Silent Hunter III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Továbbra is kiváncsi lennék, kinek hány lövés kell egy C2 elsüllyesztéséhez?
Kitt2000. 1.4 patchet használj, és mi itt általában az AOTD modot használjuk néhány kiegészítéssel. ( Ja, átköltöztek a srácok egy másik oldalra, és tök jó videjó van az oldalon. Annyira tetszett, hogy gondoltam elrohanok megveszem az SH3-mat, de rájöttem már megvan.<#vigyor>#vigyor>)
Innen tudod letölteni:
http://www.aotd-clan.com/Files/ModpackV2/AOTD_Modpack_V2.exe
Illetve utána ez a javítás kell hozzá:
http://www.aotd-clan.com/Files/ModpackV2/Update_AOTD_Modpack_V2.02.exe
Ha multizni szeretnél ahhoz eredeti game kell, mert csak az ubi szerverén lehet multizni.
Bakker: én csak akkor lövöm ki, ha csak õ védi a konvojt, esetleg még egy korvett, mert akkor az egész konvoj szabad préda. Ha többen vannak inkább meglapulok, kilövök pár hajót a konvojból, és mielött a rombolók odaérnének megpróbálok kereket oldani vmerre, aztán újra a konvoj elé megyek, és kezdem elölrõl, amíg van a konvojban zsíros célpont. Mondjuk ha több romboló van, vagy vannak ágyúk a hajókon, akkor nem szarakodom a 2kt-ás hajókkal, hadd menjenek.
Amúgy idõnként cirkál, és idönként meg egyenesen megy. Volt már olyan hogy egyenesen haladt, és pont az orrom elött kezdett cirkálni. Az gáz, akkor inkább arréb újabb lövõ poziciót veszek fel, ha nem tudom támadni. Amúgy kb. 300m-rõl van jó esélyed, hogy kilödd a rombolót, elé kell célozni, messzebrõl, biztos hogy kimanöverezi, és csak elektronyos halacskát használj tiszta idõben nappal romboló ellen, mert a T1-t észreveszi, és kimanöverezi. (ha elémenne a torpi visszatolat, vagy gázt ad és lehagyja, stb. )
Én manuális célzással lövök, és amikor a torpit lövöm, a kordináták már adottak, mindig elengedem a 'lock'-ot és a periszkóp függöleges szálkeresztjével célzok. Sztem ez az automatánál is müködik.
A multit meg itt szoktuk egyeztetni, vagy ICQ-n a többiek. (nekem még nincs 😞 )
A gyakorlat szerint általában jó elõre kell egyeztetni, mert: 'a srácok ma ráérek, este multi' nem szokott müködni. Ha van multi akkor általában jelszavas, hogy magyarok jöjjenek, és jó nehéz. ( hard v. realistic )
Nem tudom, de én ha találkozok egy konvojjal akkor az elején cikázó rombolót nem tudom kilõni. Zikázik mint a rosseb én meg lapulok, hogy beérjek a konvoj szívébe ahol felemelkedem és kilövöm a torpokat. Ti ki tudjátok lõni a konvoj elején cikázó rombolót?
FAQ-ból nem jötten rá hogy mûködik a preciziós célzás. Ezt leírná valaki. Nekem nem jelennek meg a kis négyzetek, hogy hová célzok, eleje vége, közepe stb. Be LOCK-olom ráfordulok és lövés,,,, Lehet azért nem todok az elejére vagy a végére célozni mert Wepon Officert használok?
Ja hétvégéken jó lenne a neten játszani én mindíg fenn vagyok, de csak külföldiekkel játszom akik végtelen torpedót használnak, és leszarják egymást semmi csapatjáték stb. A jelszavas játékok meg gondolom az igazi jó gémek csak hát nem találom a MAGYAROKAT. Van valami IRC csati amin fenn vagytok és lebeszélitek a gameket?
üdv
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)
Belepofátlankodnék: Nekem is elküldenéd miért nem lehet Agincourt-t szimulálni?
Érdekelne. (Elég sokat olvastam róla, meg az egyik kedvenc darabom a V. Henrik :-)))
Köszönöm!
