rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Gp79 meg F1'91-ben nincs 10 méteres féktáv😊
zolee145
F1 modokkal már régóta nem játszom. Valahogy nem vonz a 10méteres féktáv.😊 A valóságban sem sok izgalom van benne, szimulátoron sem. Itt ugye még az erõhatások sem hozhatnak izgalomba.

Ezért jó a túraautó (gondolok itt a v8-ra), vagy a stock car, bár újabban leginkább az utcai autók érdekelnek.

Különbségekrõl: egyik versenytársam mutatott egy screenshotot egy ARCA kvaliról, a helyszín Texas. Namost azt tudni kell, hogy egy amolyan meghírdetett, de nyílt futam volt. 30 embert bírt a szerver és a futamokon általában 45-50 ember kvalizott. ARCA, kétkörös kvali. 225 ezredes hátránnyal bejutott a futamra az ember (utolsóként), 230 ezreddel már nem.😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

hát nálunk v8 után bmw m3 jött.. kb mintha v8ban minden segítség be lenne kapcsolva 😄

bardocz
Én ma evoban köröztem, Nordon kb 9sec-et kaptam magamtól a legjobbhoz képest, mert elszoktam tõle. Meg volt +30 liter a kocsiban, de az mellékes😄
tegnap mentem 1-2 kört a v8-al, amivel tavaly volt bajnokság, és voltak szép megvillanásaim 😄 aztán tegnap meg elindulni nem tudtam vele. <#zavart1>

Jamirofan89
Ez alkalmazkodás és megszokás és persze GYAKORLÁS kérdése.Ha valaki jó rfactorban akkor iracingben is jól tud teljesíteni(ne felejtsük el,hogy nem a TC meg ABS stb noobokra gondolok)
Gyakorlás gyakorlás gyakorlás.

bardocz
Nekem is van ilyen, van mod, amiben "jó" voltam, és van, amivel csak szenvedek.
Totti5
F1cben még feltudtam velük venni a harcot, volt egy nagyon jó évem rh 2005el. 2 gyõzelem, pole, rakat dobogó, aztán váltottunk rfactorra és 3 éve csak vergõdök. Tavaly még voltak dobogóim, meg nagy versenyek, de ha nem hull ki az a pár menõ akkor szinte esélytelen hogy odakeveredjen bárki is... de a vicc az hogy olyan ember aláz most akit elõtte én aláztam, igaz minden évben kicsit más a fizika és vlaszeg most õ talált valamit benne, vagy neki fekszik ennyire, mert érthetetlen. Egyszerûen csak rohadt gyorsak és nem hibáznak.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

bardocz
Itt is tudok így visszaváltani. F1'91-nél kiakadt a váltóm, olyan gyors voltam, hogy 6-ból 2 helyett 6-ból 1, és forgás, aztán amióta azzal nem játszok, mûködik nagyjából😄
lac coo
Visszaváltások elég kemények, de ez rF-ben is ilyen, bár itt talán hamarabb romlik a motor ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Jamirofan89
Te! Huh de igazat írtál! 😄 Teljes mértékben egyet kell,hogy értsek veled! Én csak publicon toltam és legtöbbször második vagy harmadik helyrõl indultam.Na ott voltak ufok.2-3 másodperccel jobb idõt mentek.
Na most verseny - rajt.Az indulásnál mindig én rajtoltam a legjobban már második hely,elsõ kanyar után pedig top.és nem szoktam lökdösödni/leszorítani mást.Tényleg eldobják valamelyik kanyarban.
Iracinget is próbáltam és nagyon fura volt,hogy az autó úgy tapad ahogy kéne neki 😄 de mondom az a hirtelen kormány rángatás vicc...

ezzel mi a gond? érzi a kocsi határait, meg ki is tudja használni. te meg nem, ennyi.

