Silent Hunter III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Írhatsz magyarul is, csak esetleg nem értik 😊

Napközben dolgozom, 5 után esetleg

PanzerWolf
Megnéztem.Angol ezért nekem kilõve.
Írjunk ide a dumaszobába:

http://forum.supergamez.hu/forum.php3?azonosito=dasboot

Majd szólok a srácnak aki csinálja(kisegít),hogy csináljon egy SH3 fórumot oda.
Tudom unalmas,hogy mindig ezzel az oldallal jövök de,jó lenne mindenkit egy helyre tudni.
Mikor nyomulunk neten?Holnap délelött?

Tuvok
Én meg ide 😄

PanzerWolf
Húúú.Három oldalra írok állandóan SH3 ügyben.Pcdome,Index fórumra,meg ide.Nemhogy egy oldalra átszoknánk és akkor egy helyen lenne minden.

Tuvok
Elég akkor mérni a távolságot, ha már közel van, akkor pontos értéket kapsz, elõtte meg "megsaccolod" .

Elolvastam. <#vigyor2> Hát realisztikus az igaz. Egyébként érdekesség, hogy mivel áttértem a automata célzásról a manuálisra, a torpedókkal is másképp kell bánni. A automata célzásnál csak kissé "elé" kellett célozni, addig a manuális célzásnál oda fog csapódni, ahová nézek a periszkóppal. ( legalábbis sokkal közelebb ahhoz a ponthoz, amit el szeretnék találni. )
Annyira nem nagy gáz, én is úgy vagyok vele, hogy 2-3 patrol után jön a VII. Na ott viszont már bosszantanának ezek a dolgok. Légvédelem nélkül elmenne a kedvem a játéktól! Én a kíhivás miatt maradok a jó öreg, na jó inkább vén teknõnél. Külön érdekesség sztem benne, hogy ha nem jön össze vele a patrol, akkor gond lehet a VIIB megszerzésével.
PanzerWolf
Én pedig IIA-val kezdtem.Tök poén azzal menni az eljén.2-3 küldetés ha ügyes vagy ,és már le is cserélhetd VIIB-re.
Nekem eddig ilyennel nem volt gondom,hogy nem szálnak be az emberk,meg nem mûkszik a légvédelem.Csak a hydrofonos béna néha a hajókereséssel.
A távolság mérésben igen nehéz megállapítani a távot rossz idõben.2005. júl. 29. 01:33-kor írtam,olvasd el.Hánykolódott a tenger(rohadtul) és sikerült!<#nyes>Bár szívtam velük sokat.

Tuvok
Az elsõ két karrierem én is Whilshávenben kezdtem IIA-val, de rájöttem, hogy semmi értelme szarakodni vele, jobb a VIIB, meg néhány járõr után át is lehet kérnem magam Kielbõl Wilshavenbe, bár csak kicsivel rövidebb az út onnan az Északi-tengerre .

Igy érthetõ a robbanó olaj.
Szóval azért vagyok a IIA-n, mert én is féltem attól, hogy más lesz a játék, tehát az 1.4-en egy új karriert kezdtem, és egyébként nagyobb a kihivás vele, mint a VIIB-n. Ugyanis a renown pontokat is össze kell rakni a VIIB-re.

39-ben a IIA-n VAN légvédelmi ágyú hely, nem alapból. Fel kell rakni a hajóra, ahol az upgradeket is lehet. Induláskor nincs is baj vele akkor még müködik, meg is van az ágyú, és tudok is embert rakni bele, csak, ha mentést töltök vissza, akkor tünik el a helye, de csak a legénységes panelról. Mondom, hogy be tudok állni az ágyú mellé, tele van löszerrel, és nézem a közeledõ gépeket, és csak integetni tudok nekik. <#falbav>

Tiszta idõben azt gondolom, hogy az az igazi kihivás, ha sikerül jól bemérni az adatokat. 😊

A hídon lévõ emberkékket már ismerem az 1.0-ból, bár ott merüléskor csinálták, itt meg visszatöltés után "elfelejtenek" bemászni, de egyébként én is a "P"-vel oldottam meg. Csak az már 1.4-nél asszem kicsit bosszantó.....
Tuvok
A "robbanó olajra" sztem a magyarázat annyi, hogy a párolgó gázolaj is robbanásveszélyes, csak kevésbé, mint a benzin, ami kisebb sûrûségû, de egy akkora üzemanyag-tarályban, mint ami a hajókban van elég nagy koncentrációban van párolgott gázolaj, ráadásul párolgáskor át is alakul, könnyebb párlat lesz belõle, elõször petróleum-szerûség, aztán már benzin-fajták, ez pedig ha kiszabadul a levegõben, legalább olyan robbanásveszélyes, mint maga a benzin gõze .