Hány lövésbõl lövöd ki a C2-t ? Mert a löszerrel is spórolni kell sztem. 😊
Én legalábbis nagyon spórolós voltam amikor összejöttek a rekordjaim. Persze ha végig rossz az idõ, akkor az összes löszert hazaviszem, de a small tankernél
kisebb hajóra nem lövök torpit. (kivéve ha egy romboló szívat, akkor megpróbálom kilõni, illetve ha csak 1 romboló véd 1 konvojt. Ez mondjuk már nem nagyon van. )
A gyorsításnál igaz amit írtál, ezért ha a konvoj kb. 20km-en belül van, akkor már nem nagyon szoktam gyorsítani, keresem õket, hidrofonnal, stb.
Nem tudom, hogy ki, hogy csinálja, nekem úgy jött ki a gazdaságosság, hogy a 1KT-nál kissebb hajókat légvédelmivel lövöm ki, a 2kt-at ágyúval, a nagyobbakat torpival. A IX-en "csak" 60db HE van, szóval óvatósan kell vele bánni. Ha nem vivok tüzharcot korvettel (néha szoktam a háat mögül kijönni a vízalól és szétágyúzni, mielõtt megfordul), szóval akkor kb. 10db 2kt hajót kilövök az HE-vel, és még párat az AP-val is. ( abból többet kell egy hajóra lõni )
Kíváncsi lennék, hogy milyen hajókat löttetek ki ágyúval, és hány lövésbõl, és hová érdemes célozni?
A 2kt-s hajóknál kb. 2kmrõl kezdem az ágyúzást, nem messzebbrõl, és kb. 400-500m-re célzok alá, akkor a vízvonal alatt találom el, és attól gyorsan süllyed.
Én ezt már régebben próbáltam, de tudom, hogy volt vmi gáz vele, igaz 1.0 alatt.
Ja megvan, ha jól emléxem a következõ volt:
Kaptam infót egy hajóról, kimértem az útvonalát, sebességét, stb, mentem elé. Hajó sehol. Bakker, gondoltam, hátha gyors voltam, ezért elindultam a hajó útvonalán addig, ahol a jelzést kaptam, hogy hol van a hajó. És bakker ott pihent ahol a jelzés volt órákkal elõtte. Aztán a következõ hajóval is igy jártam. Azután találtam 3 cirkálót Scapa Flowban, és akkor meguntam a vadkacsavadászatot, és leszedtem.
Ha jól müködik és realisztikus akkor szívesen jáccanék vele. Egy konvojnak szívesen nekimennék, ami hadihajókból áll, de az hogy pl. Scapa Flowban fixen ott van mindig 3 cirkáló, kb. 50-60KT-val, az már nem kihivás.
Kedves Xj700t: Én elsõször felhelyeztem az AOTD-s modot meg az update-jét, majd a sumbsim.com on lévõ sh3 world modot. Minek hatására alig tudtam kiparkolni a kocsival, mert mindenki fel s alá közlekedett 😊 Aztán elkezdtem egy vadonat új gémet (amilyen állat vagyok kielbõl indulok és fél nap mire õceánt látok 😊 és akkor már jöttek a konvojban a sok furcsa népek. Például már fogtam két kisegitõ cirkálót. Persze ezek lehet hogy egyébként is jöttek volna az újrakezdés nélkül.
Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)
Van egy ilyen mod a www.aotd-clan.com oldalon "ATLANTIC WOLF EMBLEM MOD"
ez nem az AOTD modoknál van, hanem SUBSIM modoknál van.<#wave>#wave>
SzLacza : Akár itt is a privát részben, vagy ímélen 😊
Zoltang: Kösz mostmár emléxem. A hajtóanyaggal volt gond az XXIV-nél.
A hidrogénhiperoxid nagyon gyúlékony, nagyon veszélyes, hiszen bármilyen egyszerû találat felrobbanthatta volna az egész tengót. Ezért nem eröltették a dolgot.
Gundark: Hol tudunk priviben csevegni ? 😊
E.Gy.B.E. Airsoft Team
E.Gy.B.E. Airsoft Team
Tudtommal inkább a bevált VII-es, IX-es családot akarták építették. (Így a bejáratott gyártósorokon tudták nagy számban építeni õket.) Már a "nem annyira forradalmi" XXI-es típusnál is a gyártás komoly logisztikát igényelt, mivel a bombázások miatt a gyárakat szét kellett telepíteni.
