Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
Voltak ellato tengeralatjarok a nemeteknek.
Tuvok
Bakker, mi van ha a tengeren kifogy a dieselbõl a kaja ? 40-ben még nemigen voltak "fejõstehenek", vagy a játékban azért vannak ellátóhajók ? Remélem, 32k brt-nél vagyok ezen az úton, nem akarom, hogy pocsékba menjen :/

Tuvok
<#eljen>

Tuvok
unalmas ? áh ! 😊

[NST]Cifu
Igaza is lett volna - ha.... Ha 1945 elején már lett volna cirka 40 bevethetõ XXI.-es hajója (a szám stimmelt, csak legénység és elegendõ üzemanyag nem volt hozzá).

Dönitz pont azért gyõzködte folyamatosan Hitlert, mert a harmadik birodalom ura sose volt oda a haditengerészetért úgy, mint a szárazföldi hadseregért, illetve a légierõért (és ugye a prioritásoknál Dönitznek a sokkal jobb politikai pozicióban lévõ Göringel kellett "megvívnia" - aki olyanokat igért rá, hogy pillanatok alatt megszerzi anglia felett a légteret). 1941-ben és 42-ben lazára vették a gyeplõt a tengeralattjárók terén. A nyersanyagok kellettek a harckocsikhoz, 'a tengeren meg úgyis nyerésre állunk" felkiáltást egyfelõl a gyártást, másfelõl a fejlesztés terén nem volt meg a kellõ hajtóerõ. Az egyetlen komolyabb fejlesztési program a Walter-tengeralattjáró lett (Dönitz támogatta minden erejével a professzort, mert úgy látta, hogy a zárt ciklusú motor lesz a tengeralattjárók jövõje - Dönitz ezen a téren próféta volt, lásd például a modern Svéd tengeralattjárók Stirling-motorját, viszont rossz technológia mellett tette le a voksát: a hidrogén-peroxid (H2O2) turbinák zsákutcának bizonyultak), amely azonban még így sem nem kapott olyan figyelmet és támogatást, mint például a német rakétaprogram. A Walter-program kétségkívûli elõnye volt, hogy a XVIII.-as típus megalkotásával "lefektették" a XXI.-es típus alapjait. Ám az elvesztegetett idõt már nem lehetett behozni, amikor 1942 végén prof. Walter-el egyetemben a német haditengerészet vezetése leült, hogy megoldást találjanak a problémákra, már késõ volt. Dönitz egyik elhibázott lépése éppen az volt, hogy még ekkor is a Walter-turbinát támogatta, és a XVIII-as hajóosztályt, amikor égetõen szüksége lett volna az új, jobb tengókra, noha az új technológia még nem volt harcérett. Amikor felvetõdött, hogy a XVIII-es osztály alsó részét elfoglaló peroxid tartályok helyén akkumulátorokat helyezennek el, és hagyományos elektromos meghajtással lássák el a hajókat, akkor is csak lassan mozdult meg valami. Csak 1943 Augusztusában rendelték el az új, XXI-es típus gyártását, noha Speer megtett mindent, hogy a gyártási idõt lerövidítse (és ez sikerült is), csak 1944 májusában került vízre az elsõ XXI.-es hajó, és júniusban lett átadva (még így is vagy egy évvel korábban az elõzetes tervekhez képest). Érdemes megjegyezni, hogy a XXI.-es gyártása során rengeteg probléma adódott a sietségek miatt, volt, hogy a részelemeket nem tudták rendesen összesilleszteni, mert egész egyszerûen a gyártás folyamán nem tartották be a tûréseket. Mindezek mellett ráadásul az új hajó sokkal bonyolultabb volt, így a kiképzés is több idõt vett igénybe (emiatt maradt a legtöbb XXI.-es csak kiképzõhajó...), ráadásul a legénységi állomány ekkor már erõsen felhígult a nagy veszteségek miatt. Így esett meg, hogy németország kapitulálásakor mindössze egyetlen bevetésre alkalmas, harcképes legénységgel is rendelkezõ XXI.-ese volt....

