Starshatter
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én 3D Max-ben fogok modellezni, majd azt átrakni a magic-be.
Nekem már sikerült hajót berakni, de nekem is hibákat írt ki elõször. Amikre figylej:
- A Starshatter/Mods/Ships/"hajónév" könyvtárba rakd
- a .def, és a .mag file uolyan nevû legyen mint a könyvtár, és a def-ben a "name" is uaz legyen.
- nézd át a .def fájlokat, nincs-e bennük hiba(szintaktikai, gyakori a ""-hiánya, még a gyakorlásra letöltött fájlban is ilyen hibák vannak!)
- .dat -ba fordítás: bemásolsz egy modfile.exe-t a ships/hajónévbe, majd beírod: modfile c:\hajónév.dat
Na biztos leírtam olyat is ami egyértelmû neked, de inkább legyen meg itt...
JK: (akinek a házába pár nap leforgása alatt többször is betörtek) Utálom, hogy nekem kell egyedül kulcsot használnom ehhez a házhoz!
Ebben a Magic-ben tenyleg nem lehet logikai muveleteket vegezni a primitivek kozott? Pl. :Veszek egy kockat, es csinalok bele egy lyukat(kivonok belole egy hengert).
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Vadászt még érdemes is joy-al vezetni (bár én egérrel mentem, mert mindig húzott egyik irányba), de késõbb a csatahajókhoz már felesleges a joystick sztem.
JK: (akinek a házába pár nap leforgása alatt többször is betörtek) Utálom, hogy nekem kell egyedül kulcsot használnom ehhez a házhoz!
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Sikerült beleraknom egy saját "ûrhajót"
A repülõtereket meg többször kell megtámadni, a sérülése megmarad a következõ küldetésre is, mint minden másnak.
Egyébként hasznos infok vannak a játék fórumán is.
Itt olvastam, hogy a csatahajóknál lehet olyan csinálni, hogy a fõ fegyverei helyett felfüggesztési pontokat raksz(mintha rakétának kellene), de rakéták helyett különbözõ ágyúkat/lövegtornyokat csinálsz, így a játékos állíthatja össze a hajó fegyverzetét küldetés elõtt.
Van egy Tie fighter modom a játékhoz, nemtom hol találtam, de elküldhetem az emilcímedre. Példának elég jó.
Lécci próbáld már megcsinálni, és berakni a játék alá az elõbbi honlapon lévõ 101-es gyakorlatot. Neked mûködik-e, nekem nem akar, de mondom a tömörítõ progi csak sejtem hogy kell használni...
kezdõ modolási infok
Tegnap, meg ma is próbálgattam, de van egy kis bibi. Nem találtam meg sehol, hogy mûködik a játék csomagolóprogija.
Valahogy mûködésre tudom bírni, de az összerakott .dat fájlok lehet nem jók, ugyanis a játékban nem akarnak mûködni.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Nincs valahol valami reszletesebb doksi, mint ami a honlap MOD SDk szekciojaban van? Az ugyanis eleg keves magaban.
Hajra! Van nehany fegyver otletem. Egyebkent van valami korlas a fegyverekre? Peldaul minel nagyobb egy raketa romboloereje, annal nagyobb a tomege, es igy annal rosszabb a manoverezo kepessege? Ha nagyobb egy agyu, akkor tobb energiat zabal, es kevesbe mozgathato?
Hajokban jo lenne nehany erdekesebb. Ahogy neztem, a jatekban az osszesnek szepen a seggen vannak a hajtomuvek. Erdemes lenne kiprobalni egy olyan format aminek az oldalan vannak a hajtomuvei, igy a farra lehetne fegyvereket logatni.
Van valakinek modot csinálni a játékhoz?
Fõképp új ûrhajókra gondolok. Nézegettem nem túl nehéz.
3D rajzoló(3D Max, Maya, vagy a progi saját tervezõprogramja) és 2D textúrarajzoló(photoshop, vagy más jó progi) kellene. A hajók tulajdonságait viszonylag könnyû beleépíteni, ugyanis csak egy szöveges fájlt kell létrehozni, semmi programozás.
Jómagam 3D a rajzolást vállalom, a textúrarajzolás annyira nem megy...
Ja és papíros ûrhajótervek már vannak valahol nálam.
