11357
  • Tuvok #9472
    Patchet rögtön az alapjáték után, és csak utána a mod-okat .
  • Piedon
    Igen, láttam, köszi. Még Etnies-t várom, hogy ő neki is megy-e rendesen.
  • Trucker39
    Lásd: #9453
  • Piedon
    Szerintem először alapjáték+1.4patch+crack+AOTD Modpack+1.4magyarítás+magyarítás fix.
    De akinek ez így működik az megerősíthetne a sorrend helyességében.
  • PLackó
    Üdv.
    újratelepítettem a játékot.
    Feltelepítettem hozzá az AOTD Modpack V2 +2.02-őt,a living sh3 módot, az 1.4 patchot+cracket,és az 1.4 magyarítást.És az a problémám hogy hiába kezdek új karriert,vagy töltök be mindenképp kilép a játékból a betöltés végén.
    Mit csináltam rosszul?vagy milyen sorrendben kelle feltelepítenem a cuccokat hozzá?
  • zoltang
    Ingyen zuhany az U180-on:
  • zoltang
    A repülőcsapda U-441:

• zoltang
  • zoltang
    Pl.: ez a könyv egy ameriaki S-típuson (náluk ez kicsi, 1200 t), majd nagy Balao osztályon (2400 t) szolgáló tisztről szól.

http://www.hajja.hu/konyv/kepek/5%20cm/haboru_5.jpg
    Wiiliam J. Ruhe nyugalmazott amerikai tengerészkapitány II. világháborús tengeralattjárós ütközetei

Mindig sír, hogy a német torpedók mennyire jobbak, mint az övéik. Jó nagy robbanófejük volt, megbízhatóak, nem hagynak nyomot a vizen stb. Hitetlenkedik, hogy a németek 270 m-re is merültek és visszajöttek. Ők meg 100 m-t sem "tudják", 60-70 m a megszokott merülési mélység a japcsi rombolók elől. Hatalmas előnyük volt, hogy a flottahajókon volt már 1942 óta SD radar (légi), 30 km-es hatótávval.
  • Tuvok #9463
    A mozgékonyság rovására ...
    Mondjuk nem konvojok vonalai közé tervezték őket, az tény :)
  • zoltang
    A távolkeleten is harcolt ez az osztály. Amúgy az amcsi tengók is ilyen nagyok voltak. Kényelmes óceáni típusok. :)
  • Tuvok #9461
    Bazz, 2157 BRT
    Kitesz 3 VIIB-t
  • zoltang
    Helyesbítek:
    Az Arado gép jelentette a pozícióját az U-vadásznak (U-Jäger UJ 128) ami elkapta.

Pl.: ilyesmi a német U-Bootjäger :), a UJ 1709

• zoltang
    Nem kicsi volt. :)

HMS Seal (37 M)

Porpoise class
    Type Submarine
    Displacement 1520 / 2157 BRT
    Length 289 feet
    Complement 6 officers + 53 men
    Armament 1 4" gun 2 MG AA 6 21" torpedo tubes (6 bow) 50 mines
    Max speed 15.75 / 8.75 knots (surfaced/submerged)
    Engines Diesel / Electric, 2 shafts
    Power 3300 / 1630 HP (surfaced/submerged)
  • Piedon
    Igen, csak egy újabb verzióju menu_1024_768.ini fájl van benne.
  • Tuvok #9457
    Jó nagy darab fóka :)
  • zoltang

Oblt.z.S. Erich Topp, egy kereskedőhajó azonosítása a hajóregiszter alapján
  • zoltang

Egy aknarobbanás miatt merülésképtelen angol U-Boot, amit egy U-Jäger a UJ 128 Arado tengerészeti-repülő (Lt.z.S. Karl Schmidt Kommandant) elfogott.
  • lipovics
    En a hetvegen megnezem.
    A magyaritas telepitese utan kell felrakni a fixet?
  • Trucker39
    Nálam minden további nélkül csatlakozott a fix-l.

