11357
  • PanzerWolf
    Átírtam de,szerintem nem válltozott semmit.
  • Lockheed
    Gondolom TCommanderről van szó nem? Az F3 -ból gondolom... Ha TC, akkor F4. Vagy intézőben társítod a Notepadhoz, és akkor ott szerkeszted.
  • SzLacza
    Norton, vagy windows commander v. vmi ilyesmi ?
    F4 az edit, azzal át is tudod írni. :)
    Oksa jöhet a szerver.
  • PanzerWolf
    Közben leesett!F4
  • PanzerWolf
    PanzerWolf: bocsi, csak egy apró ötlet. Nem lehet, hogy csak olvasásra nyitottad meg a filet ? Notepaddal, vagy vmi hasonlóval próbáld. Ha nem ez a gond akkor bocsi.
    De igen F3-mal.Hogyan lehet máshogy megnyitni,hogy át tudjam írni?
  • blackie
    Na szeva mindenki.
    Ma este "20.00-kor csinálok szervert neve:shiraly-szerver
    pass:1234
    többit majd ot chaton
  • SzLacza
    Zoltang: Köszi, igen ezekre gondoltam.
    PanzerWolf: bocsi, csak egy apró ötlet. Nem lehet, hogy csak olvasásra nyitottad meg a filet ? Notepaddal, vagy vmi hasonlóval próbáld. Ha nem ez a gond akkor bocsi.
    Mongoose: Figyu nekem is szokot ilyet csinálni, ezt általában a daemon tools követi el szégyen szemre, és nagyon nehéz rábírni, hogy hagyja már abba.
    Nem lehet, hogy más volt a daemon meghajtó betüjele, miko feltelepítetted a gamét ? Vmi ilyesmi lesz a bibi sztem. Lehet, h. újra kéne rakni.
    Blackie: Explorer: internet beállítások: adatvédelem fül, speciális gomb:
    és ott van a cookiek engedélyezése, azt engedélyezd.

Dns5000: Nem teljesen értem a dolgot, már 40-ben is észrevesznek, ha nagyobb sebességgel mész.
    Én pl. realisticon jáccom (80%) manuális célzással, és megy az 1 hajó 1 torpi dolog. Még a legnagyobb viharban is müxik a dolog, bár van benne egy kis csalás:
    Nyilván a hajó elé kell kerülni nagyon messziről. A hajó útvonalát megrajzolom egy nagyon hosszú egyenessel, és itt jön a csalás, a hajó sziluetjére kattintva, látom az utvonalat, ahol haladni fog. Na ezzel szoktam egy csomót pöcsölni, hogy jól belöjjem az egyenest, hogy az pont ráfeküdjön a hajó útvonalára. Az egyenes persze a tengeralattjáróig tart, vagy picit tovább. Ezután a tengeralattjárótól lemérek vonalzóval 2km-t úgy hogy a vonalzó egyik vége a tengeralattjáró közepén van, a másik azon az vonalon ahol a hajó jönni fog. Ezután szögmérővel az szög egyik szárát rárakom erre a vonalra a másikat, meg a arra, amelyiken a hajó jön. Ezzel meg is kaptam az angle on bowt, és a távot. Amikor a nav. térképen a hajó eléri a szögmérő szögét, akkor indítom a stoppert. Ja a tengeralattjáróval kb. 400m-re parkoltam le a hajó útvonalától. Ez konvojnál szokott gond lenni, mert a köv. oszlop szinte a tengeralattjáró felett megy el. Ha megvan a sebesség, akkor beállítom a távot kb. 400m-re, az angle on bowt 90 fokra. Rajzolok még egy szöget, ami a hajó útvonala és a tengeralattjáró között van, azt úgy állítom be, hgoy 90 fok legyen a szöge, és amikor a hajó elérné ezt a vonalat, elötte még megnyomom a periszkópképernyőn az ok gombot, ez újrakalibráljs a távot. ( persze a hajó végig lock-olva van )
    Vetőcső nyitva, torpedőseb. a maxon, és ezután a torpi odacsapódik be ahová célzok, persze ha jól mértem. Nagy hullámoknál a torpit kicsit mélyebbre kell küldeni. Ennyi.
    A konvoj az húzosabb, néha bejön, hogy szinte egyszerre lövök előre és hátra torpit ( nem a fejem felett elhúzó oszlopra persze ), és akkor is marad az egy torpi 1 hajó, a második hajóval még bejöhet, hogy megáll az elötte süllyedő miatt, akkor is lehet 1 torpi, bár hogy biztosra menjek a múltkor nagy viharban a második hajókra 2-es salvót löttem. Szóval 2 esetleg 3 hajó lehet 1 rácsapásnál a pusztítás. Aztán persze a szokásos, kievickélni, elévágni, lemerülni, várni, és kezdődik elölröl a fogocska.

