11357
  • PanzerWolf
    Ha bemond valamit akkor az jó mert,arra van valami.Indulj el abba az irányba és lesz ott hajó,vagy repülő.Azt jelzi a térkép,hogy mit észlelt.
  • PanzerWolf
    Én úgy csinálnám,hogy:a konvoj elé mennék és csönd,leáll minden,felettem vannak,periszkóp mélyság,célzás tűz!Aztán spuri.Ha nem sülyedt el valamelyik hajó de,megállt akkor alá beállnék és várnék,eddig 2x próbáltam és bejött.Köröztek egy ideig aztán elmentek.A többit gondolom eltudod képzelni...
    Épp így vagyok egy küldibe,így csináltam.MOndjuk úgy sikerült megúsznom,hogy 3-4 romboló rajtam volt.100% hajótest,légvédelmi ágyuk,fedélzeti ágyu,antenna,radar,mindkét hátsó torpedóvető cső destroyed,de legalább élek!Ja,én '43 márciusban járok.Ez a küldim kb 3 hete áll mert,nem játszottam singlébe(multiba is keveset).Kevés az időm rá.A sok hobbi ugye(még 2-3),meg a barátnő.Ja,így elsüllyesztettem egy T3-as meg egy T3-as vagy T2-es hajót.
    Nekem nem jön be a XI-es tipus.A jó öreg VII-es azok a jók!
    3. küldim a XI-el és katasztrófális a tonna elsüllyesztésem.Csomó torpedó csak furikázott egy jót!Pedig konvoly útvonalakon haladok.Sokszor az idő se volt jó.Volt olyan,hogy kb 2 hónapból 1 hónapot rossz volt az idő.A radar meg szerintem nem sokat ér.
  • Lockheed
    '43 XXI. Single Mission. Csak gyakorlok! De nemtudom mit mutat a radar... Egyáltalán mutat valamit? Mert a rádiós altiszt az bemonja ám, hogy radar contact xy heading xy meters! Csak nem hallucinál! :)))
  • SzLacza
    Ja még vmi. Az IX-D2 az vmelyik flottánál elérhetővé válik ? Ha igen, melyiknél, és mikor ?
    Köszi.
  • SzLacza
    Figyu. Van egyáltalán radarod ? Hol jársz időben ? eleinte ugyanis nagyon nincs radar, asszem 43 körül lesz ? Nem tudom pontosan még én se járok ott.
    (Az 1.0-ban asszem jelzi hogy van radar, de közben nincs, szóval ez bug, ha jól emléxem. )
    A Realistic gamehoz egyébként célozni kell jól megtanulni, a radar eléggé másodlagos hozzá ! Szerintem.
    Amúgy nekem is lenne kérdésem srácok!
    '40 Novemberében meignt összeakadtam egy konvojjal Írországtól észak-keletre. ( Én itt még nem tudtam ugy keresztülhajózni, hogy ne futottam volna bele egy konvojba! :) De gondolom ti sem. )
    A problémám a következő: Én is realisticon nyomom, szóval a célzás az perceket tud igénybe venni nekem is, mert megpróbálok 1 topredóval elsüllyeszteni minden hajót ha lehet. Eddig a konvojok is könnyüek voltak, mert volt egy romboló elöl, és egy korvett hátul, ha ezeket elintéztem, utána a konvoj szabad préda maradt, órákon kersztül tudtam lakmározni belölük, de most összeakadtam egy konvojjal, amiben egyrészt nincsenek szövetséges hajók (ez jó), másrészt meg védi vagy féltucat romboló (ez rossz), ja és van benne kb 4-5 troop transport (ilyet is most látok elöször).
    Szóval nem tudom mi a jó taktika, kb. 10 toprim maradt mostanára.
    Esteledik, ez megint jó, viszont 15m-es hullámok vannak, ez meg megint rossz.

1. (nehezebb) megpróbálok kilöni 1, esetleg 2 hajót, és aztán kereket oldani, és újra a konvoj elé kerülni, újra lesállást felvenni, és újra próbálkozni ?
    Ez esetben nem foglalkoznék a rombolókkal.
    2. megpróbálni kilőni minnél több hajót, de a gyors célzás miatt több toprit kéne elhasználnom hajónként, mert igy nem tudom pontosan eltalálni őket, ott ahol, csak 1 torpi lenne elég.
    Ez esetben kevesebb lenne a zsákmány, de nem kéne a rombolókkal megintcsak foglakoznom, csak vhogy meglépnem elölük.
    3. Próbáljam meg felvenni a harcot a rombolókkal, és csak azután foglalkozzak a konvojjal ?

