rFactor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
benne barkas tûszelep mikor az M0-t átadták 3-an ûltünk benne és 120-al mentünk..igaz 2 hónap múlva fõtengelyes lett 😄
M7 érdi szakaszán 80-al mentünk felfelé mikor a család ment Balatonra a nyugodt német (NSZK)mercivel mellém jött nézte a km óráját és nem hitt a szemének majd mutatta nevetve <#eljen>#eljen> aztán gázt adott 😄
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Így a user kihúzatta a verdát, majd a következõ kanyarig mondhatni "üresben gurulhatott".
Én anno fõtengely törött trabit láttam, meg amiben a (jól kapaszkodjatok meg, mert az egyik könyvben hívják így) "szívókör tolattyú" gyûrõdött össze (gyakorlatilag a tengellyel együtt forgó vezérlõtárcsa, ami beengedi a keveréket a forgattyúsházba, majd lezárja a nyílást), mert kedves rokon 80-nál visszatolta 3-ba, hogy gyorsítson elõzéshez, aztán lassulni kezdett. 😊
Na mindegy, mert Alex kimoderál a végén off miatt.
A lényeg, szabadonfutó nem lesz, mert kivitelezhetetlen, nyomd ki a kuplungot, és megvan. 😊
Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!
Amúgy én szereltem egy trabit régen, aminek besültek a dugattyúi, de az lakókocsival jött le a Mátrából XD , tehát alapjáraton nem volt nórmális 😄
AllowGearingChanges=1
AllowFinalDriveChanges=1
Ha 0 akkor nem állítható, ha 1 akkor állítható a játékon belül. Aztán csinálsz különbözõ áttételeket, hogy legyen mibõl választani.
Viszont gyanítom azért nincs a modban ilyen lehetõség, mert alapból abban az autóban a valóságban sem állíthatóak ezek a dolgok.
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Lehet hajtogatták, de aki a hegyrõl gyorsan akart lejutni, kompromisszumot volt kénytelen kötni, egyébként a járókeretes Mari néni is leelõzte volna 😊
Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!
mackósajt:
pedig ezt hajtogatták mindig, hogy "nem megfelelõ olyankor a kenés, ne motorfékezz kétütemûvel!"
Nekünk volt Trabesz, mátrai utakon is sokat jártunk vele. Volt olyan nyár, hogy 2-3000 km-t vágtunk bele, és lejtõn ha lehetett, mocifékezett fater. Felújításra nálunk nem került a motorja, de jobban bírta, mint az õt követõ Skoda és a Mazda. Kombi zsigáról már nem is beszélve. 😊
Kellene egy kis segitség.Ha egy autónál le van tiltva a garageban a váltó áttétel állitása,mit kellene tenni hogy feloldjam.A gear.ini fájlt már szerkesztettem ugy müködik,de ha a játékot ujra inditom akkora elmegy az utoljára beállitott érték.Keresgettem még hova kellen belepiszkálni hogy megjegyezze,de nem találom.Köcce elõre is.
ezt mackósajték relative "könnyebben" megfelelõre csiszolják az összegyûlõ tapasztalatokkal - erre komolyabb egy szériánál hol van remény?
(mindenesetre nekem az eastcars attól függetlenül nagy élmény, h mennyire reális - nagy vonalakban jó, ha ennél is jobb lesz, az már csak külön öröm)
Forza.
Próbáljatok meg egy mûpadon lévõ motorblokkot kézzel megtekerni 😄 Esélytelen 😄 Iszonyat erõ kell egy munkamenethez 😄 Régen nem hiába törte a kezeket a kurbli 😄
Cserébe lehetett választani a motorféket, ami kétütemi autónál kenés nélküli forgást eredményez, avagy forró fék helyett blokk generált/hazavontatást 😄
Számításokkal ugyan nem vagyok már tisztában, eltelt 13 év, de itt vagyok mint gépjármûtechnikus 😄
A másik a komopresszió, ami fékezi a mocit, de ezt gyakorlatilag csak mérésekkel lehetne meghatározni, ha jók az infóim.
