211
Lányok a volán mögött
-
#91 egy kis adrenalinszintnövelés... :) -
#90 Mit nyafogsz? Túlélted, vagy sem? -
#89 Áááá :)) -
Vlala #88 Velem a következő történt:
Egy hölgyismerősöm bejött értem a városba autóval, és... hogy ne mondjam... botrányosan vezetett. A KRESZtudása megvolt, csak tájékozódni felejtett el mindig. Pl. 4 sávos útra balról bekanyarodott a tőle számítva második sávba (szembejövő belső sáv), mert ezt szokta meg.
Körforgalom: befelé használta az indexet, kifelé nem...
Már nem bírtam tovább, megkérdeztem: Mióta van jogsija?
Válasz: három napja...
-
#87 Tegnap maj'nem nekem jött egy.. egy.. béna.
Az ő szemszögéből: főútra kanyarodik (jobbra, barra elsőbbség), azt bámujja, hogy jobbról elengedik (mint utólag rájöttem), én meg jövök balról. Aszittem csak nézelődik, erre megindul. Az uccsó pillanatban néz el balra. Tehát sikerült megállnia, de kevesebb, mint fél méterre a jobboldali ajtómtól. Hülye béna! -
#86 ez jó
nálam is lerendeződött rendesen, de sajna nem sikerült ilyen ügyesen. -
Vlala #85 112-t, na
-
Vlala #84 Ne mentegetőzzön, fizessen!
Ismerősöm esetében elkezdte a lila ködöt eregetni, hogy "tecciktudni nem is az enyém az autó, a barátomé, meg aztán pénz sincs nálam, és nem is tudom, hogy elfogadja-e a biztosító, ha én írom alá a kárbejentőt, mert hogy a biztosítás sem az én nevemen van, különben is, maga állt túl közel, meg azért mentem bele, mert maga dudált" meglátta a srác kezében a telefont, amint a 12-t pötyögi bele, egyből stílust váltott: "Húszezer, és nem történt semmi?" A srác lekapott róla 40-et, ATM-ből húzta ki a csaj... a poén az, hogy 8ezerből javították az autót! -
#83 húú, pont ugyanígy jártam én is, egy piros lámpánál, zöld lett, csajszikám bele a gázba, hátrafelé belém.:((
Aztán a csajszi azzal mentegetőzött, hogy még nem szokta meg az automata sebességváltót, és véletlen a tolatógombot nyomta meg -
#82 Bazmeg...
Életem eddigi legnagyobb "karambolja" hasonló:
Benzinkútnál beparkolok egy nő mögé, erre nekiáll tolatni, dudálok, nekem jön... -
Vlala #81 Ja... egy eset:
ismerősöm megállt egy pirosnál, egy női terepjáró mögött. Piros-sárga: a nő rutinból teszi egyes helyett hátramenetbe, tolatólámpa felvillan, ismerősöm kis dudálással jelzi, hogy ez így nem lesz jó. csaj erre teljesen természetes reakcióval kikiabál az ablakon, hogy "Jól van na, megyek már", és padlógázt nyom... -
#80 ja, tök ugyanez vagy tízszer, ki- azt vissza, eszméletlen.:DDD De sokszor én is röhögök már rajta.:)) -
#79 Na, meg is nyitottam a témát:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1094545035 -
#78 Egyébként elég sok nőnek a legbonyolultabb feladat a tolatás. Ha csak egyenesen kell tolatni, már elég sokuk inkább kiszáll és átadja a volánt jobb esetben. -
#77 Ilyen szomszédunk nekünk is van!!!
Anyummal mindig nevetünk, amikor megjön és parkol... elsőre a legjobb, korrigálással csak rosszabb tud lenni. :) -
#76 Ezt még elmondom, leírom.:)))
Egyébként van a szomszédnőm, akkor vizsgázott mikor én, jó valamiért átengedték, nem tudom , de a mai napig, jó pár éve, egyszerűen nem bír egyenesen beállni a parkolóba, vagy két kocsihelyet elfoglal, ferdén áll be, és ha látom az ablakból, csak dühös tudok lenni, hogy hogy a fenébe kapott jogsit.:))) -
#75 Igen. Sztem is itt már nem a nőkről van szó, hanem a vezetési morálokról, szokásokról. :) -
#74 Így van, ez a másik véglet, amikor a marhája kiteszi az indexet és megy, szét se néz... érdemes lenne egy külön közlekedés topic-ot nyitni :) -
#73 Egyetértek, felénk ez mindennapi (sajnos)... -
#72 Viszont az ellenkezője is elég gázos. Amikor arra koncentrál a kedves sofőr, hogy az index ki legyen téve, és kész, itt megszűnik számára a külvilág, s az index kattogásától elbúdulva azt hiszi, hogy szabad az út, és megy amerre ki van téve sz index, ha van ott valaki, ha nincs.
