Starshatter

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ivan Pjodr
Mintha kivonást láttam volna benne...
Én 3D Max-ben fogok modellezni, majd azt átrakni a magic-be.

Nekem már sikerült hajót berakni, de nekem is hibákat írt ki elõször. Amikre figylej:
- A Starshatter/Mods/Ships/"hajónév" könyvtárba rakd
- a .def, és a .mag file uolyan nevû legyen mint a könyvtár, és a def-ben a "name" is uaz legyen.
- nézd át a .def fájlokat, nincs-e bennük hiba(szintaktikai, gyakori a ""-hiánya, még a gyakorlásra letöltött fájlban is ilyen hibák vannak!)
- .dat -ba fordítás: bemásolsz egy modfile.exe-t a ships/hajónévbe, majd beírod: modfile c:\hajónév.dat

Na biztos leírtam olyat is ami egyértelmû neked, de inkább legyen meg itt...

JK: (akinek a házába pár nap leforgása alatt többször is betörtek) Utálom, hogy nekem kell egyedül kulcsot használnom ehhez a házhoz!

En fogtam a jatekhoz mellekelt hajot, elkereszteltem Bluebird-nek es megprobaltam beilleszteni egy kuldetesbe. Aszondja, unknown design.

Ebben a Magic-ben tenyleg nem lehet logikai muveleteket vegezni a primitivek kozott? Pl. :Veszek egy kockat, es csinalok bele egy lyukat(kivonok belole egy hengert).

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Ivan Pjodr
Aszem standard, meg rendes nyútoni fizika van nálam.
Vadászt még érdemes is joy-al vezetni (bár én egérrel mentem, mert mindig húzott egyik irányba), de késõbb a csatahajókhoz már felesleges a joystick sztem.

JK: (akinek a házába pár nap leforgása alatt többször is betörtek) Utálom, hogy nekem kell egyedül kulcsot használnom ehhez a házhoz!

másik krédeé: menyire "szimulátor" ez? érdemes joyal probálkozni vagy inkább maradjak egérnél ala freespace? 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

keresztkérdés: ti milyen realisztikával jáccotatok? 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Ivan Pjodr
Mûködik!!!!

Sikerült beleraknom egy saját "ûrhajót"

Ivan Pjodr
A légköri harcokat én sem komálom benne, szerencsére eddig csak a második hadjáratban volt, én meg már az utolsó elõttit csinálom.

A repülõtereket meg többször kell megtámadni, a sérülése megmarad a következõ küldetésre is, mint minden másnak.

Ivan Pjodr
A fegyvereket sok paraméteren keresztül állíthatod, így nincs semmi korlátozás abban, amit mondtál. A sebzés, és a tömeg/manõverezési képesség beállítható külön.

Egyébként hasznos infok vannak a játék fórumán is.

Itt olvastam, hogy a csatahajóknál lehet olyan csinálni, hogy a fõ fegyverei helyett felfüggesztési pontokat raksz(mintha rakétának kellene), de rakéták helyett különbözõ ágyúkat/lövegtornyokat csinálsz, így a játékos állíthatja össze a hajó fegyverzetét küldetés elõtt.

Van egy Tie fighter modom a játékhoz, nemtom hol találtam, de elküldhetem az emilcímedre. Példának elég jó.

Lécci próbáld már megcsinálni, és berakni a játék alá az elõbbi honlapon lévõ 101-es gyakorlatot. Neked mûködik-e, nekem nem akar, de mondom a tömörítõ progi csak sejtem hogy kell használni...

Ivan Pjodr
Ez mind szép és jó, de már én is megtaláltam tegnap, sõt ezt is 😊
kezdõ modolási infok

Tegnap, meg ma is próbálgattam, de van egy kis bibi. Nem találtam meg sehol, hogy mûködik a játék csomagolóprogija.
Valahogy mûködésre tudom bírni, de az összerakott .dat fájlok lehet nem jók, ugyanis a játékban nem akarnak mûködni.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Hmuda
Nagyon király játék, csak sajna van benne pár hiba (pl a reptereket lehetetlen leamortizálni, mert a teljes csapat kilõtte a raksikat tá és alig ment le a negyede, de a cannon meg nem sebez rajta semmit). Tetszik, hogy van benne viszonylag rendes fizikai repülésmodell (csak ûrben, mert a felszinen elég gázos), stb. Jó kis game és nekem még a grafikával sincs bajom, egész tûrhetõ.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Pjodr!

Nincs valahol valami reszletesebb doksi, mint ami a honlap MOD SDk szekciojaban van? Az ugyanis eleg keves magaban.

"Van valakinek modot csinálni a játékhoz?"

Hajra! Van nehany fegyver otletem. Egyebkent van valami korlas a fegyverekre? Peldaul minel nagyobb egy raketa romboloereje, annal nagyobb a tomege, es igy annal rosszabb a manoverezo kepessege? Ha nagyobb egy agyu, akkor tobb energiat zabal, es kevesbe mozgathato?

Hajokban jo lenne nehany erdekesebb. Ahogy neztem, a jatekban az osszesnek szepen a seggen vannak a hajtomuvek. Erdemes lenne kiprobalni egy olyan format aminek az oldalan vannak a hajtomuvei, igy a farra lehetne fegyvereket logatni.

