3757
  • Jak16
    jaj igen, a falhozdölésnek mi a makrója???? Tudjátok, amikor csak megáll egy fal mellett ölbe tett kézzel, vagy anélkül..amikor hozzádől a falhozz!!!
  • MrStokes
    Na igen ez lett volna a kov. kerdesem. Ha wizzy/sorc multizol, akkor tovabbra is kell a spelleket tanulnod a wizzy miatt, vagy nem?

Lehet ezen okossagok miat egyaltalan oket multizni?
  • mzprox
    ha be is tudja írni akkor sem tudja elcastolni őket hacsak srocererként nem azokat választotta. a kombó sajnos így nem működik. A bárd meg csak a bárdként választott spelljeit lövi penalty nélkül light armorban
  • Jak16
    Konkrét kérdések azok vannak:

Mennyi a max szint?
    Azért ugye nem csak duengonkban lehet szörnyikét ölni? van városon kívül mező, hegy, amit megmászhatok, csak úgy kirándulni?
    Még sosem játszottam törpel, most lesz egy törp harcosom :D
    Elég furi a harcrendszer...szokni kell...állandóan a célon kell lennem, vay elég csak jobb klikeket nyomni? A védekezésről pár szót plz.

egyenlőre ennyi majd még kérdezek.
  • azirafael
    A Bárd speckó képessége, hogy ha light armor-t visel nem számít a páncél varázslat tévesztése (a pajzsé továbbra is számít ezért kell mithrill pajzs aminek nincsen varázslat tévesztési esélye)

Szerintem nagyon jó kis bulid-et lehet ebből kihozni, de minden azon áll vagy bukik, hogy 12 Ig lvl 1 Wizard be tud-e irni lvl 2-3-4-5 varázslatokat is a könyvébe... Illetve mi van, ha Sorcerer szintlépéskor nincsen már választható varázslat a listán?
  • mzprox
    gyenge lenne... csak bárd varázslatot tudsz ellőni light armorban, 1 szint varázslónál csak az első szintű spelleket kapod meg. Legalább is így tudom és valószínű hogy így van.
    Ami létező kombó (bár szerintem nem éri meg) hogy bárd szintek mellé felvesznek egy szint sorcerert, mert kapnak egy nagy spellpoint boostot
  • MrStokes
    De mindenfele armor valahany szazalekos spell failure -t hoz maga utan varazslaskor, nemde? Vegy ez nem olyan nagy gond?

A kerdesedre nem tudom sajnos a valaszt. ^_^
  • azirafael
    Akkor olvasgasd a hivatalos fórumokat (USA meg EU) mert lehet találni néhán okosságot...

Azon gondolkoztam milyen lehet egy 1/1/10 Bárd/Wizard/Sorcerer

Bárd miatt tudok light armor-ban is varázsolni (+5 chain shirt) valamint kapok shield masterit (mithrill shield). Kapok cure light wounds varázslatot, és használhatok gyógyi pálcákat :D

Wizard miatt nem fog korlátozni a sorcerer kevés varázslata, mert könnyűszerrel beírom az összes varázslatot a könyvembe. Kapok +1 metamagic feat-et.

Sorcerer miatt sokkal több manám lesz még így is mint egy azonos szintű wizardnak, ráadásul gyorsabban is varázsolok.

Ami a kérdésem lenne... lvl 1 wizarddal (12 intelligenciával) be tudok írni a könyvembe lvl 5 varázslatokat is?
  • MrStokes
    OFF

DnD-vel kapcsolatosan, nem tudja vki hol fellelheto a neten Beastiarium, azaz a szornyek reszletes leirasa? Forgeten Realms erdekelne foleg.

ON
  • MrStokes
    En azokat a topic-okat szeretem, ahol leirjak adott jatek foruman, hogy milyen "durva" karaktereket lehet osszehozni megfelelo faj, kaszt es kepessegeg kombinalasaval. Itt altalaban leirjak h, mit miert es igy sok skill-t es egyebet elmagyaraznak.

Legutoljara a Grayhawk: Temple of Elemental Evil c. jatek foruman olvastam ilyen okossagokat. Ja igen, es az is DnD-n alapul :D
  • azirafael
    A szabályrendszer nagyon szerteágazó, de ahogyan mondtad már játszottál a NWN-al így képben kell lenned vele nagyvonalakban... Bogarásszá itt a banner alatt lévő linkeken... hipp-hopp nem fogod tudni megtanulni minden apró trükjét a játéknak, és nem is lehet leírni azokat pár mondatban... olvass utánna, agyalj rajta pár napod biztosan rá fog menni, ahogyan mindenki másnak is.

