Aliens vs. Predator 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KennyGTP
Az eszem-f@aszon megáll <#falbav>. Valaki mondja meg nekem hogy mi a jó ellenszere a fókuszos alien heavy-attak (vagyis kemény farkok <#hehe> csapás) elleni támadásnak, ha én marinnal vagyok? Mert most ez egyik gamer csak azzal szívatott és már kezdet felmenni az agyvizem. Hiába lövöm nem döglik meg 2 mp alatt, nem mozdul ki az alien gamer a farkalástól a fókusz miatt. Védekezés se ér semmit. Ütni meg hiába ütöm ha az alien heavy-fókusz-farkja már 2 méterrõl is elég hogy kicsapjon az egyensúlyomból és E betûzõn. TIPP???

http://avp2010.b13.hu/

Kange
Igen, én is ezt akartam írni, csak nem volt netem idáig (így a mai játékidõm is oda a **** életbe...).
Szal ha segítség kell megbeszélhetjük! (Persze azért vad idegenek ne próbálkozzanak! 😉)

Steam acc: kange82

Lunki88
Segíthetek ha gondolod, nekem mastercardom van. Steamen megtalálsz.
húha ezek a pályák igencsak tetszetõsek!

KennyGTP

KennyGTP
Maestro-val nem lehet Steam-en vásárolni?! Akkor honnan és hogy megszerezzem meg a Swarm Map Pack-ot?<#nemtudom> Valaki tipp???

Kange
Szavadon foglak! 😉

Kange
ööö, simán nyomod a védekezést? 😊 Akkor nem borít fel...
Heavy ellen meg ott a puskatussal való odaverés!

Rengeteg eset van, mikor az ugróból történõ támadásom alkalmával nem borul meg az illetõ és az esetek többségében ilyenkor már tüzet nyitott rám...

Akkor ezt elárulhatnád nekem, hogy hogyan háríthatom a 200 kilós predatort amikor nekem ugrik, mert nekem eddig sehogy nem sikerült.

2 támadása van a predátornak.

1. Az ugró támadás amitõl zakózok. Ezt szerintem sehogy nem lehet védeni, max úgy ha idõben észreveszem és nyomok egy fejsorozatot.

2. Amikor ugrásból próbál szúrni a pengéjével ezt simán blokkolom utána ütök és headshot. Ezzel a támadás fajtájával probléma nincsen, mert könnyen védhetõ.

Viszont amikor sprintel mint az ökör, nekem ugrik, borulok aztán heavy attack. Ez az ért.. hm hm. Ugyan eltalálom fegyóval, de egyszerûen nincs annyi idõ, hogy annyi skúlót beleeresszek amitõl megfeküdne.. Most nem a nagy átlagról beszélek, mert hát a legtöbb predator még igencsak tanulja a szakmát.. Egy-két emberrõl beszélek akikrõl nem tudom eldönteni, hogy tényleg ennyire jók vagy csak...

Ennek ellenére, ha közelharcra kerül sor, jobban szeretem ha predi ellen kell kung fu-zni, mert annak majdnem az összes közelharci támadását védeni lehet.

sith7
már megvan...

MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház

"ha az amúgy melee-re tervezett alient meglepem egy blokkal, aztán arcon csapom és szétlövöm. Ha csak nem farokcsapással indít, simán hárítható 😊
"

Ezt én is nagyon élvezem.

Viszont az olyan alien aki egy kicsit is tapasztalt az nem fog LA-val indítani ellened azt elhiheted.. a kis újonc alienek pofozgatnak. Általában hamar rájönnek, hogy az nem bölcs dolog 😊 fõleg ember ellen.

sith7
Ez ok, de a megvalósítás hogyan történik ?
Mert én sose tudok felállni (nem röhög!!!), csak mögötte fekszek, vagy Szemben vele, de hiába nyomkodom a jobb egeret, nem történik semmi...

Biztos én vagyok ügyetlen, vagy túl közel vagyok... <#confused>

MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház

HF
Najó, akkor majd kiképezlek... <#kacsint>

Kange
Ez nem pánik kérdése! Én se pánikolok, mégse tudom megölni a farokcsapás elõtt, akármennyi skulót is eresztek bele. (Mert a fejét nagyon nehezen találom el.) <#falbav>

Kange
Nagyon szívesen, jó játékot!
Ha van kedved este multizni, akkor vegyél fel Steam-ben az ismerõseid közé! 😊

HF
Csak nem pánikolok be, ha 10 méternél közelebb van egy alien... <#hawaii>

Megtaláltam a DX9 elindítási módot, megoldódott a baj. Köszi!
DonZorro
Tegnap este alig volt szerver... <#fejvakaras><#szomoru1>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Köszi Kange, szerintem a DX lesz a probléma. Hol tudok DX9-et indítani? Az options-ben már mindenféle módon próbáltam elindítani a játékot, sajnos az nem segített. ATI a videokartya és erõs a konfiguráció. Hiszem, hogy a DX lesz a ludas..
Kange
így van! De ahogy lentebb említettem, Te csalsz! <#vigyor1>

Az biztos, hogy Téged így, hogy csalsz csak hátulról lehet elkapni, a többi esélytelen...

