rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cselt
A setup menüben van egy gomb, hogy az összes setupot mutassa, vagy csak az adott autóhoz valót. Arra nyomj rá és akkor látod majd mindet.
Valaki segítene nekem eligazodni ezen?

Szóval a helyzet az, hogy letöltöttem egy beállítást Monaco-ra. Hirtelen nem jutott eszembe, hogy hova is kell rakni, ezért megnéztem, hogy a korábban letöltött setup pack-et hova tettem. De mivel akkor sem nagyon tudtam, ezért 3 helyen is megtaláltam õket: , és [rfactor -> UserData -> profilmappa -> Settings -> És mindegyik pálya mappában az ahhoz tartozó setup. Oké, ez így mûködik, de csak utána néztem, és elvileg a setup-ot a UserData/profil/Settings-en belül a pálya mappájába kell tenni. Betettem a setup-ot a mappájába, de nem jelenik meg a játék közben, nem tudom használni. Gondoltam akkor játsszunk a korábbi setup pack telepítésének módja szerint, betettem az újat ugyan úgy mindhárom helyre, de így sem mûködik. Miért nem? Mégsem oda kell tenni? Vagy mi van?

Remélem érthetõ a kérdés... 😄 Röviden: korábban mûködött, most nem. :S

Köszönöm a választ!
Dietrich
Állítólag bahrain helyett, ez a pálya jöhet szóba.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

simcompany
nevezést leadták. az nem jelenti azt hogy lesznek is.

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Dietrich
leadták a nevezést, hátha?..

Michelisz: Idén BMW-vel, de csak a 2. futamtól

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Roger6
No, mégis ott lesz Norbi?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

simcompany
WTCC, brazíliai nevezési lista

1 - Yvan Muller - Chevrolet - Chevrolet Cruze 1.6T
2 - Rob Huff - Chevrolet - Chevrolet Cruze 1.6T
3 - Gabriele Tarquini - Lukoil-SUNRED - SEAT León TDI
4 - Aleksei Dudukalo - Lukoil-SUNRED - SEAT León TDI
5 - Norbert Michelisz - Zengo-Dension Team - BMW 320 TC
6 - Carlos 'Cacá' Bueno - Chevrolet - Chevrolet Cruze 1.6T
7 - Fredy Barth - SEAT Swiss Racing by SUNRED - SEAT León TDI
8 - Alain Menu - Chevrolet - Chevrolet Cruze 1.6T
9 - Darryl O'Young - bamboo-engineering - Chevrolet Lacetti
10 - Yukinori Taniguchi - bamboo-engineering - Chevrolet Lacetti
11 - Kristian Poulsen - Liqui Moly Team Engstler - BMW 320 TC
12 - Franz Engstler - Liqui Moly Team Engstler - BMW 320 TC
14 - Marchy Lee Ying Kin - Deteam KK Motorsport - BMW 320 TC
15 - Tom Coronel - ROAL Motorsport - BMW 320 TC
17 - Michel Nykjaer - SUNRED Engineering - SEAT León TDI
18 - Tiago Monteiro - SUNRED Engineering - SEAT León TDI
20 - Javier Villa García - Proteam Racing - BMW 320 TC
21 - Fabio Fabiani - Proteam Racing - BMW 320si
25 - Mehdi Bennani - Proteam Racing - BMW 320 TC
30 - Robert Dahlgren - Polestar Racing - Volvo C30
74 - Pepe Oriola - SUNRED Engineering - SEAT León TDI
107 - André Couto - Lukoil-SUNRED - SEAT León TDI

zolee145
Az F1 gyors, mégis dögunalom. A pályaautózás alapvetõen nem látványos, ellentétben mondjuk a rallyval, ahol egy autót is érdemes nézni, ha úgy megy vele a versenyzõ ahogy kell.
A pályaautó a versenytõl lesz látványos, a verseny pedig nem az autók sebességétõl lesz jó, hanem az autók egymáshoz viszonyított sebességkülönbségétõl.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

simcompany
pont a motor miatt drága. egyébként az 1,6-os osztrák suzukik nem sokkal gyorsabbak a magyaroknál.

attól látványos hogy verseny zajlik a pályán.

mindegy. off

TomSolberg
A suzuki akkor érdekelne, ha 1.6 lenne.
Ez az 1.3 nemigazán való pályára, attól, hogy jól kanyarodik, még nem látványos, 1.6 kicsit pörgõsebb lenne.
Az 1.6 ot fel lehet húzni 160 Le-re, annyi pont elég lenne.
A kasztnik meg felõlem maradhatnak a régiek, hogy olcsó maradjon.

