rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Twinseen
hát rengeteg segítséget kaptam, nagyon hálás vagyok 😊 ha egyszer, felkerülök a dobogó tetejére bárhol... azt nektek ajánlom 😊 persze, elõbb tanuljak meg vezetni 😄

ABIT AN52 AM2, AMD Athlon 64 X2 5000+, NVIDIA GeForce 9600GT 2GB, 2GB Kingmax 800Mhz DDR2 RAM, Logitech Force EX kormány, 500+80GB HDD + PS2 & PSP

bardocz
Vagy a Lupo is jó kezdésre, nagyon jókat lehet vele versenyezni😊
Ha formula, akkor meg Toyota Atlatic, az nem olyan nehéz, és szintén nagyon jó.
zolee145
A 911 GT2-t próbáltam kipörgésgátlóval a Nordon, majd nélküle, és érezhetõen lassabb volt "elektronikával". Egyszerû a dolog, kipörgésgátló nélkül sokkal könnyebb csúszáshatáron tartani, meg aztán nem is baj, ha tolja picit a hátulját kanyarból kifelé, így a motort sem fogja vissza semmi.
Szóval a súlybüntetés a legkevesebb baj (ráadásul a 911-nél nincs is).

Nem véletlen az, hogy pl Ferrariknál a manettino race állása azt jelenti, hogy az elektronikát minimálisra veszik (van egy olyan állás is, hogy minden OFF), tulajdonképpen csak egy késõn beavatkozó abs marad meg. Nem megölni akarják a tulajt, egyszerûen úgy gyors az autó.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

bosco05
DTM szinte a legnehezebb, úgyhogy szerintem azt hanyagold. Valami könnyû elsõkerekessel kéne kezdened, például Clioval, de nyugodtan nevezhetsz a Maszim Formula Junior bajnokságára is, mert segítenek az öregek setupokkal, tanácsokkal és nincs büntetés ha hibázol, mert az a lényege, hogy felzárkózz, szóval csak nyugodtan. Volt aki úgy jött oda, hogy nem tudott egyenesen menni, azóta gyakorlatilag elveri a mezõnyt 😊
baaka
Sziasztok!Nem tudjátok honnan tudnám leszedni rfactorhoz a Rally rFactor 2.0-ás vagy 2.1-es modot?Egyszerûen sehol sem találom, ahol meg van letöltés link az nem jó.Elõre is thx. ha valaki tud nekem segíteni.

Twinseen
értem, és mit tanácsoltok, milyen moddal kezdjem a tanulást? elõbb egy zártkasztnis (DTM, vagy akármi) vagy kezdhetem OpenWheel-el is?

ABIT AN52 AM2, AMD Athlon 64 X2 5000+, NVIDIA GeForce 9600GT 2GB, 2GB Kingmax 800Mhz DDR2 RAM, Logitech Force EX kormány, 500+80GB HDD + PS2 & PSP

bardocz
Pontosan. Elején kicsit szenvedés, de utána sokkal nagyobb élvezet.
bosco05
Senki nem úgy jött a világra, hogy tudott versenyezni, vagy ilyen játékokkal játszani, mindenki úgy tanulta, viszont ha nem állsz neki, akkor sosem fogod megtanulni.
<#eljen>

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

bardocz
Automata váltó megöli az egészet. Az agresszív vezetési stílusod neve pedig a téglaláb, ami addig megmarad, amíg nem kapcsolod ki a kipörgésgátlót, és tanulsz meg vezetni. Blokkolásgátlónak sincs sok értelme versenypályán.
Twinseen
köszi a tippeket... igazából csak az automata váltó, a kipörgés- és blokkolásgátló van bekapcsolva 😄 de kipörgésgátló nélkül én meghalok, mivel agresszív vezetési stílusom van és a egy futam alatt 2 szett gumit szétgyilkolok 😊 de mégegyszer köszi a tanácsokat/tippeket meg is lesem majd 😊