(Nyugi, elhiszem, hogy nem csalsz, de ezt sokkal könnyebb mondani és hitegetni magam, mint beismerjem, hogy ennyire JÓ vagy! <#vigyor3>)

Kange
Ezt valahogy úgy kell elképzelni, hogy feláll, elkezdi a farokcsapás mozdulatot, miközben halad a célpont felé (vagy oldalazva), de a lábai nem mozdulnak. Azaz olyan az animáció, mint mikor álló helyzetbõl csinálja, de valójában változtatja a helyzetét.

Ez az áldozat szemszögébõl nézve úgy néz ki, hogy rohadt messze Tõled feláll, elkezdi a mozdulatot miközben "úszik" a levegõben. Engem pl. rohadtul megzavar, hirtelen sosem tudom, hogy mi van... 😊 Hosszú ideg el nem tudtam képzelni, hogy csinálják, már azt hittem csalás.
Alien szemszögbõl viszont "szórakoztató" és halálos! <#vigyor1>

HF
Ezzel tökéletesen nem értek egyet, hidd el hogy fele annyira nem gyenge, ahogy mondod. Ha mégsem hiszed, gyere ellenem, majd leszek én ember... ;D

Egyébként meg hogyha elfogadható pingek vannak, egyedül egy aliennek tényleg nem sok esélye van egy tapasztaltabb tengerészgyalogos játékos ellen... *egyedül.
Mert ugye az alienek a filmben sem egyedül mentek a tengerészgyalogosok ellen, és ha 2 alien összedolgozik, akkor már 3 emberrel is simán elbánnak.
Ha meg egy picit precízebben célzol az átlagnál, már rögtön leszeded õket ngyobb távolságból, vagy az ide-oda cikázó alieneket is lelövöd, ez esetben van hogy már furcsán néznek rád, volt erre példa (khmmm 😄)
A DLC-t meg nem most fogom megvenni, bár 1500Ftba még nem halok bele, azért még várok vele.

sith7
Ja ezt már én is akartam kérdezni, hogy hogyan van ez a dolog, mert tegnap volt egy Kris nevezetû, aki csak ezzel ölt, de nekem nem jött össze soha

ezen mit értesz pontosan ?

miközben "kúszik" a célpont felé

Kange
És mibe indítod? Dx9 vagy DX11 mód? Ha simán a "Játék indítása..."-val indítod, akkor az a DX11-nek felel meg, próbáld a "Launch ALiens vs Predator - DirectX 9"-vel való indítást. Nekem rettentõen instabil, ha DX11-ben vagy az alapértelmezett indulást választom.

Abból kiindulva, hogy írod a cd hangminõséget arra gondolok, hogy azt már állítottad. De ha mégse, figyelj arra, hogy 16 biten legyen a CD minõség (ugye lehet 16bit és 24bit-es is!).

Nem írtad, hogy Ati vagy nVidia, mennyi VRAM-val, de minden esetre legfrissebb driver legyen fent mind2höz, valamint a legfrissebb DX, valamint C++ meg ilyenek. Ha be van állítva a driver-ben az AA kényszerítése, akkor állítsd vissza alapra (azaz, hogy a játék kezelje).

Ha még ezek sem segítenek, akkor a játékon belül a "v-Sync" és "Reduce Mouse Lag enabled" is okozhatja, ezeket is kikapcsolhatod próbára, bár ezt a DX10-DX11-hez írják, de próba cseresznye.

Okok, a részletek: DX10 videokártya, cd hangminõség, windows7, full hd és optimális videobeállítások. Kampánybetöltés elõtt fagy meg a játék, megáll a betöltés és csak ctrl+alt+del lehetõségem marad.
Kange
Picivel bõvebb infót mondj, hogy milyen hibával akad ki. Hogy indítod, milyen rendszered van, hol és milyen módon akad ki, stb...

Valamint javaslom böngészd át a Steam fórumát is
ITT

Nem sokkal a játék kézhezvétele óta nem indítottam el az avp-t, mert bárhogy is próbálkoztam, játékelindítás közben a program mindig lefagyott. Bár ez lényegtelen de új windows mellett indítottam el az avp-t és ismételten lefagyott a program. Kampány elindítás elõtt a "Bulinding better worlds" kiírásnál.