TomSolberg
BMW 😊😊 az a legjobb.
Kicsit újabb 3 as BMW kel fel lehetne frissíteni.
A teknika nem lenne vmi profi, így alig lenne drágább a suzukinál, és azért az csak egy BMW. 😊
De látom kevesen szavaztak még rá.

simcompany
😊 a nagytúra kb 5 autót jelent, jó szórakozást 😊

az MNASZ akreditáció az MNASZ rendezvényekre érvényes, amenynek a száma a Hungaroringen közelít a 0-hoz

sry de a nagy túrákra szavaztam, "csak" azok miatt járok a versenyekre 😄

off: mnasz akkreditálás menyire van komolyan véve ? ha LeMans Series és FIA GT-n a boxig eljutottam mint fotós, van esélyem mnasz kártyára is ? 😊

Penge88
Akkor inkább azt a pénzt tesztelésre fordítsák, itthon. Lehet a BMW még jobban fog neki feküdni, mint a Seat. 😊

Thank God, I\'m a Lada owner!

Ulvar
HELYES!

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Dietrich
Bahrain delete az ausztráloknál kezd a F1 szezon.
õk meg ahogy lejár az F1 felé a szerzõdésük bejelentik majd nem kivánnak F1 rendezõk lenni a továbbiakban..túl drága.

Dietrich
mi a szomorú? hogy nem indul Braziliában?
az autóváltásról tudott mindenki, viszont úgy nem lehet elmenni egy versenyre, hogy a verseny helyszínen ül elõször a BMW-be Norbi...0km teszttel a háta mögött.

Ulvar
nem pofára esés, vezetõket az összeset leváltani, és értelmeseket a helyükre tenni. Bár nem nagyon izgat a WTCC sorsa megmondom õszintén.

bardocz
Lehet jót tenne a sorozatnak egy hatalmas pofáraesés.
simcompany
hát ez szomorú. bár van egy sanda gyanúm, hogy ez lesz a WTCC fekete éve.

Dietrich
Még nem hivatalos, de már majdnem biztos, hogy 2011-ben Michelisz Norbert egy BMW-vel vág neki a WTCC küzdelmeinek, igaz a brazil nyitóversenyeket kapásból kihagyja.

kf1rl

simcompany
szavazzatok lécci

nincs jelentõsége, csak jó lenne kicsit bizonyítani, hogy suzuki ide, lassú autók oda, azért csak a suzuki kupa a leglátványosabb.

na jó, nem akarom befolyásolni senkit, szavazzatok ahogy látjátok 😊

Ulvar
rfcentralon egyesével leszeded az elméleti hivatalos modokat, mert vannak ligák által készített F1es modok, amik nem hivatalosak. Szóval valószínûleg sose fogod az összes F1 modot megtalálni, egybe meg fel ne telepítsd õket mert úgy össze akadnak mint a szar.

gviski
nincs, egyesével le kell szedni, a centralon elég sok fent van

Virtual SimRacing

gviski
Azt megint jönnek a K.Gyurik hogy mi lámák vagyunk 😄

Virtual SimRacing

És nem tudsz egy másik '98-as modot? És ha már itt tartunk, szeretném beszerezni az összes F1-es modot amit lehet. Nincs véletlenül egy olyan mod pack mint F1 challengehez volt a "The Birkuc Supermod" féle válogatás, ami több évadot ölel fel? Mert külön-külön találtam, de az úgy elég hosszú folyamat mire letöltögetem õket :S
SirAlo
Tavaly is Davidson segitett a jatek fejlesztesbe , de gondolom csak annyit hogy elfogadta a penzet hogy reklamozzak vele a jatekot=)

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

"A Codemasters jelenleg egy új irányíthatóságon dolgozik."
nah most ez valami vicc ugye? 😄 még ilyet, irányíthatóság... talán nem lesznek script-elt megcsúszások? 😛
amúgy rohadt szar meló szerintem. mármint inkább orrba szájba kamuzni csak a pénzért. elég nagy neve van azért a srácnak, sok minden másból is megélhetne, lehet álszenteskedésnek hat, de én tuti nem csinálnék ilyet, ha tényleg szeretném az autosportot. amúgy sem értem mire fel kell ez a kamu. adják el egy jó játéknak és kész, de ez a szimuláció szöveg...
gviski
kicsit off
Davidson teszteli az F1 2011 játékot

Na már megint megy a marketing szöveg :-)

"A Codemasters minden eddiginél jobb szimulációt szeretne az F1-es játékok történetében."

puff...

Megint elhitetik a néppel hogy ez a szimulátor.... szánalmas...

Virtual SimRacing

Ulvar
Fizikailag az egy szar mod. Próbáltam már, úgyhogy...hagyd a francba, ha régi F1 akkor F1 71, F191, F179...stb..

