Baldur's Gate 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ennek ellenere egy world first gameplay reveal alkalmaval nagyon ritka ez a benazas, mind a Vincke, mind a kliens reszerol. Bar, nem egyedi, ezt eljatszotta Bill Gates a hires kek halal videoval ugyanugy, mint legutobb Musk a Tesla "torhetetlen" uvegevel, szoval nem ritka, de nem a PR osztalyok vagyalma... 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ami tetszett: amikor elemzték az AI-t, és hogy direkt le kellet butítani, mert túl erős lett. Ami viszont nem, hogy mintha valami fantasyba oltott Alien sztori-t látnék, vagy valami idegen inváziós sci-fit. FR high fantasy settingbe valahogy nem illik az egész. De ahogy olvastam itt a topicot, FR se az, mint 20 éve (tehát lehet, hogy a jelenlegi FR-be tökéletesen illeszkedik).
Oké aki ragaszkodik teljesen a régi szabványokhoz világhoz. Annak nehéz lesz. De ez a csomagoljuk be a szart aranypapírba az se jó.
nem láttam még a videót amit Fred említ ha lesz kedvem hozzá megnézem.
Mielőtt megjelenik, a végleges verziót meglessük. Aztán vagy vásárlólistára kerül vagy nem.
Ezen a játékon az segítene, ha kb az egészet kidobnák a kukába és újrakezdenék, de erre 0% esély van, már csak azért is, mert a DOS fanok 99%-a megveszi, ami már rég elég pénzt és sikert fog hozni.
Az, hogy mi FR és mi nem, majd meglátjuk, de én úgy vagyok vele, hogy nálam már a dnd5e sem az igazi a 3.5e után. Furcsának találom, hogy mindenféle lények, akik korábban megbélyegzett kívülállók voltak most boldogan élnek kéz a kézben. Olyan ideológiák lettek beültetve, amik korábban még custom modulba se nagyon fértek volna el... A demoban is félvámpír, meg asmodean tiefling, játszható drow/fél-drow... meh. Viszont az Illithid - Gith konfliktus az egyik kedvenc témám, szóval meglátjuk mi lesz.
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2020.02.28. 20:21:33
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Vannak a DOS fanok, meg vannak akik BG3 alatt BG3-at vártak, nem egy fos reskint.
Kutyát nem érdekli, hogy mi az eredeti D&D alapja, meg hogy milyen fasza a TBS etc, senki nem azért játszotta és szereti a BG-t mert ezeket jól csinálta, hanem mert egy atmoszférát teremtett, azt amit a könyvek is, még ha sok olyan is van ami szar. Volt egy saját stílusa és lelke, de ennek a valaminek nincs, ha az ember ránéz, akkor rögtön látja, hogy csak egy reskin.
Semmiféle tiszteletet nem mutatnak az eredeti fanok felé, még arra sem voltak képesek, hogy az UI-t meg a színeket megváltoztassák és magasról teszek rá hogy milyen pre alfa etc, ha ennyit nem voltak képesek megtenni, hogy ha már bemutatják ezt a valamit.
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2020.02.28. 20:09:23
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Valar morghulis!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Heroes 3 az egyetlen ami felé megvan a nosztalgiafaktor, azzal pl bármikor tudok játszani, sőt a mai napig nagyon egyedi a hangulata számomra.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Nyilván BG idején kevesebb volt az aktív gamer, mint most, de csak ezek a számok vannak, ugyanebből dolgozik a kiadó is, aki mérlegeli, hogy miből mennyi bevétele lesz.
Igen... mi emlékszünk rá, hogy a BG anno a döglődő RPG műfajba öntött egy akkora lelket, hogy akit kicsit is érdekelt a téma, az elalélt. Aztán a BG 2 még jobb lett, hihetetlen volt, hogy nem rontották el. Szerintem ehhez kevés a Larian, Obsidian kellett volna... De tévedjek. Legyen úgy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
És már le is vettem a wishlistemről. Majd megveszem és rányomom a negatívot, aztán megy a refund.
Én tényleg fel vagyok háborodva, hogy egy ilyen olcsó reskin amit kap ez a klasszikus.
