11357
  • PanzerWolf
    Igen ez az köszi!Már tök kíváncsi vagyok rá!
  • Tuvok #9391
    According to the German war sources only 2 aircraft were shot down by U-flaks (and some damage inflicted on others) in 6 U-flak missions (3 by U-441, 1 by U-621, U-953 and U-256).

Namost ha ez igaz, vagyis az U-flak-ok összesen 2 repülőt lőttek le, akkor vajon a többiek mennyit ? :D
  • Tuvok #9390
    Számomra egyhényszólva irreális, hogy egy himbálódzó tengeralattjáróról 1-2 komolytalanabb légvédelmi csúzlival lelőttek egy batár nagy Liberator-t, amikor az vízibombák hadát vitte magával, és egy fordulóval ledobhat 6-8-at is a hajóra . Amelyik kapitány fennmarad és megpróbál harcolni, az öngyilkosságot követ el; vagy lukassá lövik a kisebb gépek a fedélzeti személyzetet a gépágyúkkal, vagy az első fordulóban darabokra robban a hajó a vízibombáktól .

Persze a játékban én is előszeretettel maradok fenn ha tudok, és lövök le 10-12 repülőt egymás után, mert tudom, hogy a bombáik úgysem találnak el, ha meg igen, újratöltöm a játékot . Az életben nem így volt, ha repülő, akkor alarm .

Egyedül az U-flak-ok aprítottak le pár repülőt a Vizcayai öbölben, de az nagyon kevés volt, hogy azt a 99,9 %-os lemerülési arányt elmozdítsa, nem véletlen alakították vissza szélsebesen azt a néhány (7 ?) U-flak-ot eredeti állapotába .
  • zoltang
    Subwolves
    http://www.subwolves.com/

Készülget, csak lassan.
  • zoltang
    Hmm hmm... Azért ez nem igaz, hogy 99.99%-ban lemerültek. Volt olyan parancs/ tanács is, hogy maradjanak a felszínen és harcoljanak. Nem egy-két Sunderland, Catalina stb. bánta. Csak a 1944-45-ben a levegő-tenger (föld) nemirányított rakéták, a Liberatorok, MAC hajók, fejlettebb ASV radar stb. fordította meg döntően a helyzetet az U-Bootok kárára.

Irodalom: pl. Normann Franks & Eric Zimmermann - U-bootok harca a repülőgépekkel szemben, Hajja és fiai knyvk. 1999.
  • PanzerWolf
    Erről a stratégiai U-boot-os dologról semmi hír eddig?Nem tudom mi a neve?
  • PanzerWolf
    Igazat adok teljes mértékbe!Így volt bizony.Nem sok repülőt löttek le!Én is keveset a játék alatt míg végigvittem.Álltalában C gomb volt.
  • Tuvok #9385
    Hát menj arrébb kicsit, ne a partok közelében mászkálj .
    Egyébként meg 99,99 %-ban lemerültek a tengeralattjárók harcolás helyett repülőt látva, őszintén szólva igencsak utána kéne kutatni, hogy egyáltalán lőtt-e le U-boot repülőt ... még a neves U-flak-oknak is annyi hasznuk volt, mint pisálásnak az erdőtűzben, a legelső U-flak-on kifutása után fél órával egyetlen angol repülő (nem emlékszem a típusára, talán Hurricane) olyan mészárlást rendezett, hogy a hajóorvos volt az ideiglenes kapitány, míg a hajót visszavontatták a kikötőbe ...
    A repülők 2x annyi tengeralattjárót süllyesztettek el / tettek harcképtelenné, mint a rombolók, ennek is nagy részét a Vizcaya-i öbölben, és az Északi csatornán .
    Szóval repülőt látsz -> C

Szvsz annak a fele semleges hajó lehetett, egy Pliner-ért eleve több járna, de gondolom jenki volt ... :D
  • Sippie
    már 40-ben vagyok, de pl elég sokszor futok repcsibe, ha angol partokhoz érek, és hogyhogy nem véletlen az időjárás is hirtelen storm lesz, hogy vissza se tudjak lőni. Azért egy 40-es vadászgépen se nagyon hiszem hogy radarokkal volt ellátva. Nem véletlen voltak kifejezetten éjszakai vadászrepülők (amik 2-3 személyesek, és néha 2 motorosak voltak) szóval a látási viszonyok ha igen szarok, akkor az ilyen hurricaneknek nem kéne nagyon repkedni.
    Olvasgattam a FAQ-t és látom hogy több torpedo van az IX-eken, de ha ezért cserébe amcsikig kell elhajóznom és vissza... hááááát... :) Bár ha nyugatfranciaországban van a bázis akkor még úgy ahogy.

