rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Azert a palyamunkasok sem voltak toppon, ha jol lattam, tobb mint 30 masodpercig egett "egyedul" az auto (pedig meg vagva is volt a filmbol valamennyi)...
Totti5
Errõl nem a pálya tehet, meg arról sem hogy az a szar kigyulladt ( a védõkorlát elnyelte az ütközést amúgy is )... ha lengették a sárga zászlót és/vagy SCt hisz pálya közepén ment a mentés, akkor nem tudom mit képzelt az ürge.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

bardocz
Megint egy Ferrari gyullad ki, de legalább ez nem random.
Hogy a picsába lehet ilyen fos korlátot építeni? Rakjanak oda egy betonfalat, az is biztonságosabb. Vicc az egész.
bosco05
Picit off:
Emerico, múltkor a biztonságról volt szó Brands Hatch kapcsán. Hát ha valami nem biztonságos az a frissen épült szlovák pálya.

Link
Dietrich
legjobb esetben is 3 éves adatokat..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Ingy
nemsoká 😊

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Firerock
mikor jön már ki?😄

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Ingy
Nini már hazajöttél Újzélandról? 😊

Egyébként bátorkodom ezt belinkelni: GP2 Intro <#idiota>

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

adam46
Én gondolkodom mielõtt írok, te meg gondolkodjál azon vajon milyen az extrém esõs gumi. Ok?
zolee145
Amúgy azon agyaltam, hogy ugye az "önjelölt modderecskék" (ahogyan olvastuk már itt párszor) ugye nem jutnak hozzá semmilyen F1-es adathoz, vagyis otthon hasraütve csinálnak valamit.
Bezzeg a Codemasters hivatalosan licenszeli a komplett F1-et, napi kapcsolatban állnak a pilótákkal, csapatokkal, mérnökökkel.

Namost eddig rendben is volna, csakhogy amikor komoly iparikém hálózat mûködik az F1-ben, és a csapatok nyilván kézzel-lábbal védekeznek az adatok kiszivárgása ellen akkor vajon mennyi segítséget fognak nyújtani egy játékhoz?😄
Minden csapat munkanélküli segélyre küldi a kémeit, hiszen ha telepíti az F1 2010-et akkor ott lesz minden adat. Ugye nem gondolja komolyan senki, hogy kap a Codemasters adatokat?😄

Egy olyan játékot várok amiben a látható dolgokat megcsinálják besza-behu szinten, a hangulat nagyon ott lesz, profi körítés és kész. A vezethetõség pedig olyan, hogy senkinek ne menjen el a kedve tõle azért mert nehéz, vagy 2 percnél többet kellene setupolni, gyakorolgatni.
A szimulátorságra meg mindig is nagyon jó válasz lesz, hogy "honnan tudod, hogy nem jó, talán vezettél már F1-est?". És ez így is van rendjén. A sok kis Suhamér örül, hogy lenyomja anagyokat, a Codemasters pedig örül, mert vélhetõen jól fg keresni a játékkal.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Dietrich
szerintem gondolkodjál mielött írsz másoknak..mivel ez egy FIA által szentesitett játék minden jogokkal együtt akkor az uccsó verzióban a zöld festéls ne legyen fehér..szerintem mert ez kurva nagy játék lesz <#levele>

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

b-type
Errõl jut eszembe...kicsit off, de aki hanggal foglalkozik az biztos megért.
Hétvégén leugrttam egy cimborához akik stúdiót építettek (régebben mint zenekar mûködtek holy shit.
sok millás cucc, behangolt terem, brutál számgép...szal minden ami kell...gyakorlatilag mindent beletettek amijük volt.
Szal eszembe jutott akkor is a moddolás, kb. este 8-tól másnap 5-ig nyomtuk a zenélést 😊)))...és csak néha gitározgattunk pihenésképpen, a nagyja az zongoraklavi és effektek voltak...én egyébként nem tudok zongorázni, csak gyors rákerestem néhány akkordra és hajrá.
De szal egész egyszerûen bámulatos mit meg nem szólal egy ilyen cucc.
...ha valahol lehetne jó nyersanyaggal dolgozni hangmoddolásra, akkor az egy ilyen stúdió..ez ugrott be.
Na mindegy, csak eszembe jutott 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
oo nem is annak szántam 😊...sõt még csak nem is kritikának, mivel én úgy tudtam hogy a modellek jöttek és csak mûködõképessé lettek téve.
Valóban nehéz lesz belõlem kihúzni bármit is, mivel a moddolással felhagytam kb. 4 éve 😄 ...és komoly tanulság volt.
Azóta ha valami megtetszik, de mégis változtatni akarok rajta akkor megteszem a magam örömére, de semmi több.
a legtöbb amit a köz érdekében tenni hajlandó vagyok az a tesztelés 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

