rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Smici1985
Remélem jobb lesz, mint egy sima átkonvertált valami. Ne egy ocska dolog legyen. Mondjuk sok munkával jár az út texturát valóságosabbá tenni, meg sok apró dolgot frissiteni, szépiteni.

\"A seb beforr a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad.\" http://endurancehirek.blog.hu/

Ulvar
<#szeret><#szeret><#szeret><#szeret><#szeret><#szeret>

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Smici1985

Remélem jó lesz. Ha nem, akkor a kép itt lesz.

bathurst

\"A seb beforr a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad.\" http://endurancehirek.blog.hu/

Smici1985
Már konvertálják a SHIFT 2-bõl Bathurst-ot.

Ulvar
Zoli, nem lenne hülyeség, de vissza hûl, harmadjára írom le. Ott állsz a rajtrácson figyeld már meg mielõtt beállsz és mikor elindulsz mekkora a hõmérséklet. Felmelegíted durván 80-75 fokra, amivel nagy kopást is mûvelsz, majd ráadásul 70-65 fokra visszahûl. Egy normális modnál az ideális hõmérséklet a gumikhoz 100 fok. De ahogy mondtad mod függõ a dolog.

zolee145
Gondolom ezért kell állítani azt a gumifizikában, hogy mennyire legyen erre érzékeny a gumi a melegedést tekintve. Mert ugye ami radíroz az melegszik.😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

bardocz
Valóságban meg ha van kerékdõlés, akkor a kerék nem egyenesen akar menni, hanem van egy sajátkormányzása, és így végig radíroz mindenhol.
zolee145
Idõjárás, vagy idõ múlás? Vagy hogy értve idõ?
Amúgy meg a gumifizika alapján van egyszer a gördülés közbeni melegedés, és a csúszás közbeni melegedés. Plusz van egy hõeloszlás ami kerékdõlés függvénye. Pl egy negatív kerékdõlésnél a belsõ rész melegedik jobban, de a hõvezetés miatt megy a gumi közepére, és a külsõ oldalra is a hõ.
Aztán van a hõleadás, útra, álló levegõre, mozgó levegõre.

Aztán be lehet állítani, hogy ez a melegedés/hûlés mennyire legyen érzékeny a kerékdõlésre, és a guminyomásra.

Ezeket az értékeket természetesen befolyásolja a pálya és a levegõ hõmérséklete.

Én meg azt hittem, hogy az rFactorban a gumimelegedés az idõ függvénye...

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

jaja. Meg úgy, hogy picit nyomom folyton a hosszú egyenesekben a féket.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

bardocz
Olyankor a kis sebességû részeken kell ezt csinálni, 1esbe visszakapcsolva. Olyankor nagyobb a kocsinak a vonóereje, jobban bírja.
Kivéve ha gyenge az autó 😄 Melegíteni a féket én is szoktam, mert egyszer mintha észrevettem volna, hogy rövidebb lesz a féktáv 😊 Gumi meg elhiszem hogy lehûl, mire a sor vége is feláll, az 5 perc..

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Nightt
Jaja, en is igy szoktam.

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

zolee145
Nagyon egyszerû amúgy a dolog: ha egy játékban számít a gumi hõmérséklet akkor számít a melegítés is. Az rF-ben számít, tehát nem hülyeség a melegítés.

Az más kérdés, hogy sok ligában tiltott, mivel a többség nem tud úgy gumit melegíteni, hogy ne törjön össze másik 3 embert.

Az viszont biztos, hogy mindez mod függõ is.

bardocz
Az meg piszokegyszerû, egyszerre kell állni a gázon meg a féken, és tádám😄
Nightt
A gumimelegites altalaban felesleges, bar van nehany mod, ahol megeri. Viszont a fekmelegites nagyon fontos!

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Norbi1990
Szerintem nem kell, me csak kopik a gumi és a rajt után meg úgyis be melegszik.
Ulvar
A reklám meg feltétlen kell ugye? 😊. Amúgy meg higgyétek el, semmi jelentõsége, mert visszahûl amíg a startra vártok...ez max repülõ rajtnál érdemes, de jobb helyeken tiltott, mert baleset veszélyes.

sztem az rfactorban van jelentõsége a gumihõfoknak,a felvezetõn ha jobban fel tudod melegiteni mint a többiek akko nagy elõnnyel indulsz a rajtnál mert az elsõ pár körben sok poziciót tudsz nyerni ha megfelelõ a gumi tapadása,ugye ha teli tankal kezdesz akko ez még jobban érvényes,a mi ligánkban is nagyon oda kell figyelni a rajtnál a féktávra meg az elsõ kanyarokra mert nem mindegy hogy tapad a gumi

www.asracing.hu
Dietrich
az aszfalt csak addig jó amig egyedül gyakorolsz, ha versenyben 5-en mennek elötted úgy beléjük fogsz rohanni ahogy elõvan írva 😊
bármi jó a pálya melletti tárgy, fa, bokor..bármi.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

bardocz
Azért van, hogy nem mindegy, hogy 30 fokos a gumi, vagy 50-60. A gumikopás meg nem feltétlenül számít, volt, hogy legjobb körömet már pirosra kopott gumival futottam meg, semmit nem számított😄
Ulvar
A fék talán a gumi nem...tök hülyeség aki kitalálta hogy jó, mint a valóságban. Úgyis visszahûl a francba a rajtra várva ráadásul koptattad...a féket az utolsó kanyarokban vagy célegyenesben szoktam melegíteni, az jobban bírja a hûlést és fontos az elsõ kanyarokban.

