Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Torpedóval lödd a fuel bunker-t. 1 torpedó 1 hajó...

hát emberek teljesen kész vok, van egy csomó c2 meg c3 és már 4 napja vihar van nem leeht ágyúzni, elkeserítõ...<#rinya>
Nálam sem megy sajna😞
Van akinél mûködik?

van egy cd key de több embernek nem mûködött!
174g-9874-jek1-833j-387d
A Stealth Meter nálam jól müködik. Sokkal érzékenyebben reagál, mint a sonaros, vagy a figyelötiszt... Különösen repülök ellen hatásos, mert a monitoron képtelenség idejében észrevenni azokat. Egyébként nem jelentös segítség, a játék is csak néhány % realizmust ad érte. De a játszhatóságot, élvezhetöséget javítja... Nekem ezzel együtt is összejött 71% realizmus. Hadihajót pedig magas realizmuson elég necces levadászni, leginkább, ha bejön a vetöcsö elé közelre, miközben a tengeralattjáró lebeg periszkópmélységben...

Tuvok
remélem nem felejtettétek el, ma U-571 a TV2-n, aki teheti nézze meg

Tuvok
amúgy 70 % realistic körül vagyok, de elég sok Load-olással jár :/

Tuvok
Ez a stealth meter nekem néha elég bibis volt, néha éjszaka a 6 km-re levõ hajónál már elkezdett besárgulni, de volt, hogy egy konvoj közepén teljes gõzzel mentem (12-3 méteren, periszkóp maxon kinn), és simán zöld volt . Szal kilõttem, nincs sok értelme, esetleg ha hadihajót akarsz kilõni, akkor hasznos lehet, nehogy a periszkópot észrevegyék és legázoljanak (kereskedõ is gázolt már le, fene egye meg 😄), de egyénként a szonártiszt úgyis szól, mikor felfedeztek .

lipovics
Igen, a lenyeg, hogy ugy legyen beallitva, hogy te elvezd a jatekot. Ne akarj masik elvarasanak megfelelni, csak jatsz. En is 40-50% kozott jatszom, van par dolog, amit soha nem kapcsolok be (limited fuel, dud torpedo)
Papirzacsi
ÚGy legyenek beállítva, ahogy jónak érzed. Ha úgygondolod, hogy neked kell, meg etetszi ka szilszméter, akkor hagyd bekapcsolva. Ha látni akarod, hogy a hajó, ami a közeledben van, hogy mozog, akkor kapcsold be a map ápdétet, stb.
Állítsd be úgy, ahogy még élvezetet nyújt a játék, és nem szenvedést. Ennyi.

Méghogy nem élethû, ha nincs szilszméter? Mért az igazi tengókban volt? Sztem mag a legénység füle volt a szilszméter.HA nagy hangzavar volt a hajóba, akkor gáz volt, ha meg csend, akkor jó. Ehhez nem kell szilszméter a játékban, hogy megállpítsd magad is. Remélem érted mire gondolok.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

dr Kotász
Igen ám, de az igazi kapitánynak nem volt mûszere, ami mutatta neki, hogy az ellenség hallja-e.
Úgy érdemes játszani, hogy alul a realizmus értéke minél közelebb legyen 100%-hoz.
datango
sztem az nem elethu ha nincs stealth meter , nem ? hat igazi ba is hogyha ment a motor hallota a hajó hogy ott a submariine 😊

datango
nah akkor azt magyarazd el hogy hogy kell jaccani ! hogy hogy legyenek bealitva a realizmusok ?

dr Kotász
Realizmus bekapcsolása = stealth meter kikapcsolása + sok egyéb.
datango
hát ezt most nemértem ! most ti 2 kulonbozo allitast mondotok ! , hogy van akkkor ?

dr Kotász
Mert bekapcsolták a realizmust.
Papirzacsi
Mert kikapcsoltuk a realitásoknál. Nincs rá szükség. sztem.