zolee145
Ezek szerint nehéz lesz kihúzni belõled, hogy milyen változtatást tartottál szükségesnek.😄
Sajna ezzel így tényleg nem tudok mit kezdeni, hogy szar de megcsináltam és már jó.

Mostanában olvasgatok mindenféle fórumot és az aki vezette az adott autót az általában jónak tartja. Pl az S2000-rõl írták, hogy jól visszaadja a valódi autó viselkedését.

Jó, kinek mi tetszik, csak ez így tényleg nem az a tipikus építõ jellegû kritika.

mackosajt
De legalább reagáltál valamit. 😊

Komolyan ötletem sincs, mi csinálja.
Trógival hegesztjük a következõ peccset, ami a moszkvicsot is fogja tartalmazni, de ez most nem az, hanem egy EasterEgg lenne, de így nem lehet kiadni. Na nem mintha a moszkvics készen lenne 3d ügyileg, de halad, és mire az elkészül, addigra ezzel végeznem kéne.
Ráadásnak most jött a srácoktól egy újabb ötlet, na az lesz még szép.
(Mugi, te maradj csendben)

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

b-type
délután elég volt rá, de csak egy autóval foglalkoztam (a Zonda bántott mindegy milyen okból).
átnéztem az elejétõl és aztán összeraktam hogy jó legyen....de sajna közben ráakadtam a Mazda-ra
- saját video
és belibegtek a térdeim a hangjától és ottan maradt annyiban a dolog, onnan mazdáztam...majd újra NetKar 😊

Jacek
mit nem ertesz eddig olyan rFactoros volt, de sikerult elerni vele a dirt1 szintjet<#banplz> (ironia)

zolee145
Az ilyen jellegû infókkal sajna nem tudok mit kezdeni.😄 Amúgy mennyi idõ alatt sikerült megcsinálnod, hogy jó legyen? Meg milyen volt és milyen lett? (most az megint nem értékelhetõ válasz, hogy szar volt és jó lett😄)

b-type
Nem volt jó 😊
De lehet hogy én korábbi verziót használtam, nem ezt a 0.4b-t.

zolee145
Mi volt a baj a fizikával, hogy neked kellett alakítani?😊

Jacek
Fikazni konnyebb😄 fogalmam sincs😊

Toby0501
Nemtom, amit "kiadtunk" 0.4b, az fizikusan meg volt heggesztve elég korrektül. Egy jó darabig állt a dolog, mert a mostani videokarival nem nagyon volt kedvem szenvedni, aztán most átmentem picit mazochistába.

mackosajt

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

b-type
tényelg nektek hogy áll a Shift?
Mert amit lehúztam ahhoz még fizikát kellett alakítani, fésülitek azt is, vagy csak a modellek jönnek?

Toby0501
Elégmá'...<#duma>

b-type
A Colin2 sztem is rendben volt 😊 ...akkoriban még fenékmeleg szinten ment a 'multi' a cimbimmel. Tekert egyet õ aztán én 😊)

Totti5
Sejtettem. Én meg az összes szimrõl egyenként tudok 5 oldalas fikaáradatot írni a nyilvánvaló hibákról és hiányosságokról.

b-type
A szimesek addig-addig mondogatták hogy nem számít a graf amíg jól kib'sztak magukkal.
ja, és mellé még azt is mondogatták hogy nem kell a hangulat, mert a multi majd hozza...

Semmi rossz nem történt csupán ezek az igények lettek kiszolgálva 😊

Sõt ugye az rFactor-nál a játék kiteljesedését is a szimesekre bízták.

