rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Én MMG-vel teszteltem az idei 3 futamot, belsõ kamerás idei körökhöz viszonyítva. Bár elég jó már a fizika, de még így sincs köszönõ viszonyban a valósággal, mivel szerintem valami nem kerek az F1-es autók setupolhatóságával. Szélsõséges esetek csak nagyon elrontják a vezethetõséget, értelmes setup meg nagyon szûk lehetõséget biztosít, amivel meg csak kurva óvatosan lehet menni. Fokozat sebesség terén meg ritkán lehet eltolni úgy a kanyarokat, ahogy az életben. Szerintem.

Mission Impossible 2010: PRO Class

zolee145
Nekem tetszik az F1RFT08. Hogy mennyire pontos a modellezés, vagy átmodellezés vagy hogy hívjam azt nem tudom. Megnézve egy F1 futamot aztán a játékot szerintem rendben van, legalábbis amennyire nekem kell annyira mindenképpen. Lehet, hogy igénytelen vagyok.😊
Fizika: fogalmam sincs milyen egy F1-es autót vezetni. Nem biztos, hogy attól jó egy fizika, hogy nem lehet úton tartani az autót, hiszen a valódi F1-es gépeket is a pályán tartják a pilóták. Vagy lehet, hogy a valódi fizika sem jó?😄
Amibõl ki tudok indulni az pusztán a látvány, és a belsõ kamerás felvételeknél a hang. Innen tudom, hogy melyik kanyar fér el teli gázon, vagy hol kell kicsit elvenni, és ehhez képest nekem mit kell tennem a játékban ugyanabban a kanyarban. Ezek alapján nekem a fizikával sincs bajom (csak kuplungom van, mint a valóságban).
Ha valaki modot csinál csak érzésre tudja megcsinálni a fizikát, feltéve, hogy nem áll össze modot készíteni a két jóbarát, Alonso és Hamilton.😄
Egy másik játékhoz (Racer) én is csináltam fizikát egy autónak (Alfa 75), de ezt is csak érzésre tudtam, mert nincs otthon egy amit tudtam volna tesztelni. Ott sok olyan embertõl kaptam visszajelzést akiknek van, és az alapján lehetett csiszolgatni a dolgokon, hogy érzésre stimmeljen. Ezt egy F1 mod esetében nem lehet megcsinálni, mert elég kevés fórumozónak van otthon akár csak egy rossz Force India-ja is.😊
Szerintem akkor jó egy mod, ha jelent kihívást a vezetés, a pályán kb ott kell fékezni vagy akkora gázt kell adni mint a valóságban, és ezek mellett a gép elõtt töltött idõ szórakozás, nem szenvedés.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Allithatok en itt mindent! Barcelona-ban olyan az auto viselkedese, mint ha jegpalyan haladnek. Meg a mod keszito sajat setupjaval is! Szoval egyenlore delete. Ha valaki megy Ferrari-val a Barcelona-i palyan, akkor nezze mar meg legyszives, hogy az alap setuppal hogy viselkedik az auto. THX! Jatszottam mar a (CTDP 2005 MOD 1.20, FSONE 2006 1.70, F1 2007 MMG SERVER EDITION V1.0 FULL, Grand Prix 1979 stb...), de legjobban a CTDP 2005 MOD alatt ereztem a vasat!😊

petesilver
Más: DTM2007-et próbáltad már? Audival teszteltem eddig Brands Hatch-et(ezzel akkorát szívtam! 😄 setupoltam mint barom, 1:24-es idõ, nézem a 2006-os/2007-es idõket, 1 kör 47mp. Mondom a francba vagyok ilyen gagyi, meg hogyan mennek már ennyit rajta? Ránézek a pályára, és kiderül, hogy az "INDY" verzión tolták. aztán kipróbáltam, és néztem ki a fejembõl bután, ezen mi értelme körbe menni????)
De, amiért írtam. Ha gondolod nézz már rá Zandvoort GP-re Audival. Akárhogy állítom be az autót, azon a pályán úgy megúszik az autó 200 környékén, hogy egyenesben tartani is mûvészet!! Érdekelne, hogy csak nálam?

