Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nincsenek farkasfalkák, ahogy fejõstehenek sem. Sajnos sok kulcsfontosságú elem kimaradt a játékból.

Mit nem kapcsolsz be, ha megkérdezhetem ?
dr Kotász
85%
Még egy kérdés. Az 1.4-ben vannak már farkasfalkák, vagy az csak multiban van ? Hiszen ez volt Dönitz taktikája válasz a konvojokra. Elöfordult, hogy egy tengeralattjáró feláldozta magát, és elcsalta a rombolókat (vesztére), de a többiek szépen belemartak a védtelenül maradt konvojba.
Igen, érthetõ volt. 😊) ismerkedtem már a müszerekkel. Azt nem tudtam, hogy megjegyzi a beállítást, ha visszakapcsolok manual-ról. Köszi.
Azt már figyelgettem, hogy 2 féleképpen lehet manuálisan célozni. Az egyik a periszkópból, megadom az adatokat, a másik, meg, hogy "tekergetem" a müszereket, és beállítom ugy, hogy a zöld csik kb. a hajóra mutasson.
Ha a periszkópnál jól mérek, akkor asszem ez pontosabb.
Apropó, periszkópos távolságmérés kissé bosszantó, még kis hullámzásnál is, ha pont oldalról kapom, durván hintázik a periszkóp. Ezt hogy tudjátok kiküszöbölni ? ( mikor a hajó vizvonalánál van a vonal, gyors clikk, nem túl megbizható. És nem arra gondolok, hogy visszakapcsolni a stabilizátort a nehézségi fokozatnál. )

Még valami ? Milyen nehézségi fokozaton nyomjátok ?
Én pl. pár dolgot engedélyeztem magamnak. pl. Üzemanyag. Nem tudom emel a játékélményen az, hogy lassabban megy a hajóm, ergo többet kell várnom mig átér a pl. az AF-be.
A másik ami elgondolkodtató: 'god's eye', ugye látok idönként hajókat nagy távolságból, amit általában rádión jelentenek le, és megjelenik a térképen.
Nem tudom, ez mennyire "valósághû", hiszen tényleg kaphattak adatokat hajókról.
Néha igy sem sikerül elkapni, mert irányt változtat.
Nekem csak ez a két dolog van, amit nem tudom, hogy kikapcsoljak-e? Legyek-e annyira "mazochista"?
A harmadik ugye a manuális célzás, azzal most ismerkedem.
Nekem bár mikor jó, így elõreláthatólag, este meg szinte tuti, hogy okés.
MSN-ed van??? Ott el tudnánk érni 1mást.
PanzerWolf
Még nem tudom.Ha jó akkor is csak legkésõbb 11után.Vagy vasárnap délelõtt,és megint 11után.

PanzerWolf
A TDC panelen vannak allul a mûszerek(4db).Na, a jobb oldalin tudod beállítani a hajó sebességét(SPEED feliratu).Elötte viszont kapcsold ki a jobb felsö sarkába lévõ gombot manualra.Csak utánna tudod állítani a speedet.Mikor beállítottad akkor, kapcsold vissza autora,és így megjegyzi a computer.A többi adattal egy együtt összeveti és modosítja a torpedó irányát.
Remélem sikerült elég érthetõen leírnom.

Tuvok
este nem jó ? akkor érek rá játszogatni

PanzerWolf
Okés!Szombaton reggel?
Akkor vagyunk eddig hárman.😊

Tuvok
Sztem abban a videóban nagyon amatõr módon céloz, én simán kiszedek 2 tankert egymás mögött, ez meg iszonyat éles szögrõl lõtt rá, nem csoda, hogy lepattant a torpedója

Tuvok
hétvégén benne vagyok, szervert is tudok csinálni pár emberre, nemtom 2M mennyit bír el, bár a feltöltés a mérvadó
1.4b

Lehet, hogy az lesz. Egyébként kipróbáltam otthon ezt a manuális célzást, eg tankeren. A távolsággal volt gond eleinte, mert nagyon mozgott a periszkóp. Aztán rájöttem, hogy a TDC képernyön le tudom ellenörizni, hogy jól állítottam-e be az adatokat. Az irányszöget is sikerült beállítanom egész jól. Nem akarok dicsekedni, valszeg mázlim volt, de a tankert 1 torpedóval kettétörtem. 😊)

Viszont felmerült bennem egy kérdés. Ha a konvoj összes hajója ugyanazzal a sebességel megy, akkor nem lehet vhogy megoldani, hogy ne kelljen minden egyes hajó sebességét lemérni? Hiszen ha egyet lemérek, mindegyikét tudom !

