11357
-
SzLacza #9112 Az Amerika elleni hadüzenet Hitler részéről logikátlan lépés volt, de valszeg pont az atlanti csata miatt tette meg mégis, hogy mostmár legálisan tudják támadni az amcsi hajókat. A belerángatásról meg annyit, hogy 41 novemberében egy amcsi tengó jelezte, hogy nagy számú japán hadihajó hajózik Pearl Harbor felé. Szóval, AHA-JA. Sztem is. -
SzLacza #9111 Jajj, miből is maradtam ki. :)
"Szerintem ha oroszországot sikeressen elfoglalták volna valoszinü hogy megnyerték volna a háborut." Ha a nagyanyámnak f*sza nött volna, ő lenne a nagyapám. De most komolyan, nem véletlen nem sikerült a németeknek, és Napóleonnak sem. Oroszországot, nem csak a végtelen emberből álló hadseregek védik, hanem 4 híres tábornok is: nyár, ősz, tavasz, tél.
Amúgy meg valószinüleg nem nyerték volna meg, mert az ukrán sztyeppék a lebenstraumnak lehet, hogy jók, de nem tudtak volna versenyezni akkor sem, a hozzájuk képest irdatlan nagy amcsi ipari kapacitással! És hát vele is háborúban álltak, ja és az angolok is ott voltak, akiket nem tudtak 41-re térdrekényszeríteni. 42-ben már az angolok bombázták a franciaországi célpontokat! Sokat olvastam a háború előestéjéről és mivel nem csak a németek tudták, hogy 43-44-re éri el az ipari, hadi potenciáljuk a háborúhoz elégséges potenciált, ezért a szövetségeseknek valahogyan rá kellett bírniuk a németeket, hogy valahogyan robbantsák ki a vh-t. Tény ami tény, könnyen sikerült nekik. Egy dologgal nem számoltak csupán, a blitzkrieggel.
Ettől nekem is felállt a szőr a hátamon:
"Gondoljunk csak a Tiger vs T32 esetére. Mily érdekes hogy a párduc döntött páncélt kapott :) Lopni a alacsonyabb rendű népektől :)"
Milyen egyszerű a megfigyelés, hogy egy páncéllemezt merőlegesen találunk el, akkor kilyukad, ha meg döntötten, akkor lepattan a lövedék. Nem kell nagy észkombájnnak lenni, hogy az ember erre rájöjjön!
Meg ettől is: "Ami meg a 262est illeti, azok a csúf turbinák elég hamar kinyirtak a hirtelen adtál gázt, vagy vetted le :)amikor csúccsak mentél te voltál a király, de leszálláskor meg felszálláskor eléggé kacsavadászat jellege volt." Minden esetre tény, hogy az első hadrendbe állított sugárhajtású repülőgép német volt, a Me262. Amúgy meg nem csak a 262-re igaz, hogy le és felszálláskor vadkacsavadászat van, hanem MINDEN REPÜLŐRE igaz!
Az már más kérdés, hogy sok azért pusztult el, mert riadó esetén mire felszálltak volna a gépek, az amcsik már a repteret támadták!
Az oroszok a háború első hónapjában asszem kb. 2000 repülőt vesztettek el így, típustól függetlenül.
"A tengókra visszatérve A XXI az alapja a mai napig a hagyományos d-e tengóknak. Persze kérdéses hogy igazából mire mentek volna vele rendes harchelyzetben. Igaz hogy kurvára ment, de a rombolók ettől még gyorsabbak voltak..."
Bakker, nem az SH3-mal nyomulsz ???
Hány rombolót tudsz kilöni ? Pedig mindegyik gyorsabb mint a jó öreg VII, vagy IX!
Amúgy az az 1 db XXI, amelyik kifutott május 3, vagy 7-én asszem, becserkészett egy rombolót és hátulról 800m-re megközelítette. A célkordinátákat megadták, és aztán elengedték a hajót. Csak azért nem lőtték ki, mert már 2-án befejeződtek a harcok a szárazföldön nagyrészt, tudták, hogy vége a háborúnak, és semmi értelme nem lenne kilőni. A kapitány nem volt náci szerencsére. Mindenesetre a hajónaplóban feljegyezték az esetet, hogy igy demonstrálják a hajó képességeit.
