163
Starshatter - űr szimulátor/stratégia
  • Bucser
    melyik verzióhoz készült a mod? ugyanis Starshatter volt ajátk neve 4.5ig aztán az 5.0-tól pedig Starshatter Gathering Storm.
  • Trucker39
    Erre várunk néhányan.
    MOD-t hogyan lehet indítani a szimulátor alatt?
    Na most nem arra gondolok, hogy kell feltelepíteni, meg aktiválni a MOD-t. Letöltöttem a TOS BSG MOD-t, a szükséges helyre másoltam, aktiváltam a játékban, de sehol nem találom sem a hajókat, sem a küldetéséket. Ilyenkor mit kell tennem, erre lennék kíváncsi ?
  • Zsolo007
    Csak lenne már kész
  • Bucser

Ahogy láttam toshiroek heggesztik a BSG modot:) a Beast már benne van (Battlestar Pegasus)
  • Zsolo007
    CV kezelésben mennyire vagytok benne? Egyszerűen nem bírok rájönni, és a manual sem írja, hogy tudok repcsiket küldeni bolygós küldetésre. Valaki tudna segíteni?
  • Trucker39
    Köszönöm a választ!
    Kipróbáltam a szimet. Néhány training mission után tetszik a dolog. Remélem, a már említett Mod még tovább javítja az élményt.
  • Bucser
    Battlestar topicvban volt az elozmeny:

© Trucker39
    ma 22:15 | privát | galéria | válasz erre | #3975

Sajnos nincs 6DOF "csak" TrackIR, de egyenlőre ez sem működik.
    Igazad van, meghetnénk az ajánlott topicba, de nem válaszoltál a kérdésemre.

nos a válasz:

TrackIR 1-2-3-al 3.13-as software-el tökéletesen működik:) DE TrackIR4 proval nem megy jelen állapot szerintne is próbáld. Ezen ügyben utolsó Naturalpointos üzenet március 1 ahol azt mondták, hogy pár hétig nem lezsnek, de dolgoznak az ügyön.

Érdemes követni a naturalpoint oldalán ezt a topicot
  • Lockheed
    Azt nekem is csinálta időnként, de már elmúlt. Nagyon ritkán fagy egyet, de leginkább akkor ha megszakítom a küldit mert vmi nem úgy történt, ahogy szerettem volna... :) De ez is nagyon-nagyon ritka. De valóban, míg vadászokkal játszottam tényleg többet fagyott. De amint lehetett hajóosztályt váltottam fölfelé, mert nemnagyon szeretem a "kis" hajókat! Azthiszem a Spectre osztályú Destroyer a kedvenc hajóm! :) Bár a Devastator osztályú Cruiser amiben most ülök, az tényleg elég fölényes hajó a többihez képest, csak picit lomha... :) De hát egy 1100m hosszú 98100 tonnás hajó ne is legyen fürge! :) Viszont a tűzereje kárpótol mindenért! :)
  • Ivan Pjodr
    Wow, jó gyorsan haladsz a játékkal :) Gratula a kitüntetéshez ;)

Nálam az a gond, hogy sokat fagy, és ilyenkor elmegy a kedvem kicsit tőle. Múltkor is a 2. hadjáratban mentem egy küldetést bombázóval, ahol kilőttünk 8 vadászt, meg 2 fregattot is, és lefagy, mikor bedokkolok szegény rommá lőtt gépemmel :S
  • Lockheed
    Az utolsó kampány harmadik napján immár Cruiserben megkaptam az ötödik kitüntetésemet is... :) Egy Gold STAR -t amit 1 anyahajóért 2 destoryerért, és 1 Cruiserért kaptam 1 missionon belül. Biztos, hogy végig fogom még játszani párszor. :)

