11357
  • PanzerWolf
    Ide sürübben járunk fel:
    www.silenthunter3.hu
  • nagykispeter
    Kösz. Az zavart meg hogy azt kiírja hogy rádió üzenet érkezett,de azt nem tudtam hogy külön meg is kell nézni az üzenetet
  • totya4
    Na ja semmi ikon rá vagy ilyesmi, megnézed a bilentyűket melyik vonatkozik rá, a programból (F1) kilistázza, illetve itt fent piros betűkkel is ott van "Magyar Silent Hunter III FAQ. Előbb olvasd el, utána kérdezz itt!" ott is le van írva melyik billentyű mi...magyarul.
  • nagykispeter
    Sziasztok!
    Most próbálgatom a játékot.Az első gyakorló vizsgánál mikor átkell menni a csatornán.Na ott még kiírja hogy teljesítettem,de a következő feladatnál már hiába megyek DDK irányba nem írja ki hogy teljesítve!Valmi rádió üzenetet is ír hogy teljesítsek,de csak az jelenik meg hogy rádió üzenete érkezett,hogy mi az nem.
  • totya4
    Szeretném megtanulni a kezelést, és erre a tutorial-ok általában jók.
    Na, én voltam a hülye, mert a tutoriálok alatt van olyan hogy "gyakorlás" meg "vizsga" és és eddíg a "gyakorlás"-ra kattintottam
    Persze még ekkor is teljesítéskor ha esc-t nyomok, akkor még mindig azt kérdi : "küldetés feladása?" de mégis elfogadja.

Na két kérdésem azért van még.

1. Szaggatnak a "filmek"/akad a hang akár külsőleg nyitom meg (kivéve windows media player) akár bent a programban megy valami. Más filmekkel ilyen gond egyáltalán nincs, proci bírja, kodek pakk nincs fenn, a megfelelő wmv kodek fenn van, felrakta magának. Miért nem használ szerencsétlen divx/xvid-et ha ennyire nem bírja akadaásmentesen lejátszani...mindegy, ötlet?

2. A grafika szaggatásmentes alap videókártyámon (kb ATI9600) egész addíg, amíg egy hajó fel nem robban mert akkor aztán akkor mértékű a lag, hogy el se tudom kormányozni a "szerencsétlenül járt" hajótól a tengeralattjárót, s az akár beleütközik. Van-e olyan beállítás ami specifikusan az égés minőségét csökkentené, de a többi beállítást békénhagyná?

Köszönöm :)
  • bgabor
    Akkor, van valakinek ötlete hogyan lehetne ezt kivitelezni?
  • Trucker39
    Igen, valamivel több a renown, amivel kezdesz. De igaza van bgabor-nak. Azt a hiányzó pontot néhány küldi alatt simán össze lehet szedni.
  • Narandil
    nem tudom, hogy tényleg van-e jelentősége az akadémiának, de én úgy vettem észre, hogy a hadjáratot egy kicsit feljebb kezded a langlétrán... ezt nem úgy értem, hogy rögtön előléptetnek... én kétszer kezdtem neki a játéknak egyszer megcsináltam az akadémiát másodszor már nem és másodszor később léptettek elő... lehet, hogy ez csak véletlen volt...
  • bgabor
    De miért akarod annyira megcsinálni azt a tréning misszót? Minek kipipáltatni? Elkezded a training küldiket, ott nagyjából elmagyarázzák mit hogyan kell csinálni, aztán kész, a tutorial megtette a dolgát. Hiszen csak az a lényege a dolognak, hogy belevezessen az irányításba. Aztán elkezded a hadjáratot, és majd kikupálódsz. Én nem sokat tököltem a tréning missziókkal, hanem meghallgattam, mit hogy kellene, aztán irány a hadjárat. Háromszáz-valahámnyezer tonnát süllyesztettem el, mire abbahagytam a játékot, valahol 1941 végén.
  • Narandil
    én mondjuk az alappal játszok/játszottam + a magyarosítással, azt viszont nem tudom ez változtat-e vmit, de sztem nem, a lényeg ua... amúgy én az esc-kel szoktam kilépni, még akkor is amikor éles bevetésen voltam, aztán nyomtam neki egy vissza bázisra és mentem a köv küldire, ez müködött az akadémián is... habár hozzá kell tennem, amikor először játszottam ezzel a game-mel, akkor nekem is meggyűlt vele a bajom (pont ezzel a résszel), de aztán követtem a rádión adott utasításokat és sikerült...
  • totya4
    Köszönöm a válaszaitokat!

