rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dietrich
a trabi lelke a porlasztó volt..abból nekem az a fajta ami a legjobb 😄
benne barkas tûszelep mikor az M0-t átadták 3-an ûltünk benne és 120-al mentünk..igaz 2 hónap múlva fõtengelyes lett 😄
M7 érdi szakaszán 80-al mentünk felfelé mikor a család ment Balatonra a nyugodt német (NSZK)mercivel mellém jött nézte a km óráját és nem hitt a szemének majd mutatta nevetve <#eljen> aztán gázt adott 😄

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Viszont még nem vezettem. Ladát vezettem, de azt is csak szántáson. <#whatever>
Ulvar
Tudod milyen jó terepjáró a 4ütemû trabant...tapasztalat...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

bardocz
Én sajna csak 100-nál ültem 2ütemûben, négyütemûben meg még sose😞
Nekünk annak idején 4 trabink volt, 3 db ebbõl 2 ütemû. <#hehe> Hát 110-nél amit remegett a kasztni, csak az tudja milyen ez, aki ült trabiban ennyinél.
bardocz
Akkor már azt is leírhatnád, hogy mit kell változtatni a fizikában, hogy jólegyen😛
Dietrich
7 évig volt 6 voltos trabim..meséljek róla milyen volt hegyrõl lefelé? <#vigyor1>

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

mackosajt
A szabadonfutó fogyasztási okokból került be, mert korábban még 4 sebesség se volt. 😉 (könyvben olvastam, szép , majdnem A4 méretû szerelési könyv volt)
Így a user kihúzatta a verdát, majd a következõ kanyarig mondhatni "üresben gurulhatott".

Én anno fõtengely törött trabit láttam, meg amiben a (jól kapaszkodjatok meg, mert az egyik könyvben hívják így) "szívókör tolattyú" gyûrõdött össze (gyakorlatilag a tengellyel együtt forgó vezérlõtárcsa, ami beengedi a keveréket a forgattyúsházba, majd lezárja a nyílást), mert kedves rokon 80-nál visszatolta 3-ba, hogy gyorsítson elõzéshez, aztán lassulni kezdett. 😊

Na mindegy, mert Alex kimoderál a végén off miatt.

A lényeg, szabadonfutó nem lesz, mert kivitelezhetetlen, nyomd ki a kuplungot, és megvan. 😊

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

Köszönöm!!!!

pointer4
Tökéletesen igazad van, de gyárilag akkor is ezért volt bennük a szabadonfutó 😄
Amúgy én szereltem egy trabit régen, aminek besültek a dugattyúi, de az lakókocsival jött le a Mátrából XD , tehát alapjáraton nem volt nórmális 😄
zolee145
HDV-ben megkeresed ezt a Driveline résznél:

AllowGearingChanges=1
AllowFinalDriveChanges=1

Ha 0 akkor nem állítható, ha 1 akkor állítható a játékon belül. Aztán csinálsz különbözõ áttételeket, hogy legyen mibõl választani.

Viszont gyanítom azért nincs a modban ilyen lehetõség, mert alapból abban az autóban a valóságban sem állíthatóak ezek a dolgok.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

mackosajt
A nem megfelelõ és a nincs kenés nem ugyanaz. 😉

Lehet hajtogatták, de aki a hegyrõl gyorsan akart lejutni, kompromisszumot volt kénytelen kötni, egyébként a járókeretes Mari néni is leelõzte volna 😊

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

Norbi1990
A 1.0ás elõtti verzió volt a jó 😄
pointer4
Egyedül az Emerico féle GP2 rõl tudok, de az meg nehéz 😄 😄 😄 (remélem kiérzõdik az irónia)

mackósajt:
pedig ezt hajtogatták mindig, hogy "nem megfelelõ olyankor a kenés, ne motorfékezz kétütemûvel!"
mackosajt
Némileg van kenés olyankor is, hisz van alapjárati fúvóka, ahol ugyan nagyon kevés keverék bejut, de az biztos, hogy az szinte csak minimális kenést biztosít. SZal nem szárazon futó blokkról van szó.

Nekünk volt Trabesz, mátrai utakon is sokat jártunk vele. Volt olyan nyár, hogy 2-3000 km-t vágtunk bele, és lejtõn ha lehetett, mocifékezett fater. Felújításra nálunk nem került a motorja, de jobban bírta, mint az õt követõ Skoda és a Mazda. Kombi zsigáról már nem is beszélve. 😊

bosco05
Ezért van az, hogy a legjobb modok rF-re még mindig a normális SimBin konvertek: pl GTR2, vagy GTL
Sziasztok !
Kellene egy kis segitség.Ha egy autónál le van tiltva a garageban a váltó áttétel állitása,mit kellene tenni hogy feloldjam.A gear.ini fájlt már szerkesztettem ugy müködik,de ha a játékot ujra inditom akkora elmegy az utoljára beállitott érték.Keresgettem még hova kellen belepiszkálni hogy megjegyezze,de nem találom.Köcce elõre is.

arty
én is ezt akartam írni - vajom milyen lehet a tövbbi mod?

ezt mackósajték relative "könnyebben" megfelelõre csiszolják az összegyûlõ tapasztalatokkal - erre komolyabb egy szériánál hol van remény?