Schnee-orgonánál a XXI-re Adalbert Schnee által tervezett gyors-torpedótöltõre gondolsz? Arról nincs képem.
A tengókat nem rombolók ellen, hanem hajók ellen építették, ezért volt jobb a XXI, mert könyebben tudta becserkészni az áldozatát, mellesleg a rombolók ellen nagyobb eséllyel tudta felvenni a harcot. Mint pl. amit a gyakorlatban is bízonyítottak, hogy egy romboló mögé lopakodva utolérik, hiszen a romboló se hall semmit a háta mögött.
Amúgy abban igazad van, hogy ez csak szimuláció, és nem tudjuk az életszerû dolgokat jól szimulálni ma még, csak az elõre létható eseményeket.
Valószinüleg az életben nem tudtunk volna jól helytállni, sztem se.
Ha nem hiszitek mondok egy példát<#awink>#awink>: A stratégiai gamékkal pl. nem lehet jól szimulálni az Agincourti csatát, pedig oktatják a mai napig a stratégiából.
(ha érdekel vkit, akkor elmondom miért, most nem akarom fárasztani ezzel a topicot.)
Továbbra is fenntartom, ohgy minden repülõre igaz, hogy lelövik, a légcsavarosnak csak minimálisan jobbak az esélyei felszállásnál.
Ha belegondolunk a háború végén vetették be az ME262-t, amikor már nagyon sürgõs volt, és emiatt a ME262 még kiforratlan konstrukció volt. Szóval, amikor az amcik támadták a repteret( hiszen igy tudták felszállás közben lelõni a gépeket), kb. 600 gépet vetettek be, kb. 300-350 bombázót, a többi vadász volt. Szted mekkora az esélye egy légcsavarosnak egy ilyen szituációban?
Amúgy meg elsõsorban a repülõgépeket nem a le- és felszállási paraméterei alapján itéljük meg, hanem a repülési/manöverezési tulajdonságai alapján.
Olvastam, hogy egy ME262 pilóta elmesélt egy bevetést. Amikor az amcsi kötelékeket megtámadta egy század ME262 a szárnyak alatt rakétákkal, akkor kb. 2 tucat négymotorost löttek le, vagy rongáltak meg, asszem negyed óra alatt.
"Az égbolt olyan volt, mintha kiöntöttek volna egy hamutartót."
Dogfight tulajdonságai pedig nemigen voltak, de nem is volt szüksége rá, hiszen simán legyorsulta a vadászokat.
Amúgy az UFOK-ról még. Nem csak a csészealj kutatásban, hanem az egyéb pl. függ. vezérsík nélküli gépekben is élen jártak a német mérnökök. A B2 bombázó alakja is ismerõs lehet a régi német gépeket tanulmányozva, nem véletlenül. Ja és a "Szuperágyú" õsével is próbálkoztak sokáig, az ötlet szintén német eredetû.
Szóval a háború elõtt/alatt a németek tényleg nagyokat mertek álmodni.
A Walter turbin jól teljesített, de asszem vmi technológiai gond volt vele, ezért nem foglalkoztak vele sokáig. Akkoriban is gond volt, hogy hiába építünk meg vmit jól, azt még sorozatgyártani és kéne jól, és ez bizony nem ment mindig.
Bocs a hosszú off/on/off-ért.
on
off
Itt van egy kellemes konkurens fórum. A címe: "A második világháboró fegyverzete" megítélésem szerint jópár komoly szakember látogatja rendszeresen ha valakit érdekel a téma érdemes beleolvasgatni.
