980
Új fejlesztőktől
-
#652 Ha valaki legközelebb azt mondja, hogy ma már nem lehet olyan játékokat csinálni, mint régen, amelyek single playerek voltak, tele tartalommal, jó történettel, egy rakás választási lehetőséggel, igényes grafikával és jó történettel, akkor annak csak mutassuk meg a BG3-at és hogy mekkorát megy, pedig egyelőre még konzolra ki sem jött.
Megy ez, ahogy régen is ment egy BG2, PS: Torment vagy KOTOR vagy Arcanum vagy Fallout 1-2. Csak el akarják az emberekkel hitetni, hogy ma már nem lehetséges ez, mert több pénzbe kerül egy játék elkészítése, meg változtak a fogyasztói szokások. Bullshit. Hazugság. A BG3 csak elővásárlásban és csak steamen 2.5 millió példányban fogyott, megjelenés utáni számok még nincsenek is. Ebben én benne se vagyok, mert én gog-on vettem meg pl. A steamen a második legtöbbet játszott játék, megelőzi a DotA-t meg az Apex Legends-et, csak a CS van előtte, ami egészen elképesztő. Single player CRPG nem szokott top10-be se beleférni. Ha valami jó és igényes, azt megveszik a játékosok, az óriási anyagi siker. A kiadók szeretnék, ha elhinnéd, hogy ma már muszáj a MTX a játékba, meg muszáj a grind meg a paywall meg a loot boxok. Hogy az jó játékmenet, ha 20 órát grindolsz +10% stat boostért. Hogy remek szórakozás uigyanazt a 4-5 pályát játszani napokig. De ahogy 2015-ben a witcher 3 világcéget csinált a garázscég CDPR-ből, úgy a BG3 most szintén megmutatta, hogy ez nem igaz. -
Hegyirabló #651 Kösz, ezt is felfedeztem már, csak én a DeepL telepíthető változatával.
Illetve a MORT megnézem még, köszönöm! -
Anonymusxx #650 Amúgy van még más megoldás is ha nem értesz annyira angolul, pl képfordító, kijelölöd a szöveget, és felugrik egy ablakban a lefordítottja, pl Crow trasnlate, vagy screentranslator: https://github.com/OneMoreGres/ScreenTranslator meg hasonlók, meg amit nemrég találtam a mort:
https://github.com/killkimno/MORT ez olyan h nem kell kijelölni semmit, felismeri ha megjelenik valami írás a képernyőn, és kijön felette vagy ahol beállítod a szöveg magyarul, de még nem volt annyira időm tesztelni...
Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2023.08.05. 19:50:56 -
Hegyirabló #649 Szia, köszi!
Pont oda húztam bele, ahol a Paplovag azt mondja, hogy gépi magyarítás, ezért van benne hiba. Azért nem tűnik rossznak, ráadásul ahogy nézem, elég gyakran frissítik. Azt hiszem holnap megveszem a játékot. -
Anonymusxx #648 Nézz bele: https://www.youtube.com/live/dLA3ZuP6oZ4?feature=share , a rövid egy-két szavas dolgokat nyílván szarul fordítja le, mivel egy szónak több jelentése van, a normál mondatok jobbak.
Szóval a karaktergenerálásnál illetve a skillek nevénél van probléma főleg. de nyílván van benne bőven hiba amúgy is..
Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2023.08.05. 19:30:52 -
Hegyirabló #647 Köszönöm! -
TomStorm #646 Nem DeepL sajnos hanem Gpt4.Google fordítónál kicsit jobb Deepl-hez képest meg nagyon elmarad.
Nagyon robot fordítás én nem ajánlom -
Hegyirabló #645 Sziasztok!
Itt is megkérdezem, milyen ez a gépi magyarítás, amit fórumtárs említett pár hozzászólással lejjebb?
Köszi! -
fluency #644 Egy kis infó a respecel kapcsolatban (hátha valakit érdekel): a kinézetet, a fajt, a backgroundot nem lehet megváltoztatni (legalábbis eddig). A multiclasshoz nem kell semmilyen előfeltétel. Bármilyen kasztot lehet választani. A respec és a hireling is 100 aranyba kerül. Hirelinget csak akkor lehet felbérelni, ha van hely a partiba és ami meglepő, hogy itt kötött a hireling kinézete, faja és a backgroundja, ezeket nem lehet megváltoztatni, akár csak a companionokét. Más játékokban a felbérelhető karaktereket teljesen testre lehet szabni, itt sajnos nem.
