rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mcmoha
Az elobb probalkoztam vele es sikerult bejelentkeznem. Az RFC-n hasznalt nev es jelszo mukodik.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

simcompany
nektek ez a simraceway.com mûködik?

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

zolee145
Van valami engine, vagy ilyesmi fájl. Abban RPMTorque= és akkor itt megvan a fordulatszámokhoz tartozó nyomaték. Mondjuk 250-es, vagy 500-as lépésekben megnézed, hogy a görbén az adott fordulatszámhoz milyen nyomaték tartozik, és azt jól mellé írod. Kb ennyi.
Az rF-ben van mégegy szám is a nyomaték elõtt, asszem ez szabályozza a fordulatszám visszaesését.
A fájlban szereplõ többi értéket meg jobb híján kimásolod egy modból ahol kb olyan jellegõ motor van mint a tiéd. Vagy ha vezettél olyan autót amit meg akarsz csinálni akkor a tapasztalatok alapján is be lehet állítgatni.
Persze ez a vezetés Racer-ben jobban mûködött, ugyanis ott voltak olyan autók amiket átlag halandó is vezethetett.😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

bosco05
Nyomatékgörbe megvan, de mit írjak belõle hova? 😛
zolee145
Van erre egy jó program: jegyzettömb.😊 Komolyan. Bizonyos fordulatszámhoz tartozik bizonyos nyomaték. A teljesítményt már ebbõl szmolja, elvileg.
Ha megvan a kiszemelt áldozat, vagyis a motor akkor nincs más teendõd, mint beszerezni az adott motor nyomaték görbéjét. Az adatokat simán beírod, és kész.

Mondjuk ez rF-ben csak elmélet (részemrõl), de Racer-ben nagyon sok eredeti motort csináltam meg, vagy adott autóhoz a létezõ összes motor variációt. Persze ez még így kevés, a kuplungon is "erõsíteni" kell, vagyis a max nyomatéknál nagyobb számnak kell ott szerepelni, különben csúszni fog.
Aztán még van pár tulajdonság (pl mennyire tartja a fordulatszámot gázelvételnél, vagy esetleg azonnal vissza esik - ez utóbbi jellemzõ a pörgõs versenymotorokra) amikrõl már nehezebb adatot szerezni, ezt inkább érzésre lehet belõni.

Alexease
A Blog-ra mindig kiteszik a publikus ujdonsagokat😊 Ugy 2 honapja volt nehany hasznosabb info rajta.
lac coo
Valami infot elmondhatnának azért néha ! 😊)))
Egy kis video vagy valami...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Hogy mleyek lesznek igazabol az rF2 ujdonsagok, azt nem tudom.

Egyetlen amit 1 kepen lattam, az onarnyekszamitas. Nem tudom, hogyan oldjak meg, lehet hogy csak 1-1 allitas a GEN file-ban, de ha nem, akkor mar erosen modellezestol fugg a dolog.

De lehet, hogy a tores is sokat valtozik (jobb gyurodes, deformalodas, jobban, latvanyosabban leszakado alkatreszek stb.) Es ehez mar erdemes minden valodi autoelemet kulon-kulon modellezni. Ne 1 doboz legyen az auto, bump-mappokkal jelolve a kulonallo, kapcsolodo reszeket. Minden kasztni elem (ajtok, ablakok, szelvedok, lokharitok, motor- es csomagtertetok, fenyszorok, lampak, hutoracs, spoiler stb.) legyen kulon-kulon modellezve, illesztve.

Hogy mennyi modder-csapat kapott reszletesebb infokat, adatokat, esetleg valami demo/teszt verziot, nem tudom, de biztos van kint egy-ektto😉 Az eladasokat biztos elosegiti, ha a megjelenes kornyeken mar valami igenyesebb dolgot lehet leszedni hozza😉

Az rF(1)-nel is az volt, hogy az elejen nagyon zartkoruen cserelodtek az infok, a keszitok egy vedett forumba jartak be, ott osztottak az infokat😉 Onnan szivarogtak ki az elso hasznalhato infok😊 Azutan kaptunk csak valami minimalis hivatalos modolasi segitseget. teljes leiras, osszefoglalt dokumentum a mai napig nincs😊 Nem is lesz. Ha jol emlekszem az rF2 riportra, abban is emlitette, hogy az rF2-hoz sem terveznek (egyelore) semmilyen segedletet.
Danecay
Ez így igaz, de remélem nem a CTDP 2009 elkészüléséhez fogják majd az rF2 megjelenését igazítani, mert még az évekbe telhet a CTDP munkatempóját ismerve 😊

Sziasztok! Mivel viszonylag kevés a versenyzõ a ligánkban, ezért gondoltam belinkelem a liga oldalát, kérlek ne vegyétek tolakodásnak a dolgot. Kicsit meguntuk az F1-et és csináltunk egy EOAA GT mod átalakítást, lett egy sokkal jobban kezelhetõ modunk mint az alap 1.05-ös verzió, nem az a "kamiont vezetek és tolja az orrát" feelinges. Akit érdekel lesse meg az oldalt az alábbi címen: http://www.reki.gportal.hu/
További szép napot, és jó versenyzést nektek! 😄
Ciao!

