Nem szeret egyes AMD processzorokat a Windows XP SP2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Például?
Hát ez az! A mai világban mindenki azt hiszi hogy a Lin egyfajta otthoni alternatíva. Ez a téveszme láthatóan a M$-t se nagyon zavarja.

Jelen topikban nem is akartam belemenni olyan szofisztikált vitába, hogy a Linux meg a Laci által említett SiG az vajon mennyiben lehet alternatívája egy desktop Windows-nak, mert szerintem olyan magasságokban még nem tart a vita.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Jah, én így látom. 😊
Hogyne tudnám. Hányszor írjam még le, hogy volt már a gépemen linux!?
Tény, hogy nem ártott volna egy normális tûzfallal és extra biztonsági beállításokkal kiadni az elsõ XP-t, de az az idõszak nem érint különösebben, mert csak pár hónapja van szélesebb netem, addig meg ezek nem nagyon foglalkoztattak.
Az összeütközés nem jeéenti azt hogy nem fut. De bizonyos netes funkciók nem mennek.

Hát, ha írnál valami konkrétumot, nem pedig csak azt, hogy "Windows sz*r, használjatok mást, ha nem akartok lámák lenni", akkor megköszönném.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

NEXUS6
Háj Garf!

Hát ez az! A mai világban mindenki azt hiszi hogy a Lin egyfajta otthoni alternatíva. Ez a téveszme láthatóan a M$-t se nagyon zavarja.

Ha a Win azért szar/anti-userfriendly mert hogy ugye hatalmas szakértelem kell a mûködtetéséhez, akkor ez a Lin-re többszörösen is igaz.

A pc ugyi azt jelenti, hogy personal computer, vagy is nem szarver vagy nagygép, ergó aki mûködteti valszeg nem egy eizenstein, hanem csak jolán a konyhából, akinek egy kézi mixer vagy egy porszívó a teknológia netovábbja.

Lehet-e olyan rendszert/haver+szoftver/ amit még jolán is könnyen el tud mûködtetni

Az IT történelmét nézve elmondható, hogy igen lehet, volt már erre példa.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Te most tudod, mirõl beszélsz?

Ki köt bele abba, ha nincs "vendóz száksz" típusú érvelés???

És ugyan mondd már, melyik az a tûzfal a világon, amelyik telepítés után azonnal tudja, melyik program ot lehet kiengedni a netre, milyen paraméterek mellett???

Azért nem futnak azok a programok, mert be kéne állítani a tûzfalat rendesen. Látod, ezt jelenti többek közt a rendszer belövése.

Ezt honnan veszed? Melyik programmal ütközik? Fent van nálad az SP2, és van, ami amiatt nem megy? Mert én használom, és minden, amit eddig használtam, gond nélkül fut. Ezeknek a programoknak a nagy százaléka fent van a MS listáján, ennek ellenére is gond nélkül futnak, sõt még extra beállításokat sem igényeltek.
Najó. Ez itt már tényleg felesleges. A tényeken nem sokat változtat.

Menj vissza ha érvelést akarsz. Most írjam le újra?

Szerinted...

Megintcsak azt tudom mondani, hogy hajrá...
Mindig lesz aki a kacatot fényezi, de ettõl még ami gagyi az gagyi.

Látod, az ilyen céltalan és semmire sem jó hozzászólásokból lesznek ebben a témában a flame-ek.

"Sz*r a Win, miért olyan hülye mindenki, hogy ilyet használ."

Kezcsókolom, ez nem érvelés. Ezek érzelmek, amelyekkel nem lehet észérveket szembeállítani.

Csakazértis? Szerinted. Ha meg nem kerül elõ, akkor az a baj, abba kötnek bele.

Senki nem hálálkodik, csak azt próbáljuk elemezni, ami most van. És ami most van, az még mindig a windóz mellett van, ha tesztik, ha nem. És ha elismeri ezt a másik oldal, ha nem...
Mert nem tudod mihez hasonlítani. A Linux sem egy hûderulez valami de ennél azért jobb.

