rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
lac coo
Van egy ilyen teszt-autóm, még semmire nem jó csak szemre készült azt próbálgattam vele, vissza tudom-e rakni a játékba...
De azért itt is látszik , hogy néhol ugyanazt csinálja a GMT importer mint a SimEd, a kéményeknél meg azon a kis szárnyon hátul 😞(((

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Hát ja..... Ezeregy dolgot kell-kellett átnéznem, megtanulnom micsoda...Az importer is szívatott sokat ...De már sínen vagyok 😉 Nagyjából 😉

petesilver
Vááá! Még mindig a McLarent hegeszted? Vedd le azt a kis vacakot, akkor tuti átlátszó lesz! 😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

lac coo
Ok, semmi , csak mellényomtam, source colort állítottam be😊))Legalább azt is tudom már mire jó 😊))
Törölheted a hsz-eket , Alex ....

lac coo
Olyankor mi van , ha ott ahol tükrözõdik, fénylik, ott nem átlátszó hanem szürke színre vált?<#fejvakaras>

Ez az eredeti material ....

Freedom88
valentino rossi

T.T.

lac coo
Az ki vagy mi ...? 😄

lac coo
Átlátszó lett , de már vártam hogy valamivel megint szívni fogok ...😊))
Valamiért a szélvédõrõl lekerült a smooth vagy nem tom, de szép szögletes lett .😊))
Meg ez valami tex1 tex2 +cube mep materialt használ , mindkét text-en ugyan az a dds van, az üveg meg teljesen mást mutat kívül mint belül 😊))
Majd gyúrok rajta ....

Nem igen tudtam mit vállaltam ezzel a 07-es F1 autóval, de rengeteget tanultam rajta.
És mindenkinek mégegyszer kösz a sok segítséget 😉

Amúgy lehet csak kéne valami mod-topik, gondolom ez a sok hülyeség nem sok mindenkit érdkekel, és visszakeresni is sokkal könnyebb lenne !

petesilver
Alex, nem akarsz egy 46 hatos rajtszámot? Tudod, a doktor! 😊

lac coo
<#eljen><#eljen><#eljen>THX !!!

Alexease
Ket megoldas van: alpha csatornas es Chroma Color-os.

- Az alpha csatornanal megcsinalod a textura alphajat, kimented (DXT5), es a material editorban, a material beallitasnal beallitod a Source/Dest Blend-et.
- A Chroma Color-nal az alphacsatornan kivul, az atlatszo reszeket egyfele szinure fested (pl. magenta vagy cyan), es ezt a szint allitod be a textura beallitasoknal (ennel a Source/Dest Blend-et NEM kell bekapcsolni!).

lac coo
GMT materialnál is van az Alpha as Gray beállítás, de épp ez a gondom, hogy az nem csinál semmit 😊
Meg ugye ez egy importált , átalakítot autó, elvileg ha a dds-t nem is találja a material típus az az eredeti ...

petesilver
Lehet nem csúnyul, de ha lehet ne alakíts át semmit, csak csomagold ki a mas-t, és a gmt-t imortáld be vele. Legtisztább, legjobb megoldás legkevesebb hibaszázalékkal. Trust me! 😊

petesilver
Asszem a textura opcióknál kell trükköni, hogy az intenzitás ne rgb-bõl legyen, hanem alfából, alpha as gray vagy mi. Ha nem akkor is ott kell túrni valahogy ha jól emlékszem. Ja várj ez csak max. ÕÕÕÕÕÕ. Material típust kell megadni, ott vannak ugye a típusfelsorolások, olyat kell választani, ami alfa csatornát is használ, és ott abban a materialban megadni neki az odavágó dds-t.

JuanG
köszi! szerencsére a 3ds konvertálással is mûxik, nem csúnyúl tõle a pálya 😊

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

lac coo
Ezt illene tudnom, de bevallom Gmotor Materiaban nem sikerül : miként tudok átlátszó anyagot létrehotni, más szóval hogyan tudom az opacity-t átírányítani az alfacsatornára?

THX !

lac coo
GMT Importer. MAX 8-at ajánlanak hozzá, nálam azzal gond nélkül megy, 9-el nem indul .