bardocz
Ebben mi olyan gáz?
bardocz
Én is kapok ugyan olyan kocsival több másodpercet, és nem tudom, hogy hogyan, mégha a legjobb összerakott körömet nézem, hogy itt szerzek fél secet, ott 2 tizedet, és ezeket levonom is gyorsabbak, de nem azért, mert hogy jól találtak egy bugot, hanem mert szimplán jobbak nálam.
voltak ezek az rfactor vs lfs versenyek, és közvetítette a sstv.

zolee145
Ezt most rendesen félreértetted.😊 Egyáltalán nem vagyok elkeseredve. Azt mondtam, hogy ameddig az iR-ben az ufok tudnak irreális stílussal (nem kanyarátvágással) 5-10 mp-cel jobbat mint a többiek addig az rfactorban ez sokkal kevesebb elõnyt jelent. Mivel ez nem a valóság így itt is elõnyt jelent, de nem akkorát, és ezek a programbeli különbségek.
Az iR-ben szinte csak a gyomortól függ a köridõ. Ha teszel a valóságra, és úgy vezetsz ahogy autót senki akkor ûridõket tudsz menni.
Az rfactor sokkal jobban bünteti az idióta stílust, bár ez is modfüggõ.
Pl ami szintén ISI motor az ARCA az nagyon büntet. Már elõre nevettünk a hotlappereken nyílt szerveren, mert tudtuk, hogyha valaki nagyon durva idõt megy kvalin az a versenyen kb 5 körön belül eldobja, vagy többet lesz a pitben mint a pályán, és ez minidg be is jött. Mellesleg durva idõ alatt azt kell érteni, hogy mondjuk fél mp-cel jobbat ment mint mondjuk én. És ez nem azt jelenti, hogy én akkora király vagyok, mert aki 2 tizeddel jobbat ment már az is majdnem elérhetetlen volt, de a gyilkolós stílus ott nagyon nem mûködik.😊 Onnantól kezdve mentem normális idõket, hogy megnéztem egy lábkamerás videót, hogyan is kell vezetni egy stock car-t.

Jamirofan89
van esetleg szimes vidi vagy hotlap általa? csak kíváncsiságból.tudom,hogy jó versenyzõ.

nem csapta oda az elsõ kanyarba. pedig nagy ufo..
<#fejvakaras><#nemtudom>

Jamirofan89
háááááát... nem is tudom<#wow3>vidi

Totti5
Én az F1 ligába kapok az élmenõktõl 1-2 mpt, de fogalmam sincs hogy hol és hogyan... valamit találtak a fizikán amitõl ilyen pokoli jók, hogy mit jó kérdés. A setupjaikkal menni sem tudok, nem hogy közel olyan idõket, de ezen már nem is ideesítem magamat, inkább elszórakozok a közémezõnybe, a lényeg ugyis hogy legyen valami harc a pályán, hogy hol az mindegy nekem.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

"Te döntesz,hogy olyan stílusban és korrektül vezetsz mint egy igazi versenyzõ,vagy olyan stílusban mint az ilyen prok - ergo a való életben az elsõ kanyarnál csatt lenne a vége..."

ez rohadtul nem igaz... pl Kiss norbi, Michelisz norbi...

lac coo
Fene tudja én akármit állítok meg vágok meg gyilkolom a motort akkor is kikapok az ufok-tól ! 😊))
Mondjuk nagyjából sose érdekelt hányadik vagyok egy versenyen ...