Dietrich
ráadásul bizonyos modoknál a segítség használata + súlyt is jelent azaz lassabb köröket..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

zolee145
Szerintem meg kapcsold ki a segítségeket, gyakorolgass egy hétig, majd kapcsold vissza. Elsírod majd magadat, hogy hogyan tudtál segítséggel normális kört menni.😄 Hidd el, idegesíteni fog majd, hogy a gép belenyúlkál abba amit csinálsz. Mondom, egy hét.😉

bosco05
Ezért vannak a Junior bajnokságok. Szinte minden nagyobb ligánál találsz ilyet, ahol pont az olyan embereke indulnak akik szeretnének felzárkózni a "nagyokhoz". A Maszimnál is van Junior bajnokság, ahol könnyített úton lehet jogsit szerezni F1-hez és IndyCar-hoz. Ha esetleg van kedved itt tudsz jelentkezni. Gondolom a Simcoban és a VSR-ben szintén van hasonlóra lehetõség, de én ezt ismerem. Azért ezek a nagyobb ligák már ki vannak találva és bátran kijelenthetem a komolyabb szándékkal versenyezni kívánó pilóták 100%-át valamelyik kielégíti, csak meg kell találni a megfelelõt.
Twinseen
ezzel nem bántasz meg senkit... gondoltam, hogy egy normális közösségben hírdetem hátha van pár olyan ember aki kevésbé bátor nagy ligába jelentkezni 😊 pl. VSR-be és társaiba én se mennék, mivel vezetni tudok, de nekem még kell kipörgésgátló és társai 😄 azért meg nem szívesen mennék rontani a levegõt egy komoly ligába sem, hogy ott bénázzak és körönként háromszor engedjem el ugyanazt a versenyzõt 😊 a ligákat csak azért ajánlottam, mert én is szeretném magam kipróbálni zárt ill. nyitott kasztnis modokba... AI ellen már hülyeség játszani, mert az nem a valóság... haverokat meg nincs kedve az embernek folyamatosan leverni... 😊

Jacek
plusz meg😊 van ami endurance van ami 2 rovid futamos😊

Jacek
Van auto dogivel😊

Azert van egy liga lenyegeben mert teljesen mas a rendszer!!
Palya+auto combo rendszer van, de ez sem ennyire egyszeruen😊 vannak kb 1 szintu autok, ezek classokba vannak rakva, class1,class2,class3 , namost class 1-ben van 2 auto es ket palyan lesz verseny, te dontod el melyik palyan melyikkel mesz, de nem lehet ketszer ugyan az😊

Plusz persze vannak siman palya+tura auto, vagy ow, es ebbol az egeszbol all ossze a bajnoksag😊

Még nem, tesóm el volt foglalva az egyetemmel. Ha meg nincs itthon MSN-n mégsem tudom seggberugdosni, hogy irjon már...<#idiota> Remélem holnap már hazajön.

zolee145
Jajó, akkor nem szóltam. A másik dologgal jutottatok valamire?😊

Benéztem, de semmi újat nem láttam.<#idiota> A problémádra nemtudom mi a megoldás, nem találkoztam még ilyennel. Esetleg itt, valaki találkozott már olyannal, hogy:

"Van egy pálya ami faszán mûködik, csak éppen kilépéskor leáll az rFactor.
Aztán ha a mentett replay-t vissza akarom nézni akkor is ugyanúgy leáll, pedig a replayeknek van rendesen mérete, a replay hosszából (mármint amit kiír idõt az rF) is úgy tûnik, hogy ott van valami.
Gyanús, hogy kilépéskor elõbb visszarak a fõmenübe, majd amikor számolná a pénzt, és mentené a replayt (vagy fordítva?) akkor áll le az rF mûködése."

zolee145
Nézzél már be a pályamodellezõs topikba.😊

gviski
Sose fog egyesülni a rFactor társadalom egy ligába az biztos, az egyik ok hogy a 3-4 nagy teljesen más felfogásba gondolkoznak...

Virtual SimRacing

<#eljen> Remélem lópatkót nem raktál belülre.<#hehe>

A villogóbúrát fessétek át sötétkékre.

(Speciel nekem a kék-fehér szinösszeállitás jobban tetszik, de ebbbõl volt több az utakon szerintem.)

SL
ez egész jó lett 😄DDDD

&#9762; HARDSTYLE &#9762; SCANTRAXX RECORDZ &#9762;

mackosajt
"Csöpi újra száguld!"

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

zolee145
Értelek titeket, sõt egyet is értek. Van viszont egy gond: az LFS-ben is van pár járgány, de összességében közel nincs annyi mint rF-hez. Természetesen sok a használhatatlan mod is, de abban megegyezhetünk, hogy van 8 jó mod. Minimum 8, és akkor el is jutottunk oda, hogy aki a nyolcadikkal akar játszani az mit csináljon? Egy héten hét nap van.
Ha lenne egy-két mod az rF-hez nem akarna mindenki ligát csinálni, mert menne oda ahol már azzal versenyeznek ötvenen.

