133
Filozófálás a jövőről, a tudományos fantasztikumról
-
Ők okosabbak. -
És? :) -
De az időgépet a gépek fejlesztették ki. -
szakember #10 Megérdemelheti, mert tényleg logikusan felépített világa van, de ez nem egy reális világ, a gépek önállósodásán kívül. Szerintem a közeli jövőben a gyakorlati időutazások nem túl hihetőek... -
Viszont a Terminátor tényleg megérdemli, hogy a listán legyen, mert egy elég logikusan felépített világa van (a 3-at most rögtön mindenki felejtse el). -
szerintem a film erényeit is ki lehetne emelni.
a film jócskán eltér az alapjául szolgáló műtől.
de mind az effektek, mind a színészi teljesítmények, mind pedig a vangelis féle zene felejthetetlen egységgé áll össze, még mai szemmel is.
nekem amúgy a rendezői változat van meg, aminek nincs a végén kocsikázás, meg állandó szájbarágós főszereplő-narráció... -
Cat #7 sztm is sántit
a szárnyas fejvadásznál egyáltalán nem a film erényeit emelném ki, hanem az alapjául szolgáló philip k. dick könyvét -
Hát igen, a Mátrixot egy kalap alá venni Asimovval és Clarke-kal... -
jaja inkább mint mátrix -
szakember #4 Nem tudom, hogy rajta van-e, de én erre a top10-re a Kapcsolat c. filmet is feltenném. Nekem az jó film volt, legalábbis az első fele... -
Hajrá :) -
jó topic 
-
Cat #1 csodálkozva vettem észre hogy SCI szóra nem talál ilyen fórumot a kereső, szal ha hibáztam és van ilyen mea culpa :)
indulásnak egy link: Tudósok szerint a Szárnyas fejvadász a legjobb sci-fi