rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
hát ez tök jónap tûnik csak reggelni kell a letöltéshez

máshonnan nem lehet ezt?

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

lac coo
Mit akarsz átírni ? 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
F1-ben 360 fokot használnak .

lacica
Valami help,hogy mit írjak át???Kötyi!!!!

Ginger17
Szerintem a városi autó kormánykereke kicsit nagyobb... félre ne értsd, nem kötözködöm, csak picit fura (má' nekem). Még jó, hogy az F1-ben 270°-ot használsz, mert azt megnézném, ahogy rángatod a kezed. Fix, hogy csomót kötsz rá. Vedd úgy, nem szóltam semmit. <#kuss>

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

zolo
Köszi Alex , megtaláltam , átírtam 900-ra és így már sokkal fajább 😊

A Forma 1 számára meg csináltam másik profilt, abban maradt az eredeti 270° , az úgy jó.

Ginger: Ha már az igazi városi autóban/túraautókban is 900°-ban tekergetheted a kormányt, akkor szerintem ez így sokkal élethûbb.

http://flickr.com/photos/zolika90/

Freedom88
én is 900ban tekergetem. Nagyon állat😊

T.T.

arty
akkor lehetne 1-1 olyan pályaelem, ami az adott magasságbol indul és oda is tér vissza ... pl. hepe-hupa, kis domb, mittomén 😄 bár, nemtom h csak 1x1-es elemek lehetnek-e, de ha nem, akkor ez járhato ut lehetne ... 😊 (változatosságban sokat dobna)

Forza.

Ginger17
...és Te 900°-ban tekergeted a kormányt??? Akkor vagy kamionozol, vagy vmi mozdonyszimulátorral szórakozol, ahol a kormány a gáz.

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

trogerzsiger
zsír

SimaSuna
van demo...
megvenni csak Online és dombornyomott karival..saccperkb 8kilóért 😊
trogerzsiger
Hello!

mostanság valami jó autós játékot keresek, amivel lehet neten játszani.
ez gondolom szimulátor. van rá lehetõség hogy kiprobáljam? és hol tudom megvenni?

Alexease
A TE_NEVED.PLR file-ban keresd meg a megfelelo sort, es ird at. Vagy a Controller.ini-ben.
Freedom88
alap beállitás minden. Csak az ffbvel szoktam szórakázni

T.T.

zolo
A probláma oka nem ez.
Hanem hogy a játékban a sofõr csak 90°-ban fordítja a kormányt, és így nem érzem az összhangot, mint pl a Haulinban, ahol a kamion kormánya teljesen úgy mozog, mint az elõttem levõ.

Esetleg tudsz mutani egy képet, vagy le tudnád írni , hogy nálad a játékon belül milyenek a beállítások? Deadzone stb.

Hálás lennék

Freedom88
nekem is olyanom van. fel kell tenni a legújabb drivert hozzá a logitech oldaláról és akkor a windowsos kalibrálásnál van ilyen h settings talán és ott tudod állitani h a 200fokról mennyire nõjön a kormányszög. Nekem GT versenyeken vagy ilyen dobozosok végig 900fokon van, csak f1nél van 200fokon. Iszonyat filing

T.T.

zolo
A játék ki tudja használni egy Driving Force Pro 900°-os szögét?
Mert hiában állítottam be, a kormány csak °90°-ban fordítja sofõr mindkét irányba, és így lehetetlen játszani.Ha nem tudja a játék, akkor viszont az én kormányomat kell átállítani, de így elveszik a legfõbb elõnye a DFP-nek 😞

lac coo

lac coo
Jól hangzik 😉<#eljen>Centralon vagy RSC-n nem találni senki olyan kockafejû embert , aki össze tudna dobni neked egy 3D progit?