Én is kipróbáltam végre menet közben az F12008 RFT mod-ot.A "jogállásokról" nem is mondanék semmit....errõl már kár beszélni is,meg nem is érdekel nagyon.Élmény:Hát.....nem tudom,milyen beállításokkal és segítségekkel próbálkoztok,nekem nagyon "könnyû" vezetni.Hacsak nem mész le a pályáról,nem bünteti a nagyobb hibákat sem.TC nélkül is nehezn válik instabillá.Rendben van,hogy FAN,meg lényeg a versenyzés,de egy kicsit lehetne "veszélyesebb" is.
Nagyszerû teljesítmény "át"modellezni vagy átkonvertálni az autókat röpke 3,vagy 4 hónap alatt,ilyen gyorsan még talán nem is készült el mod...ez már-már világrekord😊Jól megnézve a modelleket,a jellegzetes elemek vannak rámodellezve egy korábbi modellre,(meg sem közelíti mondjuk egy CTDP,vagy MMG részletességét és kidolgozottságát) a felfüggesztés nem mozog, csak a kerék.....a Toyotával próbáltam ki....,hááát...ízlések és pofonok....nekem olyan az a festés,fõleg a fehér szín,mintha a legolcsóbb, csillogásmentes neolux-val készült volna.Amikor az autó alja leér,az elsõ szárny alatt,meg elõtt is szikrázik.(ez sok rF modnál megvan)

Én sem vagyok egy nagy grafikus zseni,sõt....de nem is "szakmai",hanem inkább felhasználói szemmel próbáltam értékelni röviden.

Jah....és a telepítõ readme-jében lévõ helyesírási hibákat már meg sem említem.

Elsõkörben csak gratulálni tudok,mert sztem vastag réteget sikerült kielégíteni a 2008-as "parádéval",és mindezt egészen jó és ötletes körítéssel,de unikumnak messzirõl sem nevezném.

Még annyit,hogy semmi rosszindulat nincs a szavaimban,sõt nem is kell egyetérteni velem,de azért,remélem építõ jellegû is,amit írtam.

Végszó: Grat a mod-hoz!
lac coo
Persze...Fontos érzékszervünk a középfül, ugye ott érzékeljük a különbözõ gyorsulásokat , azzal egyensúlyozunk.ez az érzékszerv sokkal "gyorsabb" mint a látással szerzett információ feldolgozása, sõt sokat gyakorlott helyzetekben (pl.: járás vagy versenyzõknél az autóvezetés) kimarad a tudatos gondolkodás , reflex szerûen reagál az ember a változásokra. Mint ahogy a járásra sem kell figyelnünk vagy hogy ne essünk el két lábon állva pedig az hihetetlen teljesítmény az agytól .....Játékban ez kimarad ezért is érzékeljük sokkal lassabban és pontatlanabbul a dolgokat.

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

b-type
Számomra teljesen elfogadható ez a megközelítés, én valhogy arra felé gondolkodom, hogy az ember hamarabb alkalmazkodik új dolgokhoz, mint hogy elhagyja a meglévõt.
lökött példával élve, ha kapnék még egy érzékszervet, valszeg hamarabb és eredményesebben tanulnám meg használni, mintha elvennék a hallásomat-látásomat...szaglás nélkül még el-el vezetnék 😊))

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

bardocz
mind1,hátha megvan neki és akkor kölcsönkérem,a cikk a brabhamról nagyon jó
petesilver
Az áprilisi, mostani a Brabhames. A márciusi a sárga címlapos.

bardocz
ez az az újság,aminek 10 számából 8-ban van hamiltonról 5 oldal?mert akkor ebben van a brabhamról cikk ugye?lehet megkérem osztálytársam hozza be,és elolvasom😊
petesilver
F1 Racing, Március. Fantasztikus cikk van benne az utcai pályás versenyzésrõl. Rövid idézet belõle, ami ide tartozik picit:

A tökéletes manipulatív pilóták azért olyan jók az utcai pályákon, mert ott egyedül az érzéseidre hagyatkozhatsz, a gyengébb pilóták - a reflexológusok, a vizualisták és a szimulátorok nagymenõi - 250 körbõl talán egyszer beletrafálnak, feltéve persze, hogy friss abroncson, mindenféle stresszhelyzet nélkül mehetnek. Érdekes, hogy amikor Reutemann nemrégiben kipróbálta, milyen F1-es szimulátorral menni Monacóban, egyetlen puhatolózó kör után kiszállt a gépezetbõl: "Feláll a szõr a hátamon. Nem érzem az autót. Minden a látásról szól. Ennek annyira semmi köze sincs ahhoz, hogy milyen is valójában vezetni Monacóban, hogy képtelen vagyok rá. Hagyjuk az egészet!"

