Starshatter

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lockheed
Hát ebben a témában nemigazán vagyunk elkényeztetve, úgyhogy én minden megjelenõ játékot alaposan végigjátszok általában sokszor... Már aminek van vége. Pl X3 Reunion az nem pont ilyen. De azzal és a Nexus -al, még mind a mai napig rengeteget játszom. A NEXUS -nak szerintem fergetegesen jó grafikája és sztorija van! Nagyon szeretem. De az inkább taktikai játék, mint szimulátor, de annak elsõosztályú! De mondom, nekem ez is tetszik, mert nekem bejön az irányítás, mert érzõdik a hajók tehetetlensége! Egyedül nekem a kinézetével van problémám, mert szerintem ez nem a 2006 -os színvonal. De hát ez legyen a legnagyobb baja... :)

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

na igen, csak így nem tetszika játék. kuka. pedig a graf meg a sztori jó lett volna. inkább akkor lett volna igazán jó, ha a rendeklekézre álló flottából szabadon eldönthetõ hgoy melyik hajót akarjuk irányítani, aminek megvan a maga feladata a csatában, tehát ha csak egy fighterrel van az ember is befolyásolhatja a csata kimenetelét, csak legfeljebb kevésbé mint egy nagy csatahajóval. a többi hajó meg csatázgat egymással.legalábbis én így képzelnék el egy igazán jó ûrstrtatégiai akciót

Lockheed
Háát én Newtoni fizika szerint játszom! :) Nemszeretem az arcade cuccokat... Nézd azt, hogy egy Fregatt kb 5-800 méter hosszú. Egy ekkora hajótól nemlehet elvárni, hogy fürge legyen. :) És akkor még Destroyer/Cruiser/Mothership még szóba sem került!

ez vmi olyasmi mint a bang gunship volt csak már vannak benne taktikai elemek is. legalábbis a grafika nekem ezt sugallja. ami meg azt sugallja hogy mindjárt letörlöm az az, hogy nem tudom normálisan irányítani, alig mozog az ûrhajó, bármilyen arcade stb. legalapabbra is állítom az irányítását

Lockheed
OOóóó török fölfelé, mint a talajvíz! :) Most kezdõdött el a negyedik kampány... ( Firestorm ) És már egy jó ideje romboló osztályú hajó kapitánya vagyok... :) Viszont szerencsére ahogy látom, visszafelé "kompatibilis" a dolog, mert nemigazán vágyom a hadtestparancsnoki címre. Az anyahajó nem tetszik igazán... Vagyis tetszik, mert jól néz ki, meg böszme nagy, csak az igazából nem fogott meg, hogy vadászokat indítgatok és a fegyverzete némi defensive Phalanxokra korlátozódik. De hát a hordozóknak nem is ebben van a harcértékük ugyebár... :D

Lockheed
Én is átkértem magam egy másik hadtesthez ( 48th Destroyer Squadron "Enigma" ), és támadnom kellene az említett cirkáló hadosztályt ( Assault Cruiser Group "Imperator" )... Nos nem egyszerû ez tény... Hiába verjük tönkre az egyik felét a csoportnak Carrierestõl 1db Destroyer veszteséggel, a másik fele olyan fölényes gyõzelmet arat, hogy marad ott 1 Destroyer és 1 Cruiser kb 4 cirkáló+support ellen... Nagyon nehéz! :)

Ez a rádiós dolog engem is érdekelne... Viszont amikor az említett "másik fele" elhullik már 10 alatt vannak a kellõ hajók! :S Hehe! :)

Ivan Pjodr
Én is próbálkozok a 2. kampánnyal. Az elsõ csatámban 1 hajó veszteséggel elintéztem egy egész ellenséges romboló csoportot :) De utánna olyan küldetéseket ad, hogy támadjak meg komplett cirkáló hadosztályokat. Hát nem sok esélyem lenne :o

Nem tudjátok hogyan lehet rádiózásnál a 10-es fölötti számokat elérni?
Így a második hadjáratnál elég sok hajó van egyszerre, és amik hozzám tartoznának mindig 10 fölötti számot kapnak a rádió résznél :S

JK: (akinek a házába pár nap leforgása alatt többször is betörtek) Utálom, hogy nekem kell egyedül kulcsot használnom ehhez a házhoz!