Alexease
Az RSC Forumon (rFactor/Modding) van "GMT Importer" plug-in MAX-hez (6-8). De most nem megy az RSC...
Alexease
Van nehany tonna texturam, ami alapnak jo😉 Azokbol - es plusz esetleg keresek meg, fenykepezek, stb. - szoktam barkacsolni ezt-azt😉 De egy normalisabb map-hoz, altalaban tobb textura kell. Itt pl. 1 aszfalt map 3-4 texturabol all, plusz 2 fele koszolodas nyom, guminyom, serules, es a palyan osszesen 7 fele aszfalt map van😉
JuanG
Köszi mindenkinek a segítséget, az editálás megy már faszán több ponttal, már csak a gmt import to max-ot kéne megoldani, hogy ne keljen 3ds-be odavissza konvertálni ...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
fasza 😊...a homok és út textúrákat hogyan csinálod? vagy kikeresed innen-onnan? 😄

JuanG
de a max-ba hogyan tudok gmt-t behozni-importálni?

az ISI-s max5-ös 3 file-t (dlt, dlu) bemásoltam a max/plugins könyvtárba...

petesilver
Az ablakra böksz, itt pl perspektív, és jobbra a legalsó ikon alul, ami kinagyítja a kiválasztott viewportot teljes képernyõre, és vissza. Vertex módban kijelölõ kurzorral a vertexek körül csinálsz egy négyzetet, és így minden bele esõ vertexet kijelöl a következõ kiválasztott editáláshoz. fent balra ha a fekete golyó a szaggatott négyzetben van, akkor csak a kijelölésen belülre 100%-ban esõ dolgok lesznek kijelöltek, ha átváltod, hogy a golyó kilógjon a négyzetbõl, akkor a jelölõ négyzet által csak részben vagy érintõlegesen érintkezõ dolgok is kijelölésre kerülnek.

petesilver
Én mindig csak ámulok, milyen tehetséges vagy bakker! Grat az egészhez!

lac coo
<#idiota>

Alexease
Es ha mar palya😉
Tobben kertek, foleg kinti forumokon, es mivel egyszeruen megoldhato (+15Mbyte), lesz RaceParks Dirt version😉 <#idiota><#zavart1>
Egyszeruen csak a Flash editorban kell 1 kapcsolot allitgatni (Asphalt/Dirt), es a kimenet eszerint valtozik😉
Egy beta-s kep😛 <#zavart1><#vigyor5>

Alexease
Pedig szerintem jobb lenne, ha egy kis idot raszannal a MAX-re, nem nehez, de sokkal jobban hasznalhato minden szempontbol! A 3DSimEd inkabb csak konvertalasra valo. Uj palyat, csakis MAX-el!
lac coo
Forgatás:
Alt+középsõ egérgomb, vagy alul Arc Rotate, Ctrl+Alt+középsõ egérgomb pedig a zoom....Legtöbbször ezeket használom.

GMT Import az már húzosabb, én most jutottam el arra a szintre hogy ki is tudom venni és vissza is tudom exportálni (ez a nehezebb).

JuanG
ez az a pálya amit Alexease készített gyorsba nekem anno (finn rally pálya), és azóta dolgozom rajta 3DSimed-el, ami nem is lenne rossz mert, barátibb a használata, csak az a baj hogy nem lehet benne egyszerre több vertexet kijelölni, így egyenként kell (szintezését csinálom a pályának, ugratók, stb...)

maxben viszont:
- eddig nem tudtam gmt-t beimportálni
- nem tudom forgatni a nézõpontot a pálya körül, így nem látom rendesen mit csinálok

szal ezt a több vertexes dolgot kéne megoldanom, és könnyebb dolgom lenne...na meg a nézõpontot beállítani normálisan...

petesilver
ha maxozni akarsz felejtsd el a simed progit, mint konvertálót, a vertexeket minimum háromszorozza, a shaderek épphogy jók lesznek, a smoothing groupok meg vszintén elszállnak a maszatba. Én a következõ képpen járok el: folderbe a mas fájlt kicsomagolom a sim ed progival. Sim ed-el végigbogarászom, hogy mi az ami nem kell object,( mondjuk én renderhez gyûjtök, tehát van mit kidobálni) és utána gmt inporterrel szedem be a maxba a cuccokat. ez korrektül beszedi az objecteket megtart Material ID-t, smotth groupokat, eredeti face és vertex számmal importál.

Talán emlékszel egy éve már írtam neked, hogy gáz van a vertexszámmal simeden keresztül.A vertexduplikációval az a baj, hogy vele szétcseszõdik minden. Duplikálódik a face is, és ugye mivel hirtelen ugyanazt a teret 3 vertex tölti ki duplikálódott élekkel, soha a büdös életbe nem lesz jó, nem tudzs sem weldelni, sem optimalizálni, semmi.

lac coo
Ja most látom, matekból gyenge vagyok 😊))))

lac coo
Vagy pl. Salgó Rally 😊))))))

b-type
Nagyon ritkán fognak át a kormányon, a versenyautóknál kb. annyi a mximális elfordulási szög amit fogásváltás nélkül el lehet forgatni.
Sztem rally-n sincs nagyobb, max mégis átnyúlnak.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
Ja már értem ....Vertex modban jelöld ki egér húzással (keretezd be) a teljes objektumot, majd Weld gomb !
Ha mégis visszatérnél ebbe a széttöredezett állapotba akkor Break gomb .