Én sem szoktam sűrűn használni az indexet, csak abban az esetben ha az előttem, vagy mögöttem haladónak ezzel jobban tudok jelezni, de szvsz néha egy lendületesebb mozdulat (itt nem a bevágok elé-re gondoltam, hanem hogy a másik sáv felé húzódom) sokkkal célratörőbb, és biztonságosabb. -
#71 Nekem ezzel az a bajom, amikor pont mellettem áll, tök "hóttér", indexel, és elvárja, hogy lássam, persze közben jön rám. -
#70 Pontosan ezt írtam én is, lentebb, hogy ez engem is nagyon zavar, sőt állati dühös tudok lenni, hogy nem hajlandóak használni az indexet.
-
#69 de jobb lesz a közérzetem
Tudod, az a gond, hogy az indexet nem használják a barmok (és ez a férfi vezetőkre is igaz!!), nemtom miért, talán azt hiszik, hogy a másik ember gondolatolvasó és tudja, hogy ő éppen akkor merre fog menni. Aztán neki áll feljebb, ha ráordítok, hogy "mit csinálsz te marha?!!!"... -
#68 Holnaptól én is autókázni fogok... -
#67 :D
Pedig holnap sem fog jobban vezetni! :)
Látod, ő csak bénán vezet, de te meg máris gyilkos leszel. :) -
#66 semmi, holnap kinyírom, ha megint megcsinálja -
#65 most mi lesz... -
#64 Ma reggel egy kecsege nő (volt kb. 45 éves) index nélkül elém kanyarodott egy parkolóba, kb. 1.5 m volt köztünk... -
Vlala #63 Figyu, vannak természetüknél fogva béna vezetők, kolléganődön valszleg az sem segítene, ha férfi lenne...
Ez egyedi eset. Napi hatvan kimcsi? Annyit én nem is látok :-) -
#62 ez igy nem igaz. egyik kolleganom, akinek a munkaja miatt van autoja sem tud vezetni! napi 60 km-et vevetnek, es meg sem megy!! -
#61 Ez igen, piszok nagy szerencséjük volt az biztos
-
#60 Hello
http://www.netacademia.net/blogspace/aghy/archives/001775.html#more
Udv:Tertovan -
#59 Hello
Szerintem ha a munkaja miatt kell vezetni barkinek is akkor nem fog benazni. /pl:noi taxisok, buxosok/
Udv:Tertovan -
#58 "azok a legjobb noi soforok, akik kiskorukban autokkal jatszottak es nem babaztak!! allitolag!"
Huhh, ez jó. Most nemazé, de akkor rólam elhihető, hogy jól vezetek, mert autókkal játszottam, volt sok autóm, meg villanyvonatom is volt, lehet,hogy van benne valami. -
#57 szerintem a vilag legveszelyesebb dolga, ha egy no a volan moge ul....,
TERMESZETESEN VANNAK JO NOI VEZETOK, DE SAJNOS NEM EZ AZ ALLTALANOS!
a legnagyobb problema az, hogy rutintalanok. magyarorszagon meg kevesen engedhetik meg maguknak a masodik autot, hogy anyuci is vezethessen, gyakorolhasson.
sajnos amit itt, Dubaiban latok, az az, hogy mindenkinek van autoja, meg anyucinak is, naponta bevezet plazaba meg vissza, de megsem szerez rutint. ugyan azt rontja el, ugyan ugy nem indexel, ugyan ugy szarul parkol, es a kozepso tukrot ugy allitja, hogy magat lassa. (itt nem lehet olyan autot kapni, amiben lenne piperetukot a napellenzopkben, elkerulve a sminkelni probalok vezetes kozben cimu szutiaciot).
ezek utan akkor van e erzekuk a vezeteshez?? nem tudom. de akkor, amikor naponta 2-3 no miatt bedugul a 4 savos ut akkor azt hiszem nincs.
