rFactor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!
Igen, kell a turpisság, de 160-170 pacinál már kevésbé, mint 100 pacinál, vagy alatta.
Amúgy lehet a gumikkal is játszani, meg a légellenállási tényezõkkel.
Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
Nem olyan pörgõs az, mint gondolod, csak rFactorban igen szokatlan a 26 lovas motor.
Trabi 0-100 ideje igen vérszegény. (neten fellelhetõ 60 másodperces adat is)
Emlékek és videók alapján lett belõve. Biza kell azt a gázt taposni, hogy felpörögjön.
Mi csináltunk alapot, aki akar, és kellõ mazochizmussal van megáldva, mehet vele. 0-60-ig még elmegy.
Aki élményre megy, az menjen a nagyobb mocikkal.
Az se jó, ha túl villanyautós egy moci. A modotokban is az rfc pont valami ilyesmit kifogásolt egy ipse, hogy szinte tiltáson lehet autózni 5.-ben is. Meg a kerekek méretét is lõjjétek be, mert levitálás van.
A Hangok, modell kidolgozottság, festések terén abszolút Targeté az érdem. Ha õ nem forszírozza, tuti nem csináltam volna meg a fizikai részt. Pláne egy ilyen vérszegény, laprugós, pattogós kocsinál.
A saját véleményemet írom le ha nem haragszol és pusztán építõ szándékkal.(remélem nem gond)
Talán egy kétütemû trabi ettõl jóval pörgõsebb!
Még a 800-as motor is harmat gyengének érzõdik.(az alap meg egyenesen használhatatlan)
Egy rally trabi úgy forog mint egy still fûrész 😊
nem kell 4 mp-ig a gázon állni mire felpörög!
Szerintem ezen jólenne változtatni.
Viszont a gázelvétel utáni hang az egyenesen tökéletes.Grat.
Amugy a 36os népliget is régebb óta készen van a GPLhez. Sõt át is konvertálták Rfactorra és asszem F1Cre is, tavaly. De sajna csak sima konverzió, semmi update.
A teljes autóversenyzõk film fent van a videoracingen , de nem lehet megnézni, de belépés után elvileg le lehet tölteni, nekem most elindult, de nem vártam meg hogy lejöjjön.
EastCars 1.1 @ rfc
Lehet akkor csak én golndoltam hogy az a Rába régebbi gyártású.
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Akit érdekel a magyar autósport története az ITT olvashat egy picit bõvebben róla.
"1959. január 24-én adták át rendeltetésének a Széchenyi-hegyi nagyadót és a TV augusztus 2-án már egyenes adásban közvetített motorkerékpár és autóversenyt a Városligetbõl."
" II. világháború utáni elsõ nemzetközi autóverseny 1961. június 11-én a Ferihegyi repülõtéren. Kilenc nemzet 29 Forma-Junior (1100 cm3-es) kocsiját nevezték be a versenyre"
"Az 1961-ben és 1962-ben megrendezett Ferihegyi gyorsasági versenyeket a városligeti és a népligeti Grand Prix-k követték. Túrakocsi, Forma-Junior és Forma-V futamok váltogatták egymást. Volt körverseny Gyõrben, Sopronban és a látványos autóversenyeket több százezer nézõ tekintette meg. Ezeken a versenyeken a kontinens legkiválóbb versenyzõi is rajthoz álltak, mint a késõbbi világbajnok Jochen Rindt és Niki Lauda."
Hmm Gyõrbe és Sopronba? Városi pálya lehetett, de nem tudok semmit, csak ebben a cikkben olvastam róla. Amúgy nemtudja valaki hogy a Rábaring mikor épült? Mert a hivatalos lapon semmi, meg a régebbijén amit webarchivból visszabogarásztam ott se ir semmi, viszon van kép ahogy ilyen 70-es évek beli Rába hungarokamion megy az oválon <#vigyor0>#vigyor0>
De akkor a fordulatszám le van korlátozva 66% ra? <#integet2>#integet2>
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
köszi.
on.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
az más kérdés azóta már van mindkettõ
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Ezért...
Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/
Más: Kiszeretném próbálni a VLN 05öt...lehet valahonnan GTR Evo isot kapni szerezni hozzá? Tud esetleg valaki privátba küldeni?
Elõre is köszi!
Kiírás: Labdarúgás, Labdarúgás, Futball(csak hogy a sportklubbon ne Labdarúgás legyen írva), Labdarúgás, Labdarúgás...