Elfilózom néha hogy melyik tábor a nagyobb kerékkötõje a szimek fejlõdésének, az arcade tábor vagy a szimes tábor...
De legalább a fizika jó lenne..

Ulvar
Játszottál már Codemasters játékkal? Mert ezek szerint nem, tök mind1 melyik Codemasters játékot mutatod egy hibáját mindegyikbe felfedezem.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Jacek
utolso jo jatekuk a Colin 1 volt😊 talan meg a 2 bele fer😊

Jacek
minosegi??? kinek mi a minoseg 5 milliard legy nem tevedhet😄

Totti5
Codie fost nem ad ki, hanem minõségi játékokat. A népnek nem csodagrafikás LFSre van szüksége hanem minden téren jó és élvezetes játékra. Amúgy az LFSt õk is megtudnák csinálni, ha akarnák hogy jobb benyomást keltesen, de a hangok is ultraszarok még arra sem képesek...

Jacek
ez hulyeseg😊 tudod kit erdekel?? akinek fontos a presztizs!! hogy ne ugy emlegessek oket hogy egy fos amit kitolnak a kezukbol....

terjunk at a vicces modba, en hogy oldanam meg😊 egy kurva nagy aktataskaval elsetalnek az LFS hatalmas(3fos,abbol 2 mindig alszik) csapatahoz leraknam a a borondot, ratolnam a hibatlan grafikai enginen-t😊 es lass csodat etalon szuletne😄

Totti5
Kit izgat az a pár szimes? ugyis baja lenne mindennel és megy vissza sufnigarázsprojectelni. Az õ igényeik olyan brutálisan elvontak hogy kár is ezzel foglalkozni.

Jacek
Egyel nem ertek egyet, az Arcade tobb eladas(persze ez igy van) csak ha csinalok egy szimet, azt tok egyszeru arcadositani viszont normalis lesz arcad modban is, magyarul amikor elindul a jatek egy valaszto kepernyo arcade/sim mint regen..... na ezert fos a Codi...

Jacek
<#eljen>

mcmoha
Itt tajekozodhatsz.
Egyebkent is a legcelszerubb az rFactor Centralon nezelodni ha valamilyen mod-rol akarsz infot.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Roger6
F1? Azmiaz? Abban van KERS? Vagy nos? Vagy aznemazamiaz?<#idiota>

És most komolyan: fogalmam sincs, ne haragudj.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Soundmixerz
Hali!

Olvasgattam és hallottam már a 98-as F1-es módról. Van valami hír róla, hogy kész van-e, vagy ha nincs, az mikorra várható?

http://www.myspace.com/soundmixerzmusic http://www.youtube.com/user/soundmixerzproject

peti193
Nem sûrûn írok inkább nagyrészt csak infókat gyûjtök olvasgatok errefele ,de ez a KGyuri egyszerûen olyan félelmetesen hülye ,hogy egyszerûen ki sem bírom ,hogy meg ne szóljam. Elolvastam azt a „remek” kis cikket amit írt és nem is mennék bele nagyon nem akarok én harcolni egy tizenéves hóbortjával ,de szerintem õk akik hozzászólásokat írtak KGyuri szenzációs cikke alá (pl:legyen 6:2 meg küldünk mellé zsepit) igen fiatalok ,és sajnos mentek egy kört az rfactor-al ,vagyis próbáltak ,de sajnos nem sikerült nekik így hát úgy döntöttek fikázzák…hmmm… ismételten gyerekes több oldalon keresztül szarral dobáljáf az rF-et .mert közünk nincs hozzá.Én mégis azt mondom ne bántsuk õket! Szerintem inkább szánalmasak

Miért van a Coca-Colás napocskán napszemüveg?Mi süt a szemébe??

<#eljen>

simcompany
Ez a reakcióm, én le is zárom a témát innen:

KGyuri, ezt az írásomat ha lehetõséged van, mint választ az írásodra, közöld az oldaladon.

Kedves Mindenki,

itt most leírom, hogy miért az rFactor-t használja autosport-ban versenyzõ csapatok többsége.

