rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Hagyd ahogy eddig volt , és ha beállítod a felbontást ( pl. : 1280X800) akkor semmi nem változik csak két oldalt pluszban hozzájön a két sáv .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
A masik szintet, ahogy irtam is, elsosorban a arai es a szolgaltatasai miatt ertettem😉
Neha erdemes ketszer is elsolvasni, amit irok, mert gyakran elofordul, hogy elegge hulyen fogalmazok😉
bardocz
Jó, akkor mennyire állítsam, hogy ugyan olyan kegyen a kép, mint 4:3-ban, csak szélesebb?
lac coo
A másik szint az ki is használja hidd el 😊

Amúgy meg ki kell próbálni, rászánni két hetet .....

zolee145
Másik szint? Húha.😄 Tényleg hagyjuk, mielõtt leszédülök a székemrõl.😄

Onnan indultunk, hogy az rF sokat tud amit a modderek nem használnak ki.😉

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Alexease
Amit jonak talalsz😊
Ulj olyan messze ahonnan hasznalod, fogj egy szogmerot, es merd le a betekintesi szoget. Az lesz a real, es egyeben a hasznalhatatlan is😄 Szerintem a monitorozasnal olyan 30-45 fok lehet, a real pedig embertol fugg, de 100 fok felett van😉
lac coo
Persze sok mindent tud, van alatta cucc rendesen.
De néhány alapvetõ dolgot azért nem ártana újragondolni a fizikában, FFB-ben !

lac coo
Ami jól esik 😊

Alexease
A nyers fizika es a setup kapcsolatanal eppen azert peldaloztam a Skippy-vel (nem tudom, probaltad-e?), mert annal szinte semmit nem lehet allitani (ahogy irtam), de megis nagyon jol erezni mindent. Persze, ez az auto felepitesebol, "nyers" geometriajabol is adodik.

De meg regebbi pelda, hogy "halott" ugyon lovagoljunk, ne jeletsen konkurenciat😉
Ott volt a regi, eredeti netKar. Tobb zart es nyitott kasztnis autoval. Ott ha egyforma cockpitek es hangok lettek vona mindegyikhez (Supra, MG, Ferrari, Mini), es vakon "ulok be" valamelyikbe, akkor is megmondtam volna, hogy eppen melyiket "vezetem". Es persze, nem a gyorsulas/vegsebesseg miatt😊
Az akkori szinten, annyira jol ossze volt hangolva a felfuggesztes, a kasztnimozgas az FFB-vel es a kormanyzassal, hogy mar nem csak azt lehetett erezni, hogy csuszik az auto, hanem mar elotte azt, hogy a doboz mikor, merre, mennyire dol, csavarodik, hogy az mar eppen a tapadasvesztes hatara lesz, mert onnantol minden terheles a gumikon van.

A RealFFB "eltunesevel", a valoszinusitheto megvasarolasaval, liszenszelesevel, beepitesevel, az esetleg komolyabb tovabbfejlesztesevel, remelheto, hogy talan az rF2-ben mar sokkal reszletesebben ra lesz fuzve a kormany/FFB a teljes dinamikara.
bardocz
16:9-es monitorhoz mi az ideális látószög?
Alexease
Az iRacing-et a sajat topicjaban azert lehet szidni, mert ott az egy masik szint, ahoz es az araihoz kepest nyugodtan lehet lazadni😊 De ott mas jelleguek a "problemak". De ez (is) mar off😉
Alexease
Azert az ISI motor messze van a gagyitol, egyszeruen csak mas szemleletu alapokra epult. Igazabol az alapjai meg az SCGT-hez nyulnak vissza, jonehany kodja pedig az F1-es korszakukig.

De jol osszerakva valami, nagyon elvezetes es haznalhato.
zolee145
Azért egy dolgot nem értek, de ezt már nagyon régen nem értem: minden topikban azt olvasom, hogy így az iRacing úgy az iRacing. Egyedül a saját topikjában szidják mint a bokrot (rendszerint ugyanazok akik más topikokban istenítik). Hogy van ez?😊)
(Vagyis roszul fogalmaztam, vannak akik szidják, és vannak akik legyintenek, hogy nekem így is jó, ami nincs benne az nem is kell.)

Norbi1990
AE86 Club modot próbáltad?
Historic modot Mustangal próbáltad?
Nagyon jól lehet csúszkálni...
Egyik versenyzõtársamnak technikai gondjai vannak:
"A napokban feltûnõen megnõtt a letöltésünk, valószínûleg valaki csendben nyúlta a netet wifirõl, ezért raktunk rá jelszót.