Hát a gond az, hogy a küldetésekben játék közben mindent kipiál hogy oké, és a legutolsó utalás hogy menjek a bázisra... :) MOD nincs fenn, most nézegetem ezt.
    Ha esc-t nyomok, akkor meg : megszakítja? Hm... Legújabb patch, valami 1.4b + a most megjelent ehhez a verzióhoz illő magyarítás... Na még egyszer nekiveselkedek...de ha megint azt modja hogy térjek a bázisra akkor...GRRRR
  • Narandil
    a térképen soha nem lesz bázis... elég ha kiválasztod a visszatérés a bázisra nevű lehetőséget... ha pedig visszatérve az akadémiára nem ír ki vmilyen értékelést (pl: kíváló), akkor vmit elrontottál a küldetés közben...
  • Trucker39
    Nem találtam benne gondot.
    Ha jól emlékszem áthajózol a csatornán, majd lemerülsz periszkóp mélységbe.
    Haladsz tovább így egy kicsit. majd lemerülsz asszem 25 m-re. Itt vigyázni kell a hajótest alatti vizmennyiségre. ha megvan a mélység mész egy kicsit dél felé és minden feladat zöldre vált vagyis teljesítve.
    Azt azért meg kell jegyezzem, hogy a patch, illetve a MOD feltétele után már nem sikerült egyik feladat sem. Vagyis, teljesitve lett, csak nem került bejegyzésre. Amúgy ne zavarjon a dolog. Ha kellően begyakorlod a manővereket ez az oktató rész már egyáltalán nem fog zavarni. Jó vadászatot!
  • totya4
    Nekimentem még egyszer a legelső navigációs tutoriálnak, de megint ott vagyok, hogy azt mondja térjek vissza a bázisra..de hol a bázis? :) Istentelen egy béna játék, ha valakinek van ötlete ne habozzon...vagy ti is itt akadtatok el?
  • Tuvok #9418
    Én is csak a hangokat, meg pár textúrát használok mod-okból esztétikai szempontok miatt, többinek szvsz annyira nem nagy jelentősége .
  • PanzerWolf
    Jaja nem rossz ötlet lenne ez!Én is inkább a hangokat tenném be,meg a tangó belső kinézetét csak.A sötét tenger meh azért van szerintem,hogy a tenger alatt ne tudd a pariszkópot használni.Ez így teljesen jó.
  • bgabor
    Hogyan lehetne az AOTD Modból kioperálni a hangokat és a kezelőfelületet? Mert ezek valóban nagyon ütősek benne, de sajnos ezeket leszámítva nagyon gagyi dolgok vannak benne, amiért nem akarom a modot egy az egyben felrakni. (Például a merüléskor felugató német üvőltés iszonyúan irritáló, továbbá a tökéletes eredeti tengeralattjáró szkinek le lettek cserélve ócskára, teljesen feleslegesen, a harmadik baromság pedig, ami felteszi az egészre a koronát, a töksötét tenger) Így is újra kellett telepítenem a progit miatta, mert kraut barátainknak arra volt eszük hogy feleslegesen lecseréljék a tengók skinjét, de uninstaller része már nincs a modnak.

Viszont az új kezelőfelület és a hangok kivállóak. Szóval hogyan lehetne kiszedni őket és berakni a játékba?
  • Dragonlords
    most már cska képeket küldünk
    _lol
  • totya4
    Szavasztok...

Nézegetem ezt a játékot, de kicsit kusza, első gyakorló küldetést (navigáció) megcsinálom, azt mondja mihelyst visszatérek a bázisra, teljesítve van. De a térképen sehol sincs olyan hogy "bázis". Ha esc-et nyomok, azt mondja feladom? hát fel. Erre meg kattintani lehet hogy visszatérés a bázisra...de nincs megcsinálva a küldetés.. Ötlet? :)
  • zoltang

Der englische Flugzeugträger Courageous wird von deutschem U-Boot versenkt
  • zoltang

Leigh-fényszóró
  • zoltang
  • zoltang
  • zoltang
    Ez a kép volt már? Mindegy jól néz ki.

• zoltang
    Ez már milyen változat? (itt)

Das Boot - The Original Uncut Version (1982)

Product Details
    * Actors: Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann, Hubertus Bengsch, Martin Semmelrogge, See more
    * Directors: Wolfgang Petersen
    * Format: AC-3, Anamorphic, Closed-captioned, Color, Dolby, Dubbed, Subtitled, Widescreen, NTSC
    * Region: Region 1 encoding (US and Canada only)
    * DVD Release Date: June 1, 2004
    * Run Time: 293 minutes
    * Average Customer Review: based on 36 reviews. (Write a review.)
    * DVD Features:
    o Available Subtitles: English, French
    o Available Audio Tracks: German (Dolby Digital 5.1), English (Dolby Digital 5.1), German (Dolby Digital 2.0 Stereo), English (Dolby Digital 2.0 Stereo)
    o Original five-hour extended version
    o Includes restored original stereo audio and newly created 5.1 audio from the original stereo
    o Making-of featurette and the director's cut

