Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az elsõ repülõ sugárhajtású gép a Heinkel He 178 volt (hajtómûve Heinkel HeS3😎. 1939 aug. 27-én repült elõször. A hjm. tervezõje Dr. Hans von Ohain (a háború után az amcsik elvitték), az elsõ 1937 szept.-ben mûködõ hjtm.-je a HeS1 volt (hidrogént használt).

Az angolok elsõ sugárhajtású gépe a Gloster E.28/39 volt (hjm. a Whittle W.2/7000). 1941. május 15-én repült elõször. (A Messerschmitt Me 163 1941 nyarán (Walter HWK R11 203), a Me 262 1942 juli. 18.-án (Jumo-004) repült elõször.) A hjm. tervezõje Frank Whittle. 1932-ben szabadalmaztatta az elképzelését (különbözött a német ötlettõl), elsõ csak hajtómû tesztje 1937 ápr. 12-én volt.

A szovjet Beresnjak-Iszajev BI-1 géppel 1941-42-ben kísérleteztek, majd a munkát feladták.

A németek találták ki a torlósugár-hajtómûvet is. (Ilyen volt pl.: a Vergeltungswaffe V1-be.)

A háború után szépen minden találmányuk, vezetõ tudósuk stb. az amcsikhoz "vándorolt".
xj700t
HA a fritzeket akarom dícsérni, megemlíteném nincs olyan repülõgép szárnyszerkezet amit ne teszteltek volna a 2.vh alatt a német mérnökök.Ahol teljesen egyértelmû a hasonlóság az a lap alján a B-2 es pl. Azt is meg kell említeni a jó öreg kalát is az Stg44 inspirálta. Ahogy oly sok szakirodalom foglalkozott vele ha a németek 3-5 évvel késõbb indítják a háborút (mint ahogy a vezetõ katonák tervezték is hogy akkorra készül fel a hadsereg) akkor a szövetségeseknek nagyságrendekkel nehezebb dolguk lett volna. Szerencsére egy káplár irányította ezt a proffeszionális hadigépezetet. 😊

Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)

Gundark
Ettõl még a BI volt az elsõ 😊 És raketta hajtású vót nem sugár 😊 Igaz véletlenül elirtam a 34est 😊 De ettõl még õk csinálták meg 😊 Legalábbis a párducot erõsen inspirálta 😊 Egy szó mint száz, a "nagy találmányok" több helyen születnek jóformán párhuzamosan, amint valaki gondolkodni kezd rajtuk. De ugyanakkor ne feledjük el hogy a németek elismerték hogy az orosz gépágyúk jobbak voltak mint az õ csúzlijaik 😊 Vagy gondoljuk csak arra amikor Galland bedobta Göringnek, mikor kérdezte hogy mi kell a gyõzelemhez, hogy lássák el õket Spitfire-kel 😊 Kurta jó gép volt a Messzer, de kicsi volt a hatótávolsága. Ami meg a 262est illeti, azok a csúf turbinák elég hamar kinyirtak a hirtelen adtál gázt, vagy vetted le 😊amikor csúccsak mentél te voltál a király, de leszálláskor meg felszálláskor eléggé kacsavadászat jellege volt. Ami a rakettákról szól az meg az hogy von Braun által tervezett Saturn-V vitt el minket a holdra. A tengókra visszatérve A XXI az alapja a mai napig a hagyományos d-e tengóknak. Persze kérdéses hogy igazából mire mentek volna vele rendes harchelyzetben. Igaz hogy kurvára ment, de a rombolók ettõl még gyorsabbak voltak, nem is beszélve a repülõkrõl amik ugye a célkeresõ torpikat dobálták a VIIes meg IX es brigád után. Ez is szerencsére kimarad az SH3ból 😊 Legalábbis én még nem láttam a modok nélküli játékban ilyet.