Tuvok
Na igen azzal nekem is volt, még 1.3-mal ...

dr Kotász
Nekem is IIA-m van (39-ben járok csak), szerintem azon nincs is légvédelmi ágyú... Másrészt csinálj inkább egy reinstallt, majd rögtön patch és utána kezdj karriert. A régi verziójú mentéssel lehetett a problémád...
Tuvok
A légvédelmis dologgal nem találkoztam még, igaz IIA-val nem szoktam kínozni magam, inkább kezdek Kielben VIIB-vel . A IIA-n van egyáltalán légvédelem ? 😊

A hídon maradó õrség az 1.4b-ben egy régi visszaköszönõ bug, nyomj egy 'P' -t (periszkóp mélység), vagy 'D'-t (merülés) és el is tûnnek, sztem nem zavaró .

A manuális célzás végül is jó móka, sokáig játszogattam úgy, de akkor lett elegem belõle, mikor egy konvojban egy Passanger Liner-ra lõtt két torpedómból az egyik nem talált, a másik igen, de attól ment szépen tovább, majd egy T3-ra is lõttem 2-t, egyik nem robbant fel, másik igen, de ez is ment szépen tovább . Közel 40ezer bruttóregisztertonna úszott el ezen, kisebb realizmuson mindkettõ megvan 1-1 'angolnából' ...

Kipróbáltam az 1.4-et. Hát nagyon meglepõdtem, hogy ez sem hibamentes!<#falbav>
Új kampányt kezdtem. ELöször is a IIA-ról a mentést visstatöltve rendszeresen lefelejti a légvédelmi ágyút! Nem tudok embert rendelni, hozzá, nem jelenik meg a hajó sziluetjén, de oda tudok menni az ágyúhoz, csak nem tudom használni, mert nincs ember! A másik meg az, hogy ha éppen úgy mentettem el a játékot, hogy a víz alatt voltam, akkor kirakja a tengerészeket a toronyba visszatöltés után!<#levele>

Másik: a manuális torpedólövés még mindig gondot jelent, ha nagyon hullámzik a tenger, akkor nem tudom megállapítani a távolságot! Ti hogy csináljátok ?
( Egyenlõre még be van kapcsolva a segédtiszt, és õ súgja az adatokat.
Viharban másképpen nem tudom kiszámolni. Nyugodt vízen elboldogulok vele. )

Az 'angle on bow' kíszámítása szerencsére már megy 😊
A sebesség számítása pedig ugye csak akkor jó, ha ez a 2 adat már jó.

Torpedólövés: rájöttem a tutorialból, hogy nem rossz a torpedó a hajó alatt felrobbantani. De, pl. egy C2 cargot, igy csak 2 torpedóval tudok elsüllyeszteni, még ha a híd elé célzok néhány méteres vizmélységgel, és eltalálom az üzemanyag raktárat, és láncreakciószerüen robban fel a hajó egy találattól.
( bár nem tudom pontosan, de nekem úgy rémlik, hogy pl. a gázolaj mellett szoktak bagózni is, mert az nem robban, mint a benzin. A gázolaj csak jól ég. Egy torpedó vajon tényleg be tudja robbantani ? )

Viszont most is sikerült az elsõ út során 19k hajót elsüllyesztenem. Kicsit mázlim is volt persze, de azért ment a manuális torpedóvetés.
PLackó
áhh meg is van.link

PLackó
a topicban már volt linkelve nem kész magyarítás ,de ez tényleg eléggé hiányos egyenlõre.

PanzerWolf
Nekem a délután4-5 között okésesetleg fél6-6ig.
Viszont a jövõhét este az okés valamikor.Írd meg mikor lenne jó neked.

