11357
  • Seaweed
    April Fool !

nagybetukkel.....magyarul aprilisi trefa....
  • zoltang
    First Look Silent Hunter 4
    Sub Action in the year 2050!

http://www.subsim.com/news/2006_aprilfool.htm

Ez mi akar lenni?
  • Tuvok #9350
    Nálam is németen van ...
  • PanzerWolf
    Nekem nem csinált semmit se az 1.4.Ugyanúgy ezekkel a billentyűkkel kanyarodom.Amúgy valaki azt mondta,az AOTD modba,hogy ALT+ ENTER a torpedólövés.Ennek tök örültem is mindaddig míg ki nem próbáltam.Nekem ugyanúgy Enter simán.
  • Pluskast
    Tanúlj meg németűl és akkor nincs gond
    Mondjuk én élből az alap játékban is németre raktam mert az úgy élethűbb, meghát beszélem is a nyelvet:) (csak teljesen halkan jegyezte meg)
  • Tuvok #9347
    Valaki nem tapasztalt olyat, hogy az 1.4b nodvd crack felrakása után 1-2 billentyűbeállítás átkerült máshová ?
    Az élesen balra és jobbra gombnak a [ és ] gombokon kellene lenniük, ehelyett most az é-n meg az ó-n vannak .
    Felraktam egy mod-ot is, de annak nem kellene érinteni a dolgot, csak a tengeralattjáró belsejére vonatkozó dolgokat tartalmaz, így a crack-re gyanakszom .
  • Tuvok #9346
    585-en vannak regisztrálva a fórumukon ha a sztaki szótár nem csal, nem hiszem, hogy mind német . A hivatalos-, és a subsim fórumon is van saját topikja a modnak és a klánnak, ha ez mind nem volt elég ahhoz, hogy megcsináljanak egy angol verziót a honlaphoz, és gondolom maga a mod is tök német, ezért felhagytam vele, akkor nemtom mi kellene még nekik .
    Egy php alapú portálhoz pedig egy angol nyelvű plugint telepíteni kb . 1 percbe telik, a regisztrációs formulán pedig mindenki kiválaszthatja a neki ideális nyelvet .
    Ez tipikus német felfogás, hozzájuk kell alkalmazkodni, ők nem hajlandó máshoz, ez régebben Battlefield-es időkben is tapasztaltam, minden nemzetközi listán (clanbase pl .) szereplő klánnak jóformán kötelessége volt legalább egy angol nyelvet telepíteni a honlapjához és a fórumához, főképp az elérhetőséget miatt, hát a németek ezt nem tették meg, nekik még a játékstílusuk is kirívó volt, ami nem volt tiltva hivatalosan, de etikailag szemét dolog, ők szemrebbenés nélkül használták ki . De ez már más tészta .
    Szóval bocs, de nekem nincs ingerenciám a németek által kiadott dolgokhoz .

Ha valaki használ az aotd mod-on kívül valami használható, értelmes, és ANGOL nyelven is elérhető mod-ot, amit érdemes kipróbálni, légyszi adjon egy linket .
  • SzLacza
    A hangokat sztem könnyü kiszedni, a \data\sounds könyvtárban vannak. Most az AOTD-ban lévőket lementem máshová, aztán elkezdem összehasonlítani az eredetivel, és ami tetszik azt kicserélem. Ilyenkor jön jól a JSGME, mert az meg lementi az eredetit, és egy mozdulattal cserélhető a mod. Ezzel szoktam a modokat pakolni, mert ezzel könnyű visszacsinálni, ill. eddig könnyü volt, de most ezt az AOTD modot nem tudom uninstallálni, valszeg újra kéne telepítenem a gamét. Ehhez most egyenlőre se kedvem, se időm.

Tuvok: Köszi, akkor megnézem azt a config fájlt.

Amúgy nem védeni akarom a németeket, de sztem a németek elsősorban maguknak csinálták, és valszeg nem gondolták, hogy népszerű lesz a dolog, amúgy meg sztem nekik sincs energiájuk még plussz a fordításokra is. Igazándiból kritizálni könnyű (én is szidom őket, mert nincs uninstall), de megcsinálni, sokkal több energia. Ezt azért vegyük figyelembe.
  • PanzerWolf
    Jó lenne kivenni a hangokat de,nem értek hozzá!Igen ez sajna a nagy baja,hogy a torpedók elöbb megjelennek.Amúgy a füst is szebb lett,meg ha rongálódik a tengó akkor,füstöl...stb.Ezeket szerintem tök jók!
  • Tuvok #9343
    De a németek nem így gondolják ...
  • bgabor
    Tényleg elég gáz. Nem tudom miért nem jönnek már rá, hogy az angol a világnyelv, nem a német.
  • Tuvok #9341
    Mondjuk elég cikinek tartom, hogy egy ilyen hangvételű mod-nak nincs angol honlapja, leírása ... :(

StormConditions bejegyzés az uboat.cfg-ben, ezt most hirtelen a javításlistából vettem, hogy hol kell keresni a fájlt csak otthon tudnám megmondani, asszem minden tengónak külön van ilyen configja .
  • SzLacza
    Elhiszem, hogy szivesen kiprobálnád, sajnálom, hogy nem tudod. :(
    Ja, még a skineket is lecserélte, volt ami tetszett, volt ami nem, de a játékbenetbe való belenyúlást nem szeretem, ez indokolatlanul könnyebbé teszi a játékot.
    Amúgy hol lehet a szélerősséget átállítani, mert a 10m/s az szerintem korrekt beállítás, biztos nem csak teljes szélcsendben használták az ágyúkat.
    Ilyen moddal még nem találkoztam, tucc segíteni ?
  • Tuvok #9339
    Szivesen kipróbálnám, de a letöltésig se jutottam el :D

Az ágyúkat simán átírhatod, hogy milyen szélben használhasd, nem kell mod hozzá, de ez biztos nem új .
  • SzLacza
    Nekem az AOTD moddal a köv. problémáim vannak:
    1. A víz csúnya fekete és sürü lett. Lehet, hogy élethű, de csúnya.
    2. A fejlett torpikat hamarabb kapod meg mint az eredeti gaméban. (sztem ez csalás).
    3. Vannak új hajótípusok, 17KT-val. Ezzel szintén irreálisan nagy eredményeket lehet elérni.(sztem ez is csalás.)
    4. Én pl. uninstallálni szeretném az AOTD modot, és nem tudom megtenni valszeg, csak ha ujratelepítem az egész gamét.