Az LFS-ben nem nagyon tud aprózódni a társaság, mert nincs értelme csinálni 3-4 xcdhxa (nem tudom milyen nevû autók vannak😄) ligát, mennek egy helyre. Pl ahogy olvasgatom már az iR-ben is aprózódnak az emberek, pedig közel nincs még annyi autó amennyi várható, rF modokhoz képest meg majdnem elenyészõ. Annyian meg nem szeretnek szimulátorozni, hogy telítve legyen minden játék minden autójával indított szerver.

Pl ott az RBR. Nincs raliban konkurenciája, plusz van hozzá pár kategória. Azokon belül persze számtalan autó, de ott már csak az ízlés dönt, mert kb ugyanazt tudják a kocsik kategórián belül. Nincs hova menni, ha ralizni akarsz, így aztán az eredménylisták hosszából kiindulva elég szép mezõny jön össze.

Majd lehet, hogy az rF2 ezen a helyzeten változtat, nem lesz kiadva annyi mod (bár ennek a jogi oldalát már tárgyaltuk itt nemrég), de most magamból kiindulva, ha a shift modot nem lehet majd rF2-re megcsinálni (márpedig itt azért van jogi buktató bõven😄) akkor nem biztos, hogy annyira érdekel majd az rF2. Na mindegy, ez a még a jövõ, talán nem túl távoli.

Ulvar
Ja erre reagálva még amit bosco írt. Ott van nálunk Gadfly, az F1FPLt irányítja, volt és van egy csomó jó ötlete, nagyon jól vezeti a dolgokat és tessék. Lebonyolítja a Maszim F1es futamait, döntéseket hoz egyedül. Pedig teljesen más ligákból jött, és ugyanígy van ez sok más emberrel.

Nem tudom, az emberek többsége fél átlépni vagy csak simán azt mondja hogy nem tetszik meg leszarja stb...mert lusta rá hogy kipróbálj.

Annak örülnék a legjobban ha lenne egy kurva jó GT bajnokság valamelyik nap ahol a nagyobbak futnának közösen közös megegyezésû szabályzat és bírói testület alapján! Lehetne Túra autó, lehetne egy kisebb formula és a 2 nagyobb, az indycar és F1, valamint ami van nálunk hogy 30 feletti idõsek mennek különbözõ old timer modokkal, amit ha jól tudom a Simco is akart de kevesen voltak ahogy most mi is. Tudom, hogy lehetetlen mindenkinek megfelelni idõ alapján, tudom hogy nehéz kiválasztani ezeket, de ha értelmesen össze dugják az emberek a fejüket és rábólintanak közösen egy idõ pontra semmi gond nem lenne. Csomó jó bajnokság mehetne egyszerre az évben, tele támogatókkal...ezeken kívûl is még lehetne Fun futamokat, emlék futamokat, és Replay bajnokságokat futni. (replay =PL: 98as CART széria lefutása, a majdnem teljes szezont, vagy akár a teljeset).

De hogy ezekre mikor kerülhet sor...talán rF2nél ott tiszta lappal indulhatna mindenki egy helyen, nem buherált moddal hanem amit az ISI szolgáltat, és profi mod készítõkkel csináltat.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ulvar
Zoli, tapasztalatból mondom, hogy olyan közösséget csinálni mint a Maszim évek kellenek, és az ilyen bajnokságok vagy ligák megszületnek kurva kevés létszámmal majd úgyis átmennek máshová ahova haver invitálta és áh kurva jó, mert ez a legjobb közösség itt profik vannak stb...reklám szöveggel. 5. éve versenyzem a Maszimba, volt legalja az tény, azóta csak felfele megy a dolog, és kurva sok pénz kell bele, hogy egy ilyet fenn tarts.