Ha van valamilyen konkrét kérdésed amit nem értesz, vagy nem tudsz azt ted itt fel, és megpróbálunk válaszoni.

Csuklyát sajnos boltban nem tudsz venni, játékosok árulhatnak a Market place-en a brókereknél, vagy mostmár inkább az aukciós emberkénél (Harborban a postaládád melett ácsorog a hobgoblin csávó az).
  • Jak16
    Valaki énnékem segítséget amit feltettem? :D
    Kül, megveszem a játékot, kb 10.e után lesz pénzem.
  • azirafael
    Másik nagy dilemma, hogy dual kardos emberkét miből jó összerakni?

Gondolkoztam harcoson, és ranger-en is...

Amit hátránynak látok, hogy min 17 ügyesség kell az improwed two weapon fightinghoz. Ha már ráadok 17 pontot mi a f*szért fejlesszem az erőmet is nem igaz? Ráadásul a bal kezes fegyó sebzésébe csak az erő fele számit bele... tehát egyértelmű, hogy max DEX-es kari lesz weapon finess-el... akkor viszont nem tudok durvább fegyókat mint pl basstard meg kopesh forgatni. Viszont ha harcost rakok össze, akkor csak erőt tudom fejleszteni a dex-et nem enhancement keretében, így végül jóval kisebb DEX-el végzem.

Ha rangert rakok össze akkor is megkapom a two weapon fighting feat-eket ha nincsen meg a dex követelmény.. hurrá lehet max Erő kari! Viszont a rangert nem lehet erőre fejleszteni csak DEX-re enhancement keretében, így meg az erőm lesz jóval kisebb a végén... ráadásul csak sima weapon fokus jut neki lemarad a jó kis great wep fokus meg great spec...

Huszonkettes csapdája...

• csopszon
    Jak16: Remélem a Boldrei szerveren játszol... :-). Amúgy küldtem neked pü-t.

Azi: küldök 1et neked is, mármint pü-t :-). Meg körbenézek balta ügyben, de asszem eladtam őket.
  • mzprox
    rövidítve akarsz több száz oldalnyi szabályt? elég reménytelen egy hozzászólás keretein belül. Ahogy elnéztem a banner alatt megadott első link elég jó, javaslom hogy olvasd el, ha valami nem világos kérdezz.
  • Jak16
    De a szabályokat kérem szépen, röviditva, plz....
  • Jak16
    nekem három karakterem van:
    Vandor Szurke - elf Range
    Tristitia a jeghercegno - elf Wizard
    Dzsek Gloin fia - drawf Fighter

egyre jobban tetszik a játék, kiváncsi vagyok majd a partyra...az első városban vagyok, a kikötő után, hova menjek ahol sok ember van???
  • mzprox
    Tegnap csináltam én is egy drow bárdot, a neve: Haggleman Gimmediscount. Maximizált karizma, haggle skill, skillfocus haggle :). De nem kell megijedni kalandozni nem fogok vele, csak az aukciós ház bugjai miatt kreáltam, hogy tudjak valakivel licitálni ( a fő karakteremet nem engedi.. :( ). Szóval a harbort nem hagyom el vele (az is teljesítmáény volt, hogy oda eljutottam.. :) )
  • Jak16
    én pedig segítséget: rettentő hosszú ez a szabálkönyv..valaki öszefoglalná a lényegét? a Világról, vallásról, sebzésről, iylenekről...

és még valami: hogy kell a karakterrel a falhoz támazkodni??? Amikor kijutok a kikötőből, egy ujabb kocsmába kerülök, ottvan egy női NPC aki így áll...mi a parancs amivel én is meg tom ezt csinálni????
  • mzprox
    Arra amire akarod megfelel, de azért én meggondolnám: ilyen karakter tényleg csak erre jó. Azaz ha van egy party ahol elég mindig ez a szerepet játszani akkor ok, de ha meginvitálnak valahova lehet hogy szükség lesz arra hogy a kardodat is használd. 14-nél kevesebb erővel biztos nem indítanám. (de inkább még többel). Az én halfling paladinom mondjuk a másik véglet.. kis kaszabológép :) a maximális 16-os erővel indult...
  • azirafael
    A tapasztaltabb játékosok véleményét szeretném kérni az alábbi karakter tervemről:

A karakter lényege a tankolás, így nem egy zúzógép. Intimidet-el magára húzza a szörnyeket, beáll blockolni a pajzsa mögé, így szinte sebezhetetlen lesz amíg a többi damagae dealer leveri róla a szörnyeket! A healereknek meg csak engem kell gyógyítani.