Ivan Pjodr
Más...
Van valakinek modot csinálni a játékhoz?
Fõképp új ûrhajókra gondolok. Nézegettem nem túl nehéz.
3D rajzoló(3D Max, Maya, vagy a progi saját tervezõprogramja) és 2D textúrarajzoló(photoshop, vagy más jó progi) kellene. A hajók tulajdonságait viszonylag könnyû beleépíteni, ugyanis csak egy szöveges fájlt kell létrehozni, semmi programozás.

Jómagam 3D a rajzolást vállalom, a textúrarajzolás annyira nem megy...

Ja és papíros ûrhajótervek már vannak valahol nálam.

Ivan Pjodr
Ja és nagy hajóknál próbálj úgy menni, hogy legyenek a közelben társaid, mert jól jönnek(próbálkozhatsz a rádióval parancsokat adni nekik, álatlában reagálnak). Persze ha cirkálóval mész, akkor egyedül is elég erõs vagy, hogy akár egy teljes rombolószázadot lenyomj(mondjuk inkább ne egyszerre jöjjenek rád😊.

Ivan Pjodr
Megpróbálom összefoglalni a tapasztalataimat... 😊
Nagyobb hajókkal:
- lehet alrendszerekre célozni, azt vettem észre, hogy a reaktort/hajtómûvet/pajzsgenerátort nehéz kilõni, így érdemesebb a fegyvereket lõni
- torpedóvetésnél ne állítsd autora, mert nem jó. Az ellenséges hajó könnyen leszedi a torpedóid, hacsak nem lövi más hajó is, vagy kilõtted a pontvédelmi ágyúit, vagy olyan irányból támadsz, ahova nem tud lõni velük(alulról, hátulról)
- a lézerek(talán a kis pontvédelmi ágyúk is) gyorsabban töltõdnek, ha lentebb veszed a pajzsot. Ilyenkor viszont jobban sérül a hajó, így csak akkor érdemes, ha az ellenfél másra lõ
- ha megsebezték egy fegyveredet de már megjavítottad, akkor vidd fel az energiáját, mert ha megsérül automatikusan lentebb állítják
- a pontvédelmi ágyúkat állítsd def-re, mert így magától lõ a hatótávba érõ dolgokra(elsõsorban a torpedókra és vadászokra, de a nagyobb hajókat is elkezdi lõni)

Ennyi jutott eszembe elsõre...

Vadászokról nem tudok sok mindent mondani, talán azt, hogy ha az utánégetõ be van kapcsolva, akkor hiába dobsz csalit, a rakéták rád fognak menni!

A játék könyvtárában van pdf-ben a kézikönyve, ott is találhatsz még infokat.

Mi a taktika a mokaban? Valahol gyengebb a pajzs, vekonyabb a pancel? Meg lehet probalni kiloni az alrendszereket? Mert en hogy oszinte legyek autora allitottam a fegyverzetet, aztan hajra. De persze mindig az ellennek volt nagyobb a lotavolsaga. Sz'al kene nehany jotanacs!

Ivan Pjodr
Ennek csak az eleje emlékeztethet a terminal velocityre, meg a freespacere(ûrvadászszimulátorként elismerem hogy jobb), de ebbe a játékban, mint ahogy írtam is rombolókat, cirkálókat vezethetsz majd, meg anyahajót, és ekkor már az egész flottát is irányíthatod.

Egyébként meg ez a játék nem is akar jobb lenni egy freespace-nél szerintem.

Axon
Kipróbáltam.
Engem erõsen emlékeztetett a Terminal Velicity nevû õsrégi játékra. Sajnos már az sem tetszett és ez sem fogott meg igazán. A Free Space 2 még mindig jobban leköt.

Ivan Pjodr
Hát azt már nehéz lenne, de nem lehetetlen sajnos 😞
Azt írták, hogy a szeptemberi újságokkal már jön a demo-ja.

Én is... mikor jelent meg, 3 éve talán? 😊
Nagyon várom... még most is tetszik a demoja, pedig igen régi! Remélem nem cseszik el...

War. War never changes.

Ivan Pjodr
Jónak jó lenne.
De ami igazán jó lesz az a Nexus, bár kicsit más kategória...
Még anno játszottam a demojával(akkor még ig3)

Már késõ, megnéztem õket multiplayer móüdban 😊 a cirkáló tényleg jó
jó lenne ha ötvöznék aj átlkot az Bridge Commander grafikájával...

War. War never changes.

Ivan Pjodr
De nem ér kipróbálni a nagy hajókat, azokat ki kell érdemelni a hadjáratban szerzett pontokkal 😊)

Ivan Pjodr
Persze lehet.
Majd ki kellene próbálni, ha kellõen belejöttem 😊

Multiplayer játékot lehet indítani anélkül hogy vki catlakozna?

War. War never changes.

Ivan Pjodr
A multi mission editorban van battleship kategória is, de nincs még hajó, biztos lehet modolni bele.
Egyébként meg ott az anyahajó, az nagyobb, és irányíthatod az összes hajót is vele...