Alap tudnivalók, amik tények, file-okkal, adatokkal tudom alátámasztani. A GP2 2008 készítésekor kezdtünk elõször teljes szerelési és kezelési útmutatóval dolgozni, melyet a Dallara gyártó biztosít minden GP2-es autóhoz. Ezt az egyik csapattól kaptuk, melyet nem nevezhetek meg, hisz egy ilyen dokumentum átadása szigorúan tilos.. Ez a 2008-ban volt, sok adatot jól tudtunk kiszámolni, és jól illesztettük be, néhány adatot rosszul számoltunk és helytelen lett. A napokban megjelenõ GP2 2008-2010 mod ennek a verziónak a további fejlesztése, melyet az Arden Motorsport-al (GP2) közösen készítettünk, az Õ szimulátorukban is ez üzemel, persze számos telemetria elemzõ programmal egybevetve, valamint egy hidraulikus cockpit segítségével a G hatásokat is tudják szimulálni.
Íme a szimulátorról kép:
http://www.bedooo.com/images/gp2/24814_10150148118290710_160903355709_11812648_3900135_n.jpg

Ez a munka még folyik, jelenleg a telemetria összemérések alapján a mod 94%-os eggyezést mutat a valósággal, rFactor2 alatt pedig 96%-ost. Igen, nagyon sok csapatnak már megvan az rFactor2. Sõt, csapatunk tagjainak is megvan, hisz az ISI munkatársai.
Íme a telemetriából kép, sajnos ki kell takarnom adatokat, mert titkossak:
http://www.bedooo.com/images/gp2/telemetry.jpg

Készítettünk több modot is, de azok többsége élvezeti értékre épít, azaz jó, életszerû érzés legyen vezetni, de valós adatokat nem tartalmaz, mert ahhoz nem kaptunk engedélyt, vagy információt. Ilyen esetben is valós pilótával teszteltünk, aki el tudta mondani, hogy viselkedik egy ilyen autó a valóságban. (Formula 2, Megane Trophy 2008)

1. Az rFactor fizikai engine-je áll a legközelebb a valósághoz, azaz egy adott értéket beállítasz a fizikai file-ban, az a pályán is közel azonosan mûködik. Ezért a legjobb alap modok készítéséhez.

2. Konkurencái (Netkar Pro, LFS, iRacing) nem nyílt forráskódú, így hiába erõsebb több területen, nem használható. A Simbin játékai hasonlóak, hisz ugyanaz az engine dolgozik alattuk, de modolásuk kicsit nehezebb, de már jelentek meg erre a játékra is kitûnõ modok.

3. A Formula 1-es csapatok nem adnak ki semmilyen információt, így az F1-es modok nem tartalmaznak valós adatokat, így csak élvezeti értéket adnak, nem valós szimulációk. Az F1-es pilóták tudása számunka nem felfogható, így hiába látjuk videon, hogy alig mozgatja a kormányt, az azért van, mert pont úgy kezeli az autót, hogy az optimálisan viselkedjen.
Ennek kivizsgálására egy tanulmányt végeztünk, melyben segítségünkre volt az RBR szimulátorában is segédkezõ mérnök, aki természetesen valós adatokat nem adott ki, de irányokat adhatott, hogy viselkedik egy ilyen autó. A tanulmány közel sem lett tökéletes, de arra rájöhettünk, hogy egy F1-es autóval még a boxból kijönni is gyakorlást igényel, nagyon nehéz volt az elején elbánni az autóval, több óra gyakorlás után már ráéreztünk, és élvezetesen lehetett irányítani.

4. A Codemasters hatalmas összegeket fektetett az F1 2010-es játékba, azt vissza kell termelniük, így egy rFactor eladásához mérten jelentõsen nagyobb példányszámban kell értékesíteniük. Így a célközönség az a réteg, aki szeretne egy F1 autóval versenyezni. Nem engedhetik meg maguknak, hogy a játékos az elsõ körben falhoz csapja a kormányt, és letörölje a demot, hisz körbe sem talál. Így természetesen a játék Arcade jellegû lesz. Abban reménykedhetünk, hogy lehet a játékot szimulátoros versenyzõk számára is értékelhetõen kalibrálni, ezt meglátjuk a megjelenéskor.