A másik része a Maszimnak amit már 2 éve kezdtünk el, hogy a kisebb ligáknak ingyen szervert biztosítunk, és ezáltal akik úgy érzik hogy egy erõsebb mezõnyben is képesek helyt állni akkor át jönnek. Ott a Junior sorozat de nem muszáj oda menni mehet egybõl feljebb, és semmi mást nem kell csinálni se pénzt fizetni semmi csak azt a szaros "jogsit" megcsinálni. És nem azért van hogy most bomlasszuk a szimulátor közösséget, nem, pont azért van hogy egyesüljenek a dolgok ahogy más játékokban érdekes módon 80-90% ban megy...rFactorban 10-15-20%os ez...ennyire van széthúzva a brigád! Ez jó? Mert szerintem nem. És ez rF2ben alapból meg lesz változtatva ahogy olvastam meg hallottam, úgy hogy hamar össze kell ám majd szokni.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

bosco05
Nem mondtam, hogy ne csinálja, csak egy okot írtam miért nem érdemes. Amúgy te tudod a legjobban, hogy se a Maszim-HRC, sem a VSR sem pedig a Simco, se semmilyen liga nem utasítja el a jó ötleteket, sõt a profibb, szervezettebb megvalósításban is elõszeretettel szokott segíteni mindenki. Egy irányba kéne orientálódni, de erre ugye nem képes ez a nemzet. Szerintem ha az elõbb említettek bármelyikéhez bekopogna, hogy ötletei vannak és komoly tervei, egyik sem utasítaná el, sõt... Az lenne az igazi, ha egy nagy egyesült rFactor liga lenne, de ezt már sokszor kibeszéltük, hogy miért nem lehet. Azért az tény, hogy 100-200 fõnél már van széthúzás, de törekedni kéne arra szerintem, hogy ne legyen még 15 liga, mert az még 15 felé húzza szét a dolgot. Simbin játékokkal összesen kb 4 liga foglalkozik, legalábbis amikrõl én tudok, de ott van egyértelmû "egyeduralkodó". rFactorban ez nincs meg, négy (igazából HRC-Maszim testvériség jegyében csak 3) nagyobb liga van, amelyek nagyjából egyforma létszámot és erõt képviselnek, de akikrõl példát lehetne venni azok az LFS fanok. Õk tudomásom szerint egyetlen nagy Magyar ligában csoportosultak és versenyeznek a mai napig. Személy szerint abszolút nem értem a széthúzást sem rFactorban sem a SimBin játékokban. Ha valakinek volt egy ötlete, egybõl külön ligát csinált, ahelyett, hogy ment volna a legnagyobbhoz, akár a felvetéseivel, akár csak versenyezni. Higgyétek el sokkal jobb lenne, ha egy rFactor liga és egyetlen egy SimBin játékokkal foglalkozó liga lenne, gondolom igény szerint közel ugyanennyi féle bajnokságot lehetne lebonyolítani, csak sokkal nagyobb lenne az összetartás és a társaság. Persze az is lehet, hogy csak vitákból állna az egész, de én elõbbiben hiszek (bár könnyen lehet, hogy óriásit tévedek), csak az soha nem fog megvalósulni...
zolee145
Jó, de erre õ azt mondja, hogy miért õ csatlakozzon valakihez amikor tele van ötlettel? Csatlakozzon majd hozzá a Maszim és a HRC.

Szerintem mindenki azt csinál amit akar, az emberek meg majd eldöntik hova mennek, hol érzik jól magukat.

bosco05
Azért ne, mert így is 600 felé húz a magyar szimulátorközösség. Egy irányba kéne orientálódni, ahogy a HRC és Maszim ezt meg is tette. Gyakorlatilag a HRC és a Maszim szinte már egy társaság, ami szerintem remek dolog és így máris csak három nagy társaság van a négy helyett...
Roger6
Teljesen jogos, egyetértek!<#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

zolee145
Azt nem értem, hogy miért kell mindig ugyanennek a dolognak lejátszódni? Valaki beírja, hogy indít egy ligát erre jön más valaki aki beírja, hogy minek egy új liga amikor van már pár.

Ha nem akarsz indulni nem indulsz és kész. Ha majd nem megy oda senki akkor úgyis rájön, hogy értelmetlen volt. Ha pedig mennek és kialakul egy jó liga akkor meg miért ne?

kf1rl
Senkit se akarok megbántani. De annyi bajnokság van már hogy szerinted van rá kereslet? Fõleg hogy 4 bajnokságot szeretnétek indítani? Nyár közepén. 😊 Nem kell sokat okoskodni senkinek. Aki jó ligába akar menni. Lásd Simco, VSR, HF1L, Maszim...

simcompany
én az F2 modunkra nagyon büszke vagyok, azt próbáld ki szerintem 😊

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Dietrich
õk döntenek:

Brian Barnhart
Tony Cotman
Gil de Ferran
Eddie Gossage
Rick Long
Tony Purnell
Neil Ressler

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich

Dietrich
van egy 4 vagy 5 fõs testület akik figyelembe veszik a rajongók véleményeit 8ezért nem lesz DW autó) és különbözõ szavazások eredményeit.
Swift, Dallara, Lola közül kerül ki a gyõztes. Nem csak a külcsiny számít hanem hohy minél olcsóbb is legyen de megfeleljen a jövõ igényeinek is.
(mondjuk az lenne a legjobb ha nem csak 1 gyártó lenne a gyõztes)
Ezután jön majd a következõ motorformula bejelentése is valamikor, itt viszont több gyártó lesz valszeg.

Skacok.....melyikek a legjobb nyitott kasznis módok????

köszi
simcompany
hogy döntik el? szavaznak?

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Dietrich
szerdán eldöntik melyik kasztniformulát választja az IRL (este 18:30-tól élõben közvetiti az indycar.com)
az már biztos nem lesz delta wing azaz batmobil 😉
utána már lehet rf modot is gyártani vele 😄

Dietrich
nekem olyan 115-120 fok között volt csak mikor már 1 piros pötty volt akkor volt ilyen magas..

Twinseen
Akit érdekel amatõr liga annak ajánlom ezt: rFactor ligák

zolee145
Minél jobb a mezõny annál kevesebb esélye van a hotlappereknek.😊

gviski
én pl nem is nagyon használtam féket, sokszor csak gurítottam a kocsit... nekem is olyan 120 körül volt, persze amikor megnyomtam akkor egybõl fel is szaladt 140-150 körülire :-) Igazából ha csikorog a gumi akkor túl gyorsan mész a kanyarba és így melegedik a gumi :-)

Pepe nyilatkozatából egy részlet:
"Sokan azt mondják mekkora hülyeség ez a Nascar, csak körbe, körbe... Nem igaz!! Nagyon is összetett, és izgalmas!"

Virtual SimRacing

bardocz
Én úgy kanyarodok, hogy ha csikorog a gumi, akkor elveszem a gázt, illetve egész verseny alatt a gumihõmérsékletet nézem, és az alapján nyomom, így a célegyenes ráfordítóban ha "jól" kanyarodtam, akkor max 119fokig ment a gumi, és mire a fal mellé értem, már hûlt is pár fokot. Persze ezt egyedül elég egyszerû megcsinálni, amikor ment az elõzgetés, akkor simán ment 120 fölé, de a 130-at egyszer sem érte el nekem.
Gerrard93
húh, az nagyon sok már
nekem nagyon ritkán ment 120 fok fölé
amúgy nagyon egyszerû a titok nyitja 😊

úgy kéne kinéznie a kanyarodásnak hogy:
1, kis fék
2, gurítom a kocsit a kanyar közepéig (tehát egyik pedált sem nyomom csak gurul az autó)
3, nem egybõl lepadlózva, hanem szépen folyamatosan adagolva a gázt gyorsítás, és engedni ki szinte már érintõre véve a falat

így egyszerûen kizárt hogy melegedne...

néztem többek szemszögébõl is a replayt, és a legtöbb baj ott kezdõdik hogy nem ezt a 3 lépést alkalmazzák
hanem..
1, kis fék
2, rágyorsítás, kis gáz
3, kis fék
4, padlógáz

így meg baromira kopik a gumi.. tény, hogy a tavalyi SummerCupban ezzel versenyt lehetett nyerni 😊 hiszen ott rengeteg baleset volt, de most olyan jó mezõny alakult ki, hogy simán benne van egy 30-35 körös zöld etap, és gyakorlatilag nem éri meg elmelegíteni az elsõ 3-4 körben a gumit, mert utána 20-25 kör sz*pás van

All round the fields of Anfield Road,Where once watched the King Kenny play (and could he play),Steve Heighway on the wing,We had dreams and songs to sing,about glory, round the Fields of Anfield Road

Dietrich
30-32 kört kibírt nálam csak mikor bementem 1 piros pötty volt és 154 fokos 😉

bardocz
Nekem egész jól bírta, igaz én nem csatáztam végig, és ég így se voltam gyors. Teszteken volt, hogy valakinek már csak 2 kocka maradt, amikor nekem még csak annyi fogyott el.
zolee145
A gumi nyeri a versenyt.<#hehe>