163
Starshatter - űr szimulátor/stratégia
  • Big Loop
    Én is letöltöttem, de az istenért sem indul el az autorun. Ha direktben a irsetup.exe-t indítom el akkor csak villan egyet a windows azt semmi. A Starshatter-Setup.exe-nél persze kéri a serialt, de amiket itt írt valakinem fogadja el!
    Segítsetek lécci!!!
    [email protected]
  • Ivan Pjodr
    Legalább nem csak én szívok...
    Az errlog.txt-ben azt írja a fegyverekre, hogy nem tudja elemezni a .def-fájlt. Hogy mit jelent, nem tudom. Szintaktikai hiba nem igazán lehet, mert 1000szer átnéztem.
    Nézegetem a mod fórumokat, hogy nem volt-e másnak is ilyen probélmája, de még semmi.

Inkább csinálgatok űrhajókat. Ma lett kész ez első, amit teljesen én csináltam a rajzolástól kezdve. De még nem tökéletes, mert a haladási iránya a hajó oldala felé van:)
  • Nagydög
    Az oruletbe kerget ez az istencsapasa! Egyszeruen keptelen vagyok rajonni, hogy miert nem hajlando hasznalni a moddolt fegyvereket.
  • Ivan Pjodr
    Küldtem egy mailt néhány hasznos dologgal.
  • Ivan Pjodr
    A 3D Studio Max sorozat elég jó, annak a .3ds formátumát lehet importálni a magicbe.
    De fegyverhez nem kell feltétlenül rajzolni. Én egy lassabban haladó, nagyobb lövedékű energia fegyvert próbáltam, ahhoz csak egy sprite kell.
  • Nagydög
    Se ICQ, se MSN. A mail cimem az adatoknal. Probalkozom a fegyver keszitessel. Sajnos a Magic egyszeru mint egy faek, vagy en vagyok hulye hozza. Keresek valami ertelmesebb 3D modellezot.
  • Ivan Pjodr
    Igen, sajna az eredeti hajókat tulajdonsáagit nem lehet nézegetni, marad az, hogy a játékban hasonlítgatod...
    Próbálj már meg majd saját fegyvert csinálni, én tegnap egész nap próbáltam, de nem akart működni.(Töltöttem a netről egy hajót, amihez volt saját fegyver, az sem ment)
    Fogalmam sincs miért nem :(

Én is csinálom már a hajóimat, meg bátyám is rajzolgat. Hű de jó lesz textúrázni, előre örülök.

Van Msn-ed, vagy icq-d. Jobb lenne ott megbeszélni.
  • Nagydög
    Elkeszult az elso hajom. A Sample konyvtarban levo cirkalo modellt hasznaltam hozza. Kapott ket elore nezo XRay lezert, ket oldalra nezo plazma agyut, es negy pontvedelmi agyut(1 a taton, 1-1 a hajtomu gondolak oldalan, es 1 az orr alatt). Az a baj, hogy fogalmam sincs a realis parameterekrol. Mekkora a scale parametere egy cirkalonak? Milyen nehez? Mekkora toloero kell hozza?
  • Ivan Pjodr
    Ha 300 km-ekre kell menned, nehogy végigvárd!
    Ha nincs ellenség a közelben, akkor a nav képernyőn(n gomb)válaszd ki a hajód, majd jobb gomb>add navpoint. Ha minden igaz, akkor auto módban egy pillanat alatt odavisz.
  • antijedi
    oks, bár eddig nem tutam erőt veni magamon hogy folytasam tutorialokat :D
  • Hmuda
    Sőt nekem még a grafikával sincs bajom, ahoz képest hogy "ultra-low-budget" játék, kimondottan kellemes a megjelenése.
  • Hmuda
    Lesz úgy, hogy 300km-re levő WP-kre kell majd menni és aztfolyamatos utánégetővel elég bajos kibírni oda-vissza, még időgyorsítással is, szóval a legreálisabban csak felgyorsítom a hajót, aztán magátol sodródik és az üzemanyagom még mindig fullon van majdnem. :-)