Ez is egy vélemény, de az élet azt bizonyítja, fordítva mûködik, aki érzi a szimulátort, a pályán is jó utána.

Csak érdekességnek szántam. De a cikk legjobb része, amikor idéz Sennától, hogyan kell menni Macauban! Hát az haláli! 😄

http://f1teamhungary.extra.hu/ RFT mod kedvelõk gyertek egy jó hangulató izgalmas ligába, még van pár hely, 2-3 hét és kezdünk, jelentkezzetek!!
az oldalon a fórumba vagy msn-en, msn: [email protected]

Nagy Zsolt

lac coo
Akkor hajrá !
Nekem ez olyan vágyam mint másnak lerántani az asztalterítõt rengeteg pohár alól ...😄DDDD

Alexease
Kenyelmesen😉 Sot talan a Lotus meg alacsonyabb is😉
SitatiS
Itt már egy Porsche is világszenzáció..<#vigyor5>

Let the good times roll.

b-type
Én Radical-t láttam nemrég, már jó ideje Radical kedvelõ lettem, ..pedig még egy métert sem mentem vele 😊).
A Le Mans sorozatban sem kétséges melyik kategória/melyik csapat érdekel 😊)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
Próbáld meg, hogy fel tudsz-e ugratni biciklivel a Lambo tetejére... 😄DDD

Alexease
Budapest😉
Alexease
<#idiota><#zavart1>
Semmi extra, csak eddig nem lattam😉 A Ferrari meg a Lambo mar nem izgat, van amikor 3-at latok a 15 perc alatt, amig beerek.
SitatiS
Melyik ez a város?😊

Let the good times roll.

SitatiS
Igen arra gondolok.<#wink>

Let the good times roll.

lac coo
Na, ez igazán jó hír 😄DDD

Alexease
Lattam a varosban (araszolt a dugoban😄) egy Lotus Elis-t😉 Vegre valami "kulonlegesseg", a "sok" Porsche, Ferrari, Lamborghini, stb. mellett😉
lac coo
Jól tették , had vigyék itt szabad a vásár , aki meg ezt nem fogadja el az ne fejlesszen semmit 😊))))

Nem rossz otlet, kiprobalom thx! Gondolom te a F1RFT 2008 mod basic pack gondolsz ugye? Lehet megnezem en is a F1RFT 2008 mod basic pack-et, hatha jobb!

egy kicsit unatkoztam és körbenéztem a CTDP hp-ján és a fejlesztõi blogban olvastam, hogy lenyúlták a Bahraini pályájukat és a Ralph Hummerich féle pályák konvertálásához sem volt,van engedélyük: MMG, F1RFT , Elõre a dicsõség felé 😊 csak valaki végezze el a munkát..., azt hittem hogy ez a téma lezárult, vagy volt valami más ügyük is😊 ez a hír: April 3, 2008 – 8:12, forrás
SitatiS
Nos..setupolj 1000rel,aztán csak sikerül majd belõni,próbálkozz elõször maximális szárnyakkal,nézd meg mit mutat határon,ha túl stabil akkor feszegesd mit bír kissebb leszorítóerõvel.Ha jól értelmezem akkor Te a 2. modról beszélsz(ami sztem picit könnyebb lett az elõzõnél..)mondhatni irreális..
Pl.:a Török pályán 330Km/h??Hm..mondhatni érdekes.. 😊)(én maradtam az 1 verziónál,ott igen kapaszkodni kell a wheelbe..)<#nyes>
Remélem segítettem valamit.. 😊

Let the good times roll.

akik használták a CTDP 2005 modot azok általában online versenyeztek, liga, funrace stb, az offline része nem igazán lett kipróbálva, Ai viselkedése, erõviszonyok stb
Nekem meg hasonlo gondom van a F1RFT 2008 mod Final version-nal es F1RFT 2008 Trackpack-nel. Sajat setupnal is, meg mas setupoknal is. Baromira csuszkal az auto pl: Barcelona-ban, Monaco-ban stb. Erdekes, hogy Spa-ban az alap setuppal is normalisan tapad az auto 1-2 kor megtetele utan.

