2542
  • Esrohnoil
    Mondjuk az options menü az egy nagy rakás kaki...
    Mi az h. játékon belül nem lehet állítani semmit, csak a hangerőt, meg a játék sebességét? Nagyon komoly...
  • Esrohnoil
    Egyébként ne mondjátok h. nincs tutorial hozzá, minden megépített épület menüjében ott a kérdőjel ahol olvashatsz a funkcióiról, működéséről, meg h. mit ajánlott még építeni h. jól menjenek a dolgok...
  • bazza
    Énis! :))
    Csak én sz Sg cikkből!
  • pihi
    Tnap este jöttem rá..:D ha nincs biroság/börtön , nem tuggya hova vinni a guard postos a rablót---> ezáltal elsem kapja.:)
  • Esrohnoil
    Numpad +,-
  • bazza
    :))
    Thx! Egyébként nagyot csalódtam most az ostromban...Olyan gyorsan történik minden, hogy azt sem tudom mi hol van...nem lehetne picit ezen lassítani?
  • Esrohnoil
    Guard post, bíróság, torturers chamber, és sok-sok kínzóeszköz...
    Ez mind kell hozzá.
    Vagy az egyszerűbb megoldás: eltörlöd az épületet aminek a gazdája bűnözni kezdett, és újat húzol a helyére.
  • bazza
    A bűnözést hogyan tudom visszaszorítani?
  • Brezovics
    Hi!
    Van egy komoly problémám amire nem találtam a megoldást, vagy csak elsiklottam felette a forumban.Ezért bocs ha volt róla szó.Szóval a játék ki lép a kampány 3. pályáján mikor 68 hónap alatt kell várat fejleszteni ha minden igaz.Tűz üt ki vagy ilyesmit akarna betöltődni és akkor kilép a winbe.Mi lehet a probléma?Tud rá valaki mondani valamit?
  • Braveheart
    Hali el tudná ezt vki magyarázni nekem érthetően? Idáig már nem terjed a tudásom, az első két pont még sikerült.
    Jobban mondva csak az az scsi részt kéne.
    3. lényeg:

az scsi-s résznél azt kell megkeresni ahol az scsi-re kattintva látható egy ilyen bejegyzés: d347prt (ez a daemon, alcoholhoz mást kell leszedni de egyszerűbb ha az fent sincs..., vagy keressétek ki ahhoz mit kell keresni és csináljátok meg azzal is ugyanezt....) na ha megvan annál az scsi portnál jobbkatt, engedélyek, rendszergazda kiválaszt, olvasás megtagadása...

ennyi ,mennie kell megismétlem, ha fennt van daemon is és alcohol is akkor mind a kettő scsi portját meg kell keresni és rendszergazdának olvasás
  • Esrohnoil
    Békés kampány 12. küldi (sztem az utolsó):
    Hatalmas szopatásnak lehet részese aki eddig elviszi. :DDD
  • dani92
    de én meg szeretném venni csak azt nem tom hól mert a mediában a saturnban nem volt akkor hol van? Az Árkádban benne van az 576 vagy abban? nem tom
  • TZoli
    szerintem senki se vette
  • dani92
    sziasztok aki vette hól vette a stronghold2-őt ?
  • tibor16
    Szia, -nekem is ATI 9600XT/256 van de semmi ilyent nem tapasztaltam. Sőtt 800x600-ban fullon játszom vele. Más lehet a probléma, lehet hogy esetleg a többi nem elég erős hozzá, vagy nem adsz elég swap-ot neki. (Nekem 1GB rammal 2,4 intel proci és 3GB swap van)
  • Esrohnoil
    Ezért ajánlom az első résszel kezdeni, ott legalább frankón át lehet látni mindent.
  • DJ Lacek
    van benne tutorila a jobb laso sareokban van egy kis gombolyu ikon de nem tudom hogy melyik menuben van
  • bazza
    Tudnátok, vmi kis tutorialt írni, ha már a játékba nem raktak! Most kezdtem, de sok dolgot nem értek, és jó lenne ha vki bevezetne a játék relytelmeibe! :))
  • kev
    Nem müxik a 1.1 -es crack a játékhoz (az 1.0-s sem). Olyan mintha nem érzékelné az egeret, nem lehet a menüpontokra kattintani.

Valami ötlet ?

• Esrohnoil
    Kincstárat építs, és ott be tudod állítani h. milyen arányban szedd tőlük a pénzt.
    Aki még nem játszott vele, annak tudom ajánlani az első részét. Nekem jobban bejött, és ott meg lehet tanulni az alapvető dolgokat.
  • DJ Lacek
    adoszedessel lehet
    kell epitened ahoz hazat
  • jAsOn VoOrHeEs
    vagyok
  • jAsOn VoOrHeEs
    Én nem vagyunk egy nagy stratégia játékos, de arra nem sikerült rájönnöm, hogy aranyat mivel tudok szerezni, mit kell építenem?
  • Esrohnoil
    Kaját nem is csináltam, küldtem nekik folyamatosan 3 területről. Sajna a fő birtokomról nem enged küldeni annál a küldinél.
  • Esrohnoil
    Jaa, nem lesz gond vele sztem, az első résszel is elpepecselgettem. Az a titka sok küldinek ami időre megy, h. le kell venni a játék sebességét, így gyorsan lehet reagálni mindenre.
  • madmaxhu
    Hi, mindenkinek!
    Sok okosságot olvastam a topicban, hogy mit kell kikapcsolni, állítgatni hogy ne szaggason de az én 9600 XT kártyámon csak a minimum beállítással megy folyamatosan a game. Kérem hogy akinek sikerült jobb eredményt elérni ilyen kártyával homályisítson fel, hogy mit kell beállítani akár az ATI driver-ben akár a game-ben.
    Előre is köszike!
  • lammaer
    Hehe... lesz majd egy másik, az méggázabb: ott el kell érni 80-as populációt, de úgy, hogy semmid sincs (még pénzed se, nem úgy mint ebben a küldiben) úgyhogy rögtön azzal kezd a falu, hogy lemegy a morál a béka segge alá, a nép meg szépen elvándorol, a szar meg a patkányok meg csak gyülnek-gyülnek és befullad az egész. Ja és persze időd semmi, úgyhogy ha picit is lassú vagy, elbuksz - vagy 6-7-szer kezdtem újra azt a küldetést, azt hittem megőrülök.

