Dungeons & Dragons Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megfelelõ taktika kell, meg csapat. Bocsánat az eretnek gondolatért, de ez végülis egy csapat játék 😊

Amúgy az elsõ küldik megcsinálhatóak egyedül is, tényleg csak a jó varázslatválasztáson múlik. Sorcererrel kicsit nehezebb. Õ ugye csak 2 varázslattal gazdálkodhat elsõ szinten.
Mayday
Igazad lehet, de az embernek, tudat alatt is, soxor az elso tapasztalat a mervado. Nekem az elso MMORPG az SWG volt. Hihetetlenul elveztem, fantasztikus volt, minden kotottseg nelkul barhova mehettem, barmit csinalhattam! Ez a szabadsag egy nagyon elonyos tulajdonsag egy ilyen jellegu jatekban!
Ezutan jott a WoW, es nekem mar az sem erte el az elso szintet, mert mar tul kotott volt, elkezdem valahol, es szinte csak egyenesen haladhatok, szintemtol fuggoen megyek vegig a kuldeteseken, egy elore meghatarozott utvonalon. Es iszonyuan vartam a DDO-t, mert - talan fogalmazhatok is - szivugyem kicsi altalanos iskolas felsos 😊 korom ota, amikor megismertem, es akkoriban meg sokat jatszottam. Elvarazsolt az egesz. Azota mar persze csak a regenyeket olvasom, (altalaban forgotten realms). Szoval nagyon vartam a jatekot, nagyon tetszik is, de persze az eddigi ismertekkel szemben meg talan a wownal is kotottebb - szamomra! De ettol fuggetlenul majdnem biztos, hogy elofizetoje leszek, es jatszani fogom! Nem rosszabb, csak MAS, mint az eddigiek. Es persze, ha nem ujitanak, akkor hamar sullyesztobe is kerulhet mondjuk, mert megbelyegzik, hogy "wow-klon", vagy mittudomen. Ugyhogy jo ez.

Mondjuk ami talan legkevesbe tetszik, hogy egy kuldetest csinalhatok meg 3 szinten. Ez szamomra kicsit illuziorombolo, vagy en nem is tudom. Tehat ugyanazt, csak most kicsit nehezebb, ez a karakter szemszogebol olyan nem elfogadhato, szoval nekem ez nem igazan elfogadhato. Legyen sok kuldetes, konyebb, es nehezebbek, de egy kuldetes miert legyen 3 szinten.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

azirafael
Nem tudpm feltünt-e a nagyérdemûnek, de mintha ez a Warforged faj kicsit owerpover lenne... kiprobáltam több kasztot is, lássam hogyna boldogulnak, de eddig a warfoged fighter-el volt a legkönnyebb a játék... odamegyek oszt szétzúzok mindent... igazán egyetlen küldetés sem tudodd megízasztani eddig, pedig leszólóztam õket...

Az meg nagy szopás, hogy nem lehet pihenni küldetések között, csak a kijelölt helyen, így a varázsló elsõ szinten eg kaki... pillanatok alatt elövvi a varázslatait, aztán meg szopja a faszt... ki akar egy varázslóval bottal hadonászni 8-as erõvel...

Mayday
Hat, azert annyit fuznek ehhez, hogy en is nagyon sokaig jatszottam asztali szerepjatekot, es annak van egy tuti hatasa, "feelingje", amit nekem nem tudott visszaadni se NWN, se DDO, meg ha ugyanazon szabalyokon alapult is!
De ilyen szempontbol egy D&D (asztalin en meg masodik kiadast jastzottam) vagy egy magus kozott nincs olyan nagy kulonbseg! (Persze van, mas szabalyrendszer, meg mas vilag, de szamomra megis tobb kozos van a PAPIR magus es D&D-ben, mint a papir D&D-ben es a szgepes D&D-ben) 😊
Ugye ertitek, mit mondok? 😊