Bocs ha hosszú lett. Bár én is kíváncsi lennék, hogy más hogyan csinálja. :)
  • Dns5000
    hat bazze 41 mar nagyon nehez elsulyeszteni valamit convojban, nem lehet normlisan manoverezni nagyobb sebessegnel egybol eszrevesznek a distroyerek, igy nem lehet optimalis pozicioba kerulni, ha meg nem onnan lovok akkor 2-3 tropedo is kell 1 hajonak :/. Eddig marha konnyu volt hozni az 1 torpi/hajo szintet de innen. Es meg nem is realistikus celzassal jatszok, ugy vegkepp remenytelen a dolog. Ja es ha meg sikerul is 1 et kulonni egybol rajtam van egy disztroyet es mehetek megint a konvoly elebe, ti is 1 kor per 1 hajot jaszotok ?
    Aki mericskeli a sebesseget,tavolsagot, tippeli a agleofbowt annak altaban hany torpi kell egy hajohoz?
  • banános joe
    Szeva én még ilyenről nem hallottam gondolom nem eredeti a game de azzal se szokott ilyen gond lenni és tutira azt irja ki hogy helyezd egy másik meghajtóba ???? és ezt telepités előtt vagy utána irja ki vagy nem is tudtad telepiteni ?
  • Tuvok #8783
    Tűzfalad / böngésződ nem engedi ki a sütiket, vedd lejjebb a biztonsági beállítást addig, vagy kapcsold ki a szűzfalad .
  • blackie
    SZeva mindenki!

skacok regelnék neten vagyis ubi-n de nemengedi valami ilyasmit ir ki:Your security settings are currently set too high to accept cookies. In order to log in to your ubi.com account, your browser must be set to accept cookies.

Gondolom cookies baja van,azt hol kell átálítani.
    Persze ha az a baja.Sajna nemegy az angol.
    Köszi skacok
  • Mongoose
    Hellosztok!! Megneztem a FAQ-ot, meg kerestem alul de nem igazan találtam arra megoldast ami nekem van!! Azt irja be mikor beteszem a lemezt, h ,,Helyezd be egy masik meghajtoba a lemezt" miutan ez megtörténik akkor meg aza baja h tul sok helyen van benne! Eljatszogatok h pakolgatom a meghajtokba (virtualisak, daemonnal) ... megoldast kérlek titeket már v 1 éve szeretnek ezzel jatszani!!
  • PanzerWolf
    Olvastam,hogy lehet felbontást átírni,a FAQ-ban ez áll
    "Hivatalosan a felbontás 1024x768-ra van rögzítve. Azonban a main.cfg fájlban ezt át lehet írni. Keresd meg a [VIDEO] fejlécet és alatta a Resolution=1024 x 768 sort. Ezt írd át a neked tetsző felbontásra, garancia nincs hogy működik, a nagy többségenek használt, persze ne lepődj meg ha extrém értékeknél kifagy, szóval csak óvatosan!"
    Na,én belemegyek ide de,semmit se tudok átírni.Miért van ez?Beismerem nem vagyok egy számitógépbűvész.
  • PanzerWolf
    Huh itt is lehetne mazsolázgatni ha érteném.

csakb én még ne próbátam ilyen maxos dolgot,hogy meddig bírja a hajó.Viszont ha jól emlékszem olyan 200m körül egyszer lementem.
  • csakb
    gondoltam rá, hogy visszadobom a feladatot csakhát nagyon vonz egy task force konvojjal való pár órás szemléletváltás.

valahogy én is úgy képzeltem, hogy nagyon mélyen már csak km-ként 1m-t kéne haladni. de pont erre vagyok kíváncsi, ki mennyit hozott ki max-ra.
  • Tuvok #8777
    Nem kötelező teljesíteni a célt, ha nem megy . Gibraltárnál amúgy is vazelinnel kenheted a hajót, hogy átférj a szoroson ...

Vannak igen brutális mélységek, a titka az, hogy centiről centire, motor ki-be kapcsolgatásával kell nagyon lassan lavírozni lefelé . Ja, és figyelj a tenger seggére is, nagyot lehet koppanni 1-1 tévesen mélynek hitt részen .
  • csakb
    hy all!

nagyon érdekelne, hogy milyen max. merülést lehet kihozni a boot-okból.
    VIIC-vel 170-körül bejelentik a kritikus pontot és 180-nál repkednek a csavarok, majd tojás effekt. Hogyan lehetne lejjebb jutni? ha valakinek van valami brutális mélysége az írja meg mivel-mennyit-hogyan!