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

datango
ezt én is aláírom ... nem is ezt mondtam mert ez a game valoban nagyon elethu , de maga az idõ (1939-45) ...már unalmas.. .)

Hát tényleg nagyon egyformák. Legalább látszanának a rendfokozatbeli eltérések.Egyáltalán van valami értelmük, hogy kitüntetéseket osztogatok nekik? Meg elõléptetem õket? Ezzel nõ valamilyen skilljük? Pl. teherbírás, xp, stb.

Gundark
Az nekem a nagy bánatom, hogy gyakorlatilag alig van kitüntetésem<#vigyor3>Vaskereszt 1-2 lovagkereszt fullra és ennyi. Én már az 1es peccsel kezdtem el. Abban volt valami a germán keresztrõl , de már nem emlékszem hogy mi. De a tengós kitüntijeim sincsenek, pedig 100 on játszom és ez már a 15 patrolom. Leszámitva az egy "kicsit" viharos küldetést mindíg legalább 40 000 tonnával jöttem haza, de az átlag 60 körül lehet. Semleges hajót még véletlenül, konvojban sem kaptam el.

Ahha.
Köszönöm!
Akkor a gémben igazából a renow pontok az igazi jutalom (illetve az abból származó cucc..., ugyi? Arra noncs mod, hogy pár új arc jelenjen meg a tisztek kis ikonjai között? Mindenki tök egyforma, mintha az egész családi vállalkozás lenne 😊

Tuvok
Tényleg így . De csak azért, mert igencsak ritka volt, hogy egy U-boat kapitány 1-1,5 évnél tovább volt szolgálatban (értsd: életben) .
Igazából X elsüllyesztett bruttógeisztertonna után jártak a kitüntetések fokozatai (asszem 100k brt volt a lovagkereszt, de nem veszek rá mérget, rég olvastam már az ilyen könyveim), és köztudott, hogy a német kapitányok néha igencsak nagyokat füllentettek, kitüntetés, propaganda, meg hogy a flottaparancsnokok minél nagyobb számot adjanak a jelentésükben Hitlernek, így annál nagyobb támogatásra számíthattak, mert hát a führer nem a haditengerészetben látta a jövõt, Dönitz még 45-ben (!!) is arról gyõzködte Hitlert, hogy a háborút a tengeralattjárók megfordíthatják ...

Üdv!

Mivel nem vagyok (voltam eddig) sub fun, szeretnék egy kis segítséget kérni. Elkezdtem a normál játékot, és azt tapasztaltam, hogy 5 küldetés után tele vagyok plecsnivel (meg egy csomó hajót a fenékre küldtem). Na lássunk egy realizáló mod-ot, felraktam a Berry félét. 4 küldin vagyok túl, és bár ellenséges hajót még távolról sem láttam, máris van egy elõléptetésem, tengeralattjáról kitûzõke, vaskereszt I,II + germán kereszt. Ami a leginkább fáj, hogy a germán keresztet + a vaskereszt II - t azért kaptam, mert az uccsó patrol során Kiel helyett Wilhellmvalahol dokkoltam üzemanyagért (ekkor kaptam a vaskereszt I-et), majd HAZAMENTEM Kielbe...még jó hogy renow nwm járt érte. Szóval aki ért hozzá, az árulja már el legyen szíves, hogy a sub parancsnokok közt tényleg így szórták a plecsnit?
Tuvok
F6

Tuvok
õõõ, igen, realisztikusra van állítva, feltételezem így meg csak akkor írodik a brt a számlámra, ha látom is, hogy elsüllyed, de örök idõkig követni csak emiatt egy konvojt értelmetlen
csak nem akarok 60% alá menni :/

hi all!
tegnap óta nekem is megvan ez a game
hogy kell állítani a torpedókat?
én csak annyit tudok a torpedókkal csinálni hogy kiválasztom hogy mejik csõbõl lõjjék ki õket oszt késZ😛

elõre is thx a helpet

Ferro
Hát igen! 😞 Ez a baj többek között vele! Mert amíg 97-ben ez a GFX még elfogadható volt ma már megbocsájthatatlan! 😊))

A képek alapján kísértetiesen hasonlít a Jane's 688i -re... mármint a Dangerous Waters.