azok a legjobb noi soforok, akik kiskorukban autokkal jatszottak es nem babaztak!! allitolag!
lattam noi tanulot, aki 23szor probalta befejezni a forgalmi vizsgajat, es nem ment...
akkor van erzek vagy nincs??
nem tartom magam summajernek, de jol vezetek, vezettem otthon, de hogy itt hogy fog menni, nem tudom..
hatalmas terepjarokkal kozlekedik mindenki, meg az is aki alig eri el a gazpedalt, alig lat ki, de megy...rendszeresek a balasetek, mert a sotititett uvegu autobol nem vette eszre a 25 meteres buszt... egy U-turnbol ugy kanyarodik ki, hogy elkaszalja a parkolo autokat a 2 savos ut masik oldalan, meg ilyenek...
nem tudom, hogy miert nem tud a nok nagytobbsege jol vezetni, de egy biztos, oda kell rajuk figyelni, es lehetoleg el kell oket kerulni, mert csak megzavarjuk oket. azok akik jol vezetnek, tenyleg jok.
-
#56 #55 - Szia Bogyi! :)
#54 - Hozzáteszem: "Kellő önismerettel..." és autóismerettel (pl: méretek)
#53 - Ez a hozzászólás szpem volt, szvsz nyugodtan törölhető! :PPP
Ja mégvalami: Nem szeretem a női vezetőket!!! :) -
#55 sziasztok:))
Már ide bepofizok, régóta olvasgatom a témát.:))
Nagyon tetszett VLala hozzászólása, mivel a családban én vezetek, bár nem azért,hogy a férjem iszik, hanem nem érzett hozzá kedvet, hogy vezessen, nem érdekelte, szerencsémre, mert így enyém a volán.
Én 1990. óta vezetek, nagyon szeretek vezetni, és egy évben pár alkalommal Szabolcsba szoktunk menni, és 360 km-t levezetek simán egyszeri pihenővel.:))
De nemcsak akkor vezetek.:)))
Még nem volt balesetem, de nem azért mert lassan mennék, nem, nem megyek lassan, tőlem nem lassult még le a forgalom sem, és nem kapaszkodom a kormányba sem.
Csak sokszor az idegesít, hogy sokan kezdik nem ismerni az indexet, bár néha jól jönne nekem, ha tudnám, hogy mit szeretne tenni, hisz azért van.:))
És sok esetben nagyon fiatal srácokat látok, hogy olyanokat csinálnak az úton, hogy az eszem megáll, no de én nem akarom bántani őket, tisztelet a kivételnek, de vannak akik megakarják mutatni, hogy na ő aztán tud.:)
Na, szóval csak ennyit szerettem volna leírni. -
Vlala #54 kisErik: Kötekednék, férfi (sőt, úriember :-) )létemre:
1. Nem bizti, sok családban csak az anya tud vezetni. Az apa úgyis mindig részeg... :-)
2. Nem nem kérdése, hogy kinek mennyi érzéke van az autóhoz. Rutin kérdése, a vezetési érzék senkivel nem születik együtt, de bárkiben kialakulhat egy kis gyakorlással. Lásd 1.
3. Ez min változtat? Én nem azt szoktam nézni, hogy hány olyat látok az utakon, mint én...
4. Ez sem lényeges férfi-nő különbség. Tudnak ők, ha akarnak, és a vezetés nem a legbonyolultabb feladat.
Sőt, a nők általában szeretik teljes figyelmüket csak arra fordítani, amit csinálnak, pl. vezetés közben nem esznek, nem simogatják a mellettük ülő combját, vagy az ölükben levő fejet :-), nem telefonálnak, és nem a p... (na jó, leírom!) picsákat nézik az út szélén, gyakran menet közben hátrafordulva, vak kamikazeként rohanva a zebrán át...
5. ez már bagatell... realtíve az óvatosabb vezetésük miatt kevesebbszer kerülnek veszélyhelyzetbe.
Sokan azt hiszik, jobban vezet az, aki élesebben lát, jobban hall, de ez nem igaz.
A vezetéshez nem kellenek különleges érzékek, csak az, hogy tisztába legyünk önmagunk képességeivel. Kellő önismerettel és önuralommal bárkiből lehet jó vezető, és ezekben a nők jobbak.
-
#53 hahh... Te már ide is szpemmelgetsz? Nem bírod a kritikát :PP -
#52 Ennyi baromságot egy hozzászólásban!!! :PPP