MaSzKa
valami jó hegyi verseny modot nem tudtok simulator-ra régi kocsik legyenek benne bmw audi ilyenek
delta s4

MaSzKa
honnan lehet letölteni az összes eddig megjelent modot

mert a hsw.hu-n megvan az összes de találtam már más oldalon is

MaSzKa
én komolyan mondom elcseszem az összes pénzem 1 Logitech G25-re

Alexease
A palyaszerkesztot ideiglenesen leallitottam😉 Ez egyelore csak egy teszt volt😉 Kaptam 2-3 fps tesztet, es 1-2 otletet a boviteshez, bugrol, hibarol semmi😉 Jelenleg nem akarom, hogy nagyon elterjedjen, mivel meg messze van a kesztol😉 Foleg, hogy valoban csak egy teszt volt, nem gondoltam egy ilyen lesz a vizhang, gondoltam jo poen😉))

Most ha lesz idom, mas egyeb melett, ezt is barkacsolgatom. A jelenlegi 9 palyaelemet felbovitem 39-re.😛 Ezekben lesz 3 uj sikan valtozat es 5 uj kanyarkombinacio😉 A komplett shaderezes kesz (1 uj kep fent van az rFactor Centralon, amin latszik a hatasa😄)

Egyelore az optimalizacio miatt nem tudom mennyit lehet majd nyerni a file mereten, de az elozetes szamitasok alapjan, olyan 5-700 Mbyte kozott lesz😊 <#vigyor3><#zavart1><#zavart2><#idiota><#banplz>

Hogy mikor, azt passzolom😉 Ha jol megy, naponta 2-8 palyaelemet tudok osszerakni, es utana meg ujra kell irnom a komplett HTML/Flash/PHP scripteket😉 A jelenlegi kattintgatos megoldas hasznalhatatlan a sok palyaelemhez. De a script rugalmas lesz (most is az😄), vagyis kesobb, 1-1db 20 Mbyte-os MAS letoltessel lehet boviteni az elemeket (johetnek majd a kanyar/sikan otletek😊)

Sajnos a szintkulonbsegek megoldasa extremul megnoveli a file-meretet, 1 fele magassaggal is 3x akkora lenne a file!😊 Sajnos ahoz, hogy igy online lehetssen osszerakni, mindent le kell gyartani elore, ami brutalis mereteket eredmenyez. Amugy, ha EN offline, MAX-ben pakolnek ossze egy palyat a meglevo elemekbol, valtozo szintkulonbsegekkel, nem lenne tobb 1 palya 20 Mbyte-nal...
b-type
de van. Momo és DFP is..itt hever a sarokban.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Dzsezi
Egy javaslat.
itt felül a banner alatt elférne a pályaszerkesztõ webcíme is!
megérdemli.
Cowek
Nincsen valakinek MOMO-hoz csak kormány része? Pedál nem fontos...

http://www.f1-info.hu/

Dzsezi
Nem megy a szerkesztõ oldala<#shakehead>
Dzsezi
Köszönöm!
meglesem ezzel a verzioval.
lac coo
Nálam néha lefagy maga a MAX.Elvileg menti ilyenkor de most az a scene is hibás lett nem nyitja meg .....Na de ez nagyon off 😊)))

Más: valahogy megoldható a játékban ( file átírogatás nélkül ), hogy ha kevesebb ellenfelet választok mint amennyi a modban van, akkor ki tudjam válsztani kik legyenek azok ? Mintha lett volna errõl szó korábban....