Ennyit az XXI-ről. Ja meg, hogy tényleg az összes fejlesztés ezután ebből indult ki. A felmerülés problémáját meg ugye megoldották a nukleáris hajtómüvekkel.
Ja, asszem abból indultunk ki, hogy az amcsik mindent lenyúltak a háború után. :) És ez teljesen igaz, hiszen a hadiiparuk, és az oroszoké is, német alapokon nyugodtak addigra, arról nem is beszélve, hogy a német tudósok egyike se németországba halt meg, ha csak vissza nem tért nyugdíjba. (Mexicóban kb. 10k német tudós dolgozott a háború után az amcsiknak.) Persze nem csak a tudósokat nyelte el az amcsi birodalom, hanem gyakorlatilag mindent ami használható volt. Kém, ügynök -hálózatokat stb. Skorzenyt, és embereit pl. a CIA alkalmazta a háború után, és nem ítélték el őket, emberiség ellen büntettek miatt. (pedig a Malmedy mészárlást, az ő számlájukra írták.) -
#9110 Egyet értek teljes mértékbe!Hajrá U552 (Eric Topp)! -
banános joe #9109 Szeva mindenki.
Szerintem a 2. világháboruban a német haditechnika volt az eggyik legfejlettebb pl.MG-42 géppuska, 88 mm ágyu, páncélököl "panzerfaust" V2-es rakéta stb...
De a sikereik legfőbb titka a villámháborus "BLITZKRIEG" taktika volt.
Csak sajna a ruszkik ellen nem jött be nekik ez a taktika.
Szerintem ha oroszországot sikeressen elfoglalták volna valoszinü hogy megnyerték volna a háborut.
-
zoltang #9108 Amerika már jóval előbb belépett a háborúba nem hivatalosan. A elvbarátját, testvérét Angliát segítette mindennel. Hajói, repülői pl.: az észlet U-Bootokat jelentették az angoloknak, sőt - ha jól emlékszem - a támadásukban is segítettek.
Nem az amcsikat rángatták a háborúba... -
zoltang #9107 The MK24 FIDO Record in Combat
Number of attacks in which Mk24s were launched 264
Total Number of Mk24 torpedoes launched - all targets 340
Number of MK24s launched against submarines 204
Number of Mk24 attacks on submarines by US aircraft 142
Number of submarines sunk by FIDO 31
Number of submarines damaged by FIDO 15
Number of MK24 attacks on subs by Allies (primarily British) 62
Number of submarines sunk by FIDO 6
Number of submarines damaged by FIDO 3
Total number of submarines sunk by FIDO (German & Japanese) 37*
Total number of submarines damaged 18
*Note: Includes five Japanese submarines sunk;
1 in the Atlantic
4 in the Pacific
http://uboat.net/allies/technical/fido.htm
-
zoltang #9106 A világháborús ASDIC/ SONAR kb. 180m -ig működött, de zavarta a lehallgatást pl.: a vízalatti hőmérséklet változás is (ASDIC-et is talán). A XXI-es típus, vagy 300m -es merüléssel, nagyfokú manőverezőképességgel, nagy sebességgel, esélyes volt arra, hogy "kicselezze" a rombolókat, elkerülje a mélyvizi bombákat. Azonkívül lopakodásra volt 2 külön kisteljesíményű elektromos motorja (GV323/28 SSW Schleich E-Maschiene).
ASDIC egyéb passzív lehallgatás ellen ott volt még a Tamatte, vagy a javított Abereich bevonat, BOLD-ok.
"Apropó, hogy hivták a hangvezérlésű repülőtorepedókat?"
