580
Port Royale 2
  • Wanax
    hmm, érzésem szerint neked crack problémád van... nekem is volt ilyen, nem a dll a baj, hanem először patch kell a dologhoz, utána a crack. sajna pontosabbat most nem tudok mondani, mert ott vagyok ahol a PR2-m, de megoldható a dolog. lehet hogy ez felkelti mások segitenivágyását és segitenek... asszem a razoros törésű gáma kell neked, mer az megy rendesen... (de ezt csak emlékezetből mondom, nem tuti)
  • mephisto11
    Köszi szépen tbundy a .dllt
    Bemásoltam,és megnyilt az Ascaron.exception ablak,ahonnan nem tudtam tovább menni...Ez valami regisztráció a játék tisztaságáról amit neten keresztül elküld a szervernek...el is küldi de nem történik semmi!Tehát még mindig nem indul el a játék...De azért köszi!ha valaki tud ezügyben infót annak örülnék...
  • tbundy
    voltam szíves
  • mephisto11
    Sziasztok.

Nekem is az a gondom hogy nincsen meg a A2dLib-2.20A.dll fájl...
    Ha valaki akinek megvan lenne olyan szives és elküldené,nagyon megköszönné[email protected] cimre...előre is köszi!
  • Láma!
    köszi!
  • tbundy
    3,46-os démon legyen fent, meg amit korábban is írtak, h v alkohol, v démon legyen csak telepítve
  • Láma!
    nekem is ezt irja ki!!
    HELP!!!!
  • Nagyapi
    Vagy az Alcohol, vagy a Daemon legyen fennt. A kettő üti egymást. Most olvastam vissza, a #60 körül írják. Mivel nekem se akart elindulni, uninstall a Daemon, és láss csodát fut a game, semmi Disk Verification Error féle baromság.
  • TEddy
    hi all a problémám az lenne hogy kiirja az indítás után a PORT ROYALE 2
    hogy DISK VERIFICATION ERROR és nem indul el mit tegyek???

a segítséget előre is köszönöm, és a válasz a [email protected] ra kérem, még 1x köszi!!!
  • bmffm856
    hello. valaki el tudná küldeni nekem ezt a fájlt: A2dLib-2.20A.dll? köszi.hello.
  • macskatöke
    Ha valakinek meg van magyarul akkor írjon a [email protected] -ra!És ha kell akkor majd felrakom ftp-re és majd a macskatoke.gportal.hu-ról lehet majd letölteni!
  • cskalmi
    Ha valakinek van magyar nyelvű(feliratozású), és feltöltené vagy megosztaná annak naon örülnék :D
  • Gilmoor
    Kell egy működő verzió? .. nekem van... átgombolom másnak is ha kell
  • bmffm856
    hello.a következő a problémám: van egy másolt pr2-m, és ha felinstallálom, utána ha nem tötöm fel akkor disc verification error, ha meg feltöröm, akkor meg a A2dLib-2.20A.dll nevű fájl hiányára hivatkozik....tudnátok segíteni? esetleg valaki elküldené ezt a fájlt nekem e-mailben, privátban megadom...köszi előre is.hello.bmffm.
  • CS@
    Aha nálam is ezt csinálja alapjáraton.
    Olvastam olyat ,hogy ez állítólag a WinME+Sblive esetén jelentkezhet.
    Op rendszered ? Hangkártya ? VGA-d ? Vírusirtó?
    Végül is tökmindegy mert a problémára igazából csak a saját gépemen tudom a megoldást :
    Ha felrakom a NortonAntiVirus2002 -t és az Options „Enable-AutoProtect” elől ki veszem a pipát akkor mindig el indul.
    (érdekes ,hogy ha egy szép új windózt rakok akkor sem jelenik meg a menu amíg a fentit meg nem csinálom).
  • Nonoo
    Sziasztok!!!

Talalkozott mar valaki azzal a hibajelenseggel, hogy a kedo kepernynon a menu nem jelenik meg. Mintha lefagyna a jatek.
    Ket gepem van, de csak az egyiken csinalja.
    Segitsetek ha tudtok.