Shadowheartból azonnal war priestet csináltam a trickery helyett. :) -
Anonymusxx #643 Úgyis találsz szerintem még jó fegyvereket, én nem dobnék a levesbe 3 órát... -
fluency #642 Bocs rosszul emlékeztem. A szarkofágban a The Watcher's Guide van: link -
fluency #641 A greatsword az 2d6 alap +1d4 burn sebzéssel rendelkezik. Te döntöd el, hogy kell-e neked. Szerintem nem akkora érvágás, bár az ütésenkénti 1d4 tűzsebzés mindig jól jön. Amúgy a commandert nem kell megölni fegyverért, elég ha command spellel eldobatod vele és valamelyik karaktereddel felveszed.
Astarion tolvaj. Ő tud csapdákat leszedni és lopni. Tolj rá Guidance-t, meg ha már megvan cat grace-t és nagyobb eséllyel jársz sikerrel. A szarkofágban nálam egy +1-es spear volt bent.
Hogy vissza lehet e jönni később azt nem tudom. -
hawkie22 #640 Kérdés: megéri újrakezdeni, ha nem szereztem meg a hajón a lángoló kardot? Most járok ott, hogy kiszabadítottam a githvalami csajszit a ketrecböl, megvan a vámpír, Gale meg Shadowheart, de még csak a kezdöterületen kóborolok, a katakombát kitakarítottam, bár a szarkofágot nem tudtam kinyitni, mert nem tudom hatástalanítani a csapdát.
De csak a kard miatt nem kezdeném újra, igaz, kb. 3 óra játék menne csak a levesbe, de ha nem muszáj, akkor nem tenném. De ha jól sejtem, máshonnan már nem tudom megszerezni a kardot, igaz?
Illetve vissza lehet jönni késöbb még erre a területre, ahol lezuhant a hajó? Nagyon érdekelne, hogy mi van a szarkofágban, csak elöbb be kéne vásárolnom csapdahatástalanítót meg álkulcsot.
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2023.08.05. 07:56:12 -
JonasSandor #639 Magyarítást rakjátok rá. -
fluency #638 Tényleg. Állítólag a Larian eltörölte a kasztok követelményeit. Vagyis nem kell pl. min.13-as karizma ahhoz, hogy paladin legyél. Elvileg bármilyen kasztot választhatsz a neked tetsző értékekkel. Ezt majd meg tudja erősíteni valaki?
Köszi! -
fluency #637 :)
Gondolkoztam rajta, hogy csinálok egy social skilles karaktert és azzal tolom végig a játékot. De először látnom kell, hogy mi mennyire működik és milyen lehetőségek/opciók vannak a játékban. Néztem egy interjút, ahol a Larianos csávó arról beszélt, hogy a játékos szinte minden helyzetből ki tudja dumálni magát. Jó, mondjuk óvatosan fogalmazott, mert gondolom bizonyos szituációkat nem tudsz megúszni harc nélkül, de kíváncsivá tett, hogy mennyire élhető ez "mindenből kidumálom magam" vonal. :) -
JonasSandor #636 Nagyon vártam már. -
#635 "Beteg" resz: Speak with Animalshoz kapcsolodoan
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pl egy szituacioban talalkozol egy aranyos kis allatkaval, probalsz vele beszelni, az cserebe megmar, mert megiscsak egy vadallat, te meg visszakezbol a sziklafalnak rugod, lezarva ezzel eme tragikus kis szosszenetet. Ilyet mas jatekban nem nagyon latsz, itt siman vannak ilyen elborult szituaciok.:)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.08.03. 19:20:02 -
fluency #634 Morti video review. Ő egész korrekt szokott lenni.
-
fluency #633 Mint lwb írta, nem lesz ez annyira "vicceskedő", nekem legalábbis nem rémlik, bár már elég régen próbáltam. Lesznek benne elég beteg részek is, ahogy láttam, főleg ha rendelkezel nagy "social" skillekkel. :)
Amúgy az act1-et, ha jól emlékszem, kibővítik. Valahol azt olvastam, hogy nagyobb lesz, amint a korai hozzáférésben.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2023.08.03. 16:53:41 -
#632 Hát, nem tudom, mi fog azon változni. Nekem eléggé vegyes véleményem volt az első fejezetről, de alapvetően sokkal kevésbé volt olyan vicceskedő, mint a DOS1-2, ami jó hír.
