Foci VB 2006
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
1986:Anglia-Portugália--->Portugál gyõzelem
2006:Anglia-Portugália--->Angol gyõzelem
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
München ist ROT!!!
A védelem lehet a brazilok Achilles-sarka?
Hogyan lehet legyõzni a brazil válogatottat? Ez az a kérdés, amely az utóbbi napokban a leginkább foglalkoztatta a francia válogatott szövetségi kapitányát, Raymond Domenech urat, valamint a „gallok” játékosait. Henry, Zidane és társaik szerint sikerhez mindent be kell dobni, és ha van Achilles-sarka a selecaónak, az csakis a védelem lehet.
A frankfurti Waldstadionban ma este 1998 óta elõször találkozik egymással világbajnokságon a brazil és a francia labdarúgó-válogatott. Ismeretes: a nyolc évvel ezelõtti tornán a házigazda kékek a döntõben Zidane két és Petit góljával 3-0-ra legyõzték a dél-amerikaiakat, megszerezvén az ország elsõ és egyetlen világbajnoki címét.
Azóta kétszer csapott össze hivatalos mérkõzésen az európai együttes és a selecao. A 2001-ben Japánban megrendezett Konföderációs Kupán a „gallok” 2-1-re gyõztek, míg 2004-ben a Saint Denis-ben megrendezett ünnepi barátságos találkozón gól nélküli döntetlen született.
Ezúttal a brazilok az abszolút esélyesek, a franciák továbbjutása szenzáció lenne.
„A brazilok ellen mindent be kell kalkulálni: technikai tudást, taktikát, állóképességet, atlétikus képzettséget” – nyilatkozta az 1998-as finálé visszavágója elõtt Raymond Domenech francia szövetségi kapitány.
„Ha a selecaóról van szó, az emberek mindig csak a technikai tudásról beszélnek, de nem szabad elfelejteni, hogy õk fizikálisan is nagyon erõsek” – tette hozzá a szakember.
Noha Domenech természetesen nem beszélt arról, milyen játékrendszer lehet eredményes az ötszörös világbajnok címvédõ ellen, nagyon valószínû, hogy ugyanazt a formációt alkalmazza majd, amelyik a spanyolok ellen (3-1) igen jól mûködött.
A franciáknak nincsenek eltiltott játékosaik, így a védelemben és a középpályán vélhetõleg nem változik majd az összeállítás. Ami kérdéses, az a csatársor.
„A terv szerint hallás alapján játszunk majd – élt egy zenei hasonlattal a francia szakvezetõ. – Az egész napot a felkészülésre szánjuk, és minden egyes játékos állapotáról meg kell gyõzõdnöm, mielõtt késõ délután döntök az összeállításról.”
Domenech az elmondottak ellenére minden valószínûség szerint a Zidane, Ribery, Henry, Maluoda alakzattal rohamoztatja majd Dida kapuját, méghozzá a szokásos formációban: középen Henry, a jobb szélen Ribery, a bal oldalon Malouda, Henry mögött pedig Zidane játszik.
Patrick Vieira, a világbajnokságon eddig már két gólt szerzõ középpályás szerint ha van gyengéje a brazil válogatottnak, akkor azt a védekezésében kell keresni.
„Támadásban félelmetesek, de hátul hagynak réseket a pajzson, és ezt kihasználhatjuk” – jelentette ki a Juventus futballistája.
„Nagyszerû játékosok, mindannyiukat jól ismerjük – csatlakozott Thierry Henry. – Ami a védelmüket illeti, néha kissé gyanúsak nekem, de ez normális egy olyan erõvel támadó együttesnél, amilyen az övék. Mindig a maguk stílusát játsszák, és mindig gyõzelemre törnek. Láttam részleteket a meccseikbõl, mindig adnak lehetõséget az ellenfélnek az ellentámadásokra. Azonban mégiscsak csillag van a mezükre hímezve, ami jelzi, mit értek el a világbajnokságok történetében. Ezt nem szabad semmibe venni!”
„Magasabb színvonalon kell játszanunk, semmi kétség – jegyezte meg a francia válogatottsági rekorder Lilian Thuram. – Jobban kell összpontosítanunk, és jobban kell akarnunk a sikert. Brazília sokkal erõsebb, mint Spanyolország, a torna fõ esélyese. A futballban azonban az a nagyszerû, hogy nem mindig a favorit gyõz.”
„A brazilok nagyon értenek ahhoz, hogy a lehetõségeik nagy részét kihasználják, és halálosak, ha csak egy kis gólszagot éreznek – tette még hozzá Thuram. – Szeretik, ha náluk van a labda, ezért hihetetlen stabilitásra van szükség ellenük, és ki kell várnunk azokat a lehetõségeket, amelyeket aztán kihasználhatunk.”
A BRAZIL–FRANCIA ÖRÖKMÉRLEG:
BRAZÍLIA FRANCIAORSZÁG
7 Összes mérkõzés 7
2 Gyõzelem 2
3 Döntetlen 3
2 Vereség 2
10 Gólok 9
Ebbõl világbajnokságon:
BRAZÍLIA FRANCIAORSZÁG
3 Mérkõzés 3
1 Gyõzelem 1
1 Döntetlen 1
1 Vereség 1
6 Gólok 6
Hajrá FRANCIÁK!!!!
München ist ROT!!!
FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...
más
amilyem mákosok az olaszok döntõsök lesznek kibekkelik a 90 percet azt 119.ben meg kapnak egy 11-est
[IMG]http://www.sg.hu/galeria/10574115691152314257.gif[/IMG]
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
De ezzel fogunk majd elindítani egy nagy vitát, hanyagoljuk 😊
[IMG]http://www.sg.hu/galeria/10574115691152314257.gif[/IMG]
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
itt nem kell egy olyan topikkal foglalkozni, ahol egyetértés és összetartás van 😊
vs.