Config: SH3 1.4b +AOTD_Modpack_V2+Magyarítás 1.4b-hez.
  • Piedon
    Valaki aki még nem rakta újra a játékot emiatt, megnézné nekem hogy ezzel a fájllal megoldódik-e a csatlakozási probléma, mert nálam lehetett csatlakozni.
    SH3 Hun 1.4 fix

Azért nem kellett volna egyből reinstallt csinálni, elég lett volna megkeresni ezügyben és pár perc alatt adtam volna rá megoldást.
  • Piedon
    Hmmm, megnézem. Köszi, hogy szóltatok. Azt hiszem regelek én is a netes játékhoz és megnézem mit baltáztam el. Bocsesz!
  • PanzerWolf
    Én se tudok a netre csatlakozni!Most törlöm a gamét-e miatt.A magyarositás leszedése után is fent maradt.
  • lipovics
    Nem jo a magyaritasod Piedon (:
    Volt miatta egy reinstallom. Meg tudnad ugy csinalni, hogy uninstallalni lehessen siman?
    Az a baj, hogy ha felrakom, megvaltoztatja a szovege hosszat is (szerintem) es nem lehet multihoz csatlakozni, mert kiakad a jelszo beirasnal.
  • Trucker39
    Köszi az együttérzést. (ma éjszaka is megyek)
    Amugy a számolgatás csak először tűnik vészesnek, ahogyan a tengeralattjáró kezdd "kezessé" válni, úgy fogod ezeket a számításokat is rutinból vágni.
    Az ágyúzásról meg annyit, ha jól emlékszem 5 m/s szél esetén nem lehet ágyúzni. ez igy reális is. Képzeld csak el, a tengeralattjáró fedélzete felszinre emelkedéskor alig van magasabban a tengerszintnél. 2-3 méteres hullámok már alaposan meghintáztatják a hajót a lábad alatt. A lövegen meg ugye nincs lövegstabilizátor. Ilyenkor a találat már csak a véletlenen múlik. Próbáld csak ki. Reálishoz közelítő nehézségi beállítások, enyhe hullámzás, kereskedelmi hajó monjuk 1500 m-re. Manuális célzás és hol túlmegy, hol meg rövid lessz (vagyis "villába" fogtad, csak a hullámzás miatt képtelenség eltalálni a célt. ( Bár ez sem egészen igaz, be lehet gyakorolni, hogy a cső mozgását, hullámzást figyelembe véve, mindig ugyanabban a magasságban süsd el az ágyút. Ezt akalmazták a régi vitorlás sorhajókon is ha jól emlékszem)
  • A tumi
    Csak azért mert eddig mindent csak és kizárólag manuálisan csináltam.
    Tehát ha megjelent a hajó a térképen akkor simán (semmilyen segédezközzel) arra navigáltam a hajóm amerre az ellenség haladt,és ha megtaláltam akkor is manuálisan és semmilyen segédezköz nélkül elémntem vagy mögé vagy mikor hogy és periszkópba nézve addig manőzereztem a ví alatt ameddig a 0fok vagy ahhoz nagyon közel nem ért az ellenség aztán torpedo los:)))))
    Csak így elég nehéz,bár ahogy figyellek benneteket az a sok számolgatás sem leányálom.
    Sok szerencsét Herr Generaloberst!
    :)))))
  • Gundark
    Sokszor megbeszéltük már az ágyúzás témát ha visszaolvasol. Voltak akik ágyúztak voltak akik nem. Enyhe hullámzásban sem lehetett egy leányálom a fedélzetivel lődözni.
  • A tumi
    Köszönöm a válasz.
    Úgy látszik nem csak a tengereken,hanem a folyókon is születnek hősök!!
    Le a kalappal a segítőkészséged láttán!!
    Uraim íme egy modern hős!
    Kitartás egyszer csak levonúl az ár.
    Lélekben veled harcolok.....
  • A tumi
    Tehát az hogy kiírja,hogy nem lehet a fedélzeti ágyút használni viharban az eddig oké.De amikor 1 kicsit elkezd hullámzani a tenger mert van 1 kis szél és akkor is ezt írja na az már kicsit sok.Ekkora hülyeséget régen láttam.Nekem a hobbim a II.VH nagyon sok könyvet olvastam ezzel kapcsolatban köztük nem 1-et a Kriegsmarine-ről,de ilyet hogy csak azért nem,harcoltak mert volt 1 kis széllökés na ne már.....
    Legalább azzal tiszteleghetnénk annak a 40.000 tengeralattjárós hősnek köztük 30.000 halottnak,hogy reális játékot ad ki a kiadó.
    Bocsi csak kicsit felhúztam magam.
  • Trucker39
    Azt nem tuom, hogy kell, de azt leírom hogyan szoktam:
    1. megjelenik az ominózus hajó, mit emlitettél, ha kicsit rázoomolsz jobban látszik a pontos iránya. Erre az irányra húzok egy egyenest, pontosan a kereskedelmi hajó tengelyében.
    2. Körzővel kimérem azt a távolságot ami az én hajóm és a ker.hajó irány tengelye közötti legkisebb távolság.
    3. Kiszámolom, hogy ezt a távolságot legnagyobb sebességgel mennyi idő alatt tudnám megtenni.
    4. A kereskedelmi hajó ikonja és adatai között szerepel a sebessége is (slow, fast , stb) Nos ez egy becsült sebesség. A Slow-hoz én kb 6-9 csomós sebességet szokam társítani.
    5. Beszorzom az tengeralattjáró útjához szükséges idővel a kereskedelmi hajó sebességét.
    6. Kimérem az előbb megkapott utat a kereskedelmi hajó tengelyére (körző)
    7. Ha ez sokkal nagyobb távolság, mint amennyi nekem a legrövidebb kimért út, megsem próbálom megtámadni.
    8. Ha a kereskedelmi hajó által megtett távolság kisebb ennél, akkor kicsi "elé megyek"
    9. Ha sokkal lassab az "elé megyek" részt lehet azzal fászerezni, hogy a kereskedelmi hajó útvonalára (időjárástól függően) szerkesztek két kört (körzö) ennek sugara függ a látótávolságtól.
    10. A két kör középpontja a tengelyen legyen, a körök két "oldalára" érintőt szekesztek, ami ugye párhuzamosnak kellene lennie a temgellyel.
    11. No a két érintő által bezárt területen kezed el cirkálni a ker. hajó irányűba és ha mindent jól számoltam és szerencsém is van, az őrszem egyszercsak kiszúrja.
    A többire már magadtól is rájössz.

