3757
DnD 3.5 szabaly ismerteto (magyar),
DnD 3.5 szabalyok (angol), DnD 3.5 szabalyok update (angol)
Eberron világleírás I. (Fajok, Kasztok, Karakterisztikák)
Eberron világleírás II. (Kiemelt kasztok, Felszerelés, Élet a világban)
Eberron világleírás III. (Szervezetek, Varazstárgyak, Szörnyek)
-
reveant #3477 Köszönöm -
DragonKnight #3476 CTRL-CLICK + huzas egy ures helyre
-
reveant #3475 Hello
Ha van 10 italom egyben, akkor hogyan tudom szétszedni öket? -
Roró #3474 Ja hát mindenki azt szeretné ha oda mennének az emberek ahol ő van. A helyzet az hogy mindenki aki nem a Thelanison van az sajnos rossz szerveren kezdett el ténykedni. Most lehet fújni + megkövezni de ez tényleg így van. Ahol kis csoportok vannak 1*rüen nyögve nyelősen lehet haladni, jó a Cannithon ahol nagy létszám megvan a ott valószínűleg nincs ilyen jellegű probléma. De itt nálunk van szinte az összes régi ddo-s keeper-ről + devourer-ről és még sok új europai akik valljuk meg +/- 1 órával de kb ugyan akkor fekszenek le aludni mint mi. Ezért hiába van statikus/guild party-zás minden LFT-m +található a legutolsó farmolástól a raid-ig. Persze a tuti ha éjjel 3-tól kezd el nyomulni az ember mert akkor kezdenek el kockulni az usa-beliek is és gusztustalan mennyiségű lfm- van.( jó pub-al 50-50% hogy sikeres lesz a q, de hát erre való a szelektálás). -
zozoalma #3473 Nekem van egy Tr-t Human Paladinom, sajna a barbárokkal nem veszi fel a versenyt de azért elég brutálisan lehet vele gyilkolni :)
Sajna Ench rengeteg pontba kerül ,ugyhogy tanknak még mindig haszontalan csak Dps.
Sarlona szeron is szivesen várunk minden magyart Guild lv33 lv1-lv20 ig vagyunk páran magyarok :)
IGN:Higany,Tiranda, -
Roró #3472 Bizony + ToD-ból Horath szórja ki az alacsony wisdom-al rendelkezőket. A will az elég fontos minden karakternek és aki elhanyagolja később szívni fog(kis will miatt kapják Curse-t és will kell minden cuccnak a leküzdésére, ha nincs buff, vagy vmi debuff rá). -
DragonKnight #3471 Igen a palárol az jut eszembe amit az egyik ddo fórum user aláírásában láttam. Valahogy igy hangzik magyarul:"Ha ezer majmot leültetünk ezer számítógép elé, akkor van rá esély hogy az egyik egy olyan paladint fog rollolni ami nem totális abomináció"
A featet lehet cserélni korlátok között. Syberis Dragonshard kell hozzá meg is kis pénz. És akkor a Jorasco házban a Fred nevű npc megteszi ezt neked. De ez csak korlátok között lehetséges. Pl. amikor elvesztegeted az egyik feat esélyed egy olyan featre amit később úgyis megkapsz, akkor arra ez a lehetőség nem jó.
A másik megoldás meg a reinkarnáció valamilyen formája.
Ezen megoldások mindegyike fáj valamilyen módon. Legtöbbször TP-be kerül az meg pénzbe, vagy igen sok favor grindbe.
Amúgy szegény wisdom attribútum nagyon sokszor van dump statként nyilvántartva még olyan osztályoknál is mint a paladin vagy a monk. Nekem is monkom van és nem hanyagoltam el a wisdomot. Az u7 után meg még jobban örülök hogy így tettem mikor a Touch of Death megkapta a wisdom alapú mentőjét.
Viszont sok monk most mehet reinkarnálódni mert van neki 8-10 wisdomja és a legjobb monk speciális támadás nem fog nekik szinte sose működni csak akkor ha a mob 1-est dob.
