rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Akkor: Vga shaderezés, képalkotás
8600-as vga mûködés+teszt

Ezeket érdemes átolvasni, és lehet tippelni, mi okozza a galibát.

Mission Impossible 2010: PRO Class

gordon 24
Nekem ugyan ez a hibám van! Hála istenek összesen 1 játéknál jeletkezik amit nem is szeretek Age Of empires III! Minden full grfaon megy Rf, Race, GTR2, COD 4, Stb semmi gond. Ennél a játéknál viszont piros kockák elmosodot mindenség, még egy kicsit, fagyás, kék ablak😄 Ez a menete.

Sajna a tömeg gyártás elõnyét élvezzük.. Ez van! És kise cserélik mertha nem jön ki 3d marktal akkor jó! Legalábbis szerintük.

Ez egy 8600 GTS igaz Inno3d

Downhill!!

petesilver
ezt találtam hirtelen: GeForce 8600 GTS-alapú videovezérlõ, mely a GTS kártyák közt elsõként kínál 512 megabájtnyi képpuffert. Vagyis jól emlékeztem, a texturázás megy a vga memóriájából. Amúgy hazafelé gondolkodtam, és tuti az sem mindegy, melyik játék mit hova pakol ki, tölt be az induláskor, majd azt hogyan használja, talán ezért csak az rF alatt van ez a hiba.

Alexease
A tores erosseget, talan lehet allitani, de az utkozes milyenseget - rugalmassag - azt nem.
zolee145
Ez megnyugtató.😄

Ez amúgy a RaceX miatt jutott szembe...Porto, Pau, meg Macau.😊) Nem lenne rossz, ha az ilyen eseteknél a "gumifal" nem törné tk-ra a járgányt. Na mindegy, lemondtam róla.😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Alexease
Nah, olyan meg biztos hogy nem lesz😊))

ui.: bar mintha lattam volna mar most is valami reszt itt-ott, ami a kornyezeti objectek deformalodasara vonatkozik😉 De az csak gyuirodes, torzulas, a rugalmassag egy nagysagrenddel nehezebb ugy😉
Alexease
Egyelore szinte semmi😉 Nincs az engine-nek normalis utkozesmodellje, sem kornyezeti/anyag fizikaja. Van valami, talan az FFB-n jelentkezo hatas, egy 1-2 trukk, de igazabol semmit nem er😉
Talan majd az rF2.0-ban (vagy akarmi is lesz aneve😄), nem csak a grafikat huzzak tovabb (gMotor2.5 😄) hanem a fizikat is tovabb bovitik, ujrairjak (pMotor2.0) 😊 A jelenlegi reszben is tobb kezdemenyezes, forras reszlet lathato, hogy dolgoznak valamin (utkozes modell, animacio, stb.)
zolee145
Nem olyanra gondoltam mint az LFS-ben van, hanem olyanra mint ami a valóságban. Van a gumikon valami izé, és az autó csak belesüpped. Nem kell röpködnie semminek, csak néhány dolognak az autómról.😊

Dietrich
nálam ez van:
progiban ott van külön pipa mindegyikhez
nálam van pirossal fék is
egyszerre nyomva fék és gáz

a mod indycar nem F1 <#hehe>
de ment ugyanígy régebben chanpcar, DTM, Gallardo modoknál is..valszeg a mod a hibás..ha nem ez a gond akkor valamit félre értettem.
a Tvstylehoz van egy csomó stílus már..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Alexease
Szerintem, valami erre szakosodott topic-ot erdemes keresni, mert ott - meg ha csak rF-ben is jelentkezik a problema - valszeg jobban tudnak segiteni.

Amugy en is memoria hibara gyanakszom. Nem biztos hogy tulmelegedes, egyszeruen lehet szinkron vagy egyeb hiba is;( Sajnos az "olcsobb", alsobb kategorias kartyaknal neha a memoriak minosegevel sporolnak😞

Raadasul, a 8600 sorozat - meg ha hulyen is hangzik - belepo szintnek szamit a "jatekhoz szan kartyak" kozott. Ez az igazi oszver, amit "felkeszitettek 3D-s terhelesre. De sajnos, gyatotol, altipustol, kartya fejlesztotol fuggoen, erosen valtozhat a raepitett minoseg!
lac coo
Meg lehet csinálni, hogy pl. röpködjenek a gumik, de semmi kárt nem tesz az autóban, és nem is fog "ütközni" csak ellöki a dolgokat ... Olyan mint az elmozdítható bólyák, vagy szalmabálák....
Vagyis a válsz : nem ! 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Knife
Szünetmentes APC tápon van rajta.

