11357
-
SzLacza #9152 Hali. Agincourttal kapcsolatban már megírtam Gundarknak amit nagyvonalakban tudok a csatáról, ezért most megkérem őt, hogy másolja be ide. Ha vkit jobban érdekel, sztem lehet a neten találni róla leírást, mert unikumnak számít, ma is tanítják. (ha nem küldi el, akkor nekiállok megint megírni. )
Továbbra is kiváncsi lennék, kinek hány lövés kell egy C2 elsüllyesztéséhez?
Kitt2000. 1.4 patchet használj, és mi itt általában az AOTD modot használjuk néhány kiegészítéssel. ( Ja, átköltöztek a srácok egy másik oldalra, és tök jó videjó van az oldalon. Annyira tetszett, hogy gondoltam elrohanok megveszem az SH3-mat, de rájöttem már megvan.)
Innen tudod letölteni:
http://www.aotd-clan.com/Files/ModpackV2/AOTD_Modpack_V2.exe
Illetve utána ez a javítás kell hozzá:
http://www.aotd-clan.com/Files/ModpackV2/Update_AOTD_Modpack_V2.02.exe
Ha multizni szeretnél ahhoz eredeti game kell, mert csak az ubi szerverén lehet multizni.
Bakker: én csak akkor lövöm ki, ha csak ő védi a konvojt, esetleg még egy korvett, mert akkor az egész konvoj szabad préda. Ha többen vannak inkább meglapulok, kilövök pár hajót a konvojból, és mielött a rombolók odaérnének megpróbálok kereket oldani vmerre, aztán újra a konvoj elé megyek, és kezdem elölről, amíg van a konvojban zsíros célpont. Mondjuk ha több romboló van, vagy vannak ágyúk a hajókon, akkor nem szarakodom a 2kt-ás hajókkal, hadd menjenek.
Amúgy időnként cirkál, és idönként meg egyenesen megy. Volt már olyan hogy egyenesen haladt, és pont az orrom elött kezdett cirkálni. Az gáz, akkor inkább arréb újabb lövő poziciót veszek fel, ha nem tudom támadni. Amúgy kb. 300m-ről van jó esélyed, hogy kilödd a rombolót, elé kell célozni, messzebről, biztos hogy kimanöverezi, és csak elektronyos halacskát használj tiszta időben nappal romboló ellen, mert a T1-t észreveszi, és kimanöverezi. (ha elémenne a torpi visszatolat, vagy gázt ad és lehagyja, stb. )
Én manuális célzással lövök, és amikor a torpit lövöm, a kordináták már adottak, mindig elengedem a 'lock'-ot és a periszkóp függöleges szálkeresztjével célzok. Sztem ez az automatánál is müködik.
A multit meg itt szoktuk egyeztetni, vagy ICQ-n a többiek. (nekem még nincs :( )
A gyakorlat szerint általában jó előre kell egyeztetni, mert: 'a srácok ma ráérek, este multi' nem szokott müködni. Ha van multi akkor általában jelszavas, hogy magyarok jöjjenek, és jó nehéz. ( hard v. realistic )
-
bakker #9151 Hali,
Nem tudom, de én ha találkozok egy konvojjal akkor az elején cikázó rombolót nem tudom kilőni. Zikázik mint a rosseb én meg lapulok, hogy beérjek a konvoj szívébe ahol felemelkedem és kilövöm a torpokat. Ti ki tudjátok lőni a konvoj elején cikázó rombolót?
FAQ-ból nem jötten rá hogy működik a preciziós célzás. Ezt leírná valaki. Nekem nem jelennek meg a kis négyzetek, hogy hová célzok, eleje vége, közepe stb. Be LOCK-olom ráfordulok és lövés,,,, Lehet azért nem todok az elejére vagy a végére célozni mert Wepon Officert használok?
Ja hétvégéken jó lenne a neten játszani én mindíg fenn vagyok, de csak külföldiekkel játszom akik végtelen torpedót használnak, és leszarják egymást semmi csapatjáték stb. A jelszavas játékok meg gondolom az igazi jó gémek csak hát nem találom a MAGYAROKAT. Van valami IRC csati amin fenn vagytok és lebeszélitek a gameket?