Ill. még egy másik kérdés. Nézte vki azt a viedót a FAQ-ban ? Nem értem mit csinál, sztem hülyeséget beszél a csóka, vagy én vagy hülye ?
PanzerWolf
Üdv mindenkinek!
Ugyan az lenne a kérdésem mint 333overmind333-nak.
Nem jön valaki netre 1.4 patchel?!Mi vagyunk csak ketten eddig(volt egy srác de,az eltünt).Magyarokat meg nem találni sehol.
Nevetséges a külföldieknél,hogy unlimited torpedóval mennek!Akkor miért játszanak vele?Ez így nem élethû!Játszanak akkor az Enigmával(monjuk azt nem lehet neten ahogy tudom).Mi Hardon,vagy pedig Realisticon nyomulnánk.Csak kellene még legalább 2 ember(de több jobb lenne).
1.4-be állat a hydrofonos!Meg lehet neki adni,hogy keresse meg a lekközelebbi harci hajót.Aztán be lehet neki állítani azt,hogy kövesse azt a hajót amit legutoljára jelentett.Ilyenkor kb 10másodpercenként közli a hejzetét.Mondjuk még van mit csiszolni a harci hajók terén mert,singléban nálam a multkor csinált olyat,hogy messzebb volt a másik romboló(ugyanis kettõ volkt rajtam),és még mindig azt jelentette közelebbinek.Ami még állat az az,hogy bemondja a hajó sebességét(lassu,közepes...stb),irányát(távolodik,közeledik...stb)
Szóval állat!Az év játéka nálam!Igaz az egész pénzem ráment szinte akkor mikor megjelent de,szerintem megérte!

ChevyG
acc rá kölcsön 10rotyit?...
dr Kotász
Hát sajnos azt kell mondjam, hogy a patchek rengeteget javítanak a játékon, szal csak meg kéne venni...
HI ALL!!!

A kérdésem az lenne, hogy nem lenne kedve vkinek net-en nyomulni a játékkal???
Én sajna kreálni nem tudok, és szinte minden szerver normálon van vagy be van kapcsolva az unlimited torpedó... hát lol, ha vki ezt élvezi.
Nos, mostmár tudom használni a saját belépõkódomat. ( eddig a viharlovag-ot használtam. Kollégám. )

Tehát ha jól értem, akkor ugye azt jelenti, hogy az a szög, ahonnan a hajó látja a tengeralattjárót.
1.0-án sajnos nincs szögmérõm !!

Megnéztem a tutorialt, és még jobban összezavert ezzel kapcsolatban, igaz nem tudok németül, de a következõ történt:
1. lemérte egy tanker távolságát a konvojból, berajzolta kb.-re a konvoj haladási irányát. Ny-DNy. kb. 260 fok volt. ( nyugati haladás enyhe déli "lejtéssel" )
2. a tengeralattjáróval beállt kb 335 fokra ÉNY-irányba.
3. !!! Amikor a tengeralattjáró periszkópján 90 fokon látta a hajót, beállította az 'angle on bow'-t (mittudoménhogyvaneznémetül )90 fokra, és akkor lötte ki a torpedót. Az a durva, hogy a tengeralattjáró nem 90 fokra volt a hajótól !! Nem is használta a torpedós képernyöt, csak a periszkópot, meg a navigációs képernyõt !
Szóval ezzel a manöverrel teljesen összezavart. A videó kb. 29-ik percében meg egy másik tankert a következõképpen talál el: a periszkópon 340 fokon látja a hajót, 360-340=20 fok ( +5 fokot rászámol a hajó haladására? ), ezért az 'angle on bow'-t (irányszöget?) 90+25=115 fokra állítja be ( kissé a hajó mögé balra hátra ). Azért nem értem mert sztem semmi köze nincs a hajóról látható szögnek, a tengeralattjáróról látható szöghöz ! Ja, nem párhuzamosan állnak a hajók !

