Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Piedon
Valaki aki még nem rakta újra a játékot emiatt, megnézné nekem hogy ezzel a fájllal megoldódik-e a csatlakozási probléma, mert nálam lehetett csatlakozni.
SH3 Hun 1.4 fix

Azért nem kellett volna egybõl reinstallt csinálni, elég lett volna megkeresni ezügyben és pár perc alatt adtam volna rá megoldást.

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

Piedon
Hmmm, megnézem. Köszi, hogy szóltatok. Azt hiszem regelek én is a netes játékhoz és megnézem mit baltáztam el. Bocsesz!

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

PanzerWolf
Én se tudok a netre csatlakozni!Most törlöm a gamét-e miatt.A magyarositás leszedése után is fent maradt.

lipovics
Nem jo a magyaritasod Piedon (:
Volt miatta egy reinstallom. Meg tudnad ugy csinalni, hogy uninstallalni lehessen siman?
Az a baj, hogy ha felrakom, megvaltoztatja a szovege hosszat is (szerintem) es nem lehet multihoz csatlakozni, mert kiakad a jelszo beirasnal.
Trucker39
Köszi az együttérzést. (ma éjszaka is megyek)
Amugy a számolgatás csak elõször tûnik vészesnek, ahogyan a tengeralattjáró kezdd "kezessé" válni, úgy fogod ezeket a számításokat is rutinból vágni.
Az ágyúzásról meg annyit, ha jól emlékszem 5 m/s szél esetén nem lehet ágyúzni. ez igy reális is. Képzeld csak el, a tengeralattjáró fedélzete felszinre emelkedéskor alig van magasabban a tengerszintnél. 2-3 méteres hullámok már alaposan meghintáztatják a hajót a lábad alatt. A lövegen meg ugye nincs lövegstabilizátor. Ilyenkor a találat már csak a véletlenen múlik. Próbáld csak ki. Reálishoz közelítõ nehézségi beállítások, enyhe hullámzás, kereskedelmi hajó monjuk 1500 m-re. Manuális célzás és hol túlmegy, hol meg rövid lessz (vagyis "villába" fogtad, csak a hullámzás miatt képtelenség eltalálni a célt. ( Bár ez sem egészen igaz, be lehet gyakorolni, hogy a csõ mozgását, hullámzást figyelembe véve, mindig ugyanabban a magasságban süsd el az ágyút. Ezt akalmazták a régi vitorlás sorhajókon is ha jól emlékszem)

Csak azért mert eddig mindent csak és kizárólag manuálisan csináltam.
Tehát ha megjelent a hajó a térképen akkor simán (semmilyen segédezközzel) arra navigáltam a hajóm amerre az ellenség haladt,és ha megtaláltam akkor is manuálisan és semmilyen segédezköz nélkül elémntem vagy mögé vagy mikor hogy és periszkópba nézve addig manõzereztem a ví alatt ameddig a 0fok vagy ahhoz nagyon közel nem ért az ellenség aztán torpedo los:)))))
Csak így elég nehéz,bár ahogy figyellek benneteket az a sok számolgatás sem leányálom.
Sok szerencsét Herr Generaloberst!
:)))))

\"A jövõ nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

Gundark
Sokszor megbeszéltük már az ágyúzás témát ha visszaolvasol. Voltak akik ágyúztak voltak akik nem. Enyhe hullámzásban sem lehetett egy leányálom a fedélzetivel lõdözni.

Köszönöm a válasz.
Úgy látszik nem csak a tengereken,hanem a folyókon is születnek hõsök!!
Le a kalappal a segítõkészséged láttán!!
Uraim íme egy modern hõs!
Kitartás egyszer csak levonúl az ár.
Lélekben veled harcolok.....

\"A jövõ nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

Tehát az hogy kiírja,hogy nem lehet a fedélzeti ágyút használni viharban az eddig oké.De amikor 1 kicsit elkezd hullámzani a tenger mert van 1 kis szél és akkor is ezt írja na az már kicsit sok.Ekkora hülyeséget régen láttam.Nekem a hobbim a II.VH nagyon sok könyvet olvastam ezzel kapcsolatban köztük nem 1-et a Kriegsmarine-rõl,de ilyet hogy csak azért nem,harcoltak mert volt 1 kis széllökés na ne már.....
Legalább azzal tiszteleghetnénk annak a 40.000 tengeralattjárós hõsnek köztük 30.000 halottnak,hogy reális játékot ad ki a kiadó.
Bocsi csak kicsit felhúztam magam.

