Silent Hunter III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dönitz pont azért gyõzködte folyamatosan Hitlert, mert a harmadik birodalom ura sose volt oda a haditengerészetért úgy, mint a szárazföldi hadseregért, illetve a légierõért (és ugye a prioritásoknál Dönitznek a sokkal jobb politikai pozicióban lévõ Göringel kellett "megvívnia" - aki olyanokat igért rá, hogy pillanatok alatt megszerzi anglia felett a légteret). 1941-ben és 42-ben lazára vették a gyeplõt a tengeralattjárók terén. A nyersanyagok kellettek a harckocsikhoz, 'a tengeren meg úgyis nyerésre állunk" felkiáltást egyfelõl a gyártást, másfelõl a fejlesztés terén nem volt meg a kellõ hajtóerõ. Az egyetlen komolyabb fejlesztési program a Walter-tengeralattjáró lett (Dönitz támogatta minden erejével a professzort, mert úgy látta, hogy a zárt ciklusú motor lesz a tengeralattjárók jövõje - Dönitz ezen a téren próféta volt, lásd például a modern Svéd tengeralattjárók Stirling-motorját, viszont rossz technológia mellett tette le a voksát: a hidrogén-peroxid (H2O2) turbinák zsákutcának bizonyultak), amely azonban még így sem nem kapott olyan figyelmet és támogatást, mint például a német rakétaprogram. A Walter-program kétségkívûli elõnye volt, hogy a XVIII.-as típus megalkotásával "lefektették" a XXI.-es típus alapjait. Ám az elvesztegetett idõt már nem lehetett behozni, amikor 1942 végén prof. Walter-el egyetemben a német haditengerészet vezetése leült, hogy megoldást találjanak a problémákra, már késõ volt. Dönitz egyik elhibázott lépése éppen az volt, hogy még ekkor is a Walter-turbinát támogatta, és a XVIII-as hajóosztályt, amikor égetõen szüksége lett volna az új, jobb tengókra, noha az új technológia még nem volt harcérett. Amikor felvetõdött, hogy a XVIII-es osztály alsó részét elfoglaló peroxid tartályok helyén akkumulátorokat helyezennek el, és hagyományos elektromos meghajtással lássák el a hajókat, akkor is csak lassan mozdult meg valami. Csak 1943 Augusztusában rendelték el az új, XXI-es típus gyártását, noha Speer megtett mindent, hogy a gyártási idõt lerövidítse (és ez sikerült is), csak 1944 májusában került vízre az elsõ XXI.-es hajó, és júniusban lett átadva (még így is vagy egy évvel korábban az elõzetes tervekhez képest). Érdemes megjegyezni, hogy a XXI.-es gyártása során rengeteg probléma adódott a sietségek miatt, volt, hogy a részelemeket nem tudták rendesen összesilleszteni, mert egész egyszerûen a gyártás folyamán nem tartották be a tûréseket. Mindezek mellett ráadásul az új hajó sokkal bonyolultabb volt, így a kiképzés is több idõt vett igénybe (emiatt maradt a legtöbb XXI.-es csak kiképzõhajó...), ráadásul a legénységi állomány ekkor már erõsen felhígult a nagy veszteségek miatt. Így esett meg, hogy németország kapitulálásakor mindössze egyetlen bevetésre alkalmas, harcképes legénységgel is rendelkezõ XXI.-ese volt....
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Köszönöm!
Akkor a gémben igazából a renow pontok az igazi jutalom (illetve az abból származó cucc..., ugyi? Arra noncs mod, hogy pár új arc jelenjen meg a tisztek kis ikonjai között? Mindenki tök egyforma, mintha az egész családi vállalkozás lenne 😊
Igazából X elsüllyesztett bruttógeisztertonna után jártak a kitüntetések fokozatai (asszem 100k brt volt a lovagkereszt, de nem veszek rá mérget, rég olvastam már az ilyen könyveim), és köztudott, hogy a német kapitányok néha igencsak nagyokat füllentettek, kitüntetés, propaganda, meg hogy a flottaparancsnokok minél nagyobb számot adjanak a jelentésükben Hitlernek, így annál nagyobb támogatásra számíthattak, mert hát a führer nem a haditengerészetben látta a jövõt, Dönitz még 45-ben (!!) is arról gyõzködte Hitlert, hogy a háborút a tengeralattjárók megfordíthatják ...