MK 24 - "FIDO" -
#9105 -
#9104 Seaweed szét fogja rúgni a seggünket mert offolunk :)
"Ha a romboló kurva gyorsan megy nem tudj használni a víz alatti érzékelőit"
Igaz, de a mai tengóelháritás is ezen alapszik: sunnyogás, hallgatódzás, rohanás, támadás.
Hát a XXIes is se hall se lát lesz amikor meglépi a 17 csomót :) No meg a híres kaucsuk boritású snorkel? Azt is kiszúrták már a végén a radarral. Ez az egész hadviselés arról szól hogy valaki kicsi előnyre tesz szert a másik utoléri és elélép :) Apropó, hogy hivták a hangvezérlésű repülőtorepedókat? Talán Tommy? vagy valami ilyesmi :) Ha sikerült volna megoldani azt hogy huzamosabb ideig maradhassnak a viz alatt (nem snorkellel) akkor lett volna csak nagy cumi mert a reppencsek használhatatlanok lettek volna. Akkor viszajöttek volna a "szép idők" és megint brutális mennyiségű hajótér merült volna el. Persze akkor meg ők gyorsitották volna a libertyk gyártását :) Aztán torpedó nem lett volna annyi mint hajó :)) Nem kellett volna amerikát belecígölni a háborúba ilyen hirtelen, hiszen ne feledjük pearl harbor előtt azért húzták a szájukat a belépésre.(milyen érdekes ha velünk csinálják meg akkor a gylázat napja, ha mi csináljuk meg akkor bravúros haditett :)) Aztán ugyan úgy mint az elsőben a rohadt nagy ipari potenciáljukkal eldöntötték a meccset. Mindesetre érdekes világ lenni itt ha győznek. -
zoltang #9103 "A tengókra visszatérve A XXI az alapja a mai napig a hagyományos d-e tengóknak. Persze kérdéses hogy igazából mire mentek volna vele rendes harchelyzetben. Igaz hogy kurvára ment, de a rombolók ettől még gyorsabbak voltak..."
Ha a romboló kurva gyorsan megy nem tudj használni a víz alatti érzékelőit.
Nem mondanám, hogy a németek fegyvereinél jobbak az oroszoké. Pl.: az MK108 30mm-es gépágyú 3 lövedéke széttépi a B-17 nehézbombázót. Az MK103-as gépágyú még fejlettebb volt. -
zoltang #9102 Az első repülő sugárhajtású gép a Heinkel He 178 volt (hajtóműve Heinkel HeS3B). 1939 aug. 27-én repült először. A hjm. tervezője Dr. Hans von Ohain (a háború után az amcsik elvitték), az első 1937 szept.-ben működő hjtm.-je a HeS1 volt (hidrogént használt).
Az angolok első sugárhajtású gépe a Gloster E.28/39 volt (hjm. a Whittle W.2/7000). 1941. május 15-én repült először. (A Messerschmitt Me 163 1941 nyarán (Walter HWK R11 203), a Me 262 1942 juli. 18.-án (Jumo-004) repült először.) A hjm. tervezője Frank Whittle. 1932-ben szabadalmaztatta az elképzelését (különbözött a német ötlettől), első csak hajtómű tesztje 1937 ápr. 12-én volt.
A szovjet Beresnjak-Iszajev BI-1 géppel 1941-42-ben kísérleteztek, majd a munkát feladták.
A németek találták ki a torlósugár-hajtóművet is. (Ilyen volt pl.: a Vergeltungswaffe V1-be.)