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

"ui: nekem a jatek nagyon teccet! tenyleg az a problema vele, hogy nem lehet elkepzelni benne az eletet, tehat dungeon pihi dungeon pihi egyfojtaba ez persze valtozhat a késobbi fejlesztesek soran! kicsi a jatekter! szerintem!
"
nem személyeskedés, csak kíváncsiság: miért játékban akarsz élni?
meg ez amúgyse MMO. a panaszkodók többsége úgy érzem sose játszott rendes papír szerepjátékot (haverokkal, character-sheettel, dobókockákkal, meg rengeteg röhögéssel..), csak a már szokványos MMORPG klisét ismerik. ez a game nem az. szerepjáccani sem úgy szoktak az emberek, hogy lemennek a sarki kocsmába, és ordibálják hogy LFG LFG!!! (bár már pár éve felhagytam ezzel a hobbival, lehet változtak azóta a dolgok😄 ) Megszokott brigád, elõre lezsírozott idõpont. Mi így csináltuk. Ha rendesen meg lehet ezt oldani, számítógép elõtt is. Sõt.

Debob - Lvl 2 Wizard

Shiwo
ilyen indokkal én elég sokmindent felsorolhatnék akkor ide..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

hogy a magus is szerepjatek es kockadobalos! es rengeteg kozos vonast tartalmaz es
jatszottam a magussal csupan ennyi!
24ig tart elmeletileg

May the force serve you well!

Sziasztok. Érdemes ezt kipróbálni? Most még ingyenes? Meddig? Iagzából eddig soha nem voltam oda a mmorpg-kért.

MrStokes
Ha mar abban a chat ablakban vagy vegig, akkor mar erdemes mind2-t megadni.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

[Jakuza]
Upsz.
Incomingot akartam irni.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Jobb klikk a fulre es az outgoing textnel kipipalod a tell reszt.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

1 giga memmel se volt semmi gondom vele. És 1 giga ram nem túl drága manapság. Ehhez jön egy Radeon 9800 Pro. Ami szintén nem nagy szám manapság, sõt 2 évvel ezelõtt se volt az. Nincsen ultraszuperbrutálállatgépem.
Mayday
Hat igen, de nem 2 giga ram az atlag 😊))
Gondolom meg ezt tamogatja mondjuk egy X1900XT, es semmi gond a wowwal sem, meg ezzel sem 😊)))

gépigény szerintem korántsem olyan nagy. Wow gépigény kicsi? 😄DD Persze, ha leveszel mindent. Kisebb. Ez így helyesebb szó talán 😊 Amúgy Kb ugyanolyan fpseket érek el itt, mint a wowban. Mind a két játékot 1280x1024-ben játszottam (játszom), és itt high grafikai beállításokkal.Olyan elõfordul, hogy egy játék alatt egyszer belassul (nem tudom miért. Most már memória gond se lehet. A két gigából 1 giga majdnem mindig szabad 😊 ). Egy Alt+Tab nekem mindig megoldotta a problémát. Visszaállt normális frame rate-re és nem is jeletkezik többet amíg ki nem lépek.
Shiwo
ha már mmo-kná tartunk, nekem egy fallout mmorpg az álmom <#buck> (amire nem sok esély van, hogy megvalósul..<#sir>)

de télleg nem MMO-nak tünik a DDO..inkább egy multiba játszható, DnD szabályokon alapuló stratégiai gém...

"...ha akarsz lehetsz mindegyik kasztal, persze akkor lassabban fejlodsz.." hát 2 kaszt még Lmegy, de sztem aki ennél többet vesz fel, az sokoldalú lesz, csak hatékony nem...