Braveheart: a dokkolásnál néha elfelejt átváltani ILS módba a gép, szóval a célzó meletti görbén van egy kis felirat a bal-alsó sarokban, azt nyomkodva átválthatsz ILS-re és akkor menni fog. A kötelék reagálása a parancsokra tényleg elég gázos lett.
  • Ivan Pjodr
    A rádiónál nem tudom de hogy csinálod, de ahogy észrevettem ne csak a wingmannek kell parancsot adni, hanem az elementnek is.
    A fregattról: ez a hajótípus kifejezetten vadászok ellen jó, tehát ne nagyon menj közel, 4*4 40-50km-ről kilőtt ASM-től simán megsemmisül. De ha nem, akkor a következő küldetésben ugyanolyan sérült lesz, és csak be kell fejezni a munkát. Sztem semmi károd nem lesz belőle, ha 2 szeri nekifutásra lősz ki egy nagy hajót.

Egyébként egyetértek veled. Közel sem tökéletes a játék, de nem is nagy fejlesztőcég csinálta, és én a hibák ellenére is el tudok játszogatni vele. A könnyű modolhatóságáról nem is beszélve, persze nem mindenkinek ez számít.
    Egy a lényeg, ne add fel, játsz végig egy-két hadjáratot, hogy legyen rombolód-cirkálód, hátha megtetszik a játék. Ha nem, nem.
  • antijedi
    oks csak kiváncsi voltam ki hogy, amenyit nyomtam vele (kb első két tutorial :P) énis a leg reálisabban csináltam ahogy lehett :)
  • Braveheart
    Nos most hogy játszottam a játékkal jópár órát, leírnám a véleményem.
    Grafika: hát igen sztem ez az egyik leggyengébb pontja
    Hang: kár hogy a rádiózást csak olvasni lehet és kevés a zene
    Játékmenet: sztem egyre több bugba botlok bele, pl hiába kérek néha leszállási engedéjt ar archonra, hiába ad nem tudok leszállni. Sérüléskor néha elmegy 1-2 dolog ,bár lehet hogy ez nem bug. A másik meg hogy gyakran nem tudok használni 1-2 funkciót, és nagyon hülye az ai. Pl. épp nemrég hazaküldtem a kötelékem ,de észrevettem hogy egy ellenséges romboló elkezd követni. Mondom nekik támadják meg, mondják hohy oké megyünk, de azért is csak elmentek dokkolnia több száz km-re lévő carrierbe és ki se jöttek...
    meg amikor a missiont akarok elfogani van hogy 3-4 ugyanaz. Pl. most van egy ilyen hogy destroy UDEL ami egy romboló. Legalább 3-4 ilyen van. Egyet elfogadok, megyünk támadni de az cak engem lő, a társaimat le se szarja. Ráadásul amikor az élete 20% alá esik, a társaim abbahagyják a támadást, mintha én adhatnám a kegyelemdöfést. Mondom támadják tovább, ok de le se szarnak,mert ot mennek mellette az meg nem lövi őket... megyek támadni és oylan messziről elkezd lőni rakétákkal hogy lehetetlenség akár 10 km-re is megközelíteni...
    Szal elég lesújtó a véleényem, nekem eddig nagyon nem jött be a game... sztem ki kéne adni hozzá egy legalább 100-200 mb-s patchet, mert ez így szinte játszhatatlan.
  • Lacc
    Nahát ez mind nagyon jól hangzik, már szedem is lefele.
    Multit próbálta már valaki? Milyen?
  • Ivan Pjodr
    Ja ,és a játékot stars.exe -filesys kapcsolóval indítsd...
    Most fegyvert próbálok csinálni, de nem akar összejönni.

Ha valaki tényleg akar modolni, akkor keressen bátran icq-n, vagy msn-en([email protected]).
  • Glpetyus

Már nem kell HTX :)
  • Glpetyus

Hi
    PLS adjon már vki egy szériált,mert nekem nincs infó fájl :(

Köszi :)

• Hmuda
    Maximális fizikával, mivel az sokkal üzemanyagtakarékosabb a hosszabb küldetéseken. :-)
  • Ivan Pjodr
    Mintha kivonást láttam volna benne...
    Én 3D Max-ben fogok modellezni, majd azt átrakni a magic-be.