Nekem meglévő, német/magyar "Rendezői változat", "csak" 200 perces. Ez is 2 DVD-s.
    Ebből az itthon kapható, rendezői változatból is kivágtak 93 percet?
  • Gundark
    Van pár homály fénykép a szkóp mellé van rakva egy doboz :) Ott van X számú rakéta. Kisérletek folytak folynak vele, de szerintem a tengóparancsnokok is azt mondják hogy kicsit gáz :) Ha a periszkópban meglátok egy helikopter akkor ott valamit nagyon elcsesztem :) Ha el is találom a Helot akkor is tudják hogy ott vagyok a környéken. Márpedig egy fedett bevetésnél az felér egy mission incomplete feliattal :)
  • mstummer
    A németek is használtak távvezérlésü tornyot aszem a ju 188-on...de még a ju88 egyes tipusain is kisérleteztek vele.
    Mind1 végülis igazad van...nagyobb számú támadó ellen sehogy se volt esély, magányos gép ellen csak-csak...

Az a periszkóból tüzelés komoly lehet :)
  • Gundark
    Először ott vót ugye a vellámháború :) Mikor kiderült hogy nem villám hanem anyag akkor már késő volt :) No meg ki gondolta a műsor elején hogy gonosz emberek nagy négymotoros repülőket vetnek be hogy lefidozzák vagy lebombázzák a népséget. Át kellett volna tervezni a tornyot, ami már önmagában is szép munka lett volna.(tesztelni sem egy két nap:) De a fő probléma még mindig az volt hogy a hajó nagy. Egy kicsi helyről tüzelve nem tudod védeni a támadást főleg ha többen vannak. Gondolj csak arra hogy egy csatahajó vagy egy romboló teli van tűzdelve AA géppuskákkal, gépágyúkkal, meg falkában is járnak és mégis a repülők elkapják őket. (mint szegény Yamato-t, pedig az aztán szép nagy barom volt :) Páncélozva is vannak nem úgy mint a mi ladikjaink. Sérülékeny jószág egy u-boot, elég ha véletlenül szétroncsolják a szkópokat, mehetünk is haza. Nem úgy mint a háború elején amikor lehetett a felszinen támadni. Szóval jó a "C" gomb :) Ami meg a távirányitású lövésztornyot illeti, az azért jól működve csak a B -29esen jelent meg, és ott is rengeteget kinlódtak vele. A mai technikával is csak IR kishatótávolságú rakétákkal tudnál hatásosan védekezni nem radarvezérelt gépágyúkkal. Nem véletlenül vannak tervek a Virginia meg a 688i-k ilyen "periszkópból" tüzelő rakettákkal való felszerelésére. Bár ez is esetleges, hiszen ha nem talál akkor nagy cumi van mert a füst elárul, és az ember nyakára jönnek is a forgószárnyas vagy sima kopók :) És egy mai torpedó elől amit nem "csak úgy" pengetve dobnak le menekülni... Háát :)Bár az Mk széria mindig is arról volt hires hogy alulméretezték a robbanófejét. De inkább kihagynám az ilyen találatokat is :)
  • mstummer
    Ezért jó hogy a XXI-esen páncéltorony van :) Ok hogy effektive nem került felhasználásra...viszont korábban is kitalálhattak volna hasonlót,vagy ha már a rep gépeken megoldott volt a távirányított lövésztorony itt se lett volna gáz. Ha jól tudom az U-Flakok sima ormótlan 4-es flakokat használtak...nem lett volna logikusabb az áramvonalas és jobban védett torony?
    No persze utólag könnyen okoskodok :) Meg az is lehet hogy az se lett volna megoldás,főleg a nagyobb gépek ellen :)
  • Gundark
    Ha csak belegondolunk már nem jön be a repülő elleni harc :) Állsz egy szál gépágyúban még ha nagyobb űrméret is, jóformán nulla védelemben, és jön egy repcsi. Nem legyen nagy mondjuk egy Sündiszó, vagy egy Libi, hanem egy Hurrikán. Alapból van rajta 4 nehézgéppuska. Mig ő viszonylag stabilan repül addig alattunk a vas igen csak himbálódzik, még kis hullámoknál is. No meg nekünk célozni kell X előretartással, mig ő a hajótestet lövi "csak úgy" Jelentős tűzgyorsasággal, teszi ezt, szal valszeg kopognak a golóbisok mindenhol. Csak egy kell hogy harcképtelen legyél :)
  • PanzerWolf
    Ez szerintem is nagyon jó könyv!
  • bgabor
    Én is olvastam, többször, de nekem nagyon tetszett. De, valóban a vége felé, amikor elemzi az eseményeket, érezhetően pozitívan elfogult a szovjetek felé.
  • zoltang
    Az nekem is bejött. Sárhidai Gyulának és ... az Atom-tengeralattjárók című könyve sem rossz (2005).
    Nagyon jó szerintem a Hirschfeld: Egy német tengeralattjáró-altiszt története, 1940-1946, Hajja knyvk. 2003
  • PanzerWolf
    U-bootok harca repülőgépekkel nekem nem tetszett.Egész végig csak az van benne,hogy innen jött a repülő,így csapott le,onnan fordult...atb.Egy idő után rohadt unalmas.Halál a tengereken viszont nekem bejött.Bár mindketőt régen olvastam.Nekem eddig a Sárhidai Gyula: Tengerek szürke farkasai jött be.
  • Tuvok #9398
    Én egyáltalán nem éreztem rajta semmi negatív megítélést (érdekes is lenne, elvégre hajónaplókból van összeállítva, eseményeket mond el, nem véleményt ír le) .
  • Piedon
    Hmm, ezt még nem olvastam. Csak a Földi féle könyvet és a Kurt Rieder féle könyvet.
  • zoltang
    Ismerem, talán az 1. könyvem volt ebben a témában. Én nem tartom jó, teljesen hiteles könyvnek. A szerző 1971-ben Berlinben adta ki ("a keleti blokkban", ez azért jelent valamit), szerintem egy picit elfogult a III. Birodalommal szemben (negatív irányban). Úgy vélem, hogy nem pártatlanul szemléli az eseményeket.
    (A legócskább U-Bootos könyveim közé sorolom. E fórumon korábban is, szóbajött már ez a könyv, ha jól emlékszem.)
  • Tuvok #9395
    Egyébként az U-flakról, a repülőnek magát megadó hajóról, meg több érdekes dologról ez a könyv ír, megvan, jó olvasmány .