Még 1 szó az "UFO" -ról. Állítólag volt a fritzeknek egy "csészealj" irányú programjuk, de elég ködösek a témával kapcsolatos írások és semmi konkrétat nem olvastam róla. Én személy szerint nem zárom ki a lehetõséget, de fentartásokkal olvasgatom ezeket. 😊
Bocs a hosszú offért. Ha ez irányban szeretnénk diskurálnicsináljunk 1 2. vh-s topikot 😊
on
Hm. Egy hagyományos légcsavaros vadász, ilyenkor behúzza a fékszárnyakat, maxra állitja a légcsavart, és ha van üa-ja felveszi a harcot a valószinûleg magasból, tehát nagyobb sebességgel támadó géppel. Kihasználja azt a lehetõségét hogy kisebb ivben fordul mint a támadó. A 262es ezt nem tudja mert a dogfight tulajdonságai jelentõsen gyengébbek a felépitése miatt. Ja és bejön a turbina azon gyengesége hogy hirtelen gázkor lángrakap. 😊 De mielõtt a vád érne elismerem a német tervezõk munkásságát, fõleg Dr Alexander Lippisch-ét. Azért egy 900-al bemutatózó vitorlázógép már önmagában elismerésre méltó teljesitmény. Fõleg ha hozzávesszük azt hogy ez a 30as 40es években volt. Õ mert nagyot álmodni 😊
Valóban 😊 És a Pz VI osok miért készültek egyenes páncéllal? 😊 A Pz VIb nél jelent meg a döntöttpácél torony, de az meg akkora batár volt hogy a Tempestek meg a Typhoonok kiszúrták egybõl. Ami meg a 34est illeti, tudod jól ha olvastál pár könyvet a páncélosokról (most nem a "népszerû" irodalomra gondolok mint a "legyõzhetetlen Messerschmitt" 😊 hogy a németeket eléggé meglepte a megjelenése. Bár ha megnézi az ember közelrõl hihetetlenül néz ki 😊 Olyan mintha fröccsöntve lenne valami gyerekjáték 😊 Viszont kétségtelenül hatékony jószág volt. Nos ami azt SH3mal való játszást illeti, azért realisztikus módban nem kapsz el te olyan sok rombolót hagyományos torpedókkal. Olyan van hogy (mint az életben 😊 valamely kapitány meg akar halni és nem cikkcakkol.Meg szerencséd is lehet. De egy rádpengetõ rombolóval, ami egyenesen jön hogy legázoljon, kevesen vártak nyugodtan hogy "fejlövést " alkalmazva kinyirják. Zoltang biztos tud neveket akik bevállaták 😊 De ha nem jött össze akkor annyi. Noha a konvoj commodore-k határozottan felléptek a legázolás ellen, mert a gázoló hajó maga is komoly sérüléseket szedhetett össze, de a sebességge mindenesetre jelentõsen lecsökkent. Zoltang elvtársam (vagy legyen inkább a stilszerû "kamerád" 😊 Igaz, de ne feledjük azt sem hogy amikor megkapták az elsõ világháborús rombolókat kõkeményen megfizetették velük az árat az ámerikaiak. Például Diego Garcia-val 😊 Meg ugye Roosevelt létrehozta azokat a "védelmi zónákat" ahová nem mehettek volna a német tengók. Ha jól emlékszem a Greer rombolóval áltak le elõször pofozkodni 😊 Ja meg még annyit hogy hiába játszun realisztik módban az SH3mal, attól még nem biztos hogy az életben is boldogultunk volna. Mert szép dolog a szimulátor, de nem a valóság. Mert nem hiszem hogy jobbak lennénk Priennél vagy Otto Kretschmernél. 😊 Mondjuk ez utóbbinak szerencséje volt, és élhetett 1998-ig.
E.Gy.B.E. Airsoft Team
kiskorú<#lama>#lama>zoltán
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Nem a snorkelrõl volt szó.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Amúgy itt arra gondoltam, amit írkáltak: kaucsuk snorkel, és egyebek. Ma már egy tengó hónapokig lenn tud maradni a víz alatt, "csak" 30m-ig kell feljönnie, hogy tudjon idönként kommunikálni. Bár 90 napnál tovább nem szabad egyfolytában, mert a személyzet nem bírja a pszichikai nyomást. Szóval mindezt azért tudja, mert ugye nukleáris meghajtású....
Ennyit az XXI-rõl. Ja meg, hogy tényleg az összes fejlesztés ezután ebbõl indult ki. A felmerülés problémáját meg ugye megoldották a nukleáris hajtómüvekkel."
SzLaczának igazat adok ebbe!Mondjuk az ucsó mondatot azt nem tudom de,biztos.