Egyébként a köv. jutot eszembe. Amikor egy hajót támadók, akkor úgyis elé szoktam menni. Az útvonalára merölegesen megállok a viz alatt kb. 5-6 száz m-re.
( közelebb sztem nem jó, mert elöfordulhat, hogy a torpedó nem élesedik be. Be van kapcsolva a dude torpedó mint nehezítés, de eddig mindig robbant ilyen távolságbó, közelebbrõl meg csak lekoccolta a hajót. Bár a robbanás lehet, hogy mázli volt. ) Szóval ha a hajó közel van ahhoz a ponthoz, amikor pont a tengeralattjáró elött fog elhaladni, akkor elvileg állíthatom 90 fokra az irányszöget. Nyilván a gond akkor van ha nem merölegesen állok hozzá képest.
Persze az egész elméletemet kidobhatom, ha ezt most rosszul értelmeztem. 😊)

Próbálgattam én már ezt a témát, de tudtam ,hogy vmi hiányzik. ( a szögmérõ nélkül asszem nem megy a dolog, bár van vmi vonalzós mod, azt még kipróbálom. )
Ha nem megy megy, legfeljebb felmerülök, és sz*rrá lövöm 😊))

Amúgy köszi, megyek haza kipróbálom, hátha értem 😊
dr Kotász
Angle on bow - ez a legnehezebb része. Erre ugyanis pontos mérési lehetõséged nincs. A manual is azt írja, hogy elsõsorban tapasztalat kell. Szemre kell megítélned, te hány fokra fekszel, ha neki a haladási irány a nulla fok. Elméletileg persze meg tudod pontosan is határozni, ha nem vesz észre, nem változtat irányt és konstans sebességel halad. Két idõpontban beméred a helyét, ezzel megvan a haladási iránya. Ezek után megméred a távolságát szonárral, a körzõvel kimetszed a helyét a haladási irány egyenesén. Végül a szögmérõvel megméred az angle-on-bow-t. A fõ para, hogy mire elvégzed a mérést és betáplálod az adatokat, már máshol van. Úgyhogy egy patrolon két hajót elsüllyeszteni már nagy eredmény. Így kapsz körülbelül az igazi kapitányokhoz hasonló tonnage-et.
Volt egy másik bibi velük. Viszonylag könnyü volt meglépni elölük, mert ha esetleg megláttak messzirõl, én pedig lemerültem, õk odaértek ahhoz a helyhez ahol lemerültem, és elkezdtek köröket csinálni, jöttek repülõk is, és szépen mogszorták azt helyet, ahol lemerültem percekkel korábban. Addigra én már kb. 1km-re arréb voltam, és meglepödtem, hogy nem próbál meg megkeresni a romboló, pedig még nem el sem kanyarodtam ! A másik, hogy a repülök a magasból mikor megjelentek, könnyedén kiszúrhatták volna a periszkóp által húzott csíkot a víz felszínén, de nem érdekelte õket, õk szépen arrébb dobták le a bombáikat. Ez is megváltozott ?
Ezek szerint akkor az 1.0 után jóval nehezebb levadászni egy rombolót ? (igazándiból azért nem szeretek rombolóra vadászni az 1.0-ban sem, mert azzal a torpedóval egy jóval nagyobb is ki tudok löni ! )
Egyébként nem tudom megváltoztak az ágyúk paraméterei is ? Jelenleg egy kb. 2000T small, vagy coastal merchant-ot kb. 5-7 lövésbõl tudok kilöni. A 100T-tól kisebbeket pedig légvédelmi ágyúval szoktam. 😊)

Még egy kérdés. Nagyon foglalkoztat ez a manuális torpedó kilövés, de nem értem teljesen a logikáját, pedig megnéztem azt a FAQ-us videót is ( nem tudok németül 😞 ). Egy dolgot nem értek. Az 'angle on bow' kiszámítását, hogy ez igazándiból mit jelent ? Enélkül pedig asszem nem megy a torpedó kilövése manuálisan. 😞

Hátha vkit érdekel. Találtam pár modot, amit összegyúrtam.
1. A navigációs térkép kicsit 'gyüröttebb', olyan papírosabb lett.
2. A jobb alsó sarokban az iránytûn be lettek állítva a fokok, igy jobban látható, hogy merre haladnak a "jármûvek".
3. Van egy harmadik mod, ahol van három vonal: idõ, sebessgég, távolság. Ha csak két adatot ismerünk, egy vonallal összekötjük õket, megkapjuk a harmadik adatot, ahol metszi a harmadik vonalat.