A háború után szépen minden találmányuk, vezető tudósuk stb. az amcsikhoz "vándorolt". -
#9101 HA a fritzeket akarom dícsérni, megemlíteném nincs olyan repülőgép szárnyszerkezet amit ne teszteltek volna a 2.vh alatt a német mérnökök.Ahol teljesen egyértelmű a hasonlóság az a lap alján a B-2 es pl. Azt is meg kell említeni a jó öreg kalát is az Stg44 inspirálta. Ahogy oly sok szakirodalom foglalkozott vele ha a németek 3-5 évvel később indítják a háborút (mint ahogy a vezető katonák tervezték is hogy akkorra készül fel a hadsereg) akkor a szövetségeseknek nagyságrendekkel nehezebb dolguk lett volna. Szerencsére egy káplár irányította ezt a proffeszionális hadigépezetet. :) -
#9100 Ettől még a BI volt az első :) És raketta hajtású vót nem sugár :) Igaz véletlenül elirtam a 34est :) De ettől még ők csinálták meg :) Legalábbis a párducot erősen inspirálta :) Egy szó mint száz, a "nagy találmányok" több helyen születnek jóformán párhuzamosan, amint valaki gondolkodni kezd rajtuk. De ugyanakkor ne feledjük el hogy a németek elismerték hogy az orosz gépágyúk jobbak voltak mint az ő csúzlijaik :) Vagy gondoljuk csak arra amikor Galland bedobta Göringnek, mikor kérdezte hogy mi kell a győzelemhez, hogy lássák el őket Spitfire-kel :) Kurta jó gép volt a Messzer, de kicsi volt a hatótávolsága. Ami meg a 262est illeti, azok a csúf turbinák elég hamar kinyirtak a hirtelen adtál gázt, vagy vetted le :)amikor csúccsak mentél te voltál a király, de leszálláskor meg felszálláskor eléggé kacsavadászat jellege volt. Ami a rakettákról szól az meg az hogy von Braun által tervezett Saturn-V vitt el minket a holdra. A tengókra visszatérve A XXI az alapja a mai napig a hagyományos d-e tengóknak. Persze kérdéses hogy igazából mire mentek volna vele rendes harchelyzetben. Igaz hogy kurvára ment, de a rombolók ettől még gyorsabbak voltak, nem is beszélve a repülőkről amik ugye a célkereső torpikat dobálták a VIIes meg IX es brigád után. Ez is szerencsére kimarad az SH3ból :) Legalábbis én még nem láttam a modok nélküli játékban ilyet. -
bgabor #9099 Azért ne köhögj túlságosan. :-)
Tudtommal a BI jobbára megmaradt kísérleti cuccosnak, ami nem mondható el a Me-262-esről. A sugárhajtómű lehet hogy angol találmány, a 20.század elején ezeket a rendszereket sokszor évtizedekkel a gyakorlati felhasználásuk előtt találták fel. Ettől még tény, hogy először a németek alkalmazták megfelelően, háborús célokra. Emellett az is tény, hogy a hidegháborús szovet-orosz rakétatechnika egy az egyben a németektől lett lenyúlva, majd továbbfejlesztve.
Mint ahogyan a kezdeti hidegháborús tengók is a XXI-n alapultak.
Amúgy milyen T-32-es re gondolsz? T-34-est akartál írni?
Ezen elgondolás alapján az 1941 után tervezett összes tank döntött páncélzatának ötletét a szovjetektől lopták? Ennyi erővel a sima csövű löveg vagy a reaktív páncélzat honnan származik? -
#9098 Köh köh :) Az orosz BI rakétahajtású előbb repült mint a 163as :) A sugárhajtómű pedig angol találmánynak számit :) Egyébként a legfejlettebb nem a leghasználhatóbb :) Gondoljunk csak a Tiger vs T32 esetére. Mily érdekes hogy a párduc döntött páncélt kapott :) Lopni a alacsonyabb rendű népektől :) -
catyus #9097 Csatlakozom hozzád!
Aki egy kicsit is tájékozott, azt tudja hogy a német technika a 2-dik világháborúban a legfejlettebb volt.
Az amik tőlük loptak mindent:
pl. rakéta hajtás ürhajók
sugárhajtómű repülök
stb.