Trucker39
Azt nem tuom, hogy kell, de azt leírom hogyan szoktam:
1. megjelenik az ominózus hajó, mit emlitettél, ha kicsit rázoomolsz jobban látszik a pontos iránya. Erre az irányra húzok egy egyenest, pontosan a kereskedelmi hajó tengelyében.
2. Körzõvel kimérem azt a távolságot ami az én hajóm és a ker.hajó irány tengelye közötti legkisebb távolság.
3. Kiszámolom, hogy ezt a távolságot legnagyobb sebességgel mennyi idõ alatt tudnám megtenni.
4. A kereskedelmi hajó ikonja és adatai között szerepel a sebessége is (slow, fast , stb) Nos ez egy becsült sebesség. A Slow-hoz én kb 6-9 csomós sebességet szokam társítani.
5. Beszorzom az tengeralattjáró útjához szükséges idõvel a kereskedelmi hajó sebességét.
6. Kimérem az elõbb megkapott utat a kereskedelmi hajó tengelyére (körzõ)
7. Ha ez sokkal nagyobb távolság, mint amennyi nekem a legrövidebb kimért út, megsem próbálom megtámadni.
8. Ha a kereskedelmi hajó által megtett távolság kisebb ennél, akkor kicsi "elé megyek"
9. Ha sokkal lassab az "elé megyek" részt lehet azzal fászerezni, hogy a kereskedelmi hajó útvonalára (idõjárástól függõen) szerkesztek két kört (körzö) ennek sugara függ a látótávolságtól.
10. A két kör középpontja a tengelyen legyen, a körök két "oldalára" érintõt szekesztek, ami ugye párhuzamosnak kellene lennie a temgellyel.
11. No a két érintõ által bezárt területen kezed el cirkálni a ker. hajó irányûba és ha mindent jól számoltam és szerencsém is van, az õrszem egyszercsak kiszúrja.
A többire már magadtól is rájössz.

Elnézést a "hányaveti" fogalmazásért, de egész éjszaka a tiszai gáton dolgoztam és most rohadt fáradt vagyok.
U.i: A finomítást gondolom tengaralattjárós "kapitány" társaim majd megejtik.
Remélem segítettem valamit

Nem megy ez nekem srácok.:(((
Megjelenik egy ellenséges kereskedelmi hajó a térképen,nem messze töllem,vonalzóval húzok 1 vonalat az én,ill. az õ hajója közzé.
És pont.
Innen mit kell csinálni ??
Valamit kell a körzõvel is de mit hova kell szúrni?
És ezután mi a teendõ?
Segítsetek légyszives!!
A FAQ-ba nem találtam errõl semmit.
Nagyon szeretném megtanulni a pontos ütemtervét az ellenséges hajó megjelenése ill. az elsülyesztése közötti távolságmérés,elévégás befogás stb.

a semleges hajókat érdemes elsüllyeszteni vagy vmi büntetés érte?
Köszi
Addig meg marad az englis hang:(

Piedon
Hoppá, az egy komoly bug lett a magyarításban.
Igyekszem mielöbb kijavítani.

Ha lennétek olyan rendesek fel tudnátok linkelni,vagy el tudnátok küldeni a német hangot nekem.Hátha felülírva az elõzõt menne a német hangal is.
Elõre is köszi.
[email protected]

FAQ-an néztem nem jó a link 404 errort ír ki sajnos

Trucker39
Nekem simán át lehet állítani a hangot németre.
MOD ügyben meg nézz szét a FAQ-ban.

Hello
1.4b patch+ezzel kompatibilis magyarosítás felrakása után nem tudom(nem engedi) a hangokat németre állítani!!
Ez csak nekem xart be vagy mindenkinél ez van?
Jah és nincs esetleg valami mod hozzá amivel már német lesz a hang?
Üdv:Tamás

Engem is ne félj :)
Engem is ne félj :)
PanzerWolf
Ide sürübben járunk fel:
www.silenthunter3.hu

nagykispeter
Kösz. Az zavart meg hogy azt kiírja hogy rádió üzenet érkezett,de azt nem tudtam hogy külön meg is kell nézni az üzenetet

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Na ja semmi ikon rá vagy ilyesmi, megnézed a bilentyûket melyik vonatkozik rá, a programból (F1) kilistázza, illetve itt fent piros betûkkel is ott van "Magyar Silent Hunter III FAQ. Elõbb olvasd el, utána kérdezz itt!" ott is le van írva melyik billentyû mi...magyarul.
nagykispeter
Sziasztok!
Most próbálgatom a játékot.Az elsõ gyakorló vizsgánál mikor átkell menni a csatornán.Na ott még kiírja hogy teljesítettem,de a következõ feladatnál már hiába megyek DDK irányba nem írja ki hogy teljesítve!Valmi rádió üzenetet is ír hogy teljesítsek,de csak az jelenik meg hogy rádió üzenete érkezett,hogy mi az nem.