"..grafika jo, gépigény nagy ami nem fog sok ember megnyereset eredmenyezni! lasd WOW semmi gépigény még is viszonylag szep grafika! .."
engem ez az ami leginkább zavar..mire elkezdeném élvezni a játékot, kikell lépnem ,me annyira szaggatok 😞

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Acidlich
mi koze ennek a magushoz?😊

hi!

nah en szombat reggel 6 kor elmegyek sielni!😊
hogy mer mondom ezt azert mert kolcsonadhatom valakinek az accomat arra a 3-4 napra kiprobalni a jatekot amig nem leszek itthon! szal akinek kell az dobjon meg mail-el vagy priviben, aki eloszor ir annak adom majd oda. ennyi! udv.

ui: nekem a jatek nagyon teccet! tenyleg az a problema vele, hogy nem lehet elkepzelni benne az eletet, tehat dungeon pihi dungeon pihi egyfojtaba ez persze valtozhat a késobbi fejlesztesek soran! kicsi a jatekter! szerintem!

az viszont nagyon teccet ahogy megvan csinalva varazslatok rendszere meg a kockadobalas megmaradasa! nosztalgikus a régi M.A.G.U.S -os idokbol! az is jo hogy nem vagy bekorlatozva egy kasztra, hanem ha akarsz lehetsz mindegyik kasztal, persze akkor lassabban fejlodsz mivel tobb kasztot kell fejlesztened, de sokoldalu lesz a karid! grafika jo, gépigény nagy ami nem fog sok ember megnyereset eredmenyezni! lasd WOW semmi gépigény még is viszonylag szep grafika! nah ennyi a kritika! osszefoglalva szép es jo jatek de inkabb egy sima jatek multi modjanak menne el nem mmo-nak.
Üdv!
Naaaa aki megunta az dobjon már meg egy béta acc.-al plz. ^^
Nagyon ki akarom ám próbálni.hehe. Légyszi!! 😊😊
Nem tudhatom. Valóban.
Ezt tudtul. Én legalábbis tudtam. Viszont szerintem van egy csomó dolog amit nem. Pl hogy kell beállítani, hogy a party/guild chatben is látszódjanak a tell és a rendszeradmin üzenetek? 😊
[Jakuza]
Nem tudhatod, hogy volt e Empower skillje.

[Jakuza]
Belehet allitani, hogy kiirja a /tell-t a perty chatba is.
Amugy a valasznal legegyszerubb a /r parancsot hasznalni, igy a legutolso kapott /tell szovegre fog automatikusan valaszolni es igy nem kell beirni a /tell *nev* szoveget.

jam. Ezért használom Én már mindig a globált és inkább írogatom a /p, /g utasításokat a szöveg elé, ha szükséges 😊
Acidlich
ez is azert van mert a party chatben nem irja ki a tell-eket, de este leszek en is, majd nyomjuk

Mayday
Tok igazad van, en is ezt erzem elore, hianyzik az a nagy szabadsag, amit megkaptam az altalam eddig ismert ket MMO-ban! 😞

azirafael
Nekem is az a véleményem, hogy a küldetések jók, élvezetes akciódús az egész, de ez így nem MMORPG...

Inkább nevezném egy multi stratégiai Rpg-nek... nekem attól lesz MMO valami, hogy szinte másik életedként ténykedhetsz a világban, ha akarod nem csinálsz semmit csak utazgatsz, györködsz a tájban, megmászol hegyeket, felderítesz völgyeket (ami ugye itt kizárt). vagy alapítasz egy klánt, amivel várat foglalsz, klánházat hozol létre, más klánokkal háborúzol. Itt ez nincs meg, csak egyik városból a másikba, ahol küldit felvesz, dungeonba lemegy, monster-xp-trezsör, városba vissza, tápolás ... és ez újra és újra és újra. Igazából nem tudsz semmi mást csinálni. Ez egy darabig élvezetes, de egy idõ után unalmas.

Szóval kevés a tartalom a gaméban ahhoz, hogy MMO-nak nevezzük (igaz nincs is a nevében, hogy az lenne)

Még nem tudom megveszem-e a fizetõset, majd még elválik, ha a haverokat is rá tudom venni akkor igen, egyébként felejtõs...

Tegnap már nem 😛 Voltam meg is priviztelek, de kiléptél 😛P
Ma leszek 6-9-ig kb (nem tovább mert BL-t kell nézni 😊 )
Acidlich
ma jossz meg jaccani?

PiR8
Nem véletlenül keresnek kalandmestereket 😉 szerintem mire odajut a játék, lesz benne annyi küldi.