üdv -
#9150 Magyar Silent Hunter III FAQ. Előbb olvasd el, utána kérdezz itt! Ezt javaslom olvasd el,lehet belőle tanulni!Fent a kép alatt van piros betükkel. -
#9149 Sztem ezt az Agincourt dolgot akár ide is be lehetne pésztelni, mert szerintem sokakat érdekelne.:-) De ha nem, akkor én is kérnék egy privit. :-) -
#9148 Az a kis okirat, az előléptetést jelent. Asszem jobban bírják a strapát a skacok. :) -
kitt2000 #9147 szeretnék kérdezni aküldetés után hazza térve a legénység kitüntetésnel megjelenik egy okirat félle mit jelent talán levizsgázót bizonyitvány lenne. a c2 hajónál próbáljátok a gyenge pontját célozni a viz alatt pl a kémények a kazánoknál vagy bróbáljatok közelebb röl célozni egy helyre koncetrálni hát ha igy keveseb 88mm lövedék kell. -
bgabor #9146 Én egyszer leszedtem egy destroyert 88mmessel. Csak először a lövegeit szedtem le. Ez még nagyon az elején volt. Azóta nem csinálok ilyen merészségeket. :-) -
kitt2000 #9145 szia.meg van a teljes játék de szeretnék multizni lehetöleg magyarokkal mi kellene hozzá van internetem .levezetnétek nekem hugy hogy megértsem.tudtok hozzá olyan módot javitást amelyel érdegesé tudom tenni vagy web oldalt lehetöleg magyar legyen és hová kell tenni ezzeket hogy megjelenjen. -
ottar #9144 Szia!
Belepofátlankodnék: Nekem is elküldenéd miért nem lehet Agincourt-t szimulálni?
Érdekelne. (Elég sokat olvastam róla, meg az egyik kedvenc darabom a V. Henrik :-)))
Köszönöm!
-
#9143 Én nekem volt a feket macska,aztán az u96-os hal,aztán vikinghajó de,visszatértem a fekete macskához.Az titok,hogy miért! -
SzLacza #9142 Én eddig még nem futottam össze katonai konvojjal. Kivéve a modban, a parkoló cirkálókat. Én 80%-on jáccom. A Külső kameranézet, és a nav. térképen látszodó hajósziluett van bekapcsolva könnyítésként.
Hány lövésből lövöd ki a C2-t ? Mert a löszerrel is spórolni kell sztem. :)
Én legalábbis nagyon spórolós voltam amikor összejöttek a rekordjaim. Persze ha végig rossz az idő, akkor az összes löszert hazaviszem, de a small tankernél
kisebb hajóra nem lövök torpit. (kivéve ha egy romboló szívat, akkor megpróbálom kilőni, illetve ha csak 1 romboló véd 1 konvojt. Ez mondjuk már nem nagyon van. )
A gyorsításnál igaz amit írtál, ezért ha a konvoj kb. 20km-en belül van, akkor már nem nagyon szoktam gyorsítani, keresem őket, hidrofonnal, stb.
Nem tudom, hogy ki, hogy csinálja, nekem úgy jött ki a gazdaságosság, hogy a 1KT-nál kissebb hajókat légvédelmivel lövöm ki, a 2kt-at ágyúval, a nagyobbakat torpival. A IX-en "csak" 60db HE van, szóval óvatósan kell vele bánni. Ha nem vivok tüzharcot korvettel (néha szoktam a háat mögül kijönni a vízalól és szétágyúzni, mielőtt megfordul), szóval akkor kb. 10db 2kt hajót kilövök az HE-vel, és még párat az AP-val is. ( abból többet kell egy hajóra lőni )
Kíváncsi lennék, hogy milyen hajókat löttetek ki ágyúval, és hány lövésből, és hová érdemes célozni?