Nem, nem az a kompresszió, amire sokan gondolnak, hanem valamiféle veszteség, ami csökkenti a motor fordulatát, fékez.
Gépjármûipari mérnöknek készülõ, asszem majdnem végzõs ismerõst kérdezgettem a témában, de valahogy õ sem tudott képletet adni rá. 😊
Az inercia meg nagyban meghatározza a fel és lepörgési idõket. Ha túl kicsi, akkor gyorsan pörög fel, és gyorsan le.
A szabadonfutó meg csak 4.-ben volt Trabiban, pont azért, hogy lejtmenetben 3-asba visszapakolva legyen motorfék.
Érdekes lenne a Kékesrõl lefelé motorfék nélkül lejönni egy dobfékes autóval. A fék nem bírná ki önmagában. 😉
A szabadonfutó olyan mint a bringákon a racsni, csak nyílván erõsebb cucc. Ha tekersz (gázt adsz) akkor hajt, ha nem akkor megy magától mintha csak üresben gurulna, és lényegtelen, hogy milyen fordulaton megy a motor. Tualjdonképpen egy marha meredek lejtön az is elõfordulhatna, hogy tiltáson megy a motor, viszont ennek ellenére gyorsul az autó, mert ahogy a hajtáslánc többi része gyorsabb mint a motor már motorfék üzem lenne, ha lenne.
Bringán is lejtõn tekersz mint a veszedelem, aztán már azt veszed észre, hogy nem éred utól a dolgokat, nem fejtesz ki semmilyen erõt, csak üresben tekersz.
Maga a motor fordulat tartása/ejtése a két számoszloptól függ és az inerciától. A nyomaték emeli a fordulatot, a mínuszos oszlop (fogalmam sincs mi az, kompresszió?) pedig csökkenti, az inercia pedig meghatározza a tehetetlenséget.
Szóval az elsõ kettõvel a felpörgés/fordulat ejtés arányát lehet meghatározni (meg ugye magát a motor erõt), az inerciával pedig a tényleges gyorsaságát ezeknek a folyamatoknak.
Szerintem, és ezt hangsúlyoznám, hogy szerintem.😊
\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
fordulatot, ha Trógim nem siet, javítom, és nem fog annyit pörögni.
A gyorsulási érzeten meg javítunk a Dacián, és rálesek a Wareszra is.
Kanyarodást szerintem el tudjuk rontani. 😊
Hangot már javította, majd ha együtt az egész, lehet újra kell szednetek, akik már letöltötték. 😉
1. a motorok 8600as max fordulata kicsit eros... en olyan 6000 korulire emlexem. A porgos 2.3as Hondam se porog 8600at.
2. gyengek a motorok. a Dacia sokkal jobban gyorsult 2es es 3asban es en 140et tudtam kisajtolni belole, de a mienk siman ment 160at.
3. a kanyarban tulsagosan tapadnak, a daciank elegge alulkormanyzott volt. Ezzel meg 100-zal siman beveszek egy derekszogu kanyart alulkormanyzottsag nelkul.
Remelem nem sertesnek veszitek, en csak segiteni akarok az epito kritikammal<#vigyor2>#vigyor2>
Varom a javitasokat<#wave>#wave>
\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
Vezettem anno pont ilyen 353-at, de most ha fejen akarnának lõni se jut eszembe, hogy van-e benne, vagy nincs.
Ami meg a fõ gond, hogy a játék csak akkor kacsolja szét a motort a hajtástól, ha kinyomod a kuplungot/auto kulpung esetén, ha a moci/váltó fordulata nem egyezik, akkor is kinyomódik.
A szabadonfutó meg nem ez.
