11357
  • dr Kotász
    Az a Watch Officer. A Weapon Officer helyetted beméri a hajót.
  • PanzerWolf
    zoltga: Eliveg ha megkéred akkor ő kiszámolja az adatokat helyetted.

Van benne küldetés szerkeztő!Csak azt külön kell elinditani a játékon kívül.Én megnéztem de,huhúúú ez angol,és így bonyolultnak tünt elsőre,ugyhogy hagytam is.
  • zoltang
    Bekapcsoltam azt a sort, hogy céladatokat magam viszem be. WO mit is befolyásol (Nem a felszínen segít az ágyúk irányításában [20mm, 37mm, 88 mm, 150 mm])?)?
  • dr Kotász
    Ha valóban te célzol, nem kell WO se.
  • Lockheed
    Kár, hogy nincs benne 1 mission editor, ahol berakhatsz magadnak tetszőleges mennyiségű/típusú hajút, amin kedvedre gyakorlatozhatsz... :D

• tibor16
    na jó, akkor én is kipróbálom este...
  • zoltang
    Megpróbálkoztam a manuál célzással. A legszarabb a irány megállapítása, ez nagyon nem megy. A hajófelismerés este... A sebességmérés is érdekes.
    Ez így külön kihívás még.
    (83%-on vagyok ezzel, csak az eseménykamera, a külső nézet és a fegyver/ harcászati tiszt [Waffenoffizier] van bekapcsolva)
  • PanzerWolf
    De igen szerintem.Csak úgy vagyok ha már egyszer válltottam akkor,hagyom.A háborúba se volt az,hogy én vissza akarom kapni a régi U-bootom.
  • tibor16
    és nem lehet visszavásárolni? - csak eszembe jutott...
  • PanzerWolf
    Amugy ha lehetne én már nem cserélném le a VII-es tipust IX-re.Sokkal lassabban fordul,merül,és nagyon nagy.Ami jó benne,hogy messzire lehet vele menni,és sok torpedó fér bele.Szóval én nekem a VII-es az ÁSZ!
  • catyus
    Én is szeretném megtanulni!
    De sajna az idő,és inkább marad a fél megoldás!
    De 1szer csak összejön!

Jó vadászatot!!!
  • PanzerWolf
    Nincs semmi gond!Te tudod,hogy hogyan játszol.Ha lesz időd feltétlen próbáld ki!Szerintem ha ráérzel akkor nem is akarsz nagyon játszani majd auton.
    Nyugi a destroyereket én is inkább elkerülöm kivétel,ha nam sejti,hogy ott vagyok.Akkor van időm méricskélni.Igazából is inkább elkerülték a destroyereket.
  • tibor16
    nem, nincs ezzel semmi baj, nekem is az a célom, hogy manuálisan csináljam, de eddig még, akkor is alig van időm, ha automatán vagyok pl egy destroyed ellen.... úgyhogy tervbe van véve, csak rá kell vegyem magam. Ha van időm, akkor általában élvezni sztném a játékot és nincs (még) időm gyakorolni.. (de lehet rosszul gondolom)
  • PanzerWolf
    Várjunk csak egy kicsit!Én már régebben írtam,hogy nem vagyok oda a manuális célzásért!Nem találom kihívásnak azt,hogy csak befogom aztán tűz.Ameddig nem próbálkoztam a manuális célzással addig tök elvoltam én is automatán.Viszont mióta kipróbáltam és rájöttam,azóta nem szeressem az automata célzást.Tök élvezetes neked mérni a távot,a szöget megadni,meg a sebességet(na ez a legnehzebb része ha hirtelen kell cselekedni).A sebesség mérés hirtelenbe nekem még mindig a gyengém sajna,de akkor is sokkal élvezetesebb így szerintem.
    Ezzel az írással nem akartam megbántani senki se!!!Csak ösztönözni akarok mindenkit arra,hogy próbálkozzon meg vele.Ha ráéreztek az egészre nagyon jó érzés,hogy te állitod a dolgokat!
  • catyus
    Itt a lehetőség!
    Godefroy és Panzerwolf szokott még lenni a neten (automata célzás), meg persze Hema de ő nagyon komolyan (manuális célzás) nyomja.
    Tudom jól hogy a manuális célzással az igazi, de nem rossz azért 43-ban maximális kiséretü konvojt támadni magas tapasztalati szintel rendelkező dd-k ellen.
    Szépeket lehet merülni egészen a tenger fenekéig.
  • zoltang
    Én is azért vagyok távol a multitól, mert nem tanultam meg a manuális célzást (ahogy eddig láttam itt mindenki bőszen számolja a torpedók irányát, és méri a távolságot stb.). Most leköt a Call of Duty 2 multi, de valamikor benne lennék egy kis farkas falkában. (Nagyon rég szálltam vízre. :))
  • catyus
    Ne aggódj én is automatán célzok, mert még nem tanultam meg a manuálist.
    Ne becsüld le magad, mig nem próbáltad!!!
    Ha látnád néha hogy a németek mit müvelnek? ...
  • tibor16
    szívesen kipróbálnám, csak én még mindig automatán célzok, no meg vszínű nem lennék ellenfél.. úgyhogy, legfeljebb körülnézni mennék el....
  • catyus
    Srácok!
    Mi lenne ha 1szer szerveznénk 1 multit ahol az itt jelenlevök megjelennének?