Ok köszi a tippeket 😊
És RF-ben számít a fék ill. gumimelegítés felvezetõn?
(És Simbinéknél?)
Már régóta simezem, csak ezek sosem érdekeltek.

Ulvar
Arra fél órát gyakoroltam és a gyönyörûen megoldott szélárnyék miatt repültem ki amire zárt kasztninál nem számít az ember. 😊.

Toby0501
Ahhoz képest Spa-ban te is szépen eldobtad a 2. körben.<#banplz>

Ulvar
1 nagyon jó tanács. Ha üres tankkal tesztelsz akkor már rosszul gyakorlod a pályát és az elsõ körökben elrepülsz...Teli tankkal gyakorolj. 4 éve így tesztelünk haverral, így nem érhet meglepetés az elsõ körökben, persze keveset üressel is gyakorlunk...futam elõtt fél órát hogy kvalin az is menjen nagyjából.

peti193
Tévedés 😊 SOK SOK GYAKORLÁS! 😊

Miért van a Coca-Colás napocskán napszemüveg?Mi süt a szemébe??

zolee145
Mindenki érzésre fékez, szóval nem azért mégy rosszul, hanem azért, mert rosszul érzed.😊 Gyakorlás.

igen, versenyen azért megyek rossz idõt, mert érzésre csinálom, hiába mentem elõtte sokat a pályán 😊

zolee145
Báérmi jó viszonyítási pontnak, de futamon úgysem fogsz arra koncentrálni, csak úgy nagyjából érzésre fékezel. Meg aztán ahogy kopik a gumi, fogy a benya úgyis változik kicsit a fékezési pont.

peti193
egy pár óra gyakorlás és érzésre én legalábbis

Miért van a Coca-Colás napocskán napszemüveg?Mi süt a szemébe??

vezetéstechnikai kérdés következik 😊
Mi alapján kezditek el a fékezést? Mert én sokszor az aszfalton a guminyomokat nézem, de versenyen nem jó az. A táblák alapján? És ahol nincsenek?

Ginger17
Hoppá... most nézem, hogy 2008-ban Gieblert még újra nevezte a Playa Del egy Panozzal, de az edzésen úgy odacsapta, hogy ott vége is lett a májusának.

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

Ginger17
...hát ha arra a modellre gondolsz a képen, akkor az biza se' nem Panoz, se' nem Dallara. Az valami kitalált Indy szerû valami, de legalább valami. 😊 G-Force Panozt egyébiránt utoljára 2007-ben neveztek Indy 500-ra: a Playa Del Racinges autót Phil Giebler a Chastain MSports autót pedig Jacques Lazier vezette... Lazier mondjuk a falnak ment a Carb Dayen így a versenyre Pupo Moreno ugott be a helyére. A G-Force Panozokkal - amellett, hogy aerodinamikailag már a béka segge alatt vannak a Dallara fejlesztésekhez képes - a legnagyobb gond, hogy a 2008-as biztonsági elõírásoknak - az autók oldalára új védõlemezek kerültek - már nem feleltek meg... érthetõen gyártó híjján nem is fejlesztették az autókat. Egyébiránt Danica 2005-ös debütje is ilyen autóval volt. Az utsó G-Force Indy 500 gyõzelem pedig a volt csapattársé, Buddy Rice-é. Röviden ennyi. <#zavart1>

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

<#worship>

Dietrich
no ki lett nyomozva 😊
2006 Sonomában indult panoz legutoljára versenyen ami nem indy500 😊

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

laller82
Ááááh nagy kedvenc 😄 <#eljen>

www.skincentral.hu

Toby0501
Megint egy kis off:

Dietrich
ja indyn de én a sima versenyekre öszpontosítottam.
elfekvõbe voltak/vannak panozok de eleve lassúak a dallarához képest azért nem használják
a 2006-os dolgot maga a panoz jelentette be, hogy kiszáll az IRL-bõl hogy a CC-re öszpontosítson.
Az már az õ pechjük volt, hogy csak 1 év.
Az új kasztniba meg nem szálnak be..(dallara, lotus, chevy és az oreca érdeklõdik)
az idei Indy500-on Wheldon autója 2003ban készült, 7es sorszámú Dallara kasztni. Ezzel nyert. :p

gviski
na most néztem meg 2007-ben még mentek ezekkel a kocsikkal Indy500-on, de más futamon Panoz kasznival nem indultak.

Virtual SimRacing

Dietrich
az lehet látod..akkor elég csorók lehettek 😉

gviski
2008-ban még az Indy500on kvaliztak Panoz kasznival, de a versenyre nem jutottak be. A 2008-as rFactoros Indycar modban benne is van az a két autó

Virtual SimRacing

Dietrich
http://www.sportscardigest.com/happy-40th-anniversary-porsche-917-photo-gallery/

Dietrich
az is

az autó elején ugyanaz a logó van mint az izomautón, szal valószínû az is több autóból van összerakva :/

mcmoha
Azt irjak az okosok, hogy az egy Lola T70-es.😊

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Dietrich
Panoz kiszállt az IRL-bõl mikor megnyerte a CC-nél a tendert 2006-ban. Utána 100% nem volt már Panoz kasztni (indycar játékban sincs)valamikor 2003/2004 tájékán mehetet utoljára..

Dietrich
Igen az Indycar...igaz hogy 2012-ben jön az új kasztni de addig jó lesz ez is 😊

gviski
Panoz kasznis IndyCar azt hiszem 2008 vagy 2009-ig használták:

Virtual SimRacing

bardocz
Skyline, batmobil(talán valami panoz?), naggyon jóó lesz.