-
#3470 Még mindig nem tudok egyet érteni, mert láttam én már palát 8-as wisdommal, pedig szerintem pnp tapasztalattal olyat nem csinál az ember. Az csak jó lehet, hogy már tud valamit a rendszerről, amíg nem érzi úgy, hogy most már semminek nem kell utánanéznie. Legalább nem nulláról indul tudásban, mint azok a szerencsétlenek, akik még sosem láttak dnd-t (szerintem kis arányban jutnak 5-ös szint fölé az ilyenek). Az meg, hogy valaki elszúrja az első karakterét... hát nekem sem az első dnd karakterem volt a legtáposabb. Ez egy ilyen játék. (És ha most csak simán használható lesz az első karakterem, nekem az is megfelel, mint ahogyan pnp-ben is megfelelt.)
A feateket meg úgy tudom valahogyan lehet cserélgetni, bár még nem próbáltam (biztos nem a pnp tapasztalat miatt nem kellett cserélnem :D). Szerintem nagyobb probléma a 8-as wisdom palának, miközben 18-as a dexterity-je és nem is szólhatod le, mert ő úgy gondolta, hogy milyen jó lesz két egykezes fegyverrel tolni, meg a dex ad ac-t, reflex mentőt... -
DragonKnight #3469 Rosszul értettél. Nem azt mondtam hogy a kari indításánál pofára esik az akinek PnP tapasztalata van. Azt mondtam hogy a karit az indításnál lehet elbaszni. És ez független attól hogy PnP van-e vagy nincs.
Miért?
Azért mert a többség itt nincs rá kényszerítve hogy mielőtt csinál egy karit elolvassa a e teljes wikit (feat, enchantments, skill, DC, AC, HP stb).
Ezért ha nincs tapasztalata akkor még azt se tudja hogy hány darab featet kell/tud felvenni/mik a granted featek amiket ingyen kap és nem érdemes felvenni(ilyen emberek is akadnak), és azokhoz mi a követelmény, vagy mi a hátránya az adott featnek.
Mondok erre egy szép példát ami sok robottal megesik ha a játékos először indítja.
Felveszik az Improved Fortification featet, mert úgy gondolják hogy milyen király már ha immunisak lesznek a sneak attackra és nem kell heavy fort itemet cipelniük. Csak arra nem gondolnak/nem olvassák végig/nem kérdezik meg/nem esik le nekik, hogy ezzel együtt immunisak lesznek az összes healing spellre is. Ha ehhez még felveszik a Warforged Healer's Friend enchantmentet is akkor szoktam azt mondani, hogy EPIC FAIL. No most amikor ezt már megtudják csinálni akkor már van egy pár szint a kariban. Mi marad? Reroll vagy reinkarnation.
A másik dolog hogy a játék lvl20-on kezdődik. Viszont mikor eléred a lvl20-at akkor nem mindegy hogy milyen statjaid vannak, és ezek a statok nagyban befolyásolják a kari játszhatóságát. Itt se lehet sok mindent tenni ha induláskor el van rontva a dolog.
Itt jön be a másik örök érvényű mondás, hogy a CON sose elég. És aki azt a kiinduló értéken hagyja szintén gyártott egy semmire se jó karit.
No ezért javaslom a DDOCharGen használatát mert azzal lépésről lépésre meglehet tervezni a kari szintjeit. És látod azt hogy milyen lesz a végén.
Aki meg ne adj isten azt gondolja hogy mivel van PnP tapasztalata és ezért biztos jó karit fog rollolni és minden szinten optimálisan választ, annak csak sok sikert tudok kívánni. Nem mondom hogy lehetetlen de a PnP tapasztalatból jövő prekoncepció DDO tapasztalat nélkül kifejezetten hátrányos. -
#3468 A felét elolvastam, de feladtam. Azon kívül, hogy nagyjából az összes felsorolt pontra be lehet látni, hogy vagy ahhoz kellett, hogy a dnd számítógépen játszható változatát el tudják készíteni (és az érdekes és eladható legyen, a szemetek!!!), vagy a játékélmény javítását szolgálja, vagy a kasztok és fajok közti egyensúlyt szolgálja, vagy olyan változtatás, ami nem befolyásol semmi lényegeset (pont leszarom, hogy a drow-kat drow-na hívják-e ).
Ettől függetlenül nem értem, hogy mi az a hatalmas dolog, amivel pofára lehet esni karakter indításnál pnp dnd tapasztalattal (szerintem csak segít). Teljesen természetes, hogy a diplomácia skill nem úgy fog működni a ddo-ban, mint pnp dnd-ben, ezért olvassa el az ember, hogy mit is csinál. Szerintem aki sosem dnd-zett, az sokkal jobban meg van lőve a dolgokkal.
