Silent Hunter III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van akinél mûködik?
174g-9874-jek1-833j-387d
Állítsd be úgy, ahogy még élvezetet nyújt a játék, és nem szenvedést. Ennyi.
Méghogy nem élethû, ha nincs szilszméter? Mért az igazi tengókban volt? Sztem mag a legénység füle volt a szilszméter.HA nagy hangzavar volt a hajóba, akkor gáz volt, ha meg csend, akkor jó. Ehhez nem kell szilszméter a játékban, hogy megállpítsd magad is. Remélem érted mire gondolok.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Úgy érdemes játszani, hogy alul a realizmus értéke minél közelebb legyen 100%-hoz.
Én mikor találkoztam vele, akkor 15 csomóval próbált elhaladni elöttem. 6km-rõl elkezdtem ágyúzni, mert jó idõ volt, torpedó meg nem sok. És mire odaértem volna, hogy közelrõl megnézzem, már félúton volt a fenékre. 😊
Az addig hiba nélkül futó játék dajcsul csahol valamit és el se indul<#szomoru2>#szomoru2> illetve hibaüzenettel kilép<#sir>#sir>
iSS!
Nem lattam passangert harom eve (1940). Akkor is csak amcsit Erre szembejon velem AM-AL also metszespontjanal egy <b>angol(!)</b> passanger, 43 vegen.
Most helyeztettem at magam a 11-es flottahoz, mert megvan a 30.000 hirnev, varom a XXI-et 😊
Ket torpedora visszavett a sebessegbol (2 csomora), alapbol 21 csomoval akart elszaguldani mellettem. Mivel szep volt az ido, gondoltam megnezem ezt a szepseget 😊

Vannak dolgok, amiröl sokan nem szeretnek beszélni: Wilhelm Gustloff
Én sem találtam negatív leírásnak a dolgot, ha valaki negatívnak találja, véleményem szerint magát az akkori eseményeket magukat találja negatívnak.
Részben egyet is értek, például utasszállító hajók elsüllyesztésérõl (ártatlan civilek, nõk, gyerekek legyilkolásáról) nem is lehet pozitív képet alkotni.
De ha maguk a történetek annyira negatívak lennének, nem vennék elõ és dolgoznák fel valamilyen keretek közt (könyv, film, játék, stb...) újra és újra. És ezek ellen nem nagyon van tiltakozás, hogy alapjaikban irreálisan ábrázolják a dolgokat.
Felhagytam Sztálingráddal, már tengeralattjárón szolgálok.
Viszont nem teljesen értem, miért került szóba a nácizás, és a negatív kép festése. Nem hiszem, hogy különösebben negatív képet festett volna az eseményekrõl és az emberekrõl, legalábbis nekem semmi ilyesmi nem jött le belõle, amikor anno elolvastam....
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
És emlékeim szerint a könyvben részletesen tagolja az író, hogy milyen sorsban részesültek azok a kapitányok és legénységük, amelyekrõl kiderült, hogy a legapróbb dolgokban nem értenek egyet a náci "vallással". Ma már mosolygunk egy "periszkópra ültetett megfigyelõ" ötleten, de akkor ezért kivégzés, vagy jó hosszú börtön járt volna. Az "konzervhajó" legénységek ma már igencsak irónikus képest festenek az akkori hajózásról, mióta kiderült, hogy a propaganda szerves részét képezte a haditengerészet.
Tehát Freyernek nem lehet felróni, hogy szubjektív véleményt alkotott volna az akkori hajózásról és tengerészekrõl, nagyon is a ma már néhol mosolyogtató, és irónikus valóságot írja le.
Felhagytam Sztálingráddal, már tengeralattjárón szolgálok.
Tipikusan náciknak beállítva a legénységet. Nekem nem tetszett a könyv, és nem hiszem el, hogy pl.: a periszkópra ültetett megfigyelõ, mint komoly ötlet felmerült volna. Sok érdekes próbálkozás volt, mint a léggömb(megfigyelõvel), összeszerelhetõ minirepülõgép stb. Olvastam egypár a témával kapcsolatos könyvet, személyes visszaemlékezéseket, de ez a könyv messzirõl sugalja a "szemét náci, kalóz! tegeralattjárós" képet.
a negatívumok alatt mit értesz ? azt, hogy leírja milyen "érdekes" találmányokkal álltak elõ a németek, mint pl. a periszkópra ültetett figyelõ tiszt ?
A tengeralattjáró vs. repülõ harcot taglalja alaposabban(nem egyoldalúan) pl.:
Normann Franks & Eric Zimmermann: U-Bootok harca a repülõgépekkel
Hajja & Fiai Könyvkiadó, 1999 http://www.hajja.hu/
U-Bootok lõttel le Liberator-kat (4 motoros bombázó) is. Ajánlatosabb azért lemerülni a repülõk elõl.
A játékban pl.: nagyon ritkán találkozok velük (42 közepe).
Ha bemeri nalam a radarkezelo, hogy jonnek, meg se probalok velul harcolni, egybol emergency orders es huzok lefele.
- Támadó repülõgép húsz fokkal elõttünk! Pont a nap irányában!
- Légiriadó!
A parancsnok kissé balra irányíttatja a tengeralattjárót, hogy valamennyi légvédelmi fegyver célba vehesse a repülõgépet. A gép zaja egyre erõsödik. Eldördül a 88 mm-es ágyú. A négycsövû géppuska is kerepelni kezd. A himbálódzó, remegõ tengeralattjárón az irányzók csak üggyel-bajjal képesek a célkeresztet rávinni az ellenséges repülõgépre. A gép szárnya alól fényvillanások látszanak. A gépágyú egyik kezelõje felüvölt, majd összeesik. Mellette hangtalanul egy másik is. A négycsövû géppuska mellett két vérrel borított test hever. A parancsnok összecsuklik, fejéhez kap, vér és agyvelõ szivárog ujjai közül. A jajkiáltások elcsendesednek. Csak halk nyöszörgés hallatszik. Minden fegyver elhallgat.