"Szerintem ha oroszországot sikeressen elfoglalták volna valoszinü hogy megnyerték volna a háborut." Ha a nagyanyámnak f*sza nött volna, õ lenne a nagyapám. <#vigyor1>#vigyor1> De most komolyan, nem véletlen nem sikerült a németeknek, és Napóleonnak sem. Oroszországot, nem csak a végtelen emberbõl álló hadseregek védik, hanem 4 híres tábornok is: nyár, õsz, tavasz, tél.
Amúgy meg valószinüleg nem nyerték volna meg, mert az ukrán sztyeppék a lebenstraumnak lehet, hogy jók, de nem tudtak volna versenyezni akkor sem, a hozzájuk képest irdatlan nagy amcsi ipari kapacitással! És hát vele is háborúban álltak, ja és az angolok is ott voltak, akiket nem tudtak 41-re térdrekényszeríteni. 42-ben már az angolok bombázták a franciaországi célpontokat! Sokat olvastam a háború elõestéjérõl és mivel nem csak a németek tudták, hogy 43-44-re éri el az ipari, hadi potenciáljuk a háborúhoz elégséges potenciált, ezért a szövetségeseknek valahogyan rá kellett bírniuk a németeket, hogy valahogyan robbantsák ki a vh-t. Tény ami tény, könnyen sikerült nekik. Egy dologgal nem számoltak csupán, a blitzkrieggel.
Ettõl nekem is felállt a szõr a hátamon:
"Gondoljunk csak a Tiger vs T32 esetére. Mily érdekes hogy a párduc döntött páncélt kapott 😊 Lopni a alacsonyabb rendû népektõl 😊"
Milyen egyszerû a megfigyelés, hogy egy páncéllemezt merõlegesen találunk el, akkor kilyukad, ha meg döntötten, akkor lepattan a lövedék. Nem kell nagy észkombájnnak lenni, hogy az ember erre rájöjjön!
Meg ettõl is: "Ami meg a 262est illeti, azok a csúf turbinák elég hamar kinyirtak a hirtelen adtál gázt, vagy vetted le 😊amikor csúccsak mentél te voltál a király, de leszálláskor meg felszálláskor eléggé kacsavadászat jellege volt." Minden esetre tény, hogy az elsõ hadrendbe állított sugárhajtású repülõgép német volt, a Me262. Amúgy meg nem csak a 262-re igaz, hogy le és felszálláskor vadkacsavadászat van, hanem MINDEN REPÜLÕRE igaz!
Az már más kérdés, hogy sok azért pusztult el, mert riadó esetén mire felszálltak volna a gépek, az amcsik már a repteret támadták!
Az oroszok a háború elsõ hónapjában asszem kb. 2000 repülõt vesztettek el így, típustól függetlenül.
"A tengókra visszatérve A XXI az alapja a mai napig a hagyományos d-e tengóknak. Persze kérdéses hogy igazából mire mentek volna vele rendes harchelyzetben. Igaz hogy kurvára ment, de a rombolók ettõl még gyorsabbak voltak..."
Bakker, nem az SH3-mal nyomulsz ???
Hány rombolót tudsz kilöni ? Pedig mindegyik gyorsabb mint a jó öreg VII, vagy IX!
Amúgy az az 1 db XXI, amelyik kifutott május 3, vagy 7-én asszem, becserkészett egy rombolót és hátulról 800m-re megközelítette. A célkordinátákat megadták, és aztán elengedték a hajót. Csak azért nem lõtték ki, mert már 2-án befejezõdtek a harcok a szárazföldön nagyrészt, tudták, hogy vége a háborúnak, és semmi értelme nem lenne kilõni. A kapitány nem volt náci szerencsére. Mindenesetre a hajónaplóban feljegyezték az esetet, hogy igy demonstrálják a hajó képességeit.
Ennyit az XXI-rõl. Ja meg, hogy tényleg az összes fejlesztés ezután ebbõl indult ki. A felmerülés problémáját meg ugye megoldották a nukleáris hajtómüvekkel.