Persze az sem igaz, amit Crassus mond, hogy a featek meg a skillek ugyanarra jók, lásd csak a fenti példa, vagy nézzünk egy cleave-et, vagy ne is nézzünk, mert a varázsló táposabb dnd-ben, mint a harcos, igaz Crassus? -
DragonKnight #3467 Amúgy itt van egy jól összeszedett lista hogy mik a fő difik a PnP és a DDO között.
http://ddowiki.com/page/PnP_differences -
DragonKnight #3466 A szint a szintben azért van mert a marketing nagy úr. Így lehet azt mondani hogy 100 szintet kell kigrindelni mert minden rank egy szintnek felel meg. Persze egy 100 szintű DnD kari az még a Jóistenen is csak crittelne egyfolytában ezért maradt 20 szint(kezdetben csak 10 volt) meg a rankok.
Ahol teljesen más a DDO meg a PnP es amire itt egyedi az a multiclass. Gyakorlatilag azt raksz össze amit nem szégyelsz. (ahogy mondtam jó példa rá kedves Satu kolléga aki egy 18Fighter/2Rogue és ezzel a 2 tolvaj szinttel van evasionje, olyan UMD-je hogy szinte az összes scrollt el tudja lőni, valamint az elite szintű raid csapdákat megkeresi és hatástalanítja, ha még hozzá teszem azt hogy robot akkor az egyszemélyes terminátor megnevezés elég jól ül rá. De azt is hozzá kell tenni hogy 4 év óta finomitja a buildet )
Bár az utóbbi időben a változtatások ara mentek rá hogy 1-2 szint felvételével ne lehessen sokat mindent elérni. (volt is nagy anyázás a játékosok között).
Én idáig még csak fajtiszta karikat indítottam de én is elhatároztam hogy amikor a TR-re kerül a sor akkor az már hibrid lesz.
-
#3465 szerintem ez azért tulzás....nekem is hasonló d&d ad&d tapasztalatom van mint XeeN-nek és a lényeges featek/skillek itt is ugyanarra jók!
Az igaz,hogy a papírosban vagy NWN-ben nem volt ez a szint a szintben dolog,de ez szerintem direkt jó! az "encsantokkal" sokkal színesebb karit lehet összerakni....pl egy 10d6os fireballból a critek meg a szorző segítségével szép kis spellt lehet gyúrni! ami ugye nem volt az előbb említett játékokban....
keményebben rá lehet menni a specializációra. -
#3464 -
DragonKnight #3463 Ha megfogadtok egy jó tanácsot akkor felejtsétek el a PnP DnD-t. Ez DDO. Igaz a szabályrendszert megvették a WOTC-től de elég rendesen fel van forgatva. Ha a régebbi tudásod alapján itt számítasz valamire az szinte sose fog bejönni.
A DDO elég jól tud büntetni. Nem fogod tudni csak mikor már késő, hogy a karid már a születésekor el volt rontva. Ekkor már nincs visszaút csak a reinkarnáció ami TP-be kerül vagy a reroll ami időbe.
A DDOCharGen nevű progi a legjobb barátod hogy ezt elkerüld. A PnP szabályok, szabálykönyvek tapasztalatok csak bevisznek az erdőbe.
-
#3462 Köszönjük, valószínűleg élni fogunk a lehetőséggel. A csapatból egyedül én vagyok guild "tag", a többiek sajnos még nem, de a felajánlással én biztosan élni fogok. A fő karik: 8-as elf ranger (18 év dnd tapasztalat), 6-os rugó, 6-os pala (0 dnd tapasztalattal. :) ), 3-as pap (20 év dnd, adnd, mmo tapasztalat, örökös pap).
A rugók feladata nálunk (anno asztali) soha nem a dps-ről szólt, és most sem arról szól.
Volt azért néhány kemény küldi, amit még normálon is alig tudtunk megcsinálni, főleg a lopakodásra képtelen full plates pala miatt, aki azért mindent megtett annak érdekében, hogy pl elosonjon az giant tábornok előtt... (Tessék elképzelni egy törpe paladint teljes vértben, 1-es hide-dal és move silently-vel... Gurultam a röhögéstől, miután az óriás észrevette, és addig kergetőzött vele, amíg mi kitakarítottuk a négy kis szobát. :) ) -
DragonKnight #3461 A lassú játékstílus nem olyan rossz. Kérdezd meg a rugó (tolvaj) társadalmat mit utál a legjobban.