• Tuvok #9394
    Én csak "általános" U-boot-os könyveket, honlapokat olvastam, filmeket láttam, nem konkrétan a repülők vs. tengeralattjáróról szólókat nem, de nekem rögtön a vészmerülés ugrik be akárhányszor valamijen tengeralattjáró vs. repülős történetre gondolok .

"1943-ban a tengeralattjárók főparancsnoka, Dönitz admirális utasította az U-bootok legénységét, hogy ha nem tudnak időben lemerülni, vegyék fel a harcot. Ekkor a legénység és az U-boot további sorsa a tengeralattjáró légvédelmi lövészein múlt."

A könyvet nem olvasva talán objektív a véleményem talán nem, szerintem ha ez megtörtént, igen kevés az esélye, hogy túl is élték a dolgot, öngyilkosság .
    Gondolva a történetre, amikor 'nemjuteszembe' kapitány megadta magát egy repülőnek, mert nem tudtak lemerülni, amikor pedig tüzet nyitottak a repcsire, válaszul az lelőtt mindenkit a fedélzeten .
  • zoltang
    Most is csak ezt tudom ajánlani:

"U-bootok harca repülőgépekkel - 1600 Ft

Drámai küzdelem az óceánokon

A II. világháborúban a szövetséges repülőgépek halálos küzdelmet vívtak a német U-bootokkal a világ óceánjainak végtelen vizein. Soha véget nem érő macska-egér játék volt ez, a célpontok felkutatásának hosszú, kimerítő óráival és a harc villanásnyi perceivel.
    Ezekben a drámai pillanatokban a támadó repülőgép személyzetének azonnal reagálnia kellett: lecsapni a tengeralattjáróra, mielőtt az eltűnik a mélyben. Ha maradt idő rá, a rádiós a támadás előtt üzenetet küldött a bázisra, ahol azután feszülten várták a következő jelentést a győzelemről, a valószínű sikerről avagy a kudarcról. Gyakran fordult elő az is, hogy nem érkezett üzebet többé.
    Amikor repülőgép tűnt fel a horizonton, a tengeralattjáró parancsnoka általában azonnal parancsot adott a merülésre. Ám ha a támadó gép már közel járt, nem sok esély volt a menekülésre. Az U-bootok ilyenkor a felszínen maradtak, harcoltak és reménykedtek a reménytelen győzelemben.
    1943-ban a tengeralattjárók főparancsnoka, Dönitz admirális utasította az U-bootok legénységét, hogy ha nem tudnak időben lemerülni, vegyék fel a harcot. Ekkor a legénység és az U-boot további sorsa a tengeralattjáró légvédelmi lövészein múlt.
    A kötet szerzői, Franks és Zimmerman a német U-bootok hivatalosan elismert és regisztrált győzelmeit veti össze a RAF-veszteséglistákkal, s feltárja a számadatok mögött rejlő emberi tényezőt. A könyv egyedülálló módon mutatja be a tengeralattjárók és a repülőgépek harcának II. világháborús történetét. Hadtörténeti alapmű."

http://www.hajja.hu/1999.php