Igazán jó lenne!
  • Dns5000
    Type VII-C
    The Type VIIC was by far the most common variant of any U-boat built, with 577
    units completed by the end of the war. Length was increased over the VII-B, but
    engine power was not, leading to a slight reduction in submerged performance.
    First launched in 1940, these units formed the backbone of the U-boat forces
    employed in the Battle of the Atlantic.
    • Displacement: 761 tons (surfaced), 865 tons (submerged)
    • Length: 67.1 m
    • Beam: 6.2 m
    • Draft: 4.8 m
    • Max. speed: 17.2 kt (surfaced), 7.6 kt (submerged)
    • Endurance: 6,500 nm (at 12 kt surfaced), 80 nm (at 4 kt submerged)
    • Depth: 150 m (operational), 225 m (maximum)
    • Dive time: 27 sec
    • Torpedo tubes: 4 bow, 1 stern
    • Reloads: 7 internal, 2 external
    • Guns:
    - 1 88mm naval gun
    - 1 20mm AA

Type IX-C
    This second Type IX variant extended the range of this series to 11,000 nautical
    miles, a significant improvement over its predecessors. Power plant improvements
    helped maintain performance parity with earlier Type IX’s. First launched in 1939,
    the Type IX-C’s design remained relatively stable, with 54 units produced in total.
    • Displacement: 1,120 tons (surfaced), 1,232 tons (submerged)
    • Length: 76.8 m
    • Beam: 6.8 m
    • Draft: 4.7 m
    • Max. speed: 18.3 kt (surfaced), 7.3 kt (submerged)
    • Endurance: 11,000 nm (at 12 kt surfaced), 63 nm (4 kt submerged)
    • Depth: 150 m (operational), 225 m (maximum)
    • Dive time: 37 sec
    • Torpedo tubes: 4 bow, 2 stern
    • Reloads: 8 internal, 8 external
    • Guns:
    - 1 105mm naval gun
    - 3 20mm AA
    - 1 37mm AA

van egy documentation konytra ha nem vettek volna meg eszre
  • PanzerWolf
    Igazat adok neked teljes mértékben!!!!Viszont nekem akkor is marad a jó öreg VII-es tipus!
  • mstummer
    A legjobb a XXI-es.A IX-es előnye a nagyobb hatótáv és a több torpedó több légvédelmi ágyu...hátránya a lassabb merülés és a rosszabb manőverező képesség.
  • tibor16
    én asszittem, az a legjobb hajó... Meg mintha nagyobb távolságokat is tudna.. -tényleg, a méretén/súlyon kívűl mi a VIIC és a IXC között a különbség? - és mennyibe kerül a IXC? Érdemes-e és ha igen - miért, mik a jó tulajdonságai? Egyáltalán, - ez a legjobb hajó? (hmm ... bocs a sok kérdésért)
  • Dns5000
    het fene tudja megeri e a sokkal rosszabb manoverezesta +6 topi meg a 105os agyu
  • Dns5000
    1000men belul celozni? Mar 500rol celozni a legidealisabb szogbol, automata adatokkal is jo par metert lehet teveszteni, 700 rol meg mar tuti nem robban fel 1 torpitol a celpont.
  • tibor16
    A IX c -mennyibe fog kerülni? - arra gyűjtök. Most a 2. flottilánál vagyok, 1941 áprili 8.-a van, 8600 Renbownál tartok.
  • PanzerWolf
    Nincs mit. :)
  • tibor16
    köszi :)
  • PanzerWolf
    Nyomj egy K betüt,ott kiírja miket sülyesztettél el eddig.Ha pedig leviszed a kurzort a jobb alsó sarokba az órára akkor,ott kiírja hányadika van.
  • tibor16
    jaa értem, azthittem, hogy a játékban is lehet látni, ha elsüllyesztem, mennyit ér (igazán csinálhattak volna egy ilyen bekapcsolható opciót)
    Jaa és hiányolom, bár lehet, hogy csak én nem találom, a menetközbeni statisztikát, ahol meg lehetne nézni, hogy mennyi pontot gyűjtöttem, mennyi az elsűllyesztett tonna, hányadika van - sztem ez fontos. - csak ha mentek és kilépek, akkor van vmi, de az sem teljes... - van ennek vmilyen opciója?
  • Tuvok #8322
    FAQ -> periszkóp ikon -> hajók képe alatt renown, alatta a pont
  • tibor16
    hi, lehet, hogy ez is a peccs hiánya, de én nem látom (vagy rossz helyen keresem) a hajókért kapható pontokat. A faqban is kerestem a periszkópos képeken, de ott sincs. Bevágna vki 1 képet? - mer most már idegesít... - vagy van reá vmilyen beállítás???
  • catyus
    Multi valamikor?
  • PLackó
    én felraktam a patchet és én is nagyon várom már a magyarítást.Bár úgy volt hogy az 1.0-hoz kijövőtöl pár nap és itt lesz,de kb. 1 hónapja semmi hír róla.remélem azért meg lesz csinálva.
  • tibor16
    köszi, sajna nem tehetem, mert a magyarítás nem műxik a peccsekkel :(
  • Tuvok #8317
    Realizmus beállításoknál be van kapcsolva a manuális célzás ?
  • Tuvok #8316
    Gyári hiba, ha felrakod vmelyik patchet működni fog .
    Amúgy gyakorlati haszna nem sok van .
  • tibor16
    jaaa és továbbra sem működik az F1 gomb nálam vagyis a help - tudja vki, mi lehet az oka?
  • tibor16
    49%-os élethűséggel játszom, - én még 1 x sem láttam a kis kockákat, pedig szint mindig 1000 m-en belül célzok, és közelítek a 90 fokhoz +/- 20 fok...
  • PanzerWolf
    Igen a kis kockák csak 1000m alatt vannak és 90fok(azt hiszem +/- 30fok).Ja,és ha jól emlékszem akkor normalon vagy az alatt.Vagyis automata célzáson.Már rég játszottam így ugyhogy nem tudom biztosan.