Jamirofan89
Nem kell elkeseredned,mert kikapsz az UFOktól.
Olyanoktól kapsz ki,akik mindig keresik a rövidebb utat és levágják a kanyart amikor észre se veszed.Ott van még nekik a hatalmas kormányszög,amivel egy visszafordítóban is csupán 2 cm-t kell tekerniük a kormányon.Ennyi erõvel már játszhatnának egy PS2 kontrollerrel 😊
Természetesen ezek az 'UFO'-k olyan kört mennek a pályán,hogy a büdös életbe nem tudnád megközelíteni tisztességes módon.Csak meg kell nézni egy vidit az iRacing pro játékosokról.
Te döntesz,hogy olyan stílusban és korrektül vezetsz mint egy igazi versenyzõ,vagy olyan stílusban mint az ilyen prok - ergo a való életben az elsõ kanyarnál csatt lenne a vége...
Már pedig sokunkan az a célja,hogy egyszer bizonyíthassunk a pályán is ne csak játkban,nem de? Akár krossz,akár szlalom,akár pálya 😊
Én így látom.

lac coo
Hát itt simán megállítja ! 😊 Ez köztudott!

Jacek
nalam az eletben kis autommal az ESP ami megallitja a csuszast😊😄 nagy automba nincs parom szet is vagta az elejet😄 na nem azert mert nem volt ESP hanem mert szoke😄

zolee145
Ezt a rákormányzást továbbra sem értem az rFactor esetében. NR-ben volt az, hogy csúszásnál padlófék, az iR meg ugyanaz, de szerintem a rákormányzás még az NFS-ben sem állítja meg a csúszást.

Jacek
vannak ufok kis hazankban is😊

lac coo
Jó ötlet az SR csak ugye amirõl már sokszor szó esett: kicsit finomítani kellene a rendszeren 😊)))

Alexease
Az iR pont lenyegtelen, az engem sem erdekel. De az SR a sziukseges rossz:/ Progalj meg barmelyik szimmel publikus szerveren versenyezni😄 Aztan probalj kitalalni valamit, hogy mit lehetne csinalni akkor, ha barki bemehet a szerverre, de valahogy megis szurni kellene a baleseteket. En sem szeretem az SR-t, es barmilyen draga az iR, ott is vannak idiotak, valahogy korlatozni kell oket, megha (sajnos) a normalis tobbseg karara is.
lac coo
Az is igaz, idegbeteg lettem attól a rendszertõl 😊)))

lac coo
Na tessék ...

Alexease
Segit megallitani a keresztbe csuszast, csak nem valami hatekony😄
zolee145
Ezt most nem értem. Mégy rFactorral, határon. megcsúszik az autó, rákormányzol (nálam ez azt jelenti, hogy mondjuk jobbos kanyar és nem ellenkormányzol, hanem mégjobban jobbra) és azzal kijön a csúszásból az autó?

Isten mentsen meg az iR-szerû rendszertõl.😄 Én játszani, szórakozni akarok amikor leülök a gép elé, nem számolgatni az sr-t meg az ir-t, meg kimaradni minden csatából nehogy hozzáérjek a másik autóhoz.😄

Alexease
Most mar inkabb csak linkelek, igy nem beszelek hulyeseget😊))

http://ctdp.net/news/items/cancel-f1-2009.html
lac coo
Cáfolok, ha mutatsz egy real videot ahol a rákormányzás segít megállítani a csúszást , igazat adok neked. De az ilyen dolgok miatt alapjaiban gyengécske az rFactor. Mondom mindezt úgy, hogy a legnagyobb kedvencem volt évekig ! 😉

Nyílván nem egyszerû, ezért is megyek én rossz idõket. Vannak akik tehetségesek be is aláznak.De legalább azt kell csinálni amit egy igazi autóval ,nem pedig padlót fékezni mert más nem segít 😊)))

De ez sokszor volt már vita tárgya vannak akiknek ez így jó, és vannak akiknek nem .