Az kulpungtól független, a váltóban van, és a lényege, hogy kis görgõk szorítják meg a fogaskereket a tengelyen amikor gyorsít, és ugyanezek a kis görgõk engedik el a tengelyt gázelvételkor, és hagyják a kocsit gurulni motorfék nélkül, miközben a motor alapjáratra esik vissza.
rFactorban ez kivitelezhetetlen szerintem, max. annyit tudsz elérni, hogy nulla mocifék legyen, de az állandóan, így a motor ugyanúgy forogna magas fordulaton, minden sebességben nulla gáz mellett.
egész jó kis futam volt.
Az F1RFT-k mindig a fizikájukkal voltak "véresek". Idén próbálok Sompirnak segíteni ebben. Elég önfejû, de remélem hallgat majd rám.
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
Elõször is szeretném azt leszögezni, hogy tisztelem és becsülöm Sompir munkáját, kalapomat emelem hogy szinte egy emberként össze tudja hozni évrõl évre a MODot!
DE!
Nekem eddig a FSONEok mindig jobban bejöttek mint az F1RFTék. Valahogy én mindig azt érzem hogy a FSONE egy összeszedettebb MOD mint a F1RFT. Nem azt mondom hogy a F1RFT nem jó, mert akkor nem játszanának ennyien vele ;-) de remélem hogy a F1RFT 2010 esetében fordul majd a kocka 😄
Virtual SimRacing
Sõt, menet közben tulajdonképpen a motorfék tartja fordulaton a motort, vagyis az autó sebessége, mert akkor a hajtáslánc ugyanúgy össze van kapcsolva, mint gázadásnál, és kénytelen a motor forogni. Jó hülyén fogalmazok.😄
Mondjuk annál is inkább érdekel a dolog, mivel NASCAR-nál így belegondolva valami hasonló megoldás lehet. Egyrészt kuplung nélkül váltanak H váltóval, másrészt amikor elveszik a gázt azonnal elejti a fordulatot a gép, de nem kicsit. Ebben mondjuk annak is szerepe van, hogy nem lehet túl sok lendtömeg a fõtengelyen, mivel versenymotorról beszélünk.
Ami a felengedett gázt illeti, azon gondolom hangosítani kell, de ezt Target kalapálta össze, a hangok, modellek stb. az õ érdeme. Én erzt a részt csak elrontani tudom. 😊
Dacia hang meg alig állt valami rendelkezésre, azt nem tudom, tud-e kezdeni vele valamit. Alap vagy a "brutál" változattal mentél amúgy?
Szabadonfutó vs motorfék:
A kettõ nem ugyanaz, a játék nem ismeri, legalábbis szerintem.
Pláne úgy, hogy pl. 1-3 sebességben direkt, 4.-ben szabadonfutó.
Olyat tényleg lehet állítani, hogy mennyire legyen erõs a mocifék, a tehetetlenség, a forgó tömeg, de ezt nem. Ha belõjjük, hogy ne legyen mocifék, akkor alig fog lepörögni a motor. Egy gázfröccs után percekig járna. 😊 Vagyis a játékban. Próbálkoztam vele a Fiat-nál, mert szegényt gázelvételkor nagyon csúnyán keresztbe tudja vágni a nagy motorfék. 😊
Viszont komoly lenne egy ilyen FFB-s váltó, ami reccsenne.😄 Írok is a Logitech-nek.
Na de a wartburg, hát az valami kúrva jó. a fizika is illetve a hang is nagyon jó, kívül belül. Csak annyi bajom van hogy belülrõl a felengedett gáz esetén nagyon halk, kivül viszont szépen hallatszik ahogy megy lefele a fordulatszám. Szóval belül is úgy kellene megycsinálni. Majd valamikor irok neked priviben még 1-2 dolgot amit szerintem jó lenne változtatni.
Jah és szépek a felnik meg a szélesítések.
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
Letölthetõ innen.
Jelenleg sajnos nekünk nem tölt be az RFC, hogy oda is feltegyük.
most nemrosszból, de a 2010-es modot megjelentetni az évad felénél sztem erõs lett volna 😄
Szent Péter megüzente: A transzszexuálisok előtt zárva a mennyország! -- http://www.flickr.com/photos/rolandwinkler/