Single-be elég gáz a helyzetem(1942 june 4.), La Spezia-ból átigazoltam Bergenbe(minek oda?), viszont a patrol grid CO52(Földközi t.). asszem érdekes vadászat kezdődik.
  • zoltang
    Itt is van egy "kis" leírás. De van valami mod fennt annak, aki összeállította az ismertetőt, mert érdekes mérőeszközei vannak. (Sajnos ez is angol. Nekem német kellene.)

Wazoo's Manual Charting & Targeting Tutorial
  • Lockheed
    Háát ha annyira menne az angol bevállalnám, de ott még nemtartok! :)) Egyébként elég kemény... :)
  • PanzerWolf
    Ez egy nagyon jó dolog!!!Ennek tök örülök!!!Viszont nics kedve valakinek lefordítani,és felrakni valahova?Ennyire nekem se ment a célzás,hogy hogyan számítsam ki ha nem jelzi a térképen a hajókat(csak körülbelüli tippem volt).
  • Lockheed
    Hmmm. TDC tutorial.
  • PanzerWolf
    Áááá erre gontoltatok?!Na,ezeket én se tudtam pontosan.
  • zoltang
    A Besonders alatt a "különlegességek" vannak:

1. Täuschkörper - "csali-test": a Sonar, Asdic lehallgatók megzavarására. Vízzel reakcióba lépő vegyi anyagot tartalmaznak, és a buborékok megzavarják az ellen vízalatti kereső berendezéseit.

2. Beschichtung - "rétegek, bevonatok": A radarsugarak elnyelésére szolgálnak. A bevonatok típusai Alberich, Tamatte, Alberich verbessert (javított változat).

3. Helyesen Schnorchel- "légzőcső": A dízelmotorok vízalatt történő működtetésekor, a levegő ellátást szolgálta.

• SzLacza
    Ezért mondtam ,hogy ne úgy legyen a multi, hogy pl. ma. :( Úgy nem fog összejönni, legyen pl. jövő hét szerdán 8-kor, addigra meg lehet szervezni a csapatot sztem. Vagy beszéljük meg az időpontot.

Figyu, nem tudok németül, de a legalsó sorban vannak:
    -Besonders -> beschitchtung és 41 alatt: Alberich, majd, 43 alatt Tamatte, és végül 44 alberich verbessert. Ha roszul írtam bocs, németül egy szót se értek. Illetve pár szót mégis, mert az élethűség kedvéért, német hanggal jáccom. :))
    Jéé, ráálltam az egérrel, és asszondja, hogy coatings. Ez vmilyen bevonat, radarelnyelő bigyó ?
    Na mindegy, megyek én is kicsit singlézni.

Bocs, Bazsoo segítenék, de nem használok magyarítást. Hülye kérdés: Nincs véletlenül ott leírva, hogy hová kell másolni ? Így hülye fejjel a .\data\sound\ alá tippelem, hogy az azonos nevü fájlokat kéne ott kicserélni a megfelelő alkönytárakban.
  • PanzerWolf
    Hát senki se volt!Ilyenkor mikor lenne időm senki sincs.
    Nem baj,toltam tovább singléban.
  • PanzerWolf
    Ma multi 21:00 körül akit érdekel jelezzen ide.realistic,esetleg hard.
  • PanzerWolf
    Nekem az szokott lenni sokszora baj az elektromosokkal,hogy a cél elött robbannak sokszor!
    Zöld sziluettek???Most fejből így nem tudom de,nem arra gondolsz mikor hozták ki ezeket az u-boot-okat?
  • bazsoo
    Egy kis segítséget kérek...!

A játék magyarosítását - ha letöltöm beírja magát a megfelelő helyre, vagy nekem kell bemásolnom valamelyik könyvtárba?
    ...és ha igen, akkor hova és miképp!

Előre is köszönöm!

Üdv.
  • SzLacza
    Nem tudok itt lenni minden este. Tegnap is lemaradtam a multiról.
    Nem jó igy, hogy legyen pl. ma, hanem előre kéne megbeszélni pár nappal, akkor nekem is jobban lenne esélyem.