Koszi
  • cskalmi
    Sziasztok!
    Köszönöm a gyors választ! ;-)
    Időközben belelendültem a játékba, már Admiral(10) vagyok, lehet bármennyi kapitányom és bármennyi városban építhetek (már 13 városban van raktáram), a Hollandoktól elfoglaltam 2 várost (persze csak a Kormányzó megbízásából), és már van saját városom is!!!
    A kapitányaim viszont nem nagyon fejlődnek...
  • lipovics
    A kapitany rangjat ugy tudod novelni, hogy az adott kepesseget hasznalod.
    Harom van: harc, navigalas, kereskedelem. Szepen lassan novekszik, ugy tudod figyelemmel kovetni, hogy kijelolod a konvojt es az kozepso ikont megnyomod (szem). Ott latszik minden.
    Ha jol vettem eszre, max nyolc pontot tud szerezni, legalabb is nalam ket kapitany ott megallt (vagy csak nagyon lassan fejlodik).

A kereskedelmi utvonalnal alapbol ket kupac van, harmadikat kulon kell lenyitni. Ami a felsoben van, azzal a kapitany magatol kereskedik (egesz jol), ami a kozepsoben, azzal nem kereskedik, a legalsoban pedig a kezzel beallitott dolgok mennek. Tehat a harmadikban tudsz megadni neki fix arut, vagy hogy a warehouse-bol vegye ki, vagy tegye be.

Az epitkezesrol nem tudok mit mondani, en csak negy varosban epitkeztem, ahol osszefuggo lancolatot tudtam kialakitani.

Mas! Elertem a tizes rangot, van hat linerem, nyolc war galleonom, es 7 konvojom, osszesen 40 hajoval. Azt hiszem ideje ujat kezdeni :)
  • cskalmi
    Sziasztok!
    Lenne pár kérdésem:
    1. Hogyan tudom növelni a Kapitányaim rangját?
    2. Hogyan tudom beállítani a kereskedelmi útvonalaknál hogy mikor adjon, vegyen, tegye raktárból, vagy onnan vigye az árut?
    3. Összesen hány városban lehet építkezni? (tudom kezdetben rangtól függ, a kérdés az lenne hogy építkezhetek -e mondjuk az összes városban?)
  • lipovics
    Eleg sokat csatazgatok, elmondom, en hogy csinalok ki akar ketszeres tulerot is, hatha erdekel valakit.

Az elso harom hajot felaldozom, had foglalja el az ellenseg, csak arra ugyelek, hogy ne sullyesszek el, bar az sem gaz igazan, mert a csata vegen tudod potolni, nalam ez csak presztizs kerdes :)

Szoval rarakod mozsar funkciora, es mindig menekulsz, majd egy picit megfordulsz es losz. Arra vigyazz, hogy ne gyorsabb hajo legyen a nyomodban, mert azonnal megszall, erdemes ugy menekulni, hogy a gyorsabb hajok egymas utjat keresztezzek. Szepen lassan lelovoldozod az ellenseg hajojarol a legenyseget, o meg a vegen megszall es elfoglalja a hajod. Viszont a vegere mar hiaba van ot hajoja, ha azon osszesen 100-200 ember van, a maradek kettovel gyorsan elfoglalgatod oket, vigyazva arra, hogy ugy allj, a tobbi mozgo ne nagyon tudjon rad loni. Igy ot military korvettel siman elfoglalok ot liner-t is. Viszont itt az a gaz, hogy kozel kell lenned barati varoshoz, mert ha ilyen nagy hajokat zsakmanyolok, egybol a nyakaba zavarnak meg egy military konvojt, azokat meg 100-150 emberrel lehetetlen leverni :)

Viszont ha van turelmed, eleg korozni az egymassal harcolo orszagok hatarvizein, neha osszecsapnak (kard jelzi a helyet), aztan a legyengult gyoztest jol elverni :)
  • tbundy
    sztem az elején még annyira nem kell építkezni, a szőlő-fűszer-szerszámok trió a tuti befutó. 500 körül venni, 1000 körül eladni, ennél jobb bolt nincs sztem :) amúgy minden le van írva az előző oldalakon :P
  • Bandeeka
    Hali!
    Kiprobáltam a gamet sztem elég jora sikerült. Vki segítsen pls hogy az elején hogyan tudnék pénzhez jutni épitettem mindenfélét de mindig minuszba vagyok. Egy kis segítség jol jönne. Az első részel sokat jáccotam az vhogy könnyebbnek tünik. Thx Bye
  • lipovics
    Nem gaz ez a harci dolog, ot korvettel siman lenyomok ot linert, eleg jol megtanultam taktikazni es fordulni, annyi a lenyeg, hogy egymasra kell oket terelni, es akkor egy lovessel tobbet is tudsz sebezni, naluk viszont csak egy lo (vagy az se).