Törpe Harcos/paladin 2/10

Erő:10
    Ügy:14 +4 ugyesség tárgyból
    Áll:10
    INt:14
    Bölcs:14
    Kar:14 +3 szintlépésből +5 tárgyból

Feats:
    Weapon finese
    Dodge
    Combat Expertise
    Improwed Shield mastery
    Bull headed
    Luck of heroes

Enhancements:
    Dwarven Armor Mastery III (+3 Dex módosító páncélban)
    Dwarven Shield Mastery III (+6 DR blokkolás közben)
    Bulwark of Good III (+5 Ac aura)
    Resistance of Good III (+5 Mentődobások aura)

Úgy számolom, hogy ezzel a karival ha beállok védekezeni, akkor +5 full plate és +5 steel shield-el

Attack: 12 BaB +4 ügyesség +5 fegyver -5 expertise = +16
    AC: 10 alap +4 ügyesség +13 páncél +7 pajzs +5 aura +5 expertise +1 dodge= 45
    DR: 6 BaB/2 +7 pajzs +6 törpe bónusz +3 feat bonusz = 22

Persze a fenti értékek nagyon az alap verziót mutatják, még egy csomó egyébb buff és tárgy meg tudja nyomni ezeket az értékeket (Barkskin +6, Shield of feit +4, natural Ac-t adó tárgy) szerintem a 65 Ac simán elérhető vele...
  • azirafael
    Semmi gond! Tegnap én is megléptem a lvl 4-et Rendbetesz-el és boldogan konstatáltam, hogy a weapon spec nem csak 1 db fegyverre szól ahogyna az a pnp változatban van, hanem az összes slashing fegyverre :D

Így most +2-es Great Axe-val power attack-al +8 támadó és 1d12+19 a sebzésem :D Ha van valakinek elfekvőben sima +2-nél jobb Great Axe-je vagy +1-nél több erőt adó cucca azt szívesen megvenném/kölcsönkérném!

• csopszon
    Jak16: trainer-ek segítenek neked szintet lépni. Ha megvan a megfelelő mennyiségű xp, akkor elbandukolsz a mesterhez, aki tanít neked új dolgokat, magyarul szintet lépsz. Mind1ik mester mást tanít, ergo ha nem az elején választott kasztodnak megfelelő mesterhez mész, multiclass leszel, max 3 kasztod lehet. Igen, ranger-ként főképp az íjászat miatt fognak szeretni, de nem kell feltétlen multiclass-nak lenni ahhoz, h karddal is jól tudj vívni. Inkább a Weapon Finess feat-et javasolnám, ami bizonyos közelharci fegyverekhez hozzáadja az ügyesség bónuszodat, az erő helyett. Így mondjuk kíválóan lehet forgatni Rapier-t, sarlót, light mace-t (ez nem tom pontosan mi magyarul, talán könnyű buzogány? v csatacsillag?) stb. Ha választod mellé a Two Weapon Fighting-ot is akkor mindkét kezedben lehet fegyver minimális levonásokkal. Így már elég kellemesen darál a vándor, de azért nem kell a csata közepén állni nyílván, viszont vészhelyzetben hasznos a közelharc ilyen szintű ismerete. Azt nem tom hol vehetsz csuklyát, de ha ennyire vágysz rá, akkor adok 1et ;-).

Azi: Bocs, h végül nem mentem Fényeskardúval, de pont akadt 1 party, akiket rá tudtam beszélni 1 Stormcleave Outpost-ra elite-n és így megvan a 75 fp a Deneith házban, már tudok venni nagyon jó áron +3-as nyílvesszőket.
  • Jak16
    ez itt a D&D Online térképe? http://pages.videotron.com/sebby777/khorvaire_complete.jpg

kérdéseim: ho ltudok kasztot felvenni? Szintlépéskor mi történik? Range-ként a bowokat tartom előnyben? De ha felveszek hozzá Fighter kasztot akkor már kardal is tok jól bánni?
    Hol vehetek csuklyát :D:D:D

• MrStokes
    Sziasztok!

A BG2-bol emlekszem vmi olyasmira a muliclassing-gal kapcsolatban, hogy az egyes class-ok szintkulonbsege nem lehetett nagyobb 1-nel (2-nel?), kulonben XP vesztes (buntetes) esete allt fenn.

Nem tudom, hogy a DnD3.5-ben letezik-e ilyen, vagy ez csak a ADnD (vagy netan a BG) sajatja?

Az eredeti DnD-ben korlatozva van a multiclassing-nal a class-ok szama?
  • Jak16
    Nekem van !
  • csopszon
    Azi, Jak16 van TS-etek? Mert azon könnyebben tudnánk beszélgetni játék közben :-).
  • Jak16
    képet a csuklyáról tudtok mutatni...mert nélküle nekem nincs RP hangulatom...ja igen , hogy kell egy fának, vagy flnak nekidölni??? látam NPC-ken és ki akrnám próbálni....
  • Jak16
    nah két karim van: Vandor Szurka (magyarul Szürke Vándor) range és Tristitia a Jeghercegno (magyarul Tristitia a Jéghercegnő:D) wizard.