Papirzacsi
Ari. 😊
Én mikor találkoztam vele, akkor 15 csomóval próbált elhaladni elöttem. 6km-rõl elkezdtem ágyúzni, mert jó idõ volt, torpedó meg nem sok. És mire odaértem volna, hogy közelrõl megnézzem, már félúton volt a fenékre. 😊

datango
stealth meter miért nincs a képeteken amiket belinkeltek ?

Óva intek mindenkit a RealUboat mod felrakásától, már akinek az eredeti van meg.
Az addig hiba nélkül futó játék dajcsul csahol valamit és el se indul<#szomoru2> illetve hibaüzenettel kilép<#sir>

iSS!

lipovics
VEEEEEEEEEGRE

Nem lattam passangert harom eve (1940). Akkor is csak amcsit Erre szembejon velem AM-AL also metszespontjanal egy <b>angol(!)</b> passanger, 43 vegen.
Most helyeztettem at magam a 11-es flottahoz, mert megvan a 30.000 hirnev, varom a XXI-et 😊
Ket torpedora visszavett a sebessegbol (2 csomora), alapbol 21 csomoval akart elszaguldani mellettem. Mivel szep volt az ido, gondoltam megnezem ezt a szepseget 😊

Egy kis adalék, mielött bárki túlzottan szapulná a német haditengerészeket!
Vannak dolgok, amiröl sokan nem szeretnek beszélni: Wilhelm Gustloff

Tuvok
nem a kedvencem 😊
nincs is mit írnom, abszolút egyetértek Paulus hsz-val

Paulus
Itt-ott biztosan ki lett szinesítve, mert hajónaplókból nem lehet izgalmas könyvet írni, de a leírt történetek mindegyiket valós feljegyzéseken alapul.

Én sem találtam negatív leírásnak a dolgot, ha valaki negatívnak találja, véleményem szerint magát az akkori eseményeket magukat találja negatívnak.
Részben egyet is értek, például utasszállító hajók elsüllyesztésérõl (ártatlan civilek, nõk, gyerekek legyilkolásáról) nem is lehet pozitív képet alkotni.
De ha maguk a történetek annyira negatívak lennének, nem vennék elõ és dolgoznák fel valamilyen keretek közt (könyv, film, játék, stb...) újra és újra. És ezek ellen nem nagyon van tiltakozás, hogy alapjaikban irreálisan ábrázolják a dolgokat.

Felhagytam Sztálingráddal, már tengeralattjárón szolgálok.

Papirzacsi
Örülnék ,ha 4esével jönnének. De bizony 7nél kevesebbel manapság nem találkozom. Csak ritkán.

[NST]Cifu
Szvsz tegyük hozzá, hogy a "halál a tengeregek" nem más, mint egy novellagyûjtemény, amelyet valós események inspiráltak, illetve azokból merít.

Viszont nem teljesen értem, miért került szóba a nácizás, és a negatív kép festése. Nem hiszem, hogy különösebben negatív képet festett volna az eseményekrõl és az emberekrõl, legalábbis nekem semmi ilyesmi nem jött le belõle, amikor anno elolvastam....

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Paulus
Hát egy hajónaplókból és feljegyzésekbõl összeválogatott történetû könyvben nem lehet jobban nácinak titulálni egy hajó legénységét, mint amennyire valóban aszok voltak.
És emlékeim szerint a könyvben részletesen tagolja az író, hogy milyen sorsban részesültek azok a kapitányok és legénységük, amelyekrõl kiderült, hogy a legapróbb dolgokban nem értenek egyet a náci "vallással". Ma már mosolygunk egy "periszkópra ültetett megfigyelõ" ötleten, de akkor ezért kivégzés, vagy jó hosszú börtön járt volna. Az "konzervhajó" legénységek ma már igencsak irónikus képest festenek az akkori hajózásról, mióta kiderült, hogy a propaganda szerves részét képezte a haditengerészet.
Tehát Freyernek nem lehet felróni, hogy szubjektív véleményt alkotott volna az akkori hajózásról és tengerészekrõl, nagyon is a ma már néhol mosolyogtató, és irónikus valóságot írja le.

