Foci VB 2006

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabber_saviola
ki beszélt itt pojénról flesbekk, mert én nem az tuti

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

The FlashBack
The FlashBack
Egyértelmûen Németország

vagy Argentína

The FlashBack
szerinted poén volt?
Meg egyébként ez már nem a fociról szól

France men
DEutsch 3:1 Argent
😉 És ez igy tetszik is!

München ist ROT!!!

jbal
Németország

R10
sztem az argentínok nyernek...

!!!Hajrá Brazília!!!

horpeti
argentína meg 3at Kahnnak.

Ugye Leehmant a 10. percben fejberúgja Tevez és neki szevasz 😛 (csak ezért lesz kezdõ 😛)

(bárcsak igy lenne😄DD) 😛

REALista
A Németek nyernek 2:1-re!!!

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

France men
De szerintem egyet kapnak is 😊

München ist ROT!!!

Bocy
németország 90 perc alatt 2 bevar! argentínoknak! remélem<#dumcsi>

Németország, mert az Argentínok már az utolsó meccseiken is szenvedtek, a Németeknek pedig fiatal a csapatuk, akik képesek lesznek megverni õket.

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

gabber_saviola
gyors kérdés
Németország vagy Argentína nyer a rendes játékidõben?

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola
pff

gabber_saviola
husi az tény, de tényleg álom a játéka
Ronaldo egy igazi profi

Így van, nincs értelme firtatni hány kilót nyom, ha jól játszik.Õ egy igazi klasszis akit ez sem zavar! Ma pedig irány az elõdöntõ! Hajrá NÉMETORSZÁG!

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

jbal
nagy hülyeség.pofáznak h kövér meg minden még se bírják lefutni

Bocy
vélemény?

Bocy
Meg most aztmondják ezzel van tele a minden!
"Ronaldo kövér"
szerintem van olyan izmos hogy elbírjon 90 kg-t
és ha kövér is akkor meg nem mindegy???
jól focizik (öröm nézni) aztán ennyi!
mondjuk én nem vagyok brazil párti de ez szerintemigy van!

BEAST
lol.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

France men
ÉN az edzõre mondtam<#szomoru1>

München ist ROT!!!

The FlashBack
akkor ezt most törlöm, mert úgynézki sikerült, és ez valóban nem vicces

Bocy
amikor megy a meccs a TV ben!
nézzétek meg ezt az oldalt!
http://ascii-wm.net/

http://ascii-wm.net/---> ésott nyomjatok rá a: telnet ascii-wm.net 2006
vagy a parancssorba irjátok be!
de csak a meccs közben!

http://ascii-wm.net/

telnet ascii-wm.net 2006

The FlashBack
erpseknek meg felesleges😄

horpeti
gyenge idegzetûeknek nem ajánlott! 😊

France men
Nah nem is tudom ki nem ismerte azt a majom KAsuba L Szilárdot tegnap, de ha itt van akkor kapcsoljon az RTL -re 😉))))

München ist ROT!!!

horpeti
wow.. ez engem is érdekel 😄D

este rá is nézek 😄

France men
Bravo Klose!! De legalább logikus!😉

München ist ROT!!!

The FlashBack
edig nemm, hátha most😄

The FlashBack
köszi, nem, nem olyan hülyék, de ne is feltételezd
-

horpeti
"Klose: Argentína veszít, mert mi nyerünk"

Klose sem nyert fogalmazásversenyt. 😛

The FlashBack
odaírhattad volna, hogy melyik csapaté, még akkor is ha egyértelmû, de nekünk erre már nincs szükségünk, ugyanis, ez már egy rajongónak kötelezõ tudni:-)

horpeti
de csak azért, mertolyan bájgúnárképe és viselkedése volt.. de azóta már érett 😄

Bocy
Speak Board!
a beszélõ számítógép
www.speecht.com
19990 FT értmeg lesz vásárolnia boltokban!
de BCDC++ vagy Strong DC++ is le lehet tölteni!
de gondolom ezek az emberek nem olyan hülyék hogy el kelljen mondani nekik!<#nevetes1>

horpeti
Ez tetszett, van humora is! 😊
Kezd egyre szimpibb lenni a srác, bár a magyarok elleni debütáláskor még fújjoltam. 😄

"Sokkal tartozom hát neki: az a legkevesebb, hogy az ön által jelölt párosításban lejátszott döntõ után elsõként Ronaldinhót vigasztalom majd meg."