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Szeretném megtanulni a kezelést, és erre a tutorial-ok általában jók.
Na, én voltam a hülye, mert a tutoriálok alatt van olyan hogy "gyakorlás" meg "vizsga" és és eddíg a "gyakorlás"-ra kattintottam <#falbav>
Persze még ekkor is teljesítéskor ha esc-t nyomok, akkor még mindig azt kérdi : "küldetés feladása?" de mégis elfogadja.

Na két kérdésem azért van még.

1. Szaggatnak a "filmek"/akad a hang akár külsõleg nyitom meg (kivéve windows media player) akár bent a programban megy valami. Más filmekkel ilyen gond egyáltalán nincs, proci bírja, kodek pakk nincs fenn, a megfelelõ wmv kodek fenn van, felrakta magának. Miért nem használ szerencsétlen divx/xvid-et ha ennyire nem bírja akadaásmentesen lejátszani...mindegy, ötlet?

2. A grafika szaggatásmentes alap videókártyámon (kb ATI9600) egész addíg, amíg egy hajó fel nem robban mert akkor aztán akkor mértékû a lag, hogy el se tudom kormányozni a "szerencsétlenül járt" <#vigyor3> hajótól a tengeralattjárót, s az akár beleütközik. Van-e olyan beállítás ami specifikusan az égés minõségét csökkentené, de a többi beállítást békénhagyná?

Köszönöm :)
Akkor, van valakinek ötlete hogyan lehetne ezt kivitelezni?

Trucker39
Igen, valamivel több a renown, amivel kezdesz. De igaza van bgabor-nak. Azt a hiányzó pontot néhány küldi alatt simán össze lehet szedni.

nem tudom, hogy tényleg van-e jelentõsége az akadémiának, de én úgy vettem észre, hogy a hadjáratot egy kicsit feljebb kezded a langlétrán... ezt nem úgy értem, hogy rögtön elõléptetnek... én kétszer kezdtem neki a játéknak egyszer megcsináltam az akadémiát másodszor már nem és másodszor késõbb léptettek elõ... lehet, hogy ez csak véletlen volt...
De miért akarod annyira megcsinálni azt a tréning misszót? Minek kipipáltatni? Elkezded a training küldiket, ott nagyjából elmagyarázzák mit hogyan kell csinálni, aztán kész, a tutorial megtette a dolgát. Hiszen csak az a lényege a dolognak, hogy belevezessen az irányításba. Aztán elkezded a hadjáratot, és majd kikupálódsz. Én nem sokat tököltem a tréning missziókkal, hanem meghallgattam, mit hogy kellene, aztán irány a hadjárat. Háromszáz-valahámnyezer tonnát süllyesztettem el, mire abbahagytam a játékot, valahol 1941 végén.

én mondjuk az alappal játszok/játszottam + a magyarosítással, azt viszont nem tudom ez változtat-e vmit, de sztem nem, a lényeg ua... amúgy én az esc-kel szoktam kilépni, még akkor is amikor éles bevetésen voltam, aztán nyomtam neki egy vissza bázisra és mentem a köv küldire, ez müködött az akadémián is... habár hozzá kell tennem, amikor elõször játszottam ezzel a game-mel, akkor nekem is meggyûlt vele a bajom (pont ezzel a résszel), de aztán követtem a rádión adott utasításokat és sikerült...
Köszönöm a válaszaitokat!