>kép<
  • Lockheed
    Hát ebben a témában nemigazán vagyunk elkényeztetve, úgyhogy én minden megjelenő játékot alaposan végigjátszok általában sokszor... Már aminek van vége. Pl X3 Reunion az nem pont ilyen. De azzal és a Nexus -al, még mind a mai napig rengeteget játszom. A NEXUS -nak szerintem fergetegesen jó grafikája és sztorija van! Nagyon szeretem. De az inkább taktikai játék, mint szimulátor, de annak elsőosztályú! De mondom, nekem ez is tetszik, mert nekem bejön az irányítás, mert érződik a hajók tehetetlensége! Egyedül nekem a kinézetével van problémám, mert szerintem ez nem a 2006 -os színvonal. De hát ez legyen a legnagyobb baja... :)
  • steweee
    na igen, csak így nem tetszika játék. kuka. pedig a graf meg a sztori jó lett volna. inkább akkor lett volna igazán jó, ha a rendeklekézre álló flottából szabadon eldönthető hgoy melyik hajót akarjuk irányítani, aminek megvan a maga feladata a csatában, tehát ha csak egy fighterrel van az ember is befolyásolhatja a csata kimenetelét, csak legfeljebb kevésbé mint egy nagy csatahajóval. a többi hajó meg csatázgat egymással.legalábbis én így képzelnék el egy igazán jó űrstrtatégiai akciót
  • Lockheed
    Háát én Newtoni fizika szerint játszom! :) Nemszeretem az arcade cuccokat... Nézd azt, hogy egy Fregatt kb 5-800 méter hosszú. Egy ekkora hajótól nemlehet elvárni, hogy fürge legyen. :) És akkor még Destroyer/Cruiser/Mothership még szóba sem került!
  • steweee
    ez vmi olyasmi mint a bang gunship volt csak már vannak benne taktikai elemek is. legalábbis a grafika nekem ezt sugallja. ami meg azt sugallja hogy mindjárt letörlöm az az, hogy nem tudom normálisan irányítani, alig mozog az űrhajó, bármilyen arcade stb. legalapabbra is állítom az irányítását
  • Lockheed
    OOóóó török fölfelé, mint a talajvíz! :) Most kezdődött el a negyedik kampány... ( Firestorm ) És már egy jó ideje romboló osztályú hajó kapitánya vagyok... :) Viszont szerencsére ahogy látom, visszafelé "kompatibilis" a dolog, mert nemigazán vágyom a hadtestparancsnoki címre. Az anyahajó nem tetszik igazán... Vagyis tetszik, mert jól néz ki, meg böszme nagy, csak az igazából nem fogott meg, hogy vadászokat indítgatok és a fegyverzete némi defensive Phalanxokra korlátozódik. De hát a hordozóknak nem is ebben van a harcértékük ugyebár... :D
  • Lockheed
    Én is átkértem magam egy másik hadtesthez ( 48th Destroyer Squadron "Enigma" ), és támadnom kellene az említett cirkáló hadosztályt ( Assault Cruiser Group "Imperator" )... Nos nem egyszerű ez tény... Hiába verjük tönkre az egyik felét a csoportnak Carrierestől 1db Destroyer veszteséggel, a másik fele olyan fölényes győzelmet arat, hogy marad ott 1 Destroyer és 1 Cruiser kb 4 cirkáló+support ellen... Nagyon nehéz! :)

Ez a rádiós dolog engem is érdekelne... Viszont amikor az említett "másik fele" elhullik már 10 alatt vannak a kellő hajók! :S Hehe! :)
  • Ivan Pjodr
    Én is próbálkozok a 2. kampánnyal. Az első csatámban 1 hajó veszteséggel elintéztem egy egész ellenséges romboló csoportot :) De utánna olyan küldetéseket ad, hogy támadjak meg komplett cirkáló hadosztályokat. Hát nem sok esélyem lenne :o

Nem tudjátok hogyan lehet rádiózásnál a 10-es fölötti számokat elérni?
    Így a második hadjáratnál elég sok hajó van egyszerre, és amik hozzám tartoznának mindig 10 fölötti számot kapnak a rádió résznél :S
  • Lockheed
    Hmmm a Többiek irányítgatásával még eddig nem is nagyon próbálkoztam, kivéve ha kértem némi supportot... Már végigcsináltam a második Kampányban az első csatát, ami kb elég húzós volt, de végül az ötödik próbálkozásra sikerült úgy lejátszani, hogy egy hajót sem vesztettünk. :) Azóta meg túlvagyok 5 patrolon de az égvilágon senkivel nem találkoztam. Valami csak történik majd! :)
  • Ivan Pjodr
    A cruiserek tényleg durvák, az előző verzióban mikor már olyannal is mehettem fél flottákat lehetett elintézni :D