Bocy
1 Roberto Abbondanzieri (GK)
2 Roberto Ayala (DF)
3 Juan Pablo Sorin (DF)
4 Fabricio Coloccini (DF)
5 Esteban Cambiasso (MD)
6 Gabriel Heinze (DF)
7 Javier Saviola (FW)
8 Javier Mascherano (MD)
9 Hernán Crespo (FW)
10 Juan Riquelme (MD)
11 Carlos Tevez (FW)
12 Leo Franco (GK)
13 Lionel Scaloni (MD)
14 Rodrigo Palacio (FW)
15 Gabriel Milito (DF)
16 Pablo Aimar (MD)
17 Leandro Cufre (DF)
18 Maxi Rodríguez (MD)
19 Leo Messi (MD)
20 Julio Cruz (FW)
21 Nicolas Burdisso (DF)
22 Lucho Gonzalez (MD)
23 Oscar Ustari (GK)

Bocy
1 Jens Lehmann (GK)
2 Marcell Jansen (DF)
3 Arne Friedrich (DF)
4 Robert Huth (DF)
5 Sebastian Kehl (MD)
6 Jens Nowotny (DF)
7 Bastian Schweinsteiger (MD)
8 Torsten Frings (MD)
9 Mike Hanke (FW)
10 Oliver Neuville (FW)
11 Miroslav Klose (FW)
12 Oliver Kahn (GK)
13 Michael Ballack (MD)
14 Gerald Asamoah (FW)
15 Thomas Hitzlsperger (MD)
16 Philip Lahm (DF)
17 Per Mertesacker (DF)
18 Tim Borowski (MD)
19 Bernd Schneider (MD)
20 Lukas Podolski (FW)
21 Christoph Metzelder (DF)
22 David Odonkor (FW)
23 Timo Hildebrand (GK)

Nem is tudtam, hogy Ronaldonak a meccs elött epilepsziás rohama volt :/ Szegény...

The FlashBack
mi a neve?

Bocy
ha nemlenne progimami felolvassa aszöveget neki se láttam volna<#nyes><#nevetes1>

The FlashBack

Robinho bevetésre kész, Ronaldo most is elszánt

Teljes a megelégedettség Bergisch Gladbachban, a brazil válogatott által csaknem egy hónapja lakott edzõkomplexumban. Robinho felépült izomhúzódásából, szerda és csütörtök délelõtt is edzett – semmiféle fájdalmat nem érzett –, és készen áll a bevetésre a szombaton, 21 órakor kezdõdõ frankfurti negyeddöntõben, melyen Franciaország az ellenfél.

Ha minden jól megy – márpedig eddig minden jól ment… –, akkor Carlos Alberto Parreira az általa megálmodott ideális tizenegyet küldheti pályára az 1998-as vesztes világbajnoki döntõ visszavágóján. Azaz a következõ csapat futhat ki a pályára: Dida – Cafú, Lúcio, Juan, Roberto Carlos – Kaká, Emerson, Zé Roberto Ronaldinho – Ronaldo, Robinho.

Hogy Carlos Alberto Parreirának mennyire igaza van, azt az O’Globo által végzett közvélemény-kutatás eredménye is megerõsíti. A kérdés a következõ volt: a keret négy csatára – Ronaldo, Adriano, Robinho és Fred – közül melyik kettõ alkotna együtt ideális támadópárt? A csütörtök délig beérkezett 4496 szavazatnak a túlnyomó többsége, 81,82 százalék a Ronaldo, Robinho kettõst tartja a leghatékonyabbnak.

Azaz a kapitány maga mögött tudhatja a brazil közvélemény oly fontos támogatását.

A nyolc évvel ezelõtti meccs csak rossz emlék

Mario Zagallo: optimista legenda

Mario Zagallo: optimista legenda
S ha már a közvélemény-kutatásoknál tartunk: aligha kétséges, hogy a szombati Brazília–Franciaország összecsapás várható eredményét illetõen százszázalékos szavazatarány jönne ki a brazil gyõzelemre (feltéve, ha a voksolók brazilok lennének…😉 Az egyik leginkább autentikus szakember, Mario Jorge Lobo Zagallo, a jelenlegi válogatott „koordinátora” minden létezõ minõségben találkozott már a franciákkal, s most egy korábbi titokról rántotta le a leplet azzal, hogy õszintén beszélt az 1998-as, franciák elleni mérkõzés elõtt történtekrõl, arról, hogy az akkori nagy meccs elõtt mi is volt a baja Ronaldónak.