Azért ne köhögj túlságosan. :-)
Tudtommal a BI jobbára megmaradt kísérleti cuccosnak, ami nem mondható el a Me-262-esrõl. A sugárhajtómû lehet hogy angol találmány, a 20.század elején ezeket a rendszereket sokszor évtizedekkel a gyakorlati felhasználásuk elõtt találták fel. Ettõl még tény, hogy elõször a németek alkalmazták megfelelõen, háborús célokra. Emellett az is tény, hogy a hidegháborús szovet-orosz rakétatechnika egy az egyben a németektõl lett lenyúlva, majd továbbfejlesztve.
Mint ahogyan a kezdeti hidegháborús tengók is a XXI-n alapultak.

Amúgy milyen T-32-es re gondolsz? T-34-est akartál írni?
Ezen elgondolás alapján az 1941 után tervezett összes tank döntött páncélzatának ötletét a szovjetektõl lopták? Ennyi erõvel a sima csövû löveg vagy a reaktív páncélzat honnan származik?

Gundark
Köh köh 😊 Az orosz BI rakétahajtású elõbb repült mint a 163as 😊 A sugárhajtómû pedig angol találmánynak számit 😊 Egyébként a legfejlettebb nem a leghasználhatóbb 😊 Gondoljunk csak a Tiger vs T32 esetére. Mily érdekes hogy a párduc döntött páncélt kapott 😊 Lopni a alacsonyabb rendû népektõl 😊

Csatlakozom hozzád!

Aki egy kicsit is tájékozott, azt tudja hogy a német technika a 2-dik világháborúban a legfejlettebb volt.
Az amik tõlük loptak mindent:

pl. rakéta hajtás ürhajók
sugárhajtómû repülök

stb.

ORIGIN: Catyus www.silenthunter.hu HUNter_Catty

Gundark
Ehhez nincs mit hozzáfûzni 😊 Japiknak is voltak rombolói, csak õk nem dolgoztak szépen falkában mint a nyugatiak. A konvoj rendszer meg szerintem nem tetszett a bushido-nak, mert akkor el kellett volna ismerni hogy a "nép" veszélyben van, és nem õk az elsöprõ erõ a tengeren. Tény és való hogy a Gato vagy a Balao osztály nem volt rossz gép. De össze sem lehet hasonlitani egy VIIessel. Vegyük csak azt hogy 100 méter körül volt a max merülés. Egy VII akkor még csak nyikorog egy kicsit 😊 Ajánlom elolvasásra a Háború a Tengeren c könyvet. Önéletrajzi könyv William Ruhe ami tengókon szolgált. Azért van egy pár szép eset benne, olyan apróságok hogy bedöglik a légkondi kint meg éppen 35 fok van 😊 Már persze abban a hajóban ahol van ilyen 😊 Mert az elején meg nem nagyon volt ilyen 😊) Egy szó mint száz, tengózni nem volt leányálom akkoriban az S ekben meg lehetett dögleni a melegtõl, a VIIeskben meg a hidegtõl 😊 Ki mit szeret 😊

Goliath
Sziasztok, van már 1.4b magyarítás, meg lehet kapni bétatesztre?

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

És ezt a véleményed kérdezte valaki?<#boxer>

i7 920,Msi Eclipse SLI, 6GB gskill DDR3 1600,gigabyte 295gtx,64gb Kingstone ssd, 2x 1,5gb WD GReen 3 Hanns.G 28\'8 Wide, 3ms

PanzerWolf
Hánynom kell az amcsiktól!<#mf3>Mindig azt hiszik,hogy õk a valakik,mi majd megmutatjuk!Bár már egy párszor nem jött be nekik a dolog (pl vietnám).<#nyes>
Bocs de,ezt le kellett írnom.