Lockheed
Hmmm a Többiek irányítgatásával még eddig nem is nagyon próbálkoztam, kivéve ha kértem némi supportot... Már végigcsináltam a második Kampányban az elsõ csatát, ami kb elég húzós volt, de végül az ötödik próbálkozásra sikerült úgy lejátszani, hogy egy hajót sem vesztettünk. :) Azóta meg túlvagyok 5 patrolon de az égvilágon senkivel nem találkoztam. Valami csak történik majd! :)

Ivan Pjodr
A cruiserek tényleg durvák, az elõzõ verzióban mikor már olyannal is mehettem fél flottákat lehetett elintézni :D

Szerintem mindenképp próbálj meg összehangolt támadásokat indítani. A navigációs képernyõn a többi hajónak is tudsz iránypontokat kiadni, és így bekerítheted az ellenség hajóját, utánna már csak arra kell figyelni, hogy ne te érj elõször a torpedói hatótávolságába :) A gépi szövetségesek néha nagyon jól bírják, ha õket kezdi el lõni az ellenség, közben meg akár maximális hatótávolságról is betalálnak a te torpedóid. Nekem ez bejött többé-kevésbé, ti hogyan harcoltok nagy hajókkal?

JK: (akinek a házába pár nap leforgása alatt többször is betörtek) Utálom, hogy nekem kell egyedül kulcsot használnom ehhez a házhoz!

Lockheed
Jaja végigcsináltam a Traininget, azzal kezdtem szokásomhoz híven... :) Viszont akkor sem egyszerû a Fighterek után a StarShipeket irányítani, és effektaíven alkalmazni õket harcokban.

" teljesen leveszed a gázt és az emcon-t... " - és tényleg, hisz olvastam a manualban is, csak valahogy elmerült az agyamban ilyen késõn már... :))

Bucser
Próbáltad már a training kampányt? Nem véletlenül van:)

mondjuk nekem valamiért a kampányban elsõ leszállás után kilép a játék mentés nélkül:( úgyhogy nem tudom élvezni õket.

Rakétákat elkerülni úgy lehet, hogy kicsapod a decoy-t aztán irányt váltassz majd teljesen leveszed a gázt és az emcon-t.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Lockheed
Egyikhez sincs semmi köze... :) Nexus inkább taktikai játék, ez meg >>>szerintem<<< inkább szimulátor, taktikai elemekkel... A Haegemonia meg stratégia. Viszont ez meg sem közelíti az említett játékokat grafikai szinten, bár nem is ezért tetszik.

To Ivan: Jaja, a 14. -ik nap végén végre véget ért! :) Most ültem át Frigate -ba és tényleg jónak tûnik, bár még rá kell jönnöm 1-2 dologra... Az elsõ missionban egy Cruiser 2, azaz kettõ darab rakétával/torpedóval elporlasztott, pedig bõszen manõvereztem és lõttem a decoy -t kifelé! :) Hát igen nemhiába van két hajóosztállyal fölöttem. :D

képek alapján olyasminek tûnik mint a nexus the jupiter incident volt, témájában meg mint a hegemónia.

még nem töltöttem le, megéri vele foglalkozni ? mennyire jó ?

Ivan Pjodr
Egy darabig eltart az biztos :) Most értem a végére, úgy emlékszem 12-14 nap volt kb a hadjárat, de biztos függ attól is, hogy mennyire hatékonyan írtod az ellent.

Egyre rájöttem, hiába vezethetsz már rombolót, mindenképp magaddal kell hívni az AI vezette hajókat is, mert egyedül hamar szétkapnak :)
Egyébként jól emlékszem, hogy a régebbi részben nem lehetett a fregattokat is irányítani? Itt végre lehet, és elég jók.

Lockheed
Uramisten! Mikor lesz már vége az elsõ kampánynak? :)

Ivan Pjodr
Köszi, de úgy emlékszem, hogy ezekkel nem volt gond. Töltöttem le annak idején mások által készített fegyver modot, és az sem ment :( Szerintem vagy a gépem, vagy a progi nem mûködött úgy ahogy kéne (mondjuk én is lehettem figyelmetlen, de amit mások úgy raktak fel hogy mûködik, annak csak mennie kellett volna).