Na de itt kezdõdnek a gondok, ugyanis eddig, hogy lagmentesen tudjak versenyezni, a Vezérlõpult/FelügyeletiEszközök/Szolgáltatásokon belül a Konfigurációmentes vezetéknélküli hálózatot le kellett állítanom és akkor szépen lag nélkül tudtam küzdeni veletek...

Nos, az elõbb gondolván, hogy megyek tesztelni, leállítottam és ezzel egyidejûleg szépen el is megy a netem..."

mi lehet a megoldás?

„Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.” Woody Allen

bardocz
Mégis hol kell isten keze? Simcos bajnokságokat kb végig csúszkálom, eddig 1 mod volt, ahol nem tõlem függött, hogy megfogom-e.
zolee145
Az NFS Underground2-ben (az volt az utolsó NFS amivel játszottam) minden megcsúszást megfogtam. Akkor az a legjobb szimulátor?😄

nem mindegy melyik mod.. mutass nekem egy véletlen megcsúszásodat amit megfogtál.

Dietrich
akkor az ir a kezdõk játéka mert könnyebb? <#zavart1>

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

lac coo
így van, erre gondoltam ...

Totti5
Mert jobb a fizika és nem isten segítõ keze kell hogy megfogj egy kis megcsúsást mint az rfben😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

lac coo
Fene tudja, én sokkal könnyebben megyek egy "vérszimulátorral"...

zolee145
Hogy ki mit tol...nem nehéz kitalálni, hogy mindenki megnézi mindenki munkáját. Én is kipróbálok mindent amihez hozzá jutok, az iR-t is, mert érdekelt.
Az iR fizikájáról talán már ismered a véleményemet. iPhysics.😊 Egy valóságot nyomokban tartalmazó virtuális környezet saját szabályok alapján. Az nyer, aki a legjobban alkalmazkodik ehhez a környezethez. Lehet úgy vezetni ahogyan a valóságban...+5 vagy 10 mp körönként.😊

Nade vissza az rFactorhoz: nem vagyok benne biztos, hogy a setupban legapróbb változást is a képembe kell vágnia a pályán a programnak. Csak gondoljunk bele: vannak alap értékek, amihez tartozik egy viselkedés a pályán. Amikor változtatunk ezen akkor nem alapvetõen változtatunk, csak néhány %-ban mérhetõ a változás. Miért kellene ennek alapvetõen megváltoztatni az autó viselkedését?
Teszem azt lentebb ültetem az autót 2 centivel. Ez mondjuk végsebességben jelent (hasra ütök) 2km/h-t. Ezt én fogom érezni a pályán? Nem hiszem. Ha annyira nagy király vagyok, hogy az apróbb változtatások hatását már nem "takarja el" a bénázásom akkor ez jelent majd a köridõben mondjuk 1 századot. Ezt a pályán soha nem fogom érezni, max a telemetrián látom a különbséget.
Aztán a többi dolgon is úgy változtatok ahogyan nekem tetszik és sokkal jobban érzem majd magamat a pályán, és valószínûleg a köridõkben is jelentkezik az, hogy úgy viselkedik az autó ahogy akarom, de extrém módon érezhetõ változást csak extrém értékekkel érhetek el, amiknek viszont nem szabad mûködni a pályán.

Még mindig a GT2-es Porschét heggesztgetem, és már egészen szépen viselkedett, csak ráakadtam a valódi súlyelosztásra. Beállítottam és totál vezethetetlen volt. Keresgéltem GT2 tulajok fórumaiban, megtaláltam a valódi rugó értékeket (még csak a rugó..ezután jön a lengéscsillapító - bár a PASM rendszert esély nincs szimulálni - kerékösszetartás, stabilizátorok, plusz csinálgatom a futómû geometriát is), beállítottam és megint egészen jól mûködött. Itt volt alapvetõ változás, mert egy orrmotor/RWD autó súlyelosztása és rugói voltak alapból, most meg egy farmotor/RWD autó rugói vannak beállítva. Plusz menet közben elõre raktam az üzemanyag tankot. Na itt éreztem a változást nem kicsit, de ilyen szinten nem fogsz soha setupolni, mert még egy F1-es autón sincsenek ilyen szintû beállítások.
Pár fokos kerékdõlés változással egy picivel jobb tapadás érhetõ el, meg ha összehangolod a guminyomással akkor egyenletesen melegszik és kopik, vagyis tovább tart majd, de ezek a dolgok egy körön nem fognak az arcodba tolakodni, hogy hahó, itt a változtatás eredménye.
A setupolás ezen "eredményei" mind érzõdnek az rFactorban, ugyanakkor tényleg nincs egy-egy fokra vagy centire alapvetõ változás. Szerintem ez rendben is van így, persze ez csak egy vélemény.😊