És lesz még egy: Bard és Dzsek lesz a neve.
  • azirafael
    Úgy kombózod a kasztokat ahogy csak akarod, annyi a megkötés, hogy max 3 különböző kasztod lehet egyszerre.

köppeny sajnos nincs a játékban, de csukja van :D
  • Jak16
    van a játékban csuklyás köpeny? Egyáltalán van valami köpeny? :D Tom hülyén hangzik,de nekem ez fontos az RP-hez...a range a vadász karakter igaz...szal nem is vadász hanem a vándor...a nevem is az lesz hogy Vandor...vagy Szurke Vandor...de akkor meg a szurke lesz a nevem: a Vandor Szurke meg olyan.... a lényeg hogy szerintem az leszek...bár ez a bard is vonz.

Lehet a kasztokat ötvözni??? Tehát lehetek Bard/Range/Harcos is akár????
  • azirafael
    Olvasgattam néhán yérdekes build-et a neten pl 3/2/7 lovag/tolvaj/harcos warforge 60-as AC-val... Érdekes, hogy néha olyan enhancementeket használnak, amire nem is gondoltam volna...

Amit eddig nem értettem, de mostmár igen, az az., hogy miért nyom minden vazsi Niucs frost rayt, magic missile helyett... azért mert azzal ölik a sárkányt level upolva, max és empowerrel... olyan 3-4k sebzésekről beszélnek egy kör alatt... lehet erre megyek majd én is rá a sorszimmal, ha csinálok egyet végre :D

A Szorci és Vazsi kezdeményeim sajnos csúfos véget értek, mert nem élveztem velük a játékot eddig... de lehet, majd 32 pontos drow karival indítok egyet :D
  • Jak16
    első benyomás: nemrosz...garfika maxon, fullmaxon és nem szaggat egyáltalán nem :D Ranger karaktert inditotam, oylan nevűt hogy Dzsek a sasszemu...gondlom a Dzesk lesz a /tell "név" igaz? Majd még írok, most megyek tanulni.
  • csopszon
    Jahh, a bátor és dicső lovag az én teremtményem :-). Általában Paithan-nal loggolok be (részint az aukció miatt, másrészről ki szeretném maxolni), aztán ha nem akad semmi, viszont keresnek alacsony szintűt akkor váltok a lovagra. De tervezek 1 varázslót is, asszem drow-t (Bazsi a vazsi aki Pali névvel :-D). De mostanság Paithan feje felett sötétek a fellegek :-(. Az utolsó 3-4 küldi szinte semmit nem hozott a konyhára, max minimál loot-ot és xp vesztést (most is -400-ban vagyok). Pedig kéne Kundarak meg Deneith favor, alőbbi a bank slot, utóbbi meg a returning arrow-k miatt. Dehát olyan papokkal játszottam, akik önmagukat sem gyógyították nemhogy a többieket. Komolyan mondom 90% alá sosem csökkent a manája. Azt ilyenekkel csinálja meg az ember a Xorian chiper küldetést. Mit tok kezdeni a Dragonshard-dal? Azon kívül h drágán el tom adni, nincs vmi 1éb funkciója? A lovagom még tojáshéjjal a seggén (értsd: lv2) a waterworks-ben loot-olt 1et :-D. Jahh igen, collapsed portable hole-nak van vmi előfordulási helye v teljesen random?

OculusDei és Gilmoor rég voltatok ingame... Meguntátok? V NWN2 van soron? :-)
  • azirafael
    Én a média markt-ban vette meg, így biztos, hogy jó verzióm van...
  • mzprox
    Az európai és az usa szerverek szeparálva vannak, tehát mindenkép eu-s verziót vegyél (a westendes media marktba érkezik időnként dobozos változat). a havidíj kb 3000 ft, a játék 10e forintos ára 30 nap játékidőt tartalmaz. (ha csak cd kulcsot veszel abban nem tudom van-e játékidő)
  • Jak16
    jaj igen egy fontos: van külön EU és US server? Mert nem mindegy hogy a direct-en veszem meg vagy a DL-en....
  • Jak16
    A Rejtélyes Vándor...lehet iylen nevet adni? (persze ékezet nélkül.)

mennyi a havídija?
  • OculusDei
    csopszoné.
    van még neki paithan.
  • Jak16
    ok, köszi, először még csak próbálgatok, bár nem osk pénz a CD kulcs ugyhogy...mennyi havonta?