Na meg extremen, ESPN-en, meg fishing&huntingon nem ment foci, de akkor már öngyilkos is lennék😄
1x sikerült rekordot állitani!
eurosprt, eurosport2, sport1,sport2,digi,sportklub
egyszerre egyidõben az összes sportcsatornán ami nálunk fogható..foci ment ráadásul mindegyiken más :pp na lehet ezt ûberelni? 😉
Amugy Mo-n is rendeztek tán a ferihegyen, de valahol biztos mert láttam a filmmúzeumon.
Illetve volt körverseny valamelyik (lehet akkor még épülõ) autópályán is, úgy 1983-4 környékén. Vettem egy csomó régi autómotort 83-89ig, hát abba csuda dolgok vannak <#idiota>#idiota> Kb újság egyharmada sport, 2-3-4 oldalas cikkek Kesjár Csabival, az (öreg) Tóth Janival, Cserkutival,Ferjánczal..... Meg poszterek is. Manapság meg alig van benne gyorsasági, poszteren is inkább F1 max WRC.
ööö nyiregyen van aszfaltozott reptér? 😄
Irta itt valamelyikõtök
"Én abban látom a problémát ,hogy nincs magyar országon olyan felvevõ közeg a Motorsport-ra mint más országokban....és a motorsport is egyszerûen "nem divat" ..."
Hát mostanság a drift nagyon divat, de megmondom, én azért nem szeretem, mert a sok ügyeskezü pilóta elmegy driftelni, és nem a rallypályákon csúsztatgatják a verdáikat.😊 A rally meg nagyon "elpályásodik".
Itt Kelet-Magyarországon sok rajongója van az autósportnak köszönhetõen a Régi Taurus rallyknak, a Miskolc rallyknak, meg a Rabócsiringnek
Szerintem lenne aki elmenne 1-1 gyorsasági versenyere is, ha
1. Ha lenne egyáltalán pálya a közelben.
A parádi hegyin kívül(már ez sincs) semmi sincs a környéken. Minden Pesten vagy a Dunántúlon van. Ha valaki pl Debrecenbe lakik vonattal az út 4000FT, ha még keletebbre akkor mégtöbb, oda vissza 8ezer plusz még valahogy a pályára is ki kellene a jutni. Persze kocsival ez biztos olcsóbb.Hiába ingyenes a belépõ a futamra, igy is több ezer forintba kerülhet egy hétvége. Míg a focirajongók kimennek a stadionba (minden nagyobb városba van) és jóval olcsóbban kijönnek, mintha százkilométereket kellene utazgatni.
2. Ha lennének izgalmas versenyek. 1-2 kör után már 5-10 másodpercre vannak egymástól az autók (nem a márkakupáról beszélek).
Viszont a versenyzõk kevéspénzbõl gazdálkodnak->ézért féltik a kocsit->nincs izgalmas verseny(->😉nincs nézõ->nincs nézettség->nincs sponzor->nincs pénz->..... És kezdõdik a kör elõrõl.
Február 24.én volt Ördögh Mixi csak motorsporttal! foglakozó rádiómûsorában Bertalan Zsolt, többek közt arról beszél miért is nehéz rendezni (hegyi)versenyt, érdemes meghallgatni. A 48.percnél kezdõdik.
http://href.hu/x/bvlr
Mint el is hangzik 70-80as években nagy autósport élet volt hazánkba, csak elég megnézni hányan ültek a pécsi hegyin a fák közt(Autóversenyzõk cimü film). Vagy pl EZT a videót. Ma találtam, 1 perc, nincshangja, de a Városligetben készült 63ba,amikor Túraautó Eb-t rendeztek.
Másik dolog az utánpótlás nevelés. Mig a fociba egy labda kell csak a gyereknek és már jáccik. Viszont az autósport elkezdése(gokart,slalom) jóval drágább, és én nem láttam azt hogy akik a gokart ban jól szerepelnek azok 3-5 év mulva gyorsaságiba kezdtek volna el versenyezni. Bár az utóbbi 1-2 évbe már kezdenek a fiatalok gyülni (kis Ficza, Nagy Norbi,Tim Gábor,Kiss Pál Tamás, és ez talán elindithat valami fejlõdést a gyorsaságiban.
Virtual SimRacing
Kár hogy ilyen keveset lehetett eddig hallani róla.
Igazából autósportot sem nézne az ember állandóan. Kellene egy normális egyensúly, nem nyomni valamit állandóan. A póker most nagy divat lett így nyomják. Majd 1-2 év múlva lecseng a dolog és sehol nem fogják adni.
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.