Roger6
Te kormánnyal játszol egyébként?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Tegyél tojást a gázpedál alá...

www.smart-bus.hu

Oké de nekem kellene az a kipörgésgátló, és hogy ne csúszkáljon az autó össze-vissza.
simcompany
ha volt esze a fejlesztõnek akkor kivette a kipörgésgátlót, azt hiszem 98-ban nem volt a kocsikban.

Semmi bajom azzal ha élethû egy szimulátor 😛

A lényeg, hogy bármit állítok (leszorítóerõ, sebességváltó, felfüggesztés, guminyomás, magasság, súlyelosztás, stb...) nem érdekli, ugyanúgy kipörögnek a kerekek (mondom, még akkor is ha bekapcsolom a KIPÖRGÉSGÁTLÓT). Szóval ez nem beállítás-probléma, eddig még egy moddal sem volt ilyen gondom (F1-es modokkal szoktam játszani, tehát csak azokról tudok beszélni.)
Roger6
Értem. Mit/miket állítasz az autón, ha nagyon csúszik a segge, könnyen kipörög?

"Csak a modot nagyon élethûre akarták csinálni," - a rohadékok! Nagyon élethûre? Börtönt az összesnek, mi az, hogy egy szimulátor hasonlít a valódi élethez? Nem is értem õket. Níd for Spíd forevör! <#idiota>

A lényeg hogy a probléma nem fokozatosan jelentkezik (tehát nem a kopásra vezethetõ vissza) és nem zavartatja magát a beállításoktól sem, bármilyet használok.
A beállításokkal nem szokott bajom lenni, azokat mindig eltalálom. Csak a modot nagyon élethûre akarták csinálni, és egy kicsit túlzásba estek. Ezért szeretnék változtatni a fizikáján, mert más modokkal sosem volt ilyen problémám.
b-type
valszeg egy új gumi és hdv oldaná meg a problémádat, magasabb leszorítóerõvel, és más difivel lenne könnyebb az életed minden sebességi tartományban.
De alapesetben azt mondanám, hogy ne módosíts semmin, hanem használja hosszabb alacsonyabb fokozatokat, magasabb leszorítást, puhább hátsó felfüggesztést...és nem ismerem a moddot, de ha lehet akkor súllyozd hátra kicsit a tömegelosztásnál...és próbálj meg így tizedes különbségre törekedni egy pályán 14 körben.
...ha még mindig gond akkor nyúlj hozzá szvsz fájlszinten.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Nightt
Igen, kevesebb gaz. De a beallitasok modositasaval is sokat lehet javitani az auto viselkedesen. Jobban jarsz, ha megtanulod vezetni.

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Hogyan tudnám módosítani rFactor GPTeam 1998-ban az autók fizikáját? Össze-vissza farolnak a kocsik, és még ha kipörgésgátlót is használok segítségként akkor is kipörögnek a kerekek. Így eléggé élvezhetetlen a versenyzés. Tudna valaki segíteni?
Áhá! Megvannak a kis rohadékok. Ott voltak a csapatok mappáiban .dds-ként, csak hülye kódszám-nevekkel. Köszönöm a tippeket 😉
zolee145
Pedig a mas-ban szoktak lenni dds-ek, és tga-k is. Ha nincs akkor keress a mod mappájában egy közös mas fájlt, hátha abban vannak. Mondom, nem ismerem a modot.
Esetleg olyan lehet, hogy a helmet mappán belül van egy rft mappa, és abban van az a mas ami neked kell. Nagyon máshol nem lehet, és valahol lennie kell.😊

Oké, egy valamit elfelejtettem mondani: Nem a sima rFactorral játszok, hanem egy moddal (F1 RFT 2010). A helmets mappában csak az eredeti rFactor sisakok vannak, de nekem nem azok kellenek. Az F1-es sisakokat szeretném módosítani. Ezek (feltételezem a kibontott fájlok neveibõl) a csapatok mappáiban található .mas file-okban lehetnek. Na azokból meg csak egy csomó .gmt fájlt kapok, amit semmi nem ismer fel.
zolee145
Namost logikai alapon, ha dds plugint szedtél le akkor nem kellene mondjuk dds fájlokat keresned?😊 Nézd meg a helmets mappában, ahogy Alex írta, és hagyd a gmt-ket, dds-t keress.

Szedtem le dds plugint a photoshophoz, de még csak nem is látja a gmt fájlokat. Pedig még be is állítottam hogy "minden fájl" a megnyitásnál.
Alexease
Elvileg a Helmets mappaban vannak a sisak file-ok.
zolee145
Photoshop+dds plugin.