Ti hogyan csinálnátok/csináljátok ?
  • Lockheed
    Valaki elmagyarázná nekem, hogyan működik a SONAR és a Radar? Vagyis inkább, hogy mit kell figyelni pl.: a radaron. Mert szeretnék megtanulni Realistickon játszani, és szerintem e szükséges lenne hozzá! Mellesleg érdekel is! Mert én hiába bámulom a radart, az égvilágon semmilyen változást nem vélek fölfedezni! Amikor mondja, hogy radar contact, akkor is nézem de semmi! A hidrofont azt értem, meg tudom használni, de a radar... Köszönöm.
  • Tomcika
    a routerben?
  • Tuvok #8745
    Állítgassátok a tűzfalaitokat pl .
  • Tomcika
    nemtudom, de a haver nem tud hozzám csatlakozni, mert neki is kiírja ,hogy nincsen ping
  • Tuvok #8743
    Ha csinálsz szervert, miért lenne pinged ?
  • Tomcika
    miért van az ,hogy csinálok szervert a netre, és nincsen pingem? (Router mögött vagyok)
  • Lockheed
    Pffff... Dekemény! Jó nagy parasztok voltak vazZz...
  • catyus
    Multi este akit érdekel
  • PanzerWolf
    Ma este multi.20:00 után valamikor.Írjatok,hogy neketek mikor lenne jó.
  • PanzerWolf
    Jó beszivattak a Booklinosok!Bekaphatják a ........!!!Írtam nekik a visszajelzésbe,hogy péntek.vagy szombat megyek Pestre a könyvért.Erre baski LELTÁR MIATT ZÁRVA(persze csak ma volt)!!!Ezt nem tudták volna visszaírni?!Direkt vissza kellet jelezni,hogy mikor megyek(vagy veszem át a futártól)érte,volt ott megjegyzés rovat olyannal pl ha karácsonyra kérem ...stb.Én beírtam oda amit már említettem.Sz@artak megnézni az emailom szerintem,csak az autómatikus visszajelzés jött,hogy mehetek érte.Akkor meg minek van ott a megjegyzés rovat?!Dugják fel maguknak a könyvüket!Nem lesz meg aztán kész!Én nem fogom őket hivogatni,nem érdekel!
    Bocs,hogy ilyen nyers voltam de,tök ki vagyok akadva(csak ezért mentem fel pestre)!
  • PanzerWolf
    Amúgy 4-en voltunk.Egy srác süllyesztett el 1 rombolót aztán annyi.Persze a szerencse forgandó!Multkor én löttem ki az összes torpedómat,és 2 süllyedt csak el.4-5 egy hajóra.
    Ja meg az elöbb az én bénaságom miatt elöttem 1 torpedót hátra úgy,hogy rosszuk azonositottam(alatta ment el elvileg).
  • PanzerWolf
    Na,befejeztük Catyussal.Ő szegény már az elején kihalt.A végéra én maradtam egyedül!Elsüllyeztettem egy T3-as tankert meg 1 T2-est(ezt nem tudom miért nem adta meg)!Aztán rámszál 1 romboló a második kilövése elött de,utánna leráztam.Ha maradtam volna bent még akkor lehet lett volna még pár tonna.Épp egy Troop transport alatt mentem el(eléggé megsüllyedt állapotba) meg,nem messze 1 T3-as tanker eléggé megtépázott állapotba.
    Ja,én megúsztam 100%-on!Csak a híd sérült(pirosba volt),meg a hátsó része(az sárga volt).Tök izgi volt,hogy most mi van!?Nuku külső nézet.
  • PanzerWolf
    Most egyett?
  • catyus
    Hétvégén tervezhetnénk valamiféle multit! :)
    Jó lenne összeverödni 1 páran.

A realisztik persze áll akit érdekel! (#8730)
  • Lockheed
    Jaja Kielben, és most először amióta játszom. Hááát csak bug... Mi más???
  • Lockheed
    Ááááá. Sorry, hogy félrevezettelek! Úgy értettem, hogy neem warez! :) Bocsika! Én még nemis láttam a dobozost!
  • bgabor
    Jól értem, kielben '39 ben engedélyezi neked a XXI-t?
    Bug lehet.
  • PanzerWolf
    Dobozos????????????Mi van benne????????????Én azt hajkurászom mióta már!!!!!!!!Hülye dvd tokos van csak nekem.Hol vetted?????????tök szép a doboza ahogy láttam neten(legalábbis jobb mint a dvd-s).Én mindig buktam az ilyen dobozos cuccokra!Tök szépek!