A tornyokat meg addig tapasztaltam, hogy egy tizeset ket korbol lenyomok, mar nincs is kaloz a kornyeken :)
  • lipovics
    Ezt majd kiprobalom. Koszi!
  • Sephi
    Jo de nekem az elozo resz akkor is jobban teccet... egyik kedvenc jatekom volt.
  • CS@
    Ha sokat jársz kocsmába találkozhatsz emberekkel akiknek az ismerőse elindult Európába ,de a Bermudában valami rejtélyes módon eltűnt.
    Ilyenkor ha felmész egy komoly konvojjal a térkép jobb felső sarkában található kis szigethez akkor időnként egész komoly kalózzal is találkozhatsz.
    Ha őket ölöd meg annak mindenki örül (rajtuk kívül).
  • CS@
    Az első részben ott volt a nővéres történet meg az is ,hogy kormányzónak állhattál és akkor vége volt.
    Itt viszont a Free résznek(tudtommal) sosincs vége ezáltal nem tudod végignyomni.
    Az általad is említett Introduction missziók nekem nem tetszenek az első négy után abba is hagytam.
  • tbundy
    magasabb ranggal több kapitányod és a városod lehet.
  • CS@
    Hát igen ez a módszer 10 toronynál eléggé tökölős ,de legalább biztonságos.
    A #112 ben amit írtam az jóval gyorsabb viszont jóval veszélyesebb is.
    Úgy tudom ,hogy az 5harci egység nem módosul a későbbiekben sem ,de ez sem lehet gond ha elolvasod a #91-et.
    Nekem továbbra is a Millitary Corvett a best.
    Ja azokért mindenképpen ölnöd kell.
    A népszerűség esése függ az általad zsákmányolt dolgok értékétől. Ha egy Fregatott kapsz el az nem nagyon érdekel senkit ,de ha 4-5 LineShipet attól már kezdenek morcosak lenni.

Ha már pont az angolokat hoztad fel példának akkor némi szemléltető jellegű iromány arra ,hogyan ne legyen problémád belőle :
    Fogsz egy teljesen béna kapitányt beleülteted egy lélekvesztőbe és elküldöd SanJuan –ba.
    Felfegyverzel minden jóval és egy frankó kapitánnyal egy klassz konvojt és nekiállsz vele LineShip -eket gyűjteni(mert mi mást akarnál).
    KB az 5ik után fullra megutálnak az angolok ,nem törődsz vele addig amíg úgy nem döntesz ,hogy most már elég a LineShip –ből.
    Ekkor bemész SanJuan –ba(be tudsz mert ugyi ott áll a béna kapitányod) a kormányzóhoz és kitömöd a zsebét az általa kért békítési összeggel(a zsákmánytól függően ez akár nagyon sok is lehet).
  • lipovics
    Mar kb kitapasztaltam ezt magamtol is, de eleg tokolos egy tizagyus mokat igy ledaralni. Meg ugy vettem eszre, csak 5 military hajot enged egyszerre harcolni, tobbinel nem engedte, h kijelojem warshipnek. Majd megnezem ma, ez modusul-e a ranggal egyutt.
    Amugy egyelore en is a military fregattra eskuszom, bar ilyen hajokat meg nem probaltam: military galleon, ship of the line.
    Ezeket sehogy nem lehet megvenni, mindenkeppen olnom kell erte? :)
    Ha elfogok egy angol military konvojt, mennyit esik a nepszerusegem? Jelenleg minden nepnel 4es vagyok!
  • CS@
    Inkább pont az a lényeg ,hogy oldal széllel támadj és csak akkor fordulj szélirányba amikor hirtelen mozdulat kell.
  • CS@
    A lényeg a tornyot pontosan oldalszéllel közelítsd meg addig a pillanatig amíg meg nem hallod az első lövés hangját amit neked szántak.
    (Fontos apróság ,hogy ha túl közel „zoom” -olsz a hajóra és nincs benne a torony a látómeződbe akkor nem hallod ,hogy mikor tüzel !)
    Amikor a lövés eldördül akkor maxra tekered a kormányt a szélirány felé majd kb 1-3 másodperc múlva vissza az eredeti irányba(ettől a hajó csinál egy aprócska félkört és az lövedék nem talál el). Nagyon rövid ideig (kb1-2mp) tartod ezt az irányt(Ez kb. az a pillanat amikor az torony a te ideális lőtávolságodba kerül.).
    Most szélirányba tekered a kormányt és fordulás közben a torony felé álló ágyukkal tüzelsz Ekkor még jó eséllyel egy második lövést is elereszt a torony ,de mivel te egyfolytában szélnek fordulsz nem sok esélye lesz eltalálni.. Ezután csak arra figyelsz ,hogy eltávolodj a toronytól mielőtt harmadjára tüzelhetne (mivel ebben a pillanatban elvileg pont széllel hajózol ez nem okoz nehézséget). Most megkeresed a következő olyan pontot ahonnan pontosan oldalszéllel támadhatsz és kezded elölről amíg meg nem pusztul.