Tuvok
holnap délelõtt nem jó, délután esetleg f1 után
hétköznap dolgozok, esetleg vmelyik este

PanzerWolf
Én nem érek rá.Holnap délelött?
Vagy valamikor jövõhéten?Elõre kellene egyeztetni és akkor tudom,hogy most SH3 lesz,és nem jöhet semmi közbe.
Miért nem töltödle az msn-t Tuvok?Akkor nem kellene figyelni állandóan azt,hogy ki ér rá éppen neten nyomulni.Hanem ott az msn,és azt egybõl látja ha másik ha fent van,és ott egybõl lehet kérdezni.SH3 net?

Tuvok
A magyarítóktól kellene megkérdezni, csak õk tudják miért nem került (még) ki .

Papirzacsi
Azt úgy híjják, hogy szívás :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hela!
A FAQ szerint le lehet tolteni a magyarositast a magyarositasok.hu-rol. Nah ez nem eppen igaz, mert ott csak egy link van ami a Gamehunterre mutat. A Gamehunteren pedig nem lehet letolteni.

Akkor most mivan? 😊

Tuvok
mostmár ráérek ha vki játszani akar

PanzerWolf
Mást nem érdekel a dolog?

PanzerWolf
Akkor jelentekk be aztán írjál oda.Én szoktam,csak még kevesen vagyunk.edig hárman.Azért lenne jó ha sokan írnánk oda mert,akkor az U-boot-os emberkék egy helyen lennének.
Esteleg meg lehetne kérni Ramonékat,hogy csináljanak oda egy Silent Hunter fórumot is.Aztán minden egy halyen lenne teljasen.<#vigyor><#nyes>

Hmm...akkor jó hogy még csak kevés ami hajót süllyesztettem eddig 😊 Azért elég frusztráló hogy látok 1 kövér célpontot,tele harckocsikkal...de amerikai zászlóval.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Én a patchek miatt vettem meg. Egyértelmüen sokat javítanak.
Néztem a fórumot, érdekel a dolog.
PLackó
hmm,nagyon jó játék még mindíg nem tudom megunni <#hawaii>
patchok nélkül is fajin,bár azért gondolom sokat javítana a játékon.

PanzerWolf
Hát eddig nekem még ilyen problémám nem volt.Legalábbis én nem tudok róla.
Amit kérdeztem U-bbot fan klub féleség nem érdekel téged?

Igen a sonarosom nekem is furcsa idõnként. Pont ugyanez van, hogy csak azután veszi észre, ha én már figyelem egy ideje. Bár ez néha a toronyban is igaz.
A hidrofonon hallott kereskedõ hajót gondoltam megnézem közelebbrõl. A felszínen haladtam, ott állnak a mukik, sasolnak mindenfelé. Na, mondom szétnézek én is a toronyban. A keresett irányban enyhe fekete csik mered az ég felé. Hoppá megvagy. Le a periszkóphoz, lockolom a hajót. Erre jelentik, hogy hajót látnak. Mondom köszi, már tudok róla.<#nyes>
PanzerWolf
Lenne még itt valami.
Próbálkozunk összehozni egy U-boot fan klubb féleséget ha valakit érdekelne:

Még csak most indulna be.Szóval még ne várjatok sokat de,ha lenne jelentkezõ akkor szerintem jól menne.Mi örülnénk neki.A "Das Boot-A Tengeralattjáró"-ra klikkel van egy két infó is itt.Aztán aki amit tud az megírja emailba és elküldi az oldal készítõjének(inek) és õk majd felrakják.