(mindenesetre nekem az eastcars attól függetlenül nagy élmény, h mennyire reális - nagy vonalakban jó, ha ennél is jobb lesz, az már csak külön öröm)

Forza.

pointer4
Kompreszióarányt szokták mérni autóknál. Ilyen értékek vannak a fejemben, hogy 1:10 és 1:15 között fasza. 1:7 magasságában, már generálra kell tolni 😄 Igazából egy nyomásmérõt dugsz a gyertya helyére, és pörgeted a mocit. Ez megmutatja, hogy mennyire tömítenek jól a szelepek, gyûrûk, nagy baj esetén a hengerfejtömítés 😄
Próbáljatok meg egy mûpadon lévõ motorblokkot kézzel megtekerni 😄 Esélytelen 😄 Iszonyat erõ kell egy munkamenethez 😄 Régen nem hiába törte a kezeket a kurbli 😄
pointer4
Pedig mennyi trabit lehetett látni a hegyek aljában annó (csehszlovák/jugo), leolvadt csavarkupak/defektes kerék, ami hõt a dobfék termelt 😄
Cserébe lehetett választani a motorféket, ami kétütemi autónál kenés nélküli forgást eredményez, avagy forró fék helyett blokk generált/hazavontatást 😄
Számításokkal ugyan nem vagyok már tisztában, eltelt 13 év, de itt vagyok mint gépjármûtechnikus 😄
simcompany

Az FIA GT3 folytatása..

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

mackosajt
lehet rosszul fogalmaztam a kompressziós részt, szóval az valahogy a moci térfogatára és öblítési képességeire jellemzõ érték (lökettérfogat, szelepnyitások stb.)

mackosajt
Az egyik oszlop a nyomaték, és a nyomatékból számolható a lóerõ, így az azért nincs ott.
A másik a komopresszió, ami fékezi a mocit, de ezt gyakorlatilag csak mérésekkel lehetne meghatározni, ha jók az infóim.
Nem, nem az a kompresszió, amire sokan gondolnak, hanem valamiféle veszteség, ami csökkenti a motor fordulatát, fékez.
Gépjármûipari mérnöknek készülõ, asszem majdnem végzõs ismerõst kérdezgettem a témában, de valahogy õ sem tudott képletet adni rá. 😊

Az inercia meg nagyban meghatározza a fel és lepörgési idõket. Ha túl kicsi, akkor gyorsan pörög fel, és gyorsan le.

A szabadonfutó meg csak 4.-ben volt Trabiban, pont azért, hogy lejtmenetben 3-asba visszapakolva legyen motorfék.
Érdekes lenne a Kékesrõl lefelé motorfék nélkül lejönni egy dobfékes autóval. A fék nem bírná ki önmagában. 😉

zolee145
Csak 4-esben mi értelme a szabadonfutónak? A dolog lényege pont az, hogy elveszed a gázt, de nem kell kuplungolni a váltáshoz.
A szabadonfutó olyan mint a bringákon a racsni, csak nyílván erõsebb cucc. Ha tekersz (gázt adsz) akkor hajt, ha nem akkor megy magától mintha csak üresben gurulna, és lényegtelen, hogy milyen fordulaton megy a motor. Tualjdonképpen egy marha meredek lejtön az is elõfordulhatna, hogy tiltáson megy a motor, viszont ennek ellenére gyorsul az autó, mert ahogy a hajtáslánc többi része gyorsabb mint a motor már motorfék üzem lenne, ha lenne.
Bringán is lejtõn tekersz mint a veszedelem, aztán már azt veszed észre, hogy nem éred utól a dolgokat, nem fejtesz ki semmilyen erõt, csak üresben tekersz.

Maga a motor fordulat tartása/ejtése a két számoszloptól függ és az inerciától. A nyomaték emeli a fordulatot, a mínuszos oszlop (fogalmam sincs mi az, kompresszió?) pedig csökkenti, az inercia pedig meghatározza a tehetetlenséget.
Szóval az elsõ kettõvel a felpörgés/fordulat ejtés arányát lehet meghatározni (meg ugye magát a motor erõt), az inerciával pedig a tényleges gyorsaságát ezeknek a folyamatoknak.