Bucser
Asszem ki kell egészíteni a starshatter.com oldalon van a MD SDK asszem és ott írják, hogy hozzá kell írni a játékhoz, hogy fegyvert hajót és custom missionokat tudja beletenni.

Itt ezt írja:

To get started on a mod now, download the Starshatter archive manager and the Magic modeling tool from the DOWNLOADS PAGE of the official website. Then create the following directories in the game install directory:

Mods
Mods\Missions
Mods\Ships
Mods\Weapons (optional)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ivan Pjodr
Van egy weboldal, amin össze vannak gyûjtve szinte minden játékhoz mindenféle modok. Este meg tudom nézni majd neked a saját gépemen a címet.

Régebben próbáltam én is saját hajókat beraknia játékba, de sajna új fegyvert nem sikerült sehogy sem :( Hátha ebben az új részben jobban megy, meg lesz is idõm egyszer...

Bucser
Nekem rettenetesen tetszik:) mind a commander rész mind a fighter rész (igaz csak a tutorialt vittem végig és most megyek majd a normal kampány elsõ missziójába:)

Hallottam modokról, meg hogy azok a Starshattercentral.com-on vannak de sehol nem találom ezt az oldalt. esetleg valami alternate link ezen modokhoz? Hisz pl a B5 mod igencsak felkeltette az érdeklõésemet.

Ivan Pjodr
Nem volt itt nagy felháborodás, csak annyi, hogy a két játék tényleg szinte ugyanaz, és ha már megtaláltad ezt a régi fórumot is, ugyanúgy rakhattad volna az info-idat ide, és akkor mindenki örült volna neki.(Köztük én is, mert nem gondoltam volna, hogy valaki egyáltalán foglalkozik majd rajtam kívül ezzel a játékkal :) )

De a lényeg, hogy akkor nyomassuk a játékot, és ha valaki rájön valami turpisságra, akkor nosza írja be ide :)

Én eddig az Opertation Highland vége felé járok, de nem akar vége lenni. Valahogy mintha a légköri harcok irányíthatóbbak lennének, mint a régiben. Egyébként semmi változást nem vettem még észre a játékmenteben.

Bucser
utánanéztem külföldi fórumookon. a játék tök ugyanaz mit a Starshatter volt csak új textúrákat és audiót kapott semmi mást nem változtattak benne.

hiba
Hamar arra volt idejuk hogy bezarjak meg felhaborodjanak rajta akkor a taknyok azt is megtehettek volna hogy beloknek par infot mert ez azert megse tok ugyanaz.

Ivan Pjodr
Úgy látom a másik topic bezárásra ítéltetett. Ide viszont jöhetnek a tapasztalatok, kérdések, meg bármi ami ide tartozik :)

Ne busulj, Ivan! Nekem se megy. Nyilvan balf..okk vagyunk, mert ilyesmire senki nem panaszkodott a forumokban.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Ivan Pjodr
De ha tudsz csinálni egy mûködõképes új fegyvert, szólj, mert k**ra nem tudom miért nem mûködik az enyém, sõt egyet a netrõl szedtem, az se megy...

Köszi, azért remélem lessz tört peccs, a modolást meg egyenlõre magamtól csinálom, de azért köszi a segítséget.

Ivan Pjodr
Akkor nem fog menni, hacsak nem lesz vmi tört peccs, de ilyen játékhoz kétlem, hogy csinálnak.
Az #54 - #56 hozzászólásban vannak hasznos linkek modoláshoz, és ha van msn-ed, icq-d, azon is szívesen megosztom csekélyke tapasztalatomat.
Tudok küldeni pár hasznos példát, a készítõk valahogy nem halmoztak el velük...

Tudom,hogy van javítás csak ha megpróbálom felrakni kéri a kódot de az eredeti kód (relo-aded-rule-s2k4) nem jó neki, a modolással meg próbálkozom.

Ivan Pjodr
A www.starshatter.com-ról biztos megtudod, hogy van-e javítás...

