980
Új fejlesztőktől
-
#532 akkor mit jelent hogy rafer hogy leszedi a 63gb-ot? -
fluency #531 Nem hiszem, hogy többet javít, hiszen mindenki ugyan azt a patchet kapja. Csak arra tudok gyanakodni, hogy valamiért corrupt-nak érzékelte a letöltött fájlokat és leszedte az egészet újra. Nem újkeletű dolog ez, több játéknál is előfordult már.
-
#530 es mitol javit tobbet ha ujra letolti mintha csak patchel? -
#529 Az szép. Ma reggel a steames verzió csak 810 mb-t szedett szerencsére. -
fluency #528 A GOG-os verzió leszedi újra a 63 GB-ot. Mondjuk rá is fér a játékra, mert vannak kisebb problémák: bugok és glitchek. -
Daermon #527 Jön egy nagyobb frissítés -
hawkie22 #526 Közben nekem is meglett az agyas buli. Most ott járok, hogy már 5 karakter lenne a csapatban, de ugye csak négyet vihetünk és nem tudom eldönteni, kit rakjak ki. :) -
Daermon #525 Írja, hogy Classic difficulty. De mivel nagyon félkész ez a kevés is, biztos variálnak majd még. -
#524 Ez a közepes nehézség. A classic az a régi BG-kben a core rules volt, ami ugye a rendes játékszabályokat jelentette, csak azon játszottam azokat a játékokat. Ilyen és ennyi ellenfelet viszont egy DM se mesélne le a csapatának az asztalnál. Persze, metagaminggel, min-maxolással simán lehet vinni, de nem hiszem, hogy ez lenne a jó irány. -
Daermon #523 Biztos balanceolnak még, kell is. De ugye ez a Classic nehézség, ami eleve nem könnyű. Szerintem jön majd még az Story, meg az Easy nehézség kédöbb. -
#522 mondjuk a 4-es szintu player character korlat se segit, az tuti -
fluency #521 Valószínűleg nagyobb lesz az ellenfelek szintje nehezebb fokozaton. Az meg ugye nagyobb támadás, nagyobb mentődobások, magasabb szintű képességek/varázslatok és több HP. Az AI elég jó, simán rádterületiznek, azt pisolghatsz. :)
Ahogy nézem nagyobb perception és persuasion nem árt. Megkönnyítheti kicsit a dolgokat.
-
#520 Egy karakterrel levertem mind a hármat. Warlock-kal. -
#519 Én kite-oltam az intellect devourereket (range támadás, aztán futás ellenkező irányba, majd előről ugyanez). Amúgy meg tényleg elég nehezek a harcok, 2. szintű 2-4 fős csapat ellen odadob későb 6-8 2. szintű ellenfelet, ami vicc. Nehézség remélem olyan lesz, mint PoE-ben, nem HP-t meg sebzést befolyásol, hanem kevesebb ellenfelet dob ellenünk. -
Daermon #518 Simán megvan az a 3 agy 2 karival is. Íjjazni kell őket: 2 közelebbire Pin Down, és lövöd utána csak. Felfele a platforra menj fel és akkor lesz mozgástered. -
hawkie22 #517 Akkor ezek szerint elnéztem valahol egy lejáratot vagy ajtót, mert azt találtam csak következö iránynak, de akkor körülnézek jobban, köszi. -
#516 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
1) igen, hisz nincs még nehézségi fok váltás
2) oda már fullos csapattal tudsz menni, nézelődj előbb körbe a felszinen, aztán menj csak le
-
hawkie22 #515 Ez egyébként direkt sikerült ilyen nehézre?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lekerültem a hajóról, a parton mászkálok körbe, összeszedtem az elf csajt, bemegyünk a közeli barlangba, ahol az agyak ugrálnak, hát simán one-shotoltak minket. Ugyan mondta is a karakterem a spinének, hogy vigyázzon, de nincs akkora mozgásterem, hogy kimozogjak elölük. -
Daermon #514 PC Guru teszt -
Daermon #513 Ki kell várni a végét, és majd akkor látjuk milyen lett. De én is félek, hogy DOS féle középszerüség lesz, de azért vannak jelek, hogy jobb lesz.
