11357
-
#9192 Hmm... a játékban van Type VI és Type XI? Egyikkel se találkoztam még... -
#9191 Én a VI-es tipust szeretem a legjobban!Igaz kevesebb torpedó fér bele mint a XI-be de,sokkal gyorsabban manőverez és,merül. -
#9190 Nem ad hatótávolságon kívülit. -
#9189 Azt nem tudja valaki, hogy attól függően adja-e a célkörzeteket, hogy milyen típussal mész (VII-nél közelebbit,IX-nél messzebbre levőt)? Ki melyik típust ajánlja? -
#9188 Kis hangulatjavítás;) http://ingeb.org/Lieder/ubootlie.html -
#9187 Szerintem meg nem olvastad a FAQ-ot . -
#9186 hy!
lenne két kérdésem:
-hogy tudok multiban játszani?
-modokat, patcheket honnan, hogy?
olvastam a faqot. jah és nem erdetibe van meg! -
Khaosz5 #9185 PanzerWolf,
megadod az ICQ számod? Vagy aki jön multiba .... -
Khaosz5 #9184 Megvan az ICQ számom: 208425724
Kereshettek Silent Multi ügyben.... -
Khaosz5 #9183 Már töltöm za iCQ-t -
banános joe #9182 egyetértek -
catyus #9181 Javaslom az ICQ használatát!
-
Khaosz5 #9180 Hali, na akkor 6 körül gó attack Khaosz lesz a tengeren !!!!! -
bakker #9179 Hali
Én jövök Khaosz néven leszek. 3. nak
Hol találkozunk ? IRC STB ???
-
#9178 6-7 körül lesz multi.Eddig 2-en vagyunk Catyussal.Hard vagy realistic akit érdekel majd! -
#9177 Látom senki. -
#9176 Van valaki?Multi? -
#9175 Mediamarkt, Saturn ;) (Vagy csak simán "PC Geschäft" kiírást keressen) -
#9174 Nem tudtok mondani Münckhebe egy játékbolt címet?Haver kint van éppen és meg akarom vele nézetni a Silent Hunter III-t.Elvileg a kinti az szép dobozos verzió,és nem ilyen gagyi dvd tokos mint nálunk.ha valaki tudna megköszönném! -
#9173 Holnap okés a multi nekem.
Reggel délelött 11 környékén? -
banános joe #9172 Szeva.
Az ubi.com-on reggelj ne a játébol.
A név lehet bármi de a jelszónak kell tartalmaznia betüt és számot is.
ÉS a cookie-kat is engedélyeztetned kell különben nem tudsz reggelni.
A többi részét pedig értelem szerüen töldsd ki mail cimed stb..... -
kitt2000 #9171 sziasztok. segitenétek az multiplayerben hogy kell kitöltenni a jelentkezési lapot mert nem tudok rá válaszolni . szeretnék magyar játékosokal multitzni segitenétek már elolvastam a FAQ. -
SzLacza #9170 Hogyhogy hol? A vízben. -
SzLacza #9169 Köszi. Én is pont tőle olvastam utoljára. -
ottar #9168 Köszi!
Tökjó leírás. John Keegan A Csata arca című művében van egy elemzés többek között erről a csatáról is. (a fickó Sandhurstban tanít (ha jól emlékszem).
Üdv.
O.
-
bakker #9167 Jó jó értem, de hol vannak a torpedók, meg a tengeralatjárók. -
#9166 És most uraim, engedve a közkívánatnak jöjjön az Agincourti csata személyesen, csak most csak önöknek SzLacza úr tolmácsolásában :
Naszóval, akkor elmesélem miért nem lehet mindent szimulálni.
Nem egy nagy durranás a történet, csak emberi vonatkozásai is vannak.
Nagyvonalakban: Az angol király Franciaországban kobórolt a seregével. Kb. 6000 ijásza volt és kb. 1000 lovagja.
A francia sereg kb. 15000-30000 lovagból/páncélos katonából állt. ( ezek kisebb része volt lovas, a többség kétlábon támadott. ) Volt még vmennyi ijászuk is, de elenyésző mennyiségben ha jól emléxem.