Na jó, de a magyar SP2 egy héten belül jelenik meg. Elég késõn villant be az MS-nek, hogy be kéne tenni ilyen feature-öket is a programjaiba.

Sajnos nem. De kicsit utánanézek a dolgoknak.

Aha vagy kikapcsolod és kapsz egy jó kis víruskészletet, vagy bekapcsolod, de akkor programokkal ütközik. Ilyen egy jó oprendszer, gratula.

De miért érdekelje más, amikor az jó neki, ami van? Az õ igényeit kielégíti.

Mellesleg csak ismételni tudom magam: olyat én még nem láttam, hogy egy Win-es azzal indított volna, hogy de sz*r X op.rendszer. Olyat már annál inkább, hogy valaki azzal indít, hogy de sz*r a Windows. (Más kérdés, hogy az utóbbi jellegû vitákban, illetve flame-ekben persze aztán elõkerül, hogy száksz X op.rendszer, de az is már csak "csakazértis" alapon.)

Gondolom stódióban dolgozol és tudod, sõt bejárásod van minden létezõ stúdióba. 😊
Neked miért jó ez? Ha nem vetted volna észre, én csak kiállok valami mellett, amit te fikázol, mellesleg még olyat nem tudtál mondani, amit el tunék ismerni, hogy igen, ez tényleg a windóz hibája...
Jóvan én már unom. Ez hülyeség. Nyilvánvaló hogy ezek a viták az ms fennállásáig folytatódhatnak ilyen intenzíven. Mindig lesz aki a kacatot fényezi, de ettõl még ami gagyi az gagyi. Jó ez a Linux, egyre többen érdeklõdnek utána és egyre kevesebben fognak balasüppedni ebbe a gyenge rendszerbe. Én optimista vagyok

NEXUS6
Ha ezt érte el 15 évnyi erõfeszítéssel a m$, hát én biztosan nem fogom csodálni érte, meg meg hálálkodni neki!!!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Legelsõ találkozásom a Linux-szal még anno egy Cyrix 200MX-en volt. Felraktam a RedHat akkori verzióját, mely a szûz telepítés után az elsõ induláskor a Gnome egy akkora hibaüzenettel indult, mint az állat. Pedig hát elvileg minden be volt állítva neki.

Vajon miért van az, hogy havernál egy ATI 9600Pro-n az UHU Linux csonttá fagy telepítéskor? Csak nem szarul írtak meg valamit a kedves programozók? Vajon a linuxos/unixos biztonsági problémák mibõl erednek? Programhibákból? Na ne, nemcsak Windows-on mehetnek rosszul a dolgok?

SP2-ben asszem tiltva is van a mellékletek megnyitása. Sõt, a képeket se szedi le a netrõl. Kicsit jobban el lehetne dugni ezt a beállítást, hogy ne lehessen visszakapcsolni. 😊 És a tûzfal is igen jóra sikerült. Szal sok rosszat hallani róla, de ott van azért az az SP2, kellett.
Hülyeséget én is tudok írni. Sõt, lehet az akár a véleményem is, attól föggetlenül, hogy hülyeség. A régi tudosokat se értette meg senki... Persze ezzel véletlenül se akarom magam hozzájuk hasonlítani.
Hidd el, elég sokan vannak olyanok, akik ha nem is profik, de az általuk igényelt Windows-os környezetet be tudják állítani.

NEXUS6
Na erre csak annyit, hogy létezik olyan oprendszer sajna már csak mutatóban, amire ha rátelepítesz minde szemetet és szétcsapatod, akkor is perceken belül vissza tudod hozni az eredeti beállításaidat és nem kell újrainstallálni az egészet.

Mind ezt egy olyan lámer (bocs) hozzáértésével mint te meg én.

De ez már a múlt!

Most viszont itt van nekünk a nagyszerû xp meg longhorn, amire még mindíg igaz lesz, hogy könyebb újratelepíteni mint helyrepofozni.