Meg, ha kész lesz legalább megtudom, hogy miért Baldu’s Gate 3 lett a címe és nem valami más. -
#512 Kb azonnal nekiálltam újra végigjászani az első két részt és az Icewind játékokat amikor bejelentették a 3-at. Azóta sem örülök, hogy a Larian kapta a lehetőséget.
Teljesen egyetértek, hogy jelenleg a történet túl bombasztikus és igaza van annak aki azt mondta eddig a játék úgy néz ki, mintha Michael Bay rendezte volna. Igaz nekem már a DOS sorozat története és karakterei se tetszettek. A játék technikai része rendben volt, imádtam a gameplayt és a grafikát is, de azóta se találkoztam olyan játékkal amiben ennyire kiábrándított volna az erőltetett poénkodás és világrombolás.
Látványos, jó játék lesz a Baldur's Gate 3, de attól tartok, a történet és a karakterek ugyan úgy járnak, mint a DOS játékokban. -
#511 dehogy veled van a gond, velem meg a tobbi "mai" jatekossal van a gond :) en pl se az icewind daleket, se a bgket, se a neverwintereket nem tudom mar elvezni, de pl a dos1 dos2t evente legalabb 1x-1x vegigjatszom - mert modernebb, mert gyorsabb, mert stb stb
valszeg nem tudom mar magam ugy beleelni jatekokba, mint anno, plusz turelmetlenebb is vagyok -
Daermon #510 Lehet velem van a gond, de én simán előveszem kb 2 évente. Bár most már inkább a BG1-2EE-t és tolok egy jó kis végigjátszást. Utoljára tavaly pörgettem ki, Demogorgonostúl, Kangaxxostúl, mindenestől :D -
#509 Én nem rég vittem végig mindkettőt újra, az icewind dale-ekkel együtt. Szóval én leülnék, le is ültem. Ma is tartja magát mindkét játék egyébként, nyilván nem techinkailag. -
#508 Go for the eyes, Boo. GO FOR THE EYES! RrraaaAAGHGHH
:))
(amugy en is resze vagyok a problemanak, ma en se ulnek le bg2zni) -
hawkie22 #507 Egyetértek veled, hogy a mai generáció sajnos kárára válik a játéknak. Ha a BG1-2 most jönne ki, akkor a vaskalapos cprg-rétegen kívül a kutya nem játszana vele, mert "unalmas olvasni meg nem olyan pörgös". Anno meg mindenki el volt halva töle, számomra az eddigi legjobb pc-s szerepjáték.
Sajnos ez van, ezzel együtt kell élnünk. -
#506 ah morrowind, yes! yesyesyes -
#505 Volt pedig. A Witcher 3, ahol egy szimpla eltűnt személy, keresd meg küldetésből családon belüli erőszak és alkoholizmus jön elő. De van kevésbé depressziós példa is: Morrowindben, ahogy felépítik a főszálat. Hogy te leszel a Nerevarine, a hős újjászületve. És aztán szépen a játéktörténet során végigviszed, honnan jönnek a speciális képességek, amik a legendából erednek. A klánokat kemény munkával,politikai áskálódással, gyilkossággal és lefizetéssel "egyesíted", a betegség elleni immunitásod egy másik betegségből eredő mellékhatás stb. Végig fenntartja a játék, hogy rohadtul nem vagy te különleges valaki, csak a körülmények áldozata, nem a kiválasztott. Végig megválaszolatlan a kérdés,hogy valóban te vagy Lord Nerevar reinkarnációja vagy csak a hatalmasok elhitetik veled, hogy egy népet befolyásoljanak és a saját céljaikra használjanak fel. -
(egyebkent nekem egyelore meh, folyamatosan a dos2vel hasonlitom ossze fejben, az meg nem szerencses, ezt kell kiverni a fejembol ha tenyleg elvezni akarom a bg3mat) -
#503 Mondom, bejön a játék. Nem érzem a BG hangulatot, de a DnD hangulat átjött. Így is nagyon sok időt tettem az EA-ba, szóval tetszik meg minden, csak lehetne jobb is.