"BG-nek 3 év kellett az 1 milliós eladási szám átlépéséhez, ugyanezt a DOS2 az első két hónapban megugrotta simán. "
Ezt nem tudom értelmezni. A BG korában drasztikusan kevesebb aktív gamer létezett, ráadásul digitális disztribúció se létezett még akkor. A DOS 2 már egy olyan világba érkezett, ahol pár klikk egy játékot megvenni és rengeteg gamer van.
Érdekesek lesznek az elkövetkező hetek-hónapok, hogy merre fog haladni ez a dolog. 😊
De...
De az is, hogy a DOS 2-t a megjelenés napján 75 000 játékossal rekordot döntött a szokásos "egyszerre a játékkal játszó játékos" statisztikával az RPG-k között, és két hónap alatt (szeptember végétől és november végéig) elérte a 1 milliós eladást Steamen (a gogos számokról nincs infó) úgy, hogy a Larian karácsonyig eladott 600 000 példánynál már pezsgőt bontott volna. 😊
A kérdés megint az, amit majd az idő eldönt. A BG3 micsoda?
- Egy vérbeli BG játék DOS-ból átemelt gameplay mechanikával, vagy
- Egy vérbeli DOS "total conversation" egy FR/BG "skinnel"
Meglátjuk, én továbbra is várom, egy végigjátszást tutira meg fog érni szerintem. Aztán lehet, hogy az első zónában feladom és ott fog porosodni a steames polcon, mint oly' sok más általam nagyon várt, de aztán "meh" projekt... 😊
Erősen szkeptikus vagyok, hogy 20 évnyi és hét Divinity után, ez most nem Divinity-s lesz, hanem BG-s. Tévedjek. Tényleg. Komolyan. Mindannyian egy k. jó, az első 2 részhez és kiegészítőihez méltó BG-re vágyunk, szó szerint 20 éve!
A PST szerintem is a legjobb crpg a világon, de a harcrendszere az nekem jóval a közepes alatt van. A harc nem olyan fontos dolog egy jó crpg-ben nekem.
A Planescape Torment harcai erős jó szándékkal is közepesek voltak... de az a sztori, az a hangulat, azok a dialógusok. ATYA. ÉG! Szerintem a létező legjobb történettel és párbeszédekkel rendelkező játék, ami létezik!
A gyermeteg poén a hátulról lepjen meg dologban nagyon sz@r volt.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Erről a BG3 történetéről nem tudunk sokat, csak annyit mondtak el, hogy később játszódik és láttunk 2 órát, tehát nem feltétlen ennek szól.
Csak azért gondolkozok ezen mert az 1-2 rész sem feltétlen Baldur's Gate városáról szólt, hanem Bhaal örökségéről, például a 2. rész mellőzi is Baldur's gate-et.
Valószínűleg az első elkészítésénél nem tervezték még be a folytatást. Minden esetre remélem azért a 3. nak is lesz köze Bhaal örökségéhez.
pont ugyanolyan butasag mint azon rugozni h a DOS1 mekkora truvaj mikor nem ismered a masik oldalt. Mellesleg a szinek, a grafika, a setting talan tulsagosan is DOS-t idezo es valoban nem szerencses (fejlesztokent: mert arra fog asszocialni sok ember es nem a BGre amire amugy szeretned). Persze sztem mindenki erti ettol fuggetlen h a Lariantol nem varhato el, h egy (nekik) uj IPert dobja a sajat engine-jet es stilusat amit raadasul evek ota csiszolgat es amugy semmi baj vele.
#374 "Mint aki még sosem játszott normális szerepjátékkal, úgy követelitek az IP szörnyszülött RT szarságát."
Ja, csak asztalnal mikor 9ik szintukent visszamesz arra a goblin tanyara ahol 2ik szinten keshegyre meno csatat vivtal es az egesz parti taktikazott es a 8 koros csata lement irl masfel ora alatt azt a meselo jo esellyel ugy rendezi le most, h 'dobj tamadot, oke, sebzes, oke, legyaktad ezt is', stb. A p&p es a valodi jatekos, meselo legnagyobb (soha be nem hozhato) elonye a mertektelen szabadsag es alkalmazkodas a szituaciohoz. Ezt nyilvan nem lehet gepen visszahozni es le kell tenni vmi mellett a lantot ami lasd fentebb, nem mindenkinek lesz osztatlan siker.