Tennap este Spektrumon volt összehasonlítás a német és az ami tengókról, h mennyire voltak hatékonyak. Persze h a szöviket itélték sikeresebbnek, ahogy mindig...viszont végre hozzátették hogy a japánok meg se próbáltak védekezni az ami tengeralattjárók ellen,se rombolók se konvoj.Bár ha azt vesszük kb250en hajóval elintézték az egész japó kereskedelmi flottát,szal nemrossz. Igaz 50 körüli volt a veszteségük,nem említették hogy mitõl,de ha eccer nem védekeztek rendesen ellenük akkor feltehetõen torpedó és hajóhibákból hullott el jórészük, ha jól emléxem errõl is volt régen vmi mûsor h mennyire önveszélyesek voltak az ami tengeralattjárók.
Ennek az egésznek a fényében nemtudom mi érdekes lehet majd a 4. részben. A kacsavadászatot senki se szereti.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Ja, várjunk csak ? Az nem inkább egy mod. Nekem volt egy ilyen, de az nem 1.4 kompatibilis.
Köszi, de inkább kihagyom, az én gépem még kisebb.
Szeva.
Miért szerinted hol lehet még.Csak ott lehet lol<#idiota>
De ha nagyon akarod indithatok 1 szerver este<#worship>

Hali

hol szoktatok multizmi. Ubi.com-on ?
Sosem látok ott magyart csak külföldiekkel játszottam
szeva
nekem megvan az 1.4 crack ha kell el tudom küldeni

Lockheed
Pfffff... Te elolvastad a topic címét rendesen??? <#falbav><#falbav>

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Bugz
Hi!
Valaki aki jártas a silent hill 4ben az tudna segíteni?
A telepítésnél van a probléma.
Ha vki ért hozzá akkor szoljon és megmondom h mi a baj.
kösz

Dirty South

Hello!

Megoldódott a probléma, uninstall és mentett állások is törölve. Újratelepítést és minden müxik. :-) Bár az elveszett tonnákért nagy kár :-))
hello felrakom a pach-et és töltene be a játék és kiírja hogy: nem találja a menüt miért van ez?

Nekem is ilyen gondom van, pedig eredeti a játék+Nvidia driver (81.85)-ös van fenn. A fedélzeten a személyzetnek szürke a feje, teste, de csak ha közelrõl nézem õket. Távolról visszaáll a rendes "színük". Mûködésbeli probléma nincs a játékkal, csak kiábrándító, ha a felszínen nyomok F4-et, akkor szürke embereim vannak. Nem tudja valaki erre a hibára mi a megoldás? Gyanítom valami Nvidia bug ez....

Köszi

hello! olyan problémém van ha felrakom a pach-et akkor nem tudom crack-elni a cédén lévõ crack-al egy másik kellene hozzá ha tudjátok mi a baja légyszíves osszátok meg velem is!

xj700t
Szólj ha megtaláltad ! 😊

Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)

PanzerWolf
<#vigyor3>

Gundark
Khmm. Azért is be kellett menni Scapa Flowba, mert mekkora presztizs veszteség a brit oroszlánnak egy ilyen 😊 Az meg hogy szegény Royal Oak rosszul járt csak a bónusz. Bár ez utóbbit Herr Prien bizonyosan becserélte volna pár méter mélységre amikor jött a Wolverine romboló. Egyébként minap láttam a spektrumon az ami tengeralattjárókról egy filmet. Azért szépen szedegették õket is. 250 260 valahányból 50 valamennyi nem jött vissza. Nekik volt a legnagyobb veszteségarányuk úgy en bloc az amerikai (usa) haderõben. Ezt a live pecset meg megnézem PanzerWolf, de ha kinyirnak a kiváncsiságom miatt az egyik kikötõben az egész u-41 legénység a te lelkeden fog száradni 😊

PanzerWolf
Próbáld meg felrakni a hivatalos oldalról a live patchet vagy mi volt a neve.Tele rakja a kikötõket haókkal mint állat.Én egyszer felraktam és olyan élet volt nálam a kikötõbe csak néztem!Jöttek mentek a hajók,bent állt ha jól emlékszem a Bismarckh!Halászhajók ki be...stb.Gondolom az ellen kikötõjét is telerakja ilyenkor.Egy baja volt,beszaggatott a kikötõbe p4 2,8GHz 1 gyga ramnál!!!Mnden megvolt hozzá ami kellet csak a ram nem.Ajánlott hozzá a 3,5-ös!<#wilting>