Meglátjuk. -
Anonymusxx #631 itt senki sem játszotta az early acesst h elmondja mennyire humoros? Gondolom nem nagyon változtattak az első fejezeten ilyen téren... -
#630 A korabbii EarlyA klienst meg tavaly toroltem valamikor, igy uj install lesz. A steamen 80gb-ba kezdene bele, de mivel 17:00-kor van a hivatalos 0day release, igy gondolom jobb, ha varok, mielott kiderul, hogy 16:00-kor meg a regi verzio toltheto csak :) -
fluency #629 Hogy mennyire lesz humoros, nemsokára kiderül. Nagy volt a hype, nagyok is az elvárások a játékkal szemben. Meglátjuk, hogy ez mennyire sikerült jól. Amiket néztem meg olvastam azok bíztatóak. Mondjuk nem lennék meglepve, ha lennének még olyan dolgok, amik kicsapnák a biztosítékot egyeseknél (és nem bugokra gondolok). :) -
#628 Igazából a varázsló karaktereket szeretem az rpg-kben, de szerintem a DnD alvós-memorizálós mágiarendszere nem igazán jó egy videojátékban. Lényegében lépésenként arra van ösztönözve az ember, hogy aludjon a partival, mint valami narkolepszia-szimulátor. Egy asztali játéknál ez nem gond, mert nincs minden sarkon valami random encounter harc, pláne alacsony szinten. Meg nincs az a souls-játékokon érlelt videojátékos elvárás, hogy minden harcnak Get Gud kategóriás kihívásnak kell lennie és ezért a varázslónak el kell lőnie a legjobb varázslatait, ha jön akármilyen ellenség. A DnD 4 és a PoE2 /encounter varázslatrendszere jobb megoldás volt videojátékokra, mint az itt használt DnD 5, amit az asztalra találtak ki.
Meglátom. Igazából mindegy is a karakter, jobban félek a Larian DOS-ból ismert vicceskedő hangvételétől inkább. Egy kis humor jó, de a belga humor az szerintem oximoron, olyan nem létezik. -
fluency #627 Preparing for launch (Larian): link -
hawkie22 #626 Ó, én hülye, még csak most lett 3-a. :) Bocsánat, éjszakás ügyeletben vagyok, ilyenkor teljesen más az idöérzékem. Még egy napot várnom kell. :) -
hawkie22 #625 Most ez hogy van? Nekem csak 64GB-t tölt le a Steam. Amikor elindítom a játékot, akkor pedig pár lehetöséget nem tudok választani a karakterkészítésnél, pl. az "Eredettörténetek" közül csak az elsöt tudom kiválasztani, a többinél azt írja, hogy Early Accessben nem elérhetö. De hát anno megvettem a játékot, most akkor hogy is van? -
fluency #624 Lehetsz Oathbreaker Paladin is lwb. Téged ismerve úgysem hagyod majd ki. :) -
#623 Nalam olyan ez, mint a sportban a valogatok/selejtezok. Az elso menet mindig biztonsagi "jatek" es csak utana lehet varialni. :) Ha tenyleg igaz az, amit irtak a jatekrol es nem lesz ket egyforma vegigjatszas, akkor jon meg itt megannyi class is a kov. evekben. -
#621 Sorcerer, de ha úgy látom, hogy rest scumming kell a harcok miatt, akkor paladinra átmegyek. -
Daermon #621 Alapból nálam a dual-wield ranger a fix kezdő, amiben lehet. :D De most próbálok elszakadni a komfortzónámból. Bár ismerve magam… Nem fog sikerülni. :D
Fél-drow dw-s ranger lesz. -
#620 Dual wield, az biztos, class pedig ranger vagy rugo. -
fluency #619 Nem lesz preload sajnos. Ráadásul elég jól meghízik a játék, kb. 122 GB-ot kell majd letölteni. -
fluency #616 Hát Daermon nálam ilyen gond nincs. Mivel monk becsípődésem van, tuti monk lesz az első karakterem. :) -
#617 Úgy tudom nem lesz preload. Szóval kb sansztalan, hogy holnap ez le is jöjjön, egyszerre szabadul rá a szerverekre az egész világ. :( -
Daermon #616 Közel 3 éve megvan earlyben, holnap startol a kaland, de még nem tudom milyen kaszttal kezdjek elsőre :D -
fluency #615 Cas kipróbálhatta a játékot Belgiumban, néhány más emberrel együtt (pl. WolheartFPS). Ez alapján nagyon jó lesz a játék. :)
-
#614 A szex-szel reklámozott dolgok az oké, nem is vagyok álprűd vagy akármi, de ez azért olyan meredek lett, hogy konkrétan minden streamből ki lett vágva. Mert épp csak a közelkép hiányzik, de mindent mutatnak, ahogy beveri a medve az embernek, ami ugye borderline beastiality és ez ráadásul még illegális is egy rakás országban.
Emlékszem még mekkora hiszti volt a ME1 megjelenésekor a sajtóban, hogy "szexszimulátor" volt. Na, az hülyeség volt. Amit itt Larian csinált, az messze nem ez a szint. Ez konkrétan ilyen 3d hentai date-szimulátor kategória.
Azért ne csináljunk úgy, mintha ez normális lenne. Én ilyet még AAA játékban nem láttam. -