rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erre már én s gondoltam, de nem nyert.
Alapból DX9-en van, szóval az nem lehet gond. És a pálya részletessége sem zavaarhatja, mert ez kizárólag ennél a modnál jelentekzik. Tehát belépek mondjuk egy másik moddal, átváltok erre és hopp, már nincs is racegroove. De ugyanez van, ha újraindítom a játékot a biztonság kedvéért a mod-váltás után. De kipróbáltam a pálya részletességének állítását is, nem járt eredménnyel.
mcmoha
Nincs telepitve az rF, ezert lehet hulyeseget irok de a plr-ben is van egy sor ahol lehet allitani: racing groove on vagy off.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Penge88
Nekem az egyik Hungaroring-i pályánál volt hasonló tapasztalatom. A bibi a configban beállított grafikai beállítás volt. Ha DX7-re vettem, akkor nem voltak guminyomok, ha DX9-re, akkor meg volt. Ha jól emlékszem, ez volt a baja. Esetleg még a pálya részletességet állítsd legmagasabbra a játékon belül. Egyéb nem jut az eszembe perpill. Remélem tudtam azért segíteni.

Thank God, I\'m a Lada owner!

Tényleg senki nem tud erre megoldást? Akkor legalább tudna valaki valamilyen email címet, amin kapcsolatba léphetek a mod készítõivel? Amit én találtam, az szerintem már nem él.
hali! Valaki tud pályát át konvertálni F1Challenge-bõl?

Őrült vagyok? Lehet :D

Valaki meg tudná mondani, hogy hol található az a hangfájl, ami a verseny kezdetén hallható?

Visszavonom a kérdést, a linkelt képen látható beállítások megoldják a dolgot.
Sikerült megoldanod? Mert kormányzás segítség nélkül nekem sem hajlandó kanyarodni ha 150-200 fölé megyek.
Semmi ötlet? Próbáltam kapcsolatba lépni a mod készítõivel, de csak egy email címet találtam és onnan semmi válasz napok óta. Nagyon szeretnék ezzel az évaddal versenyezni, mert jó emlékeim fûzõdnek hozzá, de így nem tudok 😞
zolee145
A rates és a controller1 résznél is a kormány tengelye legyen 50-re állítva, akkor lineáris, vagyis annyit fordul a kerék amennyit te fordítasz a kormányon. Aztán a kormány szöged osztva a játékban a steering lock értékkel 20-24 közé essen. Mondjuk 360 fokhoz 16-os steering lock.
De amúgy is érdemes mindent (majdnem mindent) 50-re állítani a controllerben, mert akkor lesz mindne lineáris. Gáz fék stb.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Roger6
Szia!

Játékon belül van egy Controllers menü, és ott RATES(kép) fülön találod a Digital Steering csúszkát, szerintem ez lesz a megoldás a problémádra. Fordítsd el a kormányt, majd húzz a csúszkán, látni fogod milyen hatással van rá.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Hali! Valaki segítsen pls!
Problémám a játékkal kapcsolatban a következõk:
- Kikapcsoltam minden kormányzásra vonatkozó segítséget, de nagy sebességnél egyszerûen nem hajlandó normálisan kanyarodni!
-A kormányom nem tud csak 360 fokban fordulni viszont a játékba a jármû kormánya ennél sokkal többet fordul, ezt lehet valahogy szinkronba hozni?
Esetleg ha még tudtok valami fontos beállítanivalót játékon belül, kívül írjátok,linkeljétek meg!Köszi!
Ha van racegroove, akkor nincs problémám ezekkel. Sem az eltakarással, sem az érzéssel, de nélküle egyszerûen nem megy. Szóval muszály lenne valami megoldást találnom, nem beszélva arról, hogy guminyomok nélkül az élménybõl is veszítek, mert nem túl valósághû.
Roger6
Igen, tudok megoldást. A referencia pontot ne a pályáról vedd (versenyen az elõtted haladó amúgy is el fogja takarni a nyomokat a pályán). Ideális ívet meg érezni kell véleményem szerint.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Sziasztok!

GPTeam 1998-as F1 modban csak nekem nincs "race groove" (nem tudom hogy kell szépen mondani magyarul, szóval a fekete féknyom a féktávokon)? Csak mert bármit próbáltam szerkeszteni, akár magát a racegroove fájlt is, semmi eredménye nem volt. Egyszerûen nem látom az ideális ívet és a féktávokat sem és így csak szerencsétlenkedek a pályákon. Tud erre valaki megoldást?
Ez a 2008as kasztni nem ugyanaz mint ami a francia modba van?(2007es az ha jol emlékszem)

simcompany

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Húha, egy ilyen kell 😊

simcompany

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

lac coo
Azt nem tudom.... Már nem emlékszem hogy ment, 2 hónap alatt megadta magát az vacak kormány ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Nekem az jó lenne, úgyis két controlles-om van, egy formaautókhoz, egy pedig túraautókhoz, szóval nekem az nem lenne gond.
De nem tudod, hogy miért nem érzékeli a beállításoknál, mikor be akarom állítani a kézi kuplungot?

lac coo
Nekem volt egy Thrusmaster kormányom ,azon volt kuplung kar a kormányon, de gyakorlatilag az ugyan az a tengely mint a pedálokon. Szóval nem lehetett külön beállítani semmire, vagy az mûködött, vagy a pedál ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Csak jó lenne, ha tudnám használni is 😊

A kiormányon van kuplung kar???? Az dekomoly 😊
Szóval úgy értem, hogy mikor controlsban át át akarom állítani, nem érzékeli, hogy meghúzom a kart.
Szóval, ha valakinek esetleg van a kormányon kuplung karja, az el tudná mondani, hogy, hogyan lehet ezt megcsinálni?
Kösz elõre is.