\"...Gyerünk Dodó, nagy falat!...\"

copass
esetleg túlfesz vagy a földdel van vmi, túlfeszvédõs elosztonál bekavarhat. én szívtam megvele,szépen kinyírta lassacskán a 6600gt-met😞 néha-néha meghühült és vektorháborút csinált.

De igen, mert a throttle, brake egyben van, külön nem is lehet állítani. Preview is mutatja h ott van pirossal, de játékban már nem jelenik meg. Közben olvastam rfactorcentral fórumában is, h másnak is van ilyen, de megoldást ott sem írtak még. Nem tudom mi lehet :S
Dietrich
van a progihoz egy tvmenu fájl a progihoz abban lehet beállitani mi jelenljen meg és mi nem. lehet ott nincs nálad kijelölve.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Tudja valaki, hogy a TV Style plugin (F1RFT moddal) miért nem jelzi a piros brake feliratot? Fordulatszámmérõ, throttle, sebesség, jó minden, de ha fékezek, azt nem jelzi pirossal.
Knife
Kösz az eddigi infót!
Hozzáfûzném, korábban 6600gt-m volt memória túlmelegedéses, akkor egész másképp jelentek meg a hibák, nem volt így közvetlenül effekthez kapcsolható. A mostani egy MSI gyártmány, a teljes lap szinte le van fedve a hûtõbordával, a memóriák is. nTune-al logoltam a hõmérséklétet, igaz, hogy az csak a mag hõmérsékletet méri. Rivatunert nem akartam felrakni, mert egy korábbi verzió miatt már kellett újraraknom winfost. Érdemes lenne mégis kipróbálnom? Tudja mérni a memóriahõt is? Nem tudom ebben a verziójú kártyában van-e egyáltalán érzékelõ a memóriamodulokon...
Kicsit fura nekem, hogy igazából rF nem is fut magas grafikán, a zöld csík nem nagyon megy félút fölé, mégis gondot okoz. Assassin's Creed full grafon fut (lassu de szép 😛), s ott semmi ilyen probléma nincs, amit azért érdekesnek tartok.
Közben eszembe jutott, hogy az elvileg 256-os kártyán a win 512 ramot jelez. rF config még többet, de az nem mérvadó. Gondolnék rá, hogy hibás lehet a vga memória, vagy a lapja valahol, de akkor más játék vajon nem terheli le eléggé?
Ha pedig ramtelítettség okozná a hibát, nem lenne szerintem ennyire véletlenszerû. Ovál futamon 3 óra rf üzem után szart be, tegnap pedig 8 kör kellett neki barcelonán...
Mondjuk még mindig a hibás ram modul tûnik a legkézenfekvõbbnek, de azt mivel tesztelhetem?

petesilver
Szerintem is memo, valszeg a vga-n. GPU memóriát, haderezést számol, DXeffekteket, texturát memóba kicsomagol és hozzárendeli a a geometriához stb.... Általában ilyen eseteknél a memória hibázik. Nem emléxem, utána kéne nézni a vga képgyártás menetének,/asszem ilyen ábra Leadtek oldalán van, vagy vga teszt prohardver/lehet texturát rak a sima memóba is. Az összevetés azért hibázik, mert minden játék máshogy shaderezik, lehet a bilinear/trilinear buffer a gond. Minden esetre egy 3Dmark teszt, ami kiírja, hogy melyik részt teszteli, talán segíthet, mert ugye még ot van a pixel meg vertex shader is. Megjegyzem ha hibás a memó, akkor nem kell hogy melegedjen, csak néha telítettségkor hibás adatot ad.

zolee145
Alex, mi az esély arra, hogy egyszer az rFactorban beleszálljak egy gumifalba, és az tényleg gumifal legyen? Technikailag ez mennyire megvalósítható? Egyáltalán foglalkozott már ilyennel valamelyik pályakészítõ, tudsz errõl valamit?

Panther
Mindkettõtöknek igaza van. 😊 Nálam még az AGP-s korszakban egy 7800GT memóriája purcant ki, tele is csíkozta a monitort.

E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC

b-type
Nekem mindegy, egy 9600xt-t és egy 7900gt memoját fõztem meg, de term. elsõ szóra elhiszem neked, hogy fogalmam sincs mirõl beszélek.
hagyjuk...kár is volt ide írnom.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Dietrich
ha a memo hibás akkor fekete csíkok jelennek meg..
lehet akár GPU hiba is de akkor a többi játékban is jelentkeznie kell amint D3 alkalmazásra vált a gép.

mikor a 6600GT a fénykorát élte akkor lett ez az oldal összedobva. rivatuner részt ajánlom a pontos hõ kijelzésre.
ill. teszte progikkal kell nyúzni a kártyákat..rhtdriblvagy 3Dmark hogy valóban a kártya hibás.

