980
Új fejlesztőktől
-
#330 Ezt egy NWN fél-ork férfi. Hegyes fül, kis orr, szakáll.
Akkor pl. a BG3 ork nő az hol nem stimmel?
Mi lenne, ha érveket is hoznál fel? Jelenleg toporzékolsz, hogy ez nem az. Mert. Csak.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.02.27. 16:14:31 -
#329 Kicsit bűbájos boszis a karakterkép :)))
De a Neverwinter sem volt egy hangulatbomba. Ettől még lehet jó.
-
#328 Esti bejelentést lehet érdemes megvárni, hátha olyan látsz... Ha nem, akkor marad a Dragonspear, meg a régi (felújított) eredeti klasszikusok, esetleg 10-15 évnyi újabb várakozás - bár a WotC és a Hasbro most ömlesztve nyomja majd a DnD-re épülő projekteket a következő 5 évben, kezdve a BG3-mal. -
#327 Én is játszottam már nem egy FR-es játékkal és rengeteg könyvet is olvastam, de ezek a képek nekem egyáltalán nem azt mutatják, hogy ennek 1% köze is lenne a Forgotten Realmshoz.
Persze fasza meg minden + akik szerették a DOS-t azok biztos elcsöppentek, de ez nem Baldur's Gate és nem Forgotten Realms. -
#326 Semmit nem kéne fellapozni, ez egy DOS 3 amit elneveztek BG 3-nak.
Annyi köze van hozzá kb, mint a Witcher 3-nak a Skyrimhez.
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2020.02.27. 15:46:00 -
fluency #325 Nem ártana fellapoznod a D&D 4. kiadását úgy gondolom. :) -
#324 1. A FR világának mi köze a fej formákhoz? Ott máshogy néz ki egy ember...?
2. A többi nem ember fajnál is kérlek fejtsd már ki, hogy ez miért is nem FR világa...? Hogy kéne kinéznie pl. egy orknak vagy más lénynek..?
3. Játszottam már FR-es RPG-vel, ergo eléggé pislogtam értelmetlen kommenteden. -
#323 Mit nem tudsz azon értelmezni, hogy ezek a képek egy DOS 3 nem egy Baldur's Gate 3? -
#322 Bár a Larian csinálja, de a WotC felügyelte az egészet nagyon közelről, így mostantól ezek a "ronda fejek" is a FR "részei" :) -
#321 Ezt a kijelentést értelmezni sem tudom. -
#320 Mik ezek a ronda fejek? 90%-nak köze nincs a Forgotten Realmshoz..
Jézus... -
#319 Őszintén szólva nekem jobban tetszik a DOS. Ha pause és run alapú a játék, akkor agyfaszt kapok majd attól tartok a BG-től. Mert nem látod, hogy akkor ki milyen sorrendben, és mikor támad, mennyit mehet, stb.
Mert lényegében a DOS is olyan, csak a program körökre osztja neked, hogy érthetőbb legyen.
Konkrétan nekem a DOS olyan RPG-nek tűnik, ahol összeszedték minden RPG fan kívánságát és nagyon sikeresen egybegyúrták. Nincs quest marker, teljes szabadság, nincs hozzád szintezett ellenfél (bár azért a szörny LVL hatása sajnos itt is megvan, mint Witcher III-ban, ami szerintem hiba) és magas nehézségi szinten nem megbocsátó, ha pazarolod a skill pontokat. Ja, és konkrétan az első RPG, ahol van értelme a craftingnak. Eddig máshol pénzgyár volt csak csak színesítő elem. Játékmechanikailag nemvolt haszna. Itt van. -
Daermon #318 Ez is körökre osztott lesz úgy tűnik. :/ DOS-ban is vontatott és unalmas volt. Remélem azért építenek be realtime+pause opciót is, mint az eredeti BG-kbe. És akkor mindenki megtalálja a neki valót. -
#317 Fú, akkor ez lehet DOS féle nézet, amit végre le lehet hozni ennyire?