De itt is simán lehet menni gyilkos módjára, az igazi ufok meg is teszik hidd el, csak ugye kis hazánkba nem igen futunk össze velük ... Ha IR szerû rendszer lenne és mondjuk Huttu félékkel tolnánk lehet másképp látnánk kik is az ufo k😊))

zolee145
Nyerõbb neked. Kb ennyi a lényeg.😊 Az meg, hogy mi a reálisabb egy másik kérdés. Meg kell nézni mondjuk Alonso, vagy Raikkonen, vagy bármelyik versenyzõ körét, és ha lesz olyan aki motorfékkel tiltáson, keresztben csúszkálva rángatja be a gépet a kanyarba, majd padlón jön ki onnan akkor elõfizetek az iR-re.😊
Azért azon érdemes eltöprengeni, hogyha olyan egyszerû lenne megfogni egy határon vett kanyarban megcsúszó autót akkor bárkibõl lehetne autóversenyzõ. Ettõl függetlenül meg lehet fogni az autót. Tény, hogy sok hibája van az rFactornak, és a rendszerbõl adódóan ezernyi mod van hozzá ami kicsit sem reális. Ugyanakkor az igazán jó modokkal lehet úgy menni ahogyan a valóságban kéne vele menni, és úgy is fog viselkedni az autó ahogy kell neki.
Arról meg ne is beszéljünk, hogyha a valóságban akarsz 20 kört menni folyamatosan csúszva egy autóval akkor mennyire fog felmelegedni a gumi, és kb hanyadik kanyar után fogsz leesni vele az útról.😊

Jacek
Utolso mondatok miatt szolok Alex, ideje lefekudni😄

Alexease
Es termeszetesen igazad van neked is, mert ahogy az elobb irtam, amig nekem >60 kor kellett, hogy "utolerjem" a valodi pilotat, addig az iR-ben masoperceket kapok ugyanazon a palyan😊

Persze, ezt ismet tovabb lehetne gondolni, mert valszeg en egy "bena" valodi pilotahoz hasonlitottam magamat, mig egy "nem bena" valodi pilota, masodpercekkel jobbat is meget😄DD Es akkor mar nem ufo-k vannak az iR palyan, hanem en vagyok a szar😄
Alexease
Az az en maniam is😉 Csinaltam jonehany osszehasonlito videot😛
En is eleve "normalisan" szeretek menni (valtasok, pedalozasok, autokezeles stb).

De az osszehasonlitasok nem egyertelmuek, mindket oldalra sokat lehet pakolni. Meg ha nagyon jok is lennenek a szimulaciok (mindegy milyen program), es meg ha kevesebb is a visszajelzes a szimekben, akkor is jobban ki lehet tolni a hatarokat, a jol ismert elonyok miatt ("korlatlan" ido a gyakorlasra es a kiserletezesre, es persze restart lehetoseg😛).

Legyen 2 pelda, nem osszehasonlitas jelleggel😛

Az rFactorban, amikor megjelent a Porsche MOD, mentem nehany kort, "normalisan", ugy ahogy tudtam. Lementettem. Aztan kerestem egy real videot, es "osszeeresztettem" oket. teljesen veletlenul, szinte miinden kanyar stimmelt, a valtasok, fokozatok, a gaz- es fekpedalok allasa, a blip, lift stb. Jo erzes volt, bar tudtam, hogy ez azt is jelenti, hogy ennyivel konnyebb a szim😄

Az iRacingben felemas erzesek voltak, de nagyreszt "jonak" tunt a dolog. Igaz, a real pilotatol es koretol is fugg a dolog (a valodi pilotak kozott is masodpercek lehetnek*).
Volt auto/palya amit 5-6 kor alatt sikerult megcsinalnom, de Skippy/RoadAmerica-val, ha jol elmekszem, tobb mint 60 kort kuzdottem! 😄

* Mikor megjelent a VW Jetta TDi az iR-hez, gondoltam azzal is csinalok osszehasonlito videot. Megneztem a hivatalos versenyoldalt, es a hivatalos versenyeken, 5-10 masodperc kulonbseg volt a pilotak kozott;D Persze, nem emiatt, de azzal mar nem keszult video😉
lac coo
Én alapvetõen kutyaütõ pilóta vagyok itt a szimulátorosok közt ! 😊))
De ha IRacingel teljes biztonsággal merek csúszva menni folyamatosan akár 20 kört, rF-ben imádkozom nehogy nagyon megcsússzak mert jó eséllyel semmit nem tudok tenni, addig nekem nyerõbb az a fizika. Vagy Netkar Pro. Persze mindkettõben lehet "rossz" autót csinálni, de nem ez a lényeg .