A 2kt-s hajóknál kb. 2kmről kezdem az ágyúzást, nem messzebbről, és kb. 400-500m-re célzok alá, akkor a vízvonal alatt találom el, és attól gyorsan süllyed. -
#9141 Szóri most hirtelen lehet keverem az AOTD moddal :) Abban vannak más konvojok. -
#9140 Aham, nekem legalábbis megy. Nem láttam még ilyet amit irtál. De sok érdekes hajócskával futottam össze mióta feltettem. Azt igérik hogy több katonai konvoj lesz, és nagyobbak a hagyományosak. A mod nélküli cuccal eddig én csak egyszer futottam össze "rendes" katonai konvojjal abban két csatahajó volt (rosszkor rosszhelyen :)) amik kb 25 csomóval mentek, de pechükre előttem át :) Két két szivar megbénitotta őket az újratöltés után meg volt időm rendesen célozni :) egyébként milyen fokozaton játszod, hány százalékon? Ami meg a c2 ágyúzást illeti én szoktam. Nem szeretem a IXeseket, én VIIesekkel megyek :) Nekem nincs annyi torpedóm hogy pazaroljam ha ágyúzhatok is :) Egyébként visszatérve a lát nem lát dologra, szerintem amikor közel ven a hajó és úgy jele hogy na itt az akció, akkor lehet hogy az időgyorsitásnál izgultak el valamit. Pl, ha nagy konvoj jön akkor láthatóan belassul az óra nálam és ilyenkor a vezető romboló igen közel van, Ha leveszem 256 512 körülre akkor rendesen jelenik meg tehát távol és békében van időm periszkópra menni. -
SzLacza #9139 Most néztem a FAQ-t, és láttam, hogy vannak képek a gaméból. Igazán nem dicsekedni akarok, de az ott lévő rekordnak egyszer kétszer több mint a dupláját hoztam. A rekordom, olyan 40 hajó körül van, kb. 170-180KT. Igaz, IXB-vel és nem VIIC-vel. A 80KT már gyér örjárat szokott lenni. A képeket elnézve eszembe jutott, hogy én soha nem lőnék ki pl. ágyúval egy C2-t! Nem tudom, hogy hány lövés kell neki, de 5-8 lövéstől 1 small merchant, vagy egy coastal merchant elsüllyed. Szóval, kb. 15-24 lövéssel hozom ua-t. Ha a C2-nek kevesebb lövés kell, szóljatok! -
SzLacza #9138 Az SH3 world, az müxik 1.4 alatt is?
Én ezt már régebben próbáltam, de tudom, hogy volt vmi gáz vele, igaz 1.0 alatt.
Ja megvan, ha jól emléxem a következő volt:
Kaptam infót egy hajóról, kimértem az útvonalát, sebességét, stb, mentem elé. Hajó sehol. Bakker, gondoltam, hátha gyors voltam, ezért elindultam a hajó útvonalán addig, ahol a jelzést kaptam, hogy hol van a hajó. És bakker ott pihent ahol a jelzés volt órákkal előtte. Aztán a következő hajóval is igy jártam. Azután találtam 3 cirkálót Scapa Flowban, és akkor meguntam a vadkacsavadászatot, és leszedtem.