„Nyolc éve, amikor én voltam a válogatott szakvezetõje, úgy álltunk ki a döntõre, hogy Ronaldo éppen túl volt egy súlyos epilepsziás rohamon – mondta a világhírû szakember. – Alig egy órával a kezdés elõtt hozták vissza a Stade de France-ba egy párizsi klinikáról. Nem is csoda, hogy kikaptunk három nullára. Most viszont makkegészséges Ronaldo, és ez sok mindent elárul az esélyeinkrõl. Ezerkilencszázötvennyolcban, a svédországi világbajnokság elõdöntõjében öt kettõre lemostuk a franciákat, köszönhetõen elsõsorban Pelé mesterhármasának, és bár azt nem mondom, hogy most is ez lesz az eredmény, de semmi sem zárható ki.”

A kapitány megvédi a kapafogú sztárt is

Bergisch Gladbachban egyébként szerdán még egyénileg edzett Robinho, Paulo Paixaóval, az erõnléti trénerrel végzett futó- és rúgógyakorlatokat.

„Az égvilágon semmiféle fájdalmat nem érzek, alig várom már, hogy pályára léphessek a franciák ellen” – mondta a Real Madrid 21 éves zsenije.

Jellemzõ, hogy maga Carlos Alberto Parreira is Robinhóékkal dolgozott, ami ritkaság, és csak akkor fordul elõ, amikor különösképpen izgatja egy sérült vagy nem tökéletes állapotban lévõ játékos gyógyulása. Amúgy két hete például Ronaldóval edzett, s ennek meg is lett az eredménye, a Fenoménnek becézett támadó azóta termeli a gólokat.

Miközben leborulunk a brazil válogatott nagysága elõtt, szinte elsikkad a kérdés: de mi van Ronaldinhóval?

A földkerekség jelenleg vitathatatlanul legnagyszerûbb labdarúgója az eddigi négy mérkõzésen a brazil válogatott legszürkébb játékosai közé tartozott, és nem talált még a hálóba. A brazil sajtó is elismeri: eddig óriási csalódást okozott a kapafogú klaszszis. És itt nemcsak a látványosság, a show elmaradásáról van szó, hanem baj van a hatékonysággal is. Az ötszörös világbajnok eddigi tíz góljából mindössze kettõ származott Ronaldinho elõkészítésébõl. S a kettõ közül is csak az egyiknél – Gilberto Japán ellen lõtt góljánál – adta Ronaldinho a gólpasszt. A másiknál – amelyet Ronaldo szerzett fejjel, ugyancsak Japán ellen – Ronaldinho ívelte a labdát Cicinhónak, aki továbbfejelte azt a centernek.

Carlos Alberto Parreira azonban, szokásához híven – hiszen Ronaldo mellett is kiállt a nehéz napokban – nem tör pálcát másik sztárja felett sem.

„Ronaldinho megfelelõen teljesít – mondta a kritikák hallatán a brazil kapitány. – Nem azt mondom, hogy kirobbanó formában van, de hozza az átlagot, ráadásul tõle bármikor várható olyan megoldás, amellyel elkápráztatja a világot. Majd meglátják! Ha nem a negyeddöntõben, netán az elõdöntõben, és ha Isten is úgy akarja, akkor majd a döntõben.”

The FlashBack
már a sató is mindent összeszed, nemhiába nem volt meccs két napig:-)

The FlashBack

Klose: Argentína veszít, mert mi nyerünk

A német labdarúgó-válogatott játékosai közül Michael Ballack és Miroslav Klose is úgy nyilatkozott, hogy a Nationalelf legyõzi Argentína együttesét pénteken Berlinben, a világbajnokság negyeddöntõjében. Mindketten "súlyos érvekkel" támasztották alá mondandójukat.

„Nem ijedünk meg az argentinoktól – jelentette ki Michael Ballack. – Az eddigi teljesítményünk mutatja, hogy nem kell félnünk senkitõl.”

