rFactor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Neha erdemes ketszer is elsolvasni, amit irok, mert gyakran elofordul, hogy elegge hulyen fogalmazok😉
Amúgy meg ki kell próbálni, rászánni két hetet .....
Onnan indultunk, hogy az rF sokat tud amit a modderek nem használnak ki.😉
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Ulj olyan messze ahonnan hasznalod, fogj egy szogmerot, es merd le a betekintesi szoget. Az lesz a real, es egyeben a hasznalhatatlan is😄 Szerintem a monitorozasnal olyan 30-45 fok lehet, a real pedig embertol fugg, de 100 fok felett van😉
De néhány alapvetõ dolgot azért nem ártana újragondolni a fizikában, FFB-ben !
De meg regebbi pelda, hogy "halott" ugyon lovagoljunk, ne jeletsen konkurenciat😉
Ott volt a regi, eredeti netKar. Tobb zart es nyitott kasztnis autoval. Ott ha egyforma cockpitek es hangok lettek vona mindegyikhez (Supra, MG, Ferrari, Mini), es vakon "ulok be" valamelyikbe, akkor is megmondtam volna, hogy eppen melyiket "vezetem". Es persze, nem a gyorsulas/vegsebesseg miatt😊
Az akkori szinten, annyira jol ossze volt hangolva a felfuggesztes, a kasztnimozgas az FFB-vel es a kormanyzassal, hogy mar nem csak azt lehetett erezni, hogy csuszik az auto, hanem mar elotte azt, hogy a doboz mikor, merre, mennyire dol, csavarodik, hogy az mar eppen a tapadasvesztes hatara lesz, mert onnantol minden terheles a gumikon van.
A RealFFB "eltunesevel", a valoszinusitheto megvasarolasaval, liszenszelesevel, beepitesevel, az esetleg komolyabb tovabbfejlesztesevel, remelheto, hogy talan az rF2-ben mar sokkal reszletesebben ra lesz fuzve a kormany/FFB a teljes dinamikara.
De jol osszerakva valami, nagyon elvezetes es haznalhato.
(Vagyis roszul fogalmaztam, vannak akik szidják, és vannak akik legyintenek, hogy nekem így is jó, ami nincs benne az nem is kell.)
"A napokban feltûnõen megnõtt a letöltésünk, valószínûleg valaki csendben nyúlta a netet wifirõl, ezért raktunk rá jelszót.
Na de itt kezdõdnek a gondok, ugyanis eddig, hogy lagmentesen tudjak versenyezni, a Vezérlõpult/FelügyeletiEszközök/Szolgáltatásokon belül a Konfigurációmentes vezetéknélküli hálózatot le kellett állítanom és akkor szépen lag nélkül tudtam küzdeni veletek...
Nos, az elõbb gondolván, hogy megyek tesztelni, leállítottam és ezzel egyidejûleg szépen el is megy a netem..."
mi lehet a megoldás?
„Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.” Woody Allen
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Az iR fizikájáról talán már ismered a véleményemet. iPhysics.😊 Egy valóságot nyomokban tartalmazó virtuális környezet saját szabályok alapján. Az nyer, aki a legjobban alkalmazkodik ehhez a környezethez. Lehet úgy vezetni ahogyan a valóságban...+5 vagy 10 mp körönként.😊
Nade vissza az rFactorhoz: nem vagyok benne biztos, hogy a setupban legapróbb változást is a képembe kell vágnia a pályán a programnak. Csak gondoljunk bele: vannak alap értékek, amihez tartozik egy viselkedés a pályán. Amikor változtatunk ezen akkor nem alapvetõen változtatunk, csak néhány %-ban mérhetõ a változás. Miért kellene ennek alapvetõen megváltoztatni az autó viselkedését?
Teszem azt lentebb ültetem az autót 2 centivel. Ez mondjuk végsebességben jelent (hasra ütök) 2km/h-t. Ezt én fogom érezni a pályán? Nem hiszem. Ha annyira nagy király vagyok, hogy az apróbb változtatások hatását már nem "takarja el" a bénázásom akkor ez jelent majd a köridõben mondjuk 1 századot. Ezt a pályán soha nem fogom érezni, max a telemetrián látom a különbséget.
Aztán a többi dolgon is úgy változtatok ahogyan nekem tetszik és sokkal jobban érzem majd magamat a pályán, és valószínûleg a köridõkben is jelentkezik az, hogy úgy viselkedik az autó ahogy akarom, de extrém módon érezhetõ változást csak extrém értékekkel érhetek el, amiknek viszont nem szabad mûködni a pályán.
Még mindig a GT2-es Porschét heggesztgetem, és már egészen szépen viselkedett, csak ráakadtam a valódi súlyelosztásra. Beállítottam és totál vezethetetlen volt. Keresgéltem GT2 tulajok fórumaiban, megtaláltam a valódi rugó értékeket (még csak a rugó..ezután jön a lengéscsillapító - bár a PASM rendszert esély nincs szimulálni - kerékösszetartás, stabilizátorok, plusz csinálgatom a futómû geometriát is), beállítottam és megint egészen jól mûködött. Itt volt alapvetõ változás, mert egy orrmotor/RWD autó súlyelosztása és rugói voltak alapból, most meg egy farmotor/RWD autó rugói vannak beállítva. Plusz menet közben elõre raktam az üzemanyag tankot. Na itt éreztem a változást nem kicsit, de ilyen szinten nem fogsz soha setupolni, mert még egy F1-es autón sincsenek ilyen szintû beállítások.