Bár volt 2 pozitiv dolog is: 10m/s hullámokig lehet használni a légvédelmi és a fedélzeti ágyúkat. És a hangok jók lettek, azokat asszem kiszedem belőle, és felrakom az eredeti gaméba.

Szóval gondoljátok meg mielött felrakjátok a modot.
  • Tuvok #9337
    német, hurrá
  • Pluskast
    Kb egyforma mindegyik. Minden esetre felraktam, de lehet, hogy nem jól tettem. Épp periszkóp mélységbe mentem le, hogy megtámadjak egy britt teher hajót fel akrtam tolni a periszkópot erre behallt az egész game. Ilyet még sosem csinállt pedig jó ideje meg van. Ráadásúl 65000 tonna hajóteher úszott el a semmibe mert kivágott és nem volt mentés....
  • PanzerWolf
    Pluskat:na ezt nem tudom.Nézd meg a méretét nekik.Szerintem a legnagyobb a legjobb ha van ilyen.A többi csak csökkentett,röviditett fajta.Ez scak tipp.
  • Pluskast
    Bocsi ez a Living moddra vonatkozott:)
  • Pluskast
    Hadd kérdezzem meg, hogy a download szekcióban 3 fálj van. Mind a 3-at le kell szedni?
  • atyka
    Köszönöm!
  • PanzerWolf
    MIndenki más modaokkal játszik.valakinek csak az 1.4-es patch van fent.Nekem még ez mellett az AOTD.
    http://aotd-clan.de/phpkit/ innen töltehted le.Bal oldalt a downloadnál.Vannak még patchek is ott pluszba de,ez tartalmaz ahogy tudom többet is.
    A 3. kérdésedre nem tudok sajna válaszolni(segiteni).
    gyere jelentkezz be ide,itt biztos tudnak segiteni:

www.silenthunter3.hu

A fórumba külön kell regisztrálnod.Oda belép és ott felül.Ami bal oldalt van regisztráció az a taglistához van,meg a dicsőségtáblához.
  • atyka
    Ja, három...
    3.: Mely portokat kell engedélyezni a routeren, ha hostolni szeretnék?

Köszi!
  • atyka
    Sziasztok, két kérdésem lenne:

1.: Mi ez a mod, amivel játszotok?
    2.: Hol lehet hozzájutni?

Előre is köszi!
    a
  • Tuvok #9328
    Gihi, aranyos :)
  • PanzerWolf
    Bejön nekem is már.
    Megvan a végleges domain nevünk!

www.silenthunter3.hu
  • zoltang
    Nálam bejön.
  • PanzerWolf
    Nem jön be az oldal.
  • zoltang
    Mi ez valami regény?
    http://www.oficeandsteel.com/index01.htm (forrás: http://subsim.com/)

Letölthető az oldalról egy "kis" (115MB) animáció: Of Ice and Steel Video Trailer.

• zoltang
    Egy évvel az "eredeti progi" megjelenése után, magyarosították ...
  • PanzerWolf
    A Pcdome oldalán az SH3 6990ft ha valakit érdekel.Ja,és magyar felirattal!!!
  • PanzerWolf
    Nekem is mod van fent.Ugyhogy sajna nem tudok segiteni.
    Gyertek ide:

http://silenthunter3.abkant3000.hu/menu/oldal.htm
  • Tuvok #9320
    Hát igen, változnak az idők
  • SzLacza
    Szívesen segitenénk, de sztem itt mindenki moddal jáccik.
  • Tuvok #9318
    Köszi, ezekszerint rakhatom újra
  • Goaulds
    Ma multi
    20:20 kor inditom a servert
    Name: HUNter
    Jelszó: 12345
    GYertek, legyünk minél többen
    SH3
  • Tuvok #9316
    Lenne egy kérésem vkihez, akinek nincsenek fönn mod-ok, mindegy hogy tört vagy eredeti a játék, lényeg, hogy az interior fájlok érintetlenek legyenek .
    Kellene pár fájl, mégpedig :

\data\Interior\NSS_Uboat2\NSS_Uboat2_CR.sim és NSS_Uboat2_CT.sim

\data\Interior\NSS_Uboat7\NSS_Uboat7_CR.sim, NSS_Uboat7_CT.sim és NSS_Uboat7_RR.sim

\data\Interior\NSS_Uboat9\NSS_Uboat9_CR.sim, NSS_Uboat9_CT.sim és NSS_Uboat9_RR.sim

\data\Interior\NSS_Uboat21\NSS_Uboat21_CR.sim, NSS_Uboat21_CT.sim és NSS_Uboat21_RR.sim

11 fájl, összesen 200 kbyte, zip-ben negyede, tehát mailben elküldeni nem ügy, fontos lenne .
  • Tuvok #9315
    Van olyan mod mostanában, amit érdemes használni ?
  • PanzerWolf
    1.4-hez nincs még magyaritás?
  • xj700t