Szerintem mindenképp próbálj meg összehangolt támadásokat indítani. A navigációs képernyőn a többi hajónak is tudsz iránypontokat kiadni, és így bekerítheted az ellenség hajóját, utánna már csak arra kell figyelni, hogy ne te érj először a torpedói hatótávolságába :) A gépi szövetségesek néha nagyon jól bírják, ha őket kezdi el lőni az ellenség, közben meg akár maximális hatótávolságról is betalálnak a te torpedóid. Nekem ez bejött többé-kevésbé, ti hogyan harcoltok nagy hajókkal?

• Lockheed
    Jaja végigcsináltam a Traininget, azzal kezdtem szokásomhoz híven... :) Viszont akkor sem egyszerű a Fighterek után a StarShipeket irányítani, és effektaíven alkalmazni őket harcokban.

" teljesen leveszed a gázt és az emcon-t... " - és tényleg, hisz olvastam a manualban is, csak valahogy elmerült az agyamban ilyen későn már... :))
  • Bucser
    Próbáltad már a training kampányt? Nem véletlenül van:)

mondjuk nekem valamiért a kampányban első leszállás után kilép a játék mentés nélkül:( úgyhogy nem tudom élvezni őket.

Rakétákat elkerülni úgy lehet, hogy kicsapod a decoy-t aztán irányt váltassz majd teljesen leveszed a gázt és az emcon-t.
  • Lockheed
    Egyikhez sincs semmi köze... :) Nexus inkább taktikai játék, ez meg >>>szerintem<<< inkább szimulátor, taktikai elemekkel... A Haegemonia meg stratégia. Viszont ez meg sem közelíti az említett játékokat grafikai szinten, bár nem is ezért tetszik.

To Ivan: Jaja, a 14. -ik nap végén végre véget ért! :) Most ültem át Frigate -ba és tényleg jónak tűnik, bár még rá kell jönnöm 1-2 dologra... Az első missionban egy Cruiser 2, azaz kettő darab rakétával/torpedóval elporlasztott, pedig bőszen manővereztem és lőttem a decoy -t kifelé! :) Hát igen nemhiába van két hajóosztállyal fölöttem. :D
  • steweee
    képek alapján olyasminek tűnik mint a nexus the jupiter incident volt, témájában meg mint a hegemónia.

még nem töltöttem le, megéri vele foglalkozni ? mennyire jó ?
  • Ivan Pjodr
    Egy darabig eltart az biztos :) Most értem a végére, úgy emlékszem 12-14 nap volt kb a hadjárat, de biztos függ attól is, hogy mennyire hatékonyan írtod az ellent.

Egyre rájöttem, hiába vezethetsz már rombolót, mindenképp magaddal kell hívni az AI vezette hajókat is, mert egyedül hamar szétkapnak :)
    Egyébként jól emlékszem, hogy a régebbi részben nem lehetett a fregattokat is irányítani? Itt végre lehet, és elég jók.
  • Lockheed
    Uramisten! Mikor lesz már vége az első kampánynak? :)
  • Ivan Pjodr
    Köszi, de úgy emlékszem, hogy ezekkel nem volt gond. Töltöttem le annak idején mások által készített fegyver modot, és az sem ment :( Szerintem vagy a gépem, vagy a progi nem működött úgy ahogy kéne (mondjuk én is lehettem figyelmetlen, de amit mások úgy raktak fel hogy működik, annak csak mennie kellett volna).
  • Bucser
    Asszem ki kell egészíteni a starshatter.com oldalon van a MD SDK asszem és ott írják, hogy hozzá kell írni a játékhoz, hogy fegyvert hajót és custom missionokat tudja beletenni.