Van még nagyobb hajó a cirkálón kívül?

War. War never changes.

Ivan Pjodr
Mostmár vezethetek cirkálókat, és tényleg megállíthatatlanok. A kis századommal 2 ellenséges századot (romboló, cirkáló) pusztítottam el minimális sérüléssel.

Ivan Pjodr
A kampányban ahogy egyre magasabb rangod lesz újabb fajta hajószázadokat irányíthatsz. Így mehetsz késõbb rombolóval, vagy cirkálóval.

A javítást pedig tényleg belerakhatták volna. Most csak úgy lehet javítani, ha megsérült egy alrendszered, akkor azt csata alatt megcsinálják, de ettõl a hull-érték nem megy fel 😞

up
a kampányban majd kapok jobb hajókat?
ja és miért nem lehet javítani? ekkora baromságot

War. War never changes.

Ivan Pjodr
Itt van két kép egy "kisebb" cirkálóról:

Most vettem csak észre, hogy multiplayerhez be tudsz állítani bármilyen helyzetet, helyszínt, hajókat...

Ivan Pjodr
Majd ebéd után mentek egy képet. Az a hajó, amivel mentél "csak" egy romboló 😊
Javítást meg nem tudom lehet-e egyáltalán, én nyomát sem láttam, pedig igen csak jól jönne, mikor a kampányban a vége felé már 20% alatt van minden hajó egy században...

Nem raknál be egy képet egy cirkólóról? Vagy az az amivel én mentem a lenti képen?
Mikor és hol lehet javítani a hajókat?

War. War never changes.

Ivan Pjodr
Hamarosan elõléptetnek, és talán mehetek majd végre cirkálószázaddal is. Majd mesélek milyen akkora hajóval átgázolni az ellenségen 😉

Ivan Pjodr
Hadjáratban meg egy-egy új hadmûvelet elején érdemes bombázókkal irtogatni az ellen hadihajóit, mert valahogy a bombázók ASM-jeit nem lövi a pontvédelem, és akár rombolókat is ki lehet lõni könnyebben.

Ivan Pjodr
Azt vettem észre, hogy akkor tudnak átlõni a 100%-os pajzson, ha több irányból támadnak, mint itt nálad is.
Ez persze nem tuti biztos, de ez tûnt fel. Mondjuk legalább fordítva - ha te támadsz - is mûködik 😊

Melyik energiára gondolsz? Ha a hull-ra akkor az sajna nem, még a hadjárat alatt sem. De minden más energia töltõdik, csak a 100-as pajzs mellett lassabban.

A nagy csaták meg tényleg k**va jók, fõleg mikor 2 teljes rombolószázad esik egymásnak

NA megnéztem a játékot. A Graffikája elég közepes, de a játékmenete jó. Különöse na nagyobb csaták tetszenek 😊
de pár dolgot nem értek,pl. hiába raktam fel 100%-ra apajzsom, az összes sérülés a hull-t érte, miért? És töltõdik az energia? MErt egy nagy csata végén már elég kevés marad... addig is egy kép: itt látszik hogy hiába max a pajzs alig élek

War. War never changes.

Ivan Pjodr
Várom a taktikai ötleteket romboló - romboló harcokhoz 😊
Nekem eddig az volt, hogy vagy alig bírtam sebezni az ellenfél hajóján, vagy pedig viszonylag könnyen áttörtem a védelmét. Persze arról nem is szólva, ha egyedül maradva rám jönnek 3 an.

Esetleg írjunk ki háziversenyt, hogy ki tud akár Asher vagy Spectre típusú rombolóval lelõni ellenséges cirkálót egy-az-egy elleni harcban 😊)

Ivan Pjodr
Az nfo-ban olyasmit írnak, hogy csak akkor müködnek a kulcsok, ha autorunnal installálod, nem a setup file-okat indítva. Ha valakinek esetleg szarakodna...

ja pont ezt találtam meg de köszi

War. War never changes.

na már megoldottam

War. War never changes.

A Reloaded verziohoz:

relo-aded-rule-s2k4
tota-lown-age!-burp
kick-thel-imey-zzzz
hide-your-juar-ez!!
ment-alho-spit-tal!

Hali kéne egy cdkey van vkinek?

War. War never changes.

NA megvan nekem is a game, megyek tesztelni.

War. War never changes.

Hmuda
Hm, érdekes, kicsit takarítottam a D-n és mostmeg felment. Egész klafa kis game, nekem tetszik.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Ivan Pjodr
Ezzel én nem találkoztam...

Ivan Pjodr
A demo annyival kevesebb, hogy csak az elsõ hadjárat van benne (kb 75% osan) az 5 bõl.
Meg kevesebb multi/single mission van.

Ivan Pjodr
Ki az a Jani?
Biztos vmi nagy vitorlázós fickó lehet 😊

Ivan Pjodr
Na szóval van:
- könnyû/elfogó vadász
- nehézvadász
- bombázó

- fregatt
- romboló (2 félét tudtam eddig irányítani)
- cirkáló (van 2 féle, de ilyet még sajna nem kaptam)
- anyahajó