Nekem már sikerült hajót berakni, de nekem is hibákat írt ki először. Amikre figylej:
    - A Starshatter/Mods/Ships/"hajónév" könyvtárba rakd
    - a .def, és a .mag file uolyan nevű legyen mint a könyvtár, és a def-ben a "name" is uaz legyen.
    - nézd át a .def fájlokat, nincs-e bennük hiba(szintaktikai, gyakori a ""-hiánya, még a gyakorlásra letöltött fájlban is ilyen hibák vannak!)
    - .dat -ba fordítás: bemásolsz egy modfile.exe-t a ships/hajónévbe, majd beírod: modfile c:\hajónév.dat

Na biztos leírtam olyat is ami egyértelmű neked, de inkább legyen meg itt...
  • Nagydög
    En fogtam a jatekhoz mellekelt hajot, elkereszteltem Bluebird-nek es megprobaltam beilleszteni egy kuldetesbe. Aszondja, unknown design.

Ebben a Magic-ben tenyleg nem lehet logikai muveleteket vegezni a primitivek kozott? Pl. :Veszek egy kockat, es csinalok bele egy lyukat(kivonok belole egy hengert).
  • Ivan Pjodr
    Aszem standard, meg rendes nyútoni fizika van nálam.
    Vadászt még érdemes is joy-al vezetni (bár én egérrel mentem, mert mindig húzott egyik irányba), de később a csatahajókhoz már felesleges a joystick sztem.
  • antijedi
    másik krédeé: menyire "szimulátor" ez? érdemes joyal probálkozni vagy inkább maradjak egérnél ala freespace? :)
  • antijedi
    keresztkérdés: ti milyen realisztikával jáccotatok? :)
  • Ivan Pjodr
    Működik!!!!

Sikerült beleraknom egy saját "űrhajót"
  • Ivan Pjodr
    A légköri harcokat én sem komálom benne, szerencsére eddig csak a második hadjáratban volt, én meg már az utolsó előttit csinálom.

A repülőtereket meg többször kell megtámadni, a sérülése megmarad a következő küldetésre is, mint minden másnak.
  • Ivan Pjodr
    A fegyvereket sok paraméteren keresztül állíthatod, így nincs semmi korlátozás abban, amit mondtál. A sebzés, és a tömeg/manőverezési képesség beállítható külön.

Egyébként hasznos infok vannak a játék fórumán is.

Itt olvastam, hogy a csatahajóknál lehet olyan csinálni, hogy a fő fegyverei helyett felfüggesztési pontokat raksz(mintha rakétának kellene), de rakéták helyett különböző ágyúkat/lövegtornyokat csinálsz, így a játékos állíthatja össze a hajó fegyverzetét küldetés előtt.

Van egy Tie fighter modom a játékhoz, nemtom hol találtam, de elküldhetem az emilcímedre. Példának elég jó.

Lécci próbáld már megcsinálni, és berakni a játék alá az előbbi honlapon lévő 101-es gyakorlatot. Neked működik-e, nekem nem akar, de mondom a tömörítő progi csak sejtem hogy kell használni...
  • Ivan Pjodr
    Ez mind szép és jó, de már én is megtaláltam tegnap, sőt ezt is :)
    kezdő modolási infok

Tegnap, meg ma is próbálgattam, de van egy kis bibi. Nem találtam meg sehol, hogy működik a játék csomagolóprogija.
    Valahogy működésre tudom bírni, de az összerakott .dat fájlok lehet nem jók, ugyanis a játékban nem akarnak működni.
  • Nagydög
    Nicsak mit talaltam!?

Hajok es fegyverek parameterei a modolashoz.
  • Hmuda
    Nagyon király játék, csak sajna van benne pár hiba (pl a reptereket lehetetlen leamortizálni, mert a teljes csapat kilőtte a raksikat tá és alig ment le a negyede, de a cannon meg nem sebez rajta semmit). Tetszik, hogy van benne viszonylag rendes fizikai repülésmodell (csak űrben, mert a felszinen elég gázos), stb. Jó kis game és nekem még a grafikával sincs bajom, egész tűrhető.
  • Nagydög
    Pjodr!

Nincs valahol valami reszletesebb doksi, mint ami a honlap MOD SDk szekciojaban van? Az ugyanis eleg keves magaban.
  • Nagydög
    "Van valakinek modot csinálni a játékhoz?"

Hajra! Van nehany fegyver otletem. Egyebkent van valami korlas a fegyverekre? Peldaul minel nagyobb egy raketa romboloereje, annal nagyobb a tomege, es igy annal rosszabb a manoverezo kepessege? Ha nagyobb egy agyu, akkor tobb energiat zabal, es kevesbe mozgathato?