Amiga
Köszönöm, ezt felírtam, de most félreértettél, nekem tetszik, hogy egyfajta karrier-módban kell a Minardiból bejutni valami pengébb autóba, tehát a kérdésem konkrétan az lenne, ha valaki játszott az általam említett 2005-ös F1 móddal, hogy a bajnokságot hogyan lehet cheat nélkül megnyitni? Mi a titka? Minimum 10 óra teszt, vagy ilyesmi? 😄

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

gviski
Amikor elinditasz egy tesztett vagy versenyhétvégét akkor a chatbe beírok hogy:

ISI_BABYFACTORY

Ha ezt beirtad és meg volt az enter, ez után kilépve megkapod az össze kocsit+fejlesztést.

Virtual SimRacing

zolee145
Az arcade gyakorlatilag a játéktermi stílus (lásd név). Annak is megvan az értelme. Pl az NFS-t is végignyomtam (nem is egy részét), mert van úgy, hogy nem érdekelnek a tizedek, csak állatkodni akarok egyet.
A probléma ott kezdõdik, amikor valaki elõadja, hogy nem tudja elindítani a játékot, a másik hozzászólásban meg leszarozza. Na most a véleményhez illik kipróbálni. Utána mondhatja, hogy ezért vagy azért nem tartja szimulátornak, az egy vélemény. Vagy egyetértenek vele vagy nem, de van valami alapja a dolognak.
Egy tökéletes szimuláció meg nem a mi gépeinket, de még a NASA gépeit is megizzasztaná, tehát mindenképpen "butítva" vannak a szimulátorok is, ezért hívják õket játéknak.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Tomievo
Néhányan talán úgy gondolják, hogy csak a legrészletesebb, legélethûbb tulajdonságokkal megáldott játékok nevezhetõk szimulátornak. Tény, hogy az LFS-ben és RBR-ben ezek nagyon jók és talán a legjobbak a piacon, de ettõl még nem lesz arcade az összes többi, amelynek kevesebb paraméterét számolja a számítógép és több a körülbelüli paraméter. Ha már itt tartunk, akkor lehet a CRC a legjobb szimulátor.

Sztem minden szimulátornak tekinthetõ, ami a körülményekhez mérten a igyekszik a valóságot megfogni és megvannak benne az alapvetõ elemek, mint pl.: az elsõ-hátsókerék hajtás különbsége, a kocsi részletes beállíthatósága, a megfelelõ, valósághoz közeli kanyarvételi lehetõség stb...

Így nézve mondjuk arcade egy NFS, Colin, Toca(mondjuk ez félúton van) és szimulátor az LFS, RBR, netKar pro, ISI engine-s játékok, GPL ...

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

Amiga
Lenne még egy kérdésem, de ez szerencsére már nem arra vonatkozik, hogyan lehet beállítani a modokat ehhez a nagyszerû játékhoz.

Arról van szó, hogy feltettem egy 2005-ös F1-es modot. Ebben alapból csak a Minardival lehet menni, a többi autóhoz XP kell (ha jól emlékszem, a Ferrarihoz 89000, a Renaulthoz 99000, stb.). Ez eddig nagyon tetszik is. Viszont ha a bajnokságot el akarom indítani, akkor a szezon státusz alatt az van, hogy "locked". Gondoltam, hátha tesztelgetni kell kicsit, aztán egy versenyhétvégét is futottam, ahol a Minardit behoztam 16.-nak (szerintem ez nem rossz eredmény, noha az ellenfelek erõsségét csak 95 %-ra állítottam).