Alexease
Nekem nem szokott meghalni😉 Most azert volt, mert veletlenul rainditottam az rFactor-t, valami nem stimelt, es resetig fagyott;(
lac coo
Óóóóóó, ezt havonta beszopom én is, legutóbb a mentés ellenére szállt el a scene file, egyszerûen nem lehetett megnyitni 😞((((Ugrott a showroom nagy része 😊)))
Ha valamit azt megtanultam, hogy a MAX nem egy stabil program, gondolom nem is mai gyerek....Komolyabb számításoknál dobálom a kereszteket erõsen 😊)))

Alexease
De lehet😉 A kovetkezo verzion majd az is lesz😉
Most egyelore szivok😉 Tegnap mindent optimalizaltam, szetszedtem, osszeraktam az objecteket, csoportositottam, teszteltem, megcsinaltam az osszes materialhoz (>50) a shadereket, stb., es az utolso tesztnel, lefagyott, es meghalt a MAX file😞 Pedig mindig, folyamatosan mentek, es mindig masneven, hogy tegnap miert maradt el, nem ertem😞 Vagyis kezd elolrol😉))
lac coo
Rajtlámpát nem lehet rárakni ?

JuanG
klassz a cucc Alex!!! 😊)

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

lac coo
Hát tud okosságokat az engine az tuti 😊))))

Alexease
Gondoltam, optimalizalgatok egy kicsit, de eleg erdekes eredmenyek vannak neha😉 A komplett palyat tesztelgetni hosszadalmas, mivel tobb ora lekuldeni az egeszet GMT-be, igy maradt az 1 km hosszu egyenes😉)
- Eredetileg, full arnyekokkal 180 fps
- Optimalizalva 260 fps
- Full shaderezve (eddig nulla shader volt;D) 230 fps
- Ujra optimalizalva, csoportositva 280 fps😊
- Gondoltam, a fakat kivaltom negyed annyi poligonbol allo Shadow Objectekkel: 250-270 fps, folyamatosan valtozo?!?!

Igazabol egy bazinagy tesztet kellene csinalni, hogy mit szeret, nem szeret az engine: sok/keves textura, kicsi/nagy textura, sok/keves poligon, atlatszo objectek, shaderek, stb.
avcom
gondolom azért, mert a youtube-ra te raktad ki

De miért az én nevem van ott amikor oda nem is én töltöttem fel?
Mondjuk a hozzászólásokat érdemes elolvasni a YouTube oldalán a videónak.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Azt hittem, hogy egyszerûbben mozognak az AI-k a pályákon...

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Alexease
Es a lenyeg😉 Ha valaki raszan egy orat az editorra, sok erdekes dologra jon ra. Sok az allitasi lehetoseg, amivel jobba lehet tenni a dolgokat. Aki egy kicsit is rugalmasabb, belenez, rajon, hogy sok MOD-ban, palyan miert megy es miert viselkedik rosszul az AI. Miket lehet allitani, hogy jobb legyen a verseny.

Amit az editorhoz alap AIW-t toltottem fel, abba be van kapcsolva az AutoGenGrid (editor plusz lehetoseg, a sok kozul;D). Vagis, lehet, hogy alapbol csak 4 AI-t raktam be (mint ajanlas), annyi fix hely van a racson, de a programnak es a szamitasainak koszonhetoen, automatan tud belole szamolni (amit ha en irnek meg, mar eleg nehez lenne😄).

Ez az alap AIW-val keszult, amit a program rugalmasan tud hasznalni:
Alexease
Sajnos nem😉 Nezz bele egy AIW file-ba, foleg a WAYPOINTS utani reszeknel, es megerted mi a gond😉<#idiota><#zavart1>

Valszeg, valami extra barkacs programozassal, sok idovel ossze lehetne dobni valamit, de meg az is elmaradna hasznalhatosagban, minosegben attol, amit nehany perc alatt barki megcsinal az editorral😉

Az editorral csak korbe kell autozni 2x. Utana mar meg van a palya kozepe, szelessege, ha korbemesz megegyszer az idealis iven, akkor meg van az idealis nyomvonala is az AI-nak. Utana mar csak egy gombnyomas (Find Corridor), es az editor kiszamolja korrektul az aszfaltot, a kerekvetoket es palya szeleket, a palya kulso reszet az utkozo objektumokig (korlatok, keritesek). Automatan szamolja, felirja a palya szakaszok hosszat, idejet, az uzemanyagfogyasztast, stb. Ha ezeknek a felet leprogramoznam valahogy, mar kiraly lennek, de megis nem sokat erne, ugyanugy hasznalhatatlan lenne.😊