Ha jól müködik és realisztikus akkor szívesen jáccanék vele. Egy konvojnak szívesen nekimennék, ami hadihajókból áll, de az hogy pl. Scapa Flowban fixen ott van mindig 3 cirkáló, kb. 50-60KT-val, az már nem kihivás. -
#9137 Tenkjú:) Megvalósitom eme modot :)
Kedves Xj700t: Én elsőször felhelyeztem az AOTD-s modot meg az update-jét, majd a sumbsim.com on lévő sh3 world modot. Minek hatására alig tudtam kiparkolni a kocsival, mert mindenki fel s alá közlekedett :) Aztán elkezdtem egy vadonat új gémet (amilyen állat vagyok kielből indulok és fél nap mire őceánt látok :) és akkor már jöttek a konvojban a sok furcsa népek. Például már fogtam két kisegitő cirkálót. Persze ezek lehet hogy egyébként is jöttek volna az újrakezdés nélkül. -
#9136 Konkrétan melyiket kell feltenni az SH3 World modhoz. Próbálkoztam vele, de nekem nemigen éled fel a game :( -
banános joe #9135 Szeva
Van egy ilyen mod a www.aotd-clan.com oldalon "ATLANTIC WOLF EMBLEM MOD"
ez nem az AOTD modoknál van, hanem SUBSIM modoknál van. -
#9134 Jó kis verdának néz ki ez a XVIIes. Bár nem nagy, remélem csinál valaki egy modot amiben a "teszt" tengók is megjelennek :) Ha az Il2be lehet BI-t tenni akkor ide is akarok walter turbinás "reméjjüknemrobbanfő" tengókat :) Apropó, milyen modokat használtok? Én az AOTD félét meg azt a SH3 worldot használom. Meg is volt az eredménye a mikor jöttem ki St. Nazaire-ből majdnem legázolt a Hipper :) Elég szarul néztem volna ki ha letol :) Viszont volt légitámadás, a Hipper kettőt böffentett, és a repülők leestek az égről :) És egy személyes kérdés a végére :) Milyen ábrát viseltek a tornyon? Én a 4 ászt választottam :) Tényleg ahhoz nincs valahol mod hogy több közül lehessen választani? Én nem találtam.
SzLacza : Akár itt is a privát részben, vagy ímélen :) -
SzLacza #9133 Asszem 1 db futott ki csak, 45 április végén. Szóval, nem nagyon volt karrierje szegény XXI-nek.
Zoltang: Kösz mostmár emléxem. A hajtóanyaggal volt gond az XXIV-nél.
A hidrogénhiperoxid nagyon gyúlékony, nagyon veszélyes, hiszen bármilyen egyszerű találat felrobbanthatta volna az egész tengót. Ezért nem eröltették a dolgot.
Gundark: Hol tudunk priviben csevegni ? :) -
mstummer #9132 Hátt az sehogy se alakult ha jóltudom. -
#9131 Ha jól tudom volt ami szolgált a francia haditengerészetnél. Ennél édekesebb volna a háború alatt hogy alakult a sorsuk. -
mstummer #9130 Ajnye...és mi lett velük? Azt tom hogy 2-3db-ot kiállítottak...de a többi? -
zoltang #9129 Pontosabban 120 db lett leszállítva a XXI-ből. -
#9128 Több oldalon azt írják 100 feletti darabszámban lett szolgálatba állítva a XXI-es típus. Ez valós adat ? -
zoltang #9127 A XXI-es átmeneti U-Boot lett volna, amíg a XXIV-es tökéletes nem lesz (és a kistestvére, a "partmenti" XXV is). Már 1936-ban működtt egy 400 LE-s turbina. 1939/40-ben a V80 teszthajó (2000 LE) 26 csomót ért el. A XVIIA (Wk 202) Walter-turbinás (hidrogénhiperoxid-turbina)teszthajóval 1943-tól kísérleteztek, de a hajtómű nem volt sorozatgyártásra érett (gondolom nem volt megbízható stb.).
Tudtommal inkább a bevált VII-es, IX-es családot akarták építették. (Így a bejáratott gyártósorokon tudták nagy számban építeni őket.) Már a "nem annyira forradalmi" XXI-es típusnál is a gyártás komoly logisztikát igényelt, mivel a bombázások miatt a gyárakat szét kellett telepíteni.
Schnee-orgonánál a XXI-re Adalbert Schnee által tervezett gyors-torpedótöltőre gondolsz? Arról nincs képem.