Azért ne keverjük a dolgokat.
Herr Prien biztosra ment! (Volt egy látványosan megszerkesztett könyve ahol elmesélte, hogy hogyan történt, de a beavatottak tudják, hogy olyan titkosszolálati események zajlottak ott, ami ma már tantörténet!)
Mint már mondottam, ha lenne benn egy két nagy teknõ én is bemennék! Ha tudnám, hogy van benn egy csata hajó és egy cirkáló átmásznék azon a védõhálón! De sajnos nem nagyon vannak eleresztve a kikõtök. A keleti parton van olyan kikötõ ahol áll egy C2, és egy T2, oda talán érdemes bemenni. A többit egy horgonyzó romboló és egy small merchant miatt kihagynám.
Bár lehet, hogy mostmár felderítem az összes kikötöt.

Lavina: sorry, nincs 5letem. Nekem is van olyan, hogy lassú ha visszatöltök, utána még kb. 1 percig, (P4 2,8GHz-em van, azért mondom, mert a progi zabálja a proc erõforrásait, és a RAM-ot.) esetleg próbáld meg, hogy vársz vele néhány percet, hátha elindul utána.
Sziasztok!

Újabb probléma. Egy darabig semmi gond nem volt a játékkal. Aztán egyik napról a másikra, akármit akarok elindítani a betöltést követõen beáll a gép és kiírja, hogy meg van állítva a játék ( pause ). Aztán innen semmire sem jutok. Csak kilépni tudok :-( MI lehet az oka ? Esetleg az 256 MB RAM ? De eddig futott a progi.

Köszi
Gundark
Nem túl izgalmas a kikötõi vadászat? 😊 Herr Prien mit szólna ehhez 😊

Most nézek egy régi német filmhiradót (1940.06.22 - Sieg in Frankreich.mpg), amelyben a Scharnhorst és a Gneisenau szétlövi a Glorius angol anyahajót. Szép az össztûz (fõ ütege a 2 hajónak 18db 28cm lövegbõl áll).
Az egyik kisérõ-romboló torpedóval elkap egy angol tanhajót (8000 BRT). Desszertnek a két csatacirkáló pár lövéssel elintéz egy angol csapatszállítót is.
xj700t
Scapában van tengo zár, meg a part mentén pár hk elleni akna. Mást nem láttam ezeken kívül.

Az 1.4 volt fenn. Hát a peccsel nem vagyok megelégedve, mert visszatért az 1.4-ben a vízalatti megfigyelõk bug is.
Amúgy a kikötõkben vannak hajók, statikusan mindig ua.-ok, de nem szoktam kilõni õket, mert:
1. az nem túl izgalmas
2. beszaggat a játék utána, pl. az idõgyorsítással is csak vánszorog.
Amúgy van ott némi védelem, néhány romboló, korvett, meg az a kis mitugrász snellboot. Szóval be lehet jutni a kikõtökbe ( nappal sok a repcsi, kicsit gáz, inkább éjjel, akkor simán megy ) sztem gond nélkül, de sztem nem éri meg. Bezzeg ha lenne ott néha vmi nagy dög, akkor simán bedzsalnék érte. <#vigyor>
Ja télleg, igértek itt a gaméban aknákat, meg tengeralattjáró zárat, de még 1-et se láttam. Látott már ilyet vki ?

Szóval a japcsi tengók azok talán izgalmasak lennének. Elsõre mondjuk már az is sikeres küldi lehetne, hogy eljut velük az ember mondjuk az amcsi partokig, és nem süllyed el.<#vigyor1>

Zoltang: Mivel én németül nem tudok, csak angolul, ezért az angol FAQ-t vágom be ide:
-Is it possible to apply wolfpack-attacks in real-time 3D with Silent Hunter 3?
-No, because SH3 doesn’t come up with this opportunity. If the player wants to carry out a swarm-attack, he has to choose the submarine he want’s to lead, and then plays through the mission. After that, the CPU calculates the remaining attacks of the swarm. This is an unfortunate solution but the current version of SH3 doesn’t support any other option.
Ebbõl én azt veszem ki, hogy nem lehet lejáccani az SH3-mal a küldiket, bár ez csak a konvoj támadásról szól.