-
#9096 Ehhez nincs mit hozzáfűzni :) Japiknak is voltak rombolói, csak ők nem dolgoztak szépen falkában mint a nyugatiak. A konvoj rendszer meg szerintem nem tetszett a bushido-nak, mert akkor el kellett volna ismerni hogy a "nép" veszélyben van, és nem ők az elsöprő erő a tengeren. Tény és való hogy a Gato vagy a Balao osztály nem volt rossz gép. De össze sem lehet hasonlitani egy VIIessel. Vegyük csak azt hogy 100 méter körül volt a max merülés. Egy VII akkor még csak nyikorog egy kicsit :) Ajánlom elolvasásra a Háború a Tengeren c könyvet. Önéletrajzi könyv William Ruhe ami tengókon szolgált. Azért van egy pár szép eset benne, olyan apróságok hogy bedöglik a légkondi kint meg éppen 35 fok van :) Már persze abban a hajóban ahol van ilyen :) Mert az elején meg nem nagyon volt ilyen :)) Egy szó mint száz, tengózni nem volt leányálom akkoriban az S ekben meg lehetett dögleni a melegtől, a VIIeskben meg a hidegtől :) Ki mit szeret :) -
#9095 Sziasztok, van már 1.4b magyarítás, meg lehet kapni bétatesztre? -
Tomcika #9094 És ezt a véleményed kérdezte valaki? -
#9093 Hánynom kell az amcsiktól!Mindig azt hiszik,hogy ők a valakik,mi majd megmutatjuk!Bár már egy párszor nem jött be nekik a dolog (pl vietnám).
Bocs de,ezt le kellett írnom. -
mstummer #9092 Tennap este Spektrumon volt összehasonlítás a német és az ami tengókról, h mennyire voltak hatékonyak. Persze h a szöviket itélték sikeresebbnek, ahogy mindig...viszont végre hozzátették hogy a japánok meg se próbáltak védekezni az ami tengeralattjárók ellen,se rombolók se konvoj.Bár ha azt vesszük kb250en hajóval elintézték az egész japó kereskedelmi flottát,szal nemrossz. Igaz 50 körüli volt a veszteségük,nem említették hogy mitől,de ha eccer nem védekeztek rendesen ellenük akkor feltehetően torpedó és hajóhibákból hullott el jórészük, ha jól emléxem erről is volt régen vmi műsor h mennyire önveszélyesek voltak az ami tengeralattjárók.
Ennek az egésznek a fényében nemtudom mi érdekes lehet majd a 4. részben. A kacsavadászatot senki se szereti. -
SzLacza #9091 Ja, várjunk csak ? Az nem inkább egy mod. Nekem volt egy ilyen, de az nem 1.4 kompatibilis. -
SzLacza #9090 Köszi, de inkább kihagyom, az én gépem még kisebb. -
banános joe #9089 Szeva.
Miért szerinted hol lehet még.Csak ott lehet lol
De ha nagyon akarod indithatok 1 szerver este -
bakker #9088 Hali
hol szoktatok multizmi. Ubi.com-on ?
Sosem látok ott magyart csak külföldiekkel játszottam
-
banános joe #9087 szeva
nekem megvan az 1.4 crack ha kell el tudom küldeni -
#9086 Pfffff... Te elolvastad a topic címét rendesen??? -
#9085 Hi!
Valaki aki jártas a silent hill 4ben az tudna segíteni?
A telepítésnél van a probléma.
Ha vki ért hozzá akkor szoljon és megmondom h mi a baj.
kösz -
Lavina99 #9084 Hello!
Megoldódott a probléma, uninstall és mentett állások is törölve. Újratelepítést és minden müxik. :-) Bár az elveszett tonnákért nagy kár :-))
-
levi1989 #9083 hello felrakom a pach-et és töltene be a játék és kiírja hogy: nem találja a menüt miért van ez? -
ronny666 #9082 Nekem is ilyen gondom van, pedig eredeti a játék+Nvidia driver (81.85)-ös van fenn. A fedélzeten a személyzetnek szürke a feje, teste, de csak ha közelről nézem őket. Távolról visszaáll a rendes "színük". Működésbeli probléma nincs a játékkal, csak kiábrándító, ha a felszínen nyomok F4-et, akkor szürke embereim vannak. Nem tudja valaki erre a hibára mi a megoldás? Gyanítom valami Nvidia bug ez....