Hát azt hogy ő míg keresi a csapdát addig még egy papirruhás caster is simán beleszalad mert normálon esélye van a túlélésre a pap meg majd kipofozza. Amikor tolvajjal mentem én is utáltam hogy mire leszedtem a csapdákat addigra a map túlsó felén voltak a többiek, majd rosszabb esetben megettek a mobok mert egyedül maradtam pap nélkül.
És amikor ezt többen szóvá teszik akkor le vannak tolva hogy nekik nem a csapda a feladata hanem a DPS. (az is igaz hogy el van a dolog rontva keményen mert ha felveszel 1 szint tolvajt akkor már képes vagy 20DC feletti csapdákat is hatástalanítani)
De ha vagytok 4-en és együtt maradtok akkor azzal kb. mindent meg lehet csinálni a raidek kivételével. Természetesen először be kell csatlakozni egy olyan partiba, ahol már tapasztaltak vannak mert először bemenni egy magas szintű questbe 0 tapasztalattal elég rizikós. -
DragonKnight #3460 "..ezek az emberek látták a neten,hogy MMO meg hogy free és gyerünk játsszuk akkor?"
No ezért van az gyakran hogy "p2p only".
Amúgy partik elérhetősége a szint növekedésével fordítottan arányos. Kisebb szinten sok parti van meghirdetve mert a f2p karik ott csoportosulnak. Ahogy növekszik a szint úgy hullanak ki a f2p játékosok, mert nincs igazán hol szintezniük ha nem költenek rá egy tp-t se.
Magasabb szintekre meg már kialakulnak a static és guild partik amik meg már nincsenek meghirdetve.
Az IQ meg nem rosszabb és nem jobb mint bármely MMO-ban. Engem is zavar ha valaki nem csapatjátékos és ezért a többi tag szív. Van amikor inkább zsebpapot viszek mobil kórház gyanánt minthogy becsatlakozzak egy partiba, mert tudom hogy egyedül hamarabb megvagyok és biztosabb a siker. De természetesen vannak olyan questek ahová kínszenvedés egyedül menni. (bár egy caster kb. mindent le tud szólózni, ahogy a közmondás tartja "Ha firewall és finger of death van akkor minden van:)", de egy melee karinak mint pl nekem igen csak meg kell fontolni hogy hova megy be és ott mit csinál) -
DragonKnight #3459 Ha akartok együtt menni velünk akkor írjatok rá az alábbi karakterekre.
Gazsi
Ketamina
Kemlock
Satureon
Soulvendor
Ez összesen 3 ember akik viszonylag rendszeresen fent vannak. Ezekből az első 3 kari vagyis 2 ember viszonylag együtt mozog Satu meg éppen az X.-ik TR projektjét űzi ráadásul permadeath a kari szóval inkább csak szólózik nehogy a parti megölje :D
Természetesen be lehet csatlakozni a guildbe is, kötöttség nincs kb mindenki officer, leader meg senki, a guild fő célja a renown farming jelenleg 23-as a guild, hajó már van meg elérhetőek a guild vendorok, ha más nem akkor ez a haszna.
-
#3458 nem is az a gáz,hogy zergel valaki.....egyszerűen FOGGGGALMA sincs a legtöbb játákosnak magáról a JÁTÉKRÓL!!!
komolyan ezek az emberek látták a neten,hogy MMO meg hogy free és gyerünk játsszuk akkor?
azthittem ,hogy erre a szintre azért már "kihull a férgese" ,mert valljuk be kezdőnek /és aki soha nem dd-zett avgy add-zett nem sok fogalma lehet a kasztokról,fajokról spellekről meg úgy egyáltalán az egsézről/ ez azért elég egy összetett és nehéz játék...
olyan alap dolgok ha pl. kinyomok egy sebző AOE-t akkor ne huzzák mar ki a saját csapattagjaim a szörnyeket a hatóköréből...vagy,hogy a kaszter ne lőjje meg a mobot elsőnek, ha kaszterként engem kezd el ütni egy mob akkor a tagok ne egy másikat üssenek 5-en hiába megyek oda a szörnyel a nyakamon...
a harcosnak legyen fogalma arról mi az a hate meg threat....
rengeteg példát tudnék írni és csak azért állok értetlenül a dolgok előtt ,mert kb 4 hete játszom:S de ezek az alap bénázások kb az első pár napig kéne ,hogy tartsanak egy 60+ IQ val rendelkező gondolkozásra képes embernél....