Bár sztem még õk se tudják pontosan, hogy majd mit lehet az SH3-mal, és mit nem lehet vele. Majd meglássuk.
DJ Skyline
PanzerWolf
Ezek mik ezek a képek?Eléggé pofásnak tünnek!

banános joe:valami link a Das Boot hangokról?

Kíváncsi leszek amúgy erre az új modra!

Ja kainek még nem lenne meg a Das Boot film!!!Van a westend cicicenterbe a nyugatinál dvd-n ha jól emlékszem akkor,2700 valahány forintért.Ma láttam.

Úgy vettem ki h önálló fejlesztésû free game.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Gundark
Melyik pecsed volt/van fenn? Lehet hogy az alap csinálja, de a pecselt már nem. Legalábbis én mire eljutottam oda hogy nagy konvojokat támadjak, már kinn voltak legalább az 1.02ig. Tény és való hogy a japi tengók érdekesek lennének. Márcsak azért is mert ugye õk gyártották a legnagyobbakat akkoriban hidroplánnal, meg toronyórával 😊 Megismételni a támadást az usa ellen amikor egy szál hidroplán bebombázta az erdõt 😊) Fölemelkedni nyújork elõtt és megreptetni a madarat 😊)) Egyébként még ezzel a moddal nem voltam kikötõben. Az ellenséges kikötõkben lehet megerõsitett védelemre számitani? No meg zsákmányra? Nem a nagyokra gondolok, (scapa flow 😊 hanem valami kisebbre 😊 Nem vagyok én Prien hogy csússzak másszak ott 😊 Fõleg ha nincs semmi 😊 Tényleg. Lehetne aknarakás is. Ha jól emlékszem lyukmászóknak csúfolták õket 😊 Vagy az az elsõ VHban volt? 😊)

Placebó
nemtom... lehetséges, nem olvastam át rendessen

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Ez az SH2-re épül. Nem?
Önállóan is mûködik ez a progi.

pl.:
"Was ist eigentlich die Aufgabe des Spielers in Subwolves?
Der Spieler muss die deutsche U-Bootflotte des WWII aus Sicht des BdU führen. Der Spieler nimmt somit die Rolle eines Befehlshabers und zugleich eines Managers ein. Und wer Silent-Hunter 3(TM) installiert hat, kann die Seegefechte wahlweise auch gleich vor Ort aus der Sicht eines U-Bootkommandanten mittels SH3 durchspielen."

Én ebbõl azt veszem ki, hogy alapesetben BdU vezetõként parancsokat osztogatsz stb., ha valakinek fel van telepítve az SH3 is, akkor le lehet személyesen is játszani egy ütközetet U-Boot parancsnokként. Pontosabban választható, hogy lejátszod, vagy sem.
Placebó

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

A Faq-ban azt írták, hogy csak a strat. térképen lehet mozgatni az egységeket, pl. max 15db uboot tud támadni 1x-re 1 konvojt, és nem lehet beülni a tengeralattjárókba. Ja, és ez 1 körökre oszott statégia. Nem a legjobb az angolom, de amennyit én kivettem belõle, én úgy látom, hogy nem sok köze van az SH3-hoz. Olvassátok el ti is, aztán vitassuk meg. Sztem csak kiemelnek belõle vmit, de ez nem uboot szimulátor lesz.
Tudtommal ez az SHIII-ba épül.
Szeva mindenki.
Az AOTD honlapon van egy ilyen mod is hogy DAS BOOT SOUND mod ez a mod lecserél pár hangot a filmbõl kivágot hangokra.<#nezze>

Hmm...én csak nézegettem a képeket....hiány érzetem van a német zászlóval kapcsolatban :S

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Bocsesz, de lassú a gépem, és megesik, hogy duplázza a küldést.