[NST]Cifu
Ha a hajók elsülyedése realisztikusra van állítva, akkor van, hogy csak 15-20 percel azután sülyed el, hogy eltaláltad, tehát az, hogy "megy tovább", nem jelent semmit, attól még a végén ugyanúgy megy le. 😉

Tuvok
nem uncsi, sõt, végre most van egy olyan játék a témában, ami mind hangulatban, mind grafikában, mind realisztikusan megállja a helyét az elõzõkkel szemben (SH eddigiek, az Enigmáról meg nem is beszélve ...)

datango
egyébként király ez a sh3 is , nemaazétt mondtam , mert ellehet evvel is simulálni királyul , de maga a technológia 😊 azért .)

Tuvok
Fene egye már meg a nagy hajókat, miért nem elég 2 halacska se egy T3-nak ? Grr
Van egy mentésem, tökéletes pozícióban vagyok, konvoj mellett derékszögben, távolság is ideális (500 - 1000m), hajók azonosítva, egy T3, egy T2, és egy C2 a kiszemelt, de ugye csak 4 torpedóm van, logikusan a T3-ra küldök 2-t . Na de próbáltam magnetic és impact módszerrel, G7a-t, G7e-t, torpedó sebességét, mélységét is állítgattam a hajó merüléséhez (magnetic-nál alá kicsivel), de az istenért nem akar egy elég lenni, pedig a közepén találom el, a tanker is csak ég meg füstöl (máramikor), de szépen megy tovább :/

datango
hmm, köszi ... megnézem milyen ez a game... (nem is tudtam, hogy van ilyen ..) köszii!

[NST]Cifu
Akkor a Dangerous Waters a te játékod.

Ferro
Egyrészt nem, másrészt meg van az általad említett kategóriába sorolható és még frissnek is mondható gém... Dangerous Waters

datango
szerintem meg olyan tenger alatt jaros game kellene ami a mai tengeralattjarokkal van meg a mai technikaval... mert ez a masodik vhs temak mar uncsik , nem?

Gundark
Elbírnék néhány olyan atomtorpedót amivel a végén atomjaira szedik a rombolót<#vigyor1>Kettõt beküldenék a konvoj közepére, és már csak a robbanás szele leradirozná az összeset<#nyes>, lehet hogy még a reppencsek is lehullanának a vákuumban<#nevetes1>

Tuvok
megint ??

Looserke
Vasárnap U-571 a TV2-õn! <#nyes><#vigyor>

lipovics
Az egy masik fajl, azt csak nekem kuldte el, mert meg beta fazisban van 😊
Zogu
Szia!
Igen kipróbáltam, de nem vettem észre semmilyen változást. Teljesen angol, ha a tutorial videóra gondolsz.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Zogu
Ejnye, eknye! Te kis szadimadár!<#smile>

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Tuvok
<#vigyor1><#eljen>

Papirzacsi
Nefoglalkozz vele, hogy megvágnak. A T3, meg a pesszindzer lájner csak a fenéken mutat jól!

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Tuvok
Azért mennyire vágnak meg, ha neutral hajót süllyesztek el ? <#zavart1>
Találtam egy konvojt, két érdemleges hajó volt köztük (T3 és Passanger Liner), mindkettõ USA felségjel alatt 😞

Piedon
Én a rendfokozatokat a Földi Pál féle U-Boot sztoriból vettem(bocs ez nem a reklám helye volt)

Köszi mindenkinek, lassan összejönnek a rendfokozatok megfelelõi. <#vigyor>
Apropó valaki kipróbálta már a tutorialhoz a feliratot?

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

Persze, igazad van. Ez csak arra jó, hogy a hierarchiában kb hol foglal helyet. Viszonyítási alap mopndjuk.