„Tényleg hiszünk benne, hogy megszerezhetjük a világbajnoki címet, már régen éreztünk magunkban ekkora önbizalmat” – tette hozzá a csapatkapitány.

Természetesen eltérõ véleményen van Javier Saviola, a gauchók támadója, aki úgy véli, a saját csapatának 60, míg a németeknek 40 százalék az esélye a sikerre. Ballack ezzel nem értett egyet.

„Szerintem ezek a számok pontosak, csak éppen meg kell fordítani õket Németország javára" – jegyezte meg.

"Rettenetes ellenféllel találkozunk, amely minden tiszteletet megérdemel, de minket a saját játékunk érdekel, nem az övék.”

Klose úgy fogalmazott: a balsors sodorta a dél-amerikaiak útjába a német válogatottat. A lengyel származású csatár könyörtelen logikával következtette ki: az Albiceleste veszíteni fog, mégpedig azért, mert Németország nyerni akar.

„Tudjuk, hogy erõs csapatról van szó, és hogy a torna egyik fõ esélyesének tartják – mondta. – Az argentinoknak azonban pechje van, hogy velünk találkoznak, mert mi mindenképpen szeretnénk bejutni az elõdöntõbe, ezért legyõzzük õket.”

„Ha kilencven percen keresztül képesek vagyunk nyomás alatt tartani õket, akkor hibázni fognak, mi pedig ezt kihasználjuk majd” – fûzte hozzá a góllövõlista jelenlegi éllovasa.

Sokak szerint bárki lesz is a pénteki, berlini összecsapás gyõztese, az bejut a döntõbe is, hiszen két kiemelkedõ együttesrõl van szó. Németország és Argentína együtt összesen öt világbajnoki címet szerzett eddig, a házigazdák a negyedikre, a dél-amerikaiak a harmadikra hajtanak most.

1986-ban és 1990-ben a vb-döntõben találkoztak egymással, húsz éve Mexikóban az argentinok nyertek 3-2-re, négy évvel késõbb azonban a németeké lett a cím (1-0).

Németország 2002-ben is bejutott a fináléba, de 2-0-s vereséget szenvedett a brazil együttestõl.

horpeti
😄D Pihent agy

The FlashBack

„Gyõzelemre születtünk”

A Barcelona 19 éves csillagát új Diego Maradonaként emlegetik az argentin drukkerek. Argentína a házigazdákkal játszik az elõdöntõért péntek délután – és ez a mérkõzés Lionel Messi számára is mérföldkõ lehet az eddig ragyogással kísért pályafutásában. A fiatal fenoménról az alábbi interjúban kiderül, rajong Pablo Aimarért, és hogy az õsi rivális Brazília legtündöklõbb csillaga, Ronaldinho segített neki beilleszkedni a katalán megaklubba, és neki a selecao vezére az egyik nagy példaképe.

– A legjobb nyolc közé kerültek: mire számít Németország ellen?
– A céljaim nem változtak, a világbajnokság elõtt, a felkészülés során többször is eszembe jutott: csak legyen elegendõ szerencsém – mondta Lionel Messi. – Mert bár fiatal vagyok, azt tudom: ha a sors nem akarja, hogy sikeres legyél, bármit tehetsz, akkor az nem is válhat valóra. Azt kívántam magamnak, hogy játszhassak minél többet, és jó teljesítménynyel segítsek Argentínának abban, hogy elhódítsa a serleget.

– Nehéz megítélni, mire képesek: Elefántcsontpart ellen kitûnõen futballoztak, Szerbia-Montenegró ellen egyenesen parádés produkciót nyújtottak, a hollandok elleni mérsékelt játék és döntetlen még belefért. Csoportgyõztesek lettek, de Mexikó hosszabbításra kényszerítette a sokkal esélyesebb argentin együttest. Most akkor jók, vagy nem annyira?
– Jók vagyunk, ez nem kérdés, ugyanakkor sok igazság van abban, amit mond. Ám az, hogy akkor is gyõzni tudtunk, amikor nem ment igazán a játék, pluszönbizalmat adott nekünk. Szokták mondani: mi gyõzelemre születtünk. Világklasszisok vannak a csapatban, bármeddig eljuthatunk. Még akkor is, ha a házigazdák meggyõzõen teljesítettek eddig, fokról fokra javultak, és a közönség is mellettük lesz majd, de nincs mitõl tartanunk.