A DOS első részét tolom. Decembering az sem tudtam mi az. Azóta örülök, hogy a 3. részt a Larian csinálja. Már csak az első kettőt kéne kitolni... -
KalamMekhar #316 Akarom,akarom anyaaaaaa -
#315 Egy pici szivárgás már volt, de a java még csak most jön. ITT a teljes galéria.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.02.27. 10:19:26 -
#314 Feb. 27-én jön majd valami... -
#313 Minsc és Boo valszeg visszatér, ahogy az várható volt.. -
#312 Hát, nem sokat tudtunk meg, de Vincke "when it's done" kijelentéséből arra következtetek, hogy 19Q4 tuti nem. Jövőre sanszos, bár a jövő év elég sűrű lesz az új konzolokkal, CP2070-el meg mindennel. -
#311 2025-ig tuti nem, a GOG pl coming soonnal varja. 19Q4 vagy 2020, tippre. -
#310 Kint lesznek az E3-on.. tuti lesz gameplay. -
#309 Miért ne? Lehet, hogy 2 év volt a pre-production és csak most kezdik el a fejlesztést. Az is lehet, hogy még nem akarnak bemutatni semmit. Fogalmunk sincs egyelőre. -
CrashBoostZoom #308 Ha csak most kezdték volna akkor nagy kuss lenne nem bejelentés. Brian Fargo már tavaly októberben elkotyogta, hogy valaki már készítik. Szóval már dolgoznak rajta egy ideje.
Olyat meg nem csinálunk, hogy elsőre megmutatunk mindent. Mindennek meg van az ideje de biztosan nem kell 2025-ig várni.
Utoljára szerkesztette: CrashBoostZoom, 2019.06.08. 18:19:19 -
#307 2 év után ennyire futotta? Egy fél perces render-e? Aham... -
#306 -
CrashBoostZoom #305 Csak, hogy egy topikban minden infó amit eddig tudunk -
#304 Úgy tudom, hogy 2017 óta dolgoznak rajta. Nyilván 2 év az nem sok, de nem hiszem, hogy 6-7 év kéne egy ilyen játékhoz. 2020-21 felé kint lesz ez. -
Andule #303 Az elso DOS-al jatszottam eleget es azert azon elegge erzodott imho h Kickstarter project-kent kezdte, engem a sztori is hidegen hagyott (elcsepelt, sokszor latott vmi) es a harcok is eleg gyorsan repetativva valtak. Ideig el voltam vele de pont elotte toltam ujra a BG1et es azzal szemben gyorsan elverzett.
A kettobol csak stream-et neztem (igaz legalabb sokat) es amit lattam az alapjan kelloen tovabbgondolt, erdekes lett. A sztorit direkt igyekeztem nem teljesen kovetni/erteni igy arrol sok infom nincs, de maga a gameplay ezerszer jobbnak tunt az elsohoz kepest. -
#302 divinity original sin -
#300 ha van egy kis eszük, akkor lehet majd választani a klasszikus BG rendszer és a sok DOS-rajongó által elvárt körökre osztott között
visszatérő karakterek témában... a Wizards ahogy az íróktól (pl. R.A. Salvatore) úgy a játék készítőitől is minden bizonnyal elvárja, hogy igazodjon Faerun "hivatalos" idejéhez.. a BG történései 1368 -ban voltak.. az 5. kiadás meg már 1491 környékén jár.. szóval eltelt vagy 120 év...
szóval ki aki esetleg feltűnhet ?
- bárki, aki hosszabb életű faj tagja : Elf, Törpe, Gnóm simán.. a Félszerzet az elvileg 150 évig él, a Fél-Elf tán 180-ig is.. találkozhatunk velük is, de minden bizonnyal öregek már..
- Emberek közül a varázslók általában megoldják, hogy tovább éljenek, nagyon magas szintű Monk és Druid is elvileg kortalanná válhat, Pap / Paladin isteni kiválasztottként élhet sokáig..
- Elvileg Minsc-et és Boo-t valami varázslat feltámasztotta, és a Neverwinter MMO-ban is szerepelnek, sokak kedvencei is voltak, nagy eséllyel feltűnnek itt is..
Más kérdés, hogy ennyi idő elteltével egyik régi Companion sem alacsony szintű, hogy csatlakozzon a csapatba, de NPC-ként biztos lesz pár ismerős..