Mivel nem vagyok (voltam eddig) sub fun, szeretnék egy kis segítséget kérni. Elkezdtem a normál játékot, és azt tapasztaltam, hogy 5 küldetés után tele vagyok plecsnivel (meg egy csomó hajót a fenékre küldtem). Na lássunk egy realizáló mod-ot, felraktam a Berry félét. 4 küldin vagyok túl, és bár ellenséges hajót még távolról sem láttam, máris van egy elõléptetésem, tengeralattjáról kitûzõke, vaskereszt I,II + germán kereszt. Ami a leginkább fáj, hogy a germán keresztet + a vaskereszt II - t azért kaptam, mert az uccsó patrol során Kiel helyett Wilhellmvalahol dokkoltam üzemanyagért (ekkor kaptam a vaskereszt I-et), majd HAZAMENTEM Kielbe...még jó hogy renow nwm járt érte. Szóval aki ért hozzá, az árulja már el legyen szíves, hogy a sub parancsnokok közt tényleg így szórták a plecsnit?
csak nem akarok 60% alá menni :/
tegnap óta nekem is megvan ez a game
hogy kell állítani a torpedókat?
én csak annyit tudok a torpedókkal csinálni hogy kiválasztom hogy mejik csõbõl lõjjék ki õket oszt késZ😛
elõre is thx a helpet
Van egy mentésem, tökéletes pozícióban vagyok, konvoj mellett derékszögben, távolság is ideális (500 - 1000m), hajók azonosítva, egy T3, egy T2, és egy C2 a kiszemelt, de ugye csak 4 torpedóm van, logikusan a T3-ra küldök 2-t . Na de próbáltam magnetic és impact módszerrel, G7a-t, G7e-t, torpedó sebességét, mélységét is állítgattam a hajó merüléséhez (magnetic-nál alá kicsivel), de az istenért nem akar egy elég lenni, pedig a közepén találom el, a tanker is csak ég meg füstöl (máramikor), de szépen megy tovább :/
Igen kipróbáltam, de nem vettem észre semmilyen változást. Teljesen angol, ha a tutorial videóra gondolsz.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Találtam egy konvojt, két érdemleges hajó volt köztük (T3 és Passanger Liner), mindkettõ USA felségjel alatt 😞
Köszi mindenkinek, lassan összejönnek a rendfokozatok megfelelõi. <#vigyor>#vigyor>
Apropó valaki kipróbálta már a tutorialhoz a feliratot?
Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.
lieutenant junior grade - alhadnagy azaz fõhadnagyi rang a haditengerészetben
lieutenant - hadnagy azaz századosi rang a haditengerészetben
lieutenant commander - alparancsnok azaz õrnagyi rang a haditengerészetben
commander - parancsnok azaz alezredesi rang a haditengerészetben
captain - kapitány azaz ezredesi rang a haditengerészetben
By: MTA SZTAKI
Ebben sincs benne a Kriegsmariene, de hátha használható.
Kapitänleutnant összevontan ejtve.
Seamen = II. Osztályú matróz, I. Osztályú matróz
Petty Officer = Árbócos, Negyedmester, Mestersegéd
Chief Petty Officer = Almester, Mester, Törzsmester, Fõtörzsmester
Warrant Officer = Tengerészzászlós, Sorhajózászlós
Ensing = Korvetthadnagy
Lieutenant Jr. = Fregatthadnagy
Lieutenant = Sorhajóhadnagy
Lieutenant Commander = Korvettkapitány
Commander = Fregattkapitány
Captain = Sorhajókapitány
matróz
õrvezetõ
tizedes
szakaszvezetõ
fedélzetmester
törzsfedélzetmester
fõtörzsfedélzetmester
alhajónagy
hajónagy
fõhajónagy
folyamzászlós (tengerinél passz)
alparancsnok
parancsnok
alkapitány (Mo-n nincs)
kapitány
törzsalkapitány
törzskapitány
fõtörzsalkapitány
fõtörzskapitány
vezérkapitány
vezérfõkapitány
beosztások (gépész, fõgépész, kormányos, szakács, stb) rang és vizsgafüggõ, szal nincs értelme feltüntetni
nekem meg végre elárulhatná valaki, hogy mi a fene az a "kállojn" 😉
Ezekhez mit szolsz?
Chief Sr. W. Officer = rangidos fedelzeti tiszt
Senior Warrant Officer = fedelzeti tiszt
Warrant Officer = altiszt v tiszthelyettes
A matrozoknal lehetne
Chief Seaman = tisztes (mivel nem tiszt es nem altiszt, ezert csak ez lehet)
Senior Seaman = rangidos matroz (van ilyen egyaltalan?)
Seaman = Matroz
lassúmenet, harmad gõz, fél gõz, háromnegyed gõz, teljes gõz, vészsebesség (túlsebesség)