Szerintem, és ezt hangsúlyoznám, hogy szerintem.😊

pointer4
Itt kezdõdnek a problémák, amikor van mihez hasonlítani 😄
Milyen kevés reális mód lehet 😄
Nightt
<#eljen>

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

mackosajt
na pont ezért jó, hogy nem megy az RFC. 😊

fordulatot, ha Trógim nem siet, javítom, és nem fog annyit pörögni.
A gyorsulási érzeten meg javítunk a Dacián, és rálesek a Wareszra is.
Kanyarodást szerintem el tudjuk rontani. 😊

Hangot már javította, majd ha együtt az egész, lehet újra kell szednetek, akik már letöltötték. 😉

Nightt
Kiprobaltam a Daciat es a Ladat! A modelek nagyon szepek, grat! Viszont a fizika szamomra abszolut nem realis... Volt mind a ket autobol nekunk es vezettem is oket, ugyhogy tudok viszonyitani.

1. a motorok 8600as max fordulata kicsit eros... en olyan 6000 korulire emlexem. A porgos 2.3as Hondam se porog 8600at.

2. gyengek a motorok. a Dacia sokkal jobban gyorsult 2es es 3asban es en 140et tudtam kisajtolni belole, de a mienk siman ment 160at.

3. a kanyarban tulsagosan tapadnak, a daciank elegge alulkormanyzott volt. Ezzel meg 100-zal siman beveszek egy derekszogu kanyart alulkormanyzottsag nelkul.

Remelem nem sertesnek veszitek, en csak segiteni akarok az epito kritikammal<#vigyor2>

Varom a javitasokat<#wave>

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

mackosajt
A probléma az az, hogy max. 4-esben van szabadonfutó wareszban is, mint a tarbikban is volt.
Vezettem anno pont ilyen 353-at, de most ha fejen akarnának lõni se jut eszembe, hogy van-e benne, vagy nincs.
Ami meg a fõ gond, hogy a játék csak akkor kacsolja szét a motort a hajtástól, ha kinyomod a kuplungot/auto kulpung esetén, ha a moci/váltó fordulata nem egyezik, akkor is kinyomódik.
A szabadonfutó meg nem ez.
Az kulpungtól független, a váltóban van, és a lényege, hogy kis görgõk szorítják meg a fogaskereket a tengelyen amikor gyorsít, és ugyanezek a kis görgõk engedik el a tengelyt gázelvételkor, és hagyják a kocsit gurulni motorfék nélkül, miközben a motor alapjáratra esik vissza.

rFactorban ez kivitelezhetetlen szerintem, max. annyit tudsz elérni, hogy nulla mocifék legyen, de az állandóan, így a motor ugyanúgy forogna magas fordulaton, minden sebességben nulla gáz mellett.

pointer4
Ha nem sok a forgótömeg, akkor tuti pillanatok alatt leesik a fordulat gázelvételnél. Ráadásul nem egy kopott blokkról lehet szó versenymotornál, valószínû magasabb a henger "tömítettsége", és iszonyat kompresszióarányt kell létrehoznia a hengernek hajtás nélkül.
simcompany

egész jó kis futam volt.

Az F1RFT-k mindig a fizikájukkal voltak "véresek". Idén próbálok Sompirnak segíteni ebben. Elég önfejû, de remélem hallgat majd rám.

gviski
<#eljen><#worship>

Virtual SimRacing

gviski
nem akarok itt F1RFT vs FSONE vitát nyitni!
Elõször is szeretném azt leszögezni, hogy tisztelem és becsülöm Sompir munkáját, kalapomat emelem hogy szinte egy emberként össze tudja hozni évrõl évre a MODot!

DE!

Nekem eddig a FSONEok mindig jobban bejöttek mint az F1RFTék. Valahogy én mindig azt érzem hogy a FSONE egy összeszedettebb MOD mint a F1RFT. Nem azt mondom hogy a F1RFT nem jó, mert akkor nem játszanának ennyien vele ;-) de remélem hogy a F1RFT 2010 esetében fordul majd a kocka 😄

Virtual SimRacing

zolee145
Elvileg nem a motorféktõl esik le a fordulatszám. Ilyen alapon ha nyomsz egy kuplungot akkor sem esne le? Vagy üresben pörgeted akkor is vissza kell esnie a fordulatnak.
Sõt, menet közben tulajdonképpen a motorfék tartja fordulaton a motort, vagyis az autó sebessége, mert akkor a hajtáslánc ugyanúgy össze van kapcsolva, mint gázadásnál, és kénytelen a motor forogni. Jó hülyén fogalmazok.😄

Mondjuk annál is inkább érdekel a dolog, mivel NASCAR-nál így belegondolva valami hasonló megoldás lehet. Egyrészt kuplung nélkül váltanak H váltóval, másrészt amikor elveszik a gázt azonnal elejti a fordulatot a gép, de nem kicsit. Ebben mondjuk annak is szerepe van, hogy nem lehet túl sok lendtömeg a fõtengelyen, mivel versenymotorról beszélünk.

gviski
Szerintem kinyomott kuplung mellet meg lesz az a szabadonfutás dolog 😄

Virtual SimRacing

mackosajt
Ötletek jöhetnek, nyitottak vagyunk rá.