A franciák meg akarták akadályozni, hogy az angolok a eljussanak az angol kézen lévő Calais-ig, meg akarták verni őket. Tehát ők voltak a kezdeményezők, a támadók.
Az angolok át akartak kelni vmelyik folyón(nem tudom a nevét fejből), és a franciák elállták az utat, nyilvánvaló volt, hogy a csata elkerülhetetlen.
A britek egy kisebb dombon álltak, és mivel esett az eső, a talaj teljesen felázott. A franciák a dombbal szemben kissé alacsonyabban mint a britek.
A csata:
A két sereg felállt egymással szemben, de a franciák nem akartak támadni.
Az angol király parancsba adta, hogy az ijásszoknak 1m, 1,5m-es karókat kellett csinálniuk, amiket szabálytalan sorrendben leszúrkáltak a földbe, hogy a francia lovasság ne tudja lerohanni őket. A karók felnyársalták volna a lovasokat, és ha nekiállnak manöverezni a karók között, akkor ezt csak lassan tudják megtenni, akkor pedig oda az elönyük a sebesség.
Mivel a terep keskeny volt, ezért bekeríteni/átkarolni nem lehetett az angolokat, két oldalt erdő volt. A széleken az ijjászok álltak, középen a lovagok álltak gyalogosan. ( a király is! ) Lovasságuk nem volt.
Ezután az ijjászok kivonultak a csatatér elé, lötávolságon belülre, és lödözni kezdték a franciákat, ingerelték őket, hogy kezdjék el a csatát. Nem okoztak komoly veszteségeket, hiszen azok talpig páncélban voltak, egy két nyílvessző elvétve ha okozott vmi sebet. Ennek ellenére a franciákat sikerült felingerelni. Senki se szereti ha lődöznek rájuk.
A lovasok lóra pattantak, és elkezdtek vágtatni az ijjászok felé.
A támadó lovasság, amint az ijászok hathatós hatótávolságán belülre kerültek, gyilkos nyílzáport kaptak, (ezek már célzott lövések voltak), és a többséget le is lötték,
a többi megfordult, és megpróbált elmenekülni, ami nem nagyon sikerült, mert egy részük a felázott talaj miatt felbukott, a többi összekeveredett a gyalogsággal.
Közben a francia gyalogos lovagok is elindultak a brit állások felé.
A francia gyalog menet látván a lovasok bukását méregbe gurultak, és megpróbáltak üvöltve rárontani a pihent ellenségre. Ez egy kiabáló rohanni próbáló hosszú oszlop volt. Nos talpig páncélban a felázott talajon egymást taszigálva, mire dombnak felfelé lefutották azt a kb. 600-800m-t elfáradtak. A franciák a az angol király felé meneteltek. A széleken a lelödözött lovasok voltak. Mire a francia gyalogság odaért az brit ijászok újra rendezték a soraikat, és oldalt előrefutva megint gyilkos nyílzáport zúdítottak a franciákra két oldalról.
Amikor összecsaptak az angolok ritkábban álltak mint a franciák, ezért nekik volt helyük a kardviváshoz. A franciáknak nem. Teljesen elfáradva, szorosan lögdösödve kerültek az friss ellenség elé. Mondani se kell, mészárszék volt. Ugyanis a hátsó sorok mive nem tudták mi történik elöl csak a csatazajt hallották, tolták előre az elöttük állókat. Igy azoknak esélyük se volt a menekülésre. Egy idő múva már az is gond volt, hogy a saját elesett/megsebesült bajtársaikon kellett keresztül masírozniuk a franciáknak. A mészárlás elöl folyamatos volt. Ettől pánik tört ki a franciáknál. A hátsó sorok előre szerettek volna menni, az elsők, pedig menekültek volna.
Teljes volt a franciáknál a káosz. A széleken menekülni próbálókat, és a szélső embereket, a lovas sebesülteket, vagy a nyílzáportól megsebesülteket az angol ijászok az állásaikból kiszaladva, egyszerre többen letámadták, kardokkal, botokkal, törrel, amilyük éppen volt, és agyonverték. A franciák megpróbáltak elmenekülni, de az ijászok lévén gyakorlatilag nem volt páncéljuk sokkal gyorsabban, könnyebben mozogtak, írtózatos pusztitást végeztek a franciák között.