– Pablo Aimar ott ül a padon, és ön lényegesen többet játszik nála. Pedig nemrég azt nyilatkozta: õ a példaképe. A diák lekörözte mesterét?
– Ugyan már, ne vicceljen! Hosszú úton kell végigmennem, hogy egyszer majd olyan játékos lehessek, mint õ. Tátott szájjal lestem minden rezdülését, amióta elõször láttam otthon, a River Plate-ben. Azóta is figyelem, követem õt, õszintén mondom, hogy szeretnék egyszer hozzá hasonlítani.

Az új Maradonaként szokták emlegetni Lionel Messit, azonban a tehetséges argentin mozdulatai jócskán különböznek a legendás labdarúgóétól – az ifjú mást tud ebbôl a játékból

Az új Maradonaként szokták emlegetni Lionel Messit, azonban a tehetséges argentin mozdulatai jócskán különböznek a legendás labdarúgóétól – az ifjú mást tud ebbôl a játékból
– Nemcsak õt, sok más világnagyságot is megelõz. Napestig sorolhatnánk a sztárokat, akiknek nem adatott meg, hogy világbajnokságon szerepeljenek, önnek tizennyolc évesen igen. Hogy éli ezt meg?
– Igazi ajándék ez az élettõl, egy valóra vált álom. De figyelek magamra, nehogy emiatt túlságosan is nagy terhet rakjak magamra.

– Játsszunk el a gondolattal: a döntõben Brazília és Argentína találkozik!
– Benne vagyok!

– Barcelonai klubtársa, Ronaldinho állna önnel szemben. Mit szólna ehhez?
– Az egész világ tudja, hogy a brazilok és az argentinok – hogyan is mondjam... – nem a legnagyobb barátok. Nekem mégis Ronaldinho segített a legtöbbet, amikor a Barcelona elsõ csapatához kerültem. Soha nem volt benne féltékenység vagy ilyesmi. Olyan ember, amilyennek a pályán látható: mosolygós, önfeledt, a nevetésre mindig kész fiú. Az öltözõben is közvetlen, nyíltszívû, és higgye el, rengeteg szeretet van benne. Ronaldinho a világ legjobb játékosa, és azt hiszem, ezt nem sokan tudják róla, kedves ember, akitõl sok törõdést kaptam. Emellett nagyon tisztelem benne, hogy bár a legnagyobbak közé emelkedett, alázatos a futballal szemben. Mindig jó szívvel gondolok arra, hogy klubtársak lehetünk, és hogy engem, az ismeretlen, ráadásul argentin gyereket a szárnyai alá vett. Sokkal tartozom hát neki: az a legkevesebb, hogy az ön által jelölt párosításban lejátszott döntõ után elsõként Ronaldinhót vigasztalom majd meg.

The FlashBack

Nagy blama a sajtótájékoztatón

A papírforma könnyed olasz sikert ígér az esti negyeddöntõben, fõleg, ha az ukránok a legutóbb látott szörnyû formájukat hozzák. Persze sima meccs azért aligha lesz, hiszen az olaszoknál rengeteg a sérült és eltiltott, továbbá kérdés, mennyire viseli meg õket Gianluca Pessotto tragédiája.

„Francesco Totti? Ez legyen Trapattoni gondja.”

Oleg Blohin, az ukrán válogatott szövetségi kapitánya a csütörtöki sajtótájékoztatóján így válaszolt arra a kérdésre, hogy õ játszatná-e a Roma sérülésbõl felépülõ világklasszisát.

A válaszban "csupán" annyi a tévedés, hogy a squadra azzurra szövetségi kapitányát nem Giovanni Trapattoninak, hanem Marcello Lippinek hívják, ami azt jelenti, hogy az egykori aranylabdás klasszisnak fogalma sincs róla, hogy ki a pénteki negyeddöntõbeli ellenfél trénere. Pontosabban most már tudja, hiszen az újságírók felvilágosították a tévedésérõl, mire Blohin rezzenéstelen arccal így reagált: „Semmi gond, Trapattoni és Lippi egyaránt nagyszerû edzõ.”

A hangulat ennek ellenére sem könnyed, az olasz együttes tagjait ugyanis rendkívül megviselte Gianluca Pessotto keddi öngyilkossági kísérlete. (A volt Juve-hátvéd állapota csütörtökön roszszabbra fordult, az orvosok már korántsem biztosak benne, hogy felépül.)