De tenyleg csak par perc az AIW. Ha nem kell a pit (nincs AI edzes, nem kell pitelni verseny kozben), es nem fontos az idealis iv (Fast Path) akkor eleg 1x korbe menni, beallitani Main Path-nak (ut kozepe), egy Find Corridors, Save, es mar kesz is😉
Alex! Azt nem lehetne megcsinálni, hogy a pályaszerkesztõ megcsinálja az AI-k nyomvonalait is, és akkor nem kéne a AIW editorral szenvedni?!

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Alexease
Koszi, en is igy szamoltam, hogy egy mostani atlagos, kozepes gepen, azert elmegy, kissebb/nagyobb fps esesekkel😉 Optimalizalgatok ezt-azt, belekerul a shaderezes (jelenleg DX7 NO Shader😄), es talan meg javul is valamit😉

Az a beragadas inkabb ISI bug😉 Sajnos MOD-tol, autotol fuggoen, foleg az ilyen "kiallo" alkatreszeseknel (elsoszarny), gyakori a beragadas;( Az utkozes object hatrebb van, igy ezeknel a leesheto alkatreszeknel, elofordul hogy "beleszamolja" magat valamibe😊 Allitolag irjak az uj utkozes vizsgalatot...
Alexease
Sajnos, mint irtam, az ISI nem all a helyzet magaslatan😉 Nem eleg, hogy meg csak az 1.150-es verzio van kint, nem adnak kamera editor, ami kint van AIW editor, az is hasznalhatatlan (igy)😊

Megneztem, tenyleg rossz😞
De itt egy mukodo verzio, a hianyzo file-okkal😄D
http://alexease.extra.hu/files/rFactor_AIW_Editor_1150.zip
lac coo
Legalább nem a teljes neved írták most ki 😊)))) Az Alexease 😉
Gondolom HSW-t nézegetik ott is, onnan szedték a videot, ha nem lesz kilinkelve a cucc akkor nem találják meg, egyelõre .

Alexease
Franko😊 Bar nem terveztem ennyire publikalni😉 Elsosorban ide, az SG-topicba, az itteni "ismerosoknek" szantam tesztelesre, de igy sem rossz😉 Azert a link remelem meg nem lesz kint egy ideig, mert jelenleg tenyleg van mit faragni rajta😉
lac coo
De gondolom nem arra kiváncsi mi számít manapság közepes teljesítményû gépnek, hanem hogy mit birtokol manapság egy átlagos rFactor felhasználó idehaza ...

arty
jah és egy bugreport: be lehet ragadni a környezeti elemekbe, pl ebbe sikerült:

(teszt: )

Forza.

arty
2007-08-20 09:46:21 - rFactor
Frames: 4067 - Time: 60000ms - Avg: 67.783 - Min: 49 - Max: 118

(Athlon64-X2 @2540mhz(5000+), 2g ram, 7600gt, 1280x1024, minden HIGH, AnisoFilter4x, AA nincs)

(szvsz egy közepes gép mamár egy kétmagos, legkisebb processzort jelent(intel E2160/x2 3600+), 8600GT/2600XT/1950PRO/7900GT videoval, 1g rammal)

Forza.

Dzsezi
re.

"Üdv!
Leszedtem és bemásoltam ezt a AI waypoint editing tool-t a fõkönyvtárba és onnan indítom. (remélem jól csináltam) és nekem nem jelenik meg a bal sarokban a menü.
mi lehet a baj?
elõre is kösz."

C:\-re rakjam gamét vagy nyomjak valami bill parancsot?

bocs de nekem ez még új és szívesen várnék választ.

Alexesease gratulálok fantasztikus munka,kár hogy alapterület marad.