Baldur's Gate 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Early Access általában egy szánalmas húzás, hogy nyolcadkész játékokért teljes árat kérhessenek a fejlesztők, hogy aztán éveken át hitegessék a népet miszerint "a java még csak most jön, dolgozunk rajta". A DOS2 végül tényleg jó játék lett... a definitive edition után. Tehát a hihetetlen hatékony és hasznos EA után jóval fél egy évig még mindig alapvető hibákat kellett javítaniuk a játékban. Ugyan azt rontották el ott, amit itt is. Egy kezdeti területen lehetett tesztelgetni a dolgokat így a teljes játék későbbi részei hemzsegtek a hibáktól.
Ezt az egész EA témát elég szépen túlromantizálták a rajongók és a fejlesztők miszerint a játékosok is a fejlesztés részesei lehetnek... és még fizetnek is érte, bár az eddigi tapaszalatok alapján játék végül ettől nem lesz kész gyorsabban és nem lesz benne kevesebb hiba sem. 😄
Azt szerintem senki sem vitatta eddig, hogy grafikában tényleg ott van a játék és a gameplay része is hihetetlen dinamikus, látványos, de maga a játék eddigi hangulata és a karakterek továbbra sem tetszenek.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
"Nem passzol a BG stílusához a DOS megjelenítés.": Ki szerint? Szubjektív, szerintem passzol.
"Kevés class, roadmap, multi-class hiánya.": Early access, folyamatos fejlesztés a felhasználói visszajelzések beépítésével. Ki mondta, hogy csak ennyi class lesz? Inkább adják ki 2022-ben jó állapotban, mint hamarabb szarul.
"Early access pfuj": Eary access = agilis fejlesztés. Erre halad a világ, spec nekem ezzel nincs bajom, sőt szerintem baromi jó, hogy a játékfejlesztők is ezt használják, más kérdés, hogy valaki szarul, de ez nem a módszertan/szemlélet hibája.
Úgy alapvetően nem értem nagyon a fanyalgás okát. Gyerekkorom és ifjúkorom meghatározó mérföldkövei voltak a BG1-2, NWN (Dalakora, Nordoc), plusz Drizz't könyvek. BG3 nekem (!) első olyan crpg, ami Faerun-t úgy tárja elénk, hogy bokafosást idéz elő a megjelenítés.
Egyébként BG, mint város oké, de nem kell minden játékot, ami BG-ben játszódik BG-nek elnevezni ... A BG2 pl a város közelében sem járt, csak az 1, mégis BG széria része és okkal. A történethez kell kapcsolódnia valahogy és azt szépen lezárták a ToB végén.
Ezen kívül én sem láttam benne semmit, hogy miért BG3… És igen a DOS mellékíz nekem is ott van, és az nem jó. :/
Plusz ez, hogy megint egy kaszt és ennyi… De roadmap? Megközelitő megjelenés? Többi kaszt? Több faj? Dual meg multi kasztok? Több társ (mert ez eddig azért édes kevés)? Stb… Több a kérdés, mint a válasz.
A Larian stílusa sem nagyon passzol a régi Black Isle-Bioware csapatéhoz. Az early access alatt végig ott volt ez a DOS-os mellékíz, ami szerintem nem passzol a játékhoz. Mindegy, én már ugye megvettem, szóval rajtam nem múlik, de nagy elvárásaim nincsenek.
És még mindig inkább tűnik egy modolt DOS3-nak, mint egy igazi BG3-nak.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Anno is voltak fenntartásaim a Lariannal kapcsolatban (én Divinity OS-ktől nem pisiltem magamalá örömömben), de egyre inkább az érződik bennem, hogy ez nagy falat volt nekik (azt el sem várom már a DOS1-2 után, hogy a BG3 megüsse az 1-2 szintjét, csak legxen egy tisztes iparosmunka legalább).
bárki bármi lehet..
igazából jellem-megkötése már csak pár varázstárgynak van
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2021.08.26. 07:03:44
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Az inspirációból meg újra tudsz dobni.