és a régi "főszereplő" ?
regényben a BG főhőse "Abdel Adrian" névre hallgatott, s nem lett istenség, halandóként élt tovább (már amennyire egy 136 éves embert halandónak lehet tekinteni)... FR Wiki szerint 1479-ben (egy másik helyen 1482-t ír) megtámadta egy másik Bhaalspawn.. ők ketten voltak elvileg az utolsók, nem tudni, hogy ki nyerte a Hegylakós játékot, de átalakult és vérengzést rendezett Baldur Kapujában, míg végül kalandozók lenyomták..
szóval vele valszeg már nem találkozunk, bár a pusztítás nyomai még lehet láthatóak lesznek
ebből adódóan Imoen még jó kérdés, elvileg ő is Bhaalspawn volt, szóval vagy előbb meg kellett, hogy haljon, vagy valami úton-módon megszűnt annak lenni (lehet a játékban is volt rá lehetőség, már annyira nem emlékszem rá :\ )
btw halálával Bhaal "újra egyesült" lelke kiszabadult és visszaszerezve Cyric-től a gyilkosság domain-t elfoglalta régi helyét a faeruni istenek pantheonjában -
#299 En (meg szinte mindenki, a jatekosoktol kezdve a szakirokig) nagyon ajanlom, mind a ket reszt.
Es ez az az alap, amire szerintem egy Baldur's Gate uj resznel lehet epitkezni. Mert nem a DOS 1-2 talalta fel a spanyol viaszt, hiszen minden rendszer amit ott felhasznaltak, az jelen van mar a dnd ota, ezt hasznalta valamilyen formaban az osszes korabbi TSR/SSI jatek, ok csak meg tovabb vittek es latvanyosabba tettek a BG/IWD/NWN/stb. altal mar elkezdett folyamatot.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.07. 10:32:25 -
#298 Hm... Ez alapján tetszetősnek tűnik. Uh, már megint csak nő a lista, hogy mivel játszanék... -
#297 Turn based harc, eroforras alapu skillekkel es varazslatokkal, interkativ es hasznalhato kornyezettel, kombinalhato varazslatokkal (pl egyik karaktered nyom egy "eso" aoe varazslatot (vagy hozzavag egy vizes hordot :D) az ellenfelek fele, majd a masik az immaron vizes foldbe belenyom egy "villam" jellegut, es kesz is az elektrosokk), es sok gondolkodassal, mert a friendly firetol kezdve a varosorokig csalogatott ellenfelekig van itt minden.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.07. 09:57:27 -
Daermon #296 Ja és hc az lemaradt. Inkább az NWN, de jóval hc vonal. Inkább tényleg a régi Icewind Dale, Baldurs Gate vonalat képzeld. -
#295 Köszi. -
Daermon #294 Körökre osztott harcrendszerű, izometrikus cRPG :) -
#293 Akkor máshogy kérdezem.
Mi maga a stílus?
Harcdore körökre osztott RPG? Akció RPG, mint a Dragon Age?
Mondjuk a NWN, DA:O, Gothic II, Witcher négyszögben melyik sarokhoz lenne közelebb? -
Daermon #292 Nem rossz, de azért túlhypeolt szerintem a DOS. Főleg a harcrendszere lett gyenge, a többi része rendben van kb, a 2 állitólag jobb, de arra már be se ruháztam az 1 miatt (egyszer talán ráveszem magam azért). Az 1-hez viszont van magyarítás is egyébként. -
#291 Mihez hasonlítanád a DOS-t? Én kb. a címét hallottam, de soha nem néztem meg, hogy mi az. -
#290 A jelenlegi, 2019-ben aktiv studiok kozul - akik ebben a stilusban (is) utaznak - csak is a Larianban bizok egyedul, hogy olyan hatasu lesz szamomra a BG3, mint anno az 1-2. A tobbi stuido vagy elkurvult, vagy kiegett, vagy felvasaroltak es bologatojanosok lettek, vagy olyan projekteket csinaltak mostansag, hogy meh... A DOS 1-2 viszont az utobbi evek messze legjobb szerepjateka volt - szamomra -, igy en amikor meglattam par napja a lenti promo kepet es a html kodba agyazott BG utalast, nagyon megorultem.
De, hogy aztan mi lesz, csak a jo eg tudja. Mindenesetre a remeny hal meg utoljara.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.07. 08:17:38