Az olasz táborban gyakorlatilag sajtócsendet rendeltek el, így kevés információ szûrõdik ki a csapat várható összeállításáról.

Francesco Totti megmutatta, hogy nem csupán a lábával képes meglepô trükkökre

Francesco Totti megmutatta, hogy nem csupán a lábával képes meglepô trükkökre
Az biztosra vehetõ, hogy Gianluigi Buffon kapus elõtt a Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Andrea Barzagli, Fabio Grosso négyes védekezik majd, ugyanis ebbõl a sorból Marco Materazzi eltiltás, Alessandro Nesta pedig sérülés miatt hiányzik. Így aztán a csapatkapitány Fabio Cannavaro mellett (aki az olaszok szerint okkal pályázik a vb legjobb védõje címre) a fiatal Andrea Barzagli, a Palermo játékosa lesz a másik középsõvédõ. ,,Az ausztrálok ellen szinte bemelegítés nélkül, meccs közben kellett beugranom, senkinek sem kívánok ilyen debütálást egy világbajnokságon. Szerencsére Fabio rögtön megnyugtatott, és különben is, rendkívül jó érzés mellette játszani” – jelentette ki Barzagli, akit a Palermo 12-15 millió euróért bocsát áruba a nyáron.

A középpályán alighanem marad az ausztrálok ellen látott Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Simone Perrotta hármas, míg elöl visszakerül a kezdõbe Francesco Totti, akit teljesen felvillanyozott a nyolcaddöntõben szerzett találata. Totti mellett-elõtt – Vincenzo Iaquinta húzódása miatt is – alighanem újra az Alberto Gilardino, Luca Toni kettõs kap bizalmat, Lippi mester ugyanis abban reménykedik, hogy a bajnokságban oly gólerõs duó végre a vb-n is beindul. (Gilardino egy gólt szerzett Németországban, az olasz gólkirály Toni még nem volt eredményes). Sokan úgy vélik, hogy Gilardino helyett a másik Milan-csatár, Filippo Inzaghi lesz az egyik ék.

Egy harmadik (egykori) Milan-csatár viszont biztosan ott lesz a pályán: a néhány hete a Chelsea-hez szerzõdõ Andrij Sevcsenko kirobbanthatatlan az ukrán válogatott kezdõjébõl, sõt a sárga-kékek elsõsorban az õ góljaiban bízhatnak a negyeddöntõben.

„A legjobb nyolc közé kerüléssel már felülmúltuk a várakozást, de nem akarunk itt megállni. Az olaszok ellen átkozottul nehéz dolgunk lesz, de én azt mondom, hogy legyõzhetjük õket. A meccs elõtt üdvözölni fogom a barátaimat, egykori klubtársaimat, de ahogy elkezdõdik a találkozó, már csak arra összpontosítok, hogy gólt szerezzek az ukrán válogatottnak” – mondta Seva.

Az ukránoknál egyetlen sérült van: Andrij Voronin, aki a svájciak elleni nyolcaddöntõben szenvedett combizomhúzódást. Két hetet pihennie kell, így számára a vb gyakorlatilag véget ért. A kezdõcsapatban vélhetõen Andrij Vorobej helyettesíti.

A szakértõ: Bicskei Bertalan
„Végre kezdõdik az igazi végjáték, és azt hiszem, a negyeddöntõ találkozói közül éppen az elsõ, a Németország–Argentína mérkõzés a leginkább várt összecsapás. Legalábbis a számomra, de úgy gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Ha nem Németországban kerülne sor a találkozóra, akkor fikszre venném az argentinok sikerét, ugyanis régebben van együtt a keret, nagyobb klasszisok találhatók a gárdában, és ha nem is mindig csillogtak, jobb eredményeket értek el a felkészülési meccseken. A németekre hazai pályán hatalmas nyomás nehezedik, ám ez kedvez az õ mentalitásuknak, és amíg más csapatokat ez görcsössé tenne, õket feldobja, ez pedig elég lehet a továbbjutáshoz. Az olaszok és az ukránok sem játszottak eddig a közönség számára mindig élvezhetõ meccseket, persze tudjuk, a lényeg mindig a továbbjutás. Bár az olasz védelemnek lesznek hiányzói, több klasszissal állnak fel, a játékosok többsége erõsebb bajnokságban futballozik, ezért az õ sikerükre teszek. Szóval német–olasz elõdöntõ, ez sem hangzik rosszul…”