lac coo
Ha az rF2 visszafelé kompatibilis, akkor az -gondolom- sok jót nem jelent, marad a régi fizika 😞((

Danecay
Örülnék neki, ha lassan elfelejtenék a cubemap-et és áttérnének már végre a environment map-elésre, mint ahogyan már sok fejlesztõcsapat megtette 10 évvel ez elõtt.

simcompany
Sok modder csapat kapott egy beta verziót az rF2-bõl. Mivel "állítólag" az rF kompatibilis felfelé az rF2-re, így minden elkészülõ mod, az rF2-re is készül. Szóval ez csak egy jó duma. Azok akik meg többet tudnak már az rF2-rõl azok valóban tudnak már ahhoz igazodni. Pl nagyobb és több textúrák, más cubemap, stb.

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Ulvar
CTDP amikor az rF megjelent sok hírnevet szerzett a CTDP 05el. A legjobb f1 es mod volt és még most is azok közé tartozik a ctdp06al együtt. (szerintem).

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

pointer4
Emerico is mondott valamit a Megane moddal kapcsolatban, más is csinálta azt a modellt (amit õk olyan szép sárga-zöldre skineztek) nem értettük õt miért nem zavarja a "konkurencia" akkor írta, hogy az rf2 re készül. Vagy valami hasonló volt a szitu, pedig az már jó 2 hónapja volt.
pointer4
Próbáld így

Ott írja felül (If you're experiencing problems with logging in, please use forum.racesimcentral.com not forum.rscnet.org)
Danecay
Egyre többször találkozok a jelenséggel, hogy rFactor 2-re fejlesztenek MOD-ot, amit még el is tudok képzelni, megteszik az elõkészületeket, úgy mint modellezés, textúrázás, esetleg még egy pár apróbb dolgot, de hogyan lehet egy készülõ MOD rFactor 2 kompatibilis?

F1RFT 2009 a HSW-ön
További készülõ rFactor 2 MOD-ok

A CTDP-re még azt mondanám, hogy elképzelhetõ, hisz volt már közös projectjük az ISI-vel, ráadásul nekem némi árukapcsolás szaga is van az egésznek, úgy értem, hogy az ISI a CTDP 2009-nek köszönhetõen próbál majd egyre többet értékesíteni az rF2-bõl, és mivel, hogy ez egy külsõs, ISI-tõl független MOD, nem kell utána, érte licencet fizetni, ugyanakkor a CTDP csapatot az ISI elképzelhetõ, hogy ellátja DEV cuccokkal, stb. Ebben az esetben van értelme kompatibilitásról beszélni, de mi van a többi MOD-al. Alig lehet egy pár dolgot tudni az rF2-rõl, de már kompatibilis dolgokról beszélnek. Ha megy csak egyszerûen arról van szó, hogy majdan meg fog jelenni rFactor 2-höz is a MOD, akkor pedig rossz a szóhasználat.

Dietrich
"fedett atók körbe körbe való versenye"

fedett autók...ilyen megfogalmazásban még nem találkoztam a zárt kasztnis helyett 😉

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

bosco05
jah ezt néztem én is, de nem enged bejelentkezni rsc, de épp most sikerült máshonnan elõásni ugyanezt, ahogy eddig néztem mûködik, csak a váltót is hozz kéne állítani valahogy a motorhoz, most épp erre keresgélek valamit 😉
Toby0501
Talán ez kell neked.

bosco05
Valaki nem találkozott véletlenül olyan programmal, aminek segítségével a motor teljeseítményeket lehet változtatni modoknál? Régen mintha láttam volna ilyesmit. Gondolok itt arra hogy pl adott egy 450 LE-s motor, aminek ott az ini fájlja, de nem nagyon értek hozzá így ha akarok egy x nyomatékú x súlyú és x lóerõs motort csinálni, akkor gõzöm sincs hogy álljak neki, vagy az adott iniben mit módosítsak. Nah erre keresnék valami progit, vagy ha nincs, akkor valami leírást.
ladics
<#idiota>

\" Aerodynamics are for people who can\'t build engines. \" \"My favorite Ferrari, the following.\" Enzo Ferrari.

mcmoha
Ha ragyurunk estig az osszes rF modnak nyithatunk egy topicot. <#idiota><#zavart1><#vigyor2><#gun>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Ulvar
Arra nem volt még hajlandó az illetõ hogy elõbb õ beírjon egy hsz-t....okooos. 😄.

Ulvar
delete

Smicy2

Charade GTti

solo
juppijáé XD végre egy értelmes viper xD

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Freedom88
köszi!!

T.T.

solo
Már megvan, 20% nál van.de azért köszi:]

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

zolee145
Van még ehhez egy free setting rész is, ahol meg lehet adni, hogy mondjuk parc ferme szabály ellenére bizonyos dolgokon lehessen változtatni.