Pár fokos kerékdõlés változással egy picivel jobb tapadás érhetõ el, meg ha összehangolod a guminyomással akkor egyenletesen melegszik és kopik, vagyis tovább tart majd, de ezek a dolgok egy körön nem fognak az arcodba tolakodni, hogy hahó, itt a változtatás eredménye.
A setupolás ezen "eredményei" mind érzõdnek az rFactorban, ugyanakkor tényleg nincs egy-egy fokra vagy centire alapvetõ változás. Szerintem ez rendben is van így, persze ez csak egy vélemény.😊
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Egy tuti, aki kipróbálja utána kicsit gagyinak érzi az ISI engine-t ! 😄
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
nyílván megnézik a másik munkáját mit lehet lenyúlni abból 😉
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
A legegyszerubb, ha az ember kiprobal egy LFS/iR/nKP/NR2003-t, azon allitgat es megy nehany kort.
Pl. az iR-ben ott az egyik legfapadosabb de egyben legelvezetesebb jargany, a Skipy. Openwheel, soros 2000-es, utcai gumik, minimalis, allithatatlan elso/hatso szarnyak, szinte nulla setup. Csak guminyomas, elso/hatso felfuggesztes magassag allitas (fix rugok es gatlok), elso/hatso trackbar. Ennyi.
De megis, ahany beallitas, annyi fajta erzes. Az orrtolos csuszostol a driftesen keresztul a megpordulos "kezelhetetlenig". Mar azis szamit, hogy az elso es a hatso felfuggesztes magassag miatt, milyen aranyba kerulnek a szarnyak (mivel kozvetlenul nem lehet allitani oket.
A lenyeg, hogy nagyon jo lenne az rFactor, csak valahogy a sok apro lehetosegnek, befolyasolnia kellene az auto tobbi reszet is, es foleg erezhetove kellene tenni a kormanyon.
Es eppen ez az, amit nagyon remelem, ujra hegesztenek az rF2-on!😊)) A grafika nem erdekel😉
Lehet szindi az iRacing-et, de "mindenki" azt tolja/tolta, mar csak szakmai kivancsisagbol is (LFS, netKar, rFactor stb. fejlesztoi, s volt akivel meg versenyeztem is😛).
A motor hangot miképp lehet lecserélni úgy, hogy az jól is szóljon? illetve még azt szeretném kérdezni, hogy ha van olyan autó amiben a belsõ tér nem tetszik és szeretném a textúrát kicsit átszerkeszteni, akk melyik fájlt vagy melyik mappában kéne néznem? mert ddseknél nem találom sajnos😞
rF2-ben sok változás nincs a grafikában, remélem a fizikával dolgoznak ilyen régóta ....
Egyébként eszméletlen, hogy milyen szintû dolgok vannak benne, csak az én jártasságom nagyon kevés ehhez. Tegnap például egy olyan dologra akadtam rá (véletlenül😄) amiben nem is reménykedtem. NASCAR versenyeken van az a jelenség draftban, hogy egy ideig közeledsz a másikhoz, aztán amikor már közel vagy a két autó közt a szélárnyék miatt kialakul egy olyan zóna ahol ritkább a levegõ. Az autók levegõbeszívója meg a motorháztetõ és a szélvédõ közt van, egy nem túl nagy résen. Nemrég volt a NatGeo-n egy mûsor amiben az egyik versenyzõ magyarázta, hogy amikor már a közelébe ér a másik autónak egyszercsak elfogy az erõ a motorból, mert nem kap levegõt. Na ezt a jelenséget is be lehet lõni rF-ben.
Hány ilyen dolog van még benne, amirõl a legtöbb modder nem is tud? Fizika terén közel sem használják ki a modok azt amit az rF tudna.
egyébként az IndyCar Series 2009 1.40 mod hsz-nél is van egy ilyen:
Stiner0931, A 2010 skin pack is likely, but not a full blown mod. I highly doubt I'll ever finish the lights. Sorry. Have no passion for modding anymore.
by mrpeters on 04-Dec-09
SteerLockRange=(5.0, 0.5, 121)
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
A kérdés az, hogy az rF-ben lehet-e olyat csinálni, hogy van rajtprogram (startnál egyesben nyomok egy gombot, tartja a fordulatot, és indulásnál a kipörgésgátló is bekapcsol, akkor is, ha amúgy nem használom), de sebességet nem vált magától? Tehát az elindulást segíti a rendszer, de ahogy az egyes leforgott már mindent úgy kellene csinálni mint egy normál autóban.
www.skincentral.hu
amúgy meg az autók úgy sem változnak semmit 2012-ig..lehet az ir is becsõdõl addig <#hehe>#hehe>