Hát a gond az, hogy a küldetésekben játék közben mindent kipiál hogy oké, és a legutolsó utalás hogy menjek a bázisra... :) MOD nincs fenn, most nézegetem ezt.
Ha esc-t nyomok, akkor meg : megszakítja? Hm... Legújabb patch, valami 1.4b + a most megjelent ehhez a verzióhoz illõ magyarítás... Na még egyszer nekiveselkedek...de ha megint azt modja hogy térjek a bázisra akkor...GRRRR
a térképen soha nem lesz bázis... elég ha kiválasztod a visszatérés a bázisra nevû lehetõséget... ha pedig visszatérve az akadémiára nem ír ki vmilyen értékelést (pl: kíváló), akkor vmit elrontottál a küldetés közben...
Trucker39
Nem találtam benne gondot.
Ha jól emlékszem áthajózol a csatornán, majd lemerülsz periszkóp mélységbe.
Haladsz tovább így egy kicsit. majd lemerülsz asszem 25 m-re. Itt vigyázni kell a hajótest alatti vizmennyiségre. ha megvan a mélység mész egy kicsit dél felé és minden feladat zöldre vált vagyis teljesítve.
Azt azért meg kell jegyezzem, hogy a patch, illetve a MOD feltétele után már nem sikerült egyik feladat sem. Vagyis, teljesitve lett, csak nem került bejegyzésre. Amúgy ne zavarjon a dolog. Ha kellõen begyakorlod a manõvereket ez az oktató rész már egyáltalán nem fog zavarni. Jó vadászatot!

Nekimentem még egyszer a legelsõ navigációs tutoriálnak, de megint ott vagyok, hogy azt mondja térjek vissza a bázisra..de hol a bázis? :) Istentelen egy béna játék, ha valakinek van ötlete ne habozzon...vagy ti is itt akadtatok el?
Tuvok
Én is csak a hangokat, meg pár textúrát használok mod-okból esztétikai szempontok miatt, többinek szvsz annyira nem nagy jelentõsége .

PanzerWolf
Jaja nem rossz ötlet lenne ez!Én is inkább a hangokat tenném be,meg a tangó belsõ kinézetét csak.A sötét tenger meh azért van szerintem,hogy a tenger alatt ne tudd a pariszkópot használni.Ez így teljesen jó.

Hogyan lehetne az AOTD Modból kioperálni a hangokat és a kezelõfelületet? Mert ezek valóban nagyon ütõsek benne, de sajnos ezeket leszámítva nagyon gagyi dolgok vannak benne, amiért nem akarom a modot egy az egyben felrakni. (Például a merüléskor felugató német üvõltés iszonyúan irritáló, továbbá a tökéletes eredeti tengeralattjáró szkinek le lettek cserélve ócskára, teljesen feleslegesen, a harmadik baromság pedig, ami felteszi az egészre a koronát, a töksötét tenger) Így is újra kellett telepítenem a progit miatta, mert kraut barátainknak arra volt eszük hogy feleslegesen lecseréljék a tengók skinjét, de uninstaller része már nincs a modnak.

Viszont az új kezelõfelület és a hangok kivállóak. Szóval hogyan lehetne kiszedni õket és berakni a játékba?

Dragonlords
most már cska képeket küldünk
_lol

Szavasztok...

Nézegetem ezt a játékot, de kicsit kusza, elsõ gyakorló küldetést (navigáció) megcsinálom, azt mondja mihelyst visszatérek a bázisra, teljesítve van. De a térképen sehol sincs olyan hogy "bázis". Ha esc-et nyomok, azt mondja feladom? hát fel. Erre meg kattintani lehet hogy visszatérés a bázisra...de nincs megcsinálva a küldetés.. Ötlet? :)

Der englische Flugzeugträger Courageous wird von deutschem U-Boot versenkt

Leigh-fényszóró
Ez a kép volt már? Mindegy jól néz ki.

Ez már milyen változat? (itt)

Das Boot - The Original Uncut Version (1982)

Product Details
* Actors: Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann, Hubertus Bengsch, Martin Semmelrogge, See more
* Directors: Wolfgang Petersen
* Format: AC-3, Anamorphic, Closed-captioned, Color, Dolby, Dubbed, Subtitled, Widescreen, NTSC
* Region: Region 1 encoding (US and Canada only)
* DVD Release Date: June 1, 2004
* Run Time: 293 minutes
* Average Customer Review: based on 36 reviews. (Write a review.)
* DVD Features:
o Available Subtitles: English, French
o Available Audio Tracks: German (Dolby Digital 5.1), English (Dolby Digital 5.1), German (Dolby Digital 2.0 Stereo), English (Dolby Digital 2.0 Stereo)
o Original five-hour extended version
o Includes restored original stereo audio and newly created 5.1 audio from the original stereo
o Making-of featurette and the director's cut