-
#9126 Off :) Ha a 262es idejében meg lett vón kapalálva ahogy elkészült és nem lett volna belőle blitzbomber, elhúzhatta volna a háborút.Egyébként ha jól emlékszem Chuck Yeager menetből lőtte le a 262esét nem?Vagyis nem fel/le periódusban. De sajna amig egy Nowotny kaliberű pilóta leesik vele, addig nem nevezhetjuk jól működőnek.:( Tehát amikor elfogyott az a 160 km plusz akkor nagy cumi lett :) Ami meg a reppencsek megitélését illeti, abban sok minden benne volt :) Gondolj csak a messzerek keskeny nyomtávú futóira. Azt igazi jedi módjára érezni kellett hogy ne rádlizzon be. Ami meg az álmodófegyvereket :) illeti : Minden volt. De. A háború végén amikor se nyersenyag se pénz nem volt már rá. Ki tudja mi lett volna mondjuk a "forgószél ágyúból" vagy a furcsábbnál furcsább ötletekből. (pl Natter mekkora ötet vót, főleg ha nem nekem kell menni először vele :) Vagy a Volksjager a ragaszott szárnyaival :) Azt meg hogy mi alapján itélünk meg egy verdát nekem nem mondd én már 25 éve szimezem :) Persze csak az utóbbi 5-8 évben beszélhetünk a mai szimekről és nem játékokról. Az agincourtit meg elmesélheted, ha akarod privátban:) -
SzLacza #9125 Ha megnézed a PIV-esek tornyát azok is döntöttek voltak. A tigriseknél valószinüleg tecnhológiai problémák voltak, ui. a PIV-ek és a T34-ek is eleinte 76mm-es ágyúval készültek ( az oroszok télleg öntötték a tornyot nem hegesztették, mint a németek ), de a tigrisbe 88m-es ágyút építettek. A nagyobb ágyú okozhatott olyan problémákat ami miatt nem döntött lett a torony, de a párducnál már korrigálták a problémát. Továbbra is fenntartom, hogy nem az oroszoktól lopták az ötletet, sztem.
A tengókat nem rombolók ellen, hanem hajók ellen építették, ezért volt jobb a XXI, mert könyebben tudta becserkészni az áldozatát, mellesleg a rombolók ellen nagyobb eséllyel tudta felvenni a harcot. Mint pl. amit a gyakorlatban is bízonyítottak, hogy egy romboló mögé lopakodva utolérik, hiszen a romboló se hall semmit a háta mögött.
Amúgy abban igazad van, hogy ez csak szimuláció, és nem tudjuk az életszerű dolgokat jól szimulálni ma még, csak az előre létható eseményeket.
Valószinüleg az életben nem tudtunk volna jól helytállni, sztem se.
Ha nem hiszitek mondok egy példát: A stratégiai gamékkal pl. nem lehet jól szimulálni az Agincourti csatát, pedig oktatják a mai napig a stratégiából.
(ha érdekel vkit, akkor elmondom miért, most nem akarom fárasztani ezzel a topicot.)
Továbbra is fenntartom, ohgy minden repülőre igaz, hogy lelövik, a légcsavarosnak csak minimálisan jobbak az esélyei felszállásnál.
Ha belegondolunk a háború végén vetették be az ME262-t, amikor már nagyon sürgős volt, és emiatt a ME262 még kiforratlan konstrukció volt. Szóval, amikor az amcik támadták a repteret( hiszen igy tudták felszállás közben lelőni a gépeket), kb. 600 gépet vetettek be, kb. 300-350 bombázót, a többi vadász volt. Szted mekkora az esélye egy légcsavarosnak egy ilyen szituációban?
Amúgy meg elsősorban a repülőgépeket nem a le- és felszállási paraméterei alapján itéljük meg, hanem a repülési/manöverezési tulajdonságai alapján.
Olvastam, hogy egy ME262 pilóta elmesélt egy bevetést. Amikor az amcsi kötelékeket megtámadta egy század ME262 a szárnyak alatt rakétákkal, akkor kb. 2 tucat négymotorost löttek le, vagy rongáltak meg, asszem negyed óra alatt.
"Az égbolt olyan volt, mintha kiöntöttek volna egy hamutartót."
Dogfight tulajdonságai pedig nemigen voltak, de nem is volt szüksége rá, hiszen simán legyorsulta a vadászokat.