Hát speciel az 59ezer tonnát, azt az angol partoknál szedtem össze, és convoyt is támadtam, passanger linert is kilőttem... mégis 308 renown-t kaptam. Na mind1
  • Tuvok #9383
    Ja értem
  • PanzerWolf
    VIIa
  • bgabor
    Értelemszerűen az egyes flottáknál csak a náluk használt hajók közül válaszhatsz. Ha IX típust akarsz, olyan flottához kell áthelyeztetned magad ami olyat használ. Mint például a Lorient bázisú flotta, ami 1940 végétől elérhető.
  • Tuvok #9380
    Mármint melyik "alap" típusról ?
  • PanzerWolf
    De most az alap tipusról beszéltem.Az meg elöbb volt mint a IX-es.
  • Tuvok #9378
    Hol mászkálsz te '39-ben, ahol repülők vannak ?

Ha olyan keveset kaptál, az enyhészóvla irreális, gyanítom nem kíméled a semleges hajókat sem . Később ha lesz rutinod, nagy tankhajót is el tudsz süllyeszteni 1 torpedóval, 100%-on 340 pont jár egy tankerért, 240 renown egy C3-ért, szóval ha tommy hajót lősz, akkor azért kapsz is rendesen .
    A IX/B 'nagyjából' egy időben készült el a VII/B-vel, a VII/C '40 végén jön, a IX/C asszem '41-ben .
    A fő különbségük a hatótáv, a VII-esek Anglia és Gibraltál környékén tevékenykednek, a IX/B eleinte az Azori szigetekhez jár, majd az USA partjaihoz, később vissza az Azori szigetekhez, a IX/C először Kuba és Tahiti környékén, majd kb . '42-től Dél-Afrika partjainál kap célterületet .
  • PanzerWolf
    XI=IX
  • PanzerWolf
    A XI-es tipus nem volt elöbb mint a VII-es!Az meg,hogy eladd a tengeralattjárót eléggé hülyén nézne ki.Ez nem egy eladok veszek tipusu game!A vételt is úgy fogd fel,hogy van nagy hírneved és cserébe adnak új tengót,meg rá felszerelést.Amúgy Liberator,meg Catalina vadászott tengókra.Kisebb viharba a repülők támadtak.Nekem nem volt olyan,hogy tök nagy viharba támadtak volna amúgy.Mármint az 1.4 patchbe.
  • Sippie
    Jah, kicsit összevissza írtam... nah mind1 :D bocsi, késő van :D
  • Sippie
    Hát azért ez sima vadászgépen akkoriban még nem sok radar volt. Hát Liberatorral és Catalinával sem futottam még össze... mondjuk nem tudom mennyire vadásztak a nahézbombázók tengeralattjárókra De azért a vadászok már nem röpködtek olyan vígan, és radar sem volt rajtuk... 39-ben.

nem is akartam megvenni az új típust, de gondoltam ha el lehet adni a másikat miért ne. De egy 39-es típus gondolom 45-ben már nem sokat fog érni. Így is a torpedok fele besül, viharban se ágyú se semmi, egy C3-hoz 2-3 torpedo kell. most sikerült 59ezer tonnát fenékre küldeni, de csak 300-at kaptam 49% realismus mellett. Nah mind1, a IX szerinted milyen típus? Arra még beruháznék, ha jobb, de még nem kaptam meg, pedig elvileg előbb volt mint a VIIC, az meg már megvehető.
  • Tuvok #9373
    Viharban a tengeralattjárók akár 60 fokot is megdőltek, össze-vissza himbálóztak, a hídörség ki volt kötözve a korláthoz, állni alig lehetett, nemhogy közlekedni a fedélzeten, ágyúzásról nem is beszélve ...
    A célzás már 15-20 fokos ide-oda dőlés mellett is igen nehézkes .
    Egy Liberator vagy Catalina pedig simán boldogul viharban, sőt a radar kifejlesztése után kifejezetten szerettek rossz időben, ködben közlekedni, elvégre a lokátoros bemérésenek az időjárás nem gátja, szemben a tengeralattjárón tartózkodók vizuális képességeivel .