Nekem meglévõ, német/magyar "Rendezõi változat", "csak" 200 perces. Ez is 2 DVD-s.
Ebbõl az itthon kapható, rendezõi változatból is kivágtak 93 percet?
Gundark
Van pár homály fénykép a szkóp mellé van rakva egy doboz :) Ott van X számú rakéta. Kisérletek folytak folynak vele, de szerintem a tengóparancsnokok is azt mondják hogy kicsit gáz :) Ha a periszkópban meglátok egy helikopter akkor ott valamit nagyon elcsesztem :) Ha el is találom a Helot akkor is tudják hogy ott vagyok a környéken. Márpedig egy fedett bevetésnél az felér egy mission incomplete feliattal :)

A németek is használtak távvezérlésü tornyot aszem a ju 188-on...de még a ju88 egyes tipusain is kisérleteztek vele.
Mind1 végülis igazad van...nagyobb számú támadó ellen sehogy se volt esély, magányos gép ellen csak-csak...

Az a periszkóból tüzelés komoly lehet :)

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Gundark
Elõször ott vót ugye a vellámháború :) Mikor kiderült hogy nem villám hanem anyag akkor már késõ volt :) No meg ki gondolta a mûsor elején hogy gonosz emberek nagy négymotoros repülõket vetnek be hogy lefidozzák vagy lebombázzák a népséget. Át kellett volna tervezni a tornyot, ami már önmagában is szép munka lett volna.(tesztelni sem egy két nap:) De a fõ probléma még mindig az volt hogy a hajó nagy. Egy kicsi helyrõl tüzelve nem tudod védeni a támadást fõleg ha többen vannak. Gondolj csak arra hogy egy csatahajó vagy egy romboló teli van tûzdelve AA géppuskákkal, gépágyúkkal, meg falkában is járnak és mégis a repülõk elkapják õket. (mint szegény Yamato-t, pedig az aztán szép nagy barom volt :) Páncélozva is vannak nem úgy mint a mi ladikjaink. Sérülékeny jószág egy u-boot, elég ha véletlenül szétroncsolják a szkópokat, mehetünk is haza. Nem úgy mint a háború elején amikor lehetett a felszinen támadni. Szóval jó a "C" gomb :) Ami meg a távirányitású lövésztornyot illeti, az azért jól mûködve csak a B -29esen jelent meg, és ott is rengeteget kinlódtak vele. A mai technikával is csak IR kishatótávolságú rakétákkal tudnál hatásosan védekezni nem radarvezérelt gépágyúkkal. Nem véletlenül vannak tervek a Virginia meg a 688i-k ilyen "periszkópból" tüzelõ rakettákkal való felszerelésére. Bár ez is esetleges, hiszen ha nem talál akkor nagy cumi van mert a füst elárul, és az ember nyakára jönnek is a forgószárnyas vagy sima kopók :) És egy mai torpedó elõl amit nem "csak úgy" pengetve dobnak le menekülni... Háát :)Bár az Mk széria mindig is arról volt hires hogy alulméretezték a robbanófejét. De inkább kihagynám az ilyen találatokat is :)

Ezért jó hogy a XXI-esen páncéltorony van :) Ok hogy effektive nem került felhasználásra...viszont korábban is kitalálhattak volna hasonlót,vagy ha már a rep gépeken megoldott volt a távirányított lövésztorony itt se lett volna gáz. Ha jól tudom az U-Flakok sima ormótlan 4-es flakokat használtak...nem lett volna logikusabb az áramvonalas és jobban védett torony?
No persze utólag könnyen okoskodok :) Meg az is lehet hogy az se lett volna megoldás,fõleg a nagyobb gépek ellen :)

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Gundark
Ha csak belegondolunk már nem jön be a repülõ elleni harc :) Állsz egy szál gépágyúban még ha nagyobb ûrméret is, jóformán nulla védelemben, és jön egy repcsi. Nem legyen nagy mondjuk egy Sündiszó, vagy egy Libi, hanem egy Hurrikán. Alapból van rajta 4 nehézgéppuska. Mig õ viszonylag stabilan repül addig alattunk a vas igen csak himbálódzik, még kis hullámoknál is. No meg nekünk célozni kell X elõretartással, mig õ a hajótestet lövi "csak úgy" Jelentõs tûzgyorsasággal, teszi ezt, szal valszeg kopognak a golóbisok mindenhol. Csak egy kell hogy harcképtelen legyél :)