Felhagytam Sztálingráddal, már tengeralattjárón szolgálok.

Ha neked ez a kedvenc könyved, bocs.
Szerintem annak a könynek a lényege, hogy lejárassa a német tegeralattjárósokat.
Tipikusan náciknak beállítva a legénységet. Nekem nem tetszett a könyv, és nem hiszem el, hogy pl.: a periszkópra ültetett megfigyelõ, mint komoly ötlet felmerült volna. Sok érdekes próbálkozás volt, mint a léggömb(megfigyelõvel), összeszerelhetõ minirepülõgép stb. Olvastam egypár a témával kapcsolatos könyvet, személyes visszaemlékezéseket, de ez a könyv messzirõl sugalja a "szemét náci, kalóz! tegeralattjárós" képet.
Tuvok
hogy német tengeralattjáró ellenes lenne ? ez nincs így
a negatívumok alatt mit értesz ? azt, hogy leírja milyen "érdekes" találmányokkal álltak elõ a németek, mint pl. a periszkópra ültetett figyelõ tiszt ?

Paul Herbert Freyer: Halál a tengereken címû könyve elég "német tengeralattjáró ellenes", csak a negatívumikat emeli ki.

A tengeralattjáró vs. repülõ harcot taglalja alaposabban(nem egyoldalúan) pl.:
Normann Franks & Eric Zimmermann: U-Bootok harca a repülõgépekkel
Hajja & Fiai Könyvkiadó, 1999 http://www.hajja.hu/

U-Bootok lõttel le Liberator-kat (4 motoros bombázó) is. Ajánlatosabb azért lemerülni a repülõk elõl.

A játékban pl.: nagyon ritkán találkozok velük (42 közepe).
lipovics
Ne aggodjatok, majd 43-ban negyesevel jonnek a bombazok 😄
Ha bemeri nalam a radarkezelo, hogy jonnek, meg se probalok velul harcolni, egybol emergency orders es huzok lefele.
Tuvok
... Hirtelen az elülsõ õrszem kiáltása hallasztik:
- Támadó repülõgép húsz fokkal elõttünk! Pont a nap irányában!
- Légiriadó!
A parancsnok kissé balra irányíttatja a tengeralattjárót, hogy valamennyi légvédelmi fegyver célba vehesse a repülõgépet. A gép zaja egyre erõsödik. Eldördül a 88 mm-es ágyú. A négycsövû géppuska is kerepelni kezd. A himbálódzó, remegõ tengeralattjárón az irányzók csak üggyel-bajjal képesek a célkeresztet rávinni az ellenséges repülõgépre. A gép szárnya alól fényvillanások látszanak. A gépágyú egyik kezelõje felüvölt, majd összeesik. Mellette hangtalanul egy másik is. A négycsövû géppuska mellett két vérrel borított test hever. A parancsnok összecsuklik, fejéhez kap, vér és agyvelõ szivárog ujjai közül. A jajkiáltások elcsendesednek. Csak halk nyöszörgés hallatszik. Minden fegyver elhallgat.
A repülõgép elhúz a tengeralattjáró felett, gyorsan megfordul és újra közeledik. Ismét látszanak a szárnya alatt a villanások. Egy pillanatig hallatszik még a sebesültek rekedt üvöltése. Azután nyöszörgõ, hörgõ testek zuhannak egymásra. Kezük és bõrzubbonyuk csupa vér. A nyolcvannyolcas löveg parancsnoka félõrülten rohan el ágyújától, bal alsókarja furcsán himbálózva lóg ki a bõrzubbony alól, vértócsát hagyva maga után a fedélzeten. (...)
A repülõgép még háromszor csap le az ide-oda sodródó tengeralattjáróra. Fedélzeti fegyverei mindaddig kattognak, amíg élet mutatkozik a tengeralattjárón. A pilóta most nagyokat káromkodhat magában, hogy egyetlen bombát sem hozott magával.
A tengeralattjáró belsejében eleinte nem is sejtették, mi játszódott le a hídon és a fedélzeten. Csak az volt a gyanús, hogy a légvédelmi fegyverek olyan gyorsan elhallgattak. Talán már le is lõtték a támadó repülõgépet?
A fõtechnikus utasítására végül az orvos felkúszik a tornyon át a hídra. Még egy orvos számára is szörnyû kép fogadja. (...)
Néhány gépész kapaszkodik fel a fedélzetre. Krétafehér arccal vonszolják a hullákat a fedélzet szélére, és csúsztatják be egyiket a másik után a tengerbe.
Oltalmazó éjszakai sötétség veszi körül a tengeralattjárót. Hajnali szürkületben futnak be a támaszpontra. A flotilla parancsnoka ismét a parton áll. Most nincs kedve tréfálkozni a tengeralattjáró személyzetével. Õ is lelkes híve volt a "légvédelmi csapdá"-nak ...