Beleolvastam a FAQ-ba, hát ennek nem sok köze van a SH3-hoz, csak annyi, hogy innen kapták az ötletet. Egy érdekesség máris feltünt:
Sikeres tengeralattjáró hadjárat esetén, sem marad el a D-nap, és a III. -ik birodalom is mindenképpen elbukik, csak késleltetni lehet az idõpontot. Ezen már nagyon sokat vitatkoztak, hogy hogyan alakult volna a háború, ha a nácik megnyerik az atlanti csatát, és sokan azt gondolják -én is, hogy az atlanti csatát ha megnyerték volna, akkor a britek "behodólnak" a birodalomnak. Ebben az esetben "csak" 1 frontos háborút kellett volna vívnia a németeknek az oroszok ellen. (valszeg Hitler nem üzent volna hadat az amcsiknak, hiszen az logikátlan lépés volt, de gondolom pont az atlanti csata miatt tette meg, mert szomorú látvány a sok szövetséges hajón látni a harckocsikat, amint behajózzák õket Nagy-Britanniába, és nem tehetett ellene semmit. ) Amúgy a németeké lettek volna az iráni olajmezõk is, Egyiptom, stb. ) Szóval ha a németek megnyerték volna az atlanti csatát, amire még 41-ben volt is némi esélyük, akkor valszeg megváltozott volna a háború végkimentele. Mindegy, attól még jó lehet a játék.
Srácok, ez a silent hunter 3 modja ? <#wow2>
Nekem ez egy startégiai játéknak tûnik.
Srácok, ez a silent hunter 3 modja ? <#wow2>
Nekem ez egy startégiai játéknak tûnik.
xj700t
Ezt a modot várom a legjobban. 😊

U.i: Nem tudná nekem valaki elküldeni/feltölteni valahová az "AOTD" mod elötti vizet? (Nem is vagyok hardcore játékos, meg szeretek gyönyörködni a hajókban ha süllyednek 😊

XJ700t: Okés köszi, megjegyzem.
Bgabor: bocsesz, de Gundark szerint igen. 😊
Gundark: Háát izgalmas lehet becserkészni egy japán repcsihordozót, de ilyen erõvel izgalmasabb becserékszni egy amcsi repcsihordozót is ,amik tucatjával járták az atlanti óceánt a háború vége felé. Amúgy meg, hogy maradjunk az analógiánál, én a programozók helyében a japcsi tengeralattjárót választanám nem az amcsit, hogy jáccható legyen a game. Ugyanis ugyanaz a helyzet a japcsikkal, mint a németekkel, hogy a háború elején terjeszkedtek, és viszonylag könnyû dolguk volt, és fokozatosan lett egyre nehezebb a japán haditengerészet dolga. Az amcsikkal fordított a helyzet, az elején nagyon nehéz, késõbb pedig már csak egy "sétagalopp" volt. Amcsikkal nem is nagyon lehetne végigjáccani, mert a háború vége elõtt már nem nagyon volt japán haditengerészet, csak üres örjáratok lennének lemerülve, céltalanul kolbászolva.

Gundark: Figyu, azért mondtam, hogy nem bizonyit semmit, mert nekem a sima gameban is elõfordult hasonló a mod elõtt. Nem a modot akarom védeni, lehet ,hogy igazad van, de tudom, hogy a sima gaméban is sokszor tiszta idõben mire megláttak nekem egy hajót már késõ volt, addigra az régen meglátott engem. Tehát ha be akartam egy hajót cserkészni, saját magam sokkal hamarabb megláttam, mint a többiek. Arról nem is beszélve, hogy amikor megláttam a hajót, és befogtam, utána egybõl jelentették, hogy hajót látnak. 😊 Ez is bug.

Engem sokkal jobban zavarnak az égõ repülõroncsok, amint rácsapnak a hajómra, és továbbrepülnek. 😊 Ja, meg a vizbeborult hajók, amik a fizika törvényeinek fityiszt mutogatva elfelejtenek elsüllyedni.