Hajokban jo lenne nehany erdekesebb. Ahogy neztem, a jatekban az osszesnek szepen a seggen vannak a hajtomuvek. Erdemes lenne kiprobalni egy olyan format aminek az oldalan vannak a hajtomuvei, igy a farra lehetne fegyvereket logatni.
  • Ivan Pjodr
    Más...
    Van valakinek modot csinálni a játékhoz?
    Főképp új űrhajókra gondolok. Nézegettem nem túl nehéz.
    3D rajzoló(3D Max, Maya, vagy a progi saját tervezőprogramja) és 2D textúrarajzoló(photoshop, vagy más jó progi) kellene. A hajók tulajdonságait viszonylag könnyű beleépíteni, ugyanis csak egy szöveges fájlt kell létrehozni, semmi programozás.

Jómagam 3D a rajzolást vállalom, a textúrarajzolás annyira nem megy...

Ja és papíros űrhajótervek már vannak valahol nálam.
  • Ivan Pjodr
    Ja és nagy hajóknál próbálj úgy menni, hogy legyenek a közelben társaid, mert jól jönnek(próbálkozhatsz a rádióval parancsokat adni nekik, álatlában reagálnak). Persze ha cirkálóval mész, akkor egyedül is elég erős vagy, hogy akár egy teljes rombolószázadot lenyomj(mondjuk inkább ne egyszerre jöjjenek rád:).
  • Ivan Pjodr
    Megpróbálom összefoglalni a tapasztalataimat... :)
    Nagyobb hajókkal:
    - lehet alrendszerekre célozni, azt vettem észre, hogy a reaktort/hajtóművet/pajzsgenerátort nehéz kilőni, így érdemesebb a fegyvereket lőni
    - torpedóvetésnél ne állítsd autora, mert nem jó. Az ellenséges hajó könnyen leszedi a torpedóid, hacsak nem lövi más hajó is, vagy kilőtted a pontvédelmi ágyúit, vagy olyan irányból támadsz, ahova nem tud lőni velük(alulról, hátulról)
    - a lézerek(talán a kis pontvédelmi ágyúk is) gyorsabban töltődnek, ha lentebb veszed a pajzsot. Ilyenkor viszont jobban sérül a hajó, így csak akkor érdemes, ha az ellenfél másra lő
    - ha megsebezték egy fegyveredet de már megjavítottad, akkor vidd fel az energiáját, mert ha megsérül automatikusan lentebb állítják
    - a pontvédelmi ágyúkat állítsd def-re, mert így magától lő a hatótávba érő dolgokra(elsősorban a torpedókra és vadászokra, de a nagyobb hajókat is elkezdi lőni)

Ennyi jutott eszembe elsőre...

Vadászokról nem tudok sok mindent mondani, talán azt, hogy ha az utánégető be van kapcsolva, akkor hiába dobsz csalit, a rakéták rád fognak menni!

A játék könyvtárában van pdf-ben a kézikönyve, ott is találhatsz még infokat.
  • Nagydög
    Mi a taktika a mokaban? Valahol gyengebb a pajzs, vekonyabb a pancel? Meg lehet probalni kiloni az alrendszereket? Mert en hogy oszinte legyek autora allitottam a fegyverzetet, aztan hajra. De persze mindig az ellennek volt nagyobb a lotavolsaga. Sz'al kene nehany jotanacs!
  • Ivan Pjodr
    Ennek csak az eleje emlékeztethet a terminal velocityre, meg a freespacere(űrvadászszimulátorként elismerem hogy jobb), de ebbe a játékban, mint ahogy írtam is rombolókat, cirkálókat vezethetsz majd, meg anyahajót, és ekkor már az egész flottát is irányíthatod.

Egyébként meg ez a játék nem is akar jobb lenni egy freespace-nél szerintem.
  • Axon
    Kipróbáltam.
    Engem erősen emlékeztetett a Terminal Velicity nevű ősrégi játékra. Sajnos már az sem tetszett és ez sem fogott meg igazán. A Free Space 2 még mindig jobban leköt.
  • Ivan Pjodr
    Hát azt már nehéz lenne, de nem lehetetlen sajnos :(
    Azt írták, hogy a szeptemberi újságokkal már jön a demo-ja.