Itt is, meg majd abban a küldiben is a kulcs a piac - nincs idő megtermelni például a fát meg követ, venni kell azt kész. Williamnél volt vagy 80.000 aranyam, úgyhogy ott rögtön az elején ledózeroltam mindent (falak, katonai épületek, összevissza dobált kajatermelés) majd szépen újraépitettem az egészet. A 300 hirnévhez a legjobb út a bálok rendezése - asszem lehet textilt venni, úgyhogy csak az asszonynak kell megcsinálni a bedchambert, azt már varrhat is. Persze lakomák is legyenek :)
  • Esrohnoil
    Nyomtam kicsit gép ellen.
    Az ai rosszabb mintha nem lenne. A következőt csinálta a gép:
    Átjött egy rakat harcossal, meg 2 db tüzes szekérrel a területemre, majd begyújtotta a füvet ott, ahova nem építettem semmit, ezután a seregét belehajtotta a tűzbe, és hagyta szénné égni. Max 4-5 katonája maradt a csoportból életben. Az én veszteségem a megperzselt füvön kívül semmi. Csak lestem...
    Ennyit a mesterséges un-intelligenciáról.

Egyébként a békés sorozatban a 8. küldinél tartok. A f@sz Williamnek a várát kell rendbehozni úgy h. 6 év alatt 300 hírnevet kell csinálni neki szinte a semmiből. Csak fát, patkányokat, meg szart termel, annyira szép van k*rva a gazdasága...
  • Esrohnoil
    Gondolom el kell tüntetni az új, meg a fő területeden a patkányokat meg a szart. :D
  • Esrohnoil
    Williamnak kell küldeni a várába és rendben lesz minden.
  • bobo11
    hello
    ott hogy felépitettem a varat a következö pályán küldtem hust a granary-ba a szomszéd várba és az azutanim pálya nemmegy ott mivan
    köszönöm
    üdv
  • YencY
    A granary küldetés. Én is itt akadtam el. 24 honapod van, hogy feltölsd a granaryt, de melyiket? Én már kiprobáltam hogy küldök a szomszédokoknak de semmi.
  • DJ Lacek
    irjad le kicsit reszletesebben
  • bobo11
    sziasztok

szeretnék segitséget kérni a nem háborus küldetés sorozatban aszem az 5 palya hogy ott mi a feladat ez azutan van hogy küldtem hust a szomszédnak
    elöre is köszönöm
    üdv
  • Esrohnoil
    jah, zoomolhatsz... nézd meg egy magas hegyen lévő vár ostromát... kicsit idegesítő.
  • Snipa
    nem ertem mi a problema a forgatassal, ugy forgatod ahogy akarod es kozben zoomolhastz is in be outba!

szal...?

inkabb azon tanakodjunk mier szar multiba :)
  • Snipa
    multiban allandoan kibasz a menube!!! pedig meg par nappal ezelott teljesen fasza volt! clone cd-s valtozat!

nem tudjatok mi a rak a baj?
  • Thanatos
    faq bazzeg
  • draakuli
    Hellotok!!
    Nem tudjátok hogy lethet azt elérni hogy ne a cdromról hanem a virtuális meghajtóról olvassa be a cdt?
    Ja és még az hogy autorun mértnem megy?
    Clonos verziom van?
  • Esrohnoil
    #1695-ben leírtam a gépem nagyjából, nálam még egyszer sem fagyott.

Engem speciel nagyon idegesít h. nincs egy normális kameranézet, amivel jól átlátni nagyobb részeket. Főleg nagyobb várak védelménél/ostrománál idegesítő, leginkább a domborzat miatt h. nincs normális magasságban a kamera, meg felülnézetből sem látni be sokat. A nézetek legtöbbjénél örülnék ha legalább a menüt is láthatnám közben, ezt miért kellett így?
    Néztem pár várvédelmet is, pl. Wartburg. Nem sokat láttam, mert sose tudtam úgy fordítani a kamerát, h. azt lássam amit szeretnék. Főleg a szintkülömbségek miatt szintén. Valamint itt azt is tapasztaltam h. az AI nagyon hülye... leginkább nem arra megy h. elfoglalja a váram, hanem arra (mint észrevettem) h. sose irthassam ki a támadókat és ne legyen vége a küldetésnek. (pl. Wartburgnál felb@szta az íjászait az első darab falra amit elfoglalt, aztán mikor a vár felénél elfogyott a serege, egyfolytában létrásokat küldött. Ha visszatámadnék a vár elejébe, akkor meg ott a rakat íjásza a falon...) Ez eléggé patthelyzet így.

Szerintem 2D-ben sokkal élvezhetőbb, átláthatóbb volt az egész.