező progit, ha az életben nem fogom használni? Amire nekem egy desktop rendszer kell, arra elég a Windows a fentlevő progikkal. Lehet elméleti magasságokba emelkedni azzal, hogy Linux így szerver, Apple úgy grafikus munkaállomás, de kérdem én: ki nem sz*rja le??? Pl. Nem veszek fél-egy millióért Apple-t, hogy mert az milyen trendi cucc, meg jobb a hardvere meg izé.
A resetelésről meg annyit, hogy elég sok utility fordul meg a gépemen, de mivel rendesen karbantartom, így nincs vele semmi gond. Még egy kis röci sem. -
Janek81 #220 Bye. :) -
#219 Janek81
Mond azt a megcáfolhatatlan érvet, amit hallani akarsz!
Olyan vagy mint egy kiscsaj, azok tudnak így rejtelmeskedni.
Szerintem Laci tudni fogja mit mondjon csak éppen ő se gondolatolvasó, gondolom;))) -
Janek81 #218 Ah lehetetlen bizonyítani, akkor minek álltál le vitázni? :) LoOoL :) -
Laci #217 Na jóéjt! -
Laci #216 Mi lenne megcáfolhatatlan? Pontosan mire gondolsz? Szerintem azt itt úgyis te határozod meg és a végtelenségig ezt fogod szajkózni. Ezt bebizonyítani fórumon meg nehéz lesz. -
Janek81 #215 Igaz, hogy nem nekem írtad, de miért ő keresgéljen? Neked van problémád a windózzal, és még egyetlen megcáfolatlan érvet sem tudtál mondani. Legalább keresgéld meg amiket leírtál, lehetőleg hiteles forrásból. :) -
Laci #214 Te egyébként biztos értesz hozzá. Nem merülnél technikai részletekbe? -
Laci #213 Oké: NÉZZ UTÁNA A PROGRAMOK PÁRHUZAMOS FUTÁSÁNAK EGY LINUXON WIN-EN WORKBENCHEN ÉS APPLE-MAC-EN. NÉZD MEG A VIDEOLEJÁTSZÁS FOLYAMATOSSÁGÁT A HARDWRE-HEZ VISZONYÍTVA, KERESS MINDEGYIKRE MINNÉL TÖBB PROGRAMOT, NÉZD MEG MELYIKEN MILYEN ARÁNYBAN MŰKÖDNEK, HOGYAN MŰKÖDNEK MENNYIT FAGYNAK. AZTÁN MAJD UTÁNA A WIN LESZ AZ AMIN MEG FOGSZ LEPŐDNI MENNYIT RESETELHECC, MENNYI HIBAÜZENET LESZ, MERT BIZONYOS SZINTEN TÚL EGYES HIBÁK MÁR MÁSUTT NEM FOGNAK MEGJELENNI.
Persze erre nincs lehetőséget mert csak a win van már mindenütt. Még Linuxon is megoldották a kézi taskkezelést úgy hogy fagyás nélkül visszatérhess a rendszerbe egy rossz program után. Winnél ez sokszor nem így van. -
Janek81 #212 Például? -
Garfield #211 Hát ez az! A mai világban mindenki azt hiszi hogy a Lin egyfajta otthoni alternatíva. Ez a téveszme láthatóan a M$-t se nagyon zavarja.
Jelen topikban nem is akartam belemenni olyan szofisztikált vitába, hogy a Linux meg a Laci által említett SiG az vajon mennyiben lehet alternatívája egy desktop Windows-nak, mert szerintem olyan magasságokban még nem tart a vita. -
Janek81 #210 Jah, én így látom. :) -
Janek81 #209 Hogyne tudnám. Hányszor írjam még le, hogy volt már a gépemen linux!? -
Janek81 #208 Tény, hogy nem ártott volna egy normális tűzfallal és extra biztonsági beállításokkal kiadni az első XP-t, de az az időszak nem érint különösebben, mert csak pár hónapja van szélesebb netem, addig meg ezek nem nagyon foglalkoztattak. -
Laci #207 Az összeütközés nem jeéenti azt hogy nem fut. De bizonyos netes funkciók nem mennek. -
Garfield #206 Hát, ha írnál valami konkrétumot, nem pedig csak azt, hogy "Windows sz*r, használjatok mást, ha nem akartok lámák lenni", akkor megköszönném. -
#205 Háj Garf!
Hát ez az! A mai világban mindenki azt hiszi hogy a Lin egyfajta otthoni alternatíva. Ez a téveszme láthatóan a M$-t se nagyon zavarja.
Ha a Win azért szar/anti-userfriendly mert hogy ugye hatalmas szakértelem kell a működtetéséhez, akkor ez a Lin-re többszörösen is igaz.
A pc ugyi azt jelenti, hogy personal computer, vagy is nem szarver vagy nagygép, ergó aki működteti valszeg nem egy eizenstein, hanem csak jolán a konyhából, akinek egy kézi mixer vagy egy porszívó a teknológia netovábbja.
Lehet-e olyan rendszert/haver+szoftver/ amit még jolán is könnyen el tud működtetni
Az IT történelmét nézve elmondható, hogy igen lehet, volt már erre példa.
-
Garfield #204 Te most tudod, miről beszélsz?