Ja, asszem abból indultunk ki, hogy az amcsik mindent lenyúltak a háború után. 😊 És ez teljesen igaz, hiszen a hadiiparuk, és az oroszoké is, német alapokon nyugodtak addigra, arról nem is beszélve, hogy a német tudósok egyike se németországba halt meg, ha csak vissza nem tért nyugdíjba. (Mexicóban kb. 10k német tudós dolgozott a háború után az amcsiknak.) Persze nem csak a tudósokat nyelte el az amcsi birodalom, hanem gyakorlatilag mindent ami használható volt. Kém, ügynök -hálózatokat stb. Skorzenyt, és embereit pl. a CIA alkalmazta a háború után, és nem ítélték el õket, emberiség ellen büntettek miatt. (pedig a Malmedy mészárlást, az õ számlájukra írták.)
Szerintem a 2. világháboruban a német haditechnika volt az eggyik legfejlettebb pl.MG-42 géppuska, 88 mm ágyu, páncélököl "panzerfaust" V2-es rakéta stb...
De a sikereik legfõbb titka a villámháborus "BLITZKRIEG" taktika volt.
Csak sajna a ruszkik ellen nem jött be nekik ez a taktika.
Szerintem ha oroszországot sikeressen elfoglalták volna valoszinü hogy megnyerték volna a háborut.
Nem az amcsikat rángatták a háborúba...
Number of attacks in which Mk24s were launched 264
Total Number of Mk24 torpedoes launched - all targets 340
Number of MK24s launched against submarines 204
Number of Mk24 attacks on submarines by US aircraft 142
Number of submarines sunk by FIDO 31
Number of submarines damaged by FIDO 15
Number of MK24 attacks on subs by Allies (primarily British) 62
Number of submarines sunk by FIDO 6
Number of submarines damaged by FIDO 3
Total number of submarines sunk by FIDO (German & Japanese) 37*
Total number of submarines damaged 18
*Note: Includes five Japanese submarines sunk;
1 in the Atlantic
4 in the Pacific
http://uboat.net/allies/technical/fido.htm
ASDIC egyéb passzív lehallgatás ellen ott volt még a Tamatte, vagy a javított Abereich bevonat, BOLD-ok.
"Apropó, hogy hivták a hangvezérlésû repülõtorepedókat?"
MK 24 - "FIDO"
"Ha a romboló kurva gyorsan megy nem tudj használni a víz alatti érzékelõit"
Igaz, de a mai tengóelháritás is ezen alapszik: sunnyogás, hallgatódzás, rohanás, támadás.
Hát a XXIes is se hall se lát lesz amikor meglépi a 17 csomót 😊 No meg a híres kaucsuk boritású snorkel? Azt is kiszúrták már a végén a radarral. Ez az egész hadviselés arról szól hogy valaki kicsi elõnyre tesz szert a másik utoléri és elélép 😊 Apropó, hogy hivták a hangvezérlésû repülõtorepedókat? Talán Tommy? vagy valami ilyesmi 😊 Ha sikerült volna megoldani azt hogy huzamosabb ideig maradhassnak a viz alatt (nem snorkellel) akkor lett volna csak nagy cumi mert a reppencsek használhatatlanok lettek volna. Akkor viszajöttek volna a "szép idõk" és megint brutális mennyiségû hajótér merült volna el. Persze akkor meg õk gyorsitották volna a libertyk gyártását 😊 Aztán torpedó nem lett volna annyi mint hajó 😊) Nem kellett volna amerikát belecígölni a háborúba ilyen hirtelen, hiszen ne feledjük pearl harbor elõtt azért húzták a szájukat a belépésre.(milyen érdekes ha velünk csinálják meg akkor a gylázat napja, ha mi csináljuk meg akkor bravúros haditett 😊) Aztán ugyan úgy mint az elsõben a rohadt nagy ipari potenciáljukkal eldöntötték a meccset. Mindesetre érdekes világ lenni itt ha gyõznek.
Ha a romboló kurva gyorsan megy nem tudj használni a víz alatti érzékelõit.
Nem mondanám, hogy a németek fegyvereinél jobbak az oroszoké. Pl.: az MK108 30mm-es gépágyú 3 lövedéke széttépi a B-17 nehézbombázót. Az MK103-as gépágyú még fejlettebb volt.