Ha pedig legalább 55-60 %-os realizmussal játszol, és egy küldetés alatt elsüllyesztesz 40-50ezer bruttóregisztertonnát, akkor azért jár 1500-1700 renown, 2-3 küldetés alatt meg lehet keresni egy VII-es típus árát .
    Egyébként meg csak tanácsként mondom, jobb 1 fajta hajót használni, és azt csinosítani amivel csak lehet, sem mint az összes típuson végigmenni, de kuporgatni kelljen még egy olcsó radarra is .
  • Sippie
    Jó játék, de... Miazhogy storm-ban nem tudom se a légvédelemhez, se az ágyúhoz embert rakni? Talán megáznak szegények? Jó biztos nagyok a hullámok és nem lehet lövöldözni, de akkor az se legyen már hogy a szövetséges repülők meg vígan röpködnek a stormban, mert hát olyan sem volt. Másfelől meg a már meglévő tengeralattjárót miért nem lehet eladni? Ott van egy 2500 alap értékű cucc + egy két fejlesztés, erre nem tudom megvenni a 3000-be kerülő C változatát, merthát nincs elég revenuem, pedig a hajón kívül még 2100 körül volt... azé ez hülyeség... De amúgy jópofa, csak félek hogy meg fogom unni egy idő után hogy mindig ugyanaz a feladat, és a tengeralattjáró választék is lassacskán nő.
  • PanzerWolf
    Na,az jó lenne már!
  • zoltang

Legázolás
  • zoltang
    Már régen volt kép:

U-805 Typ IX

Hipper a kikötőben /csúnya látvány/
  • Piedon
    Hát akkor inkább Heroes 5, én meg majd adok 1.4bhez magyarítást...
    Nemsokára talán ki tudom próbálni, hogy milyen lett a magyarítás és akkor mondok róla saját véleményt.
  • Gipsz75
    Tényleg annyira rossz?
    Mert ennyiért elgondolkodtam, hogy megvegyem...
    Ugyanis szeretnék magyarul játszani vele, de ugye a "biztonsági másolat"-hoz csak az 1.0-hoz van még magyarítás...

Elgondolkodtató, mert ugye most jön nemsokára a Heroes 5, jól meg kell gondolni mire adom ki a félretett pénzemet...
  • Piedon
    Állítólag nagyon rossz lett a magyar feliratok minősége.
  • PLackó
    hmm,jó nagyot zuhant az ára.
    Vajon azért,mert fel lett törve a patch is?
  • zoltang
    Csak legálissal megy, mivel kéri a kódot is.
  • zoltang
    Sikerült a legális, boltban vett (1. kiadás, német/ angol nyelvű) SH3 DVD-mről működőképes biztonsági-másolatot készíteni ("egy kis segítséggel"). Így nem kell használnom a RELOADED féle CRACK-et. A védelmen pár mp. alatt átmegy.

Akit érdekel írjon privit.
  • PanzerWolf
    Cdgalaxis:SH3 magyar felirattal 3990ft most néztem.
  • PanzerWolf
    Nem nem halt ki,csak mindenki itt van:
    www.silenthunter3.hu
  • Tomcika
    mi a picsa van??? kihalt a fórum? Valami újitás nincs a gémhez?
  • catyus
    Kézzel lehet beirni a szélerősséget a file-ban.
    ...\data\submarine ...cfg file-ban vannak az értékek :)
  • Tuvok #9358
    Hmm, erre a képre azt mondanám, hogy egy unatkozó gyerek csinálta suliban számtech órán
  • Pluskast
    Szerintem kamu.
  • zoltang

Így jobb. :)
  • zoltang
    Ez remélem nem áprilisi-tréfa:

http://www.subsim.com/nucleus/index.php?blogid=4#sh4_a

05 April
    Silent Hunter IV: Underway
    THIS IS NOT A DRILL!

The big buzz on the web is that Ubisoft has begun planning and work on Silent Hunter IV. Now Subsim can confirm this is not wishful thinking or rumor. The new dev team has been assembled, returning many of the SH3 vets from programming, graphics, and design, under the direction of Producer Ionut Grozea and Project Manager Emil Gheorghe. The team is currently in the planning phase with work to begin at once.

Silent Hunter IV will return the series to the Pacific, with American submarines taking the starring role. SH4 will use the same game engine and dynamic campaign as SH3 with some improvements.

Discuss Silent Hunter IV here

http://www.subsim.com/nucleus/media/1/20060405-silent_hunter4.jpeg
  • Seaweed
    np :)
  • zoltang
    Kössz! Nem tudok angolul, a szótárban meg nem néztem meg. :)