Örülök hogy tetszik a modolhatóság, és remélem, hogy meg akarsz ismerkedni vele, mert új fegyvert az istennek se tudok belerakni :))
Ha elkezdenéd szívesen a modolást, segíthetek valamennyit.

Sziasztok nem tudjátok van e már a javításhoz crack vagy valami, egyébként nagyon tetszik a játék és ez a modolhatóság is nagyon jó.

Én is letöltöttem, de az istenért sem indul el az autorun. Ha direktben a irsetup.exe-t indítom el akkor csak villan egyet a windows azt semmi. A Starshatter-Setup.exe-nél persze kéri a serialt, de amiket itt írt valakinem fogadja el!
Segítsetek lécci!!!
[email protected]
Ivan Pjodr
Legalább nem csak én szívok...
Az errlog.txt-ben azt írja a fegyverekre, hogy nem tudja elemezni a .def-fájlt. Hogy mit jelent, nem tudom. Szintaktikai hiba nem igazán lehet, mert 1000szer átnéztem.
Nézegetem a mod fórumokat, hogy nem volt-e másnak is ilyen probélmája, de még semmi.

Inkább csinálgatok ûrhajókat. Ma lett kész ez elsõ, amit teljesen én csináltam a rajzolástól kezdve. De még nem tökéletes, mert a haladási iránya a hajó oldala felé van:)

Az oruletbe kerget ez az istencsapasa! Egyszeruen keptelen vagyok rajonni, hogy miert nem hajlando hasznalni a moddolt fegyvereket.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Ivan Pjodr
Küldtem egy mailt néhány hasznos dologgal.

Ivan Pjodr
A 3D Studio Max sorozat elég jó, annak a .3ds formátumát lehet importálni a magicbe.
De fegyverhez nem kell feltétlenül rajzolni. Én egy lassabban haladó, nagyobb lövedékû energia fegyvert próbáltam, ahhoz csak egy sprite kell.

Se ICQ, se MSN. A mail cimem az adatoknal. Probalkozom a fegyver keszitessel. Sajnos a Magic egyszeru mint egy faek, vagy en vagyok hulye hozza. Keresek valami ertelmesebb 3D modellezot.

Ivan Pjodr
Igen, sajna az eredeti hajókat tulajdonsáagit nem lehet nézegetni, marad az, hogy a játékban hasonlítgatod...
Próbálj már meg majd saját fegyvert csinálni, én tegnap egész nap próbáltam, de nem akart mûködni.(Töltöttem a netrõl egy hajót, amihez volt saját fegyver, az sem ment)
Fogalmam sincs miért nem :(

Én is csinálom már a hajóimat, meg bátyám is rajzolgat. Hû de jó lesz textúrázni, elõre örülök.

Van Msn-ed, vagy icq-d. Jobb lenne ott megbeszélni.

Elkeszult az elso hajom. A Sample konyvtarban levo cirkalo modellt hasznaltam hozza. Kapott ket elore nezo XRay lezert, ket oldalra nezo plazma agyut, es negy pontvedelmi agyut(1 a taton, 1-1 a hajtomu gondolak oldalan, es 1 az orr alatt). Az a baj, hogy fogalmam sincs a realis parameterekrol. Mekkora a scale parametere egy cirkalonak? Milyen nehez? Mekkora toloero kell hozza?

Ivan Pjodr
Ha 300 km-ekre kell menned, nehogy végigvárd!
Ha nincs ellenség a közelben, akkor a nav képernyõn(n gomb)válaszd ki a hajód, majd jobb gomb>add navpoint. Ha minden igaz, akkor auto módban egy pillanat alatt odavisz.

oks, bár eddig nem tutam erõt veni magamon hogy folytasam tutorialokat :D

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Hmuda
Sõt nekem még a grafikával sincs bajom, ahoz képest hogy "ultra-low-budget" játék, kimondottan kellemes a megjelenése.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
Lesz úgy, hogy 300km-re levõ WP-kre kell majd menni és aztfolyamatos utánégetõvel elég bajos kibírni oda-vissza, még idõgyorsítással is, szóval a legreálisabban csak felgyorsítom a hajót, aztán magátol sodródik és az üzemanyagom még mindig fullon van majdnem. :-)