Amúgy PanzerWolf köszi a tippet, bejött. Mármint a konvoj támadás.
    Bár mielött megtámadok egy konvojt előtte mindig mentek, és most is kellett!!
    Szóval sikerült kilönöm egy troop transportot salvoval, mert nem tudtam, hogy hol a gyenge pontja. ( most se tudom ), a hátsó torpedókkal (szintén salvoval!, ezt csináld utánam a VII-el ) kilöttem egy T3 tankert, (bár eredetileg nem akartam kilöni, gondoltam elbujok alá, de megpusztult szegény) közben az középső oszlop a fejem felett húzott el. Majd elkezdtek manöverezni jobbra balra, ugye mint ahogy a támadáskor szokott, kicsit visszatolattam, és a második troop transportot is kilöttem ami elöttem haladt! Na és akkor elégedetten hátradöltem. Volna!! De kiderült, hogy a T3-at nem adta meg nekem! Nem értem! A hajó elsüllyedt, és mégsem került be a hajónaplóba, hogy elsüllyeszettem, pedig a nav. térképen is jelezte, hogy elsüllyedt. Szóval erre megint berágtam kissé!

Szóval visszatöltöttem, és kezdtem a támadást elölröl!
    A lényeg, hogy 2 troop transportot kilöttem, seggbelöttem a T3-at, most csak 1 torpival, hogy ne fusson el, és a balfenéken leléptem a konvojból! A T3 erre elhúzott mint állat, otthagyta a konvojt, igy viszont már könnyű volt becserkésznem.
    Aztán visszamentem a konvoj elé megint és azt az egy maradék troop transportot is elintéztem!
    A rombolókkal 1x sem volt gond, mert mire a konvoj külső pereméröl beértek középre, addigra elhúztam onnan, ahol kerestek.

Még vmi. Csak elektronyos torpikat vittem magammal, de úgy vettem észre, hogy ezeknek mintha kisebb lenne a robbanótöltetük, mint a T1-nek, nem ? Ti nem tapasztaltatok ilyesmit ? ( idönként elöfordult, hogy hiába az ideális helyen találtam el a hajót, elfelejtettek felrobbanni.)

Viszont egy kérdésem is maradt a végére.
    A hajófejlesztéseknél, ( ? jel ) vannnak ilyen kis zöldes tengeralattjáró sziluettek is, az mit akar jelenteni ?
  • catyus
    Na fiuk multi?
  • PanzerWolf
    Inkább icq-t adnám:
    279-693-359
    Ulv néven vagyok
  • PanzerWolf
    Köszi!
  • Lockheed
    Gif a logóm... Ennyi.
  • drop
    csá engem érdekelne ird meg az msn cimed és ot adok ts ip
  • PanzerWolf
    LOckhed cserébe áruld el nekem légyszi,hogy csinálod ezt a forgó nevet?Tetszik!
    SzLaca mára tervbe van véve egy nulti olyan este 8 körülre.Hard vagy realistick.
    Catyussal beszéltem eddig csak,tegnap.Ha van mikrofonja valakinek akkor,tudok adni egy ts címet ahol beszélgetni szoktunk multi közben.Írjon ide akit érdekel és leírom akkor.
  • Lockheed
    Uhhh... Köszönöm szépen. Véégre! Na holnap, vagyis már ma kipróbálom! :)
  • SzLacza
    Aha. A kis konvojokkal én is igy csináltam eddig, de kevés volt a védelem és könnyű volt elbánni velük. De ez a leállítás, nem lesüllyesztés, ez tetszik, igy télleg könnyebb lesz lerázni őket. Aztán remélem utána megint a konvoj elé tudok jutni. :)) Köszi, ez jó tipp.
    Még ez az első küldim a IX-vel, eddig tetszene a több torpedó miatt, meg a több legénység miatt, majd meglátjuk. A gyors fordulékonyságra, eddig még nem volt szerencsére szükségem.

Egy multit nem szervezünk meg vmelyik estére ?
  • Tuvok #8755
  • PanzerWolf
    Igen lehet.A 2. részben tök jól meg volt oldva.Itt is ugyaúgy kell mondjuk de,valahogy mégse megy rendesen.
    Átkapcsolod manuális állásba és tekergeted a kormányt.Tudsz állítani 4500 és 15000m-es határ között eg kapcsolóval.Jobb alul vagy felül.Most pontosan nem jut eszembe(manuális itt nem nagyon használom mert,mondom szerintem nem működik rendesen).Auztán ha egy hajót érzékel(egy bizonyos irányba) akkor,a kijelző skálán elkezd hullámozni sok kicsi csík.Ha a hajó 4500m alatt van akkor,ezek a csíkok jól láthatók.Ha 15000m-re van állítva akkor sokszor nehéz észrevenni.Amúgy a kijelző alatt bal oldalt ki is írja a távolságot.A kormányon meg ugye le tudod olvasni az irányt(már amennyire látszik).Vigyázz a radarral mert,a használatával könyebben észrevesznek téged is.Hát remélem nagyából érthető volt.
    Szóval a 2. részében valahogy jobban működött a radar szerintem.
  • Lockheed
    Azt vágom, csak azthittem lehet vele manuálisan "figyelni", mint a Hidrofonnal...