Amúgy az UFOK-ról még. Nem csak a csészealj kutatásban, hanem az egyéb pl. függ. vezérsík nélküli gépekben is élen jártak a német mérnökök. A B2 bombázó alakja is ismerős lehet a régi német gépeket tanulmányozva, nem véletlenül. Ja és a "Szuperágyú" ősével is próbálkoztak sokáig, az ötlet szintén német eredetű.
Szóval a háború előtt/alatt a németek tényleg nagyokat mertek álmodni.
A Walter turbin jól teljesített, de asszem vmi technológiai gond volt vele, ezért nem foglalkoztak vele sokáig. Akkoriban is gond volt, hogy hiába építünk meg vmit jól, azt még sorozatgyártani és kéne jól, és ez bizony nem ment mindig.
Bocs a hosszú off/on/off-ért. -
SzLacza #9124 Igen volt egy náci csészealj program. Később minden nagyobb kormány kisérletezett csészealjakkal az 50-es 60-as években, amiből lett utána az UFO hisztéria. -
#9123 Off :) Ha jól emlékszem van egy olyan is hogy "Náci csoda lenne a csészealj" vagy valami hasonló :) Vgyuri akit tekinthetünk szakembernek, azon volt ott kiakadva hogy csak egymásra irányuló, hivatkozó, irásokat talált, amik erősitik egymást :)
on -
off
Itt van egy kellemes konkurens fórum. A címe: "A második világháboró fegyverzete" megítélésem szerint jópár komoly szakember látogatja rendszeresen ha valakit érdekel a téma érdemes beleolvasgatni.
Még 1 szó az "UFO" -ról. Állítólag volt a fritzeknek egy "csészealj" irányú programjuk, de elég ködösek a témával kapcsolatos írások és semmi konkrétat nem olvastam róla. Én személy szerint nem zárom ki a lehetőséget, de fentartásokkal olvasgatom ezeket. :)
Bocs a hosszú offért. Ha ez irányban szeretnénk diskurálnicsináljunk 1 2. vh-s topikot :)
on
-
#9121 No, kanyarodjuk vissza a vízbe :) Kedves Zoltang, szakmai kérdés : A XXIV es tengókra miért nem kötöttek szerződést? Azzal a Walter turbinával nem tűnik innen rossznak :) No meg nincs képed a Schnee-orgonáról? -
#9120 "Amúgy meg nem csak a 262-re igaz, hogy le és felszálláskor vadkacsavadászat van, hanem MINDEN REPÜLŐRE igaz!"
Hm. Egy hagyományos légcsavaros vadász, ilyenkor behúzza a fékszárnyakat, maxra állitja a légcsavart, és ha van üa-ja felveszi a harcot a valószinűleg magasból, tehát nagyobb sebességgel támadó géppel. Kihasználja azt a lehetőségét hogy kisebb ivben fordul mint a támadó. A 262es ezt nem tudja mert a dogfight tulajdonságai jelentősen gyengébbek a felépitése miatt. Ja és bejön a turbina azon gyengesége hogy hirtelen gázkor lángrakap. :) De mielőtt a vád érne elismerem a német tervezők munkásságát, főleg Dr Alexander Lippisch-ét. Azért egy 900-al bemutatózó vitorlázógép már önmagában elismerésre méltó teljesitmény. Főleg ha hozzávesszük azt hogy ez a 30as 40es években volt. Ő mert nagyot álmodni :)
-
#9119 "Milyen egyszerű a megfigyelés, hogy egy páncéllemezt merőlegesen találunk el, akkor kilyukad, ha meg döntötten, akkor lepattan a lövedék. Nem kell nagy észkombájnnak lenni, hogy az ember erre rájöjjön!"