Részlet Paul Herbert Freyer Halál a tengereken c . könyvébõl .

[NST]Cifu
Na igen, kötve hiszem, hogy a légvédelmi tüzéreknek sok esélyük volt eltalálni egy repülõgépet egy dülöngélõ, bukdácsoló tengó fedélzetérõl, mégha egy olyan böhömrõl is van szó, mint a Sunderland...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Gundark
Rájöttem, kedvelem a kis konvoj néven futó dolgokat<#eplus2>Elkaptam egyet abban volt 3 c3as megy egy t2es. Szétágyúztam õket<#nyes>Kiséret sehol csak odahívtak 3 shuderlandet<#crazya>Ilyenkor mit lehet tenni? irány a 20 csomó, kanyargás egy kicsit és a derék tüzérek már le is kalapálták õket az égrõl. Erre egyébként jó lenne egy mod, mert az hótt ziher hogy ilyet az életben nem lehetett csinálni. Eltudom képzelni hogy egy kardhalat, vagy egy hurrikánt egy egy szerencsés találattal merha gyorsan ki lehet iktatni, de egy ekkora barom négymotoros állatot mint a repülõ sündisznó, kötve hiszem.

Papirzacsi
Igen.
42vége, 43 eleje környékén.

A decoy mire jó? Olyan hangkeltõ cuccok, amik egy ideig meghülyítik a szonárt? Mikortól lesz elérhetõ?

Valószínüleg igen, de kell hozzá megfelelö Serial Number...

Papirzacsi
elva baxva a link. 😊
bombáznak,de szarul

<#eljen>

War. War never changes.

rorr
az új miniimage elfogadja a javításokat?

Papirzacsi
Ma is jártam amerikánál. Jól indult az út. Már az elején belefutottam egy tászk forszba. Ez is egy kis Carrierbõl, meg 3 rombolóból állt. Köd volt, és mostanában egyre genyábabk már a rombolók, nekik is van radarjuk, így nem szórakoztam. bemértem a carriert, elémentem, és vártam. Egyszercsa kfeltûnik mögöttem a ködben. Indítok rá egy torpedót. BUMMM. lassan átfordul, és elsüllyed. 😊 Ezután megvártam, hogy elmenjenek a rombolók, és mentem tovább.
nemmessze belefutottam csupa nagy jószágba. T3,C3,Liberty Cargo, C2, Small tanker. Jól szétágyúztam, torpedóztam õket. Mire az amcsi partok közelébe értem, már a fele torpedómat ellõtem minden nagy jószágra.
Erre Halifaxtól kb 500km-re, belefutok egy lárdzs konvojba. 3 T3, 2 C3 , 2 Troop transport,és csomó liberty cargo meg C2 volt benne. Kilõttem az egyik rombolót, és nekiestem a nagyvasaknak. 3 T3, 2 C3, 1 Troop transport, és 1 C2 esett áldozatul. Ki is fogytam a halakból, így üresen mentem õrjáratra.
Visszafele még adtam a maradéklõszerrel egy kis merchantnak.
Az eredmény magáért beszél:
A konvoj
pingelt, de mégse vette észre, hogy ott parkírozok tõle 500 méterre
neki kettõ kellett. jól elrejtették a fuel bunkert
ez az effekt nálam csak nagyon ritkán látszik. 😞
õ is kettõt evett meg
õ dulván elpárolgott
menekülök, üldöz a korvett
bombáznak, de szarul. 😊
A végeredmény: 125657 tonnácska,
na meg a renown se kevés