b-type
VGA memo-ra gondolnék kapásból.
Nem a GPU melegedése a probléma, hanem a VGA-n lévõ memoria melegedése...nagyon könnyen meg lehet halasztani a kártyákat így...tudom mert én halasztottam már(7900GT).
Nekem most egy gainward 7950gx2, ami elég különleges, és szintén oda kell rá figyelni.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Knife
Szevasztok!
Vettem egy "új" gépet(p4 3ghz, 8600gt, 2x1gb drdr2 dual), és egy igen meglepõ dolgot vettem észre rFactorban. Két hétig gond nélkül futott, de csütörtök óta egy új jelenségre lettem figyelmes:
Véletlenszerûen elõfordul, hogy a színeket, textúrákat elmossa, átszínezi. Pl egyes kanyarok hímestojászínekben pompáznak, néhol a fal átvált kék színbe, a füst helyett csak szürke átláthatalan négyzetek jelennek meg, árnyékok helyén a pályán szétmosott zöld folt, a menü pedig tarkabarka, átláthatatlan maszlag. Képet sajna, csak meló után tudok róla küldeni.
Próbáltam több telepítéssel, más modokkal, pályákkal. Cseréltem vga drivert, a kártya nem melegszik 60 celsius fölé. Más játékok(CoD4, Assassin's Creed) gond nélkül futnak.
Valakinek valami ötlete?
Elõre is köszi!

zolee145
*Próbálta

zolee145
Próbáltam már valaki az nros-féle WTCC modot? Jobb mint a RaceX? Mondjuk még csak 0.5 béta, de hátha.😊

Dietrich
off

van új logitech 5.02 driver áprili 2-i keltezésû.
tapasztalat van róla? DFP-hez maradtam az 5.0-nál az 5.01 fel se ismerte DFP-nek.

nyuny01
Köszi szépen!<#worship>

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

Bemásolod a játék könyvtárába az egészet, majd amikor fut a játék nyomsz egy SHIFT+F12-t.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

nyuny01
Alex segítenél hogy hogyan tudom ezt bekapcsolni?
Elõre is köszönöm!

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

Alexease
<#eljen>
Nekem is tetszik, bar versenyben annyira esik az fps, hogy hasznalhatatlan😊 Egyelore😉
De edzesen teljesen jo, foleg a minimalis motionblur miatt😊 OpenWheel-lel teszteltem (F1 1988), es nagyon kellemesen elmosogatja a kepet, picit raz, mintha olyan lenne mint ha...P))))
Alexease
Alexease
Az nem MOD, csak ugyanezzel az engine-nel keszult jatek: Turismo Carretera😊
<#idiota><#zavart1><#vigyor3>
Smicy2
oda van írva a videó elején 😄

Charade GTti

bardocz
én valamiért egyáltalán nem tudok ezzel a driftmoddal játszani,pedig lfs-ben valamenyire megy...tényleg az introjában lévõ zenének mi a címe?
Gabisan
Szia! A masodik kepen melyik mod lathato?Elore is koszi!

Asrock P67 Fatality,SB 2500K/4500Mhz,Corsair 2x2048 KIT 2133MHz CL9-10-9-25, Asus HD5870 1024MB GDDR5 Voltage Tweak PCI-E, 900/5000Mhz.Samsung SATA2 2x1TB F1,Audigy4,Cooler Master M620,S27A550H

lac coo
HDRI-t nagyon nem szeretem szal nem kell 😊)))) Mondjuk asszem az én kártyám még nem is tudja 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Ingy
nagyon bejõvõs ez a cucc még a saját Cseresznyés Skylineomon is dobott 😄 😄
A cseresznyés skyline az igazi video 😄

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

greg benz
Köszi😊

bardocz
race sim tracker
greg benz
Milyen oldal és hol a link?😄 Banner alatt nem látok ilyen linket

Alexease
Ez a RACE konvert, ott a link az oldalon😉 Bar eppen nem toltheto, mert az SKRO meghalt...
De az RS-Trackeren epp' felul van (RACE 1.2+Extra), torrentes (link a banner alatt).
Köszi, meg is van 😉
Smicy2
<#worship>

Charade GTti

MaSzKa
nagyon jó a lengés csillapítja

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

bardocz
hát igen,subaru😊
Alexease
A TV-Style plugin-nek van egy sajat config programja (TVMenu.exe), azt kell elinditani, es ott beallitani mindent (Grafika/Megjelenites). Elsore egy kicsit bonyolultnak tunhet, de probalkozz nyugodtan, el lehet menteni a beallitasokat es mutat egy minimalis preview-t is.
Oké, de hol? Menüben nem találtam ilyen opciót, esetleg valamelyik fileban kell átírni valamit?