Itt ezt írja:

To get started on a mod now, download the Starshatter archive manager and the Magic modeling tool from the DOWNLOADS PAGE of the official website. Then create the following directories in the game install directory:

Mods
    Mods\Missions
    Mods\Ships
    Mods\Weapons (optional)
  • Ivan Pjodr
    Van egy weboldal, amin össze vannak gyűjtve szinte minden játékhoz mindenféle modok. Este meg tudom nézni majd neked a saját gépemen a címet.

Régebben próbáltam én is saját hajókat beraknia játékba, de sajna új fegyvert nem sikerült sehogy sem :( Hátha ebben az új részben jobban megy, meg lesz is időm egyszer...
  • Bucser
    Nekem rettenetesen tetszik:) mind a commander rész mind a fighter rész (igaz csak a tutorialt vittem végig és most megyek majd a normal kampány első missziójába:)

Hallottam modokról, meg hogy azok a Starshattercentral.com-on vannak de sehol nem találom ezt az oldalt. esetleg valami alternate link ezen modokhoz? Hisz pl a B5 mod igencsak felkeltette az érdeklőésemet.
  • Ivan Pjodr
    Nem volt itt nagy felháborodás, csak annyi, hogy a két játék tényleg szinte ugyanaz, és ha már megtaláltad ezt a régi fórumot is, ugyanúgy rakhattad volna az info-idat ide, és akkor mindenki örült volna neki.(Köztük én is, mert nem gondoltam volna, hogy valaki egyáltalán foglalkozik majd rajtam kívül ezzel a játékkal :) )

De a lényeg, hogy akkor nyomassuk a játékot, és ha valaki rájön valami turpisságra, akkor nosza írja be ide :)

Én eddig az Opertation Highland vége felé járok, de nem akar vége lenni. Valahogy mintha a légköri harcok irányíthatóbbak lennének, mint a régiben. Egyébként semmi változást nem vettem még észre a játékmenteben.
  • Bucser
    utánanéztem külföldi fórumookon. a játék tök ugyanaz mit a Starshatter volt csak új textúrákat és audiót kapott semmi mást nem változtattak benne.
  • hiba
    Hamar arra volt idejuk hogy bezarjak meg felhaborodjanak rajta akkor a taknyok azt is megtehettek volna hogy beloknek par infot mert ez azert megse tok ugyanaz.
  • Ivan Pjodr
    Úgy látom a másik topic bezárásra ítéltetett. Ide viszont jöhetnek a tapasztalatok, kérdések, meg bármi ami ide tartozik :)
  • Nagydög
    Ne busulj, Ivan! Nekem se megy. Nyilvan balf..okk vagyunk, mert ilyesmire senki nem panaszkodott a forumokban.
  • Ivan Pjodr
    De ha tudsz csinálni egy működőképes új fegyvert, szólj, mert k**ra nem tudom miért nem működik az enyém, sőt egyet a netről szedtem, az se megy...
  • HUN Thomas
    Köszi, azért remélem lessz tört peccs, a modolást meg egyenlőre magamtól csinálom, de azért köszi a segítséget.
  • Ivan Pjodr
    Akkor nem fog menni, hacsak nem lesz vmi tört peccs, de ilyen játékhoz kétlem, hogy csinálnak.
    Az #54 - #56 hozzászólásban vannak hasznos linkek modoláshoz, és ha van msn-ed, icq-d, azon is szívesen megosztom csekélyke tapasztalatomat.
    Tudok küldeni pár hasznos példát, a készítők valahogy nem halmoztak el velük...
  • HUN Thomas
    Tudom,hogy van javítás csak ha megpróbálom felrakni kéri a kódot de az eredeti kód (relo-aded-rule-s2k4) nem jó neki, a modolással meg próbálkozom.
  • Ivan Pjodr
    A www.starshatter.com-ról biztos megtudod, hogy van-e javítás...

Örülök hogy tetszik a modolhatóság, és remélem, hogy meg akarsz ismerkedni vele, mert új fegyvert az istennek se tudok belerakni :))
    Ha elkezdenéd szívesen a modolást, segíthetek valamennyit.
  • HUN Thomas
    Sziasztok nem tudjátok van e már a javításhoz crack vagy valami, egyébként nagyon tetszik a játék és ez a modolhatóság is nagyon jó.