Nos én csináltam egy olyan navigációs térképet, ahol mind a három rajta van. Hátha kell vkinek.

Szlacza
Tuvok
Csak ha észrevett, de akkor mintha kötélen húznák .

1.0-ban se mindig egyenesen mennek...legalábbis én igy vettem észre.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Tuvok
Nem tudom, esetleg egy mod babrálja meg, fogalmam sincs, de nem mûködhet felmerülve .

Nem csak '40-ben könnyû õket levadászni, de 1.0-ban is, mert egyenes vonalon mozognak, csak vmelyik késõbbi patch-ben módosították, hogy csináljon elkerülõ manõvereket is, és a torpedókat is igen hatásosan kerülik ki .

link neve - modok

Köszönöm. Sokat segítettél. Egyedül ez a hidrofonos dolog piszkál még. Értem én, hogy csak merülve müxik, tudom a külsõ nézeten látszik a hajó orránál, de nekem akkor is müxik felmerülve is ! Igaz már korábban irtam 1.0 van még, lehet, hogy azért, ezt nem tudom. Felmerülve igaz, hogy a sonaros emberke nem jelez semmit de ha körbeforgatom, akkor tisztán hallom a hajókat ! ( én ezt értem müködés alatt )

Destroyer elleni harc: én még csak '40-ben járok, itt könnyü levadászni õket, de inkább elbujkálok, mert a torpedóval nagyobb veszteséget tudok okozni KT-ban.

Amig még nincs 1.4-em, addig vki tudna szögmérõs mod-ot mutatni, hogy merre találok ? Azt tudom, hogy itt ilyen nincs: http://www.silenthunteriii.com/uk/communitymods.php
Tuvok
Tengós doksifilm a Duna TV-n

Tuvok
Inkább kerüld õket, a háború elején még könnyen ki lehet õket játszani, néha kilõni is, de késõbb már halálos ellenségek lesznek és inkább feléjük billen a mérleg, inkább fejleszd a rejtõzködõ / menekülõ technikáidat, szükség lesz rájuk .

Tuvok
Van zászló mod, ha kicsit visszakeresel, megtalálod .
(flag szóra, vagy ilyesmi)

Tuvok
huhh, na nézzük sorban:

A hidrofon csak a felszínen mûködhet, lévén, hogy a hajó tetejére volt építve (típusfüggõ, elvileg), így az kint volt a vízbõl, késõbb volt pár típus, amit már a hajó aljára építettek a felszini hajókhoz hasonlóan, de a dízel-motor zakatolása miatt használhatatlan volt menet közben .

A kikötõi hajók az 1.4b patch-ben jelentek meg hivatalosan .

Szögmérõhöz van mod, de hivatalosan szintén valamelyik patch (1.2 ?) adja .

A szonár kiszürkített ikonja szintén csak késõbb, patch-ben elérhetõ ha nincs felszerelve a hajóra, '41 végén / '42 elején fog megjelenni .

Füstöt különbözõ szûrõegységekkel felbontották, amit elvileg a vízbe engedtek ki . Viszont ha megnézed pl . az U-571 filmet, amiben egy igazi tengeralattjárót használtak, ott látszik, hogy a hajó oldalán néhány nyíláson füst-szerûség jön ki . Sajnos én sem tudom ezt pontosan, mindenesetre kémény értelemszerûen nincs, de kipufogó van, mint minden belsõ égésû motornak .

Crewin Tiaren
csak az utolsó kérdésedre tudok válaszolni...
általában különbözõ szerkezetek segítségével belevezették a tengerbe és ezért nem láttak füstöt a valóságbanés Te sem a game-ben...