nemvágom -
Probatbicol #3457 Én ugyan elég régen játszottam, de akkoriban nem elitizmusból írták oda, hogy p2p only, hanem mert fizetős questre indult a party, tehát a félreértések elkerülése végett. -
#3456 Mi 4-en játszunk a Thelanison, igaz, hogy még csak 6.-8. szintűek vagyunk. A csapatból ketten x évig dm-ek ill játékosok voltunk az asztali verzióban, de csak most találtunk rá a játékra. :) (Eredetileg öten voltunk, csak az emberke nem szerette a "lassú" játékstílusunkat, valamint már a játék elején +20-as vorpal kardot szeretett volna...) -
DragonKnight #3455 "Rohan előre és nyomja a bal egér gombot" Hát igen a zerg az egyik fő játékstilus ebben a játékban. ÉS igazából ez zavarja a legjobban az új játékosokat.
Másik gond a f2p. E miatt rengeteg olyan ember is játszik aki nem birna előfizetni, vagy nem éri meg neki a pénzt. A régi VIP játékosok nem igazán szeretik ezt de elismerik hogy ez kellett ahoz hogy a játék kijöjjön a mélyrepülésből. Többen viszont odabiggyesztik a group commentbe hogy "p2p only".
Gondod lehet még az időkülönbséggel is. Lehet hogy a Cannith-on sok magyar van (bár lehet hogy nem birnának kiadni egy életképes raidet), de EU játékosból viszonylag kevés van. És ez az ami azt okozza hogy nem látsz sok játékost.
Én és meg egy maréknyi magyar a Thelanis-on van ahol a legtöbb EU játékos kötött ki. Itt nem okoz nagy problémát groupot találni. Igaz nem full magyar (kb. 2 szoktunk magyarok lenni egy raidben) de van party és jó játékosokkal lehet menni.
Ahogy mondtam próbálj meg egy static groupba bekerülni akikkel mindenhova együtt mentek és együtt fejlődtök.
Ennek néha az az ára hogy hirtelen inditani kell egy altot mert kiskarival indul a group, de az is játék.
Amúgy is a DDO endgame az alt gyártásról szól főleg :D
-
#3454 és aki van az is lebontja az agyam.....na most pár hétre elteszem a játékot,mert ennyire buta embereket a föld nem hordott a hátán....
a mai "csapatatgjaim" 95%-a is csak arra képe,hogy rohan előre és nyomja a bal egér gombot.....komolyan kérdezem ez valami VICC???
"noob" új player vagyok meg minden ,de ezek Real life hülyék.....
mi a fenének választanak ilyen online játékot ha az agyuk egy egyszemélyes FPS-nek érzékeli a játékot?
komolyan hihetetlen.....az emberek még a party csetet sem olvassák /lvl 15-17es playerek!! szal nem tegnap kezdték/ voltam most egy küldiben ahol egy üvegcsében kellett a kalandhoz szenteltvizet hozni,nem hazudok 15!! percen át írta a party leader NÉZZE meg mindenki az inventoryt nekem meg neki sikerült is az első másodpercben a maradék 4 társam negyed órán át rohangált mint egy lefejezett csírke az udvaron.....
és minden nap 3 nagynehezn összeszenvedett partyból 2 ben ez van.....
Srácok MI EZ??? komolyan kérdezem -
#3453 guildben vagyok nem az a probléma csak úgy összességében nagyon kevés a player..... -
DragonKnight #3452 Mivel a partik kb 80%-a vagy static vagy guild party ezért természetes hogy nincs sok pug meghirdetve.
Akérmelyik szerveren vagy keress egy guildet magadnak akkor sokkal jobb.
Már akkor is nagy a különbség ha csak duóban nyomjátok. Ha nincs guild akkor ha pugban mégy és tetszettek a játékosok, vedd őket friend list-re és ha bent vannak akkor érdeklődj hátha bevesznek megint vagy összeálltok egy újabb menetre. Az is lehet hogy sikerül igy egy static groupot összehozni, bár ahoz az is kell hogy viszonylag együtt fejlődjetek.