The FlashBack
Pénteken elkezdõdnek a világbajnokság negyeddöntõi is, és – nem megsértve a brazilokat – az elsõ párban mindjárt egy amolyan elõrehozott finálét láthatunk, hiszen Argentína és Németország egyaránt remek játékkal rukkolt ki. A két futballnagyhatalom közül azonban az egyik most kiesik, és mivel nemcsak játékerõ, hanem önbizalom terén is igen jól állnak a felek, megtippelni is nehéz lenne, hogy mely csapat kerül elsõként a legjobb négy közé.

émetország nem tud napirendre térni Bruno halála, valamint a labdarúgó-válogatott menetelése fölött. Amíg egy nemzetet rázott meg az állatkertbõl két hete elszökött, s szerdán lelõtt barnamedve halála, addig ugyanez a nemzet mást sem csinál a világbajnokság három héttel ezelõtti rajtja óta, csak ünnepel.

Megboldogult Brunóról legalább annyit tudok már, mint Michael Ballackról és társairól. Nem akadt olyan napilap, amely afféle nekrológként ne elevenítette volna fel a kétéves mackó rövid életének legfontosabb részleteit (az olaszországi Trentinóban született, José és Jurka szerelmének gyümölcseként; szeretett fürdeni, kirándulni, játszani; a méz mellett a kolbászért volt oda; s amikor két golyóval végeztek vele, 105 kilót nyomott), mi több, a legnagyobb példányszámú bulvárlap, a csütörtöki számában az „áldozatról” kétoldalas posztert közlõ Bild odáig ment, hogy megszervezte: az egyik müncheni múzeumban a gyászolók majd leróhatják kegyeletüket a lepuffantása elõtt néhány ártatlan bárányt felfaló maci elõtt. Már csak az hiányzott, hogy leírják: virág helyett málnát helyezzenek a – külön erre az alkalomra legyártandó – koporsóra…

Na, az is „állati” hír, hogy a válogatott csütörtök délelõtti kocogása során kisebb riadalmat keltett egy kutyaharapás. Az együttes egyik masszõrét érte támadás, de úgy tûnik, kemény fából faragták: kért és kapott egy tetanuszt, majd munkához látott. Ha Tim Borowski került a keze alá, alighanem a karját kellett megdolgoznia: a kikapcsolódás gyanánt rendezett szerdai íjászversenyt a brémai középpályás nyerte meg. A Nationalelfért szorítókat megnyugtathatom: a vb talán legjobb támadóduóját alkotó Miroslav Klose és Lukas Podolski kézzel is jól célzott, elõbbi csupán Borowski és Sebastian Kehl tudása elõtt volt kénytelen fejet hajtani. Csak eszembe jutott: nekik jó nyilaik voltak, nekünk egy remek Nyílunk…

Berlini szállásadóm egyébként imádkozik a németek gyõzelméért – ezen a téren nem sokban különbözik a nálánal mintegy ötven évvel fiatalabb Podolskitól. A már említett Bild címlapon és exkluzív sztoriként tálalta, hogy az eddig három gólt elérõ csatár a kölni dómban fohászkodott az elõdöntõbe jutásért – csak az volt a feltûnõ, hogy a fénykép tanúsága szerint az általában turistáktól hemzsegõ szentélyben senki sem volt „Poldin” kívül…

Ha engem kérdeznek: a jó ég tudja.

thx 😊

Bocy
June 30 17:00 Germany vs. Argentina ? - ?
June 30 21:00 Italy vs. Ukraine ? - ?
July 1 17:00 England vs. Portugal ? - ?
July 1 21:00 Brazil vs. France ? - ?
July 4 21:00 Winner QF 1 vs. Winner QF 2 ? - ?
July 5 21:00 Winner Q3 vs. Winner Q4 ? - ?
July 8 21:00 Loser SF 1 vs. Loser SF 2 ? - ?
July 9 20:00 Winner SF 1 vs. Winner SF 2 ? - ?

az Angol-Brazil, az Olasz-Német, ill az Olasz-Brazil meccsek idõpontját is tudod? 😉