Játszottam a bétával napi 4-5 órát, van egy lvl 5-s fõ karim és egy lvl 4-es meg több kicsi. A kezdet egész jó volt, jó grafika, jól megszerkesztett dungeonok, élvezetes játékmenet. De most kicsit tanácstalan vagyok, sajnos kevés a tartalom, lvl 5-vagyok de már lvl 7-es küldiket ismétlem 3-4-szer és a map-ot nézve már nem sok hely van ahová még lehetne menni, ez a további 5 szintre kevésnek tünik... Nincs befejezve a játék, a magasabb szintekre legalább kétszer ennyi küldi kéne.

PiR8
Akik nem kapnak beta kulcsot - mint ahogy énsem kaptam meg - azoknak pliz vágjatok már be 1-2 szkrinsotot... Akár harc közbeni állapotról is :o)

1 hét és lesz amcsiban. Meg van hozzá manual most is csak kb semmit se ér 😊
Mayday
Talan azert, mert ez meg csak beta teszt... 😊))

Most nézem. Valóban 3. szintû vari. Akkor már csak az kell hogy bent legyen a papcsi pajti 😊
Amúgy jó volt egnap. lvl5 kobold sámán belémnyomja a villámot. Sebzett 16-ot úgy,hogy megdobtam a mentõt. Ezek szerint neki sikerült 5D6-tal 32-õt dobnia. Kedves dolog. 😊
vl5 elég? A Remove Curse nem 4. szintû vari? Vagy varázslónak 4. szintû? Papnak 3.? Faszom, miért nincs egy normális doksi a játékhoz?
Acidlich
Mar poti se kell, ott a lvl 5 pap a guildban, majd megkerjuk ra h vegye le😊

Most már ne visszakozz. Gyüssz játszani és kész. 😛 És nem a szintedre, hanem a szint/felszerelés arányra gondoltam 😊

Tegnap merre csamangtál? Sikerült begyûjtenem jó kis átkot. Pénzem meg nincs piára 😊 Majd kisegíthetnél 😊
Acidlich
hmmhmmhmm...igaz a kezdeti lelkesedes sokat csappant, de azert megfontolando.
barcsak forgotten realms alapu lenne a vilag...

Acidlich
hehe neztel te valaha a guildlistadra? ha igen, nem illetnel jogtalan vadakkal😛

Mayday
Ez jo hir, koszi <#wink><#eljen>

Ha valaki nem nézneé az EU honlapot. Tehát a játék megvásárlásával jár 30 nap játékidõ is és a havi díj olcsóbb lesz, mint amit eredetileg mondtak. Ugye 15 euró volt a terv, most meg 13. Valamint, ha 3 vagy 6 hónapra fizetsz elõ, akkor még olcsóbb. Wow árban lesz tehát.
DUNGEONS & DRAGONS ONLINE™: Stormreach™ will be available at a suggested retail price of £34.99 / €49.99 and includes thirty days of subscription time. After the first month, players will be charged a monthly subscription fee of £8.99 / €12.99 per month.

Players can purchase multiple months of subscription time in advance at a discounted rate.*

· Purchase a one month subscription for £8.99 / €12.99 per month
· Purchase a three month subscription for £25.47 / €35.97 (£8.49 / €11.99 per month)
· Purchase a six month subscription for £47.94 / €65.94 (£7.99 / €10.99 per month)
rezes
Bocsi off de hatha valaki tud segiteni.Keresem megvetelre A NIGHT BELOW c. boxed setet.

Fonok.Ki az a corporation?

10 a valtoszam a penznemek kozott.
1pp=10 gp lehet,hogy hülyén hangzik,de eddig még nem igazán tudta megmondani senki?! 😊

Redwillow küldit ajánlani tudom mindenkinek,megvan max fél óra alatt,4k xp és olyan tárgyak rewardként,hogy gúvadtak a szemeim. Választottam 18 ezer base value-s daggert,de nagyon jó cuccok vannak.

azirafael
köszönöm a tanácsokat ma este megprbálom hasznosítani az olvasottakat...

Táposoknak hallgass a neve 😊