De bízom rF2-ben !

Alexease
Termeszetesen, semmi sem tokeletes, es nem is lesz soha😉 Es teny, hogy emiatt, mindent el lehet ugy terelgeti ugy, mint ahogy igazabol nem lehetne😉)

De a lenyeg, hogy minnel korrektebb a fizika, minnel tobb a liszensz, a hivatalos adat, minnel tobbet es szakszerubben foglalkoznak a fejlesztessel, annal kevesebb a kiskapu.
Ami termeszetesen penz es ido😉

Es meg ha a fele sem igaz, akkor is szamithat valamit, ha az iR-nel honapokat csuszik 1 auto fejlesztese (honapokak, es ez csak a csuszas! 😛), mert nem kaptak meg a megfelelo adatokat a gyartotol, a csapatoktol, vagy hivatalos pilotak (meg ha csak reklamarcok is) nem bollintottak ra.

De mint mar tobbszor le lett irva, nagyon necces hasonlitgatni a ket programot. Az rF egyszer "megvevos", 5-6 evre szol, a felhasznalok nagyresze warezben tolja. Lehetne az iR barmennyire jo vagy rossz, a tobbseg alapbol nem hasznalna.

A lenyeg, hogy ha mindket engine egyforma lenne, a koltsegeket nem szamitva, meg akkor sem lehetne korrektul osszehasonlitani a ket programot.
lac coo
Vagy itt nem igen találkozol igazi ufokkal .... 😊

zolee145
Minden játékra, de mint tudjuk az iRacing nem játék.😄

De viccet félretéve a dolog mértéke az ami nem mindegy. Mániám az, hogy nézegetem a valódi versenyek belsõ kamerás felvételeit, telemetria, lábkamerák stb. Ha úgy megyek és kapok az ufoktól 1mp-et akkor azt mondom, hogy szimulátor, de attól még egy játék, és annak a hibáit, hiányosságait valamilyen szinten ki lehet használni.
Ha ugyanezzel a technikával megyek, de kapok 5 vagy 10 mp-et az ufoktól akkor ott valami nagyon nem kerek.
Na mindegy, ez tényleg off ide.😊

"Az iR fizikájáról talán már ismered a véleményemet. iPhysics.😊 Egy valóságot nyomokban tartalmazó virtuális környezet saját szabályok alapján. Az nyer, aki a legjobban alkalmazkodik ehhez a környezethez. Lehet úgy vezetni ahogyan a valóságban...+5 vagy 10 mp körönként.😊"

Én ezt találtam, gondolom Te is erre gondolsz. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy egy minden játékra igaz 😊

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

lac coo
Jó, értem, ízlés dolga... Én hosszú évek óta tolom rF-et, de mióta ezeket kipróbáltam ( IRacing, Netkar Pro) valahogy ha leülök elé rájövök, hogy kicsit kevés. Egyedül Ingy Cliója tettszett .

zolee145
48358😊

bardocz
rF-ben nincs is semmi problémám, úgyhagytam mindent, csak átállítottam, RBR miatt kéne, hogy ezt tudjam. Ott gányolni kell, hogy be lehessen állítani széles monitorra. Felbontást csak úgy tudtam átállítani, hogy átírtam config fájlban. Látószög állítást meg egy külön programmal lehet megcsinálni, amibõl nem tudom kivenni, hogy mennyi is az értéke, így nem tudom belõni a config fájlban.
lac coo
És mi a véleményed ? 😉

zolee145
Szerinted hogy tudnék valamirõl véleményt mondani amit nem próbáltam?😊

Dietrich
mit nem értesz másik szinten? sznobok 😉

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."