Ezt pl. akkor szokás használni ha egy speciális rácsot (pl. arc)hoznak létre vonalakból, sok kis négyzetet rajzolva, Abból lesz a majdani rács de ugye mivel mindegyik kis négyzet külön object ,így egy vertex valójában az egymás melletti négy négyzet egy-egy sarka (vagyis négy vertex ), széleken három .Ahogy most nálad is ...

Dietrich
G25 driverét felraktam, DFP-t beállítottam 360-ra és long beachben a nagy visszafordítóban nem tudtam befordulni..tiszta BKV busz így egy ow autó <#zavart1>
én azt hiszem rallyben lehet kihasználni a DFP és G25 eme elõnyét..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Alexease
Tippelhetek?😊 <#idiota><#zavart1> Ez valami konvertalt-importalt object, es valoszinuleg minden face kulon-kulon element😊 Ne kattintassal "fogd meg" a vertex-et, hanem huzz kore egy kijelolest, ugy mindhrom meg lesz😉 De a mozgatasok koordinatai sem mindegy, hol allnak: Local, View, Word, stb.
JuanG
select and move...szal úgy van hogy elmozdítom z irányba, de az eredeti helyén is ottmarad ezért nem mozog a többi edge...

lac coo
És mi az amit csinálsz ? Így én nem tom megmondani miért ilyen, nem tudod feltölteni valahová ?
Esetleg amit mozgatsz vertexet az "alatt" nincs még egy másik vertex is ?
És ugye a scale and move gombal mozgatod (nyilaskerszt 😊))?

JuanG
1. köszi 😊

2. hát ez az hogy a vertexbe megy 3-5 edge, de csak 2 megy a ponttal ha mozgatom 😞...

lac coo
1.- Nézeteket az adott ablakban a bal felül látható feliratra jobbal kattintva tudsz váltani . Az éppen aktiv ablak kerete sárga, és a max alsó toolbar lagalsó jobb gombjára kattintva kirakja teljes méretbe ( maximize viewport toggle), majd ugyanez vissza is állítja .

2. -Ezt a kérdést nem értem 😊Ha egy vertex elmozdul vele eggyütt megy a megfelelõ edge is. Legalábbis a Select and Move -vel így kellene lenni , feltéve ha nincs szétszabdalva a hálód ...

JuanG
Alex!

feltettem a max5-öt, és lenne 2 kérdésem:

- hogy kell beállítani azt, ha pl. csak a perspektiv képet akarom látni, a többit nem!

- hogyan tudok úgy vertexet mozgatni, hogy az összes a vertexbe futó szál is vele együtt mozogjon (nekem mindíg csak 2 mozog együtt a ponttal)

Ingy
Hát te kész vagy vazze miattad basztat ISI hogy mié nem haladok nagyon ráakadtam a pályakészítésre még Palik ringet is csináltam <#idiota>
Gjon kérdezte hogy jó ez az editor dolog mindtam neki megazsírkirályság <#fogmosas>
Csak így tovább cimbi 😄

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

lac coo
Ez most hogy van Alex ?
MAX-ban az lcd-hez ki van osztva egy textura egy specular map és egy cube map .....Definiálva alapból csak a textura van , cube mapot adtam neki specularnak meg egy dds-t ami legelõször a kezembe akadt....Viszont most nézegetem Simed-el, hogy nincs is engedélyezve a specular ..Kép.
Ezt valahol MAX-ban is meg lehet lesni mi van engedélyezve, vagy egyáltalán mi ez amit a Simed mutat enable alatt ?

lac coo
..illetve egy kis hiba van, a szélvédõ nem átlátszó majd elõkeresem valahonnan a rendes texturáját ( FIS , CTDP mindenhonnan szedegeti 😊))))

lac coo
És kitartottam 😛

Ami gond volt: a tükörre illetve szélvédõre olyan anyagok voltak kiosztva ( DX9) , amik nem is voltak texturázva, semmi dds nem volt definiálva, most valamit találomra ráraktam ( 😊 ) és jó a játékban meg semmi nem látszik belõle 😊)))))) ( Mondjuk azt nem értem CTDP így hogyan tudta konvertálni, talán nekik valami jobb cuccuk van a MAX-hez ???
A másik gond:ha a material ablakban valamelyik submaterial van megnyitva, ha így lépek tovább lefagy a script és kilép valami 10 oldalas halandzsával 😊))))))

Csak hát mire ezekre rájöttem..... 😛

Alexease
"Idegen" helyekre nem a "normalis" e-mail cimet kell hasznalni! Ilyenekre fent kell tartani egy "szemetgyujtot" (pl. nekem citromail.hu 😄), aztan oda mehet minden ami akar, mert kit erdekel😉
MaSzKa
csak már 1-2 porul jártam az angol reggeléssel - kaptam kéretlen reklámokat rendesen

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Alexease
Nehogy azt mond, hogy egy regisztraciot nem er meg?!?!<#conf><#wilting>
MaSzKa
megoldottam

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______