Braveheart: a dokkolásnál néha elfelejt átváltani ILS módba a gép, szóval a célzó meletti görbén van egy kis felirat a bal-alsó sarokban, azt nyomkodva átválthatsz ILS-re és akkor menni fog. A kötelék reagálása a parancsokra tényleg elég gázos lett.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Ivan Pjodr
A rádiónál nem tudom de hogy csinálod, de ahogy észrevettem ne csak a wingmannek kell parancsot adni, hanem az elementnek is.
A fregattról: ez a hajótípus kifejezetten vadászok ellen jó, tehát ne nagyon menj közel, 4*4 40-50km-rõl kilõtt ASM-tõl simán megsemmisül. De ha nem, akkor a következõ küldetésben ugyanolyan sérült lesz, és csak be kell fejezni a munkát. Sztem semmi károd nem lesz belõle, ha 2 szeri nekifutásra lõsz ki egy nagy hajót.

Egyébként egyetértek veled. Közel sem tökéletes a játék, de nem is nagy fejlesztõcég csinálta, és én a hibák ellenére is el tudok játszogatni vele. A könnyû modolhatóságáról nem is beszélve, persze nem mindenkinek ez számít.
Egy a lényeg, ne add fel, játsz végig egy-két hadjáratot, hogy legyen rombolód-cirkálód, hátha megtetszik a játék. Ha nem, nem.

oks csak kiváncsi voltam ki hogy, amenyit nyomtam vele (kb elsõ két tutorial :P) énis a leg reálisabban csináltam ahogy lehett :)

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Nos most hogy játszottam a játékkal jópár órát, leírnám a véleményem.
Grafika: hát igen sztem ez az egyik leggyengébb pontja
Hang: kár hogy a rádiózást csak olvasni lehet és kevés a zene
Játékmenet: sztem egyre több bugba botlok bele, pl hiába kérek néha leszállási engedéjt ar archonra, hiába ad nem tudok leszállni. Sérüléskor néha elmegy 1-2 dolog ,bár lehet hogy ez nem bug. A másik meg hogy gyakran nem tudok használni 1-2 funkciót, és nagyon hülye az ai. Pl. épp nemrég hazaküldtem a kötelékem ,de észrevettem hogy egy ellenséges romboló elkezd követni. Mondom nekik támadják meg, mondják hohy oké megyünk, de azért is csak elmentek dokkolnia több száz km-re lévõ carrierbe és ki se jöttek...
meg amikor a missiont akarok elfogani van hogy 3-4 ugyanaz. Pl. most van egy ilyen hogy destroy UDEL ami egy romboló. Legalább 3-4 ilyen van. Egyet elfogadok, megyünk támadni de az cak engem lõ, a társaimat le se szarja. Ráadásul amikor az élete 20% alá esik, a társaim abbahagyják a támadást, mintha én adhatnám a kegyelemdöfést. Mondom támadják tovább, ok de le se szarnak,mert ot mennek mellette az meg nem lövi õket... megyek támadni és oylan messzirõl elkezd lõni rakétákkal hogy lehetetlenség akár 10 km-re is megközelíteni...
Szal elég lesújtó a véleényem, nekem eddig nagyon nem jött be a game... sztem ki kéne adni hozzá egy legalább 100-200 mb-s patchet, mert ez így szinte játszhatatlan.

War. War never changes.

Lacc
Nahát ez mind nagyon jól hangzik, már szedem is lefele.
Multit próbálta már valaki? Milyen?
Ivan Pjodr
Ja ,és a játékot stars.exe -filesys kapcsolóval indítsd...
Most fegyvert próbálok csinálni, de nem akar összejönni.

Ha valaki tényleg akar modolni, akkor keressen bátran icq-n, vagy msn-en([email protected]).

Glpetyus

Már nem kell HTX :)

Glpetyus

Hi
PLS adjon már vki egy szériált,mert nekem nincs infó fájl :(

Köszi :)

Hmuda
Maximális fizikával, mivel az sokkal üzemanyagtakarékosabb a hosszabb küldetéseken. :-)