Szóval, miért is nem lehet szimulálni? :)
1. Az ijászok a karókkal megakadályozták, hogy a lovasok le tudják győzni őket. Sőt a lovasság jelentős részével végeztek.
2. Az emelkedős, felázott terepen terepen páncélbanrohamozók elfáradtak, és a hátsó sorok tolták a brit kardok elé a bajtársaikat. ( ez még önmagában szimulálható lenne. )
3. A brit ijászok nagyon sok lovagot megöltek néhány méterre a bajtársaiktól, ez nagyban demoralizálta a többieket. A könnyű ijászoknak elvileg semmi esélyük sem lenne a nehézpáncélzatú lovagok ellen, a valóságban azonban, egyszerűen felborították a nehézpánélzatú lovagot, és a páncél résein egyszerüen leszúrták, vagy szó szerint agyonverték a lovagot. A páncél olyan nehéz, hogy egyedül nem tudtak felállni, ezért volt végzetes egy könnyű sérülés is. A könyebben sérültek/harcképtelenek is meghaltak, mert a többiek a csatasorban átmentek rajtuk, vagy az ijászok mészárolták le őket.
4. A franciáknál a hadvezetés nem a helyzet magaslatán egyszer sem a csata alatt, inkább voltak csőcselék, harcolni akaró, parancsoknak nem szófogadó csürhe, mint hadsereg.
A mennyiségi túlerő ellenére elsöprő győzelmet arattak a britek. A franciák kb. 8000-10000 embert veszítettek, ebből kb. 5000 volt a nemes. A brit veszteségek, kb 100! fő volt. Amúgy ha komolyabban érdekel, a neten részletesen is le van írva sztem.
Hát ennyi. -
#9165 -
#9164 Van már a játékhoz teljes magyarítás ami működik a legfrissebb patchel? -
catyus #9163 Sziasztok!
Elkezdtem foglalkozni a weboldallal amit a goauds idő hijján hanyagol, de én se leszek szupergyors de képek és mindenféle ötletek már jöhetnek.
E-mail cím alul.
Multi mikor?
-
catyus #9162 A cím kéne!
-
gallhun #9161 thx -
bakker #9160 Azt hiszem van DVD-s patch meg CD-s patch ha minden igaz -
bakker #9159 Hát én úgy csináltam, hogy a DVD-s vezió volt és simán felraktam a patchet. Utána meg a cracket...
-
gallhun #9158 sziasztok! 1 kérés, lehet én vaok a hülye de nem bírom az 1.4es pacsott felrakni. felvan telepítve a nem eredeti játék a crack nincs felrakva. innen hogy tovább?help! -
#9157 SzLacza nincs még icq-d????Akkor tessék letölteni de,hamarjában!
bakker nekem eddig okés a multi szombaton.
Catyus szabad vagyok szombat(barátnő bulizik a barátnőivel).
Majd még írok,mert közben változhat valami. -
bakker #9156 Köszönöm a válaszokat.
Hát engem nagyon érdekel a multi.
Szombaton felnézek, hátha összejön a party.
Lehet valahonnan multiplayer pályákat letölteni?
Már egy csomó game-ben ben voltam de szerintem nekem nem töltötte át mert nem tudtam creálni azokat a pályákat,,,, -
banános joe #9155 Szeva.
Ez a video eddig is volt, már mint ha az intro videora gondolsz mert az nem uj,elötte is volt már. -
banános joe #9154 Üdv.
Egyébként másolt játékkal is lehet multizni mert az 1.4b patch-hez van törés
De mondjuk az eredeti az a biztos.De azért a másolttal is lehet nyomulni a multiba. -
#9153 Röviden a preciziós célzás.:
- 1000m-en belül kell lenned
- Megfelelő szögben kell álnod a hajóhoz képest (kb.: 10° és 350° között)
- Elárasztod a torőpedót (Q), bejelölöd a kedvenc kockád, (motor, hajtás, hajógerinc, üzemanyagtartály) ENTER azt csókolom :)