Ami a felengedett gázt illeti, azon gondolom hangosítani kell, de ezt Target kalapálta össze, a hangok, modellek stb. az õ érdeme. Én erzt a részt csak elrontani tudom. 😊

Dacia hang meg alig állt valami rendelkezésre, azt nem tudom, tud-e kezdeni vele valamit. Alap vagy a "brutál" változattal mentél amúgy?

Szabadonfutó vs motorfék:
A kettõ nem ugyanaz, a játék nem ismeri, legalábbis szerintem.
Pláne úgy, hogy pl. 1-3 sebességben direkt, 4.-ben szabadonfutó.
Olyat tényleg lehet állítani, hogy mennyire legyen erõs a mocifék, a tehetetlenség, a forgó tömeg, de ezt nem. Ha belõjjük, hogy ne legyen mocifék, akkor alig fog lepörögni a motor. Egy gázfröccs után percekig járna. 😊 Vagyis a játékban. Próbálkoztam vele a Fiat-nál, mert szegényt gázelvételkor nagyon csúnyán keresztbe tudja vágni a nagy motorfék. 😊

gviski
Hétvégén ismét SummerCup teszt :-)

Virtual SimRacing

zolee145
Elvileg a motorfék elég szépen beállítható, vagyis az is, hogy ne nagyon legyen, és ezzel meg is van oldva a szabadonfutás, hiszen kuplung nélkül váltani most is lehet. Bár nem próbáltam, de szerintem a G25 sem reccsen ha nem kuplungolsz és nincs is bekapcsolva a kuplung segítség.😄
Viszont komoly lenne egy ilyen FFB-s váltó, ami reccsenne.😄 Írok is a Logitech-nek.

Ezekhez a mûködési dolgokhoz nem nagyon értek.<#zavart2> Lényeg hogy belülrõl felengedem és valami nagyon halk valami hallatszik. Videókon meg azért hallani valamit. vidi

Alexease
A Wartburg szabadonfutos😊 Bar nem biztos, hogy amiatt olyan a hang. Valszeg az engine sem tudja;D
csak ez a felni kicsit hiányzik kép <#rinya><#idiota>

Kipróbáltam. Mivel az 1.2 volt még felrakva ezelõtt így a daciát és a wartburgot próbáltam teljesen stock beállitással. Hát a dacianak a hanja nagyon nem tetszett, nem is mentem vele csak pár kanyart.

Na de a wartburg, hát az valami kúrva jó. a fizika is illetve a hang is nagyon jó, kívül belül. Csak annyi bajom van hogy belülrõl a felengedett gáz esetén nagyon halk, kivül viszont szépen hallatszik ahogy megy lefele a fordulatszám. Szóval belül is úgy kellene megycsinálni. Majd valamikor irok neked priviben még 1-2 dolgot amit szerintem jó lenne változtatni.

Jah és szépek a felnik meg a szélesítések.

V43 1105
xDD Kiváncsi leszek ám az új FSONE módra... szerintem megint egy atombrutál dodzsemezés lesz.. 😄 Emerico, idén te készited ismét a hangokat?😊

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Dietrich
úgyis ráfogják majd megint hogy tõlük lopta a hátsószárny egyik festésének a pixeljét 😉

mackosajt
Nabakker, valami a mi oldalunkkal is van.

simcompany
megcsinálta volna, de látva az FSONE hiperlassuságát, nem is kellett kapkodnia

mackosajt
EastCars 1.4 kiadva!

Letölthetõ innen.

Jelenleg sajnos nekünk nem tölt be az RFC, hogy oda is feltegyük.

gviski
15 másodperc hírnév :-)

Virtual SimRacing

Rojales
interju Sompir-ral

most nemrosszból, de a 2010-es modot megjelentetni az évad felénél sztem erõs lett volna 😄

Szent Péter megüzente: A transzszexuálisok előtt zárva a mennyország! -- http://www.flickr.com/photos/rolandwinkler/

Vagy jobb minõségû konvert valahonnan.