#378 "Nekem is lement a DOS, tetszett is, de nem a harcai emlékezetesek belőle, hanem a Larian idiotizmusa, ahogy viccet csinál a fanatasy RPG-kből. Lássuk be: elég gáz, hogy ez maradt meg belőle..."
Dumaltuk ezt mar, en eluntam kb a DOS1et jatek 2/3adanal es nekem az maradt meg h allandoan azzal nehezitgettek egy csatat, h direkt allando (kornyezeti) effekteket raktak be ami ofc csak rank hatott, h egy kuldinek egy fajta megoldasa volt, amire a keszitok gondoltak de amugy tok logikus masfajta megkozelitesek meg nem mert csak. en spec ezt is eluntam es egy ido utan mar a fene veszodott a kiserletezessel. Itt ebbol a rovid videobol hala nem ezt lattam, hanem epp ellenkezojet. ha ezt kovetkezetesen vegig is viszik az egesz jatekon akkor en boldog leszek nagyon. egyszersmind az olyanok mint a konstans grease a foldon vagy a "veletlen" az enemy laba elott elhagyott robbano hordo (ugyanakkora barmosag imho mint BGben a hordok aljan levo arany), a 20 centis pocsojabol nemi tuz hatasara keletkezo kodfelho, a fagyaszthato, elektromossa teheto kiomlott ver ami picit aggaszt. (mindegyik igaz, igen de megis mennyi verben kell allni ahhoz h egy jegvarazs hatasara belefagyjon az ember vagy extran megrazza az aram felteve h nem mezitlab van? csak mert DOS1-2ben ezzel lehetett / (magasabb nehezsegen) kellett operalni csatakban.)
https://www.gamestar.hu/hir/baldurs-gate-3-interju-275066.html
Nevetséges, hogy egy RPG-nél, ahol a setting, a karakterek és történet definiálja, hogy a játék milyen ott most egyesek 6 db kép és 1 óra videó után benyögik, hogy ez nem FR és nem BG.
Ez olyan, mintha valaki azt mondanám, hogy az X-WING and nem SW játék vagy a Fallen Order, mert nem olyan a rendszere, mint a KoTOR-nak volt.
Komolyan mondom megőszülök a tömény hülyeségtől.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.02.28. 12:36:53
Na én pontosan ettől félek. Mert a BG az nem a térdcsapkodó poénokról volt ismert. Persze, sokan jönnek Minsc-kel meg Boo-val, de ez kb 1 perc egy 50+ órás játékból. A Larian stílusa az, hogy a szokásos fantasy témákat keveri a Larianos vicceskedéssel és könnyedséggel. Egyfolytában. Ezt nem szeretném viszontlátni a BG-ben. Én ettől félek, a harcrendszer nem érdekel. A kedvenc RPG-im, a Planescape Torment és az Arcanum (+ Fallout 1) mind botrányosan szar harcrendszerrel rendelkeznek, mégis ők a legjobbak. RPG-nél a sztori, a setting, a writing (nem tudom magyarul leírni ennek a megfelelőjét) a legfontosabb. Ettől fogom úgy érezni, hogy ott vagyok annak az utcának a közepén a játékban és nekem ez számít igazán.
Hogy ez nem fog tetszeni az öreg és az elveikhez konokul ragaszkodó egykori játékosoknak? Persze, hogy nem, de valószínűleg számolnak is ezzel. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy valószínűleg 2020-ban már ők a célcsoport, szívesen látják a visszajelzéseiket és a pénzüket, de a BG3 már egy újkori rpg lesz, új megoldásokkal.
Hogy miért kérte fel a Hasbro/WotC mégis a Lariant? Sosem fogjuk megtudni a valódi okot, a PR gépezet nem fogja megmondani. Vagy direkt azt akarta látni viszont a jelenlegi jogtulajdonos, amit a DOS1-2-ben látott, csak BG3 köntösben, vagy egyszerűen nem volt másik kompetens stúdió, aki elvállalta volna. Az Obisidian nem önálló többé és el vannak havazva, Fargóék a Wastelands 3-at hegesztik, stb.
A Hasbro jelenleg 7 projektet fejleszt a következő 5 évre, folyamatosan jönnek majd az új DnD 5e-t használó játékok, talán a régi játékosok is találnak maguknak szórakoztatót köztük.