Gondolom, ismeritek a szóban forgó modot. Mi kell ahhoz, hogy a bajnokság mód feloldódjon?

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

rfactor-ral meg végképp nem, nekem nagyon hosszú idõ mire egy pályához be tudom állítani a kocsit, hogy normálisan körbe menjek,(én csak az f1-et nyúzom)a versenyképes idõrõl nem is beszélve.
Ez nekem eddig még nem sikerült
Dietrich
az arcade legismertebb kézjegye ha egy 90 fokos kanyart sérülés mentesen utcai pályán 280-al veszi be az ember <#hehe>

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Srácok, az utobbi 50 hsz.t olvasva felmerült bennem egy kérdés: mi az az arcade játék ? Nekem eddig csak a GP2-3-4,F1C,LFS,netkarpro,rFACTOR van meg az utobbi 12 évben.Eddig azt gondoltam ezek mind szimulátorok, remélem nem tévedtem.
Dietrich
<#eljen>

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

wehehehehe te eleestél

Vilnius Fabrik Tuning Sport /VFTS/ Simsonracing Rally

gviski
Hát én csak erre annyit mondok barátom, hogy nagyon Láma ember vagy.
Kell a pénz partyra meg Benzire, mi van apuci nem tankolja a verdát vagy mi?

Félnyolc éves kis...

Ha van pénzed kocsit fenntartani és azt tankolni valamint van idõd Partyzni akkor a játékra az a 8000 Ft semmiség, vagy a Trabira új karton ajtót kell venned és arra spórolsz?

Hogy az rFactor arcade játék, komoly tapasztalatod lehet, ha még kis se próbáltad a játékot, és persze majd ha kicsúszol a pályáról vagy megpörög a kocsi akkor a MOD, a játék, a billentyûzet a szar (mert ugye kormányra nem telik, kell a pénz partyra meg a benzire), mert te aztán tudod hogy milyen a WRC-t vezetni mert ismerõsöd hugának a férjének az ismerõse már vezettet olyant.

Na kisfiam tudod menjél el dolgozni és akkor lesz pénzed. Vannak jó kis nyári diák munkák ha apuci lovét nem ad.

Felháborítónak találom amikor valaki bejön ide és a szeretett játékunkat lefikázza úgy hogy még nem is ismeri.

Virtual SimRacing

bardocz
akkor azóta amikor én próbáltam nem javult semmit😊
kár hog egy játékban sincsen normális b csoportos rallyautó
JuanG
talán mert úgy el van kurva a gumifizika hogy ihhhhajjjj 😛P...sok szép autó meg miegymás, csak élvezhetetlen igazából 😊)

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

greg benz
Historic Rally Cars mod+ HRC Pikes peak mod és Pikes peak track😊 De bárhogy állítom a dolgokat baromira csúszkál az autó,egy kört nem tudok végigvinni fászom<#falbav><#falbav>

Firerock
milyen carset és milyen track?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

S2000
kitpá<#ravasz1>

greg benz
ehe<#gonosz1>

Jolvan, téma befejezve. Nem néztem utána, mert csak most jött le a játék. Nah, minden jót, sorry a fennakadás okozásáért. peace

Vilnius Fabrik Tuning Sport /VFTS/ Simsonracing Rally

Alexease
Mar millioszor ki lett targyalva...
NEM a warezzel van a gond, az egyeni szoc.prob. Hanem azzal, hogy az emberek nagyresze, minimalis, vagy sokszor nulla hozzaallassal akar ingyen hozzajutni valamihez. Ez a topic a jateknak van es a jatekosoknak, akik a jatekkal szeretnenek foglalkozni, es nem a beszerzesevel. Ennyi.

Nem tudom, mennyit kutattal, kerestel a neten, Google-n, vagy itt az oldalon a megoldas utan, de valszeg nem sokat, vagy semmit😉 Mar csak azert is, mert 20-30 hozza szolassal ezelott, be lett inkelve a legfrissebb crack - amit nem toroltem ki!

Eddig nem akartam torolni, de az ezutani ezzel kapcsolatos hozzaszolasokat mer fogom😉
lac coo
Tudatmodósítók árán meg pláne összejön hamar ..