Hacathra lvl96 paladin Loot of a dragon lord: a book, dragon ham, a dragon scale mail, a gold coin, a green mushroom, 2 power bolts

Szerintetek érdemes nekimenni a destoyereknek vadászat közben???Lehet hogy egy csomó idõ erre pocsékolok a játékban közben meg lehet hogy nem is kell velük foglalkozni???(csak menekülni elõlük)
Ez a világ legjobb játéka és szimulátora!!!Hiányolom azért a birodalmi zászlókat.De csak a hitelesség kedvéért.
Még eszembe jutott pár kérdés.
- A FAQ-ban letölthetõ egy tutorial.avi, ami segít a célzásban. Neki a térképén van szögmérõ. Nekem nincs. Ez vmi moddal orvosolható ?
- A FAQ-ban szintén olvastam, hogy a szonár ikonja szürke, nem kiválasztható, mert még nincs a hajóban. Én ilyet nem is találtam. A hidrofon az ugye nem a szonár ? Hol látom a szonárt ?

Még egy kérdés ami a játék során felmerült bennem. A látómezõben ugye jól lehet látni a hajókat, hiszen szép nagy füstöt eregtnek a kéményeken keresztül. A tengeralattjáró is dizellel megy a felszínen, nincs kémény, nincs füst. Ezt hogyan oldották meg a valósgában, hogy nem "füstöl" a tengeralattjáró ? gondolom van vmi ami eloszlatja, erre lennék kiváncsi, hátha vki többet tud errõl.

Szlacza
Sziasztok !

Ezzel a hidrofonnal nekem is lenne pár kérdésem. Nekem a felszínen haladva is müködik a hidrofon. Ez baj ? Volt eg sh3world.mod ( vagy vmi ilyesmi nem emléxem pontosan) ami megpakolta hajókkal a kikötöket, ez mod csinált nekem olyat, hogy mentést visszatöltve nem müködött a hidrofon sehol sem. ( a rádiós szobában minden mutató az égnek meredt, ebbõl látszott, hogy vmi gáz van. )
Szóval nem értem, hogy a felszínen nekem miért müködik.

Van már némi rutinom a játékban, 2 örjárat alatt több mint 300KT-t süllyesztettem el.
Másik kérdés. Láttam néhány képet itt korábban, ahol a kiktötõ ki volt rajzolva. Ez javítás vagy patch ? ( Még az 1.0-val jáccom. )

Szlacza
Tuvok
Felszínen nem hinném, hogy mûködik 😉

ChevyG
faq-ba nem találom, hogy hogy lehet bekapcsolni a szonárt, anélkül, hogy merülnék
megálok, 1 bizonyos ponton (nem lemerölve)
FAQ

E.Gy.B.E. Airsoft Team

ChevyG
ha a következö patrolóm helye szárazföldre esik akkor hol is lehet átirni?
emléxem, hogy volt róla szó, de nem találom.
ChevyG
ok, köszi
Tuvok
Kézikönyvben részletesen írnak róla, az angolhoz van link is a FAQ-ban asszem .

Papirzacsi
Olyannyira, ahogy már állítólag úszott is a vasszeron. :-O

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

ChevyG
<#smile><#smile>
ChevyG
jácc6ó lessz a sh3-ban?
Zsolo007
Jah én is láttam tevében, ezekszerint kész, hát nemsemmi <#eljen>

Seaweed
heh lol...ezt evekkel ezeloptt lattam tiviben mikor meg epitette a gadaja.
Papirzacsi
Ezt kaptam le ma a Lánchíd tövénél:
Ehun e!

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

dr Kotász
Sziasztok

Megvásároltam eszt a gyönyörû programot, és szeretnék hozzá szerezni egy magyarítást is.
Kérlek benneteket, hogy segítsetek ki magyar nyelvi file terén.

[email protected]
Zsolo007
Amúgy minden szépen le van írva a játékban szal...

Amikor torpedót választasz a bázison szépen leír róluk amit csak kell....

ChevyG
de engem a torpedok érdekelnek
Zsolo007
ja oks, én csak az írásokat néztem...