Egy rakás dolog nagyon tetszik: pl. hogy a világ reagál a karakteremre, a fajára vagy a kasztjára. Ez nagyon hiányzott crpg-kből, asztalnál természetes, de számítógépen nagyon ritka. Itt egész más pl. a goblin tábor, ha drow karakterrel vagy ... Jók a reaktív varázslatok is, ez a DOS-ból jön és asztalnál persze, természetes, hogy az olaj és a tűz mit okoz, de eddig crpg-kben nem nagyon volt erre példa. Legalábbis dnd crpg-kben nem. -
Daermon #502 Amúgy nem láttam említve: én amit viszont nagyon kiemelnék a játékból az a zene. Nagyon hangulatosak lettek. -
#501 hmmm es ilyet melyik jatekokban talaltal? nekem most 1 se ugrik be, biztos volt jopar, de... nem emlekszem -
#500 zany az egy angol szó, bolondos, bohókás ilyesmit jelent.ja, tudom, hogy sokaknak ez jött be, ízlések és pofonok. nekem jobban tetszik a picit realisztikusabb történetvezetés, ahol valódi dráma van, olyasmi, ami a valóságban is megtörténhet valódi emberekkel, ha lekaparjuk róla a fantasy mázat. jobban beleélem magam tőle. kell bele humor, de módjával. -
#499 amugy igen ezt enis erzem benne, viszont 2020 van, valahogy a dndt pcre megirni... nehez, szerintem mert nagyon felgyorsult / egyszerusodott minden, es eladhatora kell megirni a jatekot neked is, meg a tizenevesnek is, aki sose latott mondjuk egy magus konyvet eleteben, meg sose szerepjatszott kockaval, meg sose vart 5 mp-nel tobbet semmire...
.. ami persze bizonyos szempontbol a karara lesz a jateknak, pl. mar az introban sarkany hadsereg fog kergetni egy illithid hajot, igen
szerintem ha ezen felul tudsz emelkedni, es megprobalod elkapni a feelinget, es nem osszehasonlitani gyerekkorod szerepjatszasaival a 2020as dndre epulo pc jatekot, akkor marhara elvezheto valamit kapsz -
#498 a zany meg mindig uj nekem, de ok igy ertem, thx
valoban volt ilyen vonala, nekem pont tetszett is benne nagyon -
#497 Vicces, könnyed, félkomoly, poén. A "lol" meg a "zany" szavak keveréke. -
#496 A BG2 7-9. szinten kezdődött. Mire a Mélysötéthez jutottál jóval 10. szint felett voltál, a játék eleje ott is Athkatla és környéke.
A BG3 összességében tetszik, de a történet ahogy kezdődik, az leginkább egy kezdő DM első meséjére emlékeztet, aki épp befejezte a kedvenc Drizzt könyvét meg a Monster Manualt meg a fene tudja még miket olvasni és 1. szinten mindent belerak a kampányba, ami cool volt a könyvekben: drow-k, repülő hajó, dimenzióugrás, illithidek és sárkányok, démonok. Az első csapat civil menekült is egy rakás avernusi tiefling. Az emberek, elfek, törpék kisebbség az act 1-ben Faerunon, ami egy picit vicces. -
#495 miaza lolzy, komolyan kerdezem -
#494 Egy rakás dolog úgy tetszik ahogy van: The Witcher 3 vagy a Pillars of Eternity játékok pl. De a DOS nekem sose jött be, az 1 nagyon lolzy volt,a kettőnél próbálkoztak komolyítani, de ilyen grimdark edgy izé lett, amitől a falat lekapartam a játék felénél. Mechanikailag mindkét játék nagyon jó volt, de a sztori meg a világ nem jött be nekem. -
#493 Egész komoly sztoriindító cinematic intrót rittyentettek a játéknak, nem kevés pénzért, így szerintem is kizárt, hogy ezek után ne itt kezdődjön a sztori a későbbiekben. Az már más kérdés, hogy mi lesz a világ sorsa, mondjuk egy fő sztori utáni "new game+" opcióval és alternatív kezdéssel, HA és fontos, hogy HA a tervezőasztalnál egyáltalán szóba került ilyesmi...
Persze, van esély arra, hogy mindez amit most látunk valójában valamelyik "sokadik" ACT és csak az EA miatt kezdtél itt, hogy lássa a sajtó és a nép, hogy kb. mi várható. Nyilván ennek is kicsi az esélye (majdnem nulla), de ki tudja...