Nagyobb hajókkal:
- lehet alrendszerekre célozni, azt vettem észre, hogy a reaktort/hajtómûvet/pajzsgenerátort nehéz kilõni, így érdemesebb a fegyvereket lõni
- torpedóvetésnél ne állítsd autora, mert nem jó. Az ellenséges hajó könnyen leszedi a torpedóid, hacsak nem lövi más hajó is, vagy kilõtted a pontvédelmi ágyúit, vagy olyan irányból támadsz, ahova nem tud lõni velük(alulról, hátulról)
- a lézerek(talán a kis pontvédelmi ágyúk is) gyorsabban töltõdnek, ha lentebb veszed a pajzsot. Ilyenkor viszont jobban sérül a hajó, így csak akkor érdemes, ha az ellenfél másra lõ
- ha megsebezték egy fegyveredet de már megjavítottad, akkor vidd fel az energiáját, mert ha megsérül automatikusan lentebb állítják
- a pontvédelmi ágyúkat állítsd def-re, mert így magától lõ a hatótávba érõ dolgokra(elsõsorban a torpedókra és vadászokra, de a nagyobb hajókat is elkezdi lõni)
Ennyi jutott eszembe elsõre...
Vadászokról nem tudok sok mindent mondani, talán azt, hogy ha az utánégetõ be van kapcsolva, akkor hiába dobsz csalit, a rakéták rád fognak menni!
A játék könyvtárában van pdf-ben a kézikönyve, ott is találhatsz még infokat.
Egyébként meg ez a játék nem is akar jobb lenni egy freespace-nél szerintem.
Engem erõsen emlékeztetett a Terminal Velicity nevû õsrégi játékra. Sajnos már az sem tetszett és ez sem fogott meg igazán. A Free Space 2 még mindig jobban leköt.
Azt írták, hogy a szeptemberi újságokkal már jön a demo-ja.
Nagyon várom... még most is tetszik a demoja, pedig igen régi! Remélem nem cseszik el...
War. War never changes.
De ami igazán jó lesz az a Nexus, bár kicsit más kategória...
Még anno játszottam a demojával(akkor még ig3)
jó lenne ha ötvöznék aj átlkot az Bridge Commander grafikájával...
War. War never changes.
Majd ki kellene próbálni, ha kellõen belejöttem 😊
War. War never changes.
Egyébként meg ott az anyahajó, az nagyobb, és irányíthatod az összes hajót is vele...
War. War never changes.
A javítást pedig tényleg belerakhatták volna. Most csak úgy lehet javítani, ha megsérült egy alrendszered, akkor azt csata alatt megcsinálják, de ettõl a hull-érték nem megy fel 😞
a kampányban majd kapok jobb hajókat?
ja és miért nem lehet javítani? ekkora baromságot
War. War never changes.
Most vettem csak észre, hogy multiplayerhez be tudsz állítani bármilyen helyzetet, helyszínt, hajókat...
Javítást meg nem tudom lehet-e egyáltalán, én nyomát sem láttam, pedig igen csak jól jönne, mikor a kampányban a vége felé már 20% alatt van minden hajó egy században...
Mikor és hol lehet javítani a hajókat?
War. War never changes.
Ez persze nem tuti biztos, de ez tûnt fel. Mondjuk legalább fordítva - ha te támadsz - is mûködik 😊
Melyik energiára gondolsz? Ha a hull-ra akkor az sajna nem, még a hadjárat alatt sem. De minden más energia töltõdik, csak a 100-as pajzs mellett lassabban.
A nagy csaták meg tényleg k**va jók, fõleg mikor 2 teljes rombolószázad esik egymásnak
de pár dolgot nem értek,pl. hiába raktam fel 100%-ra apajzsom, az összes sérülés a hull-t érte, miért? És töltõdik az energia? MErt egy nagy csata végén már elég kevés marad... addig is egy kép: itt látszik hogy hiába max a pajzs alig élek
War. War never changes.
Nekem eddig az volt, hogy vagy alig bírtam sebezni az ellenfél hajóján, vagy pedig viszonylag könnyen áttörtem a védelmét. Persze arról nem is szólva, ha egyedül maradva rám jönnek 3 an.
Esetleg írjunk ki háziversenyt, hogy ki tud akár Asher vagy Spectre típusú rombolóval lelõni ellenséges cirkálót egy-az-egy elleni harcban 😊)
War. War never changes.
War. War never changes.
relo-aded-rule-s2k4
tota-lown-age!-burp
kick-thel-imey-zzzz
hide-your-juar-ez!!
ment-alho-spit-tal!
War. War never changes.
War. War never changes.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Meg kevesebb multi/single mission van.
Biztos vmi nagy vitorlázós fickó lehet 😊
- könnyû/elfogó vadász
- nehézvadász
- bombázó
- fregatt
- romboló (2 félét tudtam eddig irányítani)
- cirkáló (van 2 féle, de ilyet még sajna nem kaptam)
- anyahajó