Amúgy meg nem értem hogy a mendemondák szerinti legnagyobb magyar közösség miért nem vett még a szárnyai alá. -
Roró #3451 Állítólag cannith-on van a legtöbb magyar és nem tudsz party-zni? De ez természetes volt a delera event miatt. E legtöbb ember aki pubolni akart ritkán talált party-t, raid is csak elvétve akadt 1deül epic q. voltak folyamatosan. De hát azok is az epic delera cuccok craftolása miatt. -
#3450 Cannith... -
#3449 hát ha nem a sarlonán vagy megérdemled -
#3448 kicsit kiborító számomra,hogy tenap 2 és fél órát csesztem el a semmire....
lvl 15 vagyok és party-t szerezni lehtetlen...szinte senki nem játszik
most nagyon letörtem...nagyon kevés a játékos.....
szólozni meg nem akarok.... -
Roró #3447 http://ddowiki.com/page/Light_fortification
-
reveant #3446 Hello
Nem vagyok teljesen tisztában a fortification használatával.
A közrefogást csökkenti, szünteti meg?
Csak tárgyakkal növelhető? -
moNTo #3445 Akinek van codemasters regisztrációja, érdemes benézni okt. 30-ig, mert van ott egy Transition Key, amivel a megszűnő eu szerverekről lehet karikat áthelyezni a központi szerverre, és ott 5250 TP-t kap ajándékba a kari!
Bővebb infó: eu character transfer -
#3444 collectible's cumókból van értelmes dolog amit megéri gyűjteni vagy ne foglakozzak vele?
csak úgy emésztik az inventory helyet és az a pár +os dagger,kard poti nekem nem ér annyit,hogy halmozzam őket:P -
#3443 mennyire van értelme reinkarnálódni?
az a plussz pár tulajdonságpont pl. nekem /wizardnak/ úgysem számít....
VIP-es 32 pontos karim van így is vagy 34?:P nem is tudom már:P
Szóval megéri 20. szinten reinkarnálódni egyből? vagy inkább gyűjtem a tárgyakat és ne törődjek vele? -
DragonKnight #3442 Grat :D
Megy ez látod.
A Quest: Relic of a Sovereign Past.
És igen ott nem árt ha van egy két ember aki tudja mit kell csinálni és van valakinek mondjuk FoD(Finger of Death) mert különben a duergar casterek kitapossák a parti belét
-
#3441 Nah micsoda csapatot szedtem össze tegnap! volt benne 2 legendary kari/megtudtam időközben ,hogy ők már 3.ra húzzák fel 20 as szintre a karit:O/ egy duergarokkal teli instát toltunk lvl 12-est ahol egy kardot kellett visszavinni egy palának/nemtudom a küldi nevét/ nah ezek nagyon durván pro arcok voltak! a papnak szinte healelni sem kellett úgy csaptak szét minden szörnyet:)
És olyanokra is figyeltek,hogy megcsináljuk az összes opcionálist, széttörjünk mindent +15% xp-ért meg a csapdákat is hatástalanítottuk bónuszért:) 24 ezer xp volt 20-25 perc alatt:)
-
#3440 Canith- -
Roró #3439 Ja és nem árt ha keresel térképet külső területre, hogy tudd a az exp + rare helyeket. 10lvl környékén próbáld + Ataraxias Haven-t + Sorrowdusk Isle-t. -
Roró #3438 Hát igen a külső területeket nem szabad hanyagolni! Mindenféle képen sok xp-t lehet kiszedni belőlük explore + rare-ek miatt. Később úgy is sokat kell külső területen szaladgálni 1 csomó dolog miatt, jobb lesz ha hozzá szoksz. Nem elhanyagolandó az is, hogy itt tudod a legjobban elsajátítani a caster fő erényeit. Használd az extende + maxim featet ha van. Szedj össze néhányat firewall és kezdj el cicázni velük húzkodd bele őket amíg el nem fogy a hp(ha van sok hp-d + némi AC-d be is állhatsz blockolni a fw-be . Csak vigyázz rá, hogy 1*rre ne szedj össze túl sok agrot az alert-miatt mert pillanatok alatt piros lesz és az már olyan mintha eliten mennél be 1 questbe. Hát a hierlingek tényleg nem az AL-jukról híresek, a bb-vel rendelkező cleric meg elég vicces mikor lerakja a bb-t és ott áll a közepén és +hal mert agyon csapják. Takarékossági szempontból jó a pap hierling mert + iszol 1 csomó heal potit, vagy veszel 3-4k-ért 1 papot jobban jössz ki anyagilag de használd csak gyógyításra. Ezek csak tanácsok voltak nem muszáj +fogadnod de azért próbáld ki...