Ki köt bele abba, ha nincs "vendóz száksz" típusú érvelés??? -
Garfield #203 És ugyan mondd már, melyik az a tűzfal a világon, amelyik telepítés után azonnal tudja, melyik program ot lehet kiengedni a netre, milyen paraméterek mellett???
Azért nem futnak azok a programok, mert be kéne állítani a tűzfalat rendesen. Látod, ezt jelenti többek közt a rendszer belövése. -
Janek81 #202 Ezt honnan veszed? Melyik programmal ütközik? Fent van nálad az SP2, és van, ami amiatt nem megy? Mert én használom, és minden, amit eddig használtam, gond nélkül fut. Ezeknek a programoknak a nagy százaléka fent van a MS listáján, ennek ellenére is gond nélkül futnak, sőt még extra beállításokat sem igényeltek. -
Laci #201 Najó. Ez itt már tényleg felesleges. A tényeken nem sokat változtat. -
Laci #200 Menj vissza ha érvelést akarsz. Most írjam le újra? -
Laci #199 Szerinted... -
Janek81 #198 Megintcsak azt tudom mondani, hogy hajrá... -
Garfield #197 Mindig lesz aki a kacatot fényezi, de ettől még ami gagyi az gagyi.
Látod, az ilyen céltalan és semmire sem jó hozzászólásokból lesznek ebben a témában a flame-ek.
"Sz*r a Win, miért olyan hülye mindenki, hogy ilyet használ."
Kezcsókolom, ez nem érvelés. Ezek érzelmek, amelyekkel nem lehet észérveket szembeállítani. -
Laci #196 Csakazértis? Szerinted. Ha meg nem kerül elő, akkor az a baj, abba kötnek bele. -
Janek81 #195 Senki nem hálálkodik, csak azt próbáljuk elemezni, ami most van. És ami most van, az még mindig a windóz mellett van, ha tesztik, ha nem. És ha elismeri ezt a másik oldal, ha nem... -
Laci #194 Mert nem tudod mihez hasonlítani. A Linux sem egy hűderulez valami de ennél azért jobb. -
Garfield #193 Na jó, de a magyar SP2 egy héten belül jelenik meg. Elég későn villant be az MS-nek, hogy be kéne tenni ilyen feature-öket is a programjaiba. -
Laci #192 Sajnos nem. De kicsit utánanézek a dolgoknak. -
Laci #191 Aha vagy kikapcsolod és kapsz egy jó kis víruskészletet, vagy bekapcsolod, de akkor programokkal ütközik. Ilyen egy jó oprendszer, gratula. -
Garfield #190 De miért érdekelje más, amikor az jó neki, ami van? Az ő igényeit kielégíti.
Mellesleg csak ismételni tudom magam: olyat én még nem láttam, hogy egy Win-es azzal indított volna, hogy de sz*r X op.rendszer. Olyat már annál inkább, hogy valaki azzal indít, hogy de sz*r a Windows. (Más kérdés, hogy az utóbbi jellegű vitákban, illetve flame-ekben persze aztán előkerül, hogy száksz X op.rendszer, de az is már csak "csakazértis" alapon.) -
Janek81 #189 Gondolom stódióban dolgozol és tudod, sőt bejárásod van minden létező stúdióba. :) -
Janek81 #188 Neked miért jó ez? Ha nem vetted volna észre, én csak kiállok valami mellett, amit te fikázol, mellesleg még olyat nem tudtál mondani, amit el tunék ismerni, hogy igen, ez tényleg a windóz hibája... -
Laci #187 Jóvan én már unom. Ez hülyeség. Nyilvánvaló hogy ezek a viták az ms fennállásáig folytatódhatnak ilyen intenzíven. Mindig lesz aki a kacatot fényezi, de ettől még ami gagyi az gagyi. Jó ez a Linux, egyre többen érdeklődnek utána és egyre kevesebben fognak balasüppedni ebbe a gyenge rendszerbe. Én optimista vagyok -
#186 Ha ezt érte el 15 évnyi erőfeszítéssel a m$, hát én biztosan nem fogom csodálni érte, meg meg hálálkodni neki!!! -
Garfield #185 Legelső találkozásom a Linux-szal még anno egy Cyrix 200MX-en volt. Felraktam a RedHat akkori verzióját, mely a szűz telepítés után az első induláskor a Gnome egy akkora hibaüzenettel indult, mint az állat. Pedig hát elvileg minden be volt állítva neki.
Vajon miért van az, hogy havernál egy ATI 9600Pro-n az UHU Linux csonttá fagy telepítéskor? Csak nem szarul írtak meg valamit a kedves programozók? Vajon a linuxos/unixos biztonsági problémák miből erednek? Programhibákból? Na ne, nemcsak Windows-on mehetnek rosszul a dolgok? -
Janek81 #184 SP2-ben asszem tiltva is van a mellékletek megnyitása. Sőt, a képeket se szedi le a netről. Kicsit jobban el lehetne dugni ezt a beállítást, hogy ne lehessen visszakapcsolni. :) És a tűzfal is igen jóra sikerült. Szal sok rosszat hallani róla, de ott van azért az az SP2, kellett. -
Janek81 #183 Hülyeséget én is tudok írni. Sőt, lehet az akár a véleményem is, attól föggetlenül, hogy hülyeség. A régi tudosokat se értette meg senki... Persze ezzel véletlenül se akarom magam hozzájuk hasonlítani.