ÖÖÖ. Mi a kérdés ? Telepítsd fel !
PanzerWolf
Na,befejeztem a küldetést.Elsülyesztettem még egy rombolót.Utánna nem jöttem felszínre mert,repülõk köröztek felettem.Inkább el a víz alatt.A sonárosom jelenti,hogy warship közeledik felénk gyorsan.Na,volt ám kanyargás meg bujócska!Lementem a tenger aljára 104 m-rre és ott lopakodtam.Mikor majdnem fölém ért akkor,teljes sebesség és fordulás.Aztán megint halk menet.Ez ment egy ideig,és utánna úgy döntöttem megpróbálok meglapolni.Állj.Keresgélt,és össze-vissza dobálózott a mélységi bombákkal.<#vigyor>Egyszer kétszer áthaladt felettem, olyankor irány elõre.Aztán halk menetbe váltottam mert,rájöttem arra,hogy nem tudja hol vagyok.Az ASDIC-et hallottam néha pittyegni de,nem tudta használni szerintem rendesen a sok bumm miatt.Elvileg ilyenkor bezavar neki.Aztán egyszer csak hallom,hogy nagy kong az U-boot-omon!A francba jön be a víz de,nem vészesen.Pár másodperc alatt sikerült a javitás.1%-ot sérült a hajótast csak.nem figyeltem a tenger mélységét,hogy csökkent.Vészmerülésbe fel 90m-re.Aztán haladás továáb.A hajó meg szép lassan távolodik tõlem,és ez így volt jó.<#nyes>Szóval ennyi volt egy küdetésem.Néha rámjön és leírom,hogy mi történt velem.
A hydrofonossal még nem vagyok megelégedve.Mivel nem mindig pontosan azt csinálja amit mondok.tudom,hogy van hajó a közelbe erre azt mondja "no sound contakt".Én meghallgatom és utánna jééé,õ is halja!Meg távolodik egy hajó,egy pedig közeledik,és néha a távolodót jelenti még mindíg.Pedig a közeledõ az már jóval közelebb van.Ezt jól leírtam.<#vigyor>Azért remélem értehõ voltam.

A kilött hajókért renown pont jár. Ha barátit vagy semlegest lösz ki, akkor a hajóért járó pontot levonják tõled. Ha sürün csinálod, mehetsz Auschwitzba.
Tuvok
elvileg renown levonás

Ha már szóba kerültek a semleges hajók....mivan ha kilövök egyet?

E.Gy.B.E. Airsoft Team

PanzerWolf
Elindultam küldetésbe.Beleakadok egy coastal merchantba,és kilövök(viharba)egy torpedót rá.Találna is csak,kllang.<#mf3>Üldözöm még egy kicsit de,össze vissza kanyarog.Inkább otthagyom,nem pazarlok rá még egy torpedót(nem éri meg).Hisz 22000 birodalmi márka darabja(legalábbis így emlékszem)!Megyek tovább,és beleakadok egy t3-as tankertbe meg egy c2 cargóba.<#eplus2>Még mindíg vihar van.Kilövök a tankerre 3 torpadót(1 G7a meg 2 G7e),persze az egyik elektromos a cél elött bumm.<#duma>A másik kettõ talál.Eltávolodom a hajóktól és a felszinre jövök.Aztán újra rájuk csapok ismét a víz alatt.A tenkerre kilövök még kettõt vagy hármat(ha jól emlékszem)mire nagy nehezen elsüllyed.Aztán jön a cargo.2 torpedó neki,annyira hullámzik,hogy az egyik elmegy alatta.Miért állítottam át mágnesesrõl!Ááá,ezért nem robbant!Túl mélyre álitottam(mivel ugye hullámzott nagyon a tenger).Aztán ennek is kell még 3 torpedó mire elsüllyed.Irány tovább.Jelentik az õrszemek,hogy hajó a láthatáron.Azonositom,T3-as tanker!Milyen szerencsém van most!<#nyes>Már nincs vihar,szép csendes a tenger.Merülés periszkópmélységbe.Motorok állj(kis idõ mulva).Periszkóp ki.Méréseket elvégzem.Aztán TORPEDO LOS<#violent>!Kicsit elszámítottam magam mert,a hajó elõtt ment el nem sokkal.<#duma>Elõl már nincs torpedóm úgyhogy fordulás 180fokot.Még jó,hogy nem talált,veszem észre közben!MIvel ez egy amerikai hajó.Áááá,és még csak '41 június van!Hol van még december!Addig hivatalosan még ez semleges.<#gunyos1>Úgyhogy most megyek tovább a kijelölt szektorba 1 db torpedóval.Ezt kár volt ellõni.Az a fránya zászló.
Ja,megnéztem,92%-on nyomom.
Remélem nem volt fárasztó az élménybeszámolóm.<#wink>

hagyjal ra par 100 km et egyeszer nekem neksokkal a kikoto elott fogyott el dizel pedig azt monta mogy van meg vagy 100kmre

May the force serve you well!