Ezt csinálni sokkal egyszerűbb mint ,ahogy ez így leírva hangzik. Ha valami nem világos akkor nézd meg újra az említett fórumon található képeket és vesd össze az itt olvasottakkal sztem nem lesz gondod.
  • lipovics
    Erdekes, sztem meg tul konnyu lett az egyhez kepest :)
  • lipovics
    Ha jol latom annyi, hogy szeliranyban a legszelso agyut kell lodozni, majd oldalra kiterni. Na de, ha nem arra fuj a szel? :)
  • lipovics
    Oks, csak en gyengus vagyok angolol, roviden elmagyarazni vki a lenyeget?
  • lipovics
    Hogy kell az ellenseg hajojat megszallni?
    En kivalasztom, aszondja ready par mp utan, aztan az istennek nem szallja meg...
  • Sephi
    Hat en nem tudom baszus de ez nekem tul nehez. Az elso reszt vegig birtam tolni a Tortugat is vegig toltam de ezzel nem tudok mit kezdeni mert meg az Introduction missiokat sem vagyok kepes befejezni :(
  • tbundy
    a nagyobb hajókat azért gyűjtöm, mert hajók ellen feltöltöm emberrel, és megszállom az ellenséget, így gyorsan a végére lehet a hajócsatáknak érni :) mondjuk azért 8 lineship, meg hasonlók igénylik a komolyabb flottát csatánál (v csak nem jól használom ki a hajóimat..)
    ágyúk ellen sztem jó a carrach, meg a caravell, sok ágyú van rajt, és jól is fordul
  • CS@
    Vannak hajók amik boltban nem kaphatóak : PirateBarque, Caravel, Carrack, WarGalleon, LineShip.
    Elméletileg a LineShip a legjobb hajó (sztem meg a MillitaryCorvett).
    Ha ilyen boltban nem kapható hajót akarsz akkor kénytelen leszel más módon beszerezni(elveszed a másét).
    Bár én még nem találkoztam olyan ellenséggel aki 5 MillitaryCorvett –et(még 3at sem) le tudott volna nyomni.

Ágyú megsemmisítésnél a DonC #109 által említett fórumon van szépen képekkel illusztrálva a legjobb taktika.
  • lipovics
    Minden routes dolgot visszavonok.
    Az autotrade kiraly, bar sztem igy tul egyszeru a recept.
    Vegy egy tapasztalt kapitanyt vagy egy kezdot, vegyel ala egy nagy hajot (pl galleon), menj par kort, mig szintet lep, aztan nyomd be neki a varosokat es trade route... Hmm
    Koronkent 20.000-40.000 hasznot termelnek.
    Lehet kesobb ez keves lesz, majd kiderul, akkor gyarazok meg warehouse.

Mas! Ti hogy vesztek nagy hajokat? En csak 5-s vagyok (asszem). Spanyolok csak Galleont, angolok csak military fregatott, franciak military korvettet adnak, hollandok meg szart :)

Pedig nekem harci hajok kellenek, nagyok, erosek, kalozt akarok irtani :)

Mas! Agyu megsemmisitesnel nektek mi a taktika? En elhajozuk elottuk egyenesen szeliranyban es lovok, jobbat nem talaltam ki. Igy neha melle lonek, ha eleg gyors a hajod!