Elnézést a "hányaveti" fogalmazásért, de egész éjszaka a tiszai gáton dolgoztam és most rohadt fáradt vagyok.
    U.i: A finomítást gondolom tengaralattjárós "kapitány" társaim majd megejtik.
    Remélem segítettem valamit
  • A tumi
    Nem megy ez nekem srácok.:(((
    Megjelenik egy ellenséges kereskedelmi hajó a térképen,nem messze töllem,vonalzóval húzok 1 vonalat az én,ill. az ő hajója közzé.
    És pont.
    Innen mit kell csinálni ??
    Valamit kell a körzővel is de mit hova kell szúrni?
    És ezután mi a teendő?
    Segítsetek légyszives!!
    A FAQ-ba nem találtam erről semmit.
    Nagyon szeretném megtanulni a pontos ütemtervét az ellenséges hajó megjelenése ill. az elsülyesztése közötti távolságmérés,elévégás befogás stb.
  • Narandil
    a semleges hajókat érdemes elsüllyeszteni vagy vmi büntetés érte?
  • A tumi
    Köszi
    Addig meg marad az englis hang:(
  • Piedon
    Hoppá, az egy komoly bug lett a magyarításban.
    Igyekszem mielöbb kijavítani.
  • A tumi
    Ha lennétek olyan rendesek fel tudnátok linkelni,vagy el tudnátok küldeni a német hangot nekem.Hátha felülírva az előzőt menne a német hangal is.
    Előre is köszi.
    [email protected]
  • A tumi
    FAQ-an néztem nem jó a link 404 errort ír ki sajnos
  • Trucker39
    Nekem simán át lehet állítani a hangot németre.
    MOD ügyben meg nézz szét a FAQ-ban.
  • A tumi
    Hello
    1.4b patch+ezzel kompatibilis magyarosítás felrakása után nem tudom(nem engedi) a hangokat németre állítani!!
    Ez csak nekem xart be vagy mindenkinél ez van?
    Jah és nincs esetleg valami mod hozzá amivel már német lesz a hang?
    Üdv:Tamás
  • totya4
    Engem is ne félj :)
  • totya4
    Engem is ne félj :)