benne van a borítón van asszemal alul kát kis nyíl ott tudsz váltogatni nemzetek hajói között, többek között a halászhajokat és kerskedket is ott találod.
amúy ha a notepadon a shipre kattintasz, automatikusan megjelenik az adott hajó a manuálban!
Hi!

Miért van az hogy csak nehaány hajo kepe van a rec man-ban?
Semmi c2,c3,stb
Zogu
Hol vagytok Ti régi játszótársak. Közületek csak egyet is lássak ...<#wave><#wave><#wave><#nemtudom><#nemtudom><#nemtudom>

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

hm sokan panaszkodnak a mágnesesre. adnék néhány tippet nátha segyt vkinek.
Nos én nagyon kdvelem a mágneses alágyújtást.) már cak topedo spórolás miatt is.
hogy is csinálju:
Identyfiti target-merülést megnézni, kb rá lehet számolni 0,5métert ha tiszta az idõ! nincseneknagy hullámok. halacsaka fastra magneticre-alapból azon van (gye a csöveket már jó elõre elárasztani!-az idõ számít ugyebár.)fõleg rombolónál!)
kb 600 méter körül de nekem már sikerült 1000 méterrõl is halacska indít és vár....vár......lekvár......) vár....és durrrrr nekem még egysem döglött be. C így egy torpi, persze ugye fontos hogy középre célozunk.

mit tegyünk h asz@r az idõ?:
ad ha annyira gáz hogy 8 méteres hullámok, akkor a mágnese nyújtást elvetjük, próbálkozunk impectel.)
ha tûrhetõ, ne habozzunk használni! ha megfelelõ a mélység akkr nem lesz gond. nekem eddig csak 2x robbant fel a cél alött viharban. pl most is egy C3-ast viharban 700 méterrõl 2 mágneses torpival szedtem le.
FIGYELEM: mivel hullámzik a rtenger nem árt beleszámolni a hullámzást is.
a C3 merülése 9,0 m, én 10m-re álítottam a torpikat, és így pont alatta robbant, talán egy hangyafasznyi választotta el a torpit a hajótestõl😊
még vmi én a C3-ast tök manuálon löttem ki, ugyanis ha WO-ra hagyatkoztam rendszerint a cél alé lött, tessék figyelembe venni, hogy a torpdot befolyásolhatja a hullámzás is. éppen ezért rizikós használni a mágneset ha nagy a vihar!
remélem segíthettem.

ui.jepppeeeee elõjöttek a téglalapok sirályaág.)
Zogu
Ha véletlenül kifogy - - Esc és máris otthon vagy!<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#taps><#taps><#taps>

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Tuvok
ez rendben van, csak most tettem át végtelen üzemanyagról realisztikusra, de elfelejtettem figyelni 😄

Tuvok
ellátó 1 dolog, nekem nem javítás kell, hanem olaj, sok

Zogu
Sziasztok!
Lehet, hogy voltak "tehenek", de a játékban nincsenek. De nem is kellenek, mert ha 2-esen mész (idõgyorsítással) körbehajózhatod a földet is. Sose fogy ki a gázolaj.