5. Végezetül, a két játékot semmilyen mértékben nem lehet összehasonlítani. Az azonosság az, hogy mindkettõben autók vannak, de még ez sem teljesen igaz, hisz az rFactor-hoz készült már motor, versenyhajó és repülõ szimulátor is! Az F1 2010-el várhatóan nagyon jókat lehet szórakozni, de csak F1-el. Az rFactor-al rengeteg játékmoddal versenyezhetünk, de nagyon fontos, nem minden megjelenõ munka igényes. Válogassatok kedvetekre. Az rFactor2-rõl nem nyilatkozom, nincs személyes benyomásom róla, és jelenleg a fejlesztõk titoktartási szerzõdés miatt szintén nem nyilatkozhatnak.

Íme a hamarosan megjelenõ GP2 2008/2009/2010 mod introja, mely természetesen teljesen ingame, nem renderelt video. Jól látható, hogy profi gépen, jól elkészített pályákon, nagyon igényesen tud kinézni ez a játék.
http://www.youtube.com/watch?v=rQboACxiYgQ

Megértem azokat is akik felháborodnak az rFactorosok által irkált cikkektõl. Ez ugyanaz a hibás reakció, és én is hibáztam, én is írtam ilyeneket. A két játék nem összehasonlítható. Az F1 2010 egy Arcade játék lesz a szó pozitív értelmében, az rFactor egy nagyon jól megírt engine-el rendelkezõ szimulátornak is alkalmas játék.

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Ulvar
Én csak azokat nem értem akik erre reagálnak, az rFactor egy globális szimulátor játék míg az F12010 az csak maga 1 játék, így nem is lehet összehasonlítási alap. Aki ezeket hasonlítja össze az kb olyan mintha az Operation Flashpointot (vagy Arma, Arma2) hasonlítanám össze egy Call of duty 6al. Nem egy kategória FPSen belül, ahogy nem egy kategória szimulátoron belül a 2 játék.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Alexease
Egy meg sem jelent programrol ne legyen mar vita, foleg nem egy masik program topicjaban😉
Nem te írtad a cikket véletlenül? Úgy isteníted ezt a 2010-et, mint ha a legnagyobb játék lenne a világon. Monjduk ezzel nem is mondtam nagyot, mert szimulátornak véletlenül sem mondható.Egy fakezû sz@rjankó 7 éves suhanc is úgy elvezeti, ahogy akarja. Értelmes videót nem láttam még róla, ahol az történne, amit a valóságban szokhatott meg az ember pl. a kormány és az autó mozgását nézve, de akár egy defektes autót is mondhatnék. Erre a játékra annyit tudok egyelõre mondani, hogy LOL, mert akkora gány, és teljesen nevetséges, hogy F1-es pilóták még a nevüket adják hozzá. Még ha a mi fiúnk, Zsolti lenne, azt mondanám, hogy ok, kell neki a pénz, vagy valami, meg azon lehet egyet kuncogni, de amikor olyanok, akik már több éve vannak F1-ben, és azért már mutattak valamit, nevetségessé teszik magukat.
gordon 24
Nem arról van szó, hogy ezek a játékok szarok! Ilyet senki nem állít.

Arról van, szó, hogy köze nincs ahhoz amit lemodellez.

Dirt 2 egy bazi jópofa dolog, én is játszottam, vele. Jó kedvre derít röhögsz játszol, élvezed. De semmi köze semmihez.

Ugyan ez lesz ezzel is. Játszani fognak vele az emberek jól érzik magukat pont.

Csak van egy réteg, amilyen én Emerico, Dietrich, és a többiek vagyunk akik mondják a dolgot. Hogy mi szimeznék. Ez meg nem szimulátor.

Mindegy arra, jó lesz hogy a 3d modelleket kivegyék rf alá belõle😄

Downhill!!

simcompany
mostmár tényleg hamarosan:

simcompany
akkor kussolok 😊 összekevertem 😊

Alexease
A SHIFT-tet NEM a Codies fejlesztette😊))) A GRID a Codies termek;P
simcompany
a Gmotor2-et használták a Shift-hez, azt fejlesztették tovább, és ez annak a továbbfejlesztése.
Akármennyiben fogadok veled, megjelenik az F1 2010 és ugyanazokat a file szerkezetet fogjuk benne megtalálni.