Valóban :) És a Pz VI osok miért készültek egyenes páncéllal? :) A Pz VIb nél jelent meg a döntöttpácél torony, de az meg akkora batár volt hogy a Tempestek meg a Typhoonok kiszúrták egyből. Ami meg a 34est illeti, tudod jól ha olvastál pár könyvet a páncélosokról (most nem a "népszerű" irodalomra gondolok mint a "legyőzhetetlen Messerschmitt" :) hogy a németeket eléggé meglepte a megjelenése. Bár ha megnézi az ember közelről hihetetlenül néz ki :) Olyan mintha fröccsöntve lenne valami gyerekjáték :) Viszont kétségtelenül hatékony jószág volt. Nos ami azt SH3mal való játszást illeti, azért realisztikus módban nem kapsz el te olyan sok rombolót hagyományos torpedókkal. Olyan van hogy (mint az életben :) valamely kapitány meg akar halni és nem cikkcakkol.Meg szerencséd is lehet. De egy rádpengető rombolóval, ami egyenesen jön hogy legázoljon, kevesen vártak nyugodtan hogy "fejlövést " alkalmazva kinyirják. Zoltang biztos tud neveket akik bevállaták :) De ha nem jött össze akkor annyi. Noha a konvoj commodore-k határozottan felléptek a legázolás ellen, mert a gázoló hajó maga is komoly sérüléseket szedhetett össze, de a sebességge mindenesetre jelentősen lecsökkent. Zoltang elvtársam (vagy legyen inkább a stilszerű "kamerád" :) Igaz, de ne feledjük azt sem hogy amikor megkapták az első világháborús rombolókat kőkeményen megfizetették velük az árat az ámerikaiak. Például Diego Garcia-val :) Meg ugye Roosevelt létrehozta azokat a "védelmi zónákat" ahová nem mehettek volna a német tengók. Ha jól emlékszem a Greer rombolóval áltak le először pofozkodni :) Ja meg még annyit hogy hiába játszun realisztik módban az SH3mal, attól még nem biztos hogy az életben is boldogultunk volna. Mert szép dolog a szimulátor, de nem a valóság. Mert nem hiszem hogy jobbak lennénk Priennél vagy Otto Kretschmernél. :) Mondjuk ez utóbbinak szerencséje volt, és élhetett 1998-ig. -
mstummer #9118 Kicsit off: az első linken ugyebár a német csodafegyverek vannak...de ha lejebb görgetem UFO-kat látni SS jellel meg német kereszttel...kicsit megzavarodtam tőlök,valaki aki tud németül leirhatná h mik is azok...akár egy megfelelőbb topicba...csak azt kérem jelezze.Thx :) -
kiskorúbézoltán #9117 Bazz , ezt nagyon benéztem ...
kiskorúzoltán -
#9116 Azért kell 30 méterre emelkednie a nuki tengonak, hogy fogja a rádiójeleket....
Nem a snorkelről volt szó. -
kiskorúbézoltán #9115 30 m ??? Max feleakkorának gondoltam a képek alapján a snorkelt ... -
SzLacza #9114 Köszi Zoli.
Amúgy itt arra gondoltam, amit írkáltak: kaucsuk snorkel, és egyebek. Ma már egy tengó hónapokig lenn tud maradni a víz alatt, "csak" 30m-ig kell feljönnie, hogy tudjon idönként kommunikálni. Bár 90 napnál tovább nem szabad egyfolytában, mert a személyzet nem bírja a pszichikai nyomást. Szóval mindezt azért tudja, mert ugye nukleáris meghajtású.... -
#9113 "Amúgy az az 1 db XXI, amelyik kifutott május 3, vagy 7-én asszem, becserkészett egy rombolót és hátulról 800m-re megközelítette. A célkordinátákat megadták, és aztán elengedték a hajót. Csak azért nem lőtték ki, mert már 2-án befejeződtek a harcok a szárazföldön nagyrészt, tudták, hogy vége a háborúnak, és semmi értelme nem lenne kilőni. A kapitány nem volt náci szerencsére. Mindenesetre a hajónaplóban feljegyezték az esetet, hogy igy demonstrálják a hajó képességeit.
Ennyit az XXI-ről. Ja meg, hogy tényleg az összes fejlesztés ezután ebből indult ki. A felmerülés problémáját meg ugye megoldották a nukleáris hajtómüvekkel."
SzLaczának igazat adok ebbe!Mondjuk az ucsó mondatot azt nem tudom de,biztos.