Programozd át egy másik gombra a kluplungot, a játékban
Hogyan lehet elintézni, hogy a kormányon lévõ kuplungot észre vegye a játék? A pedált érzékeli, a kormányon lévõt viszont nem.

Roger6
rFactort online versenyzésre találták ki, ezért az AI nem skálázható túl aprólékosan.

Eddig egy módszert találtam rá, azt, hogy kilépek a játékból, megnyitom a .plr vagy .cch fájlt (nem emlékszem, régen volt) és ott átírom az erõsségüket, mivel bajnokság közben nem lehet állítani, mint F1C-ben. Csak ez bosszantó, hogy állandóan ki-be lépkedek miatta. Szóval egy adott pályára semmilyen módon nem lehet befolyásolni?
zolee145
Az csak egy alap adat a pályához, semmi köze hozzá. Összességében tudod csak állítani az erõsségüket. Ez persze függ az aiw fájltól is, mennyire jó íveket csináltak neki. Ha idióta ívekre kényszerítik a gépi versenyzõt akkor lassan mennek majd, vagy éppen összevissza.
Asszem a középvonalat toltam odébb egy csöppet a rajtrács miatt, aztán a célegyenesre ráfordítót Townsville-ben falazva vette a gépi faszi.😄

Lehet valahogy állítani/átírni valamelyik fájlban, hogy egy adott pályán milyen legjobb idõket mehetnek a gépi ellenfelek? Nem jó az erõsségük állítása a menüben, mert az az összes pályán befolyásolja õket. Keresgéltem a kérdéses pálya mappájában és ott találtam is két db .gdb fájlt, ahol ez a két sor keltette fel a figyelmem:

Qualify Laptime = 82.00
Race Laptime = 84.50

Hiába írtam õket át akármekkora értékre, nem befolyásolt semmit játék közben. Tudna valaki segíteni ebben?
Fokker
banyek. a hétköznap nálam továbbra is kilõve.

SimaSuna
gyertek!

Feltámadunk!!
Sikerült! Köszönöm a segítséget!
Bakker, tényleg! Ezért volt ott a letöltött jre7 mellett a jre6. Már nem emlékeztem, miért raktam oda. Kipróbálom és jelzem az eredményt.
cselt
jre6 kell neki, a legújabbal nem megy, én is belefutottam ebbe a hibába.
Szívembõl szóltál 😛 De nagyon fontos lenne ezt megoldanom, enélkül teljesen élvezhetetlen a versenyzés (számomra).
zolee145
Hülye windows. Már a gáztûzhelyet is jobbklikkel akarom indítani ha fõzni akarok egy kv-t...😄

Alapból rendszergazdaként futtatom, már reflex szerûen azt csinálom mindennel.
Ulvar
Fúúú pont azt akartam írni hogy java van e felrakva, de ez akkor bukta...hmm... próbáld rendszergazdaként futtatni...nem tudom igazából mi a megoldás, csak egy tipp :S.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Sziasztok!

Egy ideje már nem játszottam rFactorra, de most újra nekilátok. Egyetlen problémám van, hogy az rfdynHUD nevû plugin-t nem tudom használni, mert az editor egyszerûen nem nyílik meg. Sem a .exe sem a .jar fájl nem csinál semmit, hiába kattintok rá vagy ezerszer. Egyszer már volt ilyen gondom régen, annyira emlékszem, hogy a legújabb java alapból kellett hozzá, szóval azt most is frissítettem, de nem segített.

Tudna valaki segíteni?
Fokker
Itt is van Capri, csak itt 850 kg és 500 ló... Tetszeni fog 😉 nagyon minôségi mod, nálam megelôzi a Historicot.

Toby0501
Na hosszas színezgetés után mûködésre tudtam bírni. Így mûködik nekem, másnak viszont nem. 😊

SimaSuna
Historiccal mentünk bajnokságot...

A Cortina és a Capri a kedvencem 😊
Fokker
A 60 kört gondolom azért írták elô, mert ezeket a gépeket versenytempóban terelgetni nem éppen egyszerû. Meg kell tanulni mindegyiket vezetni, mindegyik típus kihívás(pont ezért tetszik ez a mod). Ha hasonlítgatni kéne, talán a Historic GT-hez áll közel, de nekem ez jobban tetszik a tempó miatt. Eszméletlen erôsek az autók, a futómû 70-es évek végi; nagyon óvatosan kell bánni a pedálokkal. Ha még nem ismeritek, próbáljátok ki, nagyon ott van a szeren! Aki szereti a Hisoric modot, ezt imádni fogja.

<#nemtudom>

Toby0501
Jaja, ezeket tudom, úgy is csináltam. Viszont amirõl "másoltam", azon minden szín eltér! 😊
Eredeti, másolat.
Elõbbivel mûködik, azzal pedig nem, amit úgy csináltam, ahogy azt kell. 😊

Passz. Képméret minden ugyan az, csak rányomtál egy colorize-t PSben?

Annyit tudok még mondani, de lehet tudod, hogy ugye egy kék 1 pixel széles rácsba vannak a fontok, és egy piros pötty jelzi a cellák felsõ sorában, hogy hol kezdõdhet a következõ betû. Szerintem ezeknek a színének nem szabad változniuk.

Toby0501
Közben lett egy jobb feladványom! 😄
Ugye át akartam színezni a számokat/betûket. Namost miután ez megvan és használom a saját bitmapemet, a sebességet csak 1 digittel írja ki (mindig az utolsó számjegy látszik), viszont ha azt a bitmapet használom, amit alapul használtam, azzal megy mind a 3 digit. Ez miért van?! 😊