Köszi -
levi1989 #9081 hello! olyan problémém van ha felrakom a pach-et akkor nem tudom crack-elni a cédén lévő crack-al egy másik kellene hozzá ha tudjátok mi a baja légyszíves osszátok meg velem is! -
#9080 Szólj ha megtaláltad ! :) -
#9079 -
#9078 Khmm. Azért is be kellett menni Scapa Flowba, mert mekkora presztizs veszteség a brit oroszlánnak egy ilyen :) Az meg hogy szegény Royal Oak rosszul járt csak a bónusz. Bár ez utóbbit Herr Prien bizonyosan becserélte volna pár méter mélységre amikor jött a Wolverine romboló. Egyébként minap láttam a spektrumon az ami tengeralattjárókról egy filmet. Azért szépen szedegették őket is. 250 260 valahányból 50 valamennyi nem jött vissza. Nekik volt a legnagyobb veszteségarányuk úgy en bloc az amerikai (usa) haderőben. Ezt a live pecset meg megnézem PanzerWolf, de ha kinyirnak a kiváncsiságom miatt az egyik kikötőben az egész u-41 legénység a te lelkeden fog száradni :) -
#9077 Próbáld meg felrakni a hivatalos oldalról a live patchet vagy mi volt a neve.Tele rakja a kikötőket haókkal mint állat.Én egyszer felraktam és olyan élet volt nálam a kikötőbe csak néztem!Jöttek mentek a hajók,bent állt ha jól emlékszem a Bismarckh!Halászhajók ki be...stb.Gondolom az ellen kikötőjét is telerakja ilyenkor.Egy baja volt,beszaggatott a kikötőbe p4 2,8GHz 1 gyga ramnál!!!Mnden megvolt hozzá ami kellet csak a ram nem.Ajánlott hozzá a 3,5-ös! -
SzLacza #9076 Azért ne keverjük a dolgokat.
Herr Prien biztosra ment! (Volt egy látványosan megszerkesztett könyve ahol elmesélte, hogy hogyan történt, de a beavatottak tudják, hogy olyan titkosszolálati események zajlottak ott, ami ma már tantörténet!)
Mint már mondottam, ha lenne benn egy két nagy teknő én is bemennék! Ha tudnám, hogy van benn egy csata hajó és egy cirkáló átmásznék azon a védőhálón! De sajnos nem nagyon vannak eleresztve a kikőtök. A keleti parton van olyan kikötő ahol áll egy C2, és egy T2, oda talán érdemes bemenni. A többit egy horgonyzó romboló és egy small merchant miatt kihagynám.
Bár lehet, hogy mostmár felderítem az összes kikötöt.
Lavina: sorry, nincs 5letem. Nekem is van olyan, hogy lassú ha visszatöltök, utána még kb. 1 percig, (P4 2,8GHz-em van, azért mondom, mert a progi zabálja a proc erőforrásait, és a RAM-ot.) esetleg próbáld meg, hogy vársz vele néhány percet, hátha elindul utána. -
Lavina99 #9075 Sziasztok!
Újabb probléma. Egy darabig semmi gond nem volt a játékkal. Aztán egyik napról a másikra, akármit akarok elindítani a betöltést követően beáll a gép és kiírja, hogy meg van állítva a játék ( pause ). Aztán innen semmire sem jutok. Csak kilépni tudok :-( MI lehet az oka ? Esetleg az 256 MB RAM ? De eddig futott a progi.
Köszi -
#9074 Nem túl izgalmas a kikötői vadászat? :) Herr Prien mit szólna ehhez :) -
zoltang #9073 Most nézek egy régi német filmhiradót (1940.06.22 - Sieg in Frankreich.mpg), amelyben a Scharnhorst és a Gneisenau szétlövi a Glorius angol anyahajót. Szép az össztűz (fő ütege a 2 hajónak 18db 28cm lövegből áll).
Az egyik kisérő-romboló torpedóval elkap egy angol tanhajót (8000 BRT). Desszertnek a két csatacirkáló pár lövéssel elintéz egy angol csapatszállítót is.