Tuvok: majd azt mond meg hogy pontosan mikor érsz rá és hogy mi lesz a szervernek a neve.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem.Hogyan lehet feltenni a MERCHANT VARIETY PACK-ot?

dr Kotász
Nekem úgy már túl nehéz, ez az igazság...
Meg tudod kérdezni a fõgépészt, hány km-re elég a dízel adott sebesség mellett. Megnézed a beállított útvonal hosszát, és máris tudod, milyen gyorsan mehetsz.
PanzerWolf
Nekem csak a külsõ kameranézet van bekapcsolva.Így 90valahány%-on vagyok.

Üzemenyag nélkül, eddig ezt nem is figyeltem, hogy tekintettel vannak rám. 😊
Milyen sebességre igaz ez ? 1/3 ? Nekem soknak tünt a VIIC-vel pl. AF97(vhol irország alatt )
Igaz, volt olyan gondom, hogy ha megpróbáltam átkelni a csatornán, akkor mindig megdöglött a game. Mindig máshol, nem tudom miért, ezért körbe kellett kerülnöm Scapa Flow felé. Úgy meg lehet, hogy kevés az üzemanyag. Asszem lehet, hogy mégis kipróbálom.

Bár a szimulátorra visszatérve, szerinted is belefér a szimulátorosdiba : No map contact update ?
dr Kotász
Persze. Ugyanis kizárólag olyan õrjáratokat kapsz, ami közelebb van, mint az adott hajóval megtehetõ távolság fele. Csak a vargabetûknél kell figyelni, hogy maradjon elég olaj.
Van benne logika 😊) Azt gondoltam, hogy a játékélmény rovására megy, ezért nem használtam, bár már kiváncsi vagyok, hogy hogyan tudnék "megélni" minnél nagyobb nehézségi szinten. Ezért kérdeztem. És vissza is szoktál menni a kikötödbe ? Van még arra is elég naftád ?
dr Kotász
Segít.
Hát lehet unalmasabbnak tekinteni, de ez szimulátor... Ilyen alapon pl. hõkövetõ rakétákkal is kevésbé lenne unalmas, ha repülõkre azzal lövöldöznénk.
Köszi. Az 1.4 alatt is segít "no weapon officer assistance", ha ezt nem kapcsolod be ?
Az üzemanyag fogyás bekapcsolásával nem unalmasabb a játék ?

Más. A kolléga közölte, hogy élethübb lenne, ha a süllyedõ hajóról elkezdenék leengedni a mentöcsónakokat 😊) Meg pánikszerüen rohangálhatnának az emberek a fedélzeten 😊)
dr Kotász
No map contact update, no weapon officer assistance.
😞( Köszi. Igy mondjuk a konvojok komoly elönyben vannak. A sok ellenséges hajó mellett néha igazán összefuthatnánk 1-2 sajáttal is. A fejöstehenek is kár hogy kimaradtak, de azt még talán felfoghatjuk egy másik patrolnak. A vicc az benne, hogy a játék motorja simán elbírná, kicsit kellett volna programozni még, hogy össze lehessen hangolni a támadást falka esetén. 😞(
Belegondolva izgalmas lehet, ahogy az ember ott csücsül és azon imádkozik, hogy ne az ö tengeralattjáróját támadják a rombolók, hanem a másikat. 😊)

Érdekesség: A múltkor beszélgettünk a tengeralattjárók "kéményérõl", és eszembe jutott, hogy 43-44 körül sok kémet dobták át az USA-ba a németek. Az amcsik mikor rájöttek, úgy tudták a lefülelni a legkönnyebben õket, hogy a part mentén utasításba adták, hogy jelentsék a rendörségnek, ha vki nagyon dizelszagú. A több hetes út alatt, ugyanis beleívódott a börükbe. Napokig estleg hetekig nem tudták "lemosni" magukról. Igy aztán egy halom "amerikait" tartoztattak le, akiknek amcsi útlevelük volt, tökéletesen beszéltek angolul, vmilyen amcsi akcentussal is, mégis megbuktak, mert "büdösek" voltak. Hát ez volt az egyik nagy hátránya a tengeralattjárós utazásnak. ( A másik csak késöbb realizálódott a haditengerészetnél: kb: 88-90% halálozási arány 😞 Nem sok tengeralattjárós élte túl a háborút ! )