A repülõgép elhúz a tengeralattjáró felett, gyorsan megfordul és újra közeledik. Ismét látszanak a szárnya alatt a villanások. Egy pillanatig hallatszik még a sebesültek rekedt üvöltése. Azután nyöszörgõ, hörgõ testek zuhannak egymásra. Kezük és bõrzubbonyuk csupa vér. A nyolcvannyolcas löveg parancsnoka félõrülten rohan el ágyújától, bal alsókarja furcsán himbálózva lóg ki a bõrzubbony alól, vértócsát hagyva maga után a fedélzeten. (...)
A repülõgép még háromszor csap le az ide-oda sodródó tengeralattjáróra. Fedélzeti fegyverei mindaddig kattognak, amíg élet mutatkozik a tengeralattjárón. A pilóta most nagyokat káromkodhat magában, hogy egyetlen bombát sem hozott magával.
A tengeralattjáró belsejében eleinte nem is sejtették, mi játszódott le a hídon és a fedélzeten. Csak az volt a gyanús, hogy a légvédelmi fegyverek olyan gyorsan elhallgattak. Talán már le is lõtték a támadó repülõgépet?
A fõtechnikus utasítására végül az orvos felkúszik a tornyon át a hídra. Még egy orvos számára is szörnyû kép fogadja. (...)
Néhány gépész kapaszkodik fel a fedélzetre. Krétafehér arccal vonszolják a hullákat a fedélzet szélére, és csúsztatják be egyiket a másik után a tengerbe.
Oltalmazó éjszakai sötétség veszi körül a tengeralattjárót. Hajnali szürkületben futnak be a támaszpontra. A flotilla parancsnoka ismét a parton áll. Most nincs kedve tréfálkozni a tengeralattjáró személyzetével. Õ is lelkes híve volt a "légvédelmi csapdá"-nak ...
Részlet Paul Herbert Freyer Halál a tengereken c . könyvébõl .
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
bombáznak,de szarul
War. War never changes.
nemmessze belefutottam csupa nagy jószágba. T3,C3,Liberty Cargo, C2, Small tanker. Jól szétágyúztam, torpedóztam õket. Mire az amcsi partok közelébe értem, már a fele torpedómat ellõtem minden nagy jószágra.
Erre Halifaxtól kb 500km-re, belefutok egy lárdzs konvojba. 3 T3, 2 C3 , 2 Troop transport,és csomó liberty cargo meg C2 volt benne. Kilõttem az egyik rombolót, és nekiestem a nagyvasaknak. 3 T3, 2 C3, 1 Troop transport, és 1 C2 esett áldozatul. Ki is fogytam a halakból, így üresen mentem õrjáratra.
Visszafele még adtam a maradéklõszerrel egy kis merchantnak.
Az eredmény magáért beszél:
A konvoj
pingelt, de mégse vette észre, hogy ott parkírozok tõle 500 méterre
neki kettõ kellett. jól elrejtették a fuel bunkert
ez az effekt nálam csak nagyon ritkán látszik. 😞
õ is kettõt evett meg
õ dulván elpárolgott
menekülök, üldöz a korvett
bombáznak, de szarul. 😊
A végeredmény: 125657 tonnácska,
na meg a renown se kevés
amúy ha a notepadon a shipre kattintasz, automatikusan megjelenik az adott hajó a manuálban!
Miért van az hogy csak nehaány hajo kepe van a rec man-ban?
Semmi c2,c3,stb
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Nos én nagyon kdvelem a mágneses alágyújtást.) már cak topedo spórolás miatt is.
hogy is csinálju:
Identyfiti target-merülést megnézni, kb rá lehet számolni 0,5métert ha tiszta az idõ! nincseneknagy hullámok. halacsaka fastra magneticre-alapból azon van (gye a csöveket már jó elõre elárasztani!-az idõ számít ugyebár.)fõleg rombolónál!)
kb 600 méter körül de nekem már sikerült 1000 méterrõl is halacska indít és vár....vár......lekvár......) vár....és durrrrr nekem még egysem döglött be. C így egy torpi, persze ugye fontos hogy középre célozunk.
mit tegyünk h asz@r az idõ?:
ad ha annyira gáz hogy 8 méteres hullámok, akkor a mágnese nyújtást elvetjük, próbálkozunk impectel.)
ha tûrhetõ, ne habozzunk használni! ha megfelelõ a mélység akkr nem lesz gond. nekem eddig csak 2x robbant fel a cél alött viharban. pl most is egy C3-ast viharban 700 méterrõl 2 mágneses torpival szedtem le.
FIGYELEM: mivel hullámzik a rtenger nem árt beleszámolni a hullámzást is.
a C3 merülése 9,0 m, én 10m-re álítottam a torpikat, és így pont alatta robbant, talán egy hangyafasznyi választotta el a torpit a hajótestõl😊
még vmi én a C3-ast tök manuálon löttem ki, ugyanis ha WO-ra hagyatkoztam rendszerint a cél alé lött, tessék figyelembe venni, hogy a torpdot befolyásolhatja a hullámzás is. éppen ezért rizikós használni a mágneset ha nagy a vihar!
remélem segíthettem.
ui.jepppeeeee elõjöttek a téglalapok sirályaág.)
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.