// Settings that are free to be changed regardless of fixed or parc ferme setup. This can be overridden by the
// player file. You must add the values of each setting that drivers are free to change:
// 1 = steering lock
// 2 = brake pressure
// 4 = starting fuel
// 8 = fuel strategy
// 16 = tire compound
// 32 = brake bias
// 64 = front wing
// 128 = engine settings (rev limit, boost, and engine braking)
// For example, the default free settings are: steering lock (1) + brake pressure (2) + fuel strategy (8) = 11.
// Possible values are -1 (use default value) up to 255 (which equals 1+2+4+8+16+32+64+128).
FreeSettings = -1

zolee145
Biztos, hogy meg lehet oldani.

Ez az ARCA rfm-jében van, de mivel gmotor2 gondolom rFactorban is mûködnie kell.

// Control over what changes can be made between qualifying and race. This value can be overridden through
// the player file; default=0, possible values are 0=no restrictions, 1=restrictions apply, 2=restrictions
// apply as long as it doesn't rain in qualifying or afterwards (and no that doesn't mean rain is implemented
// yet, sorry).
ParcFerme = 1

// Whether fuel level remains the same (only if parc ferme is applicable). In general, this value specifies
// what fraction of the qualifying session is reached before fuel usage becomes "free"; default=0.0, possible
// values are 0.0-1.0, where 0.0 indicates fuel level is always free, 0.5 would mean fuel level at the halfway
// point of qualifying will be used to start the race, and 1.0 means fuel level at the end of qualifying will
// be used to start the race (and no refueling allowed during qualifying).
ParcFermeFuel = 1.0

// How many of the top qualifiers have to keep their used tires on for the race (only if parc ferme is applicable);
// default=0, possible values are 0 and up (300 recommended if everybody has to keep their used tires).
ParcFermeTires = 300

// Whether setup used during qualifying must be used during the race (only if parc ferme is applicable), except
// for the RFM/season/GDB or PLR file "FreeSettings"; default=1, possible values 0 or 1.
ParcFermeSetup = 0

bardocz
Miért is nem kell senkinek?
Abban van szaros viper, nem mondtam, hogy szimulátor.
bosco05
solo
Most néztem, hogy picit elnéztem..alatta valami formula autó volt kint xD
Annak a méretét néztem véletlen..JOh, akkor szedem is lefele😛

bosco05
Hát akkor nem jó modot találtál meg. FIA_GT_Championship_1.00 a mod neve elméletben.
Toby0501
Rossz modot találtál. 😊

bosco05
hát elvileg van benne mivel gtr2 konvert, de ez csak egy fix. Azért thx Toby, már megoldódott a mód hiányának esete is 😊
solo
Fosbox nemkell senkinek, mert rakás szar....forza 2 nak annyi a köze a szimulátorhoz, mint a wow nak a világhoz:C

bardocz
Vegyél xboxot, meg forza2-t, abban van Viper, meg szaros corvett is bõven.
solo
Ehhe, ebben van viper? Mert komolyen, egész RF be csak régi GTS van.:C

Toby0501
bosco05
Nemtudom ki találkozott vele, de van GTR2 konvert rF-re autók is és pályák is. Kocsikhoz azt hiszem volt egy shadow fix is, de már sehol sem találom egyiket se (gondolom simbin töröltette, pedig bekérte a gtr2 cd-t a cucc). Valaki esetleg tudna egy linket dobni? Hátha valahol még fent van.
lac coo
Azért van néhány év a két motor között! 😄

Grid táblát diszkréten kiszedte ! 😄DDD

JuanG
azért jó érzés yokohama docks pályán drift moddal tolni 😊)

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Freedom88
na találtam vmit😊 okosabb lettem, azért köszi😊

T.T.

Freedom88
omm, lehet félreírtam vagy félrevezetõen. Szóval csak annyi, hogy a qualra mondjuk kimész 90l-rel, akkor is a versenyen 90l-el indulj, meg ha hard gumival mész, akkor maradjon is hardon versenyen. Persze aztán tankolni lehet elfogy...na jó ez már nagyon belemagyarázós😄

T.T.

bosco05
azt, hogy versenyen ne lehessen a tankhoz nyúlni azt fix hogy tudja a motor, mert Nascar modba is benne van, más kérdés, hogy teletankal 😉 . F1-hez nem értek mert kb egyetlen egy f1 modot próbáltam, az is a CTDP volt és kb 5 percig tartott nálam 😉
Freedom88
akkor ne töltse vissza, de a beállításokhoz ne lehessen hozzányúlni, ilyet lehet gondolom.

T.T.

Alexease
Szerintem az engine nem tudja alapbol, akkor mar a MOD mindegy😊 De aztan, lehet hogy vannak trukkok😊 Csinaltak valami KERS barkacsot is😉

Mondhatnank, hogy talan majd az rF2-ben lesz, de addigra mar mindegy lesz, mivel jovore nem lesz tankolasos-mizeria az F1-ben, es akkor mar senkit nem fog erdekelni az F1 2009😊

Erdekes lesz megint, hogy talan decemberre - logikusan - elkeszulnek a normalisabb F1 2009 MOD-ok, de januarban mar mindenki az F1 2010-ert fog sirankozni😄
bosco05
mintha Sompir modja tudná ezeket, de nem fix