rFactor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Az rF-ben van mégegy szám is a nyomaték elõtt, asszem ez szabályozza a fordulatszám visszaesését.
A fájlban szereplõ többi értéket meg jobb híján kimásolod egy modból ahol kb olyan jellegõ motor van mint a tiéd. Vagy ha vezettél olyan autót amit meg akarsz csinálni akkor a tapasztalatok alapján is be lehet állítgatni.
Persze ez a vezetés Racer-ben jobban mûködött, ugyanis ott voltak olyan autók amiket átlag halandó is vezethetett.😊
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Ha megvan a kiszemelt áldozat, vagyis a motor akkor nincs más teendõd, mint beszerezni az adott motor nyomaték görbéjét. Az adatokat simán beírod, és kész.
Mondjuk ez rF-ben csak elmélet (részemrõl), de Racer-ben nagyon sok eredeti motort csináltam meg, vagy adott autóhoz a létezõ összes motor variációt. Persze ez még így kevés, a kuplungon is "erõsíteni" kell, vagyis a max nyomatéknál nagyobb számnak kell ott szerepelni, különben csúszni fog.
Aztán még van pár tulajdonság (pl mennyire tartja a fordulatszámot gázelvételnél, vagy esetleg azonnal vissza esik - ez utóbbi jellemzõ a pörgõs versenymotorokra) amikrõl már nehezebb adatot szerezni, ezt inkább érzésre lehet belõni.
Egy kis video vagy valami...
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Egyetlen amit 1 kepen lattam, az onarnyekszamitas. Nem tudom, hogyan oldjak meg, lehet hogy csak 1-1 allitas a GEN file-ban, de ha nem, akkor mar erosen modellezestol fugg a dolog.
De lehet, hogy a tores is sokat valtozik (jobb gyurodes, deformalodas, jobban, latvanyosabban leszakado alkatreszek stb.) Es ehez mar erdemes minden valodi autoelemet kulon-kulon modellezni. Ne 1 doboz legyen az auto, bump-mappokkal jelolve a kulonallo, kapcsolodo reszeket. Minden kasztni elem (ajtok, ablakok, szelvedok, lokharitok, motor- es csomagtertetok, fenyszorok, lampak, hutoracs, spoiler stb.) legyen kulon-kulon modellezve, illesztve.
Hogy mennyi modder-csapat kapott reszletesebb infokat, adatokat, esetleg valami demo/teszt verziot, nem tudom, de biztos van kint egy-ektto😉 Az eladasokat biztos elosegiti, ha a megjelenes kornyeken mar valami igenyesebb dolgot lehet leszedni hozza😉
Az rF(1)-nel is az volt, hogy az elejen nagyon zartkoruen cserelodtek az infok, a keszitok egy vedett forumba jartak be, ott osztottak az infokat😉 Onnan szivarogtak ki az elso hasznalhato infok😊 Azutan kaptunk csak valami minimalis hivatalos modolasi segitseget. teljes leiras, osszefoglalt dokumentum a mai napig nincs😊 Nem is lesz. Ha jol emlekszem az rF2 riportra, abban is emlitette, hogy az rF2-hoz sem terveznek (egyelore) semmilyen segedletet.
További szép napot, és jó versenyzést nektek! 😄
Ciao!
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Ott írja felül (If you're experiencing problems with logging in, please use forum.racesimcentral.com not forum.rscnet.org)
F1RFT 2009 a HSW-ön
További készülõ rFactor 2 MOD-ok
A CTDP-re még azt mondanám, hogy elképzelhetõ, hisz volt már közös projectjük az ISI-vel, ráadásul nekem némi árukapcsolás szaga is van az egésznek, úgy értem, hogy az ISI a CTDP 2009-nek köszönhetõen próbál majd egyre többet értékesíteni az rF2-bõl, és mivel, hogy ez egy külsõs, ISI-tõl független MOD, nem kell utána, érte licencet fizetni, ugyanakkor a CTDP csapatot az ISI elképzelhetõ, hogy ellátja DEV cuccokkal, stb. Ebben az esetben van értelme kompatibilitásról beszélni, de mi van a többi MOD-al. Alig lehet egy pár dolgot tudni az rF2-rõl, de már kompatibilis dolgokról beszélnek. Ha megy csak egyszerûen arról van szó, hogy majdan meg fog jelenni rFactor 2-höz is a MOD, akkor pedig rossz a szóhasználat.
fedett autók...ilyen megfogalmazásban még nem találkoztam a zárt kasztnis helyett 😉
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
\" Aerodynamics are for people who can\'t build engines. \" \"My favorite Ferrari, the following.\" Enzo Ferrari.
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Charade GTti
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
// Settings that are free to be changed regardless of fixed or parc ferme setup. This can be overridden by the
// player file. You must add the values of each setting that drivers are free to change:
// 1 = steering lock
// 2 = brake pressure
// 4 = starting fuel
// 8 = fuel strategy
// 16 = tire compound
// 32 = brake bias
// 64 = front wing
// 128 = engine settings (rev limit, boost, and engine braking)
// For example, the default free settings are: steering lock (1) + brake pressure (2) + fuel strategy (8) = 11.
// Possible values are -1 (use default value) up to 255 (which equals 1+2+4+8+16+32+64+128).
FreeSettings = -1
Ez az ARCA rfm-jében van, de mivel gmotor2 gondolom rFactorban is mûködnie kell.
// Control over what changes can be made between qualifying and race. This value can be overridden through
// the player file; default=0, possible values are 0=no restrictions, 1=restrictions apply, 2=restrictions
// apply as long as it doesn't rain in qualifying or afterwards (and no that doesn't mean rain is implemented
// yet, sorry).
ParcFerme = 1
// Whether fuel level remains the same (only if parc ferme is applicable). In general, this value specifies
// what fraction of the qualifying session is reached before fuel usage becomes "free"; default=0.0, possible
// values are 0.0-1.0, where 0.0 indicates fuel level is always free, 0.5 would mean fuel level at the halfway
// point of qualifying will be used to start the race, and 1.0 means fuel level at the end of qualifying will
// be used to start the race (and no refueling allowed during qualifying).
ParcFermeFuel = 1.0
// How many of the top qualifiers have to keep their used tires on for the race (only if parc ferme is applicable);
// default=0, possible values are 0 and up (300 recommended if everybody has to keep their used tires).
ParcFermeTires = 300
// Whether setup used during qualifying must be used during the race (only if parc ferme is applicable), except
// for the RFM/season/GDB or PLR file "FreeSettings"; default=1, possible values 0 or 1.
ParcFermeSetup = 0
Annak a méretét néztem véletlen..JOh, akkor szedem is lefele😛
Grid táblát diszkréten kiszedte ! 😄DDD
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
T.T.
T.T.
Mondhatnank, hogy talan majd az rF2-ben lesz, de addigra mar mindegy lesz, mivel jovore nem lesz tankolasos-mizeria az F1-ben, es akkor mar senkit nem fog erdekelni az F1 2009😊
Erdekes lesz megint, hogy talan decemberre - logikusan - elkeszulnek a normalisabb F1 2009 MOD-ok, de januarban mar mindenki az F1 2010-ert fog sirankozni😄