Lehet már tudni mi a megoldás erre a problémára? <#falbav>
Kange
Az nem patch, hanem pack, név szerint Swarm Map Pack... 😊 A patch ingyenes lesz!

Farokcsapkodás: Semmi köze a fényhez vagy sötétséghez. Annyi a titok, hogy a távolságot kell belõni, azaz rá kell érezni, ugyanis van egy max távolság, amin belül nyomva a heavy-t feláll és elkezdi, miközben "kúszik" a célpont felé. Ha ezt eltalálod és nem csak felé nyomod az irányt, hanem oldalra is, akkor a legtöbb esetben védhetetlen! (Persze vannak ellenpéldák, tudnám itt említeni FeddJoe-t, aki vagy csítel, vagy rettentõen jó Marine játékos! 😉) Marine-ok esetén ezután mehet az elkapás, Predi esetén kell még egy heavy, ha teljes életerõn volt.

Fellökés: Az a tapasztalatom (persze lehet f@szság), hogy ha észrevett az áldozat(lõ rám, esetlegesen el is talált) akkor nem fellökés lesz belõle, hanem csak megtántorodás. Alien csak a Marine-t tudja fellökni, míg a Predator mindkét fajt. Azonban az ugrás is védhetõ és ha ez megvan, nyomnak Rád egy countert akkor Te szédûlsz meg.

Ez a patch elég nagy lehúzás, gyakorlatilag azért kérnek el 1500 ft-ot, hogy tudjunk játszani pár olyan pályán, amik már alapból benne vannak a játékban, csak ki kellett kapniuk õket, és implikálni az amúgy elég alul populált multiplayer részbe.

Bármelyik faj gyakorlott kezekben halálos, a gond csak az, hogy 10-bõl 1 tudja igazán kezelni, a többi nem multizik annyit hogy elérje azt a szintet vagy a lag tesz róla, hogy ne érje el. Pl. Marinként én tökre élvezem, ha az amúgy melee-re tervezett alient meglepem egy blokkal, aztán arcon csapom és szétlövöm. Ha csak nem farokcsapással indít, simán hárítható 😊

Ami viszont engem is bosszant és még mindig nem értem a mechanikáját, az a farokcsapkodás és a fellökés. Amikor én ütök heavy-t, akkor mindig ütni akar farokcsapás helyett és azalatt szétvernek, egyedül akkor garantált a farokcsapás, ha falon csüngök, más meg folyamat farokcsapkod, amikor elõttem van. Hallottam, hogy a farokcsapás akkor jön automatikusan, ha sötétbõl támadunk, de ez nem mindig van így.

A fellökés meg hasonlóan szerencsétlen. Én mindig fejre állok, és kinyírnak, de én meg szinte sose lökök fel senkit. Ami a legjobb, hogy alienként rávetem magam a predátorra, és még én végzem a végén a földön. Annyit már olvastam, hogy alienként predátort nem lehet fellökni, max megtántorítani, de az, amikor én csak részegként botladozom folyamatosan aliennel, az kicsit érdekes. Ha van itt melee expert, megoszthatná a tapasztalatait.
Kange
Én nem adok igazat Nektek! Ugyanis az ugrások háríthatóak, de ha találnak is nem minden esetben löknek földre. (Nem tudom, hogy mitõl függ, még nem jöttem rá.)
És azért a gépfegyver nagy úr! Egy jó ember ellen az Aliennek esélye sincsen! Úgyhogy azért ennyire ne húzzátok le!

sith7
Igazad van, én is úgy érzem, hogy az ember a leggyengébb a 3 közül, meg vannak ügyes player - ek, de senki nem mindenható

sith7
Köszönöm , a patch - re voltam kiváncsi

KennyGTP nincs semmi gond <#integet2>

"És nekem is volt olyan, hogy alien voltam, és tényleg volt olyan, hogy egy "farokcsapással" kinyírtam az illetõt ..."

Nem ez a baj... az alien a filmben is tud szúrni a farkával ez oké. Még az ugrásból való farok szúrás is oké. Az élilyen simán képes ilyen dolgokra. Sõt még azt is elfogadom, hogy egy tapasztalt alien ellen esélyem sincs emberrel mert hát valljuk be a valóságban se lenne sok esély egy ilyen lény ellen egyedül..

Kibaszott idegesítõ az is amikor sötét van, a kis szarjankó alienek meg a plafonról szurkálnak.. idegesítõ, de még ez is jogos. Mert ez ilyet is tud.