Egyébként meg most kell jelezni minden fronton a fejlesztőknek, még hátha van idő belerakni változtatni. Alapjaiban nem fogják, nyilván, de apróságokat hátha. Nagyon félkésznek tűnt tegnap a dolog és még idén csak az EA kezdődik, hol van még a vége...
"De egyelőre ez egy DOS3 BG3-nek nevezve."
Ezt kinyilatkoztatásnak hívják, nem véleménynyilvánításnak.
Pláne, ha utána saját magából csinál bolondot, hisz amivel össze szeretné hasonlítani, az nem úgy van.
De valóban, volt itt már véleménynyilvánítás is, pl.:
"Klasszikus felállás...ne buzuljunk meg ilyenek.
Nálam talán ez a váz. Egyébként lepjenek meg."
Ez a homofób gyöngyszem, majd utána egy sorral a "lepjenek meg" - már csak egy hátulról kellett volna a végére, igazán megmosolyogtató volt. És tök felesleges, de biztos nagyon ki akarta magából a szerző adni. (Nagyon haragszik valaki azokra az opcionális tartalmakra, amikkel nem is kerülsz kapcsolatba, ha nem akarsz.)
Bár a legtöbb véleménynyilvánítás ezt tartalmazta:
"Miért hívják BG-nek?"
Teljesen jogos, és ha már itt tartunk, a sztori végét is lelőhetnék a legelső reveal alkalmával, és akkor nem is kellene játszani vele. Bár nekem mintha úgy rémlene, mesélt a háttérben, hogy hol játszódott az intró, stb... Lehet, csak képzelődtem.
Lényeg, hogy mostazonnalmindentidevele.
"A BG a harcrendszere miatt is remek volt... felejthetetlen csaták voltak benne."
Ki miért játszik egy játékkal. BG végigjátszás mikor? :-D
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Valaki az egyik rendszert szereti, valaki a másikat, nem is lenne ebből probléma, de egy számozott játék 3 részéről beszélünk aminek a alap rendszerét változtatják meg, nyilván ez sokaknak nem fog tetszeni.
Én tényleg abba reménykedek, hogy válaszhatóvá teszik, lenne vele munka, de mindenki megnyugodna és több is lenne a bevétel.
Nekem is lement a DOS, tetszett is, de nem a harcai emlékezetesek belőle, hanem a Larian idiotizmusa, ahogy viccet csinál a fanatasy RPG-kből. Lássuk be: elég gáz, hogy ez maradt meg belőle...
Amúgy a BG 2-t nem is olyan régen toltam csak végig, szóval még az a vád sem érhet, hogy "mert ott és akkor"... a BG1 pörgött megjelenés körül a 2. rész jóval később és kiváló élmény volt.
"Nem a harcrendszere miatt volt jó a BG sem, hanem a karakterek és a történet miatt."
A BG a harcrendszere miatt is remek volt... felejthetetlen csaták voltak benne.
Sajnálom, de nekem, és elég sokaknak sikerült túllépni 1998-on és egy új játékkal akarunk játszani 2020-ban, és nem csak a nosztalgiafaktort.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Sajnálom, de nekem, és elég sokaknak a BG-k harcrendszere is hozzájárult ahhoz, hogy szeressük 😊
Bár fel lehetne a lépéseket gyorsítani DOS-ban. Ja, de hát fel lehet. Facepalm.
Nem lehetne a történet miatti sírást is maximum a BG első 2 órájával való összehasonlításra csökkenteni? Ennyit láttunk tegnap.
Also, mivel 5. szabálykönyvet használunk, nyilvánvaló, hogy az alapfelállás is ahhoz mért lesz.
Mint aki még sosem játszott normális szerepjátékkal, úgy követelitek az IP szörnyszülött RT szarságát.
Nem a harcrendszere miatt volt jó a BG sem, hanem a karakterek és a történet miatt.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2020.02.28. 11:01:31
De egyelőre ez egy DOS3 BG3-nek nevezve. A harcrendszer miatt DOS-t is kukáztam, pedig erőltettem (25 órát kb), de mikor már a telefonom nyomkodom az unalomtól, mert a 4db goblin még mindig lép.... Hagyjuk. Ez igy nem nyert.