Egyébként ez a patch 5 hozott valami újat vagy csak javítgatás. Mert akkor újra leszedem és belenézek. 😊
Ami engem zavar, hogy a kezdeti companionok közé egy "jó" karakter sem került be. Tudom, hogy az 5e leszámolt az alignment rendszerrel, de hol vannak a segítőkész és/vagy vidám karakterek? Gale áll a legközelebb ehhez, de ő sem az igazi.
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2021.08.05. 22:43:32
Lae’zel is lehet még jó, ahogy gondolom kiderül még majd ez az. Gyanítom a fegyó, amit keresnek a társai nagyon fontos. Eredetileg a Silver Swordre tippeltem, de a patch 5 után màr biztos, hogy nem, hanem az Artefact, ami még kitudja mit csinál.
Gale is érdekesnek tűnik.
Wyll és Astarion viszont annyira meh, hogy na. Teljesen érdektelenek számomra.
Összeségében is kell még jó pár companion, mert ez vérkevés.
Mivel eraly a kaszt is kevés, most a druida fun volt kipróbálni azért, és az új hely is érdekes volt.
Remèlem lesznek azért visszautalások a BG1-2re illene.
A gameplay nem rossz, tetszik a körökre osztás ellenére. És jobb, mint a béna DOS volt.
Most az új táborozás rendszer is tetszik.
Figyelnek a játékosokra is (pl Shadow már kiszabadítható a prológusban). Meglátjuk.
Sok kaszt, multikasztok kellenek, jó itemizáció. Én írtam nekik, hogy kati generáláskor a kockadobás is kéne… stb.
Alapjába véve félek, hogy elkúrja a Larian, de talán nem és nem DOS szint lesz, hanem egy jó sztori és játék.
Viszont, most játszottam ki sokadszor a BG1-2-t (EE-t persze már) és szinte biztos vagyok benne, hogy mondjuk egy újabb 20 év múlva is többen emlegetik majd az 1-2t, mint a 3-t.
A játék története remélem jobb lesz, mint a DOS játékoké... Az viszont biztos, hogy az eddigi npc társakat egytől egyik utálom, remélem a későbbiek jobbak lesznek.
Azt viszont elmondani nem tudom mennyire utálom a Larian EA módszerét. Egy félkész act1-et lehet tesztelni a végtelenségig, miközben dolgoznak a játék többi részén. Ha ugyan úgy jelenik meg a játék, mint anno a DOS2, akkor a "végső" megjelenés után még hónapokat, ha nem egy évet kell majd várni mire normálisan játszató lesz.
Mindegy, felrakom most SCS-t, meg bg tweaket, aztán belevágok újra a BG saga-ba, csak még nem döntöttem el, hogy jó vagy gonosz partival😊
Ez a DOS 1-2 alapjaira epulo FR-ben jatszodo kis fantasy kalandjatek, bar szabalykonyvre epulve, de azt a mai 0-as gamer IQ-hoz igazitva, sok vicces szituacioval es egyeb limonade hulyeseggel, plusz interaktiv kornyezettel es rengeteg parbeszed opcioval (es remehelhetoleg kovetkezmennyel, de mivel az EA-ban a sztori kezdete van benne csak, igy ez majd kiderul - bar legutobbi 30+ gigas frissites ota nem neztem, hogy mi erkezett), stb. Egy biztos, ez nem a klasszikus BG1-2 folytatasa, se gameplay, se tortenet, se mas tekintetben. Aki ezt varja vagy ebben bizik ennek (es a kb egy eve neten levo EA reviewk, fejlesztoi videok es hirek ellenere), az mar most felveheti a szopoalarcot es gyakoroljon a megjelenesre 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.08.05. 14:39:53
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Utoljára szerkesztette: Daermon, 2021.08.05. 06:17:11

Ezt a félig DOS félig D&D rendszert egyelőre furának találom. Kíváncsi vagyok min változtatnak, ha változtatnak egyáltalán.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2020.10.27. 22:48:10
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.10.15. 00:32:19
(megjegyzem a steames verzio valami 85Gb, nem tudom hogy van-e hozza koze, hogy az "csak" frissit)
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10