Catyussal beszéltem a hétvégére realisticot.Valaki?????Még nem tudom mikor.Majd írunk ide.
    Holnap megyek pestre a das boot könyvért!
  • Lockheed
    Uhhhh... Köszönöm szépen! Úgylátszik ma nélkülözök mindennemű logikát
    Köszi mégyegyszer.
  • dr Kotász
    Felszínen.
  • Lockheed
    Háát szerintem akkor a németek megnyerték volna az Atlanti háborút! :)
  • mstummer
    Igazis durva lenne,de legalább kiderülne hogy mi lett volna ha már akkor olyanjuk van :)
  • Lockheed
    Háát furcsa az tuti! De nemveszemmeg 2 okból sem!

1. Az első őrjárat után nincs 30.000 renown.
    2. Így semmi értelme az egésznek.

Mindenesetre érdekes... :)
  • mstummer
    Nem vágom....de meg kell venni :D Biztoss nagyon zsenik voltak a tengó fejlesztők :)
  • Lockheed
    Az előbb tapasztaltam valamit, ami kicsit meglepett... Az SH3 megvan a megjelenése óta gyári dobozos verzióban! Elég sokat játszom vele, bár közel nem annyit mint itt egy páran! Úgy mondanám inkább, hogy időszakosan játszom vele... Nos egy jópárszor végigjátszottam már a háborút, de ilyet eddig még nem tapasztaltam! Fölraktam a játékot, aztán mindenféle patchelés nélkül elkezdtem a hadjáratot '39 -ben a 7 -ik Flottila -nal egy VIIB -vel. (Pffff... mennyi kötőjel:D) Semmiféle csalást NEM használok, egyedül az időgyorsítást állítottam át 2048x -ra. Erre az első őrjárat után kb. 10.000 tonnage vegyesen(3 destroyer & 2 merchant) "megvehetném" a XXI -es hajót 30.000 renown -ért! Ilyet eddig még nemláttam!!! Ki érti ezt???

• bgabor
    XXI vel lehet carrierben játszani, csak nagyon a végén, (lévén hogy a háború végén került csatasorba) egészen pontosan 1944 végén, a legészakibb német támaszponton lehet megvásárolni, potom 30.000 renown pontért. IXD2-t szintén lehet választani, de azt nem tudom mikor, de én a Lorienti bázison keresném a helyedben, mert ők használtak type IX-est.
    Az újfajta tornyoknak én eddig csak a flakok elrendezésében láttam szerepét.
    Sajnos a brutálisabb cuccok csak a háború végefelé jönnek elő (flakvierling négycsövű 20mm-es,snorkel, vagy például a zajkövető torpedó), akkorra pedig már a szövetségesek voltak a helyzet urai a tengereken (kb '43 után). Úgyhogy vehet az ember type XXI-t '44 ben, úgysem fog mást csinálni, mint folyamatosan menekülni az ellenség elől.
  • Lockheed
    Sziasztok Kapitányok! Azt szerezném megkérdezni, hogy a külső tárolókban lévő torpikat hogyan lehet becibálni??? Köszönöm...
  • SzLacza
    Köszi. Mivel folyamatosan vihar van, ezért még nem tudtam kipróbálni ezt a 37mm-est, de igy már értem, köszi.
    Tényleg ha már a tornyoknál tartunk, meg tudnátok mondani, hogy a különbözö tornybövítések milyen elönyökkel járnak ? A VII-re és a IX-re is kiváncsi lennék ?
    Ja még vmi. A IXd2-vel is csak multiban lehet jáccani, mint a XXI-vel ? Ezekkel ugye a carrierben nem lehet ?
  • bgabor
    Tévedés. A type IX-en alapértelmezésben egy 37mmes és egy egy 20mm-es légelhárító cucc van. Viszont, ellentétben a 20mm-essel, ami gépágyú, a 37-es csak ágyú, azaz minden lövés után újra kell tölteni, ami ugyebár nem túl előnyös egy légelhárító ütegnél. Ezt lehet lecserélni egy olyan toronyra, amin a két darab 20mm-esnek van hely. Abban az időszakban természetesen a 20mm-esek már kétcsövű flakzwilling modellek, ebből lehet felrakni kettő darabot.
  • Goaulds
    a server készül MOST!
    20:05 kor megy a game!
  • catyus
    Akkor este!
  • banános joe
    egyébként a FAQ-ban is le van irva hogy lehet multiban játszani
  • Tomcika
    értem, köszönöm szépen
  • Goaulds
    Szóval hogy egyértelmű legyen!
    Holnap este 20:00 kor Multi!!!!
    Mindenkit szerettel várunk!
    Szerver neve: HUNter
    Jelszó: 12345
    Minden jót!
  • banános joe
    reggelned kell az UBI honlapján és akkor a reggeld neveddel és jelszavaddal tudsz kapcsolodni a szerverre