Az viszont már nem jogos, hogy ilyen nagy elõnyöknél még egyes embereknek van pofájuk csalni. Mert arra nem képes a nyomorékja, hogy megnézze és kitapasztalja mit tud a választott faja.

Mert szerintem abban egyetérthetünk, hogy az ember a leggyengébb a három közül. Hiszen predátor: ráugrik, az ember elesik, nyom egy heavy attackot aztán jó napot! A discrõl ne is beszéljünk. Alien: focus módban felrohan a plafonra, szúr egyet az ember lebénul egy pillanatra, az aliennek ez a pillanat elég arra, hogy elszívjon egy cigit, megigyon egy kávét, meg esetleg nyomjon egy heavy attackot, hogy megpusztuljak. Vagy akár ugyanúgy mint a predátor rám ugorhat én borulok aztán úgy öl meg ahogy akar. Ennyi lenne ennek a két fajnak az ember és vannak olyanok akik csítelnek még ilyen nagy elõnyök ellenére. Lehetek bármilyen jó marine (nem vagyok rossz mert rendszerint elsõ helyen végzek a csapatomban ált. a legtöbb kill streakkel) egyszerûen az emberrel sok esetben nem lehet mit tenni.. Ennek ellenére az embereknek nincs alárendelt szerepe a másik két fajhoz képest mert kevés a profi alien/predátor.. általában nem a marineok az utolsók, de ha lenne 3 profi játékos mindegyik fajból (1v1v1) hát az fix, hogy az ember veszítene.

Kange
de mi az acc-od pontosan?
ilyen néven nem talál...

BF109
ikont miért nem lehet kitenni az asztalra?
illetve a tálcán mikor fut a steam miért a modern warfare 2 ikonja van?

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

BF109
üdv!
végre megjött angliából a cucc! teszem is fel!
ha feltelepült tûzök is multizni!
account-om: Lynx

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

KennyGTP
Ja és kéne még egy pár eredeti cd-kulcs is!!!<#banplz>

DE LÉCCI FIGYELJETEK MÁR ! MINEK MEGVENNI A SWARM MAP PACKOT ??? AKI MEGVETTE MÁR PEDIG EZEN A FÓRÚMON LÁTAM OLYAT AKI MEGVETTE A HUNTER EDITIONT ANNAK MÁR RÉG MEGVAN A SWARM MAP PACK ! CSAK ANNYIT KÉNE TENNI HOGY FELRAKNI EGY TORRENT OLDALRA MONDJUK PIRATEBAY.ORG VAGY ISOHUNT.COM ÉS MÁR IS LETUDJAM IDNENKI SZEDNI BEMÁSOLJA ÉS MÁR MEG IS VAN A DLC ! ENNYI
KennyGTP
SRY. <#vigyor2>

Kange
Sztem és ha jól értem az ég világon semmi extra sem várható. Legalábbis nem árulnak el semmi konkrétat, annyit igen, hogy a Dedikált szerver klienst integrálják a játékba (hurrá...).

Valamint azt írják, hogy a felhasználói visszajelzéseknek próbálnak eleget tenni. Valamint vmi XP számításról és faj kiegyensúlyozásról van szó, de az nem világos, hogy melyik platformról beszélünk, hiszen a szöveg elején az XBOX Live-t említik.

Kiadási ideje nem ismert még.

Kange
Sztem a Patch-re kérdezett rá... 😉

KennyGTP
Holnap jelenik meg az elsõ AVP3-as DLC ami kb 1500Ft-tba kerül és ez a 4 multiplayer map lesz a csomagban (Dock, Machine, Outpost,Hive)

KennyGTP
Mit akarsz tudni????

sith7
Leírná valaki a lényegét ?

KennyGTP
Swarm Map Pack videó
Beszerezni, vagy nem beszerezni??? Ez itt a kérdés.....<#conf><#wink>
A Hive és a Dock-ért az jó lenne nekem <#buck>

Kange
No, ezt köszöntem szépen. Már régebben kerestem, de nem találtam semmit sem...

[HUN]Crassus
Vótmá?

http://www.youtube.com/watch?v=AR_QVsMVMAU&feature=popular

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

sziasztok ha valakinek akinek megvan a hunter edition az lécci torrentben avgy vaalmiben azt a 4 új mappot rakja már fel legyen szíves valahova mert olvastam mások is így adták oda egymásnak torrenten azt letöltötték és normûálisan bemásolták és ment is nekik csak én oda nemvok beregizve csak olvastam
KennyGTP
Kange
Hál' Istennek! <#nevetes1>
Habár így is hallgathattam Sanyi anyázásait... <#falbav>