[NST]Cifu
Ezzel az a baj, hogy a haditengerészetekben nincs százados, õrnagy és (al)ezredes rang... 😉

ensign - zászlos azaz hadnagyi rang a haditengerészetben
lieutenant junior grade - alhadnagy azaz fõhadnagyi rang a haditengerészetben
lieutenant - hadnagy azaz századosi rang a haditengerészetben
lieutenant commander - alparancsnok azaz õrnagyi rang a haditengerészetben
commander - parancsnok azaz alezredesi rang a haditengerészetben
captain - kapitány azaz ezredesi rang a haditengerészetben

By: MTA SZTAKI

Igen.
Rangjelzések
Ebben sincs benne a Kriegsmariene, de hátha használható.
dr Kotász
„nekem meg végre elárulhatná valaki, hogy mi a fene az a "kállojn" 😉”

Kapitänleutnant összevontan ejtve.

[NST]Cifu
Amikor volt még haditengerészete kis hazánknak, a Monarchia alatt, akkor ezek az elnevezések voltak rendszerben:

Seamen = II. Osztályú matróz, I. Osztályú matróz
Petty Officer = Árbócos, Negyedmester, Mestersegéd
Chief Petty Officer = Almester, Mester, Törzsmester, Fõtörzsmester
Warrant Officer = Tengerészzászlós, Sorhajózászlós
Ensing = Korvetthadnagy
Lieutenant Jr. = Fregatthadnagy
Lieutenant = Sorhajóhadnagy
Lieutenant Commander = Korvettkapitány
Commander = Fregattkapitány
Captain = Sorhajókapitány

Eléggé egyértelmû annak aki már tudja.Én a 13.patrolnál tartok 41 Szept.-ben és most is jöttem rá kis apróságokra sérüléseknél.Most már tudom és könnyû mert tudom mit kell csinálnom.De eddig azért egy párszor elsüllyedtem,mert elképzelésem sem volt mi van ha komolyan megsérülök.Csodálkoznék ha ezzel én lennék így egyedül.Például megváltás volt itt olvasni hogy 350 m-nél élesít a torpedó mert nem tudtam,de valaki leírta amivel engem megkímélt a korai infarktustol plusz jóval kevesebbet emlegetem a készítõk kedves mamáját!
Uh nem lehetne priviben ezt a fordísásost?
Tuvok
jaj jaj, kadétot ki ne hagyjam 😄

Tuvok
namost, rangsort nem tudott mondani, csak felsorolt párat, valami értelemszerû rangsorba rakom õket, talán elõrébb jutsz:

matróz
õrvezetõ
tizedes
szakaszvezetõ
fedélzetmester
törzsfedélzetmester
fõtörzsfedélzetmester
alhajónagy
hajónagy
fõhajónagy
folyamzászlós (tengerinél passz)
alparancsnok
parancsnok
alkapitány (Mo-n nincs)
kapitány
törzsalkapitány
törzskapitány
fõtörzsalkapitány
fõtörzskapitány
vezérkapitány
vezérfõkapitány

beosztások (gépész, fõgépész, kormányos, szakács, stb) rang és vizsgafüggõ, szal nincs értelme feltüntetni

nekem meg végre elárulhatná valaki, hogy mi a fene az a "kállojn" 😉

Sorry!Nem Bee hanem a te tapasztalataiddal értek egyet,elírtam
lipovics
Na ezek sokkal jobbak, at is irom este.

Ezekhez mit szolsz?
Chief Sr. W. Officer = rangidos fedelzeti tiszt
Senior Warrant Officer = fedelzeti tiszt
Warrant Officer = altiszt v tiszthelyettes

A matrozoknal lehetne
Chief Seaman = tisztes (mivel nem tiszt es nem altiszt, ezert csak ez lehet)
Senior Seaman = rangidos matroz (van ilyen egyaltalan?)
Seaman = Matroz
Tuvok
hát nekem így rémlenek hajós emlékeimbõl:

lassúmenet, harmad gõz, fél gõz, háromnegyed gõz, teljes gõz, vészsebesség (túlsebesség)

Piedon
Akkor megkérdezhetnéd a sebességfokozatokat is. Köszi.

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.