Tudod, azért, mert az ilyen "védésekkor" derül ki, hogy az az adott hiba általános jellegû, vagy csak az adott konfiguráción fordul elõ. Ha mindenki másnál megy, akkor a habzó száj helyett szét kéne nézni a problémás gépben. A Windows-os problémák döntõ része pedig ilyen.

Hát meg nem is winpc-vel.

Igen, valószínûleg egy stúdióban minden szart futtatnak még a háttérben, hátha tökönszûrja magát a határidõs munka kellõs közepén.

A stúdióban nem is 900-as cerkákkal dolgoznak...
Nem rólad beszéltem anyagi vonatkozásban, de ha minden olyan jó akkor nem tudom ez neked miért jó.

Mert az az ember is csak a winnel foglalkozik, õ mást néz le, mert gondolja más nem olyan elterjedt ezért nem olyan jó, de ez nem fedi a valóságot.

Na jó, mondjuk Windows Update + Firefox + Thunderbird.

Ezzel a vírusok és férgek 99%-ától védve vagyok. A maradékhoz meg nekem kéne rákattintani. (Tegnap kaptam egy sulinetes címrõl egy angol!!! nyelvû levelet, valami pucér nõcirõl írtak. A csatolt fájl kiterjesztése jpg.pif volt. Ahhoz nem kell vírusirtó, hogy az ilyeneket ne szívjam be.)

Na nekem most mi hasznom származik abból, hogy kiállok a windóz mellett? Én örülnék a legjobban, ha fizetnének érte. Ha hallassz ilyen lehetõségrõl, kérlek nekem szólj elsõnek...
Ha elolvasod még utána is írtam, hogy "ilyen hülyeségeket én is tudok írni" Te tényleg nem olvastál vissza.

Tévedés. Ebbõl látszik nem mindenki ismer bizonyos oprendszereket.

Aha, persze.

Ha az istenítés mögött pénzt vízionálunk mindenhova, akkor bizony a szabad szoftverek mögöt irtózatos pénzeknek kéne lenniük...

Mondd már, miért elképzelhetetlen számodra, hogy valaki nemcsak ért hozzá, hanem elégedett is a Windows-ával???

"Márpedig akinél megy, azok vannak többen."
MI AZ HOGY MEGY? A legtöbben azt sem tudják hogyan kéne egy számítógépnek LEGALÁBB MENNIE!

Könnyen gondolhatná azt az ember, hogy ez is a véleményed, csak eddig máshogy fogalmaztad meg. Szal...
Épp ezaz hogy feltûnõen sokan védik ilyen helyeken...Ha annyira jó kit érdekel hogy szidják?

"Ha teszek alá egy fokkal jobb vasat, máris megszûnik, és lehet konvertálni filmezés közben, meg futhat ezer prg a háttérben..."
Na ez az amiben nem kéne olyan biztosnak lenni. 900 Mhz meg elég sok. Csak a pécések szemében kevés, mert nekik az x86 mérce.
"Meg egyébként is, mi a francnak futna más a háttérben, ha egyszer filmet nézek?"
Megint az önzelem. Ezt egy stúdióban kéne felhozni.

Szarul megírt programmal bármilyen op.rendszert ki lehet nyírni.

Ismerõseim közt vannak, aki kizárólag a windóz ápdéttel védik a gépüket, de õszintén szólva abban nem bízok annyira, mint egy tûzfalban/vírusíróban. Mondjuk amíg modemes voltam, addig tûzfalam nem, vírusírtóm is csak ritka adatbázis-frissítéssel volt, de akkor nem éreztem ennyire, hogy szükség van rá.
Tudod, csak egyvvalami a gond: akiknek megy, azok nem fognak beírni az ilyen fórumokba, hogy "Császtok, csak annyit akarok mondani, nálam minden oké."

Márpedig akinél megy, azok vannak többen. Azt nem állítom, hogy a Windows hibátlan. Viszont az sem igaz, hogy annyira szar, mint amennyire te megpróbálod beállítani.