Totti5
ISI motor mindig is egy kicsit gagyi volt, de hát ez nem vérszimulátor és nem is úgy mûködik, ép ezért "népszerû" is.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

lac coo
Nagyon nincs mit szidni az Iracing-en, talán csak az árát 😊)))
Egy tuti, aki kipróbálja utána kicsit gagyinak érzi az ISI engine-t ! 😄

mcmoha
Remelem nyulnak is rendesen.<#eplus2>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Dietrich
'Lehet szindi az iRacing-et, de "mindenki" azt tolja/tolta, mar csak szakmai kivancsisagbol is (LFS, netKar, rFactor stb. fejlesztoi, s volt akivel meg versenyeztem is😛)."

nyílván megnézik a másik munkáját mit lehet lenyúlni abból 😉

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Alexease
Az rFactor rengeteg mindent tud, de sokszor az a sok adat csak szamadatnak es/vagy csak egy szorzo/osztonak tunik. Alapbol a hajtaslanc, a fizika, az FFB, s fizika a problemas, hogy nem erezni vagy nem ugy erezni a dolgokat, ahogy kellene.

A legegyszerubb, ha az ember kiprobal egy LFS/iR/nKP/NR2003-t, azon allitgat es megy nehany kort.

Pl. az iR-ben ott az egyik legfapadosabb de egyben legelvezetesebb jargany, a Skipy. Openwheel, soros 2000-es, utcai gumik, minimalis, allithatatlan elso/hatso szarnyak, szinte nulla setup. Csak guminyomas, elso/hatso felfuggesztes magassag allitas (fix rugok es gatlok), elso/hatso trackbar. Ennyi.

De megis, ahany beallitas, annyi fajta erzes. Az orrtolos csuszostol a driftesen keresztul a megpordulos "kezelhetetlenig". Mar azis szamit, hogy az elso es a hatso felfuggesztes magassag miatt, milyen aranyba kerulnek a szarnyak (mivel kozvetlenul nem lehet allitani oket.

A lenyeg, hogy nagyon jo lenne az rFactor, csak valahogy a sok apro lehetosegnek, befolyasolnia kellene az auto tobbi reszet is, es foleg erezhetove kellene tenni a kormanyon.
Es eppen ez az, amit nagyon remelem, ujra hegesztenek az rF2-on!😊)) A grafika nem erdekel😉

Lehet szindi az iRacing-et, de "mindenki" azt tolja/tolta, mar csak szakmai kivancsisagbol is (LFS, netKar, rFactor stb. fejlesztoi, s volt akivel meg versenyeztem is😛).
zolee145
Nem tudom mit értesz alapok alatt, de nekem az alappal sincs problémám, és minden tulajdonság csak beállítás kérdése. Legalábbis ahogy elkezdtem beleásni arra jöttem rá, hogy szinte mindenre megvan a lehetõség, csak éppen foglalkozni kell vele.

Hello!
A motor hangot miképp lehet lecserélni úgy, hogy az jól is szóljon? illetve még azt szeretném kérdezni, hogy ha van olyan autó amiben a belsõ tér nem tetszik és szeretném a textúrát kicsit átszerkeszteni, akk melyik fájlt vagy melyik mappában kéne néznem? mert ddseknél nem találom sajnos😞
Dietrich
én már arra is gondoltam, hogy azért nincs rf2 mert az ir felvásérolja a konkurenciát <#zavart1>

lac coo
Bár ezek is fontos dolgok elõször az alapokat kéne rendberakni rF-ben ! 😊

rF2-ben sok változás nincs a grafikában, remélem a fizikával dolgoznak ilyen régóta ....

zolee145
Köszi, megvan!😊 Addig eljutottam, hogy van vagy nincs, de csak az egyik alap modban találtam meg azt a részt ami nekem kell.

Egyébként eszméletlen, hogy milyen szintû dolgok vannak benne, csak az én jártasságom nagyon kevés ehhez. Tegnap például egy olyan dologra akadtam rá (véletlenül😄) amiben nem is reménykedtem. NASCAR versenyeken van az a jelenség draftban, hogy egy ideig közeledsz a másikhoz, aztán amikor már közel vagy a két autó közt a szélárnyék miatt kialakul egy olyan zóna ahol ritkább a levegõ. Az autók levegõbeszívója meg a motorháztetõ és a szélvédõ közt van, egy nem túl nagy résen. Nemrég volt a NatGeo-n egy mûsor amiben az egyik versenyzõ magyarázta, hogy amikor már a közelébe ér a másik autónak egyszercsak elfogy az erõ a motorból, mert nem kap levegõt. Na ezt a jelenséget is be lehet lõni rF-ben.
Hány ilyen dolog van még benne, amirõl a legtöbb modder nem is tud? Fizika terén közel sem használják ki a modok azt amit az rF tudna.

Az engine .ini file-ban találsz erre megoldást. nem tudom fejbõl, melyik sor az, de ott, ahol a launch controll algoritmusai vannak, az egyik adat azt adja meg, hogy hogyan mûködjön a rajtautomata. Ott vannak mellette a magyarázatok, hogy milyen szám, mit eredményez.
mcmoha
Koszi.<#eljen>

Dietrich
egyébként a mod készitõjének a honlapja

Dietrich
szószerint nem jelent meg ebben a formában, de egyértelmû utalások vannak rá.

egyébként az IndyCar Series 2009 1.40 mod hsz-nél is van egy ilyen:

Stiner0931, A 2010 skin pack is likely, but not a full blown mod. I highly doubt I'll ever finish the lights. Sorry. Have no passion for modding anymore.
by mrpeters on 04-Dec-09

JuanG
próbáld ezt a hdv-ben:

SteerLockRange=(5.0, 0.5, 121)

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

SimaSuna
csodákat ne várjál...rakjá KERS-t bele azt csõ 😊
zolee145
Sikerült egy kis falba ütköznöm. Vagy van rajtprogram egy autóban vagy nincs, eddig oké.
A kérdés az, hogy az rF-ben lehet-e olyat csinálni, hogy van rajtprogram (startnál egyesben nyomok egy gombot, tartja a fordulatot, és indulásnál a kipörgésgátló is bekapcsol, akkor is, ha amúgy nem használom), de sebességet nem vált magától? Tehát az elindulást segíti a rendszer, de ahogy az egyes leforgott már mindent úgy kellene csinálni mint egy normál autóban.

és a többin? pl kerékszög állítás ilyesmi? nagyon köszi a választ!
laller82
Az hogy melyik kerék hajtson elég egyszerû állítani, de a töbi azért nem ilyen egyszerû. Itt nem mûködik a copy/paste fizika változtatás. Ha elég annyi hogy összkerekes legyen a kocsi akkor megkeresed a kocsihoz tartozó *.hdv fileban a következõ sort: WheelDrive=xy és a következõ paramétereket adhatod neki. FOUR/REAR/FRONT

www.skincentral.hu

bardocz
Fú, marha fasza 22"-os monitoron a játék.
Ja és hangot hogyan érdemes cserélni úgy, hogy jól is szóljon? mert én ugy probáltam ugye különbözõ konstans fordulatok vannak hangban és ugy probáltam lecserélgetni, van erre jobb módszer? köszi
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet lecserélni egy autó fizikáját? úgy értem például én a TCL-ben a simca alá szerettem volna berakni négykerék hajtást, de nem is ez lett volna a legfontosabb, hanem, hogy növeljem a kerék-elfordulási szöget? Általában sikerült úgy, de másik autóknál hogy egy kiszemelt viszonylag jó headphisics tartalmát átmásoltam a kiszemelt autóba és felülírtam, itt viszont valamiért nem sikerül. illetve egy pár hozzászólással lejjebb olvastam, hogy az úriember a focus alá szeretne négykerékhajtást. azt is a fenti módszerrel? köszönet, és BÚÉK mindenkinek!
mcmoha
Errol a mod letiltasrol hol lehet bovebben olvasni?<#zavart1>

Alexease
De attol meg ki lehet probalni😉 Regi program, de nagyon jo fizikaval, rengeteg mod-dal, palyaval. A Trans-Am volt a kevdvencem.
Jamirofan89
miért is olvastam,hogy rFactor?...<#wow3> FAIL<#banplz><#lama>

Alexease
NASCAR Heat. Kicsit masik program😉
Dietrich
biztos összekevered miután az indycar moddal megyünk bajnokságot 2008 óta. amit az ir letíltott további fejlesztésekben(vagy a készitõt leigazolta) 